Zabijačkové úvahy nad 17. listopadem

Autor

Krátký gastronomický úvodník: 

Mám prosbu. Před dávnými časy se v diskusi řešilo, jak připravit hovězí bujón jako pokrm. Možná si to pamatuju blbě, ale řešilo se tam přidání vajíčka do čistého vývaru a to stěžejní byla teplota vývaru, aby vajíčko zůstalo tekuté či tak něco. Tenkrát jsem to chtěl zkusit s vepřovým vývarem, ale pak to zapadlo, já to teď nedokážu najít a  nepamatuju si, jak to bylo s tím vajíčkem. Můžete mně to prosím připomenout? 

A teď k tématu: 

Čuník se jmenoval Buford a měl krásných 190 kg. Celé pondělí jsme měli co dělat, abychom celou nadíku té hmoty zvládli.  Když o tom tak přemýšlím, bylo to poprvé, co jsem na zabijačce neměl žádné hosty a museli jsme vše spáchat v nejuzším rodinném kruhu. I když jsem zapojil své větší ratolesti a dorazila i tchýně, stejně nám chyběli minimálně dva pracovití dospělí. Rozbourat prase, to by ještě šlo, ale udělat kompletní zabijačkové produkty a k tomu ještě dva kotle sádla... tentokrát to byla jen práce bez společenské události.  Doštrachal jsem se do postele po půlnoci....

.... ale zase nám zbylo hodně výslužky. 

Dobrá zpráva je, že jakmile koronavir trochu povolí, budu si zase zvát další hosty a pokud budou na Kydech nějací zájemci, rád je u sebe uvítám. Na jednu stranu je krize, na straně druhé nejsou lidi... 

Celý sedmnáctý listopad jsem pak zpracovával maso. Krájel, plátkoval, nakládal ve slaném láku, zavařoval paštiky, chystal vývar z kostí a po očku jsem sledoval televizi, co se kde šustne na Václaváku  a okolí. Večer jsem řádně zmožen projel své blogery, zkouknul fejsbůk a z posledních sil jsem napsal tento článek. Píšu to proto, že mé vývody mohou být poněkud zkreslené. Nezvládnul jsem si udělat lepší přehled a tak mi mohlo ledacos uniknout. Doufám, že v diskusi budou mé poznatky doplněny a opraveny. 

Vím, že pískali na Hamáčka....

Che, chce... a tak se chlapec i s celou ČSSD snažil, aby ho tam v Práglu měli rádi všichni ti mladí, krásní a chytří voliči, spolu se šéfy všech neziskovek, kteří mají volný přístup do naší vaší České televize. Tak se snažil, spolu s předchůdci odradil své straně většinu voličů, dosadil na viditelné zahraniční místo Pochetříčka, snažil se distancovat tu od Zemana, tu od Babiše a když už se mu podařilo dostat svojí stranu pod pět procent preferencí, tak na něj liberální demokrati stejně pískají. Ani Aspen mu nepomohl, ani Poche mu nepomohl pochopit, že líbodémo mu sice bude tleskat, ale volit ho nikdy, nikdy, nikdy nebude. 

Pak jsem ještě zaregistroval starého Klause, který měl roušku demonstrativně staženou na bradu, ale víc statečný pro jistotu nebyl. To chtěl po ostatních. Nevěděl, jaké instrukce policajti mají a byl raději připraven se sklonit před zákonem jediným pohybem ruky od brady k nosu. 

Pak byla jakási demonstrace o tom, že nejsme ovce, ale bylo to opět myšleno tak, že netřeba dodržovat opatření. Důkaz o tom, že občan je skutečným občanem a ne hloupou ovcí se dneska dokládá tím, že si sundáte roušku. Sice mluvili o tom, že umějí myslet, ale vzhledem k číslům, která dlouhodobě prezentuji a vzhledem k mrtvým, které to stálo a bude stát,  bych řekl, že s tím myšlením zase tak daleko nedošli. 

