Sémantické vize

Autor
Štítky

Krátká předmluva: 

Pokud se přátelé podíváte ma Masterovy grafy, zjistíte, že hygiena v posledních dnech těžce nestíhá. Ano, Master má graf i na toto. Takže včerejší a předvčerejší čísla považujeme za první skutečná hausnumera, která s realitou mají stále méně společného. Že to nastane, jsme předpokládali. Tu a tam můžeme tedy čekat, že někdo čísla doplní a budeme tedy mít něco, co známe z jarní Francie - jednou za čas  připsali za den třeba dvacet tisíc nakažených, zapomenutých z minulých dní.

My budeme mít něco podobného. Tu a tam dojde k enormnímu nárůstu díky tomu, že přidali kapacity a doplnili chybějící údaje. Ale jinak jsme na Flégrovských číslech a na dvojnásobku našich předpokladů. Nemáme šanci nadále monitorovat, zda se denně nakazí deset nebo třicet tisíc lidí. Smrtnost a podíl těžkých případů roste už teď. Prostě to tu řádí zcela mimo schopnosti monitoringu. 

Zůstaňte všichni doma. S nikým se nestýkejte, pokud nemusíte. Nechoďte neštěstí naproti. Kdo teď dostane covid, má asi stejnou šanci na smrt jako při narukování do americké armády za Druhé světové.   Kdo se dostane s covidem do nemocnice, má šanci na smrt jako při vylodění v Normandii. A kdo se dostane do nemocnice za čtrnáct dní, bude na tom hůř než ruský Ivan u Stalingradu. 

Vezměte si v práci dovolenou - ještě vás budou brzy prosit, abyste nikde nehlásili, že vás nechtěli pustit. Zůstaňte doma, nestýkejte se ani v rámci širší rodiny. Na tomhle opatření bychom se mohli shodnout všichni. 

Zítra se v rámci předmluvy vypořádám se svojí vlastní hysterií. 

 

A teď k avizovanému tématu: 

Když jsem se díval na onen odložený projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam chybí už jenom pořádné svícny s dlouhými voskovicemi a celá scéna by vypadala jako když templářští rytíři skládají slib a jedou do boje. Za Prymulou stál jeho tým, všichni měli černé roušky a tmavé obleky, stáli tam nehnutě a já měl pocit, že se to docela přesně hodí k tomu, co nás čeká. K hororu. 

Nevím, jestli to měli nějak promyšlené, spíš ne, ale oproti měkkému Vojtěchovi tohle vypadalo úplně jinak. Nemluvil k nám usměvavý zpívající kinderministr, ale zupák. Hovořil temným hlasem, omlouval se podnikatelům, ale vlastně se neomlouval. Představoval novou dobu. Dobu chmurnou a těžkou. A za ním stáli jeho inkvizitoři, kteří na tuto novou dobu budou dohlížet. 

Někdy jeden obraz řekne víc než tisíc slov. I na novináře to působilo. Tohle prostě není snadná kořist, kterou budou beztrestně chytat za slovo, grilovat ho u Václavky Moravcové a podobně. Jak jsem to řekl, při Prymulově nástupu do křesla? Začíná jít do tuhého, tož povolávají bastardy...  Ne, nejsem z toho nijak zklamaný. Představují naprosto ideální kulisu pro naší nejbližší budoucnost. Se vším všudy. Představují maximum toho, co tato společnost se všemi alarmisty (včetně mě), chřipečkáři, velkým byznysem, loutkovodiči, hajzly, šmejdy, i charaktery snese. 

Mezi všemi ostatními prymulovými paladiny stál i František Vrábel. Datový analytik, který měl svojí hvězdnou chvilku někdy minulý rok, když si ho našla naše média a on vydal celou sérii rozhovorů o tom, jak Rusko vyrábí svoje "narativy" a těmi narativy nám rozbourává demokracii. To se dobře prodávalo a krásně to zapadalo do mediálního konceptu, jak jsou u nás lidi blbí, protože věří ruským dezinformacím, podívejte, tady máme analytika ze Silicon Valey, který na to má firmu a rozumí tomu. 

