Kolaterální škody

Autor
Štítky

Krátká předmluva:

Myslím, že jsme s Masterem udělali maximum pro to, aby se Koroňáček bral vážně a přitom reálně. Víc už se udělat nedá -  teď už by to bylo za cenu, kterou bych nechtěl zaplatit. Všechno další se už stane, ať něco udělám nebo neudělám. Ti, co se nakazí dnes a budou potřebovat doktora, jsou zřejmě ti poslední, kdo ještě dostanou v nemocnici jakous takous péči. 

Prosím všechny diskutující, kterým jsem v minulých dnech pil krev svou umíněností a kterým jsem sliboval, že si je za jejich názory podám, aby mi odpustili. Nelituju toho, co jsem řekl  a znovu opakuji, že ten virus bude průser jaký nikdo nepamatuje.  Ale... jde mi o virus, o nemocnice, o minimalizaci mrtvých. Šlo mi o to, aby se virus bral vážně a udělal jsem maximum, co jsem uměl. Porušil jsem všechny své blogerské  zásady, porušil jsem všechna svá pravidla a doufám, že alespoň někdo se díky mě distancoval od nákazy včas a neskončí v nemocnici.  

Za čtrnáct dní bude mít každý normální člověk pro moji vehemenci plné pochopení, ba naopak bude mě kárat, že jsem nebyl vehementnější. Za čtrnáct dní se zhmotní to všechno, proč jsem v posledních dnech porušil mojí zásadu nezapojovat se příliš do diskusí. Na konci října budou všichni rozumnět, proč jsem se teď tak angažoval a nezůstával stranou, proč jsem prosil, hrozil, nadával a byl sprostý. 

Dál už ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Nebudu na nikoho vytahovat měsíc staré výroky. Nebudu nikomu otloukat o hlavu jeho postoj a jeho názory. O korekci se odteď bude starat realita sama. Ať už to dopadne jakkoliv. Přestanu mluvit o krvi na rukách, protože už to nikomu neprospěje. Odpustím si vítězný pokřik že jsem vám to říkal. Co se má stát, to se stane. Prosím všechny, které jsem urazil, aby mi odpustili a zůstali na Kydech. Vyhrocená doba přinesla vyhrocenou debatu, ale další prodloužení této mé hysterie už ničemu neprospěje.  

Dnes chci vyjít vstříc hlasům, které volají po nakukování do temných koutů. Které upozorňují, že v celé této koronavirové krizi se děje spousta špinavostí. Které nás upozorňují, že zde neprobíhá boj dobra se zlem, boj hodného a semknutého národa pod nejlepším možným vůdcem vzešlým z demokratických voleb proti zlému zákeřnému viru. Děje se při tom i spousta hnusáren. 

Mají pravdu.

Hned na začátku celé koronakrize brzo zjara jsem napsal, že ta breberka přišla jako na zavolanou. Že nevím, jestli ji někdo vypustil uměle, jestli to je či není nějaké spiknutí čehokoliv proti čemukoliv, ale že se Covid ohromně hodí vlastně všem. Vlastně je to podobné jako těsně před první světovou. Všichni svorně očekávají, že jim Koroňáček poslouží v jejich plánech a že jim vyřeší nahromaděné problémy, které se už dlouho kupí a nikam to nevede. 

První vlaštovky jsme viděli u naší vaší EU - koroňáček jim tam jasně ukázal, že je třeba více zelených a migračních vizí. Že je třeba ještě více dusit hospodářství a zničit další z těch nemnohých technických oborů, které ještě umíme. 

U nás Koroňáček bez problémů zařídil, že si Babiš mohl půjčit 500 miliard a nikdo ani nepípnul. A teď si půjčí tisíc miliard a opět to bude zcela bez řečí. Ano, takový balík peněz značně změní rozložení sil ve společnosti ve prospěch těch, kteří s těmito penězi budou disponovat. Volby nevolby. 

Stejně tak můžeme vidět i první kolaterální škody, které provázejí každou válku a dokazují nám, že válka se od středověku nezměnila ani o píď. Stále je to jeden velký hořící bordel. Malý hospodský musí zavřít, ale velké obchodní centrum nemusí vlastně nic. Stačí ke vchodu pověsit dezinfekci a balík jednorázových rukavic.  Malý hospodský nemůže udělat žádná opatření, která by stačila. I kdyby rozdělil stoly, dal na ně plexisklo, i kdyby dezinfikoval, používal nějakou speciální UV lampu, nic mu to není platné -  je prostě pod rozlišovací schopnost. Neexistuje žádná asociace ani svaz, který by dokázal to, co zvládne kterýkoliv obchodní řetězec. Prostě si svoje zájmy ohlídají a vydupou si je - a ani deset Babišů jim v tom nezabrání. Na prostý lid bude vždycky přísnost ale za pány si zláme nohu někdo druhý. Pozor.. já vím že musíme chodit do obchodů, že jaksi musíme jíst a že leckde to ani jinak nejde. Ale přesto... pokud je zapotřebí omezit sociální kontakty, udělá se to na hřbetě těch, kteří se nemohou bránit a ti velcí si jen vypnou wifinu. Takhle to prostě je. Náklady vždycky ponesou ti malí.

