Kam jsme dali oči?

Autor
Štítky

Kam jsme dali uši?

Kam jsme dali rozum?

Je pravdou, že informace o kovidu mne již nějakou dobu jaksi míjely. Nějakou dobu - docela dlouho.

 Zpočátku jsem pandemii bral, coby osoba s těžce rozhašenou imunitou, velmi vážně. Svědomitě jsem seděl v karanténě, po jejím vypršení jsem zůstal na nemocenské, abych to neschytal, uvědoměle jsem politicky vysvětloval a agitoval mezi zlehčovači a chřipečkáři alespoň ve své famílii, zavíral své starší příbuzné na deset západů a tahal jim za dveře nákupy. 

Taktéž jsem usměrňoval Starou Jahodu, která v normálním psychickém stavu a v soukromí nemluví o svých školních svěřencích jinak, než jako o bandě rozežraných hajzlů, kdežto v době jarní školní výluky nesouvisle breptala cosi o broučcích, chuděrkách a miláčcích, načež její proslovy na téma kovidu končily zhruba tím, že škola bez její přítomnosti asi tak do tří sekund spadne až na zem a dětičky semele nějaká Baba Jaga do „Babiččiny sekané“ (znáte z maloobchodního řetězce Penny market). Dokonce jsem jí škubal z náruče jakási tři lidská mláďata, která k ní vystartovala v místním Albáči s ohlušujícím jekotem „PANČELKO!!!“

Jahoda je všecky tři sice postupně, avšak velmi zručně ulovila do náruče a vynesla je z obchodu ven (dočista zapomněla na svá bolavá záda), aby se tam s nimi mohla cicmat, takže vyjevení rodiče mohli chovat dojem, že jejich vřeštící potomkové se stali nejméně obětmi únosu za účelem rozprodeje na náhradní díly, pokud ne rovnou ubožáky, kteří jsou hromadně vražděni v přímém přenosu obzvláště bestiálním způsobem, totiž prokousnutím krční tepny či zardoušením provedeným pomocí Jahodina velmi solidního chrupu.

 

V toku času a v lavině zpráv, kdo všecko už koroňáka schytal a (ne)přežil, jsem jaksi otupěl a duševně okoral i já. Zejména kdy mne při zářijové viróze poslal pan doktor na vypíchnutí oka přes nos – pardon – test na koroňáka. Devět dní jsem v pozoru čekal na povel k mobilizaci své tělesné schránky, abych se mohl dostavit v určený čas na určené místo. Po nezdařené likvidací mého levého oka pravou rukou postarší zdravotnice jsem dalších osm dnů čekal na výsledky. Viróza, kvůli které jsem chtěl zůstat doma maximálně týden, odezněla za tři dny, za pět dnů jsem byl plně použitelný i v pracovním procesu. Zbytek – pokud dobře počítám, dvanáct dnů – šel na oltář nikoli kovidu, nýbrž srandovní organizace, jménem Státní hygienická služba.

Aktivaci mé mozkovny řádným protřepáním přinesla až smrt Jahodiny stařičké a nemocné tety. Zásluhou koroňáku, jak jinak. Začal jsem se alespoň letmo zajímat o probíhající děje, potažmo diskuze zde na Kydech.

I donesl se ke mně skrz jednu takovou diskuzi odkaz na vystoupení MUDr. Berana v poslanecké sněmovně. Tedy alespoň to tvrdil titulek. Ano, pan doktor zmínil ve svém vystoupení antivirotikum staršího vydání, nesoucí jméno Isoprinosin s tím, že dosáhl velikého úspěchu, když nasadil tento lék v domově důchodců, kde bylo nakaženo 50 % osazenstva. S výsledkem podle 

mne ohromujícím: počet úmrtí – nula. Počet nově nakažených – nula. V jeho

vystoupení zazněla i větička, nad kterou jsem doslova zajásal. 

V Polsku je lék volně prodejný! Sice se prodává s pozměněným názvem, ale to je kromě poloviční ceny oproti Čechistánu jediný rozdíl! 

Bomba!!!

Ihned jsem nažhavil drát do první lepší lékárny v Pšonkostánu, kterou jsem našel pomocí strejdy Gůgla a která v reklamě drze tvrdila, že mi jakýkoli lék dopraví až ke vchodovým dveřím mého příbytku!

 Radost mne přešla do deseti sekund po navázání mezistátního spojení. Ne, nepřijde žádný balíček s léky pro mé staré příbuzné! A pro mne, jak by smet! 

Zasílání do ČR podle slov polské slečny lékárnice zatrhly – můžete třikrát hádat. Správná odpověď zní – ano!!! České úřady!!!

 Pochopitelně s odkazem na předpisy EU, i když v nich o zákazu neobchodního dovozu léků z jednoho členského státu do druhého není ani čárka. 

Celkem nechápu, co je českému eráru do toho, že si v zahraničí objednám a hlavně zaplatím léky, které mi právě tento český erár není ochoten dovézt v potřebném množství do české lékárny! 

