Jeníku nebuď blbej!

Autor
Štítky

Dnes měl původně vyjít Targusův článek a tento text měl být pouze úvodníkem. Ale nakonec se úvodník pořád rozšiřoval a rozšiřoval, že se z něj stal samostatný článek. Targusi, omlouvám se, Tvůj nádherný příspěvek vyjde zítra. 

Před pár dny  jsem se zařekl, že koroňáčka nechám u ledu minimálně do ledna a nebudu komentovat nereprezentativní čísla vzniklá z vánočních svátků. Ale nedá mi to.  Tento článek vlastně ani není pro vás - běžné čtenáře Kydů. Dneska je určen výhradně jedné osobě a to našemu ministrovi zdravotnictví, který se ve své roli stále více plácá jak nudle v bandasce.  Jestli to tam na ministerstvu někdo čtete, běžte to Blatnýmu říct: 

Ty Jeníku, nebuď blbej!  Máš čas do dnešní půlnoci, abys odvolal největší hloupost svého života. Totiž přitvrzení PSA na pátý stupeň, kdy chceš zase všechno pozavírat a rozhodl ses, že spravedlnost mezi velkými a malými bude v tom, že si běžný občan nebude moci koupit co potřebuje nikde. Doteď jsi naštval vždycky jen určitou část ekonomického sektoru. Jsi na nejlepší cestě, abys tentokrát nasral všechny. Leda bys chtěl touto cestou sesadit Andreje, to je jediný racionální důvod, proč děláš to co děláš. 

 Na koroňáčku si vylámal zuby krasavec Ken, plukovník Prymula a teď ze sebe uděláš hlupáka ještě i ty. Odvolej ten pátý stupeň a nech všechno jak je. Teď přitvrdíš a za dva týdny se ukáže, že to bylo zbytečné, protože počet případů v nemocnicích fakt neroste. Ukáže se, že všechna hysterie kolem stoupajících případů byla jen kvůli rychlotestům a takřka všichni tihle nakažení byli bezpříznakoví. Ukáže se, že republika je promořená, ukáže se, že tvůj PES se moc nepovedl, protože epidemii nevměstnáš do jednoho skóre. Ukáže se, že statistickým číslům houby rozumíš a kromě idiotských novinářů a chřipečkářů se zesměšníš i u těch, kteří epidemii nepodceňují, ale také nehodlají panikařit. Přišel Štědrý den a najednou všechno kleslo dolů, protože lidi se přestali rychlotestovat. 

Navíc ti ten pátý stupeň stejně nikdo nebude dodržovat. Novináři si toho všimnou a budou referovat o další věrolomnosti naší vlády a našeho ministra. V téhle zemi jsou lidi, kteří umějí počítat. A nebudeš tomu věřit, oni mají své blogy či jiné platformy, jsou jízliví a mají své publikum.  Všichni majnstrýmoví novináři tam chodí číst, aby sami měli o čem psát. Tohle se jim bude líbit, protože správný bakalhář potřebuje na vládu nějaký klacek. Šafr bude nadšený a s chutí si tě namaže na chleba. 

Tož ukaž, že jsi chlap, řekni, že jste přepočítali indexy, nebo  že jste vyřadili ty tisíce bezpříznakových nákaz, které se našly díky předvánočním rychlotestům a řekni že situace nahrává tomu, že můžete nechat současná opatření a že případné změny projednáte v týdnu a pustíte po silvestru. 

Jestli se totiž ukáže, že jsi zavřel republiku, aniž by stoupaly počty hospitalizovaných, tak jsi v prdeli a ještě ti zamávám.  Pokud budeš na všech těch opatřeních trvat, tak by sis měl být sakra jistej, že se ti zahlcují nemocnice. Víš, informace, které pouštíš ven a ze kterých Master dělá svoje přehledy, ty bohužel nic takového neukazují.  Pokud se v krankenhauzech nic neděje, neměl  bys také dělat nic. UJvědom si chlape, že chceš po lidech, aby chodili po hytlermarketech a koukali na zapáskované zboží. Víš kolik z toho bude řetězových mailů a fejsbůkových vtipů? Jednoho dne to přeženeš a kromě pár rebelujících hospodských budeš mít desetitisíce rebelujících zákazníků v obchodech, Co uděláš pak? Dáš jim všem pokutu? Prostě neblbni a nech to jak to je. Těch opatření je i tak dost. Fakt je. 

