Za sedm dní...

Autor
Štítky

V neděli proběhla demonstrace na Staromáku. Kupa fotbalových chuligánů a dalších. Oficiálně to organizovalo Hnutí občanskě neposlušnosti a jak se dalo očekávat, demonstrovalo se proti koronavirovým opatřením. Žádný Covid není, jde jen o chřipečku a nejvíc nás ohrožují STBáci ve vládě - Babiš s Prymulou.  Není důvod, abych se o demonstraci více rozepisoval, v nedělní diskusi si najdete povídání insidera SaturniNa, kterému chci poděkovat za reportáž. 

Akce byla zpravodajsky pokrytá ze všech stran, je jí plný Jútůb i fejsbůk, kupu obrázků i filmečků přinesl Seznam, Noviny i televizní zpravodajství. Každý si mohl udělat obrázek sám, není nutné, aby přebíral moje hodnocení.  Moje vidlácké hodnocení hážu jako téma do diskuse.

A hned na úvod řeknu, že karma je zdarma. 

Když se podíváta na masterovy grafy zjara, všimnete si tam u západních zemí markantního nárůstu případů  13. března.  O týden dřív byl MDŽ, který se na Západě slaví velkými demonstracemi feministek, které patřičně informovány provolávaly hesla, že sexismus zabíjí víc než koronavirus. Zpravidla se toho zúčastňují manželky politiků, různé celebrity a podobně. O týden později už ve Španělsku koronavirus zabíjel mnohem víc než sexismus a netrvalo dlouho, zavírali ekonomiku, zavírali lidi doma a podobně. Žádná západní země tomuto jarnímu skoku neušla. 

Zdá se, že Praha si zažije příští týden něco podobného. Já vím, že tam nebyli jen pražáci, ale byla jich tam určitě většina. Roušky neměli, namačkaní byli, zpívali si, vyřvávali, s policií se porvali... Nechci nic říkat, ale nic bych za to nedal, že v Praze epidemie nabere druhý dech. Tedy... možná už je to jedno, protože tam toho mají tolik, že se nějaká demonstrace mezi tou masou nakažených ztratí, ale od neděle za sedm dní bude v Práglu zase o dost nakažených víc. 

Novináři by z toho mohli mít slušného sólokapra. Stačí to sledovat a pak udělat exkluzívní rozhovor s demonstrantem napojeným na kyslík či dusícím se v chodbě před árem, to by mohlo být působivé. 

Karma je zdarma i pro Hřiba... Zrovna když Andrej udělal celou řadu chyb... otálel, nechtěl se pustit do razantních opatření, nezvládal vracet údery opozice a novinářů, utrpěl vítězství ve volbách, byl unavený, ubitý.... 

Piráti i ostatní opozice si už pěkně porcovali neuloveného medvěda a do toho nejviditelnější (a asi i nejblbější) pirát nechá proběhnout demonstraci o které je předem jasné, že se nic dodržovat nebude a špatně to dopadne.  Přitom by bohatě stačilo si umýt ruce - říct, že demonstrace v tuto dobu je blbost, že tam budou počítat účast a jak dojdou k číslu 501, okamžitě to ukončí. Bratia Slováci by mohli vyprávět, jak vypadá demonstrace v době covidové... 

Praha je navíc o týden v předstihu před zbytkem republiky a úplně vidím Andyho, jak přehlcené pražské nemocnice (kromě té na Bulovce, ta je VIP) svádí na nárůst nakažených po demonstraci. Svým způsobem by neměl být problém si ten nárůst vycucat z prstu. Stačí pohovořit s Duškem a doplnit v příslušných dnech bez dalšího komentáře ty případy, keré hygiena nestíhá zaznamenat. Pak už jen dostatek fotek v  Junge Front heute a za týden pár exkluzívních rozhovorů s nakaženými a mohou  se Hřiba zeptat na to samé, co zkoušeli minulý týden na Babiše... jestli přijímá odpovědnost za ty mrtvé...

Veřejnost si to určitě užije také. Prý od minulého týdne je už prý znát, že lidi sedí doma. A teď se podívají, že v Praze mají zase něco extra. Všichni doma, všichni zarouškovaní, včetně vlády, ale na Staromáku je to jinak. Tam má každý vlastní nezpochybnitelné a demokratické právo nakazit sebe i druhé.  Všichni to viděli ve zprávách...

