Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Jsou to hovada co ryjou držkou v zemi. Takže odteď beze mě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

omlovat těm, koho fotbal nezajímá. Toto totiž už není o fotbale.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

popírače kreditoviru, abych byl přesný

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Na Aeronetu jsou o čas pěkný hovadiny. Na jaře tam třeba psali, že koronavirus vydrží teplotu 120 stupňů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

s kovidem na 5 minut ohřát na 150 stupňů a je po nemoci.

PS: připomnělo mi to profesora kvantové mechaniky, který nám vyprávěl, jak ve středověku léčili syfilidu:
"Oni nemocné posadili kolem kotlíku se rtutí, řádně pod ním topili a ti ubožáci to šlukovali! Sice je to neuzdravilo, ale když krátce po procedůře umřeli, aspoň to už nemohli šířit."

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Už před pár dny přiznal jeden primář, že starým a nemocným jen podají opiáty...a nechají je bezbolestně udusit.
Nezlobím se na ně, musí se přednostně pokusit zachránit mladší a zdravé.
Prostě válečná medicina.
Co mě mrzí je fakt, že už před týdnem - čtrnácti dny nezačali v třísměnném provozu navážet do tělocvičen matrace (nebo alespoň seno na zem) a konfiskovat bomby s technickým kyslíkem.
I pár šluků kyslíku z hořáku svářečky j obaleného mokrým hadrem jednou za pár minut může dost pomoci. Mám to z osobní zkušenosti.

Nechápu, proč by se měl denní počet mrtvých zastavit na pouhých třech stovkách. Zatím jsme pro to vpodstatě jen mírně pohnuli malíčkem a "demokrati" se snaží torpédovat i to mírné přibrždění exponenciály.

I pokud by se do čtrnácti dnů podařilo stlačit reprodukční číslo na hodnotu 1 a trend se nezvyšoval, zůstanou prostě nemocnice přehlcené - to jest nad sty procenty kapacity ....pokud neporoste počet zemřelých doktorů a sester na intenzivce.Ono se totiž nebude denně uzdravovat několik set těžkých případů - obsazenost lůžek se může snižovat jen přirozeným či umělým úmrtím.
A počet sester, kterí si řeknou, že mají doma děti a nemocná a neléčená maminka by mohla být dost velký průšvih, jelikož popelnice v okolí budou vyjedené fyzicky schopnějšími spolužáky.
Potom by to chtělo místo roušek posílat do schránek místo roušek černé igelitové pytle.
Ale může za to babiš a prymula, pokud se mu do čtrnácti dnů nepodaří postavit a otevřít všechny zrušené nemocnice a vyškolit pár tisíc lékařů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Ani jedno slovo není z tvý hlavy. Jen vylejváš co ti tam nalili. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Není technický kyslík. Kyslík do bomb je jeden. (byl jsem osobně v plnírně, vedle mé medicinální , byly lahve na sváření) jen hold ty bomby se liší. medicinální je označen křížkem, u kyslíku pro sváření není. Bomba může být znečištěna . Jak nevím, nejsem svářeč. takže u většiny svářecích tlakových lahví žádné nebezpečí nehrozí, ale někdy asi ano.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takže přece jen trochu příjemnější zpráva. Nárůstá počet testů pro včerejší den. Hodnota denního přírůstku z 9.10. 8617, počet testů 27548, přepočtení na 1000 testů 312.
Včera 13.10. hodnota denního přírůstku sice 8325, při počtu testů 30894, hodnota přepočtu na 1000 testů 269. Přece jen to vypadá, že jsme buď na vrcholu nebo to pomalu začíná klesat.
Zato počet hospitalizovaných včera proti předvčerejšku stoupl z 2503 na 2678 a počet s těžkým průběhem z 467 na 518. Takže tam cca těch 14 dní bude horko.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

až jsem se polekal, když jsem si přečetl a jsem zvědav na to co napíše Mudrland či Vlastimil, když mu ty prognozy vyjdou, jakože mu doposud vycházejí.
https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/petr-ludwig-koronavirus

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Přesná data o koronaviru: Zkušený český analytik předpovídá, co nás čeká v příštích týdnech
Když vystudovaný informatik (VUT Brno), konzultant a spisovatel Petr Ludwig zveřejnil 20. září svou prognózu vývoje hospitalizovaných v souvislosti s nemocí COVID-19, sklidil většinou jen posměch. Jeho čísla ale sedí. „Základ úspěšné prognózy je potlačit intuitivní lineární pohled a věřit číslům a exponenciále,“ napsal Ludwig na svém facebookovém profilu a zároveň připojil novou prognózu.
Co bude dál?

iStock.com / Facebook / Petr Ludwig / Živě.cz

V České republice začala platit opatření, jejichž cílem je zploštit křivku nově nakažených a snížit reprodukční číslo z 1,5 (13. října) na 0,8. Mělo by se tak stát během třítýdenního uzavření všech druhů škol vyjma mateřských, dále díky uzavření restaurací, barů a kaváren pro vnitřní konzumaci, zákazu popíjení na veřejnosti a stanovení maximálního počtu osob, které se mohou potkat, na šest.
Klíčoví jsou lékaři a zdravotníci

V pozadí těchto opatření je snaha ochránit co největší počet zdravotnického personálu – lékařů a sester – pro nadcházející klíčovou bitvu, která se odehraje v nemocnicích. V pondělí 12. října bylo nakaženo téměř 5000 lékařů a zdravotníků, přičemž se v předchozím týdnu počet nakažených zdvojnásobil.

O prudce rostoucí počty lidí, jejichž onemocnění COVID-19 vyžaduje hospitalizace, se tak stará rychle odtávající skupina zdravotníků. Přitom ve středu 14. října již bylo v nemocnicích přes 2500 lidí s COVID-19.

Lidé si z opatření vyhlášených vládou ne zrovna přesvědčivým způsobem dělají na sociálních sítích legraci, mnozí dodržují nošení roušek jen naoko. Podle Petra Ludwiga, který byl na jaře 2020 členem poradní skupiny české vlády, je ale situace mimořádně vážná. Jeho předpověď pro následující dny a týdny, která se dnes začala šířit po Facebooku, (a hlasitě doporučujeme její přečtení), najdete zde:

Ludwigův graf pochází z webu Živě.cz.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Čímpak ty vyléčené léčili. Neříkejte, že antibiotyky nebo aspirínem.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chápete někdo ty rozdíly ve zveřejňovaném počtu úmrtí na Worldometru a v mainstreamových médiích? Už delší dobu jsou mainstreamové (aktualne, seznam a pod.) údaje o mrtvých cca poloviční. Třeba zrovna teď uveřejnilo https://www.aktualne.cz/ počet zemřelých 26 , přitom na Worldometru je jich 52 už od oběda. Nakažených 5678 přitom sedí v obou zdrojích. Kdo ukazuje chybné údaje zemřelých a proč?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kadlasi, na té stránce Worlometru, jste-li na zemích, máte nahoře vlevo modrrý obdélník - now, vedle máte yesterday - tam šlápněte myší - tam budete mít včerejšek celý. Pro now jsou to hodnoty dnešní, a ty se postupně s časem mění až do půlnoci. I pak, ale to už jen z důvodu validace dat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ještě 14 dní to poroste než zaberou poslední opatření. Takže se dostaneme ke 80-100 mrtvých denně,
jak jsem už psal, počty denních úmrtí budou vyšší než počty denních úmrtí na rakovinu.
To už snad všichni "chřipečkáři" zalezou a lidi budou mnohem více opatrní.
Ale pak by to mělo zase klesat, zdravotnictví to zvládne (s odřenýma ušima a s následky omezování jiné zdravotní péče=další úmrtí navíc, ale na jiné choroby než covid).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A gdo ta data tam dává, gdo je sečítá a gdo je vylepuje do korporátního webu? ha?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Já myslím ty údaje, když si rozkliknete zemi (konkrétně Czechia) a sjedete těsně pod grafy, tak tam jsou "Latest News" Updates. A tam máte k rozklikávání jednotlivé dny a vedle máte ještě vždy link [Source], jako odkud asi tu hodnotu čerpali. No a ten Source vede na oficiální stránky ministerstva zdravotnictví, kde je těch 26. A Worldometer přesto zobrazuje 52. A rozdíly jsou i v minulých dnech. Někdy malé, jindy veliké.