Ale to ještě nic není. Tohle by se totiž dalo vydržet. A dokonce se těm malým nabízí alespoň omezená pomoc. 

Z první další škody zřejmě bude mít leckdo radost. Konečně se zbavíme toho nenáviděného oligarchy v čele. Bude mu vystaven účet za to co nezvládl, ale měl zvládnout. Za to, že ekonomiku zavřel a za to že ji nezavřel. Za to, že přitvrzoval opatření i za to, že je přitvrzoval málo. Za to, že nekomunikoval, pak komunikoval, ale špatně - ale hlavně - ať udělal cokoliv, byl to dostatečný morální důvod nedodržovat opatření. Jako by se opatření měla dodržovat kvůli Babišovi a ne kvůli koronaviru. 

Nicméně budeme mít ještě zajímavější škody. Za chvíli budeme lifrovat první pacienty do Německa. Ono jich ani nemusí být moc, ale každý tento pacient bude politicky zaplacen. Představte si, až Babiš padne a místo něj nastoupí... třeba Okamura, jak jede za Merkelovou a vysvětluje jí, že migranty nechceme. A ona odpoví něco ve smyslu - ale Herr Okamura, když vám teklo do bot a umírali vaši lidé, tak jste si strašně přáli, abychom byli solidární že? 

Pokud dojde na naše pacienty v Německu, vezměte jed na to, že dojde na přijetí migrantů u nás. Tohle bude politické minimum, které bude muset Andrej slíbit a ze smlouvy s ďáblem vystoupit nelze.  Ani dvacet Pekarových se Schwarzenbergem by nedokázalo to, co dokázala trocha nedisciplinovanosti a boje proti špatnému nepříteli. 

U d-Fense vyšel článek přímo majitele blogu s názvem Nefunguješ plukovníku, Autor se tam tetelil blahem, že plukovník nikomu nic nevysvětlil a tudíž nemá důvěru. To samé si můžete přečíst v každém druhém článku na Pravém prostoru. Prostě jde o chřipečku, zavřít ekonomiku je zločin, situace je stejná jako kdykoliv předtím. Výzvy, aby plukovník přestal strašit lidi a pak nepokrytá radost nad tím, že Babiš blábolí a nezvládá. Kde se v lidech bere taková yntelygence, že jsou schopni mít radost z toho, jak se Babiš řítí do průseru a nechápat, že se tam řítíme spolu s ním. Babiš s migranty problémy mít nebude. Jeho barák má vysoký plot, kamery a hlídací agenturu. Celou tuto škodu poneseme my dole.  

Druhá škoda se bude jmenovat sekera tísíc miliard. Kdepak si je půjčíme? Ano, u těch globálních elit, u pejzatých bankéřů a loutkovodičů. U různých anonymních miliardářů a podobně.  Už měsíc nás vláda vyzývá k dodržování opatření, omezení kontaktů, už měsíc máme nosit roušky. Když nepomohl Vojtěch, nastoupil Prymula. Když nepomohlo domlouvání, nastoupily nařízení. Teď se začnou nařízení vymáhat, ale škoda už se stala. Díky nočním tahům, díky neomezení kontaktů, díky pitkám přes půlnoc a přes zákazy nám kiksne zdravotnictví, stejně se nakonec ekonomika zavře úplně, protože lidi se poserou strachy nejpozději po kolapsu nemocnic. Nedodržovala se drobná nařízení, všichni chtěli po vládě vysvětlování a protože jim babišova komunikace přišla nedostatečná a samozřejmě by byla nedostatečná i kdyby oligarcha mluvil jazyky andělskými,  tak to pro značnou část národa bylo dostatečné právo nic nedodržovat. Prostě místo proti covidu bojovali proti Babišovi. A zatímco se zabývali bojem s oligarchou a covid používali jako spojence a argument, breberka se vymknula kontrole. Nic nepomáhala varování epidemiologů. Jen strašili lidi.  

Velcí bojovníci za samostatnou republiku a bojovníci proti globálním loutkovodičům dokázali svými výzvami k neposlušnosti zařídit, že se na příštích dvacet let zadlužíme právě u těch, proti kterým máme bojovat. Kterýpak Okamura, Bartoš, Rakušan nebo někdo jiný se tomu dokáže postavit? Ani Babiš se tomu nebude moci postavit. Dluhy zotročují. Kohopak si asi zvolíme, aby tento průšvih řešil? 

Věru je těžké zůstat v této zemi s lidem a nepřiklonit se ke globálním elitám proti svému národu. Zrovna ve chvíli, kdy celkem jede ekonomika a zvládli jsme bez katastrofy jarní vlnu, tak se nedisciplinovaností obyvatelstva a výzvami bojovníků proti Babišovi podařilo na něj udělat pěknou past ze které nemohl vyjít dobře. Dovedete si představit ten řev opozice, kdyby Babiš v létě nachystal nouzové nemocnice, koupil lůžka, zavedl roušky a další omezení a ono by se nic nestalo a žádná vlna nebyla? Ten stejný Vlk, který dneska zatracuje oligarchu za nezvládnutí přípravy by ho v zatratil za utracené miliardy.  Konečně Babiš ukázal nekompetentnost, konečně ukázal svojí neschopnost vládnout této zemi. Sice jsme tomu museli hodně pomoci nedodržováním opatření, ale konečně se podařilo. Akorát to bylo vítězství Pyrhovo protože nás připoutá na finanční obojek naprosto spolehlivě. Chápu, že Pekarová se tetelí blahem, ale nechápu, proč z toho mají radost na Pravém prostoru.  

Vůbec bych se nedivil, kdyby Babiš udělal v Bruseli pokání, poklonil se před Merkelovou a Macronem, přijal všechny ponižující podmínky včetně migrantů a rozhodl se, že mu národ může vlézt na hrb, protože nebyl schopen ani tak minimální disciplíny, jako držet sociální distanc a nosit roušky jen na doporučení. Nebyl toho schopen ani na doporučení, ani na příkaz. Národ prostě ze značné části nepochopil, že to nedělá kvůli Babišovi, ale kvůli epidemii. A když národ ústy blogerů stejně Babiše viní z podlejzání globalistům a zaváděním diktatury. .. tak by jim mohl podlejzat doopravdy a doopravdy být jejich prodlouženou rukou. Bude mít šťastný život, klid a spoustu peněz. 

Tak dlouho byla epidemie globální spiknutí, tak dlouho bylo jasné, že přece elity postupují koordinovaně proti národům a chtějí ovčany dostat na řetěz strachu orwellovským způsobem. Ale proč bylo nutné proti tomu bojovat nedodržováním sociálního distancu, to mi hlava nebere.  Bojovníci proti diktatuře  elit a Babišově zvůli zapomněli,  že elity si nehrají.  Bojovníkům proti Babišově tyranii nedošlo, že to není jen obyčejné spiknutí a mediální humbuk.  Protivník má připravené eso - přetížené nemocnice se skutečnými mrtvými a skutečným  virem. Orwellovské elity neriskovaly a nespoléhaly jen na divadýlko - zkrátka jsou se svými nástroji na ovládání mas o něco dál než stateční bojovníci, co si mysleli, že jde jen o kouřovou clonu. Bude to takový průser, že se brzy každý rád nechá očkovat i kdyby v jehle bylo deset čipů. 

Tento článek je jen začátek. Začátek dlouhé řady dalších škod, které nás spolehlivě a velmi pevně připoutají k Dojčes Rajch. Škod které zařídí, že se Babiš raději vlísá k Merkelové a aby to politicky přežil, udělá cokoliv uvidí Uršule Van der Leyen na očích. Škod, které nás připoutají ke globálním banksterům a ani deset Okamurů a dvacet D-Fensů a padesát Pravých prostorů s tím nic neudělá, protože ekonomika se stejně zastaví, jen na mnohem déle a poškodí to nejen hospody, ale úplně všechno. 

Na začátku bylo dobrovolné dodržování omezení.  Na konci jsou výzvy plukovníkovi, že nepřesvědčil a ať kouká táhnout. Místo aby se bojovalo proti covidu, bojovalo se proti Babišovi. Zřejmě se to podařilo. Babiš půjde od válu. A místo něho nastoupí bilionový dluh, přijetí migrace a další a další maléry, které si ještě ani nedovedeme představit. Je úplně jedno, který politik pak tu definitivní kapitulaci podepíše. 

Pro mě to byla jedna z nejcennějších lekcí o našem národě. O tom, jak málo stačí.  O tom, jak zbytečné byly investice do neziskovek a milionů chvilek. Nebyl zapotřebí žádný majdan, žádný ostřelovač, nebylo nutné dělat žádný puč. Nebylo nutné nám vnucovat vládu z vůle USA, Brusele nebo Německa. Zvládli jsme si to podělat zcela a úplně sami. Podceňováním chřipečky. Nalezením viníka se na tom vůbec nic nezmění. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (119 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tak copak to dneska bude?
Chvíle napětí.....
A je to zde. Dáme fanfáru - tramtadamta tatdadam tudydam paraparaparapapáááááááááááááá
A je to coronavirus.
Ále, to jsme nečekali. Ale jsme rádi, to už jsme zde dlouho neměli.
Přeji příjemnou zábavu.