Nejvíc se mi na té demonstraci líbil transparent,  že chtějí chodit do školy a nechtějí sázet brambory. Ano, takhle to dneska máme. Chtějí chodit do školy, která je nic nenaučí, chtějí díky ní sedět v teplé kanceláři a díky vysokoškolskému vzdělání předpokládají, že brambory se zasadí samy. Co dodat? To neděláš dobře Jaromíre s tím transparentem. Jo, kdyby tam měli napsáno, že se chtějí učit a kdyby to nevyšlo, tak budou sázet brambory... to bych uznal. 

Pak jsem zaregistroval, že se mám zase bát o Českou televizi, neb je ohrožena její pravdomluvnost, vyváženost a objektivnost. Dokazovala to autodemonstrace. To jsme tu ještě neměli. 

Policie nezasahovala, nechala každého, ať si skanduje jak chce. 

Víte, co mě ale zaujalo úplně nejvíc? Ty nápisy, že květiny od STBáka na Václaváku nechtějí. Všechny televize, všechny noviny, celý internet, všichni to ukázali. 

Kdybych byl se svými Kydy slavnější a měl pocit, že také chci položit květiny na Václaváku, myslíte, že by mě také vypískali? Nejsem sice STBák, za předchozího režimu jsem ještě nevěděl, jestli jsem chlapeček nebo holčička, ale názory nemám právě líbodémo. A je nechuť k Babišovým květinám  skutečně tou údajnou STBáckou minulostí, nebo prostě tím, že některým tam v Práglu nevoní jiné názory? 

Přemýšlím, kdy to začalo.... Kdy se ze 17. listopadu stal svátek jen pro některé? Odkdy se píská na  vybrané politiky, či prezidenta? Odkdy se rozhoduje, kdo je dostatečně pravověrný pro položení květin? Začalo to házením vajíček na Paroubka? Kolik sedmnáctých listopadů už nebylo pro všechny?  Jak se stalo, že o okruhu tolerovaných na Václaváku rozhoduje nějaký nevolený neziskovkář, který má dost peněz (od státu) na výtisk krásných plakátů? 

Máte také pocit, že rok od roku je výročí plyšáku pro stále menší okruh lidí? Že kritéria pro Václavák jsou stále přísnější a vejde se do nich stále méně lidí? Když se píská na Zemana, myslíte, že by pískali na všechna rudá a hnědá prasata, jak se o jeho voličích vyjádřil nedávno zesnulý režisér? Takhle nějak vznikaly nepokoje v Ulsteru... Jedna skupina měla svoje veřejné svátky, které nebyly pro tu druhou stranu a byly jim vysloveně na vztek. Jako bych se na to předevčírem díval... 

Svým způsobem je to zákonitý vývoj. Po roce 89 byly různými způsoby zprivatizovány naše podniky. Teď se privatizuje naše zdravotnictví i důchody. Nemělo by mě překvapovat, že si někdo zprivatizoval i sedmnáctý listopad a zcela v souladu s českým vnímáním volného trhu, tedy prasácky, určil, kdo na Václavák patří a kdo ne. Samozřejmě zcela zpořádaně, za potlesku mladých, krásných a chytrých, za souhlasu moci soudní a ticha většiny veřejnosti. 

A samozřejmě za nadšeného přikyvování všech strážců vyváženého a objektivního zpravodajství, kteří nemeškali a tento vzkaz předali celé republice a postarali se, aby se i v té nejposlednější díře každý dozvěděl, kdo na Václavák nemá právo dávat kytky. A hned vzápětí ronili krokodýlí slzy, že to nejdůležitější výročí o tom nejlepším, co se v dějinách této zemičky stalo, zajímá rok od roku méně lidí. Ano, lidi to nezajímá... viděli v televizi, že nejsou vítáni. Když někde nejsem vítán, tak tam nelezu.... 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Čištění vajíčkem znám u hovězího vývaru – když je maso měkké, vývar zcedit, nechat cca 20 min. zchladnout a vmíchat tuhý SNÍH ze 3 bílků. Znovu přívést k varu, odstavit z ohně a po asi 10 minutách přecedit přes utěrku. Měl by být čirý.