Že by soudruhy ze SÚKL-u tak hodně a fest srala poloviční cena v polských lékárnách?

„Idioti z celého Práglu, vyližte si prdel!!!“ řval jsem po vzoru Jiřího Kodeta (ve filmu Pelíšky) z okna místnosti, v níž se odehrála nezdařená objednávka léku na kovid. 

Vzápětí jsem vyškubl Pinocchiovi z rukou jeho patlafón a bez ohledu na jeho vzlyky o probíhající distanční výuce jsem chytře zapatlal, abych pokecal s jeho první a navíc stále aktuální láskou, která má v Polsku tetu. Ta mi znovu potvrdila, že její rodiče zvládli nákazu kovidem poměrně dobře i proto, že jim tetka opatřila polskou verzi léku, který tamtéž slyne názvem Groprinosin. Následně jsem vyžebral příslib, že se tetky poptá, jak na to, aby polské lékárny nějak nenápadně vydaly lék i pro bandu blbců z Česka.

Dobře naladěn jsem zatelefonoval svému ujcovi, který se věkem blíží k číslovce devadesát a dává si na kovid velebacha, protože jak sám řekl, tak velký důchod těm hajzlům na České správě sociálního zabezpečení jen tak dobrovolně nenechá.

Ujce jsem se chtěl pozeptat, zda o zázračném léku ví a jestli by o nějaké balení z Polska měl zájem. Ujec mne sejmul na první dobrou, páč pravil, že o tomto léku ví už od jara, akorát, že se mu ho v Česku nepodařilo za osm kalendářních měsíců sehnat, a to i přes skutečnost, že mu tento lék předepsal jeho lékař a on si jej objednal v několika českých lékárnách.

Šel jsem do vývrtky podruhé.

Po deseti minutách chytrého patlání jsem naťukal další číslo a zavolal dceři své středoškolské spolužačky do Kladna, která provozuje lékárnu.

Dotyčná byla velmi milá a ochotná. Ihned projela databázi dostupných léků ve všech velkoskladech i maloskladech na území ČR. Pak mi hrdě sdělila, že v ČR není ve skladech a prodejnách ani gram. 

Paráda. 

Po chvilce váhání pak dodala, že lék se prý dováží pořád ve stejných kvantech, jako před kovidem, ale že ona jako lékárnice jej neumí sehnat ani pro sebe.

Lék, který existuje padesát let!!!

A sebranka (jiné slovo mne nenapadá), která – mírně řečeno – není schopna ho pro ČR zajistit. 

Sebranka, která nám to ani není ochotna sdělit. 

Sebranka, která nás žene od jednoho omezení do druhého a tváří se, že je všecko v Ou Keji.

Sebranka, která v klídečku utrácí stovky miliard korun českých za opatření, která by vůbec nebyla nutná, kdyby byl tento lék nasazen alespoň v nemocnicích, když už ne ve starobincích – pardon - v domech s individuální péčí o klienty...

Sebranka, která dopustí, aby se u nás prodával lék za dvojnásobek ceny obvyklé v sousedním Polsku.

Sebranka, která se nám směje do ksichtu a dělá všecko pro to, aby nás vychcípalo co nejvíc.

…………………………………………………………………………..

Kdo po mně může chtít, abych se v tomto státě cítil doma?

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (148 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

S tym jest všedie dobře.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Kto lub co? (neověřeno)

Trvalý odkaz

psát polsky, co?
Ono se to dá zkopírovat z překladače:
... dobrze wszędzie...
Akorát se to naučit napsat správně česky, aby překladač napsal to, co zrovna potřebuju...
Anebo mít tu polštinu aspoň trochu naposlouchanou:
... dobře všyndži...

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

a na pravopis, natož na překladač, kašlu. Jako mluvnický partyzán. Je to ze severa a to je hlavní. Mluvil tak na vojně synek z Bukovca. Je tomu rozumět a to stačí.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

To už je taky zvyk, že se o tom člověk nesvěří ostatním. Další možnost je, že byl náplava ve druhé generaci.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

nenaučí, furt melou svoje hovna. A děcka náplav se kdysi naučily perfektně, anebo opět vůbec. Dnes neumějí dialekt ani naše děcka.
A slovo "lub" prostě v GoNaP-u neuslyšíte. Dokonce ani moc ne na polské straně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

takhle špatně mluvit na veřejnosti! I po třiceti letech!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

dřistnuť těm, co se mezi sebou začli na obchodní schůzce bavit vasrpolštinou. jednu po gembě. Ani čeština, ani polština.

Dialekt také podléhá svému vývoji, o tom jste už někde slyšel ?
Prznění zprzněného, dal by se tak tento proces možná někdy nazvat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Je to jako každej jinej jazyk na světě.

Kdyby se to snažilo naučit tolik lidí jako španělštinu, němčinu, francouzštinu nebo angličtinu, tak by se to naučilo stejný procento.

Stejně tak děcka. Všude na světