Za sedm dní...

Autor
Štítky

V neděli proběhla demonstrace na Staromáku. Kupa fotbalových chuligánů a dalších. Oficiálně to organizovalo Hnutí občanskě neposlušnosti a jak se dalo očekávat, demonstrovalo se proti koronavirovým opatřením. Žádný Covid není, jde jen o chřipečku a nejvíc nás ohrožují STBáci ve vládě - Babiš s Prymulou.  Není důvod, abych se o demonstraci více rozepisoval, v nedělní diskusi si najdete povídání insidera SaturniNa, kterému chci poděkovat za reportáž. 

Akce byla zpravodajsky pokrytá ze všech stran, je jí plný Jútůb i fejsbůk, kupu obrázků i filmečků přinesl Seznam, Noviny i televizní zpravodajství. Každý si mohl udělat obrázek sám, není nutné, aby přebíral moje hodnocení.  Moje vidlácké hodnocení hážu jako téma do diskuse.

A hned na úvod řeknu, že karma je zdarma. 

Když se podíváta na masterovy grafy zjara, všimnete si tam u západních zemí markantního nárůstu případů  13. března.  O týden dřív byl MDŽ, který se na Západě slaví velkými demonstracemi feministek, které patřičně informovány provolávaly hesla, že sexismus zabíjí víc než koronavirus. Zpravidla se toho zúčastňují manželky politiků, různé celebrity a podobně. O týden později už ve Španělsku koronavirus zabíjel mnohem víc než sexismus a netrvalo dlouho, zavírali ekonomiku, zavírali lidi doma a podobně. Žádná západní země tomuto jarnímu skoku neušla. 

Zdá se, že Praha si zažije příští týden něco podobného. Já vím, že tam nebyli jen pražáci, ale byla jich tam určitě většina. Roušky neměli, namačkaní byli, zpívali si, vyřvávali, s policií se porvali... Nechci nic říkat, ale nic bych za to nedal, že v Praze epidemie nabere druhý dech. Tedy... možná už je to jedno, protože tam toho mají tolik, že se nějaká demonstrace mezi tou masou nakažených ztratí, ale od neděle za sedm dní bude v Práglu zase o dost nakažených víc. 

Novináři by z toho mohli mít slušného sólokapra. Stačí to sledovat a pak udělat exkluzívní rozhovor s demonstrantem napojeným na kyslík či dusícím se v chodbě před árem, to by mohlo být působivé. 

Karma je zdarma i pro Hřiba... Zrovna když Andrej udělal celou řadu chyb... otálel, nechtěl se pustit do razantních opatření, nezvládal vracet údery opozice a novinářů, utrpěl vítězství ve volbách, byl unavený, ubitý.... 

Piráti i ostatní opozice si už pěkně porcovali neuloveného medvěda a do toho nejviditelnější (a asi i nejblbější) pirát nechá proběhnout demonstraci o které je předem jasné, že se nic dodržovat nebude a špatně to dopadne.  Přitom by bohatě stačilo si umýt ruce - říct, že demonstrace v tuto dobu je blbost, že tam budou počítat účast a jak dojdou k číslu 501, okamžitě to ukončí. Bratia Slováci by mohli vyprávět, jak vypadá demonstrace v době covidové... 

Praha je navíc o týden v předstihu před zbytkem republiky a úplně vidím Andyho, jak přehlcené pražské nemocnice (kromě té na Bulovce, ta je VIP) svádí na nárůst nakažených po demonstraci. Svým způsobem by neměl být problém si ten nárůst vycucat z prstu. Stačí pohovořit s Duškem a doplnit v příslušných dnech bez dalšího komentáře ty případy, keré hygiena nestíhá zaznamenat. Pak už jen dostatek fotek v  Junge Front heute a za týden pár exkluzívních rozhovorů s nakaženými a mohou  se Hřiba zeptat na to samé, co zkoušeli minulý týden na Babiše... jestli přijímá odpovědnost za ty mrtvé...

Veřejnost si to určitě užije také. Prý od minulého týdne je už prý znát, že lidi sedí doma. A teď se podívají, že v Praze mají zase něco extra. Všichni doma, všichni zarouškovaní, včetně vlády, ale na Staromáku je to jinak. Tam má každý vlastní nezpochybnitelné a demokratické právo nakazit sebe i druhé.  Všichni to viděli ve zprávách...

Ano, Babiš u nás nevyhrává volby proto, že by byl dobrej, ale prostě proto, že je nejmíň špatnej a navíc má štěstí od Boha...  v konečném důsledku mu vítězství naservírují jeho soupeři na stříbrném podnose. Veĺký Bocián byl konečně přistižen inflagranti, kdy toho měl opravdu plné zuby a ejhle... on se hned najde nějaký blbec, který pozornost veřejnosti přesune od blábolícího premiéra k bezrouškářům. Vždycky se najde nějaký vůl, který Andymu  nahraje na smeč. 

