Sémantické vize

Autor
Štítky

Krátká předmluva: 

Pokud se přátelé podíváte ma Masterovy grafy, zjistíte, že hygiena v posledních dnech těžce nestíhá. Ano, Master má graf i na toto. Takže včerejší a předvčerejší čísla považujeme za první skutečná hausnumera, která s realitou mají stále méně společného. Že to nastane, jsme předpokládali. Tu a tam můžeme tedy čekat, že někdo čísla doplní a budeme tedy mít něco, co známe z jarní Francie - jednou za čas  připsali za den třeba dvacet tisíc nakažených, zapomenutých z minulých dní.

My budeme mít něco podobného. Tu a tam dojde k enormnímu nárůstu díky tomu, že přidali kapacity a doplnili chybějící údaje. Ale jinak jsme na Flégrovských číslech a na dvojnásobku našich předpokladů. Nemáme šanci nadále monitorovat, zda se denně nakazí deset nebo třicet tisíc lidí. Smrtnost a podíl těžkých případů roste už teď. Prostě to tu řádí zcela mimo schopnosti monitoringu. 

Zůstaňte všichni doma. S nikým se nestýkejte, pokud nemusíte. Nechoďte neštěstí naproti. Kdo teď dostane covid, má asi stejnou šanci na smrt jako při narukování do americké armády za Druhé světové.   Kdo se dostane s covidem do nemocnice, má šanci na smrt jako při vylodění v Normandii. A kdo se dostane do nemocnice za čtrnáct dní, bude na tom hůř než ruský Ivan u Stalingradu. 

Vezměte si v práci dovolenou - ještě vás budou brzy prosit, abyste nikde nehlásili, že vás nechtěli pustit. Zůstaňte doma, nestýkejte se ani v rámci širší rodiny. Na tomhle opatření bychom se mohli shodnout všichni. 

Zítra se v rámci předmluvy vypořádám se svojí vlastní hysterií. 

 

A teď k avizovanému tématu: 

Když jsem se díval na onen odložený projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam chybí už jenom pořádné svícny s dlouhými voskovicemi a celá scéna by vypadala jako když templářští rytíři skládají slib a jedou do boje. Za Prymulou stál jeho tým, všichni měli černé roušky a tmavé obleky, stáli tam nehnutě a já měl pocit, že se to docela přesně hodí k tomu, co nás čeká. K hororu. 

Nevím, jestli to měli nějak promyšlené, spíš ne, ale oproti měkkému Vojtěchovi tohle vypadalo úplně jinak. Nemluvil k nám usměvavý zpívající kinderministr, ale zupák. Hovořil temným hlasem, omlouval se podnikatelům, ale vlastně se neomlouval. Představoval novou dobu. Dobu chmurnou a těžkou. A za ním stáli jeho inkvizitoři, kteří na tuto novou dobu budou dohlížet. 

Někdy jeden obraz řekne víc než tisíc slov. I na novináře to působilo. Tohle prostě není snadná kořist, kterou budou beztrestně chytat za slovo, grilovat ho u Václavky Moravcové a podobně. Jak jsem to řekl, při Prymulově nástupu do křesla? Začíná jít do tuhého, tož povolávají bastardy...  Ne, nejsem z toho nijak zklamaný. Představují naprosto ideální kulisu pro naší nejbližší budoucnost. Se vším všudy. Představují maximum toho, co tato společnost se všemi alarmisty (včetně mě), chřipečkáři, velkým byznysem, loutkovodiči, hajzly, šmejdy, i charaktery snese. 

Mezi všemi ostatními prymulovými paladiny stál i František Vrábel. Datový analytik, který měl svojí hvězdnou chvilku někdy minulý rok, když si ho našla naše média a on vydal celou sérii rozhovorů o tom, jak Rusko vyrábí svoje "narativy" a těmi narativy nám rozbourává demokracii. To se dobře prodávalo a krásně to zapadalo do mediálního konceptu, jak jsou u nás lidi blbí, protože věří ruským dezinformacím, podívejte, tady máme analytika ze Silicon Valey, který na to má firmu a rozumí tomu. 

