Prvek očekávání následovaný prvkem zklamání

Autor
Štítky

Včera jsem si dal oddech. Sobotní zabijačka mi dala zabrat. Žádní hosté, jen rodina, hodně dětí, ale málo pracantů. Takže jsem se nadřel tak moc, že jsem nebyl schopen napsat alespoň nějaký blábol. V neděli jsem se snažil všechno dohnat a tak dneska vyjde text, z který se rovnou omlouvám všem, kterým už koronavirus leze krkem. (Hele, to je moc pěkný příměr... koronavirus, co leze krkem). Nicméně vláda se dneska má rozhodnout, že zase všechno zavře, zase to ovlivní naše životy, zase to ovlivní naše HDP, zase to zničí některé existence a protipólem by snad mohly být nějaké zachráněné seniorské životy. Možná... 

Začnu jedním střípkem. Můj bratr Master stále věří tomu, že jsme blízko promoření. Dneska se dopracujeme na reprodukční číslo 1,15, což je hranice kterou Master stanovil jako předěl mezi dobrým a špatným. Samozřejmě je to asi tak stejný předěl jako mezi starověkem a středověkem. Existuje sice datum, ale tehdy si nikdo ničeho nevšiml. Reprodukční číslo může samozřejmě vystoupit ještě kousek výš, aniž by se něco vážného stalo, ale existují jisté drobné náznaky, že dynamika nových nákaz klesá i přes rapidní předvánoční pokles disciplíny mezi obyvatelstvem. Pokud má Master pravdu, další vlna co nás čeká bude mít vrchol někdy za deset dní a jako vánoční dárek dostaneme setrvalý pokles případů bez ohledu na rozvolňování opatření. Ale pokud bude reprodukční číslo dále stoupat, jsme zase v průseru. 

A ještě přidám jednu odbočku... dneska tuším mají volitelé v USA potvrdit nového prezidenta. Něco mi říká, že Biden potvrzen bude a mám stákle větší dojem, že Trump je definitivně v koncích. V posledních dnech půsbil jako Hitler v berlínském bunkru. Mluvil stále více z cesty a zřejmě už i jemu dochází, že protivník byl připraven lépe než čekal. Nechci hodnotit míru volebních  podvodů. Nejsem znalec poměrů. Ale jedno je jasné, nebýt koronaviru, nehlasovalo by víc jak sto milionů voličů korespondenčně. Kdyby do volební mítnosti přišli, byla by menší šance na různé vychytávky s hlasy a obálkami, statistické grafy by nevypadaly tak divně a možná to Trump i vyhrál.  Bagatelizace koronaviru se ve světle Ňů Jorských rakví, mrazících aut, přeplněných nemocnic a masového korespondenčního hlasování nevyplatila. Všimněte si, že vůbec nic nehodnotím z hlediska férovosti, či práva. Zdá se, že i volební boj se vede stejně totálně jako opravdová válka s využitím všech prostředků. Pokud tomu ta je, nemá smysl ronit krokodýlí slzy nad neférovými metodami soupeře, ale je třeba se jim přizpůsobit. 

U nás bych pak v boji s koronavirem viděl problém téměř biblického rázu. Ve svaté knize je psáno, že Bůh zatracuje člověka  za to že není ani horký ani studený, ale je vlažný. Takhle bych hodnotil našeho Andrejka. NArozdíl od Trumpa si neuměl vybrat roli. Neuměl být ani zásadový alarmista, ani zásadový popírač.  Na jedné straně zavíral, ale nedokázal si za tím pevně stát. Je svým způsobem chvályhodné, že za porušení vládních nařízení "nevěšel provinilce na pouličních lampách", ale nepůsobil nijak rozhodně. Nebyl někým, za kým bych se mohl semknout i když osobně jsem souhlasil s tím, že opatření jsou nezbytná. 