Andrej opět nemusí dělat nic... jen pověřit guru Máru, aby se postaral o patřičnou publicitu. Prymula bude mluvit při všech tiskovkách o nezodpovědných chuligánech kvůli kterým se přetížily nemocnice a vlastně si ani nebude moc vymýšlet. Od neděle už za problémy ve zdravotnictví nemohou ministr a premiér, ale melody boys ze Staromáku. 

Jako kdyby si je Babiš sám zaplatil. Nic lepšího se mu nemohlo stát. Nechat je tam křičet o STBácích, nechat je bez roušek a jen pustit kamery... 

Jak to bylo v tom hororu Kruh? ....ZA SEDM DNÍ

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.3 (110 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Nejsem rád, že zdravotníci budou mít práci navíc. Zákon ale neumozňuje preventivní zákazy demonstrací. Pracovníci magistrátu na místě vyzvali svolavatele k ukončení akce poté, co došlo k porušení podmínek jejího pořádání. Ten výzvu uposlechl. Už dříve jsem avizoval, že pořádat demonstraci v době, kdy v České republice skokově přibývá nakažených, není úplně nejlepší nápad," řekl pro ŽivotvČesku.cz primátor hlavního města Zdeněk Hřib.
Podle současného nařízení se demonstrace může účastnit nejvýše 500 lidí, kteří musí být rozděleni do skupin po dvaceti, přičemž mezi skupinami musí být aspoň dvoumetrový rozestup a všichni musí mít zakrytá ústa a nos. A právě nedodržení nařízeni bylo důvodem, proč byla demonstrace ukončena.
Primátor Hřib: Pořádat demonstraci v době nárůstu nakažených, není nejlepší nápad

Průměrný počet slepic: 1.6 (37 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro Prahu je zadarmo drahá! :-(

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

15. listopadu 2018,
Byl uvolen novým pražským primátorem Na ustavujícím jednání ho zvolilo 39 z 65 členů zastupitelstva, opoziční ANO a ODS Hřiba nepodpořily. Zastupitelé dnes zvolili také čtyři primátorovy náměstky a šest radních.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by Hřib do Slavičína (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jdi se někam vysrat i s Hřibem, demente.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Hřib do Slavičína (neověřeno)

Trvalý odkaz

No já nevím, ale že tady nikdo nečte alternativu a hned vrhne tenhle fuj...Mraky videí, o policejních provokatérech vás tady všechny nechávají v klidu. To mi hlava nebere.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

co jste si zvolili - to máte , počítám, že u nás by se mu to nepodařilo

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Svolavatel uposlechl výzvu k ukončení až po hodině od výzvy. Až se vyčerpal plánovaný program. Tak v průběhu demonstrace informovala ČT09. Třeba se to ČT nyní pokusí zatlouct, ale tak to řekli v přímém přenosu z demonstrace.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

demonstraci ukončit daleko dřív.
Úplně v poho mohli odpočítat 500 kusů a víc ani nohu.
Taky to mohli rozpustit ihned po vyfocení prvního řízka bez fusekle na hubě.
Anebo to mohli zrušit a nechat soudruhy HON-íky, ať si jdou stěžovat k soudu. Soudce by maximálně prohlásil, že demonstraci neměli nárok nepovolit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

magistrát ji měl típnout před zahájením, protože už před začátkem tam bylo 2000 lidí, většinou bez roušky a bez rozestupů.
Proč to ale Hříbek hned neudělal? No, proč asi?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

se celou dobu svého vládnutí v Práglistánu snaží přikládat vládě pod kotel.
Namátkou - průser s Čajnou, průser s Koněvem. Je vám to málo? Určo by se našlo mnohem více hnoje, než jsem napsal. Tahanice s okruhem kolem města, směny pozemků, ostuda s lávkou přes Vltavu, blablabla...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Existuje něco, čemu se říká výjimečný stav !

