Sémantické vize

Autor
Štítky

Krátká předmluva: 

Pokud se přátelé podíváte ma Masterovy grafy, zjistíte, že hygiena v posledních dnech těžce nestíhá. Ano, Master má graf i na toto. Takže včerejší a předvčerejší čísla považujeme za první skutečná hausnumera, která s realitou mají stále méně společného. Že to nastane, jsme předpokládali. Tu a tam můžeme tedy čekat, že někdo čísla doplní a budeme tedy mít něco, co známe z jarní Francie - jednou za čas  připsali za den třeba dvacet tisíc nakažených, zapomenutých z minulých dní.

My budeme mít něco podobného. Tu a tam dojde k enormnímu nárůstu díky tomu, že přidali kapacity a doplnili chybějící údaje. Ale jinak jsme na Flégrovských číslech a na dvojnásobku našich předpokladů. Nemáme šanci nadále monitorovat, zda se denně nakazí deset nebo třicet tisíc lidí. Smrtnost a podíl těžkých případů roste už teď. Prostě to tu řádí zcela mimo schopnosti monitoringu. 

Zůstaňte všichni doma. S nikým se nestýkejte, pokud nemusíte. Nechoďte neštěstí naproti. Kdo teď dostane covid, má asi stejnou šanci na smrt jako při narukování do americké armády za Druhé světové.   Kdo se dostane s covidem do nemocnice, má šanci na smrt jako při vylodění v Normandii. A kdo se dostane do nemocnice za čtrnáct dní, bude na tom hůř než ruský Ivan u Stalingradu. 

Vezměte si v práci dovolenou - ještě vás budou brzy prosit, abyste nikde nehlásili, že vás nechtěli pustit. Zůstaňte doma, nestýkejte se ani v rámci širší rodiny. Na tomhle opatření bychom se mohli shodnout všichni. 

Zítra se v rámci předmluvy vypořádám se svojí vlastní hysterií. 

 

A teď k avizovanému tématu: 

Když jsem se díval na onen odložený projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam chybí už jenom pořádné svícny s dlouhými voskovicemi a celá scéna by vypadala jako když templářští rytíři skládají slib a jedou do boje. Za Prymulou stál jeho tým, všichni měli černé roušky a tmavé obleky, stáli tam nehnutě a já měl pocit, že se to docela přesně hodí k tomu, co nás čeká. K hororu. 

Nevím, jestli to měli nějak promyšlené, spíš ne, ale oproti měkkému Vojtěchovi tohle vypadalo úplně jinak. Nemluvil k nám usměvavý zpívající kinderministr, ale zupák. Hovořil temným hlasem, omlouval se podnikatelům, ale vlastně se neomlouval. Představoval novou dobu. Dobu chmurnou a těžkou. A za ním stáli jeho inkvizitoři, kteří na tuto novou dobu budou dohlížet. 

Někdy jeden obraz řekne víc než tisíc slov. I na novináře to působilo. Tohle prostě není snadná kořist, kterou budou beztrestně chytat za slovo, grilovat ho u Václavky Moravcové a podobně. Jak jsem to řekl, při Prymulově nástupu do křesla? Začíná jít do tuhého, tož povolávají bastardy...  Ne, nejsem z toho nijak zklamaný. Představují naprosto ideální kulisu pro naší nejbližší budoucnost. Se vším všudy. Představují maximum toho, co tato společnost se všemi alarmisty (včetně mě), chřipečkáři, velkým byznysem, loutkovodiči, hajzly, šmejdy, i charaktery snese. 

Mezi všemi ostatními prymulovými paladiny stál i František Vrábel. Datový analytik, který měl svojí hvězdnou chvilku někdy minulý rok, když si ho našla naše média a on vydal celou sérii rozhovorů o tom, jak Rusko vyrábí svoje "narativy" a těmi narativy nám rozbourává demokracii. To se dobře prodávalo a krásně to zapadalo do mediálního konceptu, jak jsou u nás lidi blbí, protože věří ruským dezinformacím, podívejte, tady máme analytika ze Silicon Valey, který na to má firmu a rozumí tomu. 