Na druhé straně Andrej neuměl být ani zásadovým odpůrcem jako třeba Lukašenko, nebo již zmíněný Trump. Neuměl si vybrat ani druhou stranu. V konečnén důsledku ho vlastně národ viděl podobně jako českého krále Václava IV, kterak chodil kontrolovat poctivou váhu chleba na trh. Babiš v posledních měsících nebyl žádný rozhodný vůdce. Ani Stalin ani Churchill. Vyjadřoval se k margináliím... jak je to s popíjením kafe, jak je to s popíjením piva, jak je to s rouškami na veřejnosti, zasahoval do toho, zda bude zavíračka v osm nebo v deset. Takhle si ho teď pamatuju. Král chodí v převleku a kontroluje nepodstatné prkotiny, na což má celý ansámbl lidí. Václav IV se do dějin zapsal jako slabý král... Andrejovi to reálně hrozí také. já nevidím žádného diktátora, naopak vidím spíše klátící se třtinu ve větru.  Andrejko nebyl schopen si zjednat pořádek. 

Proč to všechno píšu...

Myslím, že každý v této republice to mohl zřetelně vidět. Každý u nás mohl vidět, že se situace na bojišti mění každým okamžikem, že vláda často jedná chaoticky, že podléhá tlakům opozice i médií a pak naopak se snaží prezentovat pevně a nerozborně. Každý mohl vidět, jak se nakonec postupuje s protiepidemickým systémem, každý se mohl podívat k Andrejovi na fejsbůk, co nám prezentuje. Každý dokonale a přesně vidí, v jakém světě žijeme, s jakými lidmi pracujeme a jakou vládu máme. Každému by mělo být zcela jasné, že rizika jsou obrovská a to nejen od koronaviru, ale i od vlády. 

V dnešní době všeobecné nedůvěry všech ke všem to vidím jako obrovský problém. Naše vlast, neše republika, naše země, naše společnost nemluví jedním hlasem. Není to jedno těleso, které je dohromady víc než součet jednotlivců. Bohužel je to naopak a kupříkladu v Německu o tom píšou v novinách. Oni se zase osmělí víc a přitlačí na nás ve svých dějinných otázkách vůči naší zemi. Oni vidí, že netáhneme za jeden provaz. To je podle mě mnohem horší, než kdybychom dali Evropě najevo, že stojíme za svými zvolenými zástupci a i když nesouhlasíme, jsme schopni držet pohromadě.  Snížení daní ani další výhody podle mě nevyváží škody způsobené tím, že hlavní šéf tentokrát nešéfoval, ale nechal se vláčet událostmi. 

Poslední týdny ale byly v podstatě cimrmanovské. Čísla začala klesat, otevíraly se hospody a to v době, kdy už masterovy grafy ukazovaly špatný trend. Když jsme to viděli my - amatéři, profíci u Duška to měli vidět také.  A tak po prvku očekávání logicky nastal prvek zklamání o kterém jsem psal už před dvěma týdny.

A pak slyším v televizi  hoteliéra, kterak otevřel a nakoupil si za milion žrádlo i když viděl kolem sebe, co se děje a jak to vypadá, zapomněl na veškerou obezřetnost, zapomněl na to, že žije v České republice a úplně vypnul poznání posledních tří měsíců, kdy se situace i rozhodnutí vlády měnily ze dne na den a teď brečí, že lidi nepřijedou, vláda to zase zavře a on přijde o poslední peníze... Co si mám o takovém optimistovi vlastně myslet? Vlastně mu mohu jen popřát příjemný a rychlý bankrot. 

Vláda otevřela hospody a všichni jako by se zbláznili. Zapomněli na čísla, zapomněli na novinové titulky, zapomněli na opoziční krtitiku vlády za nepředvídatelnost rozhodování, zapomněli na PSA i indexy rizika z něj plynoucí, zapomněli na to, jak se Andrej projevoval a zřejmě zapomněli i na bytostnou českou skepsi. Hostinští nakoupili zásoby, odšpuntovali sudy, narvali hospody chlastem i masem a teď brečí, že se jim všechno zkazí... Co na to říci?  Tohle jsou ti protřelí podnikatelé, kteří si zaslouží podporu? Tohle jsou ti frajeři, kteří táhnou drobné podnikání? 

Jistě mezi nimi bylo hodně majitelů, kteří objednali jen jeden sud a další den druhý, kteří nedělali hned hogo fogo a rozhodli se vzít odpolední směnu sami, protože riziko je veliké a situace krajně nejistá. Ti si podporu zaslouží. Ale hoteliér, který se předvede jako bytostný optimista, že teď už se nmůže nic stát a prošustruje milion v jídle, to není podnikatel, ale blbec. V době, kdy je velmi snadné zkrachovat, se našlo dost podnikatelů, kteří poslední peníze narvali do byznysu předem odsouzeného k nezdaru.

