Sémantické vize

Autor
Štítky

Krátká předmluva: 

Pokud se přátelé podíváte ma Masterovy grafy, zjistíte, že hygiena v posledních dnech těžce nestíhá. Ano, Master má graf i na toto. Takže včerejší a předvčerejší čísla považujeme za první skutečná hausnumera, která s realitou mají stále méně společného. Že to nastane, jsme předpokládali. Tu a tam můžeme tedy čekat, že někdo čísla doplní a budeme tedy mít něco, co známe z jarní Francie - jednou za čas  připsali za den třeba dvacet tisíc nakažených, zapomenutých z minulých dní.

My budeme mít něco podobného. Tu a tam dojde k enormnímu nárůstu díky tomu, že přidali kapacity a doplnili chybějící údaje. Ale jinak jsme na Flégrovských číslech a na dvojnásobku našich předpokladů. Nemáme šanci nadále monitorovat, zda se denně nakazí deset nebo třicet tisíc lidí. Smrtnost a podíl těžkých případů roste už teď. Prostě to tu řádí zcela mimo schopnosti monitoringu. 

Zůstaňte všichni doma. S nikým se nestýkejte, pokud nemusíte. Nechoďte neštěstí naproti. Kdo teď dostane covid, má asi stejnou šanci na smrt jako při narukování do americké armády za Druhé světové.   Kdo se dostane s covidem do nemocnice, má šanci na smrt jako při vylodění v Normandii. A kdo se dostane do nemocnice za čtrnáct dní, bude na tom hůř než ruský Ivan u Stalingradu. 

Vezměte si v práci dovolenou - ještě vás budou brzy prosit, abyste nikde nehlásili, že vás nechtěli pustit. Zůstaňte doma, nestýkejte se ani v rámci širší rodiny. Na tomhle opatření bychom se mohli shodnout všichni. 

Zítra se v rámci předmluvy vypořádám se svojí vlastní hysterií. 

 

A teď k avizovanému tématu: 

Když jsem se díval na onen odložený projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam chybí už jenom pořádné svícny s dlouhými voskovicemi a celá scéna by vypadala jako když templářští rytíři skládají slib a jedou do boje. Za Prymulou stál jeho tým, všichni měli černé roušky a tmavé obleky, stáli tam nehnutě a já měl pocit, že se to docela přesně hodí k tomu, co nás čeká. K hororu. 

Nevím, jestli to měli nějak promyšlené, spíš ne, ale oproti měkkému Vojtěchovi tohle vypadalo úplně jinak. Nemluvil k nám usměvavý zpívající kinderministr, ale zupák. Hovořil temným hlasem, omlouval se podnikatelům, ale vlastně se neomlouval. Představoval novou dobu. Dobu chmurnou a těžkou. A za ním stáli jeho inkvizitoři, kteří na tuto novou dobu budou dohlížet. 

Někdy jeden obraz řekne víc než tisíc slov. I na novináře to působilo. Tohle prostě není snadná kořist, kterou budou beztrestně chytat za slovo, grilovat ho u Václavky Moravcové a podobně. Jak jsem to řekl, při Prymulově nástupu do křesla? Začíná jít do tuhého, tož povolávají bastardy...  Ne, nejsem z toho nijak zklamaný. Představují naprosto ideální kulisu pro naší nejbližší budoucnost. Se vším všudy. Představují maximum toho, co tato společnost se všemi alarmisty (včetně mě), chřipečkáři, velkým byznysem, loutkovodiči, hajzly, šmejdy, i charaktery snese. 

Mezi všemi ostatními prymulovými paladiny stál i František Vrábel. Datový analytik, který měl svojí hvězdnou chvilku někdy minulý rok, když si ho našla naše média a on vydal celou sérii rozhovorů o tom, jak Rusko vyrábí svoje "narativy" a těmi narativy nám rozbourává demokracii. To se dobře prodávalo a krásně to zapadalo do mediálního konceptu, jak jsou u nás lidi blbí, protože věří ruským dezinformacím, podívejte, tady máme analytika ze Silicon Valey, který na to má firmu a rozumí tomu. 

Vrábel zapůsobil jako červený hadr na býka. Najednou bylo zapomenuto, že tu máme průser jak mraky. Stačil Vrábel a už měl leckdo jasno, že Prymula je hajzl, který nás chce konečně dostat pod Babišovu knutu. Měl jsem z toho podobný pocit jako s Jiřinou Šiklovou, která se chtěla raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Teď se raději mýlit  se spiknutím, než mít pravdu s Vrábelem. 