Ano, Babiš u nás nevyhrává volby proto, že by byl dobrej, ale prostě proto, že je nejmíň špatnej a navíc má štěstí od Boha...  v konečném důsledku mu vítězství naservírují jeho soupeři na stříbrném podnose. Veĺký Bocián byl konečně přistižen inflagranti, kdy toho měl opravdu plné zuby a ejhle... on se hned najde nějaký blbec, který pozornost veřejnosti přesune od blábolícího premiéra k bezrouškářům. Vždycky se najde nějaký vůl, který Andymu  nahraje na smeč. 

Andrej opět nemusí dělat nic... jen pověřit guru Máru, aby se postaral o patřičnou publicitu. Prymula bude mluvit při všech tiskovkách o nezodpovědných chuligánech kvůli kterým se přetížily nemocnice a vlastně si ani nebude moc vymýšlet. Od neděle už za problémy ve zdravotnictví nemohou ministr a premiér, ale melody boys ze Staromáku. 

Jako kdyby si je Babiš sám zaplatil. Nic lepšího se mu nemohlo stát. Nechat je tam křičet o STBácích, nechat je bez roušek a jen pustit kamery... 

Jak to bylo v tom hororu Kruh? ....ZA SEDM DNÍ

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.3 (110 hlasů)

Komentáře

ještě to může klesnout. Podle některých nezávislých západních výzkumů, významně poškozuje i ty šedé buňky.. jak říkával |Poirot... tož uvidíme

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

U některých politiků si toho rozdílu ani nevšimneme. Např. u Miroslavy Němcové by covid nic nepoškodil. Aneb vem na dlani chlup...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani na přebalech čokolády jí to nemůže uškodit...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) Předně je nutné zdůraznit, že je vyhlášen nouzový stav a ten vyžaduje dodržování přísnějších pravidel, než která platí v běžném životě. Vláda, v níž je i ministr Hamáček, který je zároveň předsedou krizového štábu, přijala opatření, které definují, že na demonstraci může být maximálně 500 osob rozdělených do sektorů po 20 lidech a mezi lidmi musí být dodržována vzdálenost alespoň 2 m. Já si dovedu představit, že takovéto pokyny možná dodrží akorát vláda, která svolá demonstraci za zvýšení svých platů. Pro tu nedělní a jí podobné další to však neplatí. Takže v případě demonstrace na Staroměstském náměstí nesou spoluodpovědnost za porušení zákona také ti, co schválili taková idiotská pravidla.

Již delší dobu před termínem výše uvedené demonstrace bylo známo, a to i z vyjádření svolavatele této demonstrace, že se jí zúčastní i "fotbaloví chuligáni". Ti jsou známí svým násilnickým chováním na stadionech a v jejich okolí. Ministr Hamáček dokonce v pátek 16. 10. vyjádřil svoji obavu z účasti těchto fotbalových chuligánů na demonstraci. Primátor Prahy Z. Hřib musel na základě těchto informací předpokládat, že nebudou dodržována stanovená pravidla. Přesto nezasáhl a neučinil žádná opatření k tomu, aby přijal preventivní opatření, včetně nepovolení této demonstrace. Proto politici, kteří nevzali v úvahu všechny souvislosti s jejím povolením nesou minimálně politickou odpovědnost. Myslíte si, že se k této odpovědnosti přihlásí? (...)

(...) V den svolání demonstrace policisté prováděli preventivní prohlídky fotbalových chuligánů, kteří přijeli na pražské nádraží. Zjistili, že někteří z nich mají u sebe pyrotechniku, obušky nože a dokonce i funkční střelnou zbraň. To jsou důvody, které umožňují v souladu se Zákonem o právu shromažďovacím ukončit, případně nepovolit demonstraci, a to i mimo nouzový stav. Přesto ministr Hamáček, i když musel být informován o těchto skutečnostech nekonal. Jako předseda krizového štábu a jako ministr vnitra mohl a měl předpokládat, že se některým demonstrantům podaří tyto zakázané prostředky na Staroměstské náměstí propašovat. Přesto nepřijal žádná opatření k rozpuštění této demonstrace. Obdobně můžeme hovořit o činnosti zástupce magistrátu města Prahy, který byl na místě a měl právo (a povinnost) zakázat organizátorovi tuto demonstraci. Je to výraz neschopnosti, alibismu, nebo pokrytectví těchto osob?