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

a dokonce všeobecného lékařství z Vaší veleslavné university, což taky hovoří o její kvalitě a kvalitě výuky...A copak na to lékařská komora? Vlastně nic té, šéfuje další exot. ach jo nezávidím Vám

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím, že demošku sice neze zcela zakázat, i když v době nouzového stavu ji rozhodně lze určit na jiné místo. Ideálně kamsi mimo zájem davů. Když je to na Staromáku nebo na václaváku je kolem prdelkujících "novinářů" a čumilů spousta. Kdyby ovšem byla "přikázána" třeba někam kde je spíše fabrická periferie, tak čumilů bude méně (výrazně) a spousta "chuligánú" nebo ultras jak si rádi říkají by tam nejspíš ani nedošla. A ten houboun míval plnou hubu keců a frajer byl až na půdu, když ale došlo na lámání chleba, je najednou mlčenlivý jak timur a jeho parta. Kdepak byla MP, která jak si možná ještě někteří pamatují byla zřízena v devadesátkách ne k nasazování botiček, ale k tomu, aby podporovala policii v udržování pořádku? Tu má přece tenhle hrdina na povel, pročpak nestáli na příchodech k náměstí a nepočítali si "ovečky" a neskončili u těch povolených 500? Pročpak tam nechali nalézt kdekoho, včetně pitomců s dětmi, "na čumendu" a teď se diví? To že policie je seřezala je důsledek předchozí neschopnosti. Zásah se někomu zdá tvrdý? Tak se milánci podívejte na zásahy našich "demokratických vzorů" na západě, ti by vám řekli že to bylo hodně slabé. Tam vidíte že vodou srazí protivníka a pak ho válí dál po dlažbě, ne jako tady že je púokropí jak záhonek hezky svrchu, takový jarní deštík. Kdysi jsem podobnou atrakci viděl v Paříži a byl to docela rozdíl, no a o ulici dál jste o tom vlastně nevěděli.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jasně, Andy toho může využít. Jen se obávám, že sdělovadla to budou cenzurovat.
Jak to je se synem Bidena, jeho techtlemi na Ukrajině? Četli jste to? Je to předvolební dynamit. Jenže se to k běžnému Američanovi nedostane. Média to cenzurují, www stránky to odstraňují a mažou bloggery, co na to upozorní.

(jen bych podotkl, že jsem anonymní původní, ten nahoře je zloděj nicku, přesto, že byl na to víckrát upozorněn)

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Pozdrav astronautovi:
https://www.youtube.com/watch?v=UV2anYvze5M

Dobrý den radare
https://www.youtube.com/watch?v=SZFR9Rbfx6c

A moje verze: Pozdrav plukovníkovi

Celá zem tlačí se u rozhlasu
Celá zem sleduje Prymulu
Celá zem rve si své zbytky vlasů
Upírá zraky své nahoru

Dobrý den majore plukovníku
Tak jsme se tedy už dočkali
Ulicí táhne dav uličníků
Hamáček přihlíží zpovzdálí

Zařiďte prosím klid na práci
Zachraňte naše hodnoty
Ony se kamsi rychle ztrácí
Buďte přec od té dobroty

Já to tak zazpívat nedovedu
Trochu se chvěje mi dneska hlas
Tehdá jich zabili dvacet sedm
Teď budou na řadě jedni z nás

Přivezte rychle vodní děla
Zažeňte pryč tu holotu
Veřejnost stojí při vás celá
Ať zase sekaj dobrotu

Já to tak zazpívat nedovedu
Trochu se chvěje mi dneska hlas
Tehdá jich zabili dvacet sedm
Teď budou na řadě jedni z nás

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

A co když nestoupne nakaženost,to by bylo pro všechny vládní opatření rána,takže musí přijít nakaženost.

Průměrný počet slepic: 2.1 (22 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže nárůst bude tak jako tak. "Jen" se vyskytne několik nových ohnisek, v nichž dojde k zahlcení lůžek v nemocnicích; a některá budou i v oblastech Moravy s už tak dost velkými problémy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ona to placama zas až taková estráda není:
https://portal.chmi.cz/aktualni-situace/sucho#

Napršelo hodně, ale bohužel ne úplně tak, jak by bylo potřeba.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Pane Občan.
Souhlasím a přímo z terénu.
Namočenost půdy je sotva 10 cm,buď jsou velké louže,nebo voda z polí otekla,naprosto špatná vsakovanost půdy.
Proto chválím pana Gerda,co nejvíce vody různě zadržet na našem území,ať se pomalu dostává i do spodních vod.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hnojit hovnama a zaorávkami zeleného, je to marné, je to marné, je to marné...

Jenže to by museli sedět ve vládě i v parlamentu onačejší kofři. Především by tomu museli aspoň trochu rozumět a nesměli by vlastnit zemědělské podniky, které mají za úkol vydělat za každou cenu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

dodal, odpovídá přesně tomu, co jsme se učili na někdejší ZDŠ. Těm žlutým flekům jsme říkali srážkové stíny. Neboli místa, kde prší méně ve srovnání s jinými lokalitami. Byly za Krušnými horami a za Šumavou, resp. Českým lesem.
Podzemní vody potřebují k naplnění rezervoárů poněkud delší čas a zejména mnohem menší zabetonovanou a odvodněnou plochu, než tu, kterou jsme vytvořili.
Když si otevřete v dešti deštník, taky se nedivíte, že na vás neprší. Je to naopak účelem. A naše společnost dělá totéž. Zrušily se příkopy, nastavěly se obrubníky a chodníky, voda se stáhla do trubek vedoucích do řek a my se jak idioti divíme, že nemáme vodu. O polích - nepolích škoda psát.