Vrábel zapůsobil jako červený hadr na býka. Najednou bylo zapomenuto, že tu máme průser jak mraky. Stačil Vrábel a už měl leckdo jasno, že Prymula je hajzl, který nás chce konečně dostat pod Babišovu knutu. Měl jsem z toho podobný pocit jako s Jiřinou Šiklovou, která se chtěla raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Teď se raději mýlit  se spiknutím, než mít pravdu s Vrábelem. 

Já jsem Vrábela tuším komentoval jen jednou a to mi nestál za názor. Jen jsem na něj upozornil.  Jednoduše jsem si od prvního dojmu o něm udělal obrázek kterého si nikdo pořádně nevšiml (a nebo na to alespoň neupozornil) - že ten chlap úplně normálně žvaní. Je asi stejný tlučhuba jako Okamura, jen na opačné straně. On prodává svoje služby komukoliv, kdo dobře zaplatí. Má jakýsi program, který umí prý  lépe než běžné vyhledávače "dělat analýzu" O celé té analýze si myslím svoje, spíš to bude taková delfská věštírna. Program podle vzoru Pýthie vyhazuje určitá slova a shluky a Vrábelovi kněží to pak dávají do veršů, pečlivě si ověří, pro koho je věštba určená a pak mu ji dají přesně takovou jakou ji chce.

Maličko odbočím... nedávno byli i mě velmi dobře oblečení zástupci jakési firmy, která provádí čištění rozvaděčových skříní. Používají na to nějakou patentovanou technologii se speciální nevodivou pěnou, kterou nastříkají do rozvaděče a po chvíli ji zase vysají. Dokládali mi desitkami grafů, jak je to prospěšné pro elektrosoučástky.Mluvili jako když másla ukrajuje, přidali informaci, že to dělají pro ČEZ i E.On.  Pak mi řekli cenu za takové čištění, která byla skoro tak vysoká, že bych mohl celý ten rozvaděč vyzbrojit znovu. Když jsem je na to upozornil, nabídli mi kreditní kartu a nepokrytě mi vysvětlili jejich skutečný byznysplán -  že z každé realizované zakázky se tam načte moc pěkná odměna. Karta je anonymní, nikdy nepovede ke mně, za její obdržení nemusím nic podepisovat, stačí jim jen dát objednávku.  

Přesně tohle si myslím o Vrábelovi a jeho věštírně. Prostě má program a analýzy, kterým nikdo nerozumí a jsou příliš složité na vysvětlování v manažerských strukturách (a obzvlášť v těch státních) a v podstatě dělá úplně normální korporátní nebo státní tunel přes datové analýzy. Není první ani poslední. Je to moderní způsob, jak legálně dojit rozpočty. Příslušná korporace nebo úřad vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí a na konci je něco, co už dávno každý ví, ale potvrzené mnoha štemply. Příslušná část zaplaceného obnosu se časem objeví na soukromém kontě objednatele. 

Já osobně si myslím, že ten chlap nikdy neuměl a ani nepotřeboval umět skutečnou analýzu. On si to jen hezky pojmenoval. Ale co mu jde skvěle, je v drahém obleku přesvědčovat zákazníky o své potřebnosti. S Reflexem a ostatními novinářskými štěknami mu to vyšlo naprosto dokonale. Přečtěte si jakýkoliv jeho rozhovor. Nikdy se nedozvíte nic o tom, jak to vlastně funguje ani co je výstupem. Jen fráze jako z učebnice firmy Amway.  Mluví jako prodavači úžasných super filtrů na vodu nebo podomní prodejci vysavačů Rainbow. Jen vám dá ty správné "narativy". Rusko je zlé, rozvrací demokracii, je nutné ji bránit. Fejsbůk rusku pomáhá, Zeman je hlásnou troubou dezinformační scény... ale nikdy neřekne nic, co by mu mohlo vynést žalobu.  On prostě umí odhadnout situaci svého budoucího zákazníka a pak říká to, co od něj chtějí slyšet a nechá si to dobře zaplatit. 