Vrábel zapůsobil jako červený hadr na býka. Najednou bylo zapomenuto, že tu máme průser jak mraky. Stačil Vrábel a už měl leckdo jasno, že Prymula je hajzl, který nás chce konečně dostat pod Babišovu knutu. Měl jsem z toho podobný pocit jako s Jiřinou Šiklovou, která se chtěla raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Teď se raději mýlit  se spiknutím, než mít pravdu s Vrábelem. 

Já jsem Vrábela tuším komentoval jen jednou a to mi nestál za názor. Jen jsem na něj upozornil.  Jednoduše jsem si od prvního dojmu o něm udělal obrázek kterého si nikdo pořádně nevšiml (a nebo na to alespoň neupozornil) - že ten chlap úplně normálně žvaní. Je asi stejný tlučhuba jako Okamura, jen na opačné straně. On prodává svoje služby komukoliv, kdo dobře zaplatí. Má jakýsi program, který umí prý  lépe než běžné vyhledávače "dělat analýzu" O celé té analýze si myslím svoje, spíš to bude taková delfská věštírna. Program podle vzoru Pýthie vyhazuje určitá slova a shluky a Vrábelovi kněží to pak dávají do veršů, pečlivě si ověří, pro koho je věštba určená a pak mu ji dají přesně takovou jakou ji chce.

Maličko odbočím... nedávno byli i mě velmi dobře oblečení zástupci jakési firmy, která provádí čištění rozvaděčových skříní. Používají na to nějakou patentovanou technologii se speciální nevodivou pěnou, kterou nastříkají do rozvaděče a po chvíli ji zase vysají. Dokládali mi desitkami grafů, jak je to prospěšné pro elektrosoučástky.Mluvili jako když másla ukrajuje, přidali informaci, že to dělají pro ČEZ i E.On.  Pak mi řekli cenu za takové čištění, která byla skoro tak vysoká, že bych mohl celý ten rozvaděč vyzbrojit znovu. Když jsem je na to upozornil, nabídli mi kreditní kartu a nepokrytě mi vysvětlili jejich skutečný byznysplán -  že z každé realizované zakázky se tam načte moc pěkná odměna. Karta je anonymní, nikdy nepovede ke mně, za její obdržení nemusím nic podepisovat, stačí jim jen dát objednávku.  

Přesně tohle si myslím o Vrábelovi a jeho věštírně. Prostě má program a analýzy, kterým nikdo nerozumí a jsou příliš složité na vysvětlování v manažerských strukturách (a obzvlášť v těch státních) a v podstatě dělá úplně normální korporátní nebo státní tunel přes datové analýzy. Není první ani poslední. Je to moderní způsob, jak legálně dojit rozpočty. Příslušná korporace nebo úřad vypláznou obrovské prachy za které dostanou štos papírů, kterým nikdo nerozumí a na konci je něco, co už dávno každý ví, ale potvrzené mnoha štemply. Příslušná část zaplaceného obnosu se časem objeví na soukromém kontě objednatele. 

Já osobně si myslím, že ten chlap nikdy neuměl a ani nepotřeboval umět skutečnou analýzu. On si to jen hezky pojmenoval. Ale co mu jde skvěle, je v drahém obleku přesvědčovat zákazníky o své potřebnosti. S Reflexem a ostatními novinářskými štěknami mu to vyšlo naprosto dokonale. Přečtěte si jakýkoliv jeho rozhovor. Nikdy se nedozvíte nic o tom, jak to vlastně funguje ani co je výstupem. Jen fráze jako z učebnice firmy Amway.  Mluví jako prodavači úžasných super filtrů na vodu nebo podomní prodejci vysavačů Rainbow. Jen vám dá ty správné "narativy". Rusko je zlé, rozvrací demokracii, je nutné ji bránit. Fejsbůk rusku pomáhá, Zeman je hlásnou troubou dezinformační scény... ale nikdy neřekne nic, co by mu mohlo vynést žalobu.  On prostě umí odhadnout situaci svého budoucího zákazníka a pak říká to, co od něj chtějí slyšet a nechá si to dobře zaplatit. 