Ale zakalení se dá většinou předejít tím, že se kosti do vývaru opečou prudce v troubě na pekáči /cca 20 min na 200 st.), (někdo opéká i zeleninu to jsem ještě nezkoušela) a v hrnci spolu s masem, kořením a se zeleninou (dávám vcelku, aby se moc nerozmatlala)se zalijí zásadně STUDENOU vodou. I při vaření se dolévá jen studená voda. Vařím, dokud není maso měkké, většinou kolem dvou hodin. Taky celou tu dobu nechávám jen problublávat, neměl by to být prudký var. Moje mami říkávala – nemíchat, ale přesto to občas udělám. Za celý život se mi polévka zakalila jen párkrát, jednou jsem použila ty bílky a pomohlo to.

Vařím pořád a vařím ráda, i když jak tu čtu, na rozdíl od Godota, např. zvěřina je pro mne skoro vždycky experiment a tedy napětí, co z toho v konci bude:-).

Hezký den všem

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Velká omluva. Ráno jsem četla ve fofru jen první odstavec a i ten špatně. Asi jsem zahlédla šanci, jak se pochlubit :-) Tedy můj recept výše je na vyčištění zakalené polévky, ne na bujón s vejcem, to neumím. Ale třeba se i má rada bude někdy někomu hodit. Pěkný den.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

1. Ano, s tím opékáním kostí je to pravda, ale já to ještě nezkoušel. Studená voda jakbysmet.
2. Zapomněl jsem na šafrán - několik snítek je také důležitých.
3. Pokus - omyl? To je každé moje vaření. Rozdíl mezi profíkem a amatérem je mj. v tom, že profík uvaří příslušnou krmi pokaždé stejně. To my, amatéři, neumíme. Jeden můj vzdálený příbuzný, kuchař z povolání, tvrdíval, že nejlepší kuchařkou jsou normy ČSN.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem Godote asi profesionální amatér (nebo amatérský profík?), ještě to nemám ujasněné :-). Ale především vařím moc ráda, často tím zaženu i tzv. "depku":-)
Dělám dost často slepičí polévku, i když není slepice, z tzv. kuřecích koster (které lidi kupují pro pejsky) a ty takhle narychlo opeču. Polévka má pak lepší barvu i chuť. S těmi normami máte pravdu, učila jsem se i od tchyně a ta byla profesionální kuchařka, samozřejmě se vyučila podle ČSN.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkoušela jste kaldoun?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale vím, že je to hustá polévka z drůbků a zbytků drůbeže. Mám dojem, že se dělala i z husy. Já sama moc polévky nemusím, tak ani neexperimentuju, polévka je většinou jen o víkendech a to jen zažitá klasika, protože povinná :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Kaldoun je těžká věc, pro kuchaře amatéra "výzva". Ano, bez husích drobů to nejde.
Pro mne - amatéra, je to den na přípravu a den na vaření. Speciální knedlíčky jako vložka do té polévky.
Výsledek ovšem ohromující!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

že asi rád vaříte. Říká se, že když se mužský naučí vařit a vaří rád, vypracuje se k větší dokonalosti - prý má víc fantazie a odvahy než ženská. Já to moc potvrdit nemůžu, zvlášť s postupem let je kuchyně až na výjimky moje doména a obzvlášť o víkendu, kdy je dost času, to se přímo seberealizuji :-).
... ohromující výsledek :-) to asi dokáže říct jen mužský, já většinou vím o nedostatcích, které to jídlo má a tak u mne je výsledek spíš v duchu napětí a očekávání, jestli to někdo nepozná a i když chválí, jsem v rozpacích, protože vím....
Hezký večer.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

poradila jste velmi správně. Při přípravě zvěřiny se nebojte experimentovat, fantazii se meze nekladou. Maso musí být měkké, přiměřeně osolené. Pokud jalovec, opatrně, nebát se třeba skořice nebo "perníkových" koření, ale méně je vždy více. Pokud sladké, tak ostřejší, ne pepř, ale papričky, zázvor, ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

moc za rady. Dostaneme tak jednou za rok srnčí, dřív občas zajíce, teď se nějak ztratili. Ale kančí loni bylo dost často. Připravuji jen podle receptů a podle své chuti. Do experimentování se nepouštím. Zatím se ještě nikdy nic nevyhodilo, ale uznáte, že není moc zábava, když nevíte, čeho máte docílit a jen doufáte...:-)
Jo, možná jsem poradila správně, ne však na Vidlákovu otázku, ten se ptal na něco úplně jiného. Asi jsem ještě dospávala:-) Za to byla ta omluva. Hezký zbytek dne.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

neco pro Milana V a dalsi verici v boha progressu

Británie nařídí elektroauta od roku 2030. Kalifornie je nemá jak nabít
19. listopadu 2020
Británie zakáže prodej nových osobních a dodávkových aut s naftovým a benzinovým pohonem už od roku 2030, což je o pět let dříve, než plánovala. Oznámil to premiér Boris Johnson. Vláda podle něj v rámci takzvané zelené průmyslové revoluce, do které chce investovat asi 12 miliard liber (355 miliard Kč).

