Pořád dobrý?

Autor
Štítky

Tak to tu máme. Od dnešních 6.00 jsme se vrátili do stavu, který tu panoval zjara. Vypnutá ekonomika, lidi sedí doma. Akorát už se pomalu blížíme sta mrtvým s covidem (nebo na covid - to je jedno) denně. Třetina všech úmrtí... Nemocnice se "utěšeně" plní a příští týden už budou plné nadoraz. A stále se najde dost blbců, kteří vědí, že se nic neděje a jde jen o vládní spiknutí. A já strašně bojuju s pokušením vykřikovat na všechny strany, že jsem to říkal... Bohužel musím dodat, že to není ještě nic proti tomu, co přijde. Nedaří se totiž vůbec nic.

Jsme v typickém válečném bordelu. Na jedné straně se utrácejí miliardy, desítky miliard a stovky miliard. Probíhá horečná mobilizace záloh i výrobních kapacit. Je obrovská snaha dodat na nemocniční frontu cokoliv, čeho je ekonomika schopná. Samozřejmě se na tom napakují příslušní papaláši, mocipáni i průmyslníci. Stejně jako za každé války. Podniky důležité pro válečnou výrobu jedou na tři směny, zbytek je... postradatelný. 

Na straně druhé dochází při kontaktu s nepřítelem k nepřehledné situaci a zmatkům. Prostředky průzkumu selhávají a už minimálně týden jsou směřovány mimo skutečná místa boje. Připomíná to situaci, kdy Guaderianovy tanky bušily do Dunkerku a francouzští průzkumní piloti v souladu s rozkazy létali fotit Ardeny. Podobně to teď máme s Covidem. 

Můj kolega v práci má nakaženou manželku. Někdy v pátek minulý týden jí začalo být blbě. Oznámila to doktorovi, ten jí poslal žádanku na test. A do doby, než bude otestována má v souladu se směrnicemi její manžel v klidu chodit do práce. Test si nakonec včera zaplatila sama a dozvěděla se z něj to, co ví už od soboty. Je Covid pozitivní. Bude připočítána ke středečním novým případům i když reálně měla být započítána už v pátek. Její manžel chodil až do včerejška do práce.... neschopenku v souladu se systémem nedostal. Celou věc trochu zachraňuje naše improvizace, protože jsme ho v práci izolovali od ostatních a chovali se tak, jako by sám nakažený byl. Ale dovedu si představit celou řadu firem i debilních kindermanažerů, kteří na něco takového neberou ohled, protože spiknutí, protože chřipečka a protože prázdná hlava.

Jo a pokud by si ta manželka nezaplatila test sama, šla by na něj až příští pondělí. Taková je fronta. A protože většina lidí nevytáhne dva litry ze šrajtofle, jsme v situaci, kdy je breberka mnohem dál než se na vládě tuší.  Samozřejmě, pokud by se měl Prymula k tomuto případu vyjádřit, řekl by, že jde o jednotlivé případy, ale situace je jinak nadmíru dobrá.... 

Přátelé. V Itálii byla situace, kdy umíralo v jeden den přes 300 lidí. To budeme mít i tady a jsem si tím jistý. K tomu budeme mít všechny příslušné propriety včetně konvojů odvážejících rakve a chladírenských vozů před nemocnicemi.

 

Vlastimile, pořád dobrý? Pořád jde o běžnou záležitost nijak nevybočující z předchozích let?  Margone, stále vidíte prázdné nemocnice? Dovoluji si podotknout, že k vyplnění mých hororových vizí ještě stále chybí devět dní. 

Mimochodem... je to už skoro dva měsíce, co jsou povinné roušky takřka všude tam, kde se lidé potkávají a kde se od sebe mohou nakazit. Pamatujete Brtníku? Tenkrát jsem Vám řekl, že roušky nebudou mít na vývoj epidemie takřka žádný vliv. Proč? Protože doma je lidi nenosí a stejně tak si je sundají kdykoliv k tomu mají příležitost. Reálně je vydrží nosit v nákupáku nebo v autobuse. Ale jinak ne. Nekritické spoléhání se na roušky nás stálo měsíc času. Spoléhalo se na něco, co prostě nemohlo zabrat a přesně tyto důvody jsem uváděl už začátkem září. A tak se jen čekalo na rouškový zázrak, který se nemohl dostavit a který se nedostavil. Měsíc se čekalo, až zaberou roušky, které zabrat nemohly. 

Je mi to opět líto, vůbec mě to netěší, ale opět jsem měl pravdu... Koronavirus na jaře zastavilo to, že se lidi fakt báli, fakt se nepotkávali, fakt se značně  omezily kontakty a to zabralo. Roušky měly malý vliv na virus... ale měly velký vliv na ten lidský strach. Teď mají pořád stejně malý vliv na virus, ale bohužel už nepůsobí na lidi, aby se omezili. Jejich epidemiologický účinek převezmou až konvoje s rakvemi. 