Já jsem Vrábela tuším komentoval jen jednou a to mi nestál za názor. Jen jsem na něj upozornil.  Jednoduše jsem si od prvního dojmu o něm udělal obrázek kterého si nikdo pořádně nevšiml (a nebo na to alespoň neupozornil) - že ten chlap úplně normálně žvaní. Je asi stejný tlučhuba jako Okamura, jen na opačné straně. On prodává svoje služby komukoliv, kdo dobře zaplatí. Má jakýsi program, který umí prý  lépe než běžné vyhledávače "dělat analýzu" O celé té analýze si myslím svoje, spíš to bude taková delfská věštírna. Program podle vzoru Pýthie vyhazuje určitá slova a shluky a Vrábelovi kněží to pak dávají do veršů, pečlivě si ověří, pro koho je věštba určená a pak mu ji dají přesně takovou jakou ji chce.

Maličko odbočím... nedávno byli i mě velmi dobře oblečení zástupci jakési firmy, která provádí čištění rozvaděčových skříní. Používají na to nějakou patentovanou technologii se speciální nevodivou pěnou, kterou nastříkají do rozvaděče a po chvíli ji zase vysají. Dokládali mi desitkami grafů, jak je to prospěšné pro elektrosoučástky.Mluvili jako když másla ukrajuje, přidali informaci, že to dělají pro ČEZ i E.On.  Pak mi řekli cenu za takové čištění, která byla skoro tak vysoká, že bych mohl celý ten rozvaděč vyzbrojit znovu. Když jsem je na to upozornil, nabídli mi kreditní kartu a nepokrytě mi vysvětlili jejich skutečný byznysplán -  že z každé realizované zakázky se tam načte moc pěkná odměna. Karta je anonymní, nikdy nepovede ke mně, za její obdržení nemusím nic podepisovat, stačí jim jen dát objednávku.  

Přesně tohle si myslím o Vrábelovi a jeho věštírně. Prostě má program a analýzy, kterým nikdo nerozumí a jsou příliš složité na vysvětlování v manažerských strukturách (a obzvlášť v těch státních) a v podstatě dělá úplně normální korporátní nebo státní tunel přes datové analýzy. Není první ani poslední. Je to moderní způsob, jak legálně dojit rozpočty. Příslušná korporace nebo úřad vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí a na konci je něco, co už dávno každý ví, ale potvrzené mnoha štemply. Příslušná část zaplaceného obnosu se časem objeví na soukromém kontě objednatele. 

Já osobně si myslím, že ten chlap nikdy neuměl a ani nepotřeboval umět skutečnou analýzu. On si to jen hezky pojmenoval. Ale co mu jde skvěle, je v drahém obleku přesvědčovat zákazníky o své potřebnosti. S Reflexem a ostatními novinářskými štěknami mu to vyšlo naprosto dokonale. Přečtěte si jakýkoliv jeho rozhovor. Nikdy se nedozvíte nic o tom, jak to vlastně funguje ani co je výstupem. Jen fráze jako z učebnice firmy Amway.  Mluví jako prodavači úžasných super filtrů na vodu nebo podomní prodejci vysavačů Rainbow. Jen vám dá ty správné "narativy". Rusko je zlé, rozvrací demokracii, je nutné ji bránit. Fejsbůk rusku pomáhá, Zeman je hlásnou troubou dezinformační scény... ale nikdy neřekne nic, co by mu mohlo vynést žalobu.  On prostě umí odhadnout situaci svého budoucího zákazníka a pak říká to, co od něj chtějí slyšet a nechá si to dobře zaplatit. 

A kde se vzal u Prymuly? Vsadím boty, že se vlísal nebo ho Prymula vzít musel jako reprezentanta nějaké nejmenované opozice nebo mocenské struktury.  Kurňa, máme tu plnou republiku "dezinformací" o neškodné chřipečce, která zařídí mrtvoly po desítkách i stovkách, přetížené zdravotnictví a stamiliardové škody. Zároveň se nemusí nic analyzovat, stačí si přečíst Pravý prostor, D-Fense, Větvičku a další, kteří jsou dodnes přesvědčení, že to vláda dělá proto, aby je ovládla. To by bylo, aby se na tom nedalo vydělat snadnými analýzami a mít zadarmo obrovskou reklamu. 