A kde se vzal u Prymuly? Vsadím boty, že se vlísal nebo ho Prymula vzít musel jako reprezentanta nějaké nejmenované opozice nebo mocenské struktury.  Kurňa, máme tu plnou republiku "dezinformací" o neškodné chřipečce, která zařídí mrtvoly po desítkách i stovkách, přetížené zdravotnictví a stamiliardové škody. Zároveň se nemusí nic analyzovat, stačí si přečíst Pravý prostor, D-Fense, Větvičku a další, kteří jsou dodnes přesvědčení, že to vláda dělá proto, aby je ovládla. To by bylo, aby se na tom nedalo vydělat snadnými analýzami a mít zadarmo obrovskou reklamu. 

Prymula má samozřejmě těžkou hlavu z toho, že zpřísňuje opatření, ale nikdo to nedodržuje, naopak z toho mají srandu.  A protože jim na ministerstvu i v nemocnicích teče do bot, tak si toho dalšího bastarda vzal. Vrábel tvrdí, že dokáže analyzovat rizika, že dokáže odhalovat dezinformace a že to umí nejlíp na světě a má spoustu doporučení od čučkaře Koudelky a od CIA. Tož dobrá Vrábele, my teď máme jiné starosti, tak nám zařiď, ať převládne opačný narativ, totiž že je to průser. Zařiď, aby lidi zůstali doma, zařiď., ať tu přestanou pitomci pindat o neškodnosti chřipečky. 

Kromě toho budeme potřebovat celý ten průser na někoho svést a obrátit správným směrem lidový hněv. Tak nám zjisti, jak na to. 

Jsem celkem přesvědčený, že Vrábel tam dlouho nebude. Jednak se ukáže, že nic neumí, že je to jen další Šmucler v bledě modrém, že si tam prostě honí svoje triko doufá, že mu tahle krize přihraje spousty dalších lukrativních zakázek, kdy bude dostávat hodně peněz za nic. A také předpokládám, že Prymula brzy zjistí, že ten chlap nic nezařídí, nic neumí a dává mu jen haldu sešitých papírů ve kterých se nikdo nevyzná a pošle ho do řiti.  

A nebo ne? Třeba ten chlap fakt umí analyzovat internet, fakt umí dělat správné narativy, fakt má nástroje, kterými dokáže zasahovat ve prospěch korporací, tajných služeb a podobně. A tak to teď bude dělat pro Prymulu stejně jako to předtím dělal pro kohokoliv jiného. Může to být ještě jednodušší. Mají ho tam proto, aby chodil do Reflexu, kde z něj byli perplex a říkal tam to, co po něm Prymula chce a novinářské štěkny si netroufnou to zpochybnit, když ho předtím tak vynášeli do nebe.  Ale upřímně... nevěřím tomu. Poslechněte si s Vrábelem pár rozhovorů. On je úplně standartní "šmejd", který to od oblbování důchodců s prodejem nádobí dotáhl na oblbování korporátních manažerů a různých tajných čučkařů. 

Dávám Vrábelovi jeden rozhovor s novináři v jeho nové funkci. Maximálně dva. Pak s ním Prymula vyrazí dveře a Vrábel se vrátí do České televize a bude tam dál dšít síru na vládu, jak to všechno dělá špatně. Přijde samozřejmě i s tím, že za všechno může Putin, to je u nás velmi populární a i když tomu nevěří národ, věří tomu novináři a to stačí. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tady nedávno označil za hlavní problem s Kovidem štvavá media a hlavně ČT 24. Copak asi dělají v radě ČT Veselý a Lipovská, podle vidláků naděje na změny v ČT?
Lipovská spolu s Bobošíkovou dnes vydává knihu "Aby bylo jasno, aneb vrátí se Marx a Lenin", jistě tam podle svého velkého vzoru Klause budou bojovat za svobodu, tedy i za svobodu nenosit roušku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

jsem četl dávno před tím, než byla v té radě. Přijde mi, jako dost chytrá a realisticky uvažující ženská.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Ano a měl pravdu Laco. Kdo se včera díval ve 22.00 na ČT a viděl rozhovor Železného s rektorem ČVUT Petráčkem, tak mi musí dát za pravdu. Asi dvacetkrát jsem od televize odcházel . Chování Železného bylo nechutné, vlastně hnusné.
Ale to vy rk nikdy neuznáte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