Buď rád, že to dobře dopadlo s těmi zavřenými hospodami. Hamajda ti to samozřejmě neřekne, ale ani policajti nejsou zrovna na vaší straně. Tak si dobře promysli, co děláš. Mohl bys na to doplatit ty i Andrejko. 

A jestli to fakt zavřít musíš, bo ti to nařídili Ilumináti, Bill Gates, Rotschildi, Čínské tajné služby, Putin, Andrej osobně, nebo u tebe byl celý Aspen institut i s Vrábelem v čele, tak si alespoň nafalšujte ty počty hospitalizací. Takhle riskuješ, že si někdo všimne, že o tom víš kulové. 

Uvědom si, že ti to říká člověk, který v září první mluvil o exponenicálním růstu a kritizoval Adama Vojtěcha, že nekoná.  V době, kdy ty jsi ještě spolu s Milionem chvilek svorně nadával na Babiše, já jsem psal o rostoucí epidemii a průseru velkého počtu mrtvých. V době, kdy Prymula představoval svoje anděly smrti jsem chmurně předpovídal, že opatření zabrání nejhoršímu za minutu dvanáct. Když ty ji mlel o rozvolňování, jsem říkal, že bys neměl rozvoňovat tak rychle. Tenkrát jsi měl svojí hlavu (asi ses chtěl někomu zavděčit). 

Teď ti já, Velký svědek Covidův říkám, že přeháníš. Že k přitvrzování nevidím důvod, protože absolutně nevidím korelaci mezi rostoucím počtem diagnostikovaných a počtem nových hospitalizací.  Jasně, ty máš na stole horké linky, máš tam spoustu náměstků a jiných byrokratických chytrolínů, takže bys teoreticky měl mít lepší infromace než já.  Takže za čtrnáct dní se ti buď omluvím a řeknu, že jsi lépe věděl a včas konal a nebo budu jeden z těch, co Šafrovi z chutí dodají příslušný materiál.

Být tebou, zjistím si skutečnou situaci v nemocnicích a když tak svolám novou tiskovku. Vidlácky mám stále neodbytnější pocit, že vaše vlastní data čtu líp než vy.  Ono to opravdu vypadá, že jsme promořeni daleko víc než třetinou populace. Dokonce to už prodělala možná i polovina populace. Z toho žádná velkolepá epidemie už nebude. Je mi líto, ale je to tak.  Už teď běhá po fejsbůku dost videí o tom, že rozhodujete podle křišťálové koule. Riskuješ, že se to prokáže nade vší pochybnost.  Kdyby něco, zavolej Masterovi. To je matematik, ten tě uvede do situace.  A nebo alespoň zavolej do těch nemocnic. Zjisti si, jak to v posledních dnech opravdu reálně vypadá. 

Tento článek vyjde o půlnoci na 26.12. V osm ráno se pak ukáže další výrazný pokles případů v nemocnicích. Heleď neblbni a udělej lidem i obchodníčkům radost. Nech jim otevřené ty jejich živnosti, nech to přesně tak, jak je to teď a uvidíš že neprohloupíš. Naopak, za týden budeš za hvězdu. Jak totiž říkal největší frajer přes propagandu - největší tma je těsně před svítáním. 

Tvůj Vidlák 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (82 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co je teď na ulici, bude za 14 dní na jipkách.

Radši nepotřebovat a udělat, než neudělat a pak vidět, že se mělo udělat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (48 hlasů)

Problém je, že podle statistik to zatím bylo na jipkách mnohem dříve. Ony totiž ty statistiky mají své vlastní zpoždění. Rozdíl mezi novými případy a hospitalizacemi byl jenom několik málo dní. Teď prostě ty hospitalizace nechtějí a nechtějí ty nově potvrzené případy následovat v růstu. Kdyby to bylo jako kdykoliv před tím v druhé vlně, už by dávno ty hospitalizace raketově vystřelily vzhůru. Ony ale pořád ne a ne...