Prymula má samozřejmě těžkou hlavu z toho, že zpřísňuje opatření, ale nikdo to nedodržuje, naopak z toho mají srandu.  A protože jim na ministerstvu i v nemocnicích teče do bot, tak si toho dalšího bastarda vzal. Vrábel tvrdí, že dokáže analyzovat rizika, že dokáže odhalovat dezinformace a že to umí nejlíp na světě a má spoustu doporučení od čučkaře Koudelky a od CIA. Tož dobrá Vrábele, my teď máme jiné starosti, tak nám zařiď, ať převládne opačný narativ, totiž že je to průser. Zařiď, aby lidi zůstali doma, zařiď., ať tu přestanou pitomci pindat o neškodnosti chřipečky. 

Kromě toho budeme potřebovat celý ten průser na někoho svést a obrátit správným směrem lidový hněv. Tak nám zjisti, jak na to. 

Jsem celkem přesvědčený, že Vrábel tam dlouho nebude. Jednak se ukáže, že nic neumí, že je to jen další Šmucler v bledě modrém, že si tam prostě honí svoje triko doufá, že mu tahle krize přihraje spousty dalších lukrativních zakázek, kdy bude dostávat hodně peněz za nic. A také předpokládám, že Prymula brzy zjistí, že ten chlap nic nezařídí, nic neumí a dává mu jen haldu sešitých papírů ve kterých se nikdo nevyzná a pošle ho do řiti.  

A nebo ne? Třeba ten chlap fakt umí analyzovat internet, fakt umí dělat správné narativy, fakt má nástroje, kterými dokáže zasahovat ve prospěch korporací, tajných služeb a podobně. A tak to teď bude dělat pro Prymulu stejně jako to předtím dělal pro kohokoliv jiného. Může to být ještě jednodušší. Mají ho tam proto, aby chodil do Reflexu, kde z něj byli perplex a říkal tam to, co po něm Prymula chce a novinářské štěkny si netroufnou to zpochybnit, když ho předtím tak vynášeli do nebe.  Ale upřímně... nevěřím tomu. Poslechněte si s Vrábelem pár rozhovorů. On je úplně standartní "šmejd", který to od oblbování důchodců s prodejem nádobí dotáhl na oblbování korporátních manažerů a různých tajných čučkařů. 

Dávám Vrábelovi jeden rozhovor s novináři v jeho nové funkci. Maximálně dva. Pak s ním Prymula vyrazí dveře a Vrábel se vrátí do České televize a bude tam dál dšít síru na vládu, jak to všechno dělá špatně. Přijde samozřejmě i s tím, že za všechno může Putin, to je u nás velmi populární a i když tomu nevěří národ, věří tomu novináři a to stačí. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale bylo mi vás líto, jak jste tam měl tři jednoslepice, páč to znám, to zde fasuji běžně, tak jsem vám zvedl průměr.
Jinak si tady blbněte, já si dám voraz a mrknu pak na to "sucho". Zatím se tu mějte a přeji úspěšný boj proti viru.

Průměrný počet slepic: 2.3 (26 hlasů)

s "důchodem z průměru"?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

A víte, že jsem rád, že jste toto zmínil.
Sám jsem to nezjišťoval, ale říkal mi to kámoš. A možná to je blud. Ale stejně, jako vy zaměstnanci máte poněkud pokřivený pohled na něco, co neznáte, tak i my si možná vytváříme falešné představy.
Prosím, Občane, pokud o tomto něco víte, zajímala by mě moc vaše odpověď.
Prostě bych chtěl vědět, na férovku, z čeho se bude vypočítávat důchod někomu, kdo v životě nesáhl na práci (pokud kradení nepovažujeme za práci, ale toto asi nedaní).
A teď přísahám, že vyjímečně nejsem ironický. Fakt by mě to zajímalo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

