Sémantické vize

Autor
Štítky

Krátká předmluva: 

Pokud se přátelé podíváte ma Masterovy grafy, zjistíte, že hygiena v posledních dnech těžce nestíhá. Ano, Master má graf i na toto. Takže včerejší a předvčerejší čísla považujeme za první skutečná hausnumera, která s realitou mají stále méně společného. Že to nastane, jsme předpokládali. Tu a tam můžeme tedy čekat, že někdo čísla doplní a budeme tedy mít něco, co známe z jarní Francie - jednou za čas  připsali za den třeba dvacet tisíc nakažených, zapomenutých z minulých dní.

My budeme mít něco podobného. Tu a tam dojde k enormnímu nárůstu díky tomu, že přidali kapacity a doplnili chybějící údaje. Ale jinak jsme na Flégrovských číslech a na dvojnásobku našich předpokladů. Nemáme šanci nadále monitorovat, zda se denně nakazí deset nebo třicet tisíc lidí. Smrtnost a podíl těžkých případů roste už teď. Prostě to tu řádí zcela mimo schopnosti monitoringu. 

Zůstaňte všichni doma. S nikým se nestýkejte, pokud nemusíte. Nechoďte neštěstí naproti. Kdo teď dostane covid, má asi stejnou šanci na smrt jako při narukování do americké armády za Druhé světové.   Kdo se dostane s covidem do nemocnice, má šanci na smrt jako při vylodění v Normandii. A kdo se dostane do nemocnice za čtrnáct dní, bude na tom hůř než ruský Ivan u Stalingradu. 

Vezměte si v práci dovolenou - ještě vás budou brzy prosit, abyste nikde nehlásili, že vás nechtěli pustit. Zůstaňte doma, nestýkejte se ani v rámci širší rodiny. Na tomhle opatření bychom se mohli shodnout všichni. 

Zítra se v rámci předmluvy vypořádám se svojí vlastní hysterií. 

 

A teď k avizovanému tématu: 

Když jsem se díval na onen odložený projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam chybí už jenom pořádné svícny s dlouhými voskovicemi a celá scéna by vypadala jako když templářští rytíři skládají slib a jedou do boje. Za Prymulou stál jeho tým, všichni měli černé roušky a tmavé obleky, stáli tam nehnutě a já měl pocit, že se to docela přesně hodí k tomu, co nás čeká. K hororu. 

Nevím, jestli to měli nějak promyšlené, spíš ne, ale oproti měkkému Vojtěchovi tohle vypadalo úplně jinak. Nemluvil k nám usměvavý zpívající kinderministr, ale zupák. Hovořil temným hlasem, omlouval se podnikatelům, ale vlastně se neomlouval. Představoval novou dobu. Dobu chmurnou a těžkou. A za ním stáli jeho inkvizitoři, kteří na tuto novou dobu budou dohlížet. 

Někdy jeden obraz řekne víc než tisíc slov. I na novináře to působilo. Tohle prostě není snadná kořist, kterou budou beztrestně chytat za slovo, grilovat ho u Václavky Moravcové a podobně. Jak jsem to řekl, při Prymulově nástupu do křesla? Začíná jít do tuhého, tož povolávají bastardy...  Ne, nejsem z toho nijak zklamaný. Představují naprosto ideální kulisu pro naší nejbližší budoucnost. Se vším všudy. Představují maximum toho, co tato společnost se všemi alarmisty (včetně mě), chřipečkáři, velkým byznysem, loutkovodiči, hajzly, šmejdy, i charaktery snese. 

Mezi všemi ostatními prymulovými paladiny stál i František Vrábel. Datový analytik, který měl svojí hvězdnou chvilku někdy minulý rok, když si ho našla naše média a on vydal celou sérii rozhovorů o tom, jak Rusko vyrábí svoje "narativy" a těmi narativy nám rozbourává demokracii. To se dobře prodávalo a krásně to zapadalo do mediálního konceptu, jak jsou u nás lidi blbí, protože věří ruským dezinformacím, podívejte, tady máme analytika ze Silicon Valey, který na to má firmu a rozumí tomu. 

Vrábel zapůsobil jako červený hadr na býka. Najednou bylo zapomenuto, že tu máme průser jak mraky. Stačil Vrábel a už měl leckdo jasno, že Prymula je hajzl, který nás chce konečně dostat pod Babišovu knutu. Měl jsem z toho podobný pocit jako s Jiřinou Šiklovou, která se chtěla raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Teď se raději mýlit  se spiknutím, než mít pravdu s Vrábelem. 

Já jsem Vrábela tuším komentoval jen jednou a to mi nestál za názor. Jen jsem na něj upozornil.  Jednoduše jsem si od prvního dojmu o něm udělal obrázek kterého si nikdo pořádně nevšiml (a nebo na to alespoň neupozornil) - že ten chlap úplně normálně žvaní. Je asi stejný tlučhuba jako Okamura, jen na opačné straně. On prodává svoje služby komukoliv, kdo dobře zaplatí. Má jakýsi program, který umí prý  lépe než běžné vyhledávače "dělat analýzu" O celé té analýze si myslím svoje, spíš to bude taková delfská věštírna. Program podle vzoru Pýthie vyhazuje určitá slova a shluky a Vrábelovi kněží to pak dávají do veršů, pečlivě si ověří, pro koho je věštba určená a pak mu ji dají přesně takovou jakou ji chce.

Maličko odbočím... nedávno byli i mě velmi dobře oblečení zástupci jakési firmy, která provádí čištění rozvaděčových skříní. Používají na to nějakou patentovanou technologii se speciální nevodivou pěnou, kterou nastříkají do rozvaděče a po chvíli ji zase vysají. Dokládali mi desitkami grafů, jak je to prospěšné pro elektrosoučástky.Mluvili jako když másla ukrajuje, přidali informaci, že to dělají pro ČEZ i E.On.  Pak mi řekli cenu za takové čištění, která byla skoro tak vysoká, že bych mohl celý ten rozvaděč vyzbrojit znovu. Když jsem je na to upozornil, nabídli mi kreditní kartu a nepokrytě mi vysvětlili jejich skutečný byznysplán -  že z každé realizované zakázky se tam načte moc pěkná odměna. Karta je anonymní, nikdy nepovede ke mně, za její obdržení nemusím nic podepisovat, stačí jim jen dát objednávku.  