A kde se vzal u Prymuly? Vsadím boty, že se vlísal nebo ho Prymula vzít musel jako reprezentanta nějaké nejmenované opozice nebo mocenské struktury.  Kurňa, máme tu plnou republiku "dezinformací" o neškodné chřipečce, která zařídí mrtvoly po desítkách i stovkách, přetížené zdravotnictví a stamiliardové škody. Zároveň se nemusí nic analyzovat, stačí si přečíst Pravý prostor, D-Fense, Větvičku a další, kteří jsou dodnes přesvědčení, že to vláda dělá proto, aby je ovládla. To by bylo, aby se na tom nedalo vydělat snadnými analýzami a mít zadarmo obrovskou reklamu. 

Prymula má samozřejmě těžkou hlavu z toho, že zpřísňuje opatření, ale nikdo to nedodržuje, naopak z toho mají srandu.  A protože jim na ministerstvu i v nemocnicích teče do bot, tak si toho dalšího bastarda vzal. Vrábel tvrdí, že dokáže analyzovat rizika, že dokáže odhalovat dezinformace a že to umí nejlíp na světě a má spoustu doporučení od čučkaře Koudelky a od CIA. Tož dobrá Vrábele, my teď máme jiné starosti, tak nám zařiď, ať převládne opačný narativ, totiž že je to průser. Zařiď, aby lidi zůstali doma, zařiď., ať tu přestanou pitomci pindat o neškodnosti chřipečky. 

Kromě toho budeme potřebovat celý ten průser na někoho svést a obrátit správným směrem lidový hněv. Tak nám zjisti, jak na to. 

Jsem celkem přesvědčený, že Vrábel tam dlouho nebude. Jednak se ukáže, že nic neumí, že je to jen další Šmucler v bledě modrém, že si tam prostě honí svoje triko doufá, že mu tahle krize přihraje spousty dalších lukrativních zakázek, kdy bude dostávat hodně peněz za nic. A také předpokládám, že Prymula brzy zjistí, že ten chlap nic nezařídí, nic neumí a dává mu jen haldu sešitých papírů ve kterých se nikdo nevyzná a pošle ho do řiti.  

A nebo ne? Třeba ten chlap fakt umí analyzovat internet, fakt umí dělat správné narativy, fakt má nástroje, kterými dokáže zasahovat ve prospěch korporací, tajných služeb a podobně. A tak to teď bude dělat pro Prymulu stejně jako to předtím dělal pro kohokoliv jiného. Může to být ještě jednodušší. Mají ho tam proto, aby chodil do Reflexu, kde z něj byli perplex a říkal tam to, co po něm Prymula chce a novinářské štěkny si netroufnou to zpochybnit, když ho předtím tak vynášeli do nebe.  Ale upřímně... nevěřím tomu. Poslechněte si s Vrábelem pár rozhovorů. On je úplně standartní "šmejd", který to od oblbování důchodců s prodejem nádobí dotáhl na oblbování korporátních manažerů a různých tajných čučkařů. 

Dávám Vrábelovi jeden rozhovor s novináři v jeho nové funkci. Maximálně dva. Pak s ním Prymula vyrazí dveře a Vrábel se vrátí do České televize a bude tam dál dšít síru na vládu, jak to všechno dělá špatně. Přijde samozřejmě i s tím, že za všechno může Putin, to je u nás velmi populární a i když tomu nevěří národ, věří tomu novináři a to stačí. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi stará líná kůže
Mladá ženská nepomůže

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

...a tež si nakradnitě. Kdo si nemože nakradnuť, ten si samozrejmě nenakradne.
Z toho vycházejme.
A tež z toho, že já mám nasysleno oficialně a legalně, paraziticko- dotačně, ANO ? Preto sa ma to netýká - tyto drobné krádežičky.