...ale např. takový Velký Kramář (VK) má celkem solidní důchod.
Fakt nejde o ironii, jde o sarkasmus. Na ferovku.
A není to ojedinělý případ, jde o systém. Přímé úměry. Čím více okradeš stát - tím vyšší odměna. Ti nerobiši dole, o které jste se zřejmě implicitně zajímal...to jsou jen čučkaři, tam je významným až agregát takovýchto krádeží. Určitě také problém, ovšem zde dříve byla skutečně slepice (kohout promine) - vejce až potom.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

je celkem čučkař v tomto proti Jourový.
Ale mě zajímají ti malí, kterých je hafo. Trvám na své otázce. Pokud na ní nedovedete odpovědět, nechte to na Občanovi. Dík.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Průměrný plat se používá jako výpočtový ukazatel POUZE u osob pečujících dlouhodobě CELODENNĚ o rodinného příslušníka, který je příjemcem III. a IV. stupně příspěvku na péči, a nemají po tu dobu žádný příjem.
Samozřejmě pouze za prokázanou dobu péče. Za tu je započtena "náhradní doba pojištění bez úhrady pojistného" a pro výpočet důchodu za dobu péče se použije výše průměrné mzdy za posuzované roky.

Pokud někdo nepracuje a je příjemcem dávek hmotné nouze - na živobytí, dostává místo důchodu i nadále DHN ve výši stanovené zákonem. Což je buď životní minimum (momentálně cca 3800.- Kč/měs.), nebo existenční minimum (momentálně cca 2700.- Kč/měs.).
A může k tomu dostávat příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení - o ten ovšem musí požádat a přezkoumání je docela přísné.

Pokud nepracoval a nebyl příjemcem DHN, pak nedostane vůbec nic a musí si požádat i o to ŽM. To ovšem není nárokové a může mu být přiznáno pouze EM.

To samé platí i pro ty, co pracovali načerno a neplatili žádné socko. Nemají odpracované roky a nevznikne jim nárok na starobní důchod. Dtto "svobodná povolání", která cca do pol. 90. let nemusela platit socko - viz. herci a další umělci, kteří nemysleli na zadní kolečka a teď i ve vysokém věku musejí vymetat reklamy a snažit se hrát v čemkoli.

No, a OSVČ, kteří neodváděli daně a platili si jen minimální socko, dostanou důchod ve výši vyměřovacího základu plus pár drobných. Momentálně to dělá kolem 5000.- Kč/měs., což je pro řadu podobných "optimalizátorů" velkým a nepříjemným překvapením.
A tak tihle příživníci teď plní čekárny ÚP se žádostmi o přípěvek na bydlení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

A mimochodem, pokud je to pro některé "optimalizátory" velké a nepříjemné překvapení, pak jsou to kreténi, kteří si to zaslouží.
Já jsem též "optimalizátor", ale počítám s tím, takže se sichruji na pak i jinak. A už dlouho na tom makám. Víceméně, pokud by mi pak nedali nic, nebo těch pět kolíků, měl bych mít z čeho žít i bez té almužny.
Víte, Občane, vy mě celkem dost serete tím "OSVČ neplatili daně a minimální socko".
Já jsem vždy platil nejmíň, co to šlo. Proč bych měl víc? Jsem snad Matka Tereza?
Ale na druhou stranu jsem taky od tohoto státu nikdy nic nechtěl. (Myslím příspěvky a přídavky, aby se mi tady zase někdo nepokoušel omlátit o hlavu dálnice, po kterých mohu jezdit. Ty jsem si platil známkou, silniční daní, spotřební na naftě a dph). Nikdy jsem nebral příspěvek na bydlení, podporu v hmotné nouzi (i když byly situace, kdy jsme byli dost v prdeli, ale mám skvělou ženskou, tak jsme zatli zuby a dali to), svého času jsme nebrali ani příspěvky ne děti. Žena tam byla, řekli jí, že to má blbě vyplněné, tak to prubla znovu, zase špatně, tak je poslala do prdele, že na tohle nemá čas.
Přísahám vám, Občane, že jsem tento stát nikdy se nepokoušl vysávat. Nic ho nestojím, akorát platím. Jasně, vy řeknete, že jsem odváděl nízké daně. Vy ale máte na mysli daň z příjmu. To je pro vás takové zaklínadlo. Já měl tři krámy a k tomu jsem dělal distribuci zboží. Fiat Ducato 2,8l v TDI mi jezdil 5 dní v týdnu od rána do večera. Nesrali jsme se s tim, tak ten auťák vyjížděl naložený dvouma tunama zboží. Zkuste si spočítat spotřebu a pak, kolik jsme tak zhruba pouze za toto jedno auto, odvedli státu na spotřební dani za phm.
Troufám si tvrdit, že vaše férová daň z příjmu, kterou ovšem vy vidíte jako tu nejdůležitější, by vedle té cifry vypadala poněkud komicky.
Fakt neplatí OSVČ daně?

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

Já zase odvádím 21% DPH a nemám vstupy, dám věci z hlavy na papír a prodám to.... celkem vydělám 100 a dostanu 50 (+-1%) 30 let. Asi taky neplatím daně, ale státu narvu ročně do chřtánu cca 800t v tuhle dobu. A dostanu hovno.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

policajta, hasiče, cestáře, učitele pro děti, důsledně hradil naprostou většinu zdravotních vyšetření a ošetření i případných léků a dlouhé etc., nešlo by Vašemu "optimalizování" vcelku nic vytknout.
Ale protože čerpáte veřejné služby stejně jako ti, co daně platí a výši svých odvodů nemohou ovlivnit, zůstává v platnosti, co jsem řekl. To je realita, nic osobního.

Vy si totiž patrně vůbec neuvědomujete (nebo nepřipouštíte), co všechno je plně nebo částečně financováno z daní a odvodů těch, kteří je platí.
Neukecáte to ani nepřímými daněmi jako jdou SD, DPH, silniční daň, dálniční známka atd. To všechno platí i ti, kteří důsledně odvádějí přímé daně a odvody. DPH a SD platí dokonce i již zmínění bezdomovci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Já platím DPH 2x! Platím ji za jídlo a platím ji za to, co jsem vyrobil.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Ládík!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

asi jsem málo platil na nefachčenky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud jde o míru zdanění. Stát si zaměstnance hýčká, protože potřebuje, aby něco dělali. Na OSVČ sere pes.

Občan se rozčiluje, že živnostník platí nejmíň co to jde. Tak zaprvé, stát taky občana sedře z kůže při každé příležitosti, takže je to fifty fifty. A zadruhé, odvody na důchod na minimální základ je ta nejblbější investice, jakou kdo kdy vymyslel. Pokud stát celý život občana dusí a jeho peníze rozděluje všem kalouskům na provizích a tunelech, nemůže se potom divit, že ve finále živnostník přijde v důchodu na úřad a nechá si vyplatit dávku na bydlení, místo aby si na to naspořil z odvodů. Já se mu tedy nedivím.

Průměrný počet slepic: 1.3 (6 hlasů)

a rypalistovi, co ji prohrnuje, jsem dal 200Kč, aby na ni nejezdil a prohrnuji ji sám. Obecní kokot dělá škody na svršku a při otáčení mi poškodil radlicí mladou jabloň, že se na to musela přijet obecní komise (4 lidé) obecním mercedesem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Když jsem byl bezdomovec (asi 10 let), platil jsem daně jako normálně. Jen popelnice mě ale stála 3000 ročně, ne 500, jako jiné lidi. Bezdomovectví jsem musel zrušit, až když mi nevydali z autosalonu Mazdu6, kterou jsem koupil. Že bezdomovci ji nevydají.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Já si plně uvědomuji, co vše je financováno z daní. Až mě z toho jímá hrůza. Ale s tím neukecáním nepřímými daněmi na mě nechoďte.
Pokud máte obrat roční nad deset mega, a z většiny vašich transakcí si stát něco utrhne, fakt tyto platby chcete srovnávat s vaší, pardon, ušmudlanou daní z příjmu?
Vás asi jen tak nepřesvědčím, ale hodlám zde ještě nějakou dobu pobýt, tak se o to budu furt snažit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Zaplatili r.2019 - OSVČ 9,8 mld, právnické os. 176 mld, a zaměstnanci 216 mld. Z toho také další odvody v poměrné výši. A v TV vystoupil vyžraný Baránek za Svaz podnikatelů (nebo jak se ta org. jmenuje), a požadoval po vládě projednání zvýšení důchodů pro OSVČ, kteří daně optimalizovali, a teď nemají na chleba. Je to podle něho chyba vlád,že podnikatele neupozornili na možná rizika!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

jsou zároveň zaměstnanci?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

odvedli OSVČ 26 mld. , zaměstnanci 110 mld. Jaký je poměr dnes?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Údajně Pracák započítává dobu v průměru oboru.
Bez záruky, snad se ozve odborník.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

zajímá počet započtených odpracovaných let a roční výdělky v každém odpracovaném roce. Nic více a nic méně. K tomu se přimázne paušál (asi 4 litry) a je vymalováno.
Proto jsem šel po 12 letech z OSVČ do zaměstnaneckého poměru, i když jsem se zaměstnával sám.

Zatím bez slepic

community definition to positive quotes to get through the day , venta de viagra sin receta <a href=https://bitly.com/comprar-Viagra-generico+#>comprar viagra</a> cultural values. community bank waynesburg pa positive correlation scatter plot examples . community bible church baton rouge , community first credit union yulee community state bank positive feedback loop with the hypothalamus and the anterior pituitary <a href=http://www.cheatsguru.com/nds/pokemon_ranger_shadows_of_almia/questions… vocational services Aima</a> 14c0472 , community health center urgent care free autocad software <a href=http://buyautocad.design/#>Buy AutoCAD software</a> , community-acquired pneumonia in the united kingdom a call to action positive feedback hormones examples positive correlation meme .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vrábel má věštírnu a já koukám do křišťálové koule 😜
a vidím, že musím na dovolenou. Všichni kolegové říkají, že už jsem nesnesitelný a mám vypadnout. Nevím, jak na to přišli. Tak jedu 😜 Tady poslední hlášení. A ta koule je z Moseru.
video

Průměrný počet slepic: 1.4 (25 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cituji: "...že už jsem nesnesitelný a mám vypadnout". Vyjímečná sebereflexe! Byl už nejvyšší čas, že konečně půjdeš do prdele...

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Jo, ale radši ať táhne do pěti prdelí - tím dýl to totiž bude trvat než sem zas přitáhne zpátky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozpustili zrovna teď? Chm chm, teď je naopak nejlepší doba instruovat prosté nevědomé voliče, že za všechno může Babiš, v krajním případě Putin.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šup do práce v nemocnici, jinak nebudou chechtáky ani pro elfy, kavárníky, a jiné humanitní kecálky.
Dotaz kolik je pohlaví?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem z toho PR kovidu úplně nervní. Člověk všude nic jiného neslyší

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Faltýnek prohlásil, že v německej telce jde kovid 5 minut ve zprávách

u nás od něj uhnou na 5 minut

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

asi neusnu

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

špajzu.
Tam si najděte něco dobrého a
SEŽERTE TO!!!
Nesnězte, ale doslova sežerte, jinak to nezafunguje.
A navrch maličký šláftruňk. Do malé stopečky něco na zahřátí.
Anebo radši dva.
A uvidíte, jak budete chrnět.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

nic dobrého do špajzu ve všední dny radši nedávám ,abych to v noci nežrala

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

málem jsem zapoměla na ten můj česnekocitronovej čistič.... :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tato metoda je vyzkoušená a funguje.
Používám ji už raději preventivně ve formě "druhé večeře".

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

... zrovna jsem zjistil, že jsem nedostal výplatu...
... ale nesměla by o ní vědět Stará Jahoda...
To bych měl ÚPPDKV.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Tak to je od zaměstnavatele hnusný podraz. Ale z hlediska práva je v pohodě, pokud výplatu za září pošle do konce října. https://www.epravo.cz/top/clanky/termin-splatnosti-a-vyplaty-mzdy-99352…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ale Targusi, klídek, vás už na vojnu nepovolají ... (za válku však ruku do ohně nedám ...)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by AjeTo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dříve bylo vyřazení z vojenské evidenci v šedesáti, dnes je to tak, dokud člověk slyší, chodí, vidí, a má Vojenskou knížku, je voják, viz Branný zákon.
Nejsou lidi.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Je mi skoro 70, prolezlý neduhy a vojenskou knížku mám pořád. Ale jako první vlna použitelný. Jen by nesměli ostatní útočit v poklidu.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

Poklusu.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by AjeTo (neověřeno)

Trvalý odkaz

je o 5 let mladší, než já. A vůbec nevadí, že má platfus. Hlavně, když udrží moč, stolici a pušku.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