že Andrejovi fon Orlí hnízdo
tenhle hnůj nevadí

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

má lví podíl na rozjetí druhé vlny CV-19. Vládě opozičníci vytýkají, že na podzim nevybrala správné názory správných odborníků.
Zato ČT24 může klidně nechat žavnit 5 minut Hitlera a 5 minut Žida, jak kdysi vymysleli pravdotrusové a lepšolidé.
A tak žvanila Peková (mimochodem už má jen 60 dní do Vánoc, aby se splnila její nejjasnější předpověď o konci breberky), žvanil Šmucler, žvanil Žaloudík, žvanil porodník Svoboda, žvanil Fiala, žvanila Němcová a celá řada dalších plkavců, jen těch, co jsou odborníky na epidemiologii moc nebylo.
A samozřejmě, kromě této hajzl dramaturgie, žvanili hllavně redaktůrci počínaje Železným, kteří měli naučenou frázi: Proč jste to udělali tak špaatně a proč jste to neudělali dobře. Pořád dokola.
Takže není divu, že 30% populace si ze sabotování vládních nařízení udělalo sport podle hesla, čím víc kovidu, tím hůř pro vládu Babiše a tím líp pro nás.
Druhým viníkem za médii jsou opoziční politici, kteří na rozdíl od těch vládních, vždy hezky vyhajaní a odpočatí perou před kamerami do vlády, jak VŠECHNO dělá blbě.

Pokud jde prý o Babišův výsadek v radě ČT, tak tím mediálně nejzdatnějším je pan Matocha, viz jeho články na České pozici: https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/ceska-televize-potrebuje-stejne-jak…
Zajímavou průzkumnou akci podnikl iDnes. Oslovil opozční politiky s dotazem, co by dělali jiného na místě vlády. Zde https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-opozice-co-by-de…
Přišly spešl odpovědi, například Pekarová pravila, že za vlády TOP 09 by k epidemii vůbec nedošlo a Okamura zase doporučil pitvat mrtvoly.
Zajímavá je diskuse pod článkem. Opozičníci dostávají co proto. Takže lid vybavený selským rozumem vidí věci docela jasně.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem napsala ironický příspěvek, který bylo možné chápat dvojím, tedy i neironickým způsobem.
Abych dnes tedy svou chybu napravila, dávám sem jednoznačný komentář. Tedy opsaný samozřejmě, těžko bych něco takového zvládla bez chybičky napsat.
Dejme si tedy diktátek, i našim odrostlejším dětem, či vnukům, ať nebloncají zbytečně venku. Ještě by jim zmokla hlavička makovička:

"Zbyšek z Přibyslavi přibyl před barbakán Bydžova, kde lítý lžibiskup Hynek z Litomyšle slynul pověstí zlosyna. A jakoby sirný pach mživých slojí pekelných z bydla Hynkova na Bydžově novém omámil smysly Zbyškovy, ten oproti zvykům svým letitým, vytáhl mylně do bitvy o Bydžov v dáli od hradeb jeho, k vírům bystré Cidliny.
Jen jeho psi věrní tušili zradu. A spolu s koňmi jeho svorně vyli a ržáli, až sýci v mýtinách lesních se v šerosvitu stmívání probudili. A sovy ty zapěly, hlasy trudně hýkavými, lkavou píseň truchlivou".