Ale roušky noste. Co nejvíc. Při kontaktu s náhodným  nakaženým jsou opravdu účinné. Ať to když tak chytnete doma od vnoučat nebo dětí a ne od cizího člověka v supermarketu. Nic jiného roušky nedokáží.  

Kolik mrtvých měla zjara Itálie? Tolik jich teď budeme mít taky. A i kdyby se Klaus i ostatní chřipečkáři pominuli, prostě to tak bude. 

A teď dál... 

Naše vláda i s Veľkým Bociánem v čele to vůbec nezvládá. Je jak francouzská generalita za Druhé světové. Připravovali se na špatnou válku, spoléhali se na struktury, které neměly šanci a které doteď nedokázaly přizpůsobit taktiku realitě. Rozhodují se příliš pomalu a příliš těžkopádně a jsou v zajetí svého starého myšlení. Nezvládá to ani plukovník ministr. Ani on si nedovedl představit skutečný rozsah katastrofy. A teď, kdy se všechno ukazuje, už nejsou a nebudou žádné zálohy.Všechny ty stavby dočasných kapacit a lůžka navíc jsou jen příštipkaření. 

Bohužel, když říkám A, musím dodat i B. Málokterá generalita, která válku začínala, byla v čele i na jejím konci. Zpravidla byla smetena, odvolána, pobita a nebo rozpuštěna. Tuhle generalitu to čeká také. Leda že by předvedli něco, co doteď nepředvedli. Leda že by přestali přemýšlet postaru a udělali ze své armády skutečný efektivní stroj na boj s koronavirem. Většinou to staří generálové nedokáží a nedokáží ani ustoupit z cesty. Proto bych si myslel, že se stane ještě hodně průserů, než i tohle všem dojde

My jsme tu na Kydech Babiše spíš bránili. Dovedli jsme si představit příčiny, kde se vzal, co dělá a dokonce jsme měli pochopení i pro to o co mu jde. Já ale předpovídám, že se teď ukáže, že patří také do té staré gardy. K těm, kteří nevzali na vědomí, že máme zcela novou situaci a zcela nové podmínky pro život. Pokud Babišovi někdo ještě věří, měl by mu urychleně domluvit. Tuhle válku totiž prohrává. Ano, dost mu namydlili schody. Ano, neměl to lehké a kromě viru bojoval i s rozsáhlou opozicí a bojoval i se svým národem, který s potěšením kvitoval, že Babiš v srpnu nařízení o rouškách smetl ze stolu a dlouho dlouho nechtěl slyšet o žádném omezení ekonomiky.  Ne, fakt to neměl lehké a rozhodně za sebou neměl sjednocený národ připravený k boji. Měl za sebou přesně to, co měl doma Chamberlain.

Ale... jsme ve válce. On je v čele a v čele teď musí být Churchill a ne Chamberlain. Takže má asi tak týden na to stát se Churchillem, jinak skončí přesně jako Neville. Guru Mára by mu měl napsat projev o krvi, potu a slzách. Měl by ze sebe vydat maximum talentu pro public relations.  Babiše je totiž možné i teď pochopit, ale pokud se sebou něco honem rychle neudělá, prostě skončí, protože se do pohybu daly poměrně velké síly a velké vlivy. Ve světle plných nemocnic a budoucích desítkách tisíc mrtvých jaksi moc nezáleží na jeho předchozích zásluhách o téměř nedeficitní rozpočet a zvýšené důchody i přídavky na děti. Změnilo se měřítko. 

A já se začínám děsit, že jsem měl pravdu i s tím, že příští rok tu budeme mít úplně jiné státní zřízení. 

Dovedu si představit, že Hamáček brzy udělá to, čím je SOCDEM proslulá. Udělat z průseru katastrofu. Podle mě vládu brzy shodí, protože bude doufat, že se potopí jen Babiš a on zůstane. Dopadne to samozřejmě úplně jinak než předpokládá.  

 

Abych jen nekritizoval. Řeknu pár věcí, které by bylo záhodno oznámit a udělat a které bych udělal já, kdybych tam teď byl místo Babiše: 

1. Bylo by záhodno říci národu, že se covid definitivně vymknul z vládní kontroly. Že hygiena je nadále k ničemu, stejně tak jsou k ničemu i testovací místa. Stejně už dávno netestují realitu. Chytrá karanténa nikdy ani na minutku nebyla chytrá, byla vždycky jen blbá a nikdy neudržela s virem krok. Zkoušet posílat na testy každého kdo má příznaky a pak jeho rodinu, už nemá smysl. Trvá to příliš dlouho. Dostáváme se to situace, kdy se člověk dřív vyléčí než se dostane na test. 

2. Je zapotřebí přestat lpět na byrokratickém modelu řízení. Kdo má příznaky, musí zůstat ihned doma a s ním celá jeho rodina bez ohledu na testy. Obvoďáci by tváří v tvář realitě měli dostat rozkaz vypsat neschopenky do karantény bez ohledu na testování. Testování by mělo být jen pro kontrolu a namátkové v případech, kdy to jinak nejde.  