Ale samozřejmě za to zase může vláda. Sice jsme věděli, jak rozhoduje, věděli jsme, jak jedná, věděli jsme, jaké jsou tam tlaky a jak snadno nám to mohou zase zavřít, ale nechtěli jsme si to připustit... Svým způsobem je to hodně chřipečkářská mentalita. Bagatelizace nejprve epidemie, pak rostoucích případů a dodnes i bagatelizace mrtvých. Inu ukazuje se, že to pletí nejen pro to, co se děje v nemocnicích, ale platí to i pro vlastní podnikání. I tam je možné bagatelizovat situaci.  

Psal jsem o tom, že hospodští a opozice berou rozvolnění opatření jako vítězství nad vládou. Že ji konečně porazili a konečně zvítězila jejich pravda o tom, že se nesmí dusit malí hostinští. Nikdy by mě ale nenapadlo, že hostinští budou v toto své vítězství tak věřit, že utratí poslední peníze za žrádlo, které jim teď shnije v ledničkách. Říká se tomu nezamýšlené důsledky. Rozvolňování se bralo jako Andrejova slabost, jako něco, co už je nevratné. A teď... bude po všem. 

Promiňte mi, zní to ode mě hrozně, ale já se nedokážu donutit, abych tyhle takypodnikatele litoval. Nedokážu jejich byznysplán vidět jinak, než jako blbost. A v podnikání se za blbost často platí cena nejvyšší. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (88 hlasů)

Komentáře

Dezerce není úplně špatný nápad, ale chce to hrát na jistotu. Například:
Sednout si na zábradlí mostu, počkat až dole přijíždí nákladní vlak, pak 9 para do kebule a spadnout na koleje. To by přežil leda tak Chuck Norris.
Jasně Vidláku, vy máte nezaopatřené děti, od těch se dezertovat nedá.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

můj duchovní otec mi řekl, "A kdo tady zbyde?" "Ne aby tě napadlo prchnout."
A tak jsem neprchnul. Můj nejlepší kamarád z mládí prchnul, do LA. Měl super zaměstnání, ale už je 5 let zpátky. Jednak je to tam samý Latinos a jednak pivo je pořád lepší tady. Možná taky proto, že důchod z toho suprového kšeftu je v Česku docela pěkný peníz, na rozdíl od toho LA.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Hodně důchodců na stáří zamíří do rodných končin nebo jiných krajů. Jedna paní se navrátila z Kanady, a stálo jí za to si tu na stáří postavit nový dům. Ovšem někteří britští důchodci si spořili na život na stáří ve Španělsku, a pak stačilo slovo Barclays bank.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

nám říkají, že probíhá horká fáze světové biologické války. Už bylo mnoho obětováno - státní rozpočty přestaly existovat, došlo k trvalým změnám způsobu života, byly obětovány celé sektory ekonomiky, veřejný prostor zahaluje všeobjímající cenzura. Pomalu ale jistě se schyluje k hlavnímu útoku.

Každý, kdo má trochu představivosti, měl by se podívat na rok 2020 očima pozorovatele z roku 2019. Srovnat statistiky nemocnosti a úmrtnosti a změny ve společnosti, které nastaly. Pak by mohl tipovat, jestli pozoruje budoucí realitu nebo jestli čte obsah katastrofického filmu, jehož uvedení do kin se připravuje. Bylo by zajímavé vidět výsledky toho tipování.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

A ten plán s termíny zná jen demoopozice, říká to Fiala. Ale neprozradí jak na to, protože kdyby byli u vlády oni, covid by se jich lekl a nic takového by řešit nemuseli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš hraje na obě strany,proto vypadá tak zmateně.
Jenže,ani odborníci se nedokáží shodnout na zvládnutí koronaviru,jak potom laik.
Bylo zmíněno,že i koronavirus pomáhá Bidenovi a s tím souhlasím.
Pokud ještě poskočí počet nakažených,vánoce přežijeme v lockdavnu,úplně uzavření doma.
Proto tvrdím,jak se stane Biden prezidentem,koronavirus skončí,ale těch problému,co koronavirus nadělal,se jen tak nezbavíme.
Co píše Občan,že je tady mnoho OSVČ,to by chtělo jasně popsat.
Víme kolik firem,než aby měli své zaměstnance,tak spíš dává práci OSVČ a to nutí mnoho,takto pracovat
Také byly různé a.s.apd.které odírali zaměstnance,nebo ani neplatili mzdu,tak mnozí se dali na OSVČ