Vysv.
Někde si prostě lidé provozující nějaký retail " nakrást" musili (musí) . Důvodem je lokální ekonomika, zejména koupěschopnost. Alternativou jim byl a je bankrot, respektive zastavení činnosti. Takže se mělo už při zavádění EET vážit, parametrizovat (ne tak komicky, jak to udělali) . Což by ale vyžadovalo, aby ouřadové byli znalí věci a nebyli líní zvednout zadky.
Obecně pak platí, že selhali i mluvčí příslušných zájmových skupin (chcete-li tak cechy) , potažmo kopou jen za ty co s koupěschopností problémy nemají.
Takže obecně EET ANO, ale s parametry. Ostatně tak jak takřka všade, parametrizovat se nedá jen zdejší trollský dobytek - ten je třeba hubit (rozuměj virtualně, ani trollení prováděné primitivními hovady nemělo by být důvodem k páchání násilí) .
--------------------------------
Vyznamenávat se bude pouze in memoriam. Vyloučí se tak zcela možnost, že nějaký vyznamenaný by vyznamenání později vracel. Což by znamenalo velké náklady, například přepisování análů.
In memoriam - ale s neoddiskutovatelnou povinností mít roušku, a to i na nose. Ženské si můžou zakrýt i jiná místa.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

bez přínosů.
Fakt si někdo myslí, že Čech by tuhle srandičku neuměl obejít?
Já tuhle parádu nemám, ale koukám kolem sebe a něco o tom vím. V obchodě se dá pěkně ojebat a hádejte, jak to dopadne, až k tomu donutěj řemeslníky.
Už jsem se setkal párkrát s: jo, sem tam jsem nějaké tržby zatajil, ale rozumně. Jenomže když mi vnutili tuhle kravinu, tak jsem přitlačil.
Jó, má krabičku napojenou na finančák, choděj mu tam zákazníci, naivní finanční úředník si může myslet, že vše mu připlave do kompu, ale ten maník se už kvůli té buzeraci nasral, takže fůru jeho transakcí, které chce zatajit, na ten finančák prostě nedorazí. A je to velice jednoduché.
Provozujete někde obchod a znáte většinu svých zákazníků. Přijde maník, který u vás kupuje už hafo let. Vy víte, že účet nechce a není kontrolor. Tak když si koupí za litr něco, naklofete to do kompu, objeví se vám cena, vy mu jí sdělíte, on zaplatí, vy mu vrátíte drobné, on se otočí a odchází. Vy neklofnete do klávesnice Enter, která by to poslala na ten finančák, vy klofnete do Esc. Program se vás zeptá, jestli chcete opravdu danou transakci zrušit, pak buchnete do toho Enteru, nebo do A nic se nestalo.
Zakázníkovi to je jedno, finančák nic neví, vy víte své. I s tou jejich vymrdanou chytrou krabičkou.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Toto se bude líbit obzvlášť Občanovi. Vy to, co jste zákazníkovi za ten litr prodal, tak jste koupil odhadem za 700. A na to máte ofiko papír. A ten pochopitelně použijete do nákladů. Ale nejen kvůli pro Občana tak oblíbené dani z příjmů, ale dph je fajn. Z těch 700 si je komplet odečtete a z toho litru nic nepřiznáte.
Jak se vám toto líbí, Občane? A víte proč? Tomu se říká zákon akce a reakce. Čím víc budete utahovat šrouby, tím víc se tomu budou bránit, až se nakonec vrhnou do šedé zóny.
Ale stát potřebuje prachy a když z této strany nebudou, tak hádejte, koho odrbou? Já bych řekl, že vás. Vy totiž, jako zaměstnanec státní, s ničím nezakouzlíte. Vy budete jenom makat, držet hubu, solit a nadávat na živnostníky, jací jsou to zmrdi.
Tak kdo je na tom líp a kdo je tady zloděj?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Na to nezbejvá než reagovat :
Ó jak je nám líto chudáčků živnostníčků, takoví poctivci to jsou ...
Rádi se složíme ze svých zaměstnaneckých daní a odvodů na jejich podporu, aby nám probůh nezkrachovali ... kurvy jedny vyjebaný.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Moc by mě zajímalo, kolik z těch vašich odvodů, dostali ti "živnostníčci".
Vy krmíte stát, který je čím dál větší ve svých potřebách. Když byla ekonomika v cajku, stejně hospodařil s mínusem. Pokud by některý z těch vašich vysmívaných živnostníčků fungoval jako tento stát, tak už dávno bydlí pod mostem.
Ale vy, ve své naivitě, si toto neuvědomujete. Pro vás je nepřítel ten živnostníček, i když vás vlastně odrbává někdo jiný.
Na jedné straně je mi vás líto, ale zase na druhé, vám celkem závidím. Vy máte jasného třídního nepřítele - "kurvy jedny vyjebaný".
Tak se tím udavte, tou záští.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Zajímalo by mne pane podnikateli, kdopak Vám platí dovolenou? Kdopak Vám platí nemocenskou? Kdopak Vám zajišťuje práci? Kdopak Vám platí a zajištuje materiál? Kdopak Vám zajišťuje a platí účetní či daňového a další poradce ? Kdopak Vám zajišťuje a platí profesní školení?
Kdopak Vám platí svátky, přesčasy? atd. atd.
Kdo v tomtéž pomáhá OSVČ, či jiné firmě, která zajišťuje práci dalším lidem?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