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

tak toto si dám, ale musím počkat, až přijede žena z práce, aby mi to nadiktovala.
Opisem by to ztrácelo efekt.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejte vědět, jak to dopadlo.
Určitě i ostatní zde znají nějaký podobný diktátek, o vyjících vílách, nebo jak to bylo :-)
Eh, co toho do nás na základce i na střední škole nahučeli,... :-)
Jak já tu školu i s jedničkama a dvojkama neměla ráda a přitom dodnes z toho žiji.
Tssss a na srazu po více než 40. letech ze střední školy nám náš třídní řekl: "Mám Vás rád."
Chápete? Já tomu nevěřila, ale asi to tak je.
Tož máme, i když mnozí jsme již oboustrannými sirotky, přece jen z čeho vycházet
a i zde nám může býti dobře, pokud nemůžeme zrovna do lesa :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jsou to příšery, kůže líné, zlobidla, drzouni, blbové non plus ultra, šašci počmáraní a kdovícoještě, ale pak vymyslí něco, čemu se člověk musí zplna hrdla zachechta a sdílet s nimi radost z žertu, a vše prvně uvedené je zapomenuto a duha se klene, za cvrlikání ptáčků a poletování motýlů, nad třídou.

Po třiceti letech jsem se vrátil tam, odkud jsem vyšel, a jsem šťastný. Jako bych se vrátil domů.
Práce s dětmi je vyčerpávající, ale zároveň člověka nabíjí energií. A když se povede dobrý vzájemný vztah, je to opravdu důvod ke štěstí.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

A tak to Vám přeji :-)
Mne učila v 1. třídě má vlastní matka.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

přihrávka na smeč :-)

Zatím bez slepic

pochopil z vašeho příspěvku ze včerejška. Takže vy děláte s dětmi.
Proti gustu...
Já osobně malé děti nesnáším (jé, to bude slepic), jsou to nezodpovědní parchanti, bez jakéhokoli pocitu zodpovědnosti. Když je potřebuji srovnat, tak se musím zamračit, upravit hlas do patřičné tóniny a pak, jakž takž fungují. Když psa naučím povel, tak si ho pamatuje, ale tito smradi jsou schopní to do týdne zapomenout.
Ale když vás to baví...

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Vzal jste je někdy do lesa, ukázal jim les, jednotlivé stromy, mohly zahlédnout srnku, nebo jste jim alespoň vysvětlil, že v lese žijí i srnky, ... Jak jim zářila očka? A určitě na tu krásu nikdy nezapomenou. Mé nezapomněly ani po mnoha letech, že tam viděly srnku, jezevce,...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Správně, děti je třeba vzít do lesa a ukázat jim stromy a žvížátka. A pak se schovat. (Osobní zkušenost s otcem v dětství).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ještě nevědí, co to je. Zodpovědnosti se učí dlouho a těžce a velmi záleží na rodičích a jejich důslednosti.
Učitelé se později snaží opravit, co se rodičům nepovedlo - s větším či menším nebo také žádným úspěchem.

"Zlej hlas" umím také :o))

Jo, baví mě to moc. Děti na prvním stupni ještě umějí užasnout...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A nepsal jsem nedávno u výchovy dětí o té důslednosti? Psal!
Ale já když zde něco napíši, tak jsem odměněn nesouhlasným bručením, vy, když napíšete to samé, ale jinými slovy, tak s vámi všichni souhlasí.
Patrně volím špatná slova, nebo nevím, kde dělám chybu.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

A ještě s exkursí do dějepisu.
Kopíruji a bude užito ku potěše i pozvednutí ducha našich milých žáků-poškoláků :o))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

jj, je umění jim to podat tak, aby se mohli něco naučit, ale třeba i zasmát :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

stejný, velmi zvláštní člověk ( https://www.facebook.com/leo.svancara ) ocitoval přibližně, co bylo v jakési knize ke strachu toto:

"Rád kocour ryby jídá, leč nerad do ně pro vody březe. Ale když větší strach má z do vody břehnutí, než chuti na rybičku, kocoura čeká potupná smrt v řece Moravě!"

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

se ale budou upravovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

dějeBIS.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerad Vám beru iluze, ale já v tomto souboru zajímavě poskládaných pravopisných chytáků nic k relevantního k dějepisu nevidím... Možná tak do pseudohistorického románu :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

a pak si škodolibě vzala červenou fixu a opravovala.
Takže: "slynul" jsem napálil s měkkým, a "smysly Zbyškovy" jsem na konci přidělil též měkké, jsem se příliš soustředil na ty chytáky před tím, jako Bydžov, bydlo, sirný.
Ale dvě chyby, to celkem jde, ne?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Sama bych to nejspíš bez chyby nedala. A jakou známku jste od ženy dostal? Dvojka to spravila?