Vrchol arogance, alibismu a neodpovědnosti bylo vystoupení organizátora demonstrace, představitele občanského spolku HON, Ivana Sochora. Ten, po více jak hodině, ukončil demonstraci se slovy, že v souladu se zákonem demonstraci rozpustil a vyzval účastníky k tomu, aby se rozešli. "Už nemám zodpovědnost za lidi ...", dodal. (...)

(...) V průběhu potyček policie ČR s agresivními demonstranty se na kameru ČT vyjádřil i 1. náměstek policejního prezidenta brig. generál Mgr. M. Vondrášek. Ten i přesto, že na demonstraci bylo okolo 2000 osob (povoleno 500), přibližně 2/3 z nich nemělo nasazeny roušky, účastníci nedodržovali stanovené sektory a vzdálenosti, tak prohlásil: " ...sama skutečnost, že někteří, zdůrazňuji někteří z účastníků tohoto shromáždění nedodržují krizové opatření vlády, nebylo důvodem k rozpuštění shromáždění." Co k tomu dodat? Je to nedostatek profesionality, nebo politická slepota? Policista by ale neměl politickou slepotou trpět. Já jsem asi viděl jinou demonstraci, než generál Mgr. M. Vondrášek. Panu generálovi za jeho slova jistě těch 25 zraněných policistů poděkuje.

Vlastní zásah policie odpovídal úrovni řízení zásahu. Doufám jen, že do 28. 10. na nějž je svolána do Prahy další demonstrace, přijme generál Mgr. M. Vondrášek opatření, která povedou k profesionálnější přípravě zasahujících policistů, pokud jejich zásahu bude potřeba.

V posledním roce řeším sám se sebou dilema: je jednání ze strany ministra Hamáčka výrazem jeho neschopnosti, nebo chce zopakovat listopad 1989 a shodit v této složité době vládu? Nebo chce touto činností "získat zásluhy" u nových spojenců? Třeba taková koalice: Piráti, STAN, TOP 09. (...)

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/ladislav-petras-nepoucitelni…

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Institute a až potom člen vlády a předseda krizového štábu.
Hamáčkův nadřízený je Bakala; soukmenovci jsou Farský, Žantovský, Charanzová, Roithová, Zahradil. pirát Lipavský, Maláčová s manželem Chmelařem, Dlouhý, Pehe, emma smetana, odborář Středula, babišův multiministr havlíček, pekarová, bursík, singer, petr a pavel, školník plaga, klvaňa, špidla... a Vojtěch, kterého vykopli z vlády.
Proč není v Aspen Institute Targus nebo můj soused Eda?

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

ten bez farského nedá ani ránu. Gazdík (Suchý z Nosu) už skončil, z něho mají lidi náběh k smíchu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

jen namátkou.
Prostě co jméno, to pojem... bohužel

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

nebýt médií, která jsou v rukách Bakaly, Babiše a CNC (dříve Ringier Axel Springer).

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

kdyby tam Babiš doporučil Targuse tak jako Charanzovou, tak tam bude.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

do ničeho nesral. Bo je normální.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To bylo dost ubohý, ale to snad víš sám, blbečku.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

lujjza.
Každého myslícího člověka napadne,že to byla účelová demonstrace.
Nějak mě to připadá jako v USA.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

- prostě potřebujou u nás našlehat majdan/převrat - tj. další "barevnou revoluci".
V Bělorusku je situace na vážkách (protože "podpora demokracie" neustává), v Kyrgyzstánu už se to zřejmě víceméně podařilo. Teď vlastně zbýváme už jen my (ČR) a Slovensko. Jo, a Maďarsko.
No a taky Kazachstán.
... A bude hotovo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

zabránit procesu, postav se do jeho čela ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

když už jste ten myslící člověk tak tady napište jaký účel demonstrace ve skutečnosti měla a kdo ji skutečně organizoval. Každá demonstrace totiž má nějaký účel. Nedala by se tahle svést na Milion chvilek?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk.
Jak i píše lujjza,krůček po krůčku se stupňuje napětí.
Ať to byl pomník Vlasovcům,ztržení sochy Koněva,milion chvílek,který ztratil vůdce,tak se organizuje zas něco jiného,nezabere to,zorganizují zas něco jiného.Jak už jsem někde psal,po návštěvě Pompeo,to nabralo větší sílu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dala, při troše dobré vůle dala.