Průměrný počet slepic: 2 (62 hlasů)

Berrnarde stále u vás prší?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

voda v lese. To jsem už dlouho neviděl.
Slintá tu od soboty večer, akorát včera byla pauza asi tak 2 hoďky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Tak už to bude dobrý, přeci jen déšť pomalu ustává a Berrnard má dobrou pláštěnku. Tak dobrou všem i Berrnardovi

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jsem zvědavá, kolik grantů a za kolik peněz bude uděleno k řešení problematiky sucha.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Granty na řešení sucha se změní na granty na řešení povodní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše úvaha je stejná jako pohled Čechů na nebezpečí koronaviru v létě. Nebezpečí sucha neodeznělo, jen momentálně není tak akutní. A opatření proti suchu a povodním je rozumné řešit společně. To není protimluv.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

....stavby přehrady v N. Heřmínovech na jedné straně a opačným tempem výroby holin (prý je ale vyrobil kůrovec) z lesů, tak se dočkáme brzy nových povodní.
Sucho neřeším, žádné pořádné sucho tu totiž ještě nebylo. Rostliny vzklíčily.
Až nevzklíčí.....tak bude opět pozdě. Jako vždy se bude hladový vodovod " řešit" až uhodí hlad.
Vítejte ve společnosti 5.0 !!!
(vodu z Číny nedovezem, průser, soudružky a soudruzi, no...tak snad aspoň pšenici nebo rýži)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

na to mám dobrou pláštěnku. Ráno radši valím do lesa, i kdyby se rozechcalo víc, páč další den s virem bych asi nedal.
A toto je vzkaz i pro veverku, dnes budete mít ode mě pokoj.
Dobrou

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Téma je IN a COOL. Na nadčasová témata bude dost času, až se nemocní uzdraví.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Vám avizoval Vidlák včera i předevčírem. A drží se ho.
CO tedy kritizujete?

Sám jste pravil, že sem přijdete, až dojde řada na necovidová témata.
Ano, prší a je sobota a nechce se Vám nic a nikam.
Tak si pusťte televizi, nebo si vyluštěte křížovku, něco si přečtěte, povídejte si s manželkou a dětmi, zajeďte si do bordelu, zmlaťte souseda - prostě se nějak odreagujte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Kurva, neměl jsem to radši teď před spaním číst ...
I když pochybuju, že by mi to ráno nezpůsobilo stejnou (navíc bohužel asi oprávněnou) depku. :-(

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Sekvoj (neověřeno)

Trvalý odkaz

je spouštěcí faktor nemocí.

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

tady mele nějaké nesmysly o tom, co on udělal či neudělal špatně.
Já pravím HOVNO.
Doma je tu Vidlák, my ostatní sem chodíme na návštěvu.
Takže Vidláku, tvůj vzkaz mamlasům, kteří by ti tu rádi dobře radili, co máš a co nemáš, vzkaz, který s gustem vyvolával svého času jistý Jarda V Plzni - Slovanech ze svého místa směrem k těm, kteří jej aktuálně srali.
VYLIŽTE MI PRDEL! A HNED!! A DVAKRÁT PO SOBĚ!!!

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

vydíratelná maličkou poznámečku.
Pokud nás Božská Andělka za kovidovou pomoc nezkasuje, prosím.
Pokud si ji ale budeme muset zaplatit, nebude o čem hovořit. Vydírat někoho za placenou službu jaksi moc nejde.
Kromě toho je tu slušná šance, že v Říši se kovid rozjede takovým způsobem, že nás pošlou s našimi českými chorými do prdele.

Jinak co se týká Okamury, maličká poznámka. Pokud jste zaregistrovali, co se děje ve Francii, myslím si, že můžete klíďo píďo spinkat. Tam už se hnědáci odkopali a jde to už z tlustých do tenkých. Než přijde na řadu stěhování kofol z Říše k nám, bude mnohem, mnohem hůře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

jinak z toho udělá další Babišovu alibistickou obezličku

Klid, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Rezervy se najdou, "zdraví" pozitivní někam odsunou, čísla oklesnou, lidi se mezitím promořej, a bude klid.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

nápadu exportu našich pacošů na umření:
1/ má být nakaženo docela šílené číslo všelijakých člověků (radši to ani nečtu, bo mi přastává šmakovat aji ten kvit, o kterém Stará Jahoda neví, že ho mám.)
2/ mají kolabovat špitály
3/ mají se zřizovat polní špitály o kapacitě stovek kusů