moc nerozumím otázce. Toto fakt bylo na mě? Asi ne, nebo jo?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Ano, na Vás. I když poněkud hloupě formulováno. Protože my odpověď známe, kdežto ti druzí, co nám jen nadávají neví, že nikdo za OSVČ nic takového nezaplatí a ještě nám nadávají.
Zažila jsem těch nadávek dost a dost, že su drahá, že práci mi nedají, raději do Brna,....
Co na to ještě říct? Dělám, jak nejlíp umím a Vy mé děcka živit nebudete.
Je to jasnější? Ti, kdo nám nadávají, si to stejně neuvědomí, tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Ty vole, zato živnostníčci děti zaměstnanců živí furt - hlavně těma svejma na kost ojebanejma a zašvindlovanejma daněma a odvodama … Nenech se vysmát ty matko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
1 hod ·

🇪🇺 Vedení europarlamentu: klidně reformu zemědělské politiky „zmršíme“, hlavně když to bude rychle

Ve čtvrtek se uskutečnila Konference předsedů Evropského parlamentu, což je orgán, který připravuje program plenárního zasedání. Hlavním bodem pléna, které proběhne příští týden, bude reforma společné zemědělské politiky EU (CAP). Většina vedení europarlamentu včera rozhodla, že příští týden má proběhnout nejen rozprava ke třem reformním nařízením, ale i hlasování. Obvykle se rozprava a předložení pozměňovacích návrhů uskutečňuje u takto velkých věcí na jednom plénu a hlasování na příštím za měsíc. Kvůli tomu, aby si poslanci mohli prostudovat pozměňovací návrhy kolegů, konzultovat je těmi, kterých se má regulace týkat a potom se kvalifikovaně rozhodnout, jak hlasovat.

U reformy zemědělské politiky vedení parlamentu rozhodlo, že poslanci nemají mít čas na prostudování návrhů kolegů ani na konzultace se zástupci organizací sdružujících zemědělce. Konference předsedů rozhodla, že se na plénu bude o reformě hlasovat za každou cenu od středy 21. 10. 2020 do pátku 23. 10. 2020. Marco Zanni - předseda naší frakce Identita a demokracie (ID), v níž působí i europoslanci zvolení v ČR za SPD, včera požadoval odročení hlasování na listopad. Argumentoval tím, že do středy nestihne tlumočnická služba připravit překlady všech pozměňovacích návrhů do všech úředních jazyků členský států EU.