Přesně tohle si myslím o Vrábelovi a jeho věštírně. Prostě má program a analýzy, kterým nikdo nerozumí a jsou příliš složité na vysvětlování v manažerských strukturách (a obzvlášť v těch státních) a v podstatě dělá úplně normální korporátní nebo státní tunel přes datové analýzy. Není první ani poslední. Je to moderní způsob, jak legálně dojit rozpočty. Příslušná korporace nebo úřad vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí a na konci je něco, co už dávno každý ví, ale potvrzené mnoha štemply. Příslušná část zaplaceného obnosu se časem objeví na soukromém kontě objednatele. 

Já osobně si myslím, že ten chlap nikdy neuměl a ani nepotřeboval umět skutečnou analýzu. On si to jen hezky pojmenoval. Ale co mu jde skvěle, je v drahém obleku přesvědčovat zákazníky o své potřebnosti. S Reflexem a ostatními novinářskými štěknami mu to vyšlo naprosto dokonale. Přečtěte si jakýkoliv jeho rozhovor. Nikdy se nedozvíte nic o tom, jak to vlastně funguje ani co je výstupem. Jen fráze jako z učebnice firmy Amway.  Mluví jako prodavači úžasných super filtrů na vodu nebo podomní prodejci vysavačů Rainbow. Jen vám dá ty správné "narativy". Rusko je zlé, rozvrací demokracii, je nutné ji bránit. Fejsbůk rusku pomáhá, Zeman je hlásnou troubou dezinformační scény... ale nikdy neřekne nic, co by mu mohlo vynést žalobu.  On prostě umí odhadnout situaci svého budoucího zákazníka a pak říká to, co od něj chtějí slyšet a nechá si to dobře zaplatit. 

A kde se vzal u Prymuly? Vsadím boty, že se vlísal nebo ho Prymula vzít musel jako reprezentanta nějaké nejmenované opozice nebo mocenské struktury.  Kurňa, máme tu plnou republiku "dezinformací" o neškodné chřipečce, která zařídí mrtvoly po desítkách i stovkách, přetížené zdravotnictví a stamiliardové škody. Zároveň se nemusí nic analyzovat, stačí si přečíst Pravý prostor, D-Fense, Větvičku a další, kteří jsou dodnes přesvědčení, že to vláda dělá proto, aby je ovládla. To by bylo, aby se na tom nedalo vydělat snadnými analýzami a mít zadarmo obrovskou reklamu. 

Prymula má samozřejmě těžkou hlavu z toho, že zpřísňuje opatření, ale nikdo to nedodržuje, naopak z toho mají srandu.  A protože jim na ministerstvu i v nemocnicích teče do bot, tak si toho dalšího bastarda vzal. Vrábel tvrdí, že dokáže analyzovat rizika, že dokáže odhalovat dezinformace a že to umí nejlíp na světě a má spoustu doporučení od čučkaře Koudelky a od CIA. Tož dobrá Vrábele, my teď máme jiné starosti, tak nám zařiď, ať převládne opačný narativ, totiž že je to průser. Zařiď, aby lidi zůstali doma, zařiď., ať tu přestanou pitomci pindat o neškodnosti chřipečky. 

Kromě toho budeme potřebovat celý ten průser na někoho svést a obrátit správným směrem lidový hněv. Tak nám zjisti, jak na to. 

Jsem celkem přesvědčený, že Vrábel tam dlouho nebude. Jednak se ukáže, že nic neumí, že je to jen další Šmucler v bledě modrém, že si tam prostě honí svoje triko doufá, že mu tahle krize přihraje spousty dalších lukrativních zakázek, kdy bude dostávat hodně peněz za nic. A také předpokládám, že Prymula brzy zjistí, že ten chlap nic nezařídí, nic neumí a dává mu jen haldu sešitých papírů ve kterých se nikdo nevyzná a pošle ho do řiti.  

A nebo ne? Třeba ten chlap fakt umí analyzovat internet, fakt umí dělat správné narativy, fakt má nástroje, kterými dokáže zasahovat ve prospěch korporací, tajných služeb a podobně. A tak to teď bude dělat pro Prymulu stejně jako to předtím dělal pro kohokoliv jiného. Může to být ještě jednodušší. Mají ho tam proto, aby chodil do Reflexu, kde z něj byli perplex a říkal tam to, co po něm Prymula chce a novinářské štěkny si netroufnou to zpochybnit, když ho předtím tak vynášeli do nebe.  Ale upřímně... nevěřím tomu. Poslechněte si s Vrábelem pár rozhovorů. On je úplně standartní "šmejd", který to od oblbování důchodců s prodejem nádobí dotáhl na oblbování korporátních manažerů a různých tajných čučkařů. 

Dávám Vrábelovi jeden rozhovor s novináři v jeho nové funkci. Maximálně dva. Pak s ním Prymula vyrazí dveře a Vrábel se vrátí do České televize a bude tam dál dšít síru na vládu, jak to všechno dělá špatně. Přijde samozřejmě i s tím, že za všechno může Putin, to je u nás velmi populární a i když tomu nevěří národ, věří tomu novináři a to stačí. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

ale bylo potřeba nazvat věci pravým jménem. Samozřejmě, právo na jejich názor jim neupírám,
dovedou si ho pro sebe obhájit,
jsem rád že vím s kým diskutuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Až vás systém za osobní urážky a nadávky vyhodnotí jako trolla, tak budete zase fňukat: Proč?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

(to není urážka, to jen opakuji výrazivo tvých soudruhů, ty malá kreaturo ulhaná a pomlouvačná)
:-D))))

Zatím bez slepic

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hmm... takže promoření. Jsem rád, že u rýmy to funguje

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

tak bych asi byl rád, pokud by se společnost zaměřila na mou ochranu.
Jelikož v ní nejsem, tak bych chtěl, aby se mi nesrali do života, já se už s tím když tak nějak poperu.
To teda fakt nevím, kde jste v tom našel národní socialismus.