Teď mi rozumně řekněte, kdo bude mít čas převážet koviďáky kamsi do prdele.
A pokud ano, kolik jich asi tak převeze sanitkami, které nebudou stíhat úplně stejně, jako ty špitály.
Včera jsem jel po dlouhé době antabusem - pardon - autobusem. Kotevní úchyty na zdravotnická lehátka, které měly staré ŠL - 11, už v těch nových dávno nejsou. takže žádné hromadné odvozy pomocí lehátek civilní obrany a autobusů ČSAD opravdu, ale opravdu nehrozí.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

až se to opravdu posere, postačí vystlat ložnou plochu čehokoli. Od multikáry po traktor s valníkem. Navíc od doby ukončení výroby ŠL 11 se počet motorových vozidel v republice více než ztrojnásobil, stejně tak počet osob s řidičákem, tech máme skoro osm milionů - věc za totáče naprosto nemožná. Ohledně transportu bude větší problém spíš v nedostatku nosítek, ale tady se dá poměrně snadno improvizovat a vyrábět je třeba i svépomocí. V čem bohužel improvizace nepomůže bude nedostatek ošetřujícího personálu. Už teď se pro budoucí zdravotní bratry zvažuje v rámci krizového stavu uplatnit možnost pracovní povinnosti v souladu s ustanovením § 31 zákona 240/2000 Sb., O krizovém řízení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Např. MUDr. Marek Obrtel a jeho hoši, elfové, kavárna, atd..

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

1/ autobusáků je mnohem méně, než jich bylo za socíku
2/ pro hromadnou přepravu osob platí "poněkud" (mnohem) přísnější pravidla, než tomu bylo za socíku
3/ naprosto ignorujete kapacitní možnosti silnic. Jeden autobus dvanácti polomrtvými ležáky zabere na silnici, potažmo parkovišti mnohem méně místa, než dvanáct sanitních vozidel.
4/ naprosto ignorujete kapacity potenciálu doprovodných zdravotnických hlídek (autobus v poho 1 až 2 kusy, 12 sanitek 12 kusů
zdravotnického personálu).
5/ naprosto ignorujete skutečnost, že do osobáku se vámi zmiňovaná nosítka prostě nevejdou, nemluvě o základní zdravotnické výbavě nutné k okamžité záchraně života při nějakých komplikacích

Neboli víte kulové hovno s přehazovačkou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

zadních sedaček tři dospělé kusy celkem pohodlně (vyzkoušeno; vyspali jsme se dcoela dobře). Čtyři, pokud se trochu smrsknou.
Nebo dva velké doprostřed a dva menší po stranách.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

bych dal variantu "pyramida", čili 3 dole, mezi ně ve druhým štoku 2 kusy a na ně jeden.
Toto řešení slibuje slušnou stabilitu i v neklopených zatáčkách :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

polomrtvé chrchláky jako soukromá osoba, neboli příbuzný, jak chcete.
Nikoli však ofiko a nikoli za hranice. Tam vám rozžnou dojčerští poliši na jednu dobu.
Neboli fakticky nemůžete někoho převážet vleže, pokud jeho lůžko není schváleno zkušebnou na transport vleže. Neboli bezpečnostní pásy, blablabla...
A skončili jsme, bo ty staré "Ežely" ještě pásy mít nemusely. Dnes se nechytnete ani za hlavu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná, že to bude trochu jinak, dnes nám možná Němec vezme pár nemocných, ale až se to posere v Německu, a já si myslím, že na to taky dojde, tak zas budou rádi oni, že jim vezmem jejich pár nemocných k nám. Tedy za předpokladu, že mezitím u nás již dojde k sestupné křivce.
Jo a ještě něco, neměli by být Němčouři už dnes vděční za to, že jim tam necháme tak jako za jarní vlny jezdit pendlery v podobě lékařů a dalšího zdravotnického personálu? Říkám kurva , že by měli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

jen by se jim to nemělo zapomenout včas připomenout.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

že vděční bychom měli být my Němcům, že nás po 1939tým všechny nevyhubili!!!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-(

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Oni si to vynahradili obchodem se Stalinem po 1945, kdy jsme byli prodáni - ponecháni na pospas směnným obchodem se Stalinem. Za to, že Stalin ze msty za to, co dělal Hitler v Rusku, Stalin po r. 1945 nevyhubil Němce.
A že vezmou Němci naše coviďáky? Krásná pohádka. A nefunkční.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ne Vidláku, Babiš neprohrál a ještě nekončí a pár let končit nebude. Ještě řvoucí menšina, která prohrála všechny volby od první přímé volby prezidenta, nevyhrála, a to ani s pomocí breberky.
Babiš je utahaný jako kůň a utahaný je určitě celý jeho tým. Jenže to jinak nejde. Musí se to odpracovat.
Jezuité úspěšně pracovali stovky let s heslem "Tvrdě ve věci, přiměřeně ve způsobu".
A tak nyní postupuje i Veľký Bocian i jeho tým. Oni se nehádají ani s opozicí, ani s médii. Konají suaviter in modo.