Británie počítá do roku 2030 se vznikem 250 000 nových pracovních míst v energetice, dopravě a technologickém sektoru. O konci aut se spalovacím motorem se aktuálně diskutuje také v Americe.
„Nyní je čas pro zelené oživení s vysoce kvalifikovanými pracovními místy, která lidem poskytnou uspokojení z vědomí, že činí zemi čistší, zelenější a krásnější,“ napsal premiér ve sloupku, který otiskl ekonomický list Financial Times.
Vládní plány kromě zákazu prodeje benzinových a naftových aut zahrnují také například podporu využívání jaderné a větné energie. Cílem vlády je rovněž učinit z jízdy na kole a z chůze atraktivnější způsoby cestování, píše server BBC.
Velké Británie zakáže auta se spalovacími motory dřív, než bylo původně schváleno, ve snaze podpořit rozšíření elektrických vozidel.

Británie nejprve plánovala jako součást snahy o snižování emisí skleníkových plynů zakázat prodej nových vozů na benzin a naftu od roku 2040. V únoru Johnson termín posunul.

to je ta nasobilka
---
Z aktuálních 19 314 nabíjecích míst je třeba se do konce dekády dostat na 1,7 milionu a do roku 2035 na 2,8 milionu. To znamená 507 nových nabíjecích míst zřizovaných každý den v následujících 15 letech.
---
a k tomu kazdych 5 let jednu jadernou elektrarnu s vice bloky

co je tohle za tupe lidi ?

nebo to nejspis bude o chozeni pesky, ale aspon neco se jim povede

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

starých jsou miliony a ty nikdo nezakazuje. Budou mít doběh minimálně 20 let.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

benzín, nafta, elektřina jakbysmet
a tím padouchem všechno.

Na elektroautíčka pro nejbohatší se budeme skládat všichni.
A až se budeme vyčerpaní šourat z té celodenní kvalifikované zelené dřiny v městské elektrárně (šlapání na odynamovaných rotopedech) temnou ulicí osvětlenou pouze měsíčním světlem a kolem nás v nejnovějším modelu Tesly tiše prošumí Milan V., budeme se modlit, aby mu nedošla energie v bateriích zrovna u nás, protože dle městské vyhlášky v takovémto případě jsou povinni kolemjdoucí povinní elektrovůz dotlačit k nejbližší nabíjecí stanici, zalízt do stanice a bez nároku na mzdu na instalovaném šlapadle baterie vozu co nejrychleji nabít.

Už aby to bylo, protože tohle musím zažít!

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

co si přejete - aby se Vám to náhodou nesplnilo! 🙂

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je celkem hloupé, že když se mi to splní, tak budete na elektrárenském dynamorotopedu funět vedle mne.
A jak se tak budeme ploužit nocí na hromadné ubytovny, tak si najednou vzpomenete, jak jsem to 19. listopadu 2020 přivolal a ubalíte mi baňu přes celé lico, až mi spadnú brýle do sněha.
Vy je zvednete, oprášíte, podáte mi je a zeptáte se, jestli to moc nebolelo a že jste to tak nemyslela.
Já odpovím, že to neva, že jsem si to zasloužil.
Navíc jsem rád, že to byla facka a ne kopanec, protože my dělníci elektrárenští po letech práce vypadáme jako Tyranosauři Rexové - mohutné nohy a zakrslé ručičky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Na Kubě se prohánějí auta stará 50 let a více.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

na státních silnicích, na soukromých cestách ne. V naší oblasti se dá vesele jezdit mimo státovky, což bezpečně funguje, i s dávkou v žíle. Lesní a polní cesty mezi vesnicemi a od domu k domu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Přesně na to spoléhám, že to svoje benzínové tři roky staré Hyundai prostě už dojezdím a nebudu ho měnit po pěti letech jako dosud.
Problém je v tom, že teď "nikdo nezakazuje", ale třeba za deset let už zakazovat třeba může.