To by se toho musela ujmout ČT. Tam jsou proslulí tím, že dokáží naprosto všechno.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Je to výraz neschopnosti, alibismu, nebo pokrytectví těchto osob?
bych řekla že c/ je správně

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- má být:
"Třeba taková koalice: Piráti, STAN, TOP 09 a ČSSD? Bez ohledu na to, jaké náklady ponesou občané?"

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Očekávejmež pomoc
Prezident Běloruska Alexander Lukašenko vyzval české úřady, aby zastavily nepřiměřené použití síly proti pokojným demonstrantům, odstranily policii z ulic a vyjednávaly s vůdci protestů o vyřešení otázky mírového předání moci.
Pokud se Česká republika dokáže vydat cestou návratu k demokracii, je Bělorusko připraveno poskytnout jí materiální pomoc v podobě 50 traktorů a 10 nákladních vozidel s bramborami.

https://colonelcassad.livejournal.com/6256893.html

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

na kterej?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mírov.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

jen ať si ji živí u ní doma.
No jo, ale kde ona je vlastně doma...?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tichanovská asi bude Češka, protože teď zpívá: "Kde domov můj?"

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ožralá a nemůže trefit domů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Svědek natočil na Staroměstském náměstí v Praze dvojici policejních provokatérů převlečených za civilistku a člena Hooligans, jak nastupují do policejního auta, odjíždí z perimetru skrze policejní kordon a jakmile je auto pryč, velitel kordonu hlásí do vysílačky všem ostatním útvarům rozkaz: “Zavíráme Staromák, zavíráme!” a okolo stojící svědci jenom nevěřícně komentovali slovy, že policejní provokatéři dělají bordel, potom sednou za volant policejního auta, odjedou z místa činu a vzápětí velitelé kordonu spustí zátah a uzávěru celého náměstí! A ministr vnitra už má připravenou novelu zákona na utajování informací v době Nouzového stavu, protože některé údaje prý mohou vyvolat nepokoje!
https://aeronet.cz/news/video-svedek-natocil-na-staromestskem-namesti-v…

Průměrný počet slepic: 2.2 (23 hlasů)

Brtníku.
Ač tam byla ČT-09,ta to určitě nezveřejní.
Tady jde o pravost videa a kdo to zveřejnil,to není podstatné.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

(Ale souhlasím, že Aeronet si často cucá informace i dedukce z palce u nohy. Kdyby se na něj platilo jako za (ne)sledování ČT, bojoval bych za zrušení aeronetích poplatků. Je to směs konstrukcí, propagandistických fekálií a pravdivých informací. )

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Jaké složky
@PolicieCZ
zasahovaly proti agresivním "hooligans"na Staroměstském náměstí? Nejen na to odpovídá policejní prezident
@jan_svejdar
. Vyvrací také absurdní dezinformaci, která se šíří na sociálních sítích, že násilnosti vyprovokovala policie samoVíce zde Šipka dolů

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Ministerstvo vnitra
@vnitro
Oficiální účet Ministerstva vnitra ČR / Official channel of Czech Ministry of the Interior || Ministr tweetuje na/follow the Minister on
@jhamacek

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Některé informace je dobré si ověřit než je začnu šířit. Zdroje jsou. Např. zde
http://www.nwoo.org/2020/10/19/jak-se-policie-cr-verejne-ztrapnila-prov…
A o těchto stránkách se rozhodně nedá říci, že by byly na straně policie, jak ostatně sám nadpis a text napovídá. Ovšem je záhodno si dobře prohlédnout všechna videa obzvláště to s nadpisem "Jak to celé začalo...Video napoví". To je totiž to inkriminované, které má dokázat, že to byli provokatéři ti nastupující do policejního auta. Důkaz veškerý žádný, zatímco z těch ostatních je dobře patrné jak to tam probíhalo a jak se to někteří účastníci (i mimo chuligánů) snažili našlehat. To, že byly uzavřeny Kaprova a Pařížská je pochopitelné, protože ty dvě ulice vedou na nábřeží přímo proti Úřadu vlády. Ostatní byly volné, což je vidět na dalším videu při zásahů jízdních a vodního děla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

kteří jen v rámci cvičení nalákali do pasťurky tvrdé játro rowdies, dobře se stalo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Policejní provokace? V žádném případě bych nevylučoval. Chovanec to uměl taky pěkně. Hamáček je ze stejné stáje.

Jakkoli je mi účel demonstrace proti srsti, policejní provokace je naprosto mimo mísu.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

...pokud si myslí jeden(na) o druhém , že je debil ....či druhá(ý) o první, že je třeba p..a ? Nu, asi takový : jsme jen odrazem vašich povah, vašeho charakteru, vaší úrovně vzdělání....