Zatím bez slepic

To je přece v pořádku. Ty údaje tam jsou staré několik hodin, přinesly je úplně stejně česká média. Na tom českém zdroji https://koronavirus.mzcr.cz/ jsou údaje aktuální tak, jak jsou průběžně doplňovány. Na tom Worldometru jsou přebírány se zpožděním těch několika hodin. Nic záhadného v tom není.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ale na Worldometru je víc. To by znamenalo, že na MZ mrtví v průběhu dne zpřesňováním ubývají.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Na co woldometr? Když máte grafy přímo zde na stránkách. Data pro českou republiku jsou i s předpovědí. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krapet se v tom člověk blbě orientuje. Něco napíšeš v poledne, pak přibude pár stránek a dohledávej možnou odpověď večer. Tak snad to větrat "Ctrl f"
Jsme kdysi měli bittorent tracker (boodin.org) a tam jsme měli dost rozvětvené fórum. Je fakt, že tam měl každý svůj účet. A místní master, on to byl taková mánička, ale uměl, tak ten udělal, že když někdo na váš post reagoval, fiklo se to do účtu, vy jste na to klikli a byli hned u odpovědi a mohli hned reagovat. Bylo to fajn. A i lidsky mi Rattus sednul, párkrát jsme se slušně ožrali.
Tady mi to přijde krapet složitější a asi mi sem tam nějaká odpověď, na kterou bych měl reagovat, unikne.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Už 9. Blboni sklízej co zaseli. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

v noci nesmí ven. Potřebovali by fijalu, aby se uvolnili.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím nejsúpěšněji s Kovidem si vedou země, kde je marxismus oficiální ideologií. T,j, Čínská lidová republika a Vietnamská socialistická republika.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kubu jsem nesledoval.
Má zhruba stejně obyvatel jako ČR (tj.také jako jedno čínské město)
A včera přibylo SEDMNÁCT kusů nakažených proti nanšim x tisícům, tedy NĚKOLIKSETKRÁT méně..

Určitě to zvládnou líp než my...
(Což ale nejspíš platí pro celou planetu. Taková koncentrace vlivných sociopatů jinde není.)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak zvládat vládní chaos? Může pomoci i trik z Bohnic, radí psycholog
http://jdem.cz/fgsar2
Krátký výňatek z textu: " ...Popírání pandemie nebo jen vládních nařízení je přirozená reakce na úzkost, kterou v nás vyvolává nejistota. Tu navíc umocňuje způsob, jak nám jsou opatření servírována. O to víc se může řada lidí přiklonit ke konspiračním teoriím, vysvětluje profesor Jiří Šípek. „Konspirace vám totiž, byť na přechodnou dobu, poskytuje jakousi pseudojistotu. Že jste konečně pochopili, co se děje. Nebo také někoho, na kom si můžete vylít zlost, že za to může,“ doplňuje...
...Základem konspirace, která se dobře uchytí, je, že není zcela mimo. Drží se základního tématu, jen dodává jiné argumenty. A pro mnohé může fungovat jako únik. Zvlášť v situaci, kdy není vše dobře srozumitelné. Ona vám nabídne jednodušší řešení. Pokud cítím naštvání nebo diskomfort toho, že tomu nerozumím, tak mi nabízí vrátka. Buď k někomu, nebo něčemu, na čem si tu zlost vyliji. Nebo nějakou teorii, která mi v tom zdánlivě udělá jasno..."

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

nebo je to jinak. Realitou je, že smrtnost je 1%. A prostě si mnozí mouhou říci, že je lepší opravdu žít s 1% rizikem, než skomírat s rizikem o něco menším.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Jenže ta volba tady neni, protože ignorováním se virus neztratí, ignorování viru způsobí kolaps zdravotnictví a pak se bude umírat i na banality a smrtnost bude velmi vysoká a na všechno. To jedno procento je to jen tehdy, když je viru málo a zdravotnictví jede ještě na plné obrátky.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To byste musel vyhlásit, že dusící se lidi do nemocnice nesmí. Prostě byste řekl lidem: "Víte, my bysme vás sice v nemocnici uměli zachránit, ale to by pak chtěl každej. Tak hezky zpátky domů, tady máte pytel."

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Realitou je 1% BEZPROSTŘEDNÍ(!) smrtnost při započítání i dětí a mladistvých -v případě, že je k dispozici NEPŘESYCENÁ kapacita nemocnic a nerozpadlá infrastruktura.
Jinak je smrtnost V PRŮMĚRU cca trojnásobná.
U starších - (či mladých nemocných) bude přesahovat 30% -a v případě přechodu na "válečnou medicinu" je v některých nemocnicích poskytována pouze euthanasie - viz NY.

To však není nejdůležitější!
Nejdůležitější jsou doživotní či dlouhodobé následky i v případech prodělaného lehkého průběhu u mladších ročníků, poškození srdce, plic, ledvin a mozku...

Je dost pravděpodobné, že mi za pár let coby zpopelněné mrtvole budete závidět.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)