Počet elektromobilů u nás je zatím statisticky nevýznamný a z toho vyplývá, že statisticky nevýznamný je i počet jejich nehod. Až jejich počet stoupne, vzroste i počet jejich nehod a tudíž i nehod totálních/fatálních, nastanou prostě "pořádné rány". Toho se hasiči a záchranáři děsí jako čert kříže, protože.... baterie, to dá rozum.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dražší pojištění u aut na baterky, to neprojde politicky, takže solidárně zvednout jak povinné, tak komerční pojištění všem! Celý Brusel bude tleskat, neb solidárnost vehementně prosazuje i u imigrantů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

sedět doma na prdeli už teď probíhá experiment,co to s lidma udělá. Ve fabrikach budou makat zahraniční lopaty ubytovane na ubytovně přímo v areálu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

I když v mém věku v té době už skutečně budu sedět na prdeli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Pokud chtějí v Británii postavit 1.7 milionu stanic, tak na to musí do roku 2030 sehnat, při průměrné ceně stanice 16.500£, cca 27.728.250.000£.
Další náklady s tím spojené, mě naprosto nechávají v klidu.
Mimochodem, jak se bude vozit zboží, rychle podléhající zkáze, jak budou jezdit sanitky, hasiči (v malé anglii se o policajty nebojím)...

Jak to dopadne ve skutečnosti, se budeme moct dívat v jedině správných demokraty ovládaných státech US. Tam ten zákaz bude nejenom na výroby, ale i na provoz (a Jenda Bída jim to odkýve)...
...v zemi, kde se všechno vozí auty...
...se fakt pos*ru smíchy...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Podle odhadu Michala Macenauera bude 80 procent energie pro elektromobily zajišťovat pomalé nabíjení doma či v areálu firem. K tomu většinou stačí stávající infrastruktura, je třeba „jen“ dokoupit dobíjecí stanici zhruba za 25 tisíc korun. Pro většinu firem to nebude představovat velkou zátěž, zvládnou to i majitelé rodinných domů. Ostatně oproti ceně domu nebo elektromobilu vypadá 25 tisíc jako drobný výdaj.
Rychlonabíjení za 20 až 30 minut bude podle Michala Macenauera čistě komerční záležitostí, na niž se zaměří specializované firmy. Vzhledem k vysokým nárokům na připojení k síti i vyšší ceně rychlonabíječek se bude jednat o prémiovou službu, kterou lidé využijí jen v případě nutnosti. Rychlé nabíjení totiž nákladově vychází nejméně na 15 korun za kilowatthodinu, tedy na trojnásobek běžné ceny elektřiny.

Podle zkušenosti společnosti ČEZ stávající majitelé elektromobilů najezdí v průměru 18 tisíc kilometrů za rok, ale zároveň uvádí menší spotřebu energie na 100 ujetých kilometrů. Výsledek je tedy stejný – tři miliardy kilowatthodin. Pro představu: takové množství elektřiny by při plném provozu vyrobil jeden jaderný reaktor či paroplynový zdroj o výkonu 400 megawattů.
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion…

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

jsem ja

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Pro představu: takové množství elektřiny by při plném provozu vyrobil jeden jaderný reaktor či paroplynový zdroj o výkonu 400 megawattů.
„Největší porce nabíjení se odehraje v období, kdy lidé přijedou z práce domů. Pro jeden milion elektromobilů může dojít k momentální potřebě výkonu i kolem jednoho gigawattu

----
to je to teoreticke uvazovani

a kdyz jeden zdroj vypadne tak auta 3 mesice nepojedou ?

takze budou muset byt aspon tri reaktory, nebo zdroje kazdy o vykonu 1000MW pro pripad vypadku a aby take nebezely porad na 100%

vidite nekde stavbu podobnych zdroju s dokoncenim do 15 let ?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Macenauer je očividně v obraze....
Nabíječka za 25k je tak do garáže K tomu si potom šikovný kutil dodělá elektriku, co v ní není a podle předpisu být musí, zaplatí revizi, udělá si novou přípojku, nebo navýší stávající příkon a dostane "nádherný" tarif na nabíjení. Firma takovou použít může jenom v případě, že se s ní bude nabíjet pouze a jedině firemní auto.
Pokud ne, tak je to dle zákona veřejná nabíječka a musí odpovídat typickým euro/českým byrokratickým nesmyslům a docela tvrdým normám a hlavně a nejvíc požadavkům místního dodavatele energií, které jsou místy nesplnitelné.
Navíc každá firemní i domácí nabíječka, je dle stavebního zákona stavba, takže musí mít stavební povolení!

A mimochodem kolik zaměstnavatelů je natolik dobrotivých, že nechají zaměstnance nabíjet zdarma?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Na dobíjení elektromobilu v práci rovnou zapomeňme, žádná firma nebude platit zvýšené náklady na posílení příkonu, předělávat kabely, stavět nové rozvodny, protože v těch starých není pro nové přípojky a jističe dost místa. Navíc nabíjení auta v době práce znamená dobíjení v době největší energetické špičky, to znamená rapidní navýšení rezervovaného příkonu na cca. dvojnásobek a také zdražení ceny dodávané elektřiny. to se musí zákonitě promítnout do cen výrobků. V automobilovém průmyslu jsou všechny náklady počítány na maximální možné optimum, takže pro zdražení zde nebude žádný prostor.
Zůstane jediná možnost, doprava zaměstnanců do práce firemními autobusy ze sběrných míst. Elektromobily to nevytrhnou a způsobí spoustu problémů ještě dříve, než dojde k jejich masovému rozšíření. Celý projekt elektromobility narazí na finance ještě dříve než EU dosáhne všech cílů. Navíc se začnou bránit těžaři ropy.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Ale o tom zde už dobrou půlhodinu hovoříme, Mlho...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Poradenská firma v energetice EGU Brno, a. s. byla hlavně přibrána do projektu EU “Stride”, což jsou chytré sítě a vše smart v regionu Podunají, takže proto nás dle pana Macenauera čekají jen zářné zítřky.
To jsou ty nové zdroje příjmů pro někoho. Např. ODSak M. Kuba začal před časem podnikat v bateriích a hle, už je novým hejtmanem Jihočeského kraje.

https://www.egubrno.cz/oznameni-spoluprace-na-evropskem-projektu-stride/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

auta budeme vyrábět v ČR (Škoda-VW) a nebudeme muset každý rok vyhodit přes 100 miliard korun
za nákup ropy a ropných produktů. Co se Vám na tom nelíbí??
A když si budeme (většinu, ne vše) elektřiny vyrábět pomocí vody, slunce a větru, našeho, zase bez dovozu,
tak na tom taky vyděláme.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

A hlavně bude VW vyrábět, když mateřince poteče do bot...Jasně.
Za tu spotřební daň za prodej té nenakoupené ropy, si zadotujeme další slunečníky a větrníky a vodníky.

Jihomoravský kraj energeticky vyrobeno 2019= 1.73GWh/rok
Spotřeba je 5.384GWh/rok
počet os aut na 1000 obyvatel v JMK je 451
Pokud by všichni měli nová EV, bude potřeba dalších 24,03GWh.
A to se bavíme jenom o osobních autech. A o nových.
Za rok, dva, už bude potřeba o 20% víc.
Tu elektřinu si naprdíme, nebo budeme dělat plynové kotle (na nedemokratický plyn), jako pomýlení soudruzi v NDR?
Nebo přestaneme pěstovat všechno na potraviny a necháme to shnít v ekologických kotlech?

Mimochodem ty super EVčka z NDR, potřebují na svou výrobu víc ropy, než vyjezdí pidi-spalovák EURO6 za 5let, tj počítanou životnost.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Sorry, mají tam být TWh

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výsledky přepočítávání v Georgii a Wisconsinu zřejmě rozhodnou o tom, jestli má Trump šanci zvrátit výsledek voleb.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/volby-usa-trump-wisconsin-prepoc…

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Ve Wisconsinu byly popřeny matematické zákony. Po přepočtu se ukáže, jak kvalitně se manipulátoři z bažin připravili na fyzickou kontrolu korespondenčních hlasů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Podvod - zřejmě ano, ale Trump to musí dokázat.