Zatím se však mezi sebou nervou, zatím po sobě neházejí dlažební kostky.
Zatím se jen předhánějí v tom jak ze sebe vyrobit moudré, kultivované a správně rozhodující osoby. Vyrobit...a prodat. To aby je jejich voliči opět zvolili, aby jim opět předali svou moc.
Čestnější a opravdovější by však možná bylo kdyby se někde srotili a tam se chovali "přirozeně", jak jim velí " kvalita" jejich osobnosti. Tím by se mnohé ozřejmilo.
Ostatně někteří z nich majdanizaci politického diskurzu sami připouštějí, ba dokonce někteří po ní baží....a někteří ji dokonce podporují finančně (z peněz daňových poplatníků) , ovšemže pokud se má odehrát jinde, pokud by nezasáhla je samotné (kdysi byl za vyvolávání a podporu politických převratů provaz).
Tedy metodicky jsou si velmi blízko - tito vaši vůdcové a tito naši chuligáni, jde víceméně jen o to, jaký mají mít v těch událostech statut, jakou chtějí sehrát roli, zda činnou, trpnou nebo pouze pozorovací či podporující. A zřejmě jsou opravdu jen vaším obrazem, nic víc v nich nehledejte, ostatní je pouze z nouze ctnost a propaganda (a její poklid a scénář když naruší, záměrně či náhodně, nějaká událost tomuto scénáři se vymykající....tak stejně coby poslušní otroci a otrokyně sklapnete paty i zobáky a začnete je hájit, tyto vaše chuligány.
Žerete svůj ocas, jak vám chutná ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Pořád jsem nepochopila, že na demonstraci může být maximálně 500 osob rozdělených do sektorů po 20 lidech a mezi lidmi musí být dodržována vzdálenost alespoň 2 m a na svatbách a pohřbech může být jen 30 lidí.

Znamená to, že když pořadatelé pohřbu zároveň nahlásí demonstraci například proti slabým opatřením vlády a opatří pozůstalé transparenty, třeba typu "Ať žijí mrtví", tak se může pohřbu zůčastnit klidně 150 lidí, když se budou hloučkovat po 20 kusech s rozpalem 2m?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Ony se už pohřby nekonají v obřadní síni?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Těch podmínek pro pořádání demonstrace je přece jen víc. Svolavatel např. musí zajistit dostatečný počet označených pořadatelů starších 18-ti let. Nicméně zákon č.84/1990 Sb je jedním z nejkratších a nejjednodušších zákonů v našem právním řádu. Váš návrh pořádat pohřeb s transparenty s těmito nápisy bych osobně kvalifikoval přinejmenším jako přestupek dle ustanovení § 5 odst.1 zák.č.251/2016 Sb. A protože by z tohoto důvodu Vaše demonstrace směřovala k porušení zákona, bylo by možno ji zakázat dle ust. § 10 odst.1 písm. c) zák.č.84/1990 Sb. Stačí takhle ?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že hřib satan by našel cestičku, jak demonstraci zarazit. Nejsem právník, tím pádem je mi jasné, že je možné všechno, když se chce.
Ale nechtěl. Problém (koroňáka) není potřeba vyřešit, protože je to problém nepřítele (Babiše), je potřeba ho prohloubit, protože čím hůř, tím líp. A pak křičet, jak vláda selhala. V druhém taktu se snažil potopit i Hamáčka, protože na něj padá fyzické řešení na místě. Asi si myslel, že by mohl Hamáček dopadnout jak Paroubek s techczekem, no, za pokus to stálo, ne? A že třeba někdo kvůli tomu umře? Piráti nikdy na nějakou tu mrtvolu nehleděli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

O "historických právech království českého pošlapaných Marií Teresií" se zmiňuje dokonce i Josef Pekař. O germanisačním charakteru její školské reformy zřejmě musí vědět i každý hřib, leda by už právě že v těch školních škamnech jen hnil......

A další figurky ? Bude následovat i Vlasov nebo Hácha ? Ten prvý asi v uniformě profašistické....nedovedu si představit, že by hřibovití povolili uniformu Rudé armády...

Prý " člověče nezlob se". Proč ne, v této hře mají figurky skončit v chlívku.
Tož hrrrrrr na n...eh, chutě do toho !
Kdo první hodí šestku ?
Já si to myslel. Na placatou hlavu se toho vejde...