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

protože si tak nějak umím představit co tam může být napsáno.
Já čekám spíš na takovéto zprávy
http://www.novarepublika.cz/2020/12/dulezity-krok-v-prevenci-covidu-19…
"Britská farmakologická společnost AstraZeneca, která vypracovala vlastní vakcínu proti COVIDu 19, přijala návrh zpracovatelů ruského preparátu Sputnik V na kombinaci lékařských preparátů. Dříve průběžná analýza ukázala, že průměrná účinnost vakcíny AstraZeneca je 70%. Potom Rusko navrhlo Británii zkombinovat její vakcínu se Sputnikem V, jehož účinnost činí 92%. Experti poznamenávají, že to je spolupráce zajímavá pro obě strany a může vést ke zvýšení účinnosti preparátů."
Je to už několikátá zpráva podobného znění. Dokonce i seznam.cz se s jejím uveřejněním už obtěžoval.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

AstraZeneca chtěla jít - co od toho čeká. Tedy pokud jsou ty zprávy pravdivé.

VŠECHNY důvody.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Co dělat, když vakcína nefunguje?

Zajímavé na tom je, že Rusové nemají potřebu kombinovat svoji vakcínu s tou AstraZeneckou. Ruská vakcína je prezentována jako oslabený virus, který vyvolá lehké onemocnění. Tedy na principu po desetiletí prověřeném. Už před několika měsíci jsem zde napsal, že proti takové vakcíně nemám co říct a kdybych si měl vybrat, zvolil bych si tuto. Těší mě, že ke stejnému závěru došli v AstraZenece. Skoro by se mi chtělo říct, že AstraZeneca dodá lahvičku a Rusko obsah.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Jak bylo výše uvedeno, Sputnik i Astra fungují na stejném principu - geneticky modifikovaný adenovirus produkuje bílkoviny charakteristické pro Covid19 a lidské tělo na to reaguje tvorbou protilátek, přičemž adenovirus nemá destruktivní účinky na organizmus (to je to podstatné). Rusové požili dvoukomponentní vakcínu (jedna ampule obsahuje adenovirus Ad5, druhá Ad26), Astra použila stejný Ad pro obě dávky. Tím se vysvětluje (ten Balžán) lepší účinnost Sputnika, tělo při druhé dávce reaguje míň aktivně, když dostává stejný adenovirus podruhé (proto paradoxně při poloviční první dávce Astry jsou její konečné výsledky o něco lepší).
Rusové zas mají vrásky z toho, ze odezva na Ad5 je horší, než na Ad26 (ale dohromady lepší než na 2 dávky Ad26) - proto ta jejich ochota skombinovat svoji a Astrovskou vakcínu.
A jen tak na margo okraje: zlé jazyky tvrdí, že účinnost Sputnika bude kolem 2 let (tj přeočkování napřesrok), účinky konkurence od Pfizerů prý trvají 4 měsíce (Británie si již teď od výrobce zamluvila 2,5 násobek dávek na příští rok než je teoreticky potřeba)
Bajdvej, tak tady bych byl já sakra opatrnej, Pfizer dělá vakcínu na základě mRNK (velice zjednodušeně - do buněk těla se vpraví modifikovaná RNK, která začne sama produkovat protilátky Covid19, teoreticky možné, prakticky to ještě nikdo nedělal ve velkém), možné následky tohoto způsobu zatím ale nikdo nezná.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Děkuji za upřesnění. Teď ještě zodpovědět otázky, které tak nějak zapadly. Kolikátá mutace covidu nyní řádí v Evropě? Některé zdroje říkají, že 22. Jak se s tím vyrovnají vakcíny? Zatímco roste počet mutací, snižuje se jejich smrtnost. Maně si vzpomínám na záběry z Wu-Chanu, kde lidé padali mrtví k zemi na ulicích.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vakcíny Covid se s mutacema vyrovnají podobně jako chřipkové - po zjištění, který kmen převládá se vakcína modifikuje a jede se dál do příští sezóny. Snižování smrtnosti je čirý darwinismus, virus který zabije hostitele dřív, nez se přenese, zdechne taky.
Nebyly ty záběry fejkový? Něco takového se mi vybavuje...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Letošní rok byl zahřívací. Ty pravé covidové orgie nás teprve čekají. Jednu z možných budoucností popisuje tento krátký článek:
https://zemavek.sk/covid-21-hoax-alebo-posledna-smrtiaca-rana/