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

je ve špitálech nechtějí jako tu černošku v Americe,co kvůli tomu umřela

Průměrný počet slepic: 3.1 (21 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

abyste nebyl za 2 týdny na jipce.
Ať ještě chvíli blbnou s těmi restrikcemi a já na tu JIPku pojedu dost fofrem.
Mě už to vážně fakt sere. A až mi z toho nasrání praskne žilka a tam se napojen na ty budíky, ony zastaví a nebudou mít co měřit, tak mě označí za mrtvého, který zemřel kvůli tomu viru. Ne, na něj, ale kvůli boji proti němu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (34 hlasů)

Něco jsem někde blbě odklofnul, to nebyl Anonym, to jsem byl já.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Udělejte to jako já. Nechal jsem už dávno vládu svému osudu a žiju dál jako by nic. Covid považuji za vyřešený, všechno je jasné. Proto už nepovažuji za účelné mu věnovat příliš mnoho pozornosti. Je to stejné jako ty americké volby - už jim vidíme až do žaludku, co, jak a proč. Jak píšu kousek níž, už ani covidí statistiky nesleduji. Natož vládní opatření. A tudíž mě nemůže nic vytočit.

Trochu jsem akorát litoval, že se hned tak nepodívám na sníh a nepovozím na lyžích, ale zlobu jsem cíle vědomě rychle zaplašil a koketuji s myšlenkou, že bych oprášil běžky a naučil znovu plíce dýchat naplno. Akorát jsem ještě nepřišel na to, jak se dostat na vršek kopce, než vyrazím po hřebenovce, když ty lanovky nejezdí...

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

vždyť tam návod máte - běžky - odvozeno od pěšky :-).
A vy se při sjezdu nezadýcháte ? Nevím tedy jak vy, ale já si vždycky nahoře řeknu - teď prošlápneš každou muldu, nebo - teď do žádný muldy nevjedeš ... A buď musím dát kopec podle délky na dvakrát až třikrát, nebo dole vykašlu a zase zpátky nacpu pajšl ...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nevím proč mi to při sjezdu nevadí... :)

Zatím bez slepic

Poradit anger-management?

Na jedný straně je virus a na druhý straně je reakce na něj.

Virus a opatření jsou pro všechny stejné, reakce na ně jsou u každého jiné.

Kdysi ve škole jste si přeci taky musel odkroutit nepříjemné věci.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Ale po škole šla školní taška do kouta a šli jsme s kamarády objevovat svět. Pokud by to trvalo třičtvrtě roku a 24 hodin denně a my jaksi neviděli smysl té buzerace, patrně bychom se jí i tehdy nakonec vzepřeli.
Nějakou dobu bychom ta pravidla dodržovali, ale pak by nám asi došla trpělivost. Pardon, to je život. Život chce žít, ne se schovávat furt v zákopu, to už život není.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komunismus trval 40 let a nic se proti tomu nedalo dělat.

Jak byste to chtěl zvládat ve vězení?

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

pátek čtu a myslím, že na komunismus máme podobný pohled.
Jak bych to zvládal ve vězení? Musel bych, pokud bych nechtěl, aby se ze mě stal hadr na podlahu, asi zapojit to, co mi v té reklamě firma Gillete rozmlouvala. Ten machismus.
Moc se s nikým nesrat, vynutit si respekt a pochopit tamní pravidla a v rámci nich se tam co nejvíc zabukovat.
Ale my nejsme ve vězení. Teda doufám. Čmoude, vy nesnášíte komanče, ale zároveň strkáte hlavu do jiné oprátky. Chápu, že se bojíte toho viru, to já taky, ale té oprátky, co se mi utahuje kolem krku, se bojím víc.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Vždyť to dělaj furt jen napůl, koukaj na reakce a zas to rychle rozvolňujou.

Tohle není jak barevný revoluce a protesty, kdy se všechno rozjíždí jakoby samo, je to připravený, na všechno líbivé heslo nebo alespoň přibližné zdůvodnění.

To by byly TV plný srdceryvných historek o zemřelých důchodcích a demoblok by řval jako první o zavádění opatření.

Místo toho jsou proti, když by měli bejt pro. Fiala, Ferry, Hřib a Bartoš nejsou žádní bojovníci proti globalistům.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Stejná taktika. Páč nejde o ideologie, ale o ovčinec.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Přesně tak!

Pokud by to celé měla být lumpárna, tak by se protagonisté pravdyalásky chovali jinak.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Chovají se tak, "protože Babiš".

Kdyby tam byl někdo "jejich", bylo by to úplně jinak. Nejsou u koryta a u moci, to je důvod, proč řvou. Cíleně našlehávají nespokojenost lidí. Cíl - poštvání lidí proti "vládě" (Babišovi), svrhnutí Babiše, převrat, uchopení moci.