Protože Evropská komise předložila nepoužitelný paskvil, je pozměňovacích návrhů opravu hodně. Z výboru míří na plénum více než 2 tisíce pozměňovacích návrhů, na nichž se shodli členové Zemědělského výboru minulého parlamentu v dubnu 2019. K tomu pracovní skupiny složené ze zpravodaje a stínových zpravodajů připravily více než tři sta kompromisních pozměňovacích návrhů k problémům, na něž mají současní členové Zemědělského výboru odlišný názor než naši předchůdci. Zdaleka ne na všem se však v rámci pracovních komisí podařilo najít shodu napříč frakcemi.

Navíc skupině pro nařízení o strategickém plánu ani nebyla dána šance dokončit práci. Vedení Evropského parlamentu rozhodlo, že europarlament musí mít za každou svoje stanovisko schválené dříve než Rada ministrů zemědělství, která zasedá v pondělí a v úterý 19. a 20. 10. 2020. Vedení europarlamentu tento „ambiciózní cíl“ avizovalo již asi měsíc. Celou dobu se naše frakce ID snažila přesvědčit ostatní, že důležitější je, abychom reformu schválili ve stavu, aby byly v praxi použitelná a nepoškodila zemědělce. Probruselské frakce však daly přednost rychlosti.

Od léta jsem objížděl za účelem konzultací zemědělské podniky po celé republice, abych si v praxi udělal obrázek, co hrozí zemědělcům při schválení různých novot, které Komise navrhuje. V posledních týdnech jsem několikrát zmínil, že vedení europarlamentu tlačí na ukončení prací v odborných skupinách. I za cenu, že nebudou dokončeny práce na projednání všech pozměňovacích návrhů, které nám zaslaly organizace sdružující zemědělce. Zemědělci z praxe nad tímto přístupem kroutili hlavami. Nikdo ze zemědělců není schopen pochopit, proč by mělo být důležité, jestli svoje pozměňovací návrhy odhlasuje dříve Rada nebo EP. Dovolím si zde v plném znění citovat názor agronoma jednoho českého družstva, který vystihuje co si myslí všichni zemědělci s nimiž jsem hovořil: „Nám je ukradené, kdo to bude mít dřív. Hlavně to neposerte, protože my podle toho budeme muset dalších 7 let pracovat! Tak ať si jednotlivé části vzájemně neodporují!“

Jenže přesně to příští týden hrozí. Protože pracovní skupině pro Strategický plán, nebyla dána šance doprojednat všechny návrhy od zemědělců museli jsme jako členové Zemědělského výboru nedořešené věci předložit formou pozměňovacích návrhů z pléna. Sám jsem předložil 75 pozměňovacích návrhů, které Vám v příštích dnech podrobněji představím. Nejen o nich budete moci diskutovat na konferenci Budoucnost evropského zemědělství, která proběhne (tentokrát online formou) ve středu 18. listopadu.

Ostatní kolegové předložili k návrhu nařízení o strategickém plánu 1.358 pozměňovacích návrhů. K návrhu nařízení o financování řízení a kontrole CAP je předloženo 303 pozměňováků a k nařízení o organizaci společného trhu poslanci předložili 281 návrhů změn. Lhůta pro jejich předložení byla ve středu po poledni. Teprve v pátek 16. 10. 2020 byly zkompletovány sady pozměňovacích návrhů k jednotlivým nařízením a dány k dispozici poslancům. Ovšem pouze v angličtině. Překladatelská služba je teprve v poté začala překládat do všech úředních jazyků všech členských států EU, jak to požaduje Jednací řád EP.

Podle Jednacího řádu mají být nejméně 24 hodin před hlasováním poslancům k dispozici všechny texty ve všech úředních jazycích zemí EU. Je to důležité proto, aby si poslanec návrh mohl porovnat s termíny používanými ve stávajících platných vnitrostátních zákonech. Aby věděl, jestli kvůli pozměňovacímu návrhu bude nutné měnit národní zákon. A zda je reálné, aby národní Parlament ke dni nabytí účinnosti nařízení, vůbec stihl projednat a schválit příslušnou změnu domácího zákona.