když jsem ještě dělal na správě podniku, jsme s kolegou jeden čas jezdili na ministerstvo ( trafo ) řešit obvyklé problémy s novou technologií.
Tak jsme seděli na ředitelském patře a řešili.
A do dveří vrazil najednou soudruh ministr. Chvíli seděl poslouchal a když jsme skončili jednání tak nás požádal:
Kluci a co je na šachtě jinak nového? Tak jsme si poklábosili.
A gro tohodle pokecu bylo, když prohlásil:
"Takže nic nového tohle znám, tady je jedna třetina lidí co maká, druhá je tady aby mi umyli hlavu a ten zbytek aby namydlil schody."
Takže Prymulovi vůbec nezávidím, že vlez do toho hnízda zmijí.
Buď je tak tvrdej, nebo blázen.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak chutná moc? Prubněte. Třeba tam najdete odpověď.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jiří Chýla: O Velkobarringtonském prohlášení, Janu Hnízdilovi a jiné zvířeně
http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=37920
" ...kdo jsou autoři citovaného dopisu vládě. Čtyři z nich, Radkina Honzáka, Jana Hnízdila, Jana Pirka a Romana Šmuclera veřejnost dobře zná a ví, kdo čemu rozumí a čemu ne. Z dalších je MUDr. Ladislav Fiala předseda České homeopatické společnosti a MUDr. Kateřina Lucká je autorkou Prohlášení českých homeopatů k tzv. koronavirové krizi z 3. června 2020.
Bc. David Petrásek absolvoval v roce 2016 studium Farmaceutickou fakultu Karlovy univerzity v Hradci Králové v oboru zdravotní laborant. Velmi zajímavou a členitou osobou je MVDr. Jiří Urbánek, MBA, podle vlastních slov „Consultant, trainer, coach, speaker, author, ibuumerang ambassador“, který publikoval pozoruhodnou knihu Nenechám si srát na hlavu - Jsem tvůrcem svého života.
A MUDr. Ivan Vondřich specializuje na alternativní způsoby léčby bolesti v PAIN s.r.o, kde na plný úvazek praktikuje akupunkturu a homeopatii. …"

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

spolu s přesným rozborem deklarace z Velkého Barringtonu.
Když si to rozmyslíte co "barringtonští" chtějí, tak to znamená rozdělit národ na dvě skupiny: cca 1/4 budou ti "chránění" (velká většina důchodců plus všichni mladší s nadváhou a různými chorobami)
a na druhé straně většina (3/4) těch co na kovid z 98% neumírají (ale neznají jeho všechny následky).
Mě to připomíná Německý národní socialismus a rozdělení na arijce a na ty ostatní k izolaci (v táborech, jinak to nejde, že ano).
Pěkně děkuji za takovou ochranu jednak těm Barringtonským, jednak těm našim následovníkům. Pěkně se odkopali. Jsou morální odpad společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Samozřejmě že i oni mají právo na názor. A samozřejmě že už dávno (psal jsme v tomto smyslu na MZ již v dubnu) měli praktičtí lékaři vytipovat ty své klienty, o kterých se z objektivních důvodů domnívají, že jsou " rizikoví", včetně těch obezních (v dané situaci je jedno, zda si kuřák prokouřil plíce sám nebo tlouštík se přežírá o své vlastní svobodné vůli - o, děkuji ti marketingu a propagando ze sektoru potravino-chemického !!).
Jinou věcí je jejich vysoký počet.
Každopádně si ale zaslouží speciální přístup, ochranu respektive měli by. Tyto rizikové skupiny.

Ještě, Milánku, přidej plynové komory a Hirošimu, ať to má grády. A krom morálního odpadu společnosti (právě že takový hodnotící soud tě pasuje na toho nácka, to ale svým mozkem asi nepochopíš) např. rozvratné živly a škůdce obdobné krysám. A je to.

Průměrný počet slepic: 2.3 (20 hlasů)

Když někdo někoho nazve odpadem a spojí ho s NSDAP atd....tak když na to někdo zareaguje tak, že naopak ho nazve poměrně přilehavým názvem, tak to není nadávka.
To je zastání se té velké anonymní skupiny (mimochodem mnoho z nich bude určitě nesouměřitelně vzdělanější jak ty a tvé stádo, Ali ).
To by mohl pochopit i ten útvar, který poměrně zpupně a zcela nekriticky nazýváš svým mozkem, Alenko , má věrná slintalko. Nebo ne ? Nebo se mu zas nechce ? Zas alenkuje ?

Hezký den, howgh.

Průměrný počet slepic: 1.7 (23 hlasů)

To jsme celí šťastní, že ti asi vypršel zdejší (bohužel moc krátkodobej) BAN a přitáhnul jsi zpátky, ty zmrde užvaněnej.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Gentleman bez dovolení netyká.
Duševním invalidům, to však můžeme prominout.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)