Průměrný počet slepic: 2.3 (14 hlasů)

Když budete mít štěstí, tak se toho dožijete, a budete v ohrožené skupině, pak uslyšíte, že se nemáte srát mladým do života.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Máte pravdu.
Já akorát byl udiven, kde v tom vyštrachal národní socialismus. To mi furt šrotuje v hlavě a zaboha na to nemohu přijít.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ako si predstavujete konkretnr tu ochranu ohrozenych skupin? Pokial ako izolaciu od viru, pojde to inak, nez koncentraciou ohrozenych na bezpecnom mieste? Taky tabor by sa mohol postavit, kde sa ti ohrozeni budu koncentrovat, bezpecny, sterilny ... pockat, co to len take to spojenie ze koncentracia v tabore pripomina?

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

je moje máma. Koncentrák bych si pro ní nepředstavoval. Prý jí přišlo poštou pár jednorázových roušek, které jsou, dle mého, k ničemu.
Což pro ně splašit 3M respirátory, či nanoroušky? Což s nimi víc komunikovat? Staří lidé se začínají, od jistého věku, chovat jako malé děti. Moje máma nemá chytrý telefon, nikdy neměla počítač, takže o internetu ví, že něco takového existuje, ale nemá ho. Je závislá pouze na televizi. A na tom, co jí sdělím já.
A po tom národním socialismu, vy na mě vytáhnete koncentráky. Jste normální demagog, či demagoška. Teď nevím, jak je to genderově správně. Každopádně, s tímto běžte do prdele!

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

kdo tady v té debatě vytáhnul nácky, kdo tady začal zmiňovat koncentráky?
Schválně si to zpětně pečlivě přečtěte a zjistíte, že já to nebyl.
Ale ve finále jsem zde já nácek, který by nejradši izoloval staré lidi za ostnáč. A vy jim za to ještě zatleskáte slepicemi. Je mi vás krapet líto.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Nanorusky, respiratory ... viete o tom, ze stari ludia su ponekud na stiru s hygienou? Nie zeby na to kaslali z principu, ale uz to tak nejak extra nedavaju ... nevidia, nevladzu ... to, ze sa o seba dokazu postarat, nemusi znamenat, ze sa o seba dokazu postarat 'protikovidovo' ... potrebuju bud asistenta (ktory im toho kovida moze doniest 'zvonku'), alebo zakaz vychadzat z domu do ohrozeneho prostredia ... zakaz vychadzat do kontaminoveho prostredia je bud domace vezenie, alebo prestahovanie do lazni, ktore budu sterilne, a prisne strazeny vstup pripadneho rizika ... takze v podstate ohradena cista oblast, bez pristupu vonkajsieho sveta ...

Alebo tie vase respiratory a nanorusky ... zakazete ohrozenym skupinam vyjst von bez ochrannych prostriedkov, takze kym vy si budete 'slobodne' behat vonku ako vas napadne, vasa mama nebude smiet cez prah dveri bez respiratoru, rusky, rukavic ... a pred vchodom do domu vyzlecie rukavice, zahodi, az potom siahne do kabelky a vytiahne kluc ... mobil bude nosit na krku na snurke, keby jej zazvonil na ulici, aby si rukou v rukavici nekontaminovala vnutro kabelky .. pred prichodom do bytu bude musiet ten mobil nejakym sposobom dezinfikovat ... alebo bude chodit po svete bez mobilu, ostatne, bolo by to z hladiska rizika nakazy bezpecnejsie ... tak nejak si predstavujete ten prekrasny novy svet, co sa o svojich ohrozenych postara?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pomozme si sami
Posted on 16 října, 2020 by vlkp
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/10/16/pomozme-si-sami/
Prozatím nejlepší informace, které jsem o koronaviru sehnal.
Stanfordova univerzita:
Nový Coronavirus nemusí po mnoho dní vykazovat známky infekce. Jak může člověk vědět, zda je infikován? V době, kdy máte horečku, nebo kašel a jdete do nemocnice, jsou plíce obvykle již z 50% poškozeny a je to tedy příliš pozdě.
Existuje jednoduchá samokontrola, kterou můžeme dělat každé ráno. Zhluboka se nadechněte a zadržte dech déle než 10 sekund. Teprve potom naráz vydechněte. Pokud tento experiment úspěšně dokončíte bez kašle či jiného doprovodného fenoménu (bolestivost, pocit ztuhnutí, nebo dokonce dechové nedostatečnosti), jste v pořádku. V opačném případě konzultujte svého lékaře. V dnešní kritické době provádějte tento experiment každé ráno v prostředí s čistým vzduchem – nejlépe u otevřeného okna ložnice.
Rady japonských lékařů při léčbě případů COVID-19:
Každý by měl zajistit, aby sliznice v dutině ústní a v krku byly opravdu vlhké – nikdy suché!!! Vezměte alespoň několik doušků vody každých 15 minut.
Proč?
Protože – i když se už virus dostane do úst, pitná voda nebo jiné tekutiny jej spláchnou do žaludku a žaludeční kyselina jej zlikviduje. Pokud nebudete pít dostatek vody (častěji), virus se může dostat do průdušnice a do plic, což je právě u tohoto viru velmi nebezpečné.
Důležité příznaky:
1. Pokud máte rýmu a sputum (zahlenění), jste (s největší pravděpodobností pouze) nachlazeni.
2. Pneumonii způsobenou Coronavirem provází suchý kašel bez rýmy.
3. Tento nový virus není odolný vůči teplu a bude zlikvidován při vyšších teplotách. Proto se vyvarujte léků na snižování teploty. Horečka není příznakem nemoci – ale je naopak známkou imunitní odpovědi vašeho organizmu na přítomnost viru, který se při zvýšené teplotě stává inaktivní. Teprve tehdy, pokud se horečka bude blížit k 39 stupňům, potom používejte fyzikální metody na snížení teploty, jako jsou studené zábaly na vnitřních stranách stehen, v tříslech, na vnitřní straně paží či na přední straně krku.
Důležité informace:
4. Pokud někdo kýchne, trvá trajektorie kapének aerosolu na volném prostranství necelé 3 metry, než dopadnou na zem.
5. Pokud dopadne Coronavir na kovový povrch, bude žít nejméně 12 hodin – takže pokud přijdete do kontaktu s jakýmkoli kovovým povrchem – umyjte si ruce co nejdříve antibakteriálním mýdlem.
6. Na tkanině může přežít 6-12 hodin. Normální prací prostředky jej zničí.
7. Pití teplé vody je účinné u všech virů. Vyvarujte se (nyní) pití tekutin s ledem.
8. Myjte si ruce často, protože – i když virus může na vašich rukou žít pouze 5-10 minut, tak ale během této doby si můžete třeba promnout oči, nebo se nechtěně dotknout nosu či úst, atd. atd…
9. Jako prevenci byste měli i kloktat. Postačí jednoduché řešení – špetka kuchyňské soli soli v teplé vodě.
10. Co je nutno opět zdůraznit – vypijte hodně vody!