Předseda naší frakce ID Marco Zanni požadoval odložení hlasování na listopad právě kvůli riziku, že poslancům nebudou dány včas úřední překlady. Probruselské frakce náš požadavek nejen, že zamítly, ale Konference předsedů navíc zakázala předkládat na začátku schůze změny programu. Tuto možnost přitom výslovně zakotvuje Jednací řád a Konference předsedů není oprávněna jej svým rozhodnutím měnit. To může pouze EP jako celek společně s Radou. Probruselské frakce v Konferenci předsedů své rozhodnutí odůvodnily tím, že kvůli opatřením v důsledku pandemie COVID-19 nebude s jednacím sále ve Štrasburku přítomno dost poslanců, kteří by o změně programu mohli rozhodnout. Jde o trapnou výmluvu. O změně programu bychom mohli hlasovat všichni poslanci stejnou metodou, jako budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích. Tedy odesláním vyplněného podepsaného hlasovacího lístku sčítací službě. Takto v plénu i na výboru hlasujeme od února.

Jde o další ukázku „prohloubené demokracie“ a la Brusel. Tentokrát však vedení EP porušilo jednací řád. Velmi vážně hrozí, že EP kvůli nedostatku času odhlasuje paskvil, v němž si jednotlivé části budou odporovat. Naše frakce ID již avizovala, že pokud se tak stane, obrátíme se na Evropský soudní dvůr, aby anuloval paskvilní rozhodnutí EP a nařídil opakování hlasování za splnění všech požadavků jednacího řádu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Bav se s volem o sobotě... a ták. Člověk otevře Vidláka, a tam vyskočí David. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebavte se s někým bez roušky bez roušky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Včil mi to vypadlo z hlavy:

Poodhrň roušku a uvidíš i za oponu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Sotva Štěpánovi Kotrbovi zrušili ban na fejzbůku, tak už do toho šlape zase v komisňákách..:

Štěpán Kotrba
15 min
·
Sprostý kecy, pane generále.

K čemupak potřebujete na obranu vlasti drahé americké útočné vrtulníky Bell AH-1Z Viper? Nemáme jako USA námořní pěchotu... I ty "hloupé" W-3A Sokol jsou ve výzbroji užitečnější. 14,5 miliardy. K čemu je armádě protiletadlový raketový systém SPYDER, jestliže stačí upgradovat rakety stávajících systémů 2K12 M2 KUB? 10 miliard... K čemupak potřebujete nové dělostřelectvo - 52 ks nových francouzských samohybných děl Caesar v ráži NATO 155 mm, když máme vlastní ShKH DANA, rozsáhlé zásoby náhradních dílů a obrovské zásoby střeliva ráže 152 mm za 2 mld Kč, jehož cena je řádově nižší než u munice 155 mm? Je to kšeft, že? Za jeden kus nového děla Caesar máte zaplatit zhruba 115 milionů korun... Suma sumárum 6 miliard.

Vy budete po někom v Evropě střílet na vzdálenost ne 25, ale 40 km? Po kom? A jak dlouho? Životnost baterie těžkého dělostřelectva je s tak dobrým radarem, jaký máte - ARTUR, dvacet minut. Ten jediný je dobrým nákupem... Jinými slovy, generále. Většina vašich nových hraček je pro obranu této země na hovno.

-------------------------------
Armáda České republiky

6 hod ·

S velkými obavami sledujeme pro nás tak známou situaci. Armáda splní úkoly, ale hned se stane obětí škrtů. K politice se nikdy nevyjadřujeme, a proto naši frustraci není slyšet. Poslední pokus sebrat armádě 10 miliard je ale přímý útok na bezpečnost země!
Vážíme si vysoké podpory veřejnosti, která se projevuje u každého průzkumu. Vážíme si podpory demokratických institucí: Sněmovny, Senátu nebo vlády.