A pak se teprve nebudeme stačit divit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak! Pro ně to přišlo jako nazavolanou.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

svrhnout úplně Babiše se nepodaří, ale Babišovy se podaří vládnout společně s ODS. A teprve pak se budeme divit- ostrému obratu vpravo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

dal jsem vám tam pět slepic. Ne, že bych s vaším názorem souhlasil, ale nějakej hulvát vám tam prdul jednoslepici a já nechápu, proč.
Přeci neznamená, že, když má někdo odlišný názor než já, je automaticky na odstřel. Už jsem mnohokrát v minulosti zjistil, že jsem se mýlil, tak si ten odlišný názor přečtu, promyslím a pak se uvidí.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já dostávám jednoslepice za všechno, snad i za poznámky o počasí.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte ode mne 5.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jednoslepice přiděluje elfí robot. Třeba články zde měly 4 jednoslepice už 4 vteřiny po zveřejnění. To elfové nemohli stihnout ani přečíst.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfové totiž nepotřebují číst článek. Musí jen slepicovat a k tomu jim stačí přečíst nadpis a kliknout.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Už si ani nepřečtou, jestli jde o závadný názor, jim stačí nick, který mají v merku, že toto je ten dezinformátor, který, když napíše, že je tráva zelená, tak se na to ani nemrknou, ale hned mu to napálí.
Nejtragičtější je, že právě tito lidé dnes radí Hamáčkovu ministerstvu v boji proti dezinformacím. No těprsa.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadalo to jako záhada. Týdenní počty zemřelých osob, přesněji jejich odchylka od průměru, od září výrazně převyšovaly počet zemřelých na kovid. Vedly se debaty, co tato „nadúmrtí“ znamenají a kde se vzala.

V listopadu tento neobjasněný rozdíl dosáhl řádu tisíců a to už se nedalo přehlédnout. Někteří okamžitě začali tvrdit, že tato čísla ukazují „nepřímé oběti kovidu“, tedy buď nemocné, kteří kvůli strachu z nákazy zanedbali jiné onemocnění, nebo dokonce sebevraždy zoufalých živnostníků, které vláda připravila o živobytí.

Nyní dělá ve věci jasno právnička Klára Samková. O žádnou záhadu hlavolamu se prý skutečně nejedná a o nešťastníky zabité vládní politikou také ne. Celá věc je mnohem jednodušší.

Pokud se zjistí, že pacient je kovid pozitivní, nařizuje se desetidenní karanténa. Po jejím uplynutí je z hlediska epidemie považován za zdravého. Pokud se jeho stav zlepší, je propuštěn do domácího ošetřování.

Ale i pokud zůstane v nemocnici, je po těchto 10 dnech vyřazen ze statistik covid pozitivních. Je brán jako „čistý“, může uvolnit lůžko na kovidovém oddělení a personál k němu nemusí ve speciálním obleku.

Jenže části těchto pacientů se po vyřazení z kovid pozitivních jejich stav nezlepší, právě naopak. Komplikace, spojené s prodělanou koronavirovou nákazou, řadě z nich způsobí i smrt.

„Část, a to je těch cca 1000 osob týdně, umírá v nemocnicích jako neinfekční pacienti například na bakteriální zápal plic, nemoci oběhového systému včetně embolií, celkovou sepsi a multiorgánové selhání a podobně, označované jako ‚měl spoustu nemocí‘,“ objasňuje doktorka Samková.

Protože však tito lidé zemřeli po vyřazení ze statistik covid pozitivních, nejsou vedeni jako „zemřelí na korinavirus“. I když by bez této nákazy k jejich úmrtí nejspíš nedošlo.

Jedná se tedy pouze o statistickou nejasnost, o žádnou záhadu, nad kterou si mnozí lámou hlavu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klara-Samkova-Tolik-mrtvy…

Jasně, je to právnička, ne doktorka, ale...

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Dovedu si představit, že i tento faktor hraje svou roli, ale myslím si, že nebude ani jediným, ani převládajícím. Osobně bych mnohem víc vsázel na efekt falešné negativity PCR testů, což je faktor sice veřejně příliš nediskutovaný, ale vědě dobře známý. Těch faktorů může být ale ještě více. Košatý strom života prostě nevměstnáte do jedné škatulky ve statistice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by master

Trvalý odkaz

Nikdo dnes neřekne se stoprocentní jistotou nic. Že jsme na jaře porazili covid díky přísnému režimu nebo tomu, že je to jen chřipečka?
"Košatý strom života prostě nevměstnáte do jedné škatulky ve statistice."