Vrábel zapůsobil jako červený hadr na býka. Najednou bylo zapomenuto, že tu máme průser jak mraky. Stačil Vrábel a už měl leckdo jasno, že Prymula je hajzl, který nás chce konečně dostat pod Babišovu knutu. Měl jsem z toho podobný pocit jako s Jiřinou Šiklovou, která se chtěla raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Teď se raději mýlit  se spiknutím, než mít pravdu s Vrábelem. 

Já jsem Vrábela tuším komentoval jen jednou a to mi nestál za názor. Jen jsem na něj upozornil.  Jednoduše jsem si od prvního dojmu o něm udělal obrázek kterého si nikdo pořádně nevšiml (a nebo na to alespoň neupozornil) - že ten chlap úplně normálně žvaní. Je asi stejný tlučhuba jako Okamura, jen na opačné straně. On prodává svoje služby komukoliv, kdo dobře zaplatí. Má jakýsi program, který umí prý  lépe než běžné vyhledávače "dělat analýzu" O celé té analýze si myslím svoje, spíš to bude taková delfská věštírna. Program podle vzoru Pýthie vyhazuje určitá slova a shluky a Vrábelovi kněží to pak dávají do veršů, pečlivě si ověří, pro koho je věštba určená a pak mu ji dají přesně takovou jakou ji chce.

Maličko odbočím... nedávno byli i mě velmi dobře oblečení zástupci jakési firmy, která provádí čištění rozvaděčových skříní. Používají na to nějakou patentovanou technologii se speciální nevodivou pěnou, kterou nastříkají do rozvaděče a po chvíli ji zase vysají. Dokládali mi desitkami grafů, jak je to prospěšné pro elektrosoučástky.Mluvili jako když másla ukrajuje, přidali informaci, že to dělají pro ČEZ i E.On.  Pak mi řekli cenu za takové čištění, která byla skoro tak vysoká, že bych mohl celý ten rozvaděč vyzbrojit znovu. Když jsem je na to upozornil, nabídli mi kreditní kartu a nepokrytě mi vysvětlili jejich skutečný byznysplán -  že z každé realizované zakázky se tam načte moc pěkná odměna. Karta je anonymní, nikdy nepovede ke mně, za její obdržení nemusím nic podepisovat, stačí jim jen dát objednávku.  

Přesně tohle si myslím o Vrábelovi a jeho věštírně. Prostě má program a analýzy, kterým nikdo nerozumí a jsou příliš složité na vysvětlování v manažerských strukturách (a obzvlášť v těch státních) a v podstatě dělá úplně normální korporátní nebo státní tunel přes datové analýzy. Není první ani poslední. Je to moderní způsob, jak legálně dojit rozpočty. Příslušná korporace nebo úřad vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí a na konci je něco, co už dávno každý ví, ale potvrzené mnoha štemply. Příslušná část zaplaceného obnosu se časem objeví na soukromém kontě objednatele. 

Já osobně si myslím, že ten chlap nikdy neuměl a ani nepotřeboval umět skutečnou analýzu. On si to jen hezky pojmenoval. Ale co mu jde skvěle, je v drahém obleku přesvědčovat zákazníky o své potřebnosti. S Reflexem a ostatními novinářskými štěknami mu to vyšlo naprosto dokonale. Přečtěte si jakýkoliv jeho rozhovor. Nikdy se nedozvíte nic o tom, jak to vlastně funguje ani co je výstupem. Jen fráze jako z učebnice firmy Amway.  Mluví jako prodavači úžasných super filtrů na vodu nebo podomní prodejci vysavačů Rainbow. Jen vám dá ty správné "narativy". Rusko je zlé, rozvrací demokracii, je nutné ji bránit. Fejsbůk rusku pomáhá, Zeman je hlásnou troubou dezinformační scény... ale nikdy neřekne nic, co by mu mohlo vynést žalobu.  On prostě umí odhadnout situaci svého budoucího zákazníka a pak říká to, co od něj chtějí slyšet a nechá si to dobře zaplatit. 

A kde se vzal u Prymuly? Vsadím boty, že se vlísal nebo ho Prymula vzít musel jako reprezentanta nějaké nejmenované opozice nebo mocenské struktury.  Kurňa, máme tu plnou republiku "dezinformací" o neškodné chřipečce, která zařídí mrtvoly po desítkách i stovkách, přetížené zdravotnictví a stamiliardové škody. Zároveň se nemusí nic analyzovat, stačí si přečíst Pravý prostor, D-Fense, Větvičku a další, kteří jsou dodnes přesvědčení, že to vláda dělá proto, aby je ovládla. To by bylo, aby se na tom nedalo vydělat snadnými analýzami a mít zadarmo obrovskou reklamu. 

Prymula má samozřejmě těžkou hlavu z toho, že zpřísňuje opatření, ale nikdo to nedodržuje, naopak z toho mají srandu.  A protože jim na ministerstvu i v nemocnicích teče do bot, tak si toho dalšího bastarda vzal. Vrábel tvrdí, že dokáže analyzovat rizika, že dokáže odhalovat dezinformace a že to umí nejlíp na světě a má spoustu doporučení od čučkaře Koudelky a od CIA. Tož dobrá Vrábele, my teď máme jiné starosti, tak nám zařiď, ať převládne opačný narativ, totiž že je to průser. Zařiď, aby lidi zůstali doma, zařiď., ať tu přestanou pitomci pindat o neškodnosti chřipečky. 

Kromě toho budeme potřebovat celý ten průser na někoho svést a obrátit správným směrem lidový hněv. Tak nám zjisti, jak na to. 

Jsem celkem přesvědčený, že Vrábel tam dlouho nebude. Jednak se ukáže, že nic neumí, že je to jen další Šmucler v bledě modrém, že si tam prostě honí svoje triko doufá, že mu tahle krize přihraje spousty dalších lukrativních zakázek, kdy bude dostávat hodně peněz za nic. A také předpokládám, že Prymula brzy zjistí, že ten chlap nic nezařídí, nic neumí a dává mu jen haldu sešitých papírů ve kterých se nikdo nevyzná a pošle ho do řiti.  

A nebo ne? Třeba ten chlap fakt umí analyzovat internet, fakt umí dělat správné narativy, fakt má nástroje, kterými dokáže zasahovat ve prospěch korporací, tajných služeb a podobně. A tak to teď bude dělat pro Prymulu stejně jako to předtím dělal pro kohokoliv jiného. Může to být ještě jednodušší. Mají ho tam proto, aby chodil do Reflexu, kde z něj byli perplex a říkal tam to, co po něm Prymula chce a novinářské štěkny si netroufnou to zpochybnit, když ho předtím tak vynášeli do nebe.  Ale upřímně... nevěřím tomu. Poslechněte si s Vrábelem pár rozhovorů. On je úplně standartní "šmejd", který to od oblbování důchodců s prodejem nádobí dotáhl na oblbování korporátních manažerů a různých tajných čučkařů. 

Dávám Vrábelovi jeden rozhovor s novináři v jeho nové funkci. Maximálně dva. Pak s ním Prymula vyrazí dveře a Vrábel se vrátí do České televize a bude tam dál dšít síru na vládu, jak to všechno dělá špatně. Přijde samozřejmě i s tím, že za všechno může Putin, to je u nás velmi populární a i když tomu nevěří národ, věří tomu novináři a to stačí. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"....vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí..."
Takto leta " vysvětlovali" tkzv. ekonomové a spol. i stávající finanční systém a funkci peněz v něm. Asi v tom byl a je také nějaký záměr, možná i ten, že takto skrývali tu nepříjemnou skutečnost, že oni sami těmto věcem nerozumí.
Někteří tito se dokonce dohrabali k vysokým vládním funkcím, ba i k funkci prezidentské. Zejména " díky" aktu, kterému i oni říkají " svobodné volby", tedy "vděčni" za jejich dlouholetá působení můžeme být zejména jejich voličům a voličkám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Dějou se věci - narazil jsem - a mám to dost ověřené - na jednu maličkost. Objevuje se nová zábava - praktikovaná spoluobčany v postjuvenilním věku, pokud se mu podaří být pozitivní, tak (jako protislužbu) vyjmenuje jako kontakty specielně vybrané jedince v množství větším než velkém (i třeba je viděl naposledy před rokem) kteří takle získají až dva týdny nemocenské - ajta havaj - za cenu jití - nejití na test (kolik je asi takových mezi indikovaných na test co nedorazili) - ale dost jich tedy na test jde, - ve finalé zatěžují systém zbytečným trasováním a většinou i testováním.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Na základce si přeprodávali vši za 5 kaček v krabičce od sirek, aby kupující byl promptně odeslán domů k (imaginárnímu) odvšivení.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlák nám sdělil, že nosí roušku i tam, kde by nemusel. Já jsem si to přeložil do člověčiny : jak je známo, pan Vidlák má početnou rodinu a chová se naprosto zodpovědně,
aby rodinka nepřišla o živitele a hlavu rodiny (o té hlavě by se dalo podiskutovat).
Vím, jak to chodí, táta nám odešel poměrně mladý a zanechal po sobě tři kluky, starší bratr byl ode mne o 4 roky a mladší o 9 let. Moje milovaná matinka se o nás vzorně starala a dodnes mi není jasné, jak to dokázala.
Proto kvituji Vidlákovu snahu zůstat v tomto našem slzavém údolí, držím vám palce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