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

u nás kdoví proč začali na Moravském "upravovat" park , a objevili pozůstatky německého domu. Vzhledem k tomu jak se modroftačí letka kamarádí se sudeťáky, je to divné, ju a taky nedávno tam nějaký "pdnikatel" postavil na čas jeho maketu, hmm
¨vidíme po městských volbách" za co nás prodali,
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/archeologove-na-moravskem-names…
jsou to špíny

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

!A: Než skončíme náš rozhovor, nemohu si odpustit návrat k vašim poznámkám o pandemii. Konkrétně k vašim slovům o třetí vlně, o neoslnivém postupu vlády…

Koncovka pandemie, kterou způsobil COVID-19, může mít v Česku několikerou podobu. Může se zopakovat jarní scénář: podaří se pomocí obrany nezměněný koronavirus zahnat do kouta, bude následovat uvolnění – a za ním nová vlna. Zatím na Západě používaná opatření jen nemoc odkládají a činí jednotlivé vlny předvídatelnější. Takto by se při zachované úrovni nakažlivosti nového koronaviru dalo pokračovat v přílivech a odlivech nemocnosti až do chvíle, kdy promořenost populace dosáhne kýženého bodu zlomu, po němž se začne reprodukční číslo samo zmenšovat. Nebo koronavirus zmutuje, sníží se buď jeho nakažlivost, nebo nebezpečnost či obé. Třetím modelem je protiútok pomocí vakcíny a/nebo léku. Obraz toho posledního, nejnadějnějšího způsobu vypořádání se s novým koronavirem je dnes znehodnocován politizací pandemie: pro liberální salony a pravověrná média na Západě se stalo neslušné mluvit o ruské nebo čínské vakcíně. Pardon – pomlouvání je nejen dovoleno, je dokonce vítáno.

Celkově se zdá, že na Západě by se v první polovině příštího roku mohl ofenzivní přístup díky vakcíně prosadit. Jestli tomu tak bude, a mohu se samozřejmě mýlit, pak volby do Poslanecké sněmovny proběhnou ve stínu pandemie, v nejlepším případě pouze jejích ekonomických dozvuků.

!A: Přes všechnu tragédii, kterou tyto modely provázejí, vaše představa vyznívá poměrně optimisticky. Nezdá se mi ale, že jste vyčerpal všechny varianty, nebo jak říkáte modely, přístupu k pandemii.

Máte pravdu, je tu ještě jiný model řešení – nazvěme jej „čínský“. Když epidemie ve Wu-chanu propukala, město bylo hermeticky uzavřeno a dostalo se mu rychlé a mohutné odborné i materiální pomoci od zbytku Číny. Několikavrstevné testování a tvrdá karanténa vedly k tomu, že po několika týdnech se uzávěra mohla uvolnit a ekonomika Číny se opětovně rozpohybovala. Podle Světové banky bude Čína letos jedinou mocností, jejíž HDP vzroste. Však také za září hlásí Čína meziroční nárůst přímých zahraničních investic o 25,1 %. Ve Zlatém týdnu, což bylo osmidenní volno na začátku října spojené s výročím vzniku ČLR, volně cestovalo po Číně přibližně 637 milionů lidí. V téže době jsme se v Evropě učili používat slovo lockdown.

Před několika dny ve městě Čching-tao na severovýchodě Číny zdravotníci objevili – po dvou měsících klidu v celé zemi – dvanáct případu nového koronaviru. Peking opět nechal uzavřít celou městskou aglomeraci a z ostatních částí Číny následovala pomoc. Všichni v uzavřené oblasti, tedy 10,9 milionů lidí, byli během týdne testováni a nástupu epidemie se podařilo zabránit. Něco takového děravé testování a neúplná rodinná a lokální karanténa na Západě, tedy v Evropě a USA, nedokážou. Neumí oddělit bojovou frontu a týl, zápas se tudíž vede na celém území s klamavými lokálními výkyvy. K tomu absurdní řeči o tom, že i pouhá povinnost nošení roušky omezuje lidská práva. Do toho sobecká média ženoucí se za senzacemi, politická opozice, která pěstuje negativismus místo zdravého rozumu… To vše ve chvíli, kdy by zavádění a řízení nouzových opatření v boji proti pandemii měli přebírat odborníci.
.............................

(Článek stojí za přečtení celý)

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)