Švédsko je statisticky v normálu. Jak je na tom Česko?
https://zemavek.sk/tento-rok-vo-svedsku-nemaju-ziadne-nadmerne-umrtia/

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

A zde co kromě "tvrzení" má i "grafy" (i když buhví odkud vzali čísla, ale aslepson neco krome řečí):

https://www.pojistnamatematika.cz/porovnani-umrtnosti-vybranych-zemi-be…

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

na rozdíl od toho blábolu na který odkazuje Vlastimil
Kritické čtení, to je základ.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

z dnešního rozhovoru na parlamentních listech:

"A pár dnů předtím jsem byl v Bělorusku, které je totalitní politicky, ale jejich vůdce není zas takový idiot, aby bral lidu chléb a hry. Nezavřel ligu, nezavřel kulturu, nezavřel jedinou hospodu, kino, jakékoliv aktivity. Hádejte, co se stalo? Nic. Mají obdobné počty nakažených tou hroznou nemocí, kde si lidi musí udělat testy, aby zjistili, že ji mají! Nemocnice fungují, děti navštěvují své prarodiče v domovech důchodců, nikde se nehromadí hromady mrtvol, krematoria nemusí nakupovat nové mrazáky."

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Koukněte na Čínu. Ta je mnohem více podezřelá než to Bělorusko (poměrně malé).
Hleděl bych na to skepticky, kdoví jak tam ty věci vykazují a vyhodnocují.

My se tady ústy oligarchy - vládce taky kasali, jak jsme to perfektně zvládli. Uplynulo jen pár měsíců....

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Vzpomenu-li na jeho "reportáže" dávnější a dávné a porovnám je s těmi z poslední doby /kde fšude byl/ jsem na rozpacích. Nechci mu šahat do svědomí, ale moc mi to připomíná doby dávné, kdy jsme vandrovali prstem po mapě, vymýšleli a fantazírovali, abychom nakonec spočítali finance a vyrazili potichu a nenápadně k bratrům bulharům, kde jsme si užívali nejen moře ale i jiných specialit. Tož kdo ví, ale nezapomínejme na věk.....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

19 týdnů je jen obraz minulé doby. Master má aktuálnější data

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Proč moudré elity tak zuřivě tlačí vakcínu, která má zachránit nejstarší část populace a udržet všechny dosud žijící při životě za každou cenu, když přitom jedním dechem poukazují na přelidnění planety a s tím související neřešitelné problémy? Zachraňujeme chronicky a těžce nemocné za cenu extrémních nákladů jen proto, abychom ještě více stupňovali náš hlavní problém?

Je tady skutečně někdo, kdo je ochoten tomu věřit?

Když se nad tím zamyslíme poctivě, musíme uznat, že žádné řešení, které má přímý vliv na aktuáně žijící populaci, není průchodné. Málokdo je ochoten se obětovat pro blaho lidstva. Jediné možné řešení je tedy omezit počet budoucích narozených. A protože se čas nachyluje a problémy s planetou se dostávají do exponenciální fáze růstu, nezbývá než začít jednat.

Aby to prošlo bez odporu a velkého civilizačního konfliktu, musí se to udělat nenápadně a řešení musí být nezvratné. Elegantní možností je použít vakcínu.

Až bude dokonáno a děti se přestanou rodit, už nezbyde nikomu nic víc, než se smířit s danou realitou. Budoucnost lidstva zajistí privilegovaná menšina, která nebyla impregnována. Planeta si oddychne a lidstvo se posune do Zlatého věku. Velký reset bude vepsán do učebnic historie.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Kovidové spiknutí by bylo jakžtakž uvěřitelné, kdyby nekonaly všechny státy v podstatě stejně. I ty, kdy jim to antagonizmy normálně nedovolí.

Každá z těch zemí má svou vakcínu, myslíte si, že si chtějí vybít své obyvatelstvo?