Ale opravdu přemíláme hovna, článků a diskuzí o vodě zde bylo několik.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Mapa nic neříká, protože ještě budou další srážky na podzim a v zimě. Teprve na jaře uvidíme něco vypovídajícího, teď se situace může ještě dramaticky změnit a je příliš brzy na hodnocení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

že kovídek nesedí jen na kapénkách, ale i na aerosolu. Kdo víc mluví, víc aerosoluje. Pražáci zpívají normálně při řeči a to je problém. Nejvíc mluví ti, kdo nic nedělají - tedy politici - a těch je plná praha. Proto se tam nejvíc koviduje. Ostravaci mluvi kratce a usečně nebo vubec a jsou proto koviduprostí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Však my je známe, kratke zobaky (bez urážky :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

tak to je dobrej vtip. Ale kdo nikdy neslyšel naživo mluvčího z oblasti Svitavy - Mohelnice - Jevíčko, nemůže pochopit, co je zpívaná řeč. Ostravaci sice mluví kratce a usečně (boneničascype), ale spíš toho víc nakecají, než že by ušetřený čas promlčeli. (Nebo ho využili k nastudování faktu existence třetího pádu - oni už vědí, o čem je řeč.)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

čížci jsou mistři světa v prznění pádu čtvrtého, že ano...
"Pojď se podívat, jaký mám králícííí..."

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Oni ho nekurví, oni o něm nejspíš vůbec nevědí, že existuje, jinak by z huby nevypouštěli "kvůli toho", "díky toho" a podobné perly. Mám podezření, že jim v místních školách existencu třetího pádu systematicky zamlčují... ;-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

lašského nářečí, ze kterého už nezbylo v OV skoro vůbec nic. U nás se tato vazba používá rovněž. Btw. je stejná, jako v polštině, která má s naším nářečím asi tolik společného, jako češtin v Práglistánu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Má to správně znít: "Pojď se podívat, jaký mám bakalícííí..."

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

v délce 20 minut nahradí ostravak 2 stručnými slovy a jedním rozmachem ruky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Práglistův raťafák.
Škoda každé rány, která padne vedle.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Víte jaký je rozdíl mezi Ostravákem a Vietnamcem?
Vietnamec má práci a umí česky...

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

úplně beze slov.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

že se ta hádanka bude líbit. Mně taky přijde úplně přesná!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

při první výplatě, pokud ne rovnou při podpisu pracovní smlouvy.
Tedy pokud byste se k nějaké vůbec dorval.
Po roku a půl snahy o získání nějaké smysluplné a jakž takž zaplacené práce se mnou doslova a do písmene cloumá zděšení, jaké to bude, až práce opravdu nebude.
Asi si koupím na leasing kožich nějaké kočkovité šelmy a nechám se zavřít do ZOO. Bude mi teplo a třikrát, čtyřikrát týdně dostanu pěkný kus masa, no neber to.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vo kundapá seš? Copa to děláš? Nacopa to máš? Chdepa si byl? (chtělo by to přidat notičky takhle psanýmu ledacos chybí :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Ostravaci maji evolúčni vyhodu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Je ze zákona vybaven pravomocemi a v právním státě by měl mít adekvátně velkou odpovědnost. Když úmyslně nezabránil šíření infekční nemoci v nouzovém stavu, měl by ho okamžitě někdo nahradit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

tu demonstraci nezatrhli hned v zárodku, by měli skončit aspoň na 24 hodin v CPZ (cela předběžného zadržení) a následně by měli býti obžalováni z obecného ohrožení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

v přepočtu na 100tisíc občánků vysoko překračuje průměr ČR. Čípak to je zásluha? Je to náhoda? Prágl se semeniště nákazy a měla by být zavřena, ať si to hřib pořeší na místě a neemituje kovídky mezi normální obyvatelstvo.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Praha je všech covidů ráj
Ať žije Ba-ka-la, Ba-ka-la!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme mladí bakalíci
my jsme děti bakaly
mnozí z nás jsou katolíci
modří jsme od fialy.

Kovid! Kovid!
Kovid dobytkovi!

Máme stádní imunitu
chceme plné koryto
k moci máme afinitu
půjdeme si pro rito.

Kovid! Kovid!
Kovid dobytkovi!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

sháníte apartmán?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

se postará.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)