Zatím bez slepic

Jsem se kdysi porafal večír se ženou, ráno jel brzy na trasu a když jsem přijel domů, tak jsem na stole v kuchyni našel vyčítavý dopis od ní, jak jsem neudělal něco, co ona chtěla a vůbec mě tam dost sprdla. Ale jak byla rozhicovaná, tak jsem si všiml, že v tom vyčítavém dopisu sekla tři hrubky. Tak jsem vzal červenou propisku, opravil jí je, dolu napsal 3- a podepsal se.
No, můj pedagogický záměr nevzala, ještě víc se nasrala, tak se od té doby radši neznámkujeme. Ale u toho vašeho textu uznala, že by tam patrně nasekala víc chyb, než já, což považuji za jedničku.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vláda na boj se suchem vyčlenila 13 miliard. A co za ty prachy udělala! Lidi si stěžují, že toho udělala až moc, že tu vládní pomoc musí čerpat ze sklepa. Lidem se člověk nezavděčí... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

jako voda nebo vzduch.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Nefrflejte a místo toho si bůček dejte :

Místo sexu u potůčku, vezmeme si kilo bůčku.
K naší velké radosti, bude lepší bez kosti.
Bůček hezky vezmeme, do hrnce s ním jebneme.
Na cizí řeči nedáme a tohle vše tam přidáme.
lžičku soli, celý česnek a pět bobkáčů, aby se nesmek.
Pět kuliček pepře, ať se v hrci vzepře.
A ať to rychle "utěká", vaříme ho do měkka.
Otřeme si páru z brejlí, propíchnem mu prdel špejlí.
Proč? Tak lehce zjistíme, když ten bůček vaříme,
že je měkký celičký a vyndáme ho z vodičky.
Jsou i mezi námi tací, co chtěj stihnout více prací.
Zapnem třeba s prádlem pračku a připravíme tuto sračku.
Sůl a hodně česneku, rozlisujem bez spěchu.
Pak si z láhve zavdáme a další věci přidáme.
Pepře lžičku kávovou a též karí mleté,
Lžičku sladké papriky, ať se to neplete.
Grilovací kořeníčko, taky jednu lžičku.
Tabasco anebo chilli, jen na nože špičku.
A už je to, milí tady, vše zhňácáme dohromady.
Na blbé řeči kašleme a bůčíček tím potřeme.
Své úsilí panákem oslavíme a celý bůček zabalíme.
Do alobalu, lidičky, a hurá s ním do chladničky.
Už se k ní nebudem vracet, pustíme tam dvěstědvacet.
I kdybychom měli hladem chcípat, bůček musí tři dny hnípat.
Tohleto je pravda holá, nikdo bůčku neodolá.
Můžeš pít, anebo chlastat, pokaždé si budeš mlaskat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

No matko..... toto?!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Kopíruju a ukládám pod názvem "matčin bůček" a při první příležitosti du na to... mňam.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Já slintám...
Hned ráno běžím pro bůček ☺️

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Bůček nigdy nezklamal,

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Podívejte se na ten graf... nemůžu sem zobrazit zobrázek, tak jen odkaz... (možná bude 28.10. Ještěr předávat některé své medajle někde na áru nebo rovnou na krchově...)

https://www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

podle osy ypsilon.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

kolik hospitalizovaných bylo loni touto dobou. To by teprve koukal...