Průběh:
1. Coronavirus nejprve infikuje dutinu ústní a následně hrdlo, takže budete mít bolest (pálení) v krku trvající 3 až 4 dny.
2. Virus se poté v nosohltanu smísí s vdechovaným vzduchem, pomocí něhož se dostane do průdušnice a poté do plic, kde způsobí pneumonii. Což může trvat 5 – 6 dní.
3. Příznakem pneumonie je vysoká horečka a rychle se zhoršující potíže s dýcháním, kdy máte pocit, že se topíte – což neodkladně znamená vyvolání pocitu ohrožení života a nutnost okamžité pomoci… Tak daleko to ale nenechte nikdy dojít…
Posílejte a sdílejte, prosím, tyto poznatky a rady, všem spoluzaměstnancům, přátelům a známým!!!
Tolik covidová doporučení ze Stanfordu.. Nic lepšího nemám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Buďte tak laskav, vyselektujte z toho to co opravdu má alespoň šanci fungovat a nekopírujte očividnou blbost, akorát šíříte bludy kterým někdo ke své smůle bude i věřit.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Co?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Na MZCR jsou dobré informace k podpoře imunity.
Překvapilo mě (pozitivně), že jsou uvedené i bylinky.

https://koronavirus.mzcr.cz/prevence-a-ochranne-prostredky/

Jak se starat o imunitu v období hrozící nákazy COVID-19?
Pro podporu imunity je doporučován pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu (samozřejmě s použitím roušky), dostatečný spánek a vyvarování se stresovým situacím. Strava by měla být pestrá, přičemž je důležité, aby byl organismu dodáván dostatek vitamínů a vlákniny. Snažte se vyhnout konzumaci alkoholu, ke které mohou někteří v této nelehké době inklinovat.

Jaké vitamíny mohu užívat pro podporu imunity?
K podpoře imunity je doporučováno zvýšit příjem některých vitamínů a minerálů. První významnou složkou jsou omega-3 mastné kyseliny a vitamín D. V běžné stravě tyto živiny můžeme získat z tučných ryb či rybího oleje. Dostupné jsou taktéž potravinové doplňky, obsahující tyto žádoucí živiny. Pro období prevence před nákazou COVID-19 je vhodné zvýšení příjmu vitamínu C (až na 1000 mg denně). Přírodní zdroj vitamínu C nalezneme v černém bezu, šípkové růži, citrusových plodech a v dalším ovoci či zelenině. Mezi minerály, které vedou k podpoře imunity, patří zinek a selen. Doporučené dávkování zinku je 30-50 mg denně, v případě selenu pak 50-100 mg denně. Z bylinných složek je v souvislosti s koronavirem vhodný kořen hořce a kořen lékořice. Mezi další byliny vhodné k podpoře imunity patří: Rakytník řešetlákový, Šišák bajkalský a ženšenové přípravky. Podpůrný účinek na imunitu mají také nukleotidy, beta-glukany, kolostrum či bakteriální lyzáty, jejichž užívání je však vhodné konzultovat s lékařem.
Několik doporučení na závěr – při výběru potravinových doplňků volte spíše jednotlivé přípravky, u multivitaminových či multiminerálních doplňků není jasné, jak mezi sebou jednotlivé složky působí. Vyhněte se déletrvajícímu nadužívání vysokých dávek vitamínů či minerálů. U potravinových doplňků se řiďte doporučeným dávkováním, které stanovil výrobce.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Prymula si Vrábela nechá v týmu dál, jen nebude tolik na očích. Kdyby jej pustil, Vrábel by škodil, kudy by chodil. Tak si jej nechají pod dozorem.
Po každé válce, a opatření proti koronaviru mají znaky válečné ekonomiky, přichází inflace, která znehodnotí dluhy a úspory.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

dělala zesilovače a už neexistuje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

A nyní ten Stanford, protože znovu opakuji, je to jako s rouškami a dezinfekcí na jaře – když si i nyní nepomůžeme sami, nikdo jiný se nenajde. A stát už vůbec ne.

Prozatím nejlepší informace, které jsem o koronaviru sehnal.

Stanfordova univerzita:

Nový Coronavirus nemusí po mnoho dní vykazovat známky infekce. Jak může člověk vědět, zda je infikován? V době, kdy máte horečku, nebo kašel a jdete do nemocnice, jsou plíce obvykle již z 50% poškozeny a je to tedy příliš pozdě.