Pokud se mu to alespoň v jednom státě povede, bude na koni.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

už existuje celá řada svědeckých výpovědí sepsaných pod přísahou notáři. Uvidíme koncem listopadu. Přepočítávaní hlasů asi nebude to podstatné pro to, aby NS USA vyhlásil DT prezidentem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Na jú tjúb běží neustále mnoho dalších a dalších videí, které zprostředkovávají postupně nejrůznější odhalení podivností, "omylů" a podvodů při současných volbách v USA. Člověk z toho má pocit, že to snad ani nebyly volby, ale jedna velká zinscenovaná hra.

V Georgii se našlo cca 5000 nových nezapočítaných hlasů, z nichž převážná většina patří Trumpovi. I tak zřejmě pouhé přepočty hlasů v Georgii nebudou stačit na obrácení výsledku pro Trumpa. Ten považuje probíhající prosté přepočty hlasů bez vyloučení prokazatelně ilegálních hlasů za frašku a zřejmě se s tím nesmíří.

Těch nesrovnalostí napříč celými USA neustále přibývá, třeba v Ohio našli velký pytel s roztrhanými volebními lístky, které všechny patřily Trumpovi... nabízí se otázka, jestli je takhle vůbec možné celé volby považovat za platné.

Každopádně náš prezident Zeman se vyjádřil, že by toho už měl Trump nechat a nebýt trapný. Máme nyní prezidenta, který se ještě před vyhlášením výsledků auditů postavil na stranu legalizace volebních podvodů. Pak se nedivme při našich parlamentních volbách příští rok na podzim.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

je to hňup.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by :: (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale Trump si u něj trochu rozlil mlíčko. Starý ještěr má setsafra dobrou paměť a je jaksepatří pomstychtivý.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

ale přál předčasně Trumpovi ke zvolení,což musel Ovčáček vysvětlovat omylem, který se mu stává jednou za x let. Stejně jako přál Quiadovi a zval ho na návštěvu. A Maduro ne a ne odstoupit. Stejný narcis jako VK, každý den žasne nad svou inteligencí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikdy jsem se netajil tím, že že jsem ho volil z jediného důvodu: Miloš Zeman je nejhezčí holka z ošklivince.
Starý Ještěr má proti ostatním politikům jednu nespornou výhodu: má v hlavě mozek a umí ho používat. To neznamená, že by snad byl dokonalý, neomylný či vzorem hodným následování. Znamená to pouze tolik, že drtivá ostatních politiků nedosahuje mentálních kvalit, pro které by s Milošem byli alespoň srovnatelní.

Což je dost bída, ale co už: prostě je to tak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

neoznačil voliče Zemana nedávno zesnulý režisér (čest jeho památce), nýbrž stále "dobře" žijící režisér Hřebejk, jeden z těch mála vyvolených prorežimových režisérů, který si jako čuník pochrochtává, neboť je napojen na cecík veřejnoprávních peněz (z našich daní, kterým se honosně říká koncesionářské poplatky), poskytovaných kamarádíčky z České televize. Na Hřebejka se dobře hodí výrok římského císaře Vespasiana "pecunia non olet". Hřebejkovi se eklují voliči Zemana, ale jejich peníze mu nesmrdí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Odhlásit se z TV poplatku. Nechápu, že už to většina národa dávno neudělala.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

No, sám jistě dobře víte, že to tak jednoduché není - pokud tedy chci dodržovat (sic debilní) zákon, nebo nechci televizi úplně vyhodit. I kdybych ji používal jen jako monitor na sledování filmů z PC, musím výpalné platit. Hezky si to vymysleli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

nekupovat ten bazmek, ani novou bednu. Slovenské a další zahraniční chytím v pohodě a ostatní na https://www.spustit.cz/

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nekupovat ten bazmek, ani novou bednu. Slovenské a další zahraniční chytím v pohodě a ostatní na https://www.spustit.cz/

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nekupovat ten bazmek, ani novou bednu. Slovenské a další zahraniční chytím v pohodě a ostatní na https://www.spustit.cz/

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)