Snažíme se plnit svoje úkoly na sto procent. Dál se tvrdě připravujeme k obraně státu. Pomáháme, když je to potřeba. Letos jsme dokázali, že naše příprava není zbytečná, a že když něco selže, armáda obstojí. Od února jsme ještě nevysadili. Stovky vojáků nepřetržitě pracují v domovech důchodců, v sociálních službách, v odběrových týmech, v chytré karanténě, v call centrech nebo v polní nemocnici. Armáda je efektivním nástrojem pro řešení masivních krizí nebo přírodních katastrof. Jsme připravení, organizovaní a odhodlaní pomáhat.

Pro nás vojáky je obrana republiky a jejích ideálů celoživotní poslání. Krize přicházejí a budou přicházet, musíme být odolní a připravení. Svět po krizi není nikdy bezpečnější místo.

Armáda potřebuje vaši podporu, potřebuje moderní techniku, výcvik a kvalitní vojáky. Bez modernizace se neobejdeme. Všude tam, kde jsou dnes vojenské týmy, už příště nemusí být nic.

Na zvládání epidemie jsme vyčlenili z rozpočtu na obranu 3,5 miliardy korun a nikde jsme nebrečeli, že je chceme zpátky. Odložili jsme tisíce menších projektů modernizace a nechali jenom ty zásadní a klíčové. Další zásahy do rozpočtu nás vrátí o léta nazpátek.
Říkáme, že bez těžké brigády není armády. To není všechno. Armáda je komplexní systém vzájemně se podporujících schopností. Koncepci rozvoje armády jsme připravovali mnoho let. Když jednu část vytrhnete, celková efektivita se zásadně sníží. Bez investic se celý provázaný systém rozpadne.

Máme povinnosti vůči NATO, protože sdílíme společnou obranu. Je to levnější, než být sám. Bez modernizace budeme působit jako černý pasažér a trapný vyžírka.

Úplně nejhorší je ale hra s důvěrou a motivací všech vojáků, kdyby sliby a prohlášení opět neplatily.

Věříme, že naše práce má smysl. Věříme, že nenahraditelnost armády se teď ukázala jasně. Věříme, že chápete, že takhle to dál nejde.
Stabilní a předvídatelný rozpočet je zásadní.

Armádní generál Aleš Opata

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opata je vůl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

On ho ten humor za čtrnáct dní přejde. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Myslíte?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

O covidu se tvrdí, že je vysoce nakažlivý a šíří se vzduchem. Logicky na test musí stačit smrknout do zkumavky, nebo udělat stěr sliznic.

Proč se tedy při testech lékaři snaží narvat špejli do nosu tak hluboko, jak kdyby dělali výtěr konečníku? Z toho usuzuju, že covid je asi opatrný, nepřeje si být odhalen a proto se schovává co nejhlouběji v lidském těle. Je zalezený jak partyzán, proto se musí lovit takto sofistikovaně.

Když se covid tak úporně drží uvnitř, dokáže někdo odpovědět proč je tato nemoc nakažlivá, proč se šíří vzduchem a proč musíme nosit náhubky?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

že se vykloktáte a pak to vyplivnete trubičkou do lahvičky a tu pak analyzují. Je to mnohem příjemnější, nepotřebuje to školený personál, uděláte to sám doma a kurýr to odnese do laboratoře.
Snad se to k nám taky časem dostane.
Takže vidíte že Vaše tvrzení o tom jak je těžké dostat virus ven asi neplatí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Pod vodou je málo lidí, a ti co tam jsou, stejně mají náhubky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kdyby měl učitel kovid, zemřel by s kovidem?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Doufám, že je ani nenapadne vydat celé jeho tělo rodině, aby ho mohli pohřbít a on se mohl ocitnout u Alláha.
Oddělil jsi hlavu? Pak bude oddělena Tvá. Považuješ nás za zvěř hodnou hlavy setnutí? Pak skončíš i po smrti pomazán krví zvířete dle Vás nečistého (vepře) .

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)