Vaše teorie je padlá na hlavu, stejně tak, jako jsou zřejmě padlí na hlavu její obhájci.

S padlýma na hlavu do války nepůjdu. Nejsem padlý na hlavu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Právě to, že všechny státy konají v podstatě stejně, je jasným důkazem covidového spiknutí. Protože všechny ty stejné kroky, které nemají obdoby v historii, nemohou být samostatnou vůlí těch států. Musí být nařízené shora, jednotným velením.

A odkud pochází ty vakcíny, každá údajně jiná? Nepocházejí čirou náhodou všechny z jednoho zdroje? Čím se liší Astra Zeneca od Pfizeru? Neliší se ničím, kromě obchodní značky. V blízkém budoucnu stejně budou fúzovat do jediné globální korporace.

Řekl bych, že první kolo vakcinace bude víceméně neškodné. Stejně tak druhé kolo a třetí kolo. Teprve až si lidstvo zvykne na pravidelnou, několikrát do roka se opakující dávku "zdraví" a ztratí veškerou ostražitost, potom přijde na řadu "konečné řešení".

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Tedy třeba Irán si odstřelí své děti, nechá jen dospělé a staré (a asi nějakému zbytku bohatých mužů a jejich ženám ponechá možnost mít děti) a bude zachraňovat planetu? Vážně? Kdo je bude živit?
Proč tak složitě, nebylo by jednodušší nakazit Afriku a Indii a mít v záloze drahý účinný lék?
Co když třeba Čína půjde svou cestou? Nechá si děti (zrušili program jednoho dítěte), bude nadále růst jak ekonomicky, tak vědecky, a bohatnout. Nestane se tak totálním světovým hegemonem?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Ukazuje se, že držet nákazu na hranicích moc nejde.

Program jednoho dítěte v Číně ukončili, protože došlo k samoregulaci. Křivka je konstatntní, lidé už jsou naprogramovaní.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Obyvatelstvo_%C4%8C%C3%ADny#/media/Soubor…

Jestliže se stane střední generace bezdětnou, může v klidu seniory uživit, protože nebude utrácet za svoje potomky.

Vizionářsky mohu nabídnout ještě jedno mírumilovné řešení. Až bude všem jasné, že není problém vyrobit zničující pandemii nebo aplikovat depopulační vakcínu, dostanou lidé na výběr: buď se, moji milí, přestanete množit dobrovolně, nebo použijeme donucovací prostředky. Potom si umím představit celosvětově nařízenou politiku jednoho dítěte, která v každé další generaci zredukuje počet lidí na polovinu. Pesimisticky dodávám, že to neprojde, protože je to proti přírodě.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

"Právě to, že všechny státy konají v podstatě stejně, je jasným důkazem covidového spiknutí. Protože všechny ty stejné kroky, které nemají obdoby v historii, nemohou být samostatnou vůlí těch států. Musí být nařízené shora, jednotným velením."

Nezlobte se, nemohu souhlasit. Dělají kroky, které nemají obdoby v historii protože k těm krokům není rozumná alternativa. Nedovedu si představit, že by v současné době někdo vnutil Rusku postup jdoucí proti jeho zájmům. To samé Číňani.
Ruská vakcína je na zcela jiném základě, než ostatní vakcíny. Ja u Čínské, netuším.

Pro takový případ (výskyt epidemie/pandemie) rozsáhle plány, ty se od sebe stát od státu moc nelišily. Mají na problemaatiku připravené odborníky (u nás Primula), co se divíte, že jsou postupy podobné/shodné?

Ostražitost proti vakcinaci už jsem osobně dááávno ztratil, jsem očkovaný za život proti zarděnkám, neštovicím, obrně, tubeře, tetanu atd. atd. Takže CO?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Pokud jde o očkování proti zarděnkám a spol, srovnáváte nesrovnatelné. Vakcína covid je první, která má být nasazena hromadně na dospělou populaci. Proto nemá ekvivalent.

Rusko jde vlastní cestou, protože si udržuje odstup a určitou nezávislost. Za Jelcina skoro podlehli, ale Putin to změnil. O Číně toho víme oba málo, ale moc bych za to nedal, že Čínu již ovládli globalisté.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Vakcína covid je první, která má být nasazena hromadně na dospělou populaci. Proto nemá ekvivalent."

Jako DOSPĚLÝ jsem byl na vojně HROMADNĚ očkován při nástupu nějakou sdruženou vakcínou proti všemu.

Kladu důraz na HROMADNĚ a DOSPĚLÝ.

To, že Rusko a Čína jednají nezávisle na západních státech v podstatě paralelně s nimi, je potvrzení toho, že asi jiná cesta není.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Jak velká byla ta hromada na Vaší vojně?

Když píšu hromadně, mám na mysli 60% celosvětové populace v rozmezí několika měsíců. Alespoň takový je plán, jak o něm slyšíme od božího rána do pozdní noci ve všech sdělovadlech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Já v roce 83, za průzkumem na Šumavě nejezdila sanitka, pila se voda z kaluží, jedlo, co se našlo, do army bylo daleko.
Hnačku jsme neměli.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

(velikostně) koňská injekce, která celkem bolela a okolo místa vpichu byl několikadenní otok a horečka.
Pak jsem sice vodu z kaluží nechlastal, protože jsem měl prostředky na její úpravu, ale nikdo nějakou zásadní nemocí neomarodil. A to jsme byli první půlrok v takovém humáči, že se mi z toho chce blít ještě dnes.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Na vojně bylo cca 90% mužské populace. To se Vám nezdá hromadné?

Jestliže proočkovat populaci plánují i státy jako Ruska a Čína, státy, které v žádném případě nemohou byt součástí nějakého globálního spiknutí, značí to, že je to asi cesta z problémů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Vaše vojenská hromada byla nicotná ve smyslu celosvětového účinku.

Rusko a Čína jsou státy závislé na celosvětovém bankovním kartelu, když nic jiného. Bez Rotschildovy Banky pro mezinárodní vypořádání jim nikdo nepošle ani vorla.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Celosvětová pandemie vyžaduje očkování. Osobně nevidím jinou cestu. Možnost spiknutí z důvodů, které jsem už uvedl, považuji za vyloučitelnou.
Obdobně masivní vakcinace byly v civilizovaném světě proti některým nemocem již proběhly.
Že je vakcína kšeft a že se o ni dravci porvou, je předvídatelné.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

O to se tady ani nepokoušejí
1. Nejsou z toho žádné prachy
2. Co s těmi vyléčenými? Cíl je přece jiný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

viz Vaše citace o Švédsku, která vychází prý z citace, kterou však Google neumí dohledat

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

primárními prameny. A v sekundárních dávám přednost pojistným matematikům před
webem alternativní medicíny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Nechce se mi to hledat, ale bylo by zajímavé porovnat cenu životní pojistky před covidem a dnes. Třeba se tu najde někdo z oboru, kdo má příslušné ceníky v šuplíku.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

kdo v téhle zemi vládne. Vláda a parlament nebo hospodští?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Vláda pak jen zavírá na jeho pokyn tu hospody, jindy obchody s obuví. Trafiky však nechá otevřené, kouření totiž zdraví Kovidsteinově prospívá.

Až zavřou Kirka, taky se na něj ostatní složí, má radši Blesk...anebo Reflex ?
I roušky pošlem, i ty s dírkou na fet.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Vládne (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak teď už tomu rozumím. Děkuji za vysvětlení. Jak prosté, že?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, je možné, že "hospodského s milionem do žrádla" silně podceňujete. Třeba žádné žrádlo již dávno nemá a dávno je přeprodal (a možná ani nikdy neměl), jen poučen, má na něj uschované doklady. A za pár měsíců bude chtít ten milion od státu proplatit, tak jak poradil známý právník ("stát je v době nouze povinen nahradit veškeré škody, které svým omezením způsobil").
Podle stejného vzoru se zachovali u nás podnikatelé. Jeden postavil obrovské ruské kolo na náměstí, protože, když jej nechá složené ve skladě, tak nedostane dotace. Ale když jej postaví, tak dostane ušlý zisk. Další 80 stánků na Vánoční trhy, hned vedle a ze stejného důvodu. "Stát zavřít může, ale musí zaplatit."

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

to majitel Luční boudy,kam se v zimě náklaďák špatně dostane a polovina bylo pití na Silvestra. To se mu určitě nezkazí

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

se mi kazí flaškovaná jablka!
Panečku, to je takový fofr, že už v únoru dopíjím červen!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)