500 miliard, nebo 1 bilion? Vůbec bych to neřešil. Celý svět se zadlužuje ještě hůř. A ta pomoc Merkel nebude potřeba, asi ani Letňany ne. To je jen taková virtuální rezerva.

Kdysi po třicetileté válce zbylo v některých krajích Čech jen několik desítek obyvatel a národ to přežil, stejně tak po morových epidemiích. Národ dokonce přežil i ty jezuity. A tak přežije i Kovid, který skončí 30. 6. 2021. Ze začátkem druhého pololetí 2021 se uzavře účet vystavený této vládě za její vládnutí a řízení země, také proti Kovidu. Teď bude 10 dní ještě horko, ale celkově si nevedeme špatně ve zdravotnictví, ani v ekonomice.
A proto bude ten závěrečný účet, se započtením všech chyb, s hodnocením CHVALITEBNÝ.
Ano, rozumní lidé to úsilí pochválí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

rozdávat medaile, udělené NEzávislým výborem

za finální zvládnutí problému :-)))

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

že to je v řiti, to asi ano, ale neřekl bych, že je Babiš bez viny. Vždyť celou tu dobu po skončení jarní karantény jen koukal, pokud mezi tím nevyjel na Krétu a jeho manželka, tuším, do Chorvatska. Patřičně nereagoval na hysterii vyvolanou opozicí a médii, která s nimi byla v rezonanci. Žádná protiakce, žádné omezení finančních zdrojů. Jak jsem nedávno psal v diskuzi, prostě se podělal! Nechal na ČT řádit Dvořáka s Moravcem, neziskovky, kterým nesebral ani vládní podporu mu mydlily schody denně. Koalici taky sestavil s se stranou, která se celé předchozí období vozila po jeho existenci. Hamáček není rozhodně partner a Petříček taky podělal co mohl, ač je jeho podřízený. Toho využili starostové, Hřib, Kolář a ten Řepák. Rozházeli to pěkně, včetně naseho obrazu v zahraničí. Babišova nečinnost, fňukání a svalování viny na všechny okolo, to bylo základem situace v letošním létě. Sakra! Vždyť je premiér a na jaře za ním lidé většinou stáli. Skoro všichni vnímali opozici, společně se sdělovacími prostředky, jako škodiče a remcaly. Tehdy promeškal svoji příležitost. Opravdový politik myslí dopředu, předvídá a postupně si připravuje půdu k rozhodnutím dopředu. Ten nereaguje až když se něco stane. Je pozdě, v tom má Vidlák pravdu, bude průser. Teď už to nezachrání asi nikdo. Taková osobnost, která by měla sílu a schopnosti udělat pořádek v rozhádané společnosti, obětovat se. Tak taková, domnívám se, u nás v Čechách nyní nežije. Ani čas už moc není. Svůj názor jsem nezměnil. O existenci toho viru a jeho škodlivosti nepochybuji. Ale od počátku vnímám koronu hlavně jako nástroj k likvidaci společnosti, kdy jsou jeho zabijácké schopnosti silně přeceňovány.

Průměrný počet slepic: 3.6 (38 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Grónska jste dosud bydlel?
Jakou máte představu, že může Babiš udělat protitah proti chřipečkářům a hercům? Jak jim může zarazit prachy, které mají schválené? Nebo máte představu, že Andy vytáhne žabikuch z kešeně a zařve na schůzi na ministra: "Naval prachy, ty kurvo prodejná!"?
Takhle si to představujete?
Víte kolik soudů by měl na krku, kdyby si dovolil jen pozdržet prachy pro neziskovky?
A vůbec nemluvím o tom, že neziskovky si zcela běžně přelévají prachy mezi sebou, takže takový Čolek v plísni zafinancuje se svým rozpočtem případný Majdan do slova a do písmene levou zadní.

Tudy cesta opravdu nevede. Andymu nezbývá čekat, až se to řádně posere a herci se znemožní sami. O to sladší bude vítězství v dalších volbách.