3. Zmrazit platy, zmrazit propouštění, zmrazit ceny. Zmrazit exekuce, zmrazit splácení, zmrazit hypotéky. Přebírat firmy, které nejsou schopné platit zaměstnance, lidi zaměstnávat při zvládání epidemie a platit je místo firem v platební neschopnosati. Lidi teď budou spíš chybět než přebývat. Nadbytek jich bude jen v kultuře.  I vláda v USA převzala kontrolu nad ekonomikou jako první věc, když začala Druhá světová válka. Možná to není ekonomicky nejchytřejší, ale bude to mít velký vliv na lidový hněv, který se může obrátit i proti zbohatlickým vilám. Je třeba, aby národ věděl, že nikdo neskončí na dlažbě, nikdo nepřijde o střechu nad hlavou a každý dostane najíst. Rád bych dodal, že každý bude i ošetřen, ale to už bohužel není  a nebude pravda. 

4. Nelakovat situaci na růžovo, neupínat se na chiméry v podobě vakcín nebo toho, že virus zmizí. On ten hajzl může zmutovat i v něco ještě hnusnějšího. 

5. Nebát se říkat lidem plnou a celou pravdu. Já chci vědět, kdy opravdu dojde kapacita v nemocnicích. Já chci vědět, s čím mám počítat, kdyby se u nás v rodině něco stalo. Chci mít možnost se připravit i na nejhorší. Půl roku si ty čísla musíme s Masterem vygenerovávat sami a sami si dělat předpovědi. 

6. Nelpět na pravidlech WTO, nelpět na pravidlech EU, nelpět na OSN, nelpět na ničem. Dělat to, co je nutné a efektivní. Vyhazovat bez milosti každého náměstka, každého  ředitele nemocnice, každého ředitele hygieny, každého v soukolí, který se šprajcne a nebude ze sebe vydávat to nejlepší. Naopak mužstvo v první linii hýčkat materiálním přepychem, odměnami na účet a přidělením poskoků na cokoliv, co není odborná práce.  

7. Český národ umí improvizovat. Tak ho to nechte dělat. 

Prosím všechny diskutující, aby dali průchod svému lepšímu já. Když jde do tuhého a všude je bordel, nenechám si ho dělat ještě na dvorku.  Pokud někdo bude provokovat (Chlore) pustím na něj spamfiltr, aby mu příspěvky zredukoval na jedno slovo z textu. Můžete se mnou nesouhlasit, můžete navrhovat jiné varianty, můžete přinášet argumenty, proč se mýlím, ale už se nemůžete ani mně ani nikomu jinému posmívat. Očekávám ukázněnost. Na mém dvorku už nebude žádný ředitel zeměkoule.  A prosím, aby to platilo i obráceně. Pokud vás někdo bude provokovat, dejte mi chvíli času...

Ve vypjaté době se budou dít vypjté věci. Držím všem palce a doufám, že za čtrnáct dní bude ve všeobecném zmaru vidět světlo na konci tunelu v podobě překonání vrcholu epidemie. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (109 hlasů)

Komentáře

v současných TV vstupech vlády jde oficiálně o informování veřejnosti o nových opatřeních a situaci všeobecně. V reálu tato prohlášení mají plnit dva úkoly : VYDĚSIT lidi tak aby dělali co po nich vláda chce. UKLIDNIT lidi, že je vše pod kontrolou a zamezit tak panice, rabování, runu na banky... Jak jste si možná všimli, tyto dva požadavky jdou tak trošku proti sobě. To nejsou jednoduché úkoly a o pravdu jde opravdu až ve druhé řadě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Godot dám ti otázku na základě toho co jsi napsal:

Otázka: Lidi co jednají impulsivně a nepřemýšlí nad tím co udělají jsou ti co vedou průmysl, jsou posléze generálové/hrdinové co přežili a nejsou to ti co sedí dost často v kriminále?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

za odpověď. Ale dám ti radu: změň si nickname z "ass" na "asshole".

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Není to z mojí hlavy, ale z jedné hlavy skutečně chytré (její nositel už je žel po smrti), a také to není na krátké vyprávění. Pokusím se to zhustit.
Ne, ti "odvážní" bez rozvahy jsou dnes bohatí a řídí (nejen) tuto zemi. U nás k tomu došlo tak, že od počátků privatizace ti "rozvážní" počítali, např. své úvěry a jak a kdy je budou moci splatit. Ti "odvážní" nepočítali s přesvědčením, že "ono to nějak dopadne". Dopadlo to tak, že se zhaslo. Rozvážní mají celkem prd, odvážní (skoro)všechno. V kriminálu není prakticky nikdo.
Tak to bylo, milý zlatý, a ne jinak.
I můj kdysi velký boss, přes všechny výhrady k němu, nějak počítal, jak těch (dnes ubohých) 323 miliónů splatí. Jeho privatizační nástupce se na takové idiotské počty vysral a nechal si firmu hezky oddlužit státem. Tradičně - socializoval (zespolečenštil) ztráty a pak zprivatizoval zisky. Dnes (asi)spokojeně žije v Anglii, prý tam něco studuje :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

podle známého pravidla, u nějž je potřeba jen aktualizovat řády. Dlužíš-li deset tisíc, je to tvůj problém. Dlužíš-li deset miliónů, je to problém banky. Dlužíš-li deset miliard, je to problém státu. (A proto se miliardáři letadlem nevozí, oni ho řídí. V tom má reklama výjimečně pravdu.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

No je rozdíl mezi "mirekem dušínem co o sobě pochybuje" a "babišem/kelnerem apod. co přemýšleli a pak jednali tvrde". Takze nesouhlasím, tvůj příklad je o člověku co neustále přemýšlí a je nerozhodný, to není někdo, kdo zapřemýšlí a pak jedná. Takové znám a mají malé firmičky co sotva přežívají od jednoho do 50zaměstanců, ale přežívají, nejsou to ti co by o nich lidi rekli "ten se ma, neco dokazal"

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jenom dodam, ten co to pak převzal hodně přemýšlel, nedělal něco jenom tak, že střelil ;)

Zatím bez slepic

Mas problém, nemuzes urazit timto prirovnanim jako, ze "jsi ho vymyslel", ono je ucelove zvoleno, prave pro toto prirovnani :D Takze pokus, ale dopadlo to jako vzdy.../myslet znamena ho.. :D

Tak sokolíku, musis zkusit znovu, ale tentokrat zkus i pouzit mozek, jestli to umis ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

lidi na všechno kašlou, i když menšina řádí proti němu - i když je chápu, ty odsouhlasené peníze dluhové jsou moc velké lákadlo. Podsírač Hamajda jede vyloženě a celou dobu proti němu, kdoví proč si tahle squadra myslí, že se dostane k výnosnému lizu. Tůdle nudle... ať už to dopadne jakkoliv, příští "vládcové" si sakra rozmyslí vzít je do party. Vždyť ukázali co umí. Ale potěšil mne nejvyšší, a to že odvolal 28.10. dokazuje mi to že boj o zemi nevzdal, tak snad si i B. obnoví síly a začne zase vládnout. Protože jinak to bude moc a moc ouvej....

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dcera, švagr a dvě vnoučata mají typické příznaky koronaviru.
Zítra jdou na testy.
Další (mladá) příbuzná ztratila náhle v práci vědomí - záchranka, covid.
Není jasné, jestli to přinesl z práce švagr nebo dcera - oba mají nemocné spolupracovníky.
K situaci v Itálii v nejhorších dnech - nejsme na tom už DNES v přepočtu na počet obyvatel hůř?
A to se teprve rozjíždíme!
Jsme na tom v prognóze nejhůř ze všech zemí na této planetě - ale rakve začnou docházet až za měsíc.

Jenom připomínka - Babiš ani jeho ministři nejsou diktátoři, nemají patřičné kompetence - a nemají ani ozbrojenou ochranku, schopnou vzdorovat kolegům ze silových ministerstev nebo najatým bijcům z fotbalových ultras.
Všechny ostatní varianty po puči jsou horší. Nebo o někom schopném a respektovaném ostatními politickými myšmi, které řvou, víte?
V každém národě se nachází cca jedno procento psychopatů a kolem deseti procent částečných psychopatů (záleží, kde si určíte hranici, je to kontinuum)
Ne všichni sedí ve vězeních a v parlamentě.
Ne všem stačí verbální agrese na Kydech.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Omlouvám se za nesouhlas, rakví bude vždy dost, ty se dají "recyklovat"; do pece lze nebožtíka "šoupnout" jen v pytli a rakev dát k dalšímu použití (je to jen vnější obal, bez možnosti vrácení zálohy ...). Úbytky budou jen při "pohřbu do země" a těch bude méně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Solidní analýza reality. Držte se, smyčka se utahuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Jaký je průběh?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

U mě je průběh srovnatelný s chřipkou či jinou virózou. 3 dny trvaly teploty do 39°C, bolest hlavy, silná bolest svalů především stehna a lýtka (to bylo hodně nepříjemné, budilo mě to ze spaní), rýma. Jinak nic neobvyklého či nového co bych nikdy nepoznal. Troufám si tvrdit, že mám mírný průběh.
Na test jsem čekal 4 dny. Po příjezdu k laboratoři jsem se podivil, že jsem na místě sám, nikde žádný další pacient, což mě hodně překvapilo. Očekával jsem frontu lidí na test. Nikde ani živáčka, uvnitř dva znudění "kosmonauti" (při vší úctě k nim, jejich práce a nasazení si osobně vážím). Pravděpodobně systém moc nefunguje.
Teď jsem 10 dní v karanténě a postupně nabírám sílu. Cítím se dobře, příznaky ustupují. Kéž by to měli všichni tak.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

1/ nikde na obzoru nevidím nikoho, kdo by měl potenciál hupsnout na Babišovo sesli. Chlastáček určitě ne. Ten se (ne)odkopal na Staromáku. Nevytahal za uši své podřízené, nenakopal do prdele Muchomůrku. Zajel do nory. Projel možnost ukázat se jako chlap, který má koule se postavit k problému čelem. Nic, nula.
2/ Babiš má talent nejen na přivlastnění zásluh, které nejsou jeho, nýbrž má talent se otřepat i z neúspěchů, u kterých přicmrdoval. Myslím, že najde na porážku místo sebe někoho jiného. Navrhuji mu bojovou přezdívku Teflonovej Andy.

Takže si nemyslím, že by se někdo rval dobrovolně na jeho se

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

,, Babiš má talent nejen na přivlastnění zásluh, které nejsou jeho", souhlas.
Zbytek mu nejde.
Ken byl nejlepší, Hygiéna to má pod kontrolou, trasujeme, chytrá karanténa funguje.
Na co jsem zapomněl?

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme modely, měli kulové.
Kdyby tam nepřišel s Excelem, tak byli v prdeli jak ......

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

s excelem" je píárková akce jako každá jiná.

I na vládě mají svoje "lidi s excelem" a exponenciální vývoj epidemie je známý už od jara v Lombardii a v americe.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má stát sofistikovanější modely? Omyl
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tajemny-muz-ktery-na-jare-zachranil-…

…„Jakmile to dám na stůl, tak přijde někdo z Ministerstva zdravotnictví a řekne – s tímhle běžte do háje, to je mateřská školka, my máme mnohem sofistikovanější model, kterej nám ukazuje úplně jinej průběh, a vy jste úplně mimo,“ uklidňoval se…..
……ještě ten den večer prezentoval Pavel Řehák svá čísla i na Ministerstvu zdravotnictví. Tady pochopil, že žádné jiné modely stát nemá. Že jeho na koleně dělaný excelový soubor byl v tu chvíli jediným odhadem možného vývoje krize…….

Průměrný počet slepic: 2.7 (13 hlasů)

Jste si naprosto jist, že to bylo opravdu tak, jak na Sezamu napsali? Opravdu to nemůže být PR pro nějaký jiný účel?

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Jestli je to pravda, tak je to průser.
Jestli to pravda není, pak se divím, že dotyčný z Ministerstva nepožaduje omluvu, protože to bylo i jinde.
Taky jsem zvědavý, jestli tam pracuje ten… suverén.. někdo z Ministerstva zdravotnictví a řekne – s tímhle běžte do háje, to je mateřská školka, my máme mnohem sofistikovanější model, kterej nám ukazuje úplně jinej průběh, a vy jste úplně mimo,“ uklidňoval se.
……
Ještě ten den večer prezentoval Pavel Řehák svá čísla i na Ministerstvu zdravotnictví. Tady pochopil, že žádné jiné modely stát nemá. Že jeho na koleně dělaný excelový soubor byl v tu chvíli jediným odhadem možného vývoje krize.
Někdo musel lhát, ale Řehák to asi nebyl, protože Premiér Babiš si nechal vytisknout printscreen z modelů Pavla Řeháka.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

to jsem četl už když to vyšlo.
Proto píšu že je to píárko jako každý jiný.
Jako od Máry.
Jako od Jakuba Horáka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, kdo je trouba, ale Michal Kubala a Vojtěch Gibiš asi ne.
Nevíte to?
Identitu „muže s modelem“ teď odtajnila kniha Pandemie od Michala Kubala a Vojtěcha Gibiše. Je jím pětačtyřicetiletý Pavel Řehák, bývalý ředitel České pojišťovny, který před pár lety oživil značku pojišťovny Direct a od té doby jí šéfuje. Až doteď si přál zůstat v anonymitě, pro autory knihy ale podrobně odvyprávěl, co se v březnu stalo.
Zdroj: https://www.penize.cz/pojisteni/421174-tajemny-muz-s-modelem-babise-var…

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

ale slabý příměr, si dovoluji podotknout. Při každodenním používání pánve s teflonovou povrchovou vrstvou vydrží tato cca rok (nemám ozkoušeno, používám jednou dvakrát do týdne, takže by měla vydržet cca 5 let, což podle minulých zkušeností zhruba vyjde). Andy je používán každodenně víc než intenzivně sedm let a furt nic. To by žádnej teflon nedal.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

užívání teflonu.
Vy jste správně napsal, že užíváte pánev s TENKOU teflonovou vrstvou. Nikoli teflonovou pánev. Je rozdíl, když je něco z teflonu a nebo je to z jiného matroše a obaleno teflonovým povlakem.
Ale to je opravdu technikálie. Futra z teflonu (kluzná pouzdra) jsou k nezaplacení, pokud je k nim dobrý přístup a není velký problém je včas vyměnit. Na vratech návěsu mi sloužila futra z modifikovaného teflonu do první výměny deset let, tedy hluboko přes plánovanou životnost oněch vrat.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jen to ne.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ještě větší blbec, .....