V zimě mají respirační choroby daleko horší průběh. Opozice vždy bude v demokracii řvát. Jde o peníze. Když vláda zpřísní opatření, budou řvát, že živnostníci přicházejí o peníze. Když budou umírat lidi, že vláda prodala občany za peníze. Opozice není férová, že by v době společného ohrožení s vládou společně hledala východiska. To a to podpoříme, to už ne naším jménem, ale zdržíme se útoků. (Ostatně, kdyby byla na místě vlády, lépe by si nevedla. Kdo si vzpomene na ministrování Kalouska a Topolánkovu nebo Nečasovu vládu, co se tehdy dělo...)

Německo a Slovensko, sousedé, zavedli tvrdší opatření. Jisté je, že Babišova vláda se nezavděčí všem. Jako Trumpová vláda v USA. Kterou to stálo vítězství ve volbách. Kdy deep state bez ustání útočil na chyby skutečně i domnělé... Žádná vláda se nezavděčí. Ani přísným režimem, ani rozvolněním, když začnou umírat lidé, jak popsal Svědek covidův.

Takže bych se osobně držel předběžné opatrnosti. S tím, že tento zpřísněný režim je ten poslední, před zavedením očkování.

Já osobně mám hrůzu z vlády opozice. Už ukázala, po ekonomické stránce, i po stránce chování k lidem, co dovede. A jsou tam dnes další. Poslankyně pirátů např. řekla něco ve smyslu, že lidé mají moc nadměrné bydlení a že k sobě mají ubytovávat migranty. Už zaznělo z více míst, ne jen od Rozumka nebo knížete nebo Šojdrové, kolik že to migrantů zvládneme vzít jako morální povinnost...
Osobní názor. Mne nevadí opatření vlády. Zato mi bude vadit, když vláda zanedbá předběžnou opatrnost a budou umírat lidé. To jí neodpustím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebýt hytrejch trolů z opozice a aktivistů, možná by bylo všechno zvládnuté, jak v asii. Lidi přece mají /většinově/ pud sebeobrany. Tak jak to zafungovalo na začátku. Jak se do toho začali míchat ti politikáři a podobná svoloč a many aktivisti, šlo to všechno do háje. Vůbec vládě nezávidím a za tu europejskou nadřazenost, za to že "musíme" na lýže - gdyž je zima, do Chorvatska - gdyž je teplo ještě zaplatíme. To jsou ti zážitkáři....

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Osobně si myslím, že náš mnohem větší problém, než zážitkářství, je absence zpětné vazby. Vláda se tu snaží zcela bezhlavě prosazovat nějaký model opatření, který dle mého názoru vůbec nefunguje, ani fungovat nemůže. A neexistuje tu žádná síla, která by to dovedla zpětně vyhodnotit a vzít si z toho ponaučení. Očekávám, že to je přesně ten moment, čím se lišíme od těch asiatů. Zatímco my se tu snažíme hlavou prorážet zeď (a pak se divíme, že nás z toho bolí hlava), oni prostě hledají méně bolestivá řešení, kdy tu zeď obejdou. Myslím, že existují mnohem účinnější opatření, než ty, které tu naše vláda předvádí a přitom by mohla být i lacinější, než třeba pátý PES. Problém je, že tady se je nikdo ani nesnaží hledat, protože každý ví, že pátý PES to přece zastaví. To je ten náš průšvih. A pak, místo aby se to reálně vyhodnocovalo, jaký dopad má které opatření, tak se to vyhodnotí tak, že se řekne, že opatření fungují výborně, ale požitkáři nám to kazí. Je potřeba si uvědomit: Jestliže mám výborné opatření, které kazí nějací požitkáři, pak je to opatření nefungující. Výborné opatření je pouze takové, které žádní požitkáři z principu věci zkazit nemohou. Tady ale nikdo nehledá. A inspirovat se u těch asiatů, to je tu asi pod důstojnost všech, kteří o tom rozhodují.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by master

Trvalý odkaz

od příštího roku končí Flash player od adobe, furt mi to dávají na sklo. Co mi ale vadí , nejsem schopná najít něco jiného, abych mohla dál přehrávat pdf prezentace vč. dalších, které adobe bralo. nic jsem nenašla... poradíte? Mají to všechno v anglině, kterou nevládnu a v těch nynějších technických rádcích se vůbec nevyznám.
Prosím, prosím...
díky
Díky