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Ale je politik. Věděl do čeho jde. Vím, že to, co se děje není otázkou posledních pár let. Jen to pěkně vygradovalo. Ta snaha, to celé rozvrtat, zlikvidovat z hlediska zákonů, z hlediska zodpovědností a nestability ekonomiky. Dovedu si představit, že kdyby AB zařízl neziskovky, tak by se na něj sesypala celá EU. A kdyby udělal koalici s SPD? Stačí vidět co se tehdy stalo s Vandasem, jak řádí okolo Ortela a jak se snaží zlikvidovat Kotlebu. Podívejte se jak vyvádí umělci. Posraný už to je a nejen v naší republice. Kam to u nás dojde před volbami, to si nedovolím odhadnout. Vždyť na to mají všichni celý rok. Všichni mají nějaké trumfy a špínu v rukávu a naše společnost je naivní, důvěřivá a velmi dobře ovladatelná. Prachy z ciziny na podvratnou činnost se určitě najdou. Rozhodně to bude levnější, než je stála Ukrajina. Prachy, jedno, zda jsou kryté, dokážou zlomit skoro každého. Naši zástupci v Bruselu jsou toho jasným příkladem. I ti fotbalisté poklekli.
Vždyť ani nevíme, co se děje u nás. Ten věčný čekatel na generálské výložky raději pucuje metál z Langley, než by tady mapoval a potlačoval protistátní činnost. A nikomu to nevadí!
Možná AB zvítězí, když vidím kdo proti němu stojí, tak si to i přeji. Zvítězí ale v rozvrácené zemi, kde neplatí zákony, soudci si dělají co se jim zamane, velké firmy také, lidé budou rozhádaní. No a do toho nám sem pošle Unie bubáky, kteří dostanou víc peněz než mají dáfky v Chánově. A kafrat mu do toho budou všichni, včetně těch bab z Bruselu. To rozhodně nebude sladké vítězství.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

vším, co jste napsal.
Mohu-li zamíchat vojenskou terminologii, Andymu nezbývá nic dalšího, než přejít ještě více do "fáze aktivní obrany".
Na jeho místě bych asi sestavil tým tří, čtyř lidí, kteří by zkoumali možnosti, jak vydusit aspoň několik z těch, kteří jedou úplně natvrdo proti němu. Pokud tedy ještě nějakou volnou kapacitu má.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Souhlas, jde o to aby jej nepodjeli..

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Poslal bych do první linie Hejtmany i s Hygienou, před volbami to chtěli.
Z druhé linie, bych je tlačil kupředu.
Ti, co by přežili, by byli rádi, že jsou rádi.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Hejtmani, by před sebou tlačili STaN.
Nevím, kdo z opozice na pozici, by měl námitky k výši zadlužení, k omezování lidských práv, možná by neměli námitky vůči východním lékařům.
I. linie vždy žádá o palebnou podporu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

zařídí redakce zpravobajství naších tv

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Taky se jim říká Presovaný človíček.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

za podzimní rozjezd CV-19. Ale představujete si možnosti vlády opravdu, opravdu jako Hurvínek válku.
Můžete mi sem napsat, jak byste na jeho místě zařídil třeba: "Nechal na ČT řádit Dvořáka s Moravcem"?
Už máte za sebou alespoň maturitu, nebo vyučení?

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Nějak mi ten váš vstup nedává smysl, ale nejspíše si nedovedete představit jak by měl Babiš zařídit, aby zmizel Dvořák s Moravcem. No já to vidím nějak takhle. Když šel Babiš do politiky, tak začal budovat tým lidí , kteří mu začali dělat práci na krajích. Dnes snad na to nezapoměl, není nic jednoduššího. Zaplatit si lidi na takovou práci a on jen bude lehce přitakávat. Tak se přeci dělá politika. Babiš když chce tak dokáže hodně, jinak by nebyl miliardář. Když likvidoval drobné agrodružstva pomocí tahu dnes nazývaným jako nepřátelské převzetí, tak se určitě nezdráhal někoho přeplatit, někomu něco nabídnout více a na někoho zatlačit tak , že mu zbyli oči jen pro pláč. Tak proč to nejde dnes v případě ČT? Jo a já jsem ten poslední kdo by mu měl radit . Jo a vykašlete se na ty hloupé dotazy zda má někdo maturitu nebo vyučení. Zde to bylo mimo mísu.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky Hnidopichu, narážky na vzdělání nemají na Kydech co dělat. To i starý, hloupý a ošklivý Targus umí jemněji rýpnout, či vyjádřitsvůj nesouhlasný názor, případnětímto i pochválí. Jinak s popisem AB metod souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na první část textu odpověděl dobře Targus. Tak já k té druhé části od "Babišova nečinnost …."

Tohle jsou opravdu nehorázná tvrzení, zřejmě opsaná z nějakého plátku. Fakt si troufáte tvrdit, že „Babišova nečinnost“ a že „promeškal svoji příležitost“? On jako premiér přece má důležitější priority, než vyvracet lži „škodičů a remcalů“ alias darebáků, kteří se vymýšlením řešení ani nenamáhají, protože prý „by se do téhle situace nedostali“….. Premiér dělal co uměl se vší zodpovědností a můžeme být rádi, že lze říct i s lidskostí.