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

přece vůbec nejde o potenciál - ale o tu sesli a vědomí moci......takový šéf Pirátů už to řekla veřejně...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to je drsný tobogán.

Já se dnes po obědě chystám sociálně distancovat do lesa, doufám, že rostou hřiby.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Největšího hřiba najdete v Praze na magistrátu v kanceláři primátora. Ale nekrájejte mu hlavu! :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aspoň uši!

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, hlavu má červivou. Jak nohu, to nevím.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Maneco, neplašte tady, já myslel, že už vyšly výsledky za dnešní půlden :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To. že se opozice houfně trefuje do Andrejka, že povolil uzdu, protože chtěl vyhrát volby.
Ale oni to dělaly všechny strany a nestraníci!!! Proč asi tak fialovej modropták, knihomolka, až do začátku září všechny možné opatření vlády tak blbě kazišukovali? Teď za tohle podrazáctví bude platit.
A bojuje se zase o volby, ty parlamentní příští rok.
Vytvářejí se podmínky pro budoucí koalice. Všimli jste si, jak si Andrejko bez odezvy nechal srát na hlavu od Demodebilů? První kdo se ozval od Andrejka byl v neděli ministr pro všechno.
V současné době, to vypadá tak, že vstup koalice Andrejko nabízí modroptákům a piráti by se chtěli družit s Rakušanem.
Proto Andrejko nastavil záda a držel jako oslík.
Ono se to družení jistě dost změní, protože u Pirátů to vypadá na vnitřní rozkol, část chce Stan, část se tohoto družení bojí, protože je tu reálná obava, že Rakušan vysaje voliče Pirátům. Oni totiž rakušáci se v letním jásání nad vítězstvím nad breberou moc nenamočili na celostátní bázi. A to Bartoš moc dobře vnímá. A piráti jsou ve smradlavým díky houbovi a spol až po uši.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opozice se chová, jak to taktně říci, třeba kavárenskou frází? "nestátotvorně". Přispěla k nynější epidemii lvím podílem. Protože hrála na body o voliče, které karanténní opatření na jaře omezovala. Tak se snažila na jaře vládu pomlouvat, že je neschopná, vybízela lidi k nedodržování karantény, že je to jen chřipečka a házela do toho i jinak, vidle.

Mohla to vláda, při destruktivním tlaku opozice, dělat lépe??

Herci a majitelé pražských divadel nemají za co kupovat benzín do svých Mercedesů a Audi. Ani nestráví 3 zimní měsíce na Mauritiu nebo Seychelách. Tak se zaměstnanci státní TV a státního rozhlasu (tuhle před časem jsem jel v noci autem a po dlouhé době poslouchal rádio. Ty výlevy nenávisti, byť zabalené do přijatelné formy, k Bělorusku, Rusku, Číně, Babišovi a vládě celkově /kromě ČSSD!/, stály za to. Adorace lidskoprávníků taky. Vše se otáčelo u jejich ušlechtilosti. A dobrotě Big bratra. Prostě jsme ti lepší. Nejvýživnější byla ukázka rozhovoru s mladou právničkou, že se dle ní nic neděje, pokud to nedostane ona nebo její dítě... Šok pro toho, kdo není, díky denní konzumaci, k jedu imunní. Tak nějak si představuji propagandu 50 tých let. ) řvou ze sdělovadel. Jistě si posluchače najdou, dnes není nikdo, na koho by omezení tak či onak, nedopadla.

Babišova vláda to dělá blbě a nezvládá. To je fakt. Jenže, nežijeme ve vzduchopráznu, někde ve zkumavce, oproštěni od vnějších vlivů.

Pokud by zavedla účinná opatření, jako na jaře a mrtví se nedostavili, opozice by brojila, lidskoprávníci z PaL by šíleli, pořádali demonstrace. Bylo by to v očích mnoha lidí oprávněné - vláda nás šikanuje, vždyť téměř žádní mrtví nejsou!
A nejpozději po příštích volbách, by vláda šla od válu.

Vláda se proto snažila dlouho nedráždit. Začala zasahovat, když mrtvých přibývalo. A bylo jasné, že se zasáhnout musí. A většina opozice, která prvotně nechtěla žádné vládní zásahy, přebarvila jako lakmusový papírek (jde přece o voliče a tedy koryta) a pro změnu ihned obviňuje vládu z toho, že nezasáhla včas a nezvládá.
Takže vláda stejně možná půjde od válu. Ale o oprávněnosti opatření dnes už jen málokdo pochybuje.

Je otázkou, co vláda mohla dělat v REÁLNÝCH PODMÍNKÁCH DEMOKRACIE, kdy se bojuje o voliče (konkrétně v současné politické situaci v ČR), lépe??

Při tom všem, co dosud předvedli pyráťy s Bartošem a Hřibem, Němcová, Novotný, Fiala, Kalda s novou vedoucí TOP nebo neviditelní lidovci, to vše spolu s táborem PaL, jako ČT, Hrušínský a jiné zjevy z kulturní fronty... Ono např. strhnout tu a tam sochu nebo jinou vztyčit na zlost lidem, žádné schopnosti řešit skutečné problémy a vládnout lidem, neprokazuje. Přejmenovávat na zlost druhým ulice nebo jezdit provokovat na Tchajwan, také ne. Ani zlostné výlevy PaL lepších lidí k těm, co mají jiné hodnoty. To je jednoduché, snadné. Řešení skutečného problému, co pálí lidi, to je něco jiného. Fakt nemohu uvěřit, že by zrovínka tihle lidé obstáli lépe!

Je to jen můj osobní názor. Komplikace s koronavirem zasáhly všechny vyspělé země. Nebudu nikoho obviňovat a rozhodně za to Babišovi nestrhnu žádné body.

---
Závěrem kacířská myšlénka. Naše opěvovaná demokracie, jak ji dnes chápeme (dnešní pohled, formovaný politickou korektností a lidskoprávními neziskovkami, se velmi liší od chápání demokracie např. ještě v 70 tých letech!) není očividně akceschopná.
V době relativního klidu vymýšlíme ptákoviny typu 87 pohlaví, dáváme peníze na gay parády (Hřib v Praze), mažeme, podle poslední módy, závadná slova a názory a jejich nositele s nimi. Omezujeme z ideových důvodů ekonomiku. Podporujeme lidská práva v Bělorusku, třebaže tím porušujeme závěry konference v Helsinkách. Ideje nade vše. Lidská práva v Turecku, Francii, Katalánsku, USA, Saúdské Arábii a jinde, nás nevzrušují.
V době ohrožení, třeba Tureckem (vraždí Kurdy a vojensky zasahuje v Iráku, Sýrii, Lybii a Arménii. Provokuje Řeky a snaží se urvat řecké ostrovy, vyhrožuje EU, že pustí migranty, pokud nebude platit, obsadilo část Kypru, z Hagie Sofie je opět mešita. Vůdce Erdogan otevřeně mluví o vzkříšení chalifátu od střední Asie, Balkán až do Jeruzaléma. Armádu má Turecko v NATO druhou nejpočetnější, buduje zbrojní průmysl a sil dost, aby zabrali Balkán i s částí střední Evropy a miliony Turků v Německu.) nebo volnou migrací nebo třeba koronavirem, žalostně selháváme. Přitom v Číně a její hustotě obyvatelstva, to relativně zvládli. A v jižní Koreji nebo v Japonsku, což jsou naši kámoši, také. I na tom Vystrčilově Tchajwanu. A v Zakavkazí můžeme sledovat Mnichov v přímém přenosu.

Něco nám tady zbytnělo. Je to vypasené, rozlézá se to jako mor a jako mor ničí nás i naši civilizaci. Koronavirus to ale není...

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

je v pořádku, ale obávám se (kecám, je mi to jedno), že s vámi, Vidláku, cloumá voluntarismus, když se domníváte, že současná česká společnost by mohla slyšet na nějaké rozumné rady a chovat se racionálně. Příklad: Napsal jste: "Vyhazovat bez milosti každého náměstka, každého ředitele nemocnice, každého ředitele hygieny, každého v soukolí, který se šprajcne a nebude ze sebe vydávat to nejlepší." Ale přece základním rysem kapitalistického systému by mělo být to, že jeho systém generuje na vysoké funkce ty nejlepší z nejlepších, tak jaképak vyhazování? Navíc - kdo by ty nemakačenky měl vyhazovat, jejich ještě neschopnější nadřízení? Nebo: "Naše vláda i s Veľkým Bociánem v čele to vůbec nezvládá." Tohle nezvládá v podstatě žádná vláda na světě, s výjimkou Číňanů, protože geniální recept pro boj s koronavirem neexistuje, záleží jenom na disciplíně obyvatel a na autoritě vlády. Když ta je soustavně a léta podrývána, je možné očekávat zázraky? Rozkládat soudržnost společnosti se nemnohým vyplácí, když však přijde z tlustých do tenkých, pak je nutné si to vyžrat a doufat, že to už konečně pochopí i ti nejzabedněnější, tedy mládež, vychcaní podnikatelé a mediální mrdky. Ale zároveň uklidňuju, tihle to nepochopí nikdy, ani když budou nakládáni do penálu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

V desáté kapitole Prolomení hradeb se zabývám tím, jaké poměry panují mezi korporátními a politickými elitami. Ukazuji tam, že o úspěchu a neúspěchu zpravidla rozhodují úplně jiné věci než pracovní výsledky. Kdo se chce dostat až na vrchol, ten musí:
Zastávat správné názory. Přesně takové, jaké se od něj očekávají.
Vytvářet skvělé prezentace a přesvědčivě odůvodnit cokoliv.
Chápat, kteří lidé mají v organizaci moc a udržovat s nimi skvělé vztahy.
Všimnout si každé změny, a okamžitě reagovat: změnit názory, vyměnit přátele nebo cokoliv jiného.