Existuje jednoduchá samokontrola, kterou můžeme dělat každé ráno. Zhluboka se nadechněte a zadržte dech déle než 10 sekund. Teprve potom naráz vydechněte. Pokud tento experiment úspěšně dokončíte bez kašle či jiného doprovodného fenoménu (bolestivost, pocit ztuhnutí, nebo dokonce dechové nedostatečnosti), jste v pořádku. V opačném případě konzultujte svého lékaře. V dnešní kritické době provádějte tento experiment každé ráno v prostředí s čistým vzduchem – nejlépe u otevřeného okna ložnice.

Rady japonských lékařů při léčbě případů COVID-19:

Každý by měl zajistit, aby sliznice v dutině ústní a v krku byly opravdu vlhké – nikdy suché!!! Vezměte alespoň několik doušků vody každých 15 minut.

Proč?

Protože – i když se už virus dostane do úst, pitná voda nebo jiné tekutiny jej spláchnou do žaludku a žaludeční kyselina jej zlikviduje. Pokud nebudete pít dostatek vody (častěji), virus se může dostat do průdušnice a do plic, což je právě u tohoto viru velmi nebezpečné.

Důležité příznaky:

1. Pokud máte rýmu a sputum (zahlenění), jste (s největší pravděpodobností pouze) nachlazeni.

2. Pneumonii způsobenou Coronavirem provází suchý kašel bez rýmy.

3. Tento nový virus není odolný vůči teplu a bude zlikvidován při vyšších teplotách. Proto se vyvarujte léků na snižování teploty. Horečka není příznakem nemoci – ale je naopak známkou imunitní odpovědi vašeho organizmu na přítomnost viru, který se při zvýšené teplotě stává inaktivní. Teprve tehdy, pokud se horečka bude blížit k 39 stupňům, potom používejte fyzikální metody na snížení teploty, jako jsou studené zábaly na vnitřních stranách stehen, v tříslech, na vnitřní straně paží či na přední straně krku.

Důležité informace:

4. Pokud někdo kýchne, trvá trajektorie kapének aerosolu na volném prostranství necelé 3 metry, než dopadnou na zem.

5. Pokud dopadne Coronavir na kovový povrch, bude žít nejméně 12 hodin – takže pokud přijdete do kontaktu s jakýmkoli kovovým povrchem – umyjte si ruce co nejdříve antibakteriálním mýdlem.

6. Na tkanině může přežít 6-12 hodin. Normální prací prostředky jej zničí.

7. Pití teplé vody je účinné u všech virů. Vyvarujte se (nyní) pití tekutin s ledem.

8. Myjte si ruce často, protože – i když virus může na vašich rukou žít pouze 5-10 minut, tak ale během této doby si můžete třeba promnout oči, nebo se nechtěně dotknout nosu či úst, atd. atd…

9. Jako prevenci byste měli i kloktat. Postačí jednoduché řešení – špetka kuchyňské soli soli v teplé vodě.

10. Co je nutno opět zdůraznit – vypijte hodně vody!

Průběh:

1. Coronavirus nejprve infikuje dutinu ústní a následně hrdlo, takže budete mít bolest (pálení) v krku trvající 3 až 4 dny.

2. Virus se poté v nosohltanu smísí s vdechovaným vzduchem, pomocí něhož se dostane do průdušnice a poté do plic, kde způsobí pneumonii. Což může trvat 5 – 6 dní.

3. Příznakem pneumonie je vysoká horečka a rychle se zhoršující potíže s dýcháním, kdy máte pocit, že se topíte – což neodkladně znamená vyvolání pocitu ohrožení života a nutnost okamžité pomoci… Tak daleko to ale nenechte nikdy dojít…

Posílejte a sdílejte, prosím, tyto poznatky a rady, všem spoluzaměstnancům, přátelům a známým!!!

Tolik covidová doporučení ze Stanfordu.. Nic lepšího nemám.

Horšího ano. Další z kosířů – konkrétně LF /velký dík!/ mne upozornil na web respektované americké výzkumné organizace Institute for Health Metrics and Evaluation ze Seatlu.

Ten se kromě jiného zabývá sběrem aktuálních dat o šíření a dopadech korony v jednotlivých státech světa. Což není nic neobyčejného. Tohle je na mnoha webech, nejznáměji na stránkách university Johnse Hopkinse, či na portálu Worldometer. To čím se server IHME od těch dalších liší, jsou predikce, které institut konstruuje z realných dat. A křivky s predikcí pro Českou republiku? Jedna hrůza!!!

Nehodlám vám tajit. Ostatně proč, když už i Babiš ví, že situace je kritická. Následující grafy nezveřejňuji proto, abych vás děsil, ale kvůli tomu, že pořád je tu spousta spousta chřipčičkářů a covidových ignorantů a protestantů. Snad se jim konečně rozsvítí.
(Pokračování - viz Vlk)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ty grafy nám pomůžou?
Zveřejněním grafů podpoříme psychiku?
K pumpám, nebo přes palubu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Grafů si dokážu nakreslit.......je fakt, že nám furt ukazujou jen čísla a grafy. To má vypovídající hodnotu pro mě 0(Nula). Mně pořád chybí ty záběry z těch přeplněných nemocnic, kde už chudáci pacoši leží po chodbách a není kdo by se o ně postaral. Sorry jako Vidláku.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

brzy je budeš mít, třeba se štěstím si je prohlídneš zevnitř.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chudáci pacoši děkují mladým a neklidným, lyžařům, dovolenkářům, opozici, atd.
Nejste abonent Techle - Mechtle, případně nějakého feťáckého doupěte?
Feťáci šíří i žloutenku :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

možná az na tu jednu na Moravě, vytvářejí další lůžka pro kovid místo těch které nejsou pro nezbytnou péči, tak 10 dní to bude ještě OK,
pak ale záleží na těch "barringtonských" zda budou dál pokračovat ve svém promořovacím a infekci roznášejícím stylu.
Ale i to vydržíme, poslouchal jsem dopoledne tu Primulovu tiskovku,
armáda postaví a obslouží polní nemocnice, například v Praze-Letňanech,
aspoň budou mít vojáci kvalitní cvičení. Vzpomínám jak jsem v roce 1980 cvičil jako záložák s polní nemocnicí z ÚVN ze Střešovic, bylo to začátkem léta, mám na to pěkné vzpomínky...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Margone, až je uvidíte plné, omluvíte se mi? 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

zlaty Babis ....
Opozice v minulých dnech nešetřila kritikou na adresu vlády, která oznámila nová opatření proti covidu-19. Redakce iDNES.cz proto oslovila lídry opozičních stran, aby vysvětlili, jak by řešili současnou krizi, kdyby byli ve vládě. Většinou uváděli, že by se veřejnost snažili spíše uklidňovat. Tomio Okamura zdůraznil, že by nechal zemřelé pitvat, aby se odhalila příčina smrti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-opozice-co-by-de…

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Tak to je tragéd ten Okamura. V dnešní době, kdy je nedostatek lékařů , sester a zdravotnického personálu, by zatížil zdravotnictví pitvami každého zemřelého. Nejspíše ten člověk pozbyl rozumu, nedovedu si to jinak vysvětlit. Pomalu a jistě se strana kterou jsem byl ochoten volit mění na nevolitelnou díky předsedovi. Doufám, že to u komoušů vyhraje Skála a já jim dám hlas( Proboha je to vůbec možný, že jsem dospěl až sem?), nebo bude muset Foldyna vyzvat Okamuru k odchodu. Doufám, že vyjde jak to první ohledně Skály tak i to druhé s Foldynou a já budu mít snadnější rozhodování.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čím přesně jsou dnes vytíženi patologové, že nemají čas pitvat?

Další variace na téma "Okamuru jsem nikdy nevolil, ale teď už ho vůbec volit nebudu"

Twl...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nakládání s těly zesnulých osob s potvrzenou nákazou COVID-19
Zpracováno Klinickou skupinou COVID MZ dne 26. 3. 2020

Zatím nejsou žádné důkazy o přenosu SARS-CoV-2 prostřednictvím manipulace s těly zemřelých osob. Potenciální riziko přenosu, ke kterému může dojít v souvislosti s přímým kontaktem s lidskými ostatky nebo tělními tekutinami, v nichž je přítomen virus a přímým kontaktem s kontaminovanými předměty, je považováno za nízké.
Je prokázané, že virus může přežívat na různých površích hodiny až dny, proto je možné, že virus přežívá také na tělech zemřelých. Data o délce přežívání viru na těle zemřelých nejsou dosud k dispozici. Osoby, které jsou v přímém kontaktu se zemřelými na onemocnění COVID-19 (suspektní i potvrzené), by se měly přesto chránit nošením osobních ochranných prostředků před expozicí nákaze prostřednictvím infikovaných tělesných tekutin, kontaminovaných předmětů nebo jiných kontaminovaných povrchů v prostředí. Vyžadováno je minimálně nošení rukavic a vodě-odolného empíru s dlouhými rukávy.
Během standardní manipulace s tělem zemřelého je riziko přenosu kapénkami nebo aerosolem z dýchacích cest zemřelého považováno za nízké. Rizikovější jsou výkony, při kterých dochází k produkci aerosolu nebo při kterých může dojít k postříkání během vyšetření post mortem a vyžadují použití vhodných osobních ochranných prostředků (tj. ochranu očí a obličeje respirátory kategorie FFP2 nebo N-95.
https://koronavirus.mzcr.cz/nakladani-s-tely-zesnulych-osob-s-potvrzeno…
Užijte si to.
Domnívám se, že opatrnost je na místě. Jakže to bylo s tím klackem a hadem? Ti co přežili pokládali klacek na cestě za hada zatímco ti, kteří pokládali hada za klacek nikoliv.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu, mě nedošlo, že patolog je vyučenej hrobař.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

59 obviněných. Asi tam je zlatý důl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

potlesk

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a podobní šmejdi.
Nacvičená gestikulace, mimika, rétorika, furt stejné dramatické fráze bez obsahu.
Netuším co a zda vůbec vystudoval, ale tutově prošel intenzivními kurzy prodejcovství a podobných manipulací. Schválně jsem zkoukl pár videjí s ním a je loženej. Osobně bych mu nevěřil ani "Dobrej den" a šel bych se kouknout z okna a na hodiny.

Semantic Visions mu nepatří. Loni je koupil jakýsi Šenkypl, který spoluvlastní firmu Pale Fire Capital (v podstatě je jedno, jak se jmenuje, protože už dnes večer se může jmenovat úplně jinak).

Prymula by si měl především zjistit, pro koho Vrábel sosá data. Protože každá "analytická" firma se živí primárně násosem citlivých dat - pro sebe, nebo pro někoho, kdo si přeje zůstat skryt. V případě zdravotnických dat je paranoia více než namístě, bo jde o data velmi strategická a citlivá jak kolektivně, tak individuálně.
Nemám dobrý pocit z toho, že se kolem nich bude motat takovýhle šíbr.

Zejména když firma zveřejnila účetní závěrku naposled za rok 2015, kdy měla 21 mio Kč dluh a HV před zdaněním 1,9 mio Kč. A když má něco málo přes 10 zaměstnanců (RIS - 10-19 zaměstnanců).

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.kupredudominulosti.cz/cerveny-karel-1d-rasove-nepokoje-v-us…

Krátká citace:
."Smiřme se s nečekaností, očekávejme neočekávatelné, bez rychlé změny myšlení nelze najít řešení, krize podporuje kreativitu."

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

... ale podobné řeči vedou jen ti, kterých se aktuálně nic podstatného netýká. V angličtině pro to mají pojem "armchair general". V okamžiku, kdy začne člověku nebo někomu z jeho blízkých jít o život, jdou všechny podobné kecy o "krizi a kreativitě" stranou.