A „opravdový politik myslí dopředu“? - ta floskule nejde použít vždy a všude, zvlášť když celé „vepředu“ se bortí. A tomu borcení zabránit, vyžadovalo nejen práci vlády, ale i nás všech. Část lidí těm podvraťákům nalítla a uvěřila, že Corona = Babiš. Teď sklízí úrodu a my s ní, protože virus k zabíjení nepotřebuje celý národ, stačí i jen malá skupinka hlupáků, a ta udělá práci za něj. V první vlně ještě podvraťáci byli ochromeni (a lidi nebyli naočkovaní jejich hysterií) a protože nemuseli vymýšlet řešení, poblbli hlavy lidem jako jste vy – oni totiž mají času dost, protože na lidi nemyslí ani náhodou, pro ně je to čisté politikum. Že se platí životy, je nezajímá. Házet všechno na Babiše je zhůvěřilost, vždyť jsme byli a pořád jsme všeho svědky.

A ještě k těm sdělovacím prostředkům (které „vnímaly opozici jako škodiče a remcaly“ ha, ha, ha…) – za celou dobu od jara jsem nezažila, že by tomu tak bylo. Naopak byla-li média donucena přenést vyjádření, či prohlášení vlády a lidí, kteří koronu skutečně nějak řešili, vzápětí dala prostor někomu, kdo to nepřátelsky okomentoval, lidem, kteří pitvali každé slůvko, aby zaseli nedůvěru. Z toho je pak ta nejednotnost v názoru na ochranu před virem, protože část lidí se neorientuje v tom, kdo je kdo a přiblble opakuje, že chronicky nemocní by stejně umřeli nebo mohli chytit obyčejnou chřipku (a umřeli) a je hrozivou ukázkou toho, kam jsme to dopracovali. Média mají největší zásluhu na hysterii a nedůvěře v jakékoliv pokusy o řešení a jim musíme poděkovat, že se někteří lidé vyjadřují jako vy ve floskulích, namísto aby uvažovali, jak epidemii co nejlépe zvládnout alespoň sám za sebe.

Už několik dní myslím na Krylova slova:
Dnes profesor i žák ví, že končí legrace, když hrobař šoupe rakví a čeká ovace. A z vodorovné polohy že nejsnáze lze vstáti tak, že se opřeš o nohy a ruka pomáhá ti. HLAVOU PAK MYSLI !

Všem přeji pěkný den

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Alice.
Píšete to dobře,ale někde je chyba a asi v tom,že se obklopil nedůvěryhodnými osobami,jako Jourová Charanzová,nepomohla mu Krnáčová,Jermanová,Faltýnkové,Vokřál a další.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chyb byla řada, je těžká doba a všichni jsme "jen" lidé. Ten výběr je vždycky sázka do loterie (já bych vyjmula z těch jmen Jermanovou a Faltýnka), vždyť to známe i z praktického života. Nikdy Vás nikdo nezklamal? A v politice je to určitě mnohem složitější. Těžko odhadnete předem, kdo z jakého materiálu má páteř a co s ním udělají moc a peníze. Osobně jsem hodně znechucena z Jourové, neskutečné, že pracuje proti našemu státu, za naše peníze. Ale určitě není sama, to jsou lidi ne s křivou páteří, ale s hroší kůží a ti ani páteř nepotřebují. Já jen doufám, že Boží mlýny opravdu melou, i když kapacitně jsou v současnosti určitě přehlceny. Ono mi vlastně nic jiného než doufat, nezbývá :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ostatně psal jsem o tom už kdysi. Že AB vyleze z toho vždy s čistým štítem, i kdyby tady vymřelo půl populace. Prostě mi házeli klacky pod nohy, prostě je veřejnost nedisciplinovaná, prostě Kalousek, prostě špatní rádcové, zdrádci, chřipečkáři atd. Já nic, já byl de facto podveden, búúúúú. búúúúú...
Ještě mu lidi začnou posílat zdravice, liebesbrífy, podnikové rezoluce...a možná i peníze (ne, dělám si srandu, miliardář by přeci od obyčejných lidí - daňových poplatníků nikdy žádné peníze nepřijal, že...). :-D))))

Zlí a špatní rádcové.
Prý i ten realscoc nefungoval tak jak měl, protože zlí a nerozumní rádcové. Vůdcové to samozřejmě vedli O.K.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Měl si najmout Alicika a Alenku. Moc by to nestálo a výsledek........by odpovídal právě že tomu.
:-D

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)