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ale pokud bych moc potřeboval přehrát flv soubor, tak mne napadá složitější postup:
a.)stáhnu flv soubor (pokud to tedy po 1.1.2021 půjde?),
b.)ten proženu třeba any-video-converterem(v češtině) na soubory avi, wmv, mp4 .......
c.) zkonvertovaný soubor přehraji např. na VLC přehrávači

určitě bude někdo z IT oboru mít lepší a hlavně jednodušší nápad, případně to co je výše (v mém příspěvku), označí za pitomost :-)

Zatím bez slepic

já mám těch prezentací za čtvrtstoletí moc a moc...
a ráda se koukám, jak byl a byl by ten svět koldokola krásnej a co všechno různí předkové a lidi dávní dokázali....

Zatím bez slepic

Na tu statistiku nadúmrtí jsem se také díval - souhlasím, že jsou to jednoznačně oběti Covidu. Školy byly zavřené 14.10., lockdown byl pak vyhlášen 22.10., počty nadůmrtí přitom byly nejvyšší 44. a 45. týden (19.10-26.10. + 27.10.-2.11.) a pak začaly klesat. Počty nadůmrtí tedy kopírují vrchol epidemie. Kdyby to byly oběti lockdownu, tak by jejich počet měl postupně růst s délkou zavedení lockdownu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Dneska Vidlák úplně vedle. Stupeň 5 zavedený být má a byla by velká chyba ho nezavést, když už zbývá jen cca měsíc do dostupného očkování, které to definitivně zastaví. Vysvětlení Kláry Samkové mi plně koresponduje s mojí zkušeností s bratrem, který dle všecho (ještě to není jisté) prodělal Covida v září, nedostal se z toho úplně, do prosince se cítil slabý a pokašlával, pak nastalo prudké zhoršení a teď je už druhý týden na JIP, ale jako Covid negativní. Snad se mi podaří přimět doktory, aby mu udělali test na protilátky už s ohledem na naáslednou péči, kdy ho pečující osoba, která k němu bude muset docházet, může nakazit koronavirem, tak jestli je třeba se toho obávat nebo ne. Oni totiž doktoři, aby ušetřili peníze zdravotních pojišťoven, tak nesmějí dělat vyšetření, jejichž výsledek nemá vliv na volbu léčebného postupu a tak když léčí poškozené plíce, je jim jedno, zda je to z důvodu prodělaného Covidu nebo ne a ani to nezjišťují.

Když se to podaři teď lockdownem na začátku ledna hodně srazit na úroveň řekněme začátku září, do jarních prázdnin, před kterými už budou rizikové osoby naočkované, už se to rozjet nestihne. Povolit teď, kdy máme za humny britskou mutaci s vyšší nakažlivostí a nikdo neví, zda proti ní funguje imunita získaná promořením, by byla sebevražda. Jedniný účet za Covid bude celkový počet úmrtí a nárůst jiných onemocnění (způsobený následky doma prodělaného Covidu) a ten se dozvíme až s velkým zpožděním, pokud vůbec. Zatím z naší domášcnosti neonemocněl Covidem nikdo a rád bych, aby to tak bylo až do konce.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláku, kdybyste věděl jak to teď právě vypadá na odděleních kde se starají o koviďáky a jak daleko jsme na stupnici kolapsu zdravotníků jako lidí, nemohl byste takový článek napsat. Blatný to ví, pětipes je do jisté míry také gesto jejich směrem. Lidé jsou schopni naprosto neuvěřitelných výkonů a odříkání na hranici sebeobětování, ale jen po určitou dobu. Pak nastává stav který má jiná, v našem případě velmi reálná rizika jak pro zdravotníky tak pro jejich svěřence a tomu se Blatný snaží zabránit. Se spontaneitou dobrovolníků už nelze příliš počítat, teď je to o d l o u h o d o b ě udržitelném stavu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bychocenil, kdybys sice krátký, ale napsal článek co bude informačně jinýod Vidláka a amylsím si, že to ocení i on, nejhorší je být v bublině, kdy ty jsi do určité míry mimo ni, tak by pomohlo usadit ostatní zase trochu do reality, pokud není pravda to co je v článku ;)

Fakt by to bylo přínosné, článek od tebe jak to vypadá vývojově posledních 14 dní na odděleních ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Z toho nic nebude. Ze svojí pozice bohužel můžu jenom naznačovat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)