Jinak z odkazovaného článku třeba: "Ale dá se provést dobře, a člověk přežije, nebo se dá udělat špatně, kdy člověk nepřežije." nebo "Rozumím. Tak v nejbližším desetiletí se bude dít mnoho dobrého i zlého." To jsou přece děsně vyprázdněné fráze. I diskuse pod článkem napovídá, že nebudu sám, kdo má z těch dvou podobný pocit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

ale vaše citace:
"Ale dá se provést dobře, a člověk přežije, nebo se dá udělat špatně, kdy člověk nepřežije."
"Rozumím. Tak v nejbližším desetiletí se bude dít mnoho dobrého i zlého."
mi prozradila, že to ani číst nebudu. To ten Jakeš na hrádku byl lepší. Sice taky nic neřekl, ale aspoň byl vtipnej.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

A ja tam jasne slysel, jak rika neco o tom, ze pes nekouse do ruky, ktera ho zivi :-D
(umelci co (ne)podepsali)

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

vyřazen z chovu :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

dalsi fanatik nabozenstvi pokroku, ktery nas zachrani uz brzo

uz brzo studena fuze, 3d tiskany a raj na zemi, nebo taky islam, ktery nezna zadne pochyby a neni schopen se nijak vyvijet, ale je schopne nicit a zakazovat

----
Celá planeta je bolavá a uvidíme, jestli nám dá pocítit, jak se zlobí. To jsou úžasné věci.

Potom jsou zde ty technologické. Maximální rozšíření superbaterií, fotovoltaiky. Je pozitivum, že se každá budova na zemi může stát energeticky soběstačnou. Jsou to 3D tiskárny, které budou nahrazovat továrny. Můžeme mít blízko svého bydliště nějakou obrovskou místnost, kde bude plno 3D tiskáren, a my budeme obchodovat hlavně s grafickými návrhy výrobků, takže si je stáhneme z internetu, a necháme vytisknout v nejbližší úložence, nebo jak se to bude jmenovat, a budeme mít hotový výrobek. Takže budou zanikat továrny, i když budou digitální, ale bude jich čím dál tím méně, a razantní nástup 3D tiskáren je velmi evidentní. A další a další technologické zvraty, ať už jsou to nanotechnologie, nezničitelné materiály, umělá inteligentce, kvantová fyzika a tak dále.
----

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

5 dohoda zní: Buďte skeptičtí,ale naslouchejte.

Nevěřte sami sobě,ani nikomu jinému.Pochybujte o všem,co slyšíte.Je to skutečně pravda? Naslouchejte záměru,který je ukryt za slovy.Jedině tak porozumíte skutečnému poselství.

“Naučíte se naslouchat přímo svému srdci,” říká o Páté dohodě José Ruiz, který společně se svým otcem Miguelem napsal tuto doslova příručku pro porozumění sobě samému.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ano matko, tak je to správně. Četl jsem tuto knihu a jak vidno na pár věcí jsem pozapoměl a tak se k ní opět vrátím.

Zatím bez slepic

...zda negativně testovaný, testovaná - například lékař či zdravotní sestra (ale i učitel, učitelka a další) , poté, co absolvovali léčbu či karanténu (byli bezpříznakoví), zda může být stále nosičem, přenašečem , přenašečkou infekce. Protože zatím se v mediích razí narativ, že co negativně testovaný - to vyléčený a tak i schopný práce, včetně práce v kolektivu, včetně práce s rizikovými skupinami. Zajímá mě to i proto, že se objevují četná zpochybnění kvality těch testů, a to nejen zcela laických.
Se vším ohledem vůči tomu, že se nějaký člověk nakazil znovu, což je pro něj docela velká rána.....(ale co když se nakazil právě že od někoho, kdo byl uznán za " vyléčeného" ?).

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

"Jedním z důvodů je nízká kvalita elit, orientovaných na krátkodobé impulsy, na zkratkovité přihlouplé marketingové obrázky, které se objeví na Twitteru a následně zmizí v propadlišti dějin, než se zase objeví další obrázek. Nejde ale jen o elity, ale i o občany (slovo lid nelze použít), kteří si za desetiletí neoliberální politiky na tento způsob zvykli a hlavně ho začlenili do ekonomického světa, kde je na prvním místě velkolepé, sobecké Já. Co jiného je neoliberální doktrína, než homo economicus, esence sobeckých, od druhých izolovaných zájmů, povzbuzované reklamním narcismem, která se schovává za nátěrem údajné liberální demokracie.

„Velkolepé“ já, které zdůrazňuje „jedinečnost“ potřeb, které jsou tak jedinečné, až jsou homogenizovány na celé planetě díky propojení výrobních a finančních toků, je ve skutečnosti spíš umanuté děcko, které se neumí a hlavně nechce omezit, kvůli nikomu a ničemu. Nejde primárně o omezení spotřeby (ta je samozřejmě „korigována“ jak finančními krizemi, které takový systém nutně produkuje, ale také neustálým osekáváním sociálního státu). Jde spíš o omezení touhy po věcech, o pocit, že vše je neustále a pořád dostupné, není potřeba čekat, ber si vše, teď a hned!

ČR se včlenila do světové ekonomiky na bázi této neoliberální doktríny, která pronikla hluboko do ekonomického uvažování (včetně tzv. levice) i do politické kultury. Jestliže byl důraz na společnost, kolektiv a spolupráci třicet let považován za bolševickou zhovadilost, za něco, co je potřeba tvrdě vymýtit a nahradit „velkolepým“ já, pak se nelze divit vývoji epidemiologické situace u nás, nebo třeba v USA. Individualismus je spolehlivým nástrojem, jak zablokovat jakoukoliv sociální změnu a nechat bohaté, aby společnost více či méně nápadně ovládaly. Privatismus, další typický český rys, onen útěk na chaty a chalupy, zavření se do „svého“ mentálního světa, je jev, který sobectví ve společnosti napomáhá. Svoboda se stala jiným slovem pro sobectví člověka ekonomického. Ve zdravé společnosti ale nemůže být svobody bez odpovědnosti a solidarity, práva a povinnosti musejí být vybalancovány.