...by pomohlo zlepšit státní (nebo českonárodněbankovní, to je zatím skryto v bezpečném úkrytu...asi čeká na hladomor) opatření ve směru podpory výrobně-cenové co se týče nano filtrů do roušek. Kdy je veřejným tajemstvím, že takřka celý národ má našito ( bohužel jen malá část má roušku vícevrstvou a s kapsou -do které lze vložit nano přířez).
A možná nejen tyto nano filtry...ale i respirátory.
Dotuje se řepka (a mnoho dalšího, nadbytečného) , která se pak spaluje...možno jistě zadotovat i toto.

Ostatně prý existuje dokonce i speciální rouška pro prostitutky. Pro ty, po kterých jejich zákaznící požadují orální sex.
Pokrok nezastavíš.
----------------------------------------------
Zdravím takto na dálku pana guvernéra (jsme snad kolonií ?) a jeho "rezervy". Zdravíčko slouží ? A svědomíčko ?
Na ja, duševní pohodička je moc důležitá, nejen pohodička materiální. To je jasné, náš milý šefiku nul a jedniček.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

které dělají orální sex? A neměl byste nějaký odkaz, jak to vypadá? To by mě fakt zajímalo.
Jenom aby až ona na něj v té spešl roušce vybafne, aby se nelekl a ona pak měla co kouřit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Ale mám to až z druhé roušky, nemůžu sloužit.

O úlek až tak nejde, jde hlavně o to, aby byl neustále zakrytý i nos.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

tak vlastně nejde o zakrytý nos, jde o to, aby byl neprůchodný. Ústa musíme nechat odkrytá, s tím nic nenaděláme.
Což takhle jí narvat do nosních dírek, aby nevypadala jak bubák, menstruační tampony? I když, vlastně, jak by se jí tam pak, u těch pohybů, houpaly ty dva provázky z nosu, to by asi též nefungovalo moc afrodiziakálně.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Berrnarde, to nikdy nezkoušejte, tampony do nosu. Kdysi jsem si takhle zastavoval krvácení a on se mrcha tampon nacucal a roztáhl tak, že mi mále praskl nos a šel veeelmi těžko ven. Ale zas mám fajn historku pro pobavení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Takže do nosu ne.
Víte, já v tomto nevidím tabu. Někdo jo.
Já nosím sedm hodin na palici přilbu a v létě, když se potím, tak mi tekl pot do očí, ono to štípe a je to nepříjemné.
Dnes si vlepuji do helmy menstruační vložku. Krásně mi pot odsaje. Zpočátku se mi smáli (je fakt, že ta přilba vypadá hrozně s tou nalepenou růžovou vložkou), ale už jich to pár používá. Nedávno mi jeden říkal, že by mu ty moje nevyhovovaly, že on používá nějaké spešl s větší absorbční schopností.
Takže my, lesáci, se občas bavíme o výhodách a nevýhodách konkrétních menstruačních vložek a začínáme být v tomto dost odborníci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Hele chlóre, nechtěl by sis tu spešl roušku sehnat a jít ho hulit pornoherci Jandovi?
Tam bys snad byl aspoň užitečnej.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

A já bych ti navíc těch deset korun nedal, ani kdybys žebral, trollíku pervertíku.. Leda bys už těch perverzit nadobro nechal (čím by ses ale pak živil ?. ...dyť bys v tom kanále zdechnul hlady !!)

Vidláku, co za chamraď ti tu chodí ?
To jsou taky ti tví kamoši, co ti pak píšou ty kvanta pochvalných emailů ? Voliči tvého velitele ?
:-D)))

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Opatrně Chlore... já sice vydržím hodně, bo mám průpravu z prasečího chlívka, ale tu a tam mám tendenci kydat a když se oháním vidlemi tak na nějaké ztráty nekoukám. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

To jsou paradoxy. Kdysi jsem podobné výměny názorů mezi velitelem=provozovatelem diskusního vebu a jeho štamgast svitou na straně jedné, a mezi nehodícím se názorovým oponentem, jakýmsi Vidlákem, který se po všech těch zuřivých útocích chamradě nakonec zdekoval. Měl mé sympatie. Ale můžu se plést. Ten kápo tam se jmenoval Hox.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Na Vidlákovy vidle :)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To na tiskovce neuměli vysvětlit, ani Rážová, ani Prymula.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

klastr s klystýrem...

Zatím bez slepic

už někdou zkoušel na covida klystýr a vypumpovat žaludek?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vaše starosti bych chtěl mít.
My s kámošem jsme nedávno řešili jiný problém. Pokusím se o přibližnou rekonstrukci našich mailů:
On: Koukám na bednu a tam reklama a v ní voňavej černoch a že prej bych měl vonět, jako on. Jenomže on je evidentně kretén, páč si sedl na koně obráceně. A já mám vonět jako tenhle debil a ještě ke všemu černoch? Musím si tu značku zapamatovat, abych si jí nikdy nekoupil.
Já: A všiml sis, kolik je poslední dobou v pornu videí, kde černši píchaj bělošky?
On: Ani nemluv. Kdo si ho u tohohle může honit? Tak snad ti negři.
Toto nebyla výměna názorů mezi dvěma puberťáky, ale jednomu je 52 a druhému 48. A vidíte, jsou na světě i jiné problémy, než ten váš covid.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

jak se tady někdo okázale rozloučí, a pak je nejpozději druhý den zpět. Všiml jste si, berrnarde? 🙂.
Opravdu důsledný byl standa-e, a zrovna to je dost škoda; jeho postřehy ze současné školy hodně postrádám.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Ale nejsem dneska v práci, chčije, tak se nudím.
Ale všimněte si, že se dost snažím vyhýbat covidovým tématům.
A mimochodem, já nenapsal, že se loučím navždy, ale že si počkám na ten článek o tom suchu.
Ale pak si říkám, mám je ochudit o mou společnost? Komu budou dávat ty jednoslepice? To vám přeci nemohu udělat.
Tak šup šup! Sem s nimi!

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

tak nějak to bylo, že? Ale nic ve zlém, Vidlákův dvorek je otevřen vždy a všem :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

a to se mi tady právě líbí. Že se zde nevytváří sociální bublina, která by si jela to svoje, navzájem spolu souhlasili a "nuda, nuda, šeď".
Líbí se mi, že zde mohou zaznít i názory, s kterými se většina neztotožňuje.
Proto jsem si to zde oblíbil. Já jsem spíš zvyklý, že se někde regnu, dám pár svých pohledů na věc a obdržím ban do roku 3000.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

...od srdce zasmát, tak si přečte ráno několik zpráv tkzv. analytiků trhů. A má pak dobrou náladu na celý den.
Ono je na tom něco pravdy, tudle jeden psal něco o drahé kávě a za dva dny nato jiný o levné kávě. Káva se pak několik měsíců držela zhruba na stejné hodnotě. Jedna naše mudrkyně zas vychvalovala do nebe investici do zlata, když bylo na 1650, poté šla během 5 let až někam pod 1200. Až teď se ji daří, až když se masově hovoří o nějaké katastrofě. Což mi zas připomíná jednoho co obvolával všecky své klienty ihned poté, co zkoukl teroristický útok na WTC a spol. Za kolik má koupit zlata. To víš, katastrofa - to je pro některé hotový zlatý důl.....Např. Soros by mohl vykládat celé hodiny...

Já sázím na volatilitu v rozmezí plus minus 15 % až do pololetí 2021. Nekupuju ani neprodávám, jen baštím, ale omezeně, mám radši ryby nebo krůtí, ze dvakrát za měsíc králičí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Správně, žádné prudké pohyby, máte-li vyvážené portfolio.
Já teď intenzivně měním nevelkou část bankovních vkladů na bordeaux, částečně i na produkty z údolí Loiry (Saumur Champigny). V důsledku je to velmi příjemné.
Vy jste ještě člověk v produktivním věku, tudíž rezervy vytváříte. My, staříci, je už spotřebováváme. Výše Občan upozorňuje na nebezpečí znehodnocení vkladů/měny. Souhlasím s ním. Proto je třeba množství rezervních peněz redukovat s vědomím, že s ubíhajícími roky jejich předpokládaná potřeba klesá, předpokládám že nepřímo úměrně (čím vyšší věk, tím méně rezerv).
P.S.: Letošní "Den nového beaujolais" připadá na čtvrtek 19.11. Máte objednáno? Ono to není nijak zázračné víno, spíše produkt marketingu, ale pít se dá a snad dodá trochu optimismu ve chmurných časech. O metodách dodávání optimismu by se mi chtělo sem k Vidlákům něco napsat, abych protrhl tu covidovou štafetu, ale nemyslím, že by to chtěl někdo číst.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to je vedlejší.
Při mé spotřebě vína by zřejmě takovouto investici řádně zužitkovali až mí prapravnuci, o to nemám zájem, k čemu by mi to bylo ?
Peníze jsou vždycky dobré na zasmání, snaď to s tou inflací ti grázlové a pitomci nahoře nepřeženou. Snaď něco vybyde , nejen k tomu, že by se nad tím pak člověk hlasitě rozchechtal.

Já su fakt kořalkový a vínový prosťáček. Tudle jsme si koupil Stroha 80 jen proto, že tehdá nebyl k dostání lih na dezinfekci. Lepilo to jak sviňa, tak jsem toho nechal. Stojí na polici jako když těžaři biomasy nechají solitéra na jimi (oni to ale svádějí na kůrovce) vytvořené holině. Nesemení a nesemení, jen čumí.
Optimismu není nikdy dost, já su ale raději přijemně překvapeným pesimistou, než obrovsky zklamaným optimistou. Vyvažuju to humorem, i tím morbidním. A vycházkami k vodě nebo do lesa, tam člověk furt vidí, jak je nepotřebným. Jak je přírodě šuma fuk. Zamrzí to, ale co už, tak to chodí.

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

dejte to, v tomto covidovém běsnění by návod na optimismus se celkem šiknul.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

I já (a to jsem abstinent!) si rád počtu Vaše pojednání o optimismu, třeba i vinném :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co sv. Martin?
Světíte?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

co udelaji fotbalisti priste ? budou se plazit, stahnout si trenky a vystrci zadek ?

co treba vzdani respektu nemeckemu vudci? prece to delaji vsichni

a co vy ? az se vas v nadnarodni korporaci zeptaji zda kolektivne pokleknete

----
Pokleknutí ve Skotsku. Češi vyhověli domácím, kritizovali je i politici
16. října 2020 11:17

Čeští fotbalisté před utkáním Ligy národů se Skotskem (0:1) poklekli, aby projevili sympatie ve spojitosti s hnutím Black Lives Matter. V zahraničním prostředí poměrně obvyklá praxe, která už snad ani nepřekvapí. Reprezentanti to však za své gesto pěkně schytali (nejen) na sociálních sítích.
-------
Těsně před startem duelu v glasgowském Hampden Parku hlavní sudí Felix Zwayer pískl do píšťalky - zápas tím ale nezačal, jeho aktéři takřka synchronizovaně poklekli. Hráči na trávníku, realizační týmy, náhradníci.
----
FAČR obecně s podobnými gesty nesouhlasí a věří, že sport by od nich měl zůstat oproštěn. Ve fotbale samozřejmě podporujeme UEFA Respect program. Podobné projevy sympatií jsou ale ve spojitosti s podporou hnutí Black Lives Matter na britských ostrovech v posledních týdnech a měsících běžné, podporuje je i UEFA a němečtí rozhodčí spolu s českou fotbalovou reprezentací se tak v tomto konkrétním případě zachovali v souladu s požadavkem hostitelské strany,“ uvedl mluvčí asociace Michal Jurman.

Češi tudíž v podstatě vyhověli Skotům, respektovali jejich přání. Nejen na ostrovech se fotbalové hnutí rozhodlo podpořit hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží), jež hlavně ve Spojených státech dlouhodobě upozorňuje na násilí vůči Afroameričanům.

https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/skotsko-cesko-reprezentace-pok…

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

ti fotbalisti, s tím poklekáváním, mají celkem kliku, že díky coroně jsou prázdné tribuny.
Dost dobře si dovedu představit reakci na toto, u nás v Čechách, od tribun plných fanoušků, těšících se na fotbal. Tak snad je BLM u toho klekání i učí se vyhýbat letícím předmětům na plac.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

"Razie na FAČR kvůli ovlivňování zápasů. Policie zadržela 19 osob včetně Romana Berbra"
https://sport.aktualne.cz/fotbal/policie-zasahuje-v-sidle-facr-razii-po…

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všici o tom ovlivňování , hlavně kvůli vývaru ze sázek, vědí....ale nikdo s tím nic neudělá.
Pokud je sazkovka sponzorem toho jejich byznysu - tak jde o vzájemné závislosti takřka charakteru korupce systémové, a systém napravit - to už je naprosto o něčem jiném než o občasném gymnastickém cvičení v policejních uniformách.
Ostatně sázejí určitě i poliši.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Rozjetý Foldyna sestřelil klečící fotbalisty: Svoloč nás chce vidět na kolenou. Na to si netroufli ani nacisté

„Svoloč z Black Lives Matter nás chce vidět na kolenou, jako nacisté,“ naštval se Jaroslav Foldyna v reakci na gesto českých fotbalistů, kteří před zápasem se Skotskem poklekli na trávníku coby údajné omluvné gesto za utrpení černochů v minulosti. Lidé, kteří podle poslance SPD Foldyny pokleknou na počest „násilnických zhovadilců“, nemohou být pro nikoho vzorem.
------

Nejhorší podle něho je, že pokleknutí nevyžadovali ani hitlerovci. „Když nacisté v roce 1936 chtěli na olympijských hrách demonstrovat svoji nadřazenost, tak po sportovcích nechtěli, aby před nimi poklekli. Buď je to nenapadlo, nebo si to netroufli, a tak tehdy stačil ‚jen‘ nacistický pozdrav. To však novodobým nacistům v roce 2020, svoloči, jež se schovává za zkratku BLM, nestačí. Chtějí nás vidět na kolenou, chtějí, abychom veřejně demonstrovali naši bezpodmínečnou podřízenost. Českoslovenští sportovci v roce 1936 poslali nácky i s jejich pozdravem do p*dele. Fotbalová reprezentace České republiky ale před novými nácky v roce 2020 poklekla. Pro mě osobně ti lidé skončili. Nechci už o nich slyšet, nechci je vidět, nechci už o nich nic vědět. Nereprezentují ani mě, ani moji rodinu, ani moji zem. Ať si klidně dál klečí před kým chtějí, ať si klidně dál hrají, s kým chtějí. Ale ne mým jménem! Ne za mě!“ vytočil se poslanec.
------
Foldyna se však naštval ještě víc. „Jakým vzorem může být dětem člověk, jenž poklekne na počest násilnickým zhovadilcům, kteří systematicky pořádají hony na lidi, jejichž jediným prohřeškem je (bílá) barva kůže nebo jiný názor. Jakým vzorem může být člověk, jenž poklekne na počest zfetovaným kriminálníkům, kteří kradou a ničí plody práce lidí, jejichž jedinou ‚vinou‘ je, že jsou bílí? Jakým vzorem může být člověk, jenž poklekne před zfanatizovanou masou strhávající a devastující sochy osobností, jež se zásadním způsobem zasloužily o prosperitu a svobodu všech příslušníků naší civilizace? Jakým vzorem může být člověk, jenž poklekne před zdivočelou smečkou, která věří, že má právo brát lidem životy, zdraví a majetek jen proto, že jsou bílí? Jakým vzorem může být člověk, jenž poklekne na počest ksindlu, který věří v nutnost trestat dědičnou vinu jakékoli rasy? Něco takového dříve hlásali nacisté, dnes to hlásá Black Lives Matter,“ uvádí.
----
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozjety-Foldyna-sestrelil…

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednou jedinkrát jsem v životě pokleknul. Bylo to před dívkou, u které jsem chtěl, aby se stala mojí ženou. Už jsme spolu skoro 30 let. To bylo dobré pokleknutí.
Jinak zásadně před nikým neklekám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukradené doznání z netu: ;-)

Ano můžu za to já.
Nebyl jsem tento rok jako pan Babiš lyžovat v Alpách.
Nebyl jsem jako paní Babišová v Chorvatsku.
Nebyl jsem jako rodina Babišova na Krétě.
Trávil jsem dovolenou v Čechách.
Roušky ušila doma manželka.
Na jaře jsme je nosili i venku na vesnici.
Vládu neřídí pan Babiš, ale já a opozice.
Moc se vám všem omlouvám vážení spoluobčané.
Ale nikdy, nikdy, nikdy neodstoupím.
Sorry jako.

Průměrný počet slepic: 1.4 (20 hlasů)

Táhni už do tý prdele na tu tvou avizovanou dovolenou, blbe jeden.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Něpojděm nech si to všeci zapamatujů.
Nikdy, nikdy, nikdy neodstoupím.
Pamatějte si to.
Zme best in covid ... Mára gděstě?!!! ;-)

Průměrný počet slepic: 1 (13 hlasů)

Anonym No 2. Za prošlou koblihu dodávka sprostých trollích výpadů , 24 hodin denně, v neděli přirážka - trocha zkažené šlehačky navrch. V případě nemoci zástup zajištěn, i přes koronakrizi. Nevolat, neemailovat, zasahuji bez výzvy. Reklamace uplatňovat u Alenky, ta rozhodne.
:-D))

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

Nechcete své příspěvky vydat knižně ?

Zájemcům by se to lépe četlo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

mějte pro něj pochopení. On je nemocnej.
To je taková duševní porucha, víte? Neodolatelná potřeba někomu nadávat, někdy i sprostě, latinsky se tomu říká "chlorolálie". A Jožka Chlórů teď snažně hledá, komu by mohl nadávat, aniž by za to dostal banán. A zdá se, že na to přišel: když sebehůře vynadá odpůrcům Andreje Babiše, žádný ban tady za to nikdy nebude.

Nakonec bude žát i koblihy. I koňské, když nebude zbytí. - Viď, halo(de)gene?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ano, tenhle anonym, sekvoj a josef, to jsou extra třída sprostá, vymaštěná. Ale jsou to rouškofilové, tudíž těm se banem či hnáním z zodpovědnosti nevyhrožuje, ba ani jemným upozorněním.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Zase lžete :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Po tom následuje i demence.
Po metylu i bílá hůl.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

trochu se nám opakuje březen

te´d mi potvrdilo několik lidí, kteří si kovidem prošli 2-3 týdny zpět. Klasika, kontakt s nakaženým, pak 3 dni chřipka, pak lepší a pak dobrý. Ale, proč to sem píšu.

Těch pár lidí co mohli nakazit si obvolali sami. A,než absolovovat objednávání, cestu, testování, blbý telefonáty, prostě zůstali doma. Takže nejen bepříznakoví nejsou ve statistikách, ale i dost těch, co systém nijak nezatížili.

To potvrzuje, co ostatně tušíme - nakaženejch je mohem víc. A bylo. A do nemocnice tedy směřuje asi podstatně menší procento nakažených, než se spočítá ze statisk, a nejde jen o bezpříznakové.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

tipoval bych tak 5 krát více. Asi to ví i Prymula a proto by chtěl všechny lidi otestovat na protilátky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

6200 nakažených zdravotníků..

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)