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

No bude to podívaná, jak tam Miloš v bio-hazard obleku s kyslíkovou bombou na zádech bude předávat vyznamenání na dvoumetrové tyči, aby udržel distanc. Dobré grafy dnes zveřejnila Kosa, dávají konečně tušit výhled, co nás reálně čeká a na co dokončit přípravy. Já jsem to pochopil tak, že vrchol vlny přijde v polovině listopadu, kdy budou denní přírůstky kolem 20 tisíc denně. Vlna ale bude klesat velmi pomalu, na dnešní úroveň rizika nákazy se dostaneme až na konci února. Takže nás čekají celé čtyři měsíce zakrtkování. Kdo vystrčí čumák, má dobrou šanci, že on nebo někdo z domácnosti skončí v Letňanech. No a mrtvých bude na Covid 10,5 tisíce s tím, že možná ještě jednou tolik zemře během následujícího roku na zanedbanou péči na svoje běžné chronické neduhy. Tedy celkově to bude stát asi tak 8x víc životů než běžná chřipková sezóna, po pravdě to zas není tolik. A počítám, že reálně se riziko nákazy výrazě sníží už na konci listopadu, protože blbouni budou buď už imunní nebo mrtví a tak okolí už ohrožovat nebudou. A taky se začínám chystat na to, že v listopadu nejen že nepůjde první stupeň do škol, ale nastane tady Izrael. Ale to už jen já hádám.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Ještě jsem zapomněl, že za daleko největší problém vidím ty lidi, kteří csice přežijou, ale s doživotním významným poškozením plic, srdce, mozku a podobně. O tom se nějak nemluví, ale protože nějaké poškození si odnese až 80% a to z 1 milionu, kteří nákazu prodělají, tak i když budu optimista, tak tady budeme mít statisíce lidí, kteří budou potřebovat doživostní následnou lékařskou péči a budou mít sníženou kvalitu života i věk dožití a to včetně mladých lidí v produktivním věku. To už je něco, za minimalizaci čehož stojí za to se omezit a na 4 měsíce zakrtkovat. Před další vlnou už nás zachrání vakcína.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Pro toto tvrzení máte oporu v čem? V královéhradeckém výzkumu 58 pacientů?

Zatím bez slepic

Těch článků bylo víc, procenta kolísala od 20 do 80. Takže těch 800.000 je asi fakt maximum. Ale chci tím říct, že pořád se u nás 9.000.000 lidí dokáže před nákazou ochránit a následky potom nebudou mít žádné, leda tak po tom očkování a to bude pár jednotlivců.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Kontroloval jsem to na kalkulačce.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

na doživotí to máme všichni tak jak tak. Dýl se nikdo nedožije ani s covidem, ani bez něj.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

ale proč se obecně hromadně tak moc strachovat. Zdaleka ne každý má důvod mít obavy. Respekt snad, ne strach.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Vaše názory jsou odporné.
A proč si myslíte, že chápete vlka ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pardon, jistěže nechápu vlka jako takového, ale jeho přístup ke covidu.
Protože jsem se s ním setkal.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To mi vždycky říkala babička, neseď na zemi, nebo poznáš, co je vlk.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

míním vlka majitele Kosy:-)

Zatím bez slepic

Možná nepude první program. Říkaj, že všechno zlé je k něčemu dobré.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Email ze 14.10.2020
...Všichni doufáme, že přijatá opatření epidemii zbrzdí. I když se to však podaří, tak v následujících dvou týdnech počet hospitalizovaných rychle poroste v každém případě. Nemocnice již většinou zastavily nebo alespoň zásadně omezily provádění všech odkladných operací i výkonů a vyčleňují kapacitu cca 10 000 lůžek pro covidové pacienty. Včera bylo hospitalizovaných 2 700 pacientů, přičemž z nich 520 bylo ve vážném stavu. Jen pro porovnání. Před týdnem leželo v nemocnicích s covidem 1 560 nemocných a ve vážném stavu jich bylo 350.

Větším nebezpečím než chybějící nemocniční lůžka, se stává nedostatek kvalifikovaných lékařů a zdravotních sester. V úterý 13. října bylo aktuálně nakažených 1 200 lékařů, 2 420 zdravotních sester a 1 900 ostatních zdravotníků. Zatímco minulé úterý se nákaza potvrdila u 59 lékařů, tak včera již u 133 kolegů a kolegyň za jediný den..."

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kudy hýbat údy?
Semafor je rudý.
Vir přenáší komunita
nikde žádná imunita
zdroj je vlastně všude;
kam se pohneš, úde?
Do práce a do lídlu
ožrat se a k vozidlu
fízli mají kovida
Prymula to povídá.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Též to mám s tím údem těžký
chtělo by to mladší ženský.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)