Tato kombinace vede k „západní“ společnosti, která není schopna překonat (někdy velice užitečné) rozpory ve společnosti, ani tváří v tvář bezprecedentnímu nebezpečí. Ztratila totiž schopnost identifikovat společné nebezpečí a následně na něj adekvátně reagovat. Problém ovšem nelze omezit na spoluobčany, kteří věří tomu, že svět řídí ještěři a čísla nakažených jsou součástí spiknutí, které má vést k tomu, že budou očipováni. Magoři se vyskytovali v každé době, i když pravda, neměli vždy možnost rozšiřovat své bláboly na sociálních sítích.

Nedůvěra, kterou část lidu vůči elitám cítí, je v řadě případů odůvodněná a má své reálné kořeny. Lži o tom, jak „bohatství proteče seshora dolů“, globalizace „prospívá všem“, „nemůžeme zvyšovat daně firmám, odešly by jinam“, kumulace neoliberální politiky a jejich „skvělých“ výsledků nese své plody – elementární nedůvěru vůči autoritám (nejen ekonomům), která se v současné krizi tak silně projevuje.

Jenže i společnost socio-ekonomicky rozervaná by měla být schopná „nastavit maják“, když přichází krize jiného typu, daná externě, která fatálně ohrožuje zdraví a životy lidí po celém světě. Odmítání pravidel, i když jsou stanovena k ochraně životů a zdraví, odmítání existence problému jako takového, je reakcí nedospělého jedince, oddaného užívání si, ale neschopného (když je třeba) přijmout odpovědnost a disciplinovat se.

Výroky typu „kde jsou jako ty miliony mrtvých lidí na ulici“, „já nikoho s koronavirem neznám“, „je to všechno manipulace, chtějí nás očipovat“, nejsou jen esencí naprosté blbosti, jsou vyjádřením ztráty pudu sebezáchovy už asi nemalé části občanů. Ti stejní lidé vidí diktaturu v nošení roušek, opatření, které je v asijských zemích naprosto běžné – není ani znakem toho, že je někdo „ovce“, ale znakem toho, že chci ochránit sebe a své spolubližní.

Společnost, která vlastně přestává být společností, a rozpadne se na „sobecké, uřvané „já“, nemůže dlouhodobě přežít. Je odsouzena k požírání se navzájem, neboť společenství znamená také závazek, odpovědnost a solidaritu jeden k druhému. Znamená také společný postup vůči společnému nebezpečí, což je vlastně prapůvodním důvodem vzniku lidských společenství. Ničeho takového už západní společnosti nejsou dlouhodobě schopny a koronavir tuto pravdu krutě ukázal.

Německý filosof Oswald Spengler měl pravdu. Žijeme v éře konce Západu. Jsou tu společnosti jiné, nejen disciplinovanější, ale především s kolektivním přemýšlením a zodpovědností jeden za druhého. Těm patří budoucnost."
-----------------------
!Argument - Švihlíková

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volnost, rovnost, bratrství !

Co zbylo z ideálů ? Nic !

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gdyž čtu takové cinty o zodpovědnosti otroka tak nevím gdo a proč Švihlíkové nebo Procházkové a mnohé jiné, další zvěrozvěsty o odpovědnosti platí. Z jejich daní mají potomci nafouklá bříška a hlavinky. Dokonce si myslím, že i "bezdomovci", o keré se blboni ohrndírují mají větší cenu, páč dou blboňům příkladem. Sou jejich svědomím o vlastní tuposti a lakotě. A co se týká teho Koronaskandálu, eště se uvidí, zda a gdy bude o tem nějakej norimberskej proces a tribunály začnou účtovat šlechtickým šmejdům škody. Ale kokotům to zatím nemusí vadit. Můžou prožívat svůj virtuální, farizejský bol naplno, páč hlavní sračkomety měly a stále mají z lidského bolení dycky plné držky mastnoty a plné truhlice.

Průměrný počet slepic: 2.5 (23 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na východ, na východ
tam je ten správný chod

Koronavirus v Rusku: Pandemie se dál zhoršuje, některé nemocnice jsou zcela plné
Aktualizováno 15.10.2020, 15:20 15. října 2020, 12:4

Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/koronavirus-v-rusku-pandemie-se…

Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/koronavirus-v-rusku-pandemie-se…

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

In reply to by Spenglerová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Další blábol. V RF jsou počty nakažených koronáčem něco okolo 14 000 a koncem října začnou s očkováním, na počet obyvatel jsou 15-16x větší než my. Takže až budou mít v RF 150 000 nakažených denně zbystřím. Zatím jim mohu jen závidět.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Spenglerová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Článek vlastně popisuje to co jsem napsal, ale ten ubohý úvod tohoto příspěvku , pakliže není myšlen ironicky( a to není) je ten blábol.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...nepomohlo ekonomicky, a tak i zdravotnicky (za vším hledej peníze) aspoň dočasné pozastavení sankcí vůči Rusku, jak sankcinujícím (vývoz) , tak i sankcionovanému. . Zde také vzniká podezření na to, že pokud by v Rusku, záměrně oslabovaném sankcemi liberálních západních demokratických a humanistických států, pokud by tam eskalovala situace tak, že by skutečně umíralo velké množství lidí.....zda by nebylo možné vznést námitku, že také ti, kteří nesou odpovědnost za uvalení sankcí, zda také i ti nenesou na svých rukou krev. A zda by tak nemělo s nima i jednáno - tedy jako s obzvláště nebezpečnými zločinci.
Očekával bych v tomto směru i nějakou iniciativu AB a jeho petříčka. To ať se jednou nemusíme stydět i my sami, "díky" nim, respektive vy, kteří takové neustále volíte si za své velitele..
Když už tedy je zde zmiňován ten Stalingrad. Který leží v Rusku. Zatím.

Roušk...eh, douška.
Já vím, nezajímají nás naši bezdomovci...proč by nás měli zajímat nějací Rusáci a nějaké Rusky, že.
Však jde víceméně jen o povzdech, až kam jsme to s tou naší " křesťanskou" civilizací dopracovali. O nic víc nejde. Pokračujte ve zvládání svého strachu. Dzp.

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)