Když zvládnete tohle, potom klidně můžete způsobit debakl, a stejně vás povýší.
To platí tím více, čím vyšší máte postavení v byrokratické organizaci. Zatímco od těch dole se chce opravdu hodně práce a poměrně snadno mohou být vyhozeni, pro vysoké manažery platí úplně jiná pravidla.
https://www.rodon.cz/clanky/Politika/petr-hampl-ursula-aneb-330-nebezpe…

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Ve svém příspěvku máte zásadní chybku. Opravuji.
Kdo se chce dostat až na vrchol, ten musí:
Zastávat JEDINĚ (!!!) správné názory.

Neboli jakékoli vybočení z řady se tvrdě trestá. A čím později, tím více to vybočivšího bolí.
Proto je horní patro politiky orlojem neschopných a všeho schopných - těchto ovšem pouze v punktu udržení se u korýtka.
Proto se i ve světové politice objevuje tak málo opravdu schopných jedinců.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

-- "Vyhazovat bez milosti každého náměstka, každého ředitele nemocnice, každého ředitele hygieny, každého v soukolí, který se šprajcne a nebude ze sebe vydávat to nejlepší." Ale přece základním rysem kapitalistického systému by mělo být to, že jeho systém generuje na vysoké funkce ty nejlepší z nejlepších, tak jaképak vyhazování? Navíc - kdo by ty nemakačenky měl vyhazovat, jejich ještě neschopnější nadřízení? Nebo: "Naše vláda i s Veľkým Bociánem v čele to vůbec nezvládá." Tohle nezvládá v podstatě žádná vláda na světě, s výjimkou Číňanů, protože geniální recept pro boj s koronavirem neexistuje, záleží jenom na disciplíně obyvatel a na autoritě vlády. Když ta je soustavně a léta podrývána, je možné očekávat zázraky? --

Velmi dobře řečeno. "Demokracie" negeneruje do čela nejlepší lidi. Ani nemůže. Leda v čisté podobě někde v laboratoři.

Co se týče vlády, nevládne ve vzduchopráznu. Její možnosti, co může udělat a co už ne, jsou vybalancovány politickými poměry v zemi.
Jaké možnosti má vláda v zemi, která tak vadí jistému zahraničí, že zde působí, ze zahraničí mohutně dotovaná neziskovka, s jediným důvodem své existence a to její svržení?

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

To je hrubý omyl. Na vedoucích místech jsou neschopní. Ti ještě schopní jsou stupeň pod nimi. A ty neschopné "pozapomněli" sesadit. protože v kariérním žebříčku se leze na horu tak dlouho, pokud na daný stupeň máte. Pak se ten růst zastaví. Jeden z Murphyho(?) zákonů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

moc. Jenže oni jsou za tyhle rozjebávky placeni. A královsky. To je, oč tu běží. Proto jsem psal na začátku o tvrdé represi kohokoli, kdo bude tímto způsobem přitápět. A pokud to nepochopí nadřízený takto naladěného zjeba, zrušit pořad, nebo rovnou vypnout kanál.
Není zjeb, není problém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Oni jsou skutečně placeni za destruktivní propagandu proti Babišovi, některé noviny a servery to mají jako svůj hlavní a jediný program (Forum24, Echo, Hlídací pes, Seznam, Centrum, HN, Neovlivní, Deník N a kupodivu i ČT) a odchylka od kurzu by je stála okamžitě místo, tohle je u těchhle sračkometů stejné, jako za dob Rudého práva. Vyházet šmejdy (typicky Šámal v ČT 09) ale nelze, to by musela vláda vyhlásit stanné právo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

In reply to by Taras (neověřeno)

Trvalý odkaz

stanného práva nevyhlásit. Hračiček na demokracii už bylo dost. Teď už jde vážně o krky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Máme v našem právním prostředí právo, které právně upravuje vyhlášení a udržování stanného práva ?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

mě zaujalo, z wiki:
"Institut stanného práva byl v Česku definitivně zrušen zákonem č. 178/1990 Sb., kterým byla vypuštěna příslušná část (§ 307–314) trestního řádu (zákona č. 141/1961 Sb.), podle které mj. muselo být celé řízení skončeno nejpozději do 72 hodin od té doby, kdy byl obžalovaný postaven před soud, proti rozsudku nebylo odvolání přípustné a trest smrti měl být vykonán od tří do dvanácti hodin po jeho vyhlášení"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte problém pochopit psaný text?
Víte, co je obdoba stanného práva?
Například Nouzový stav.
Viz vaše kámoška wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/Nouzov%C3%BD_stav
Dovedete to pochopit?
Nebo jste to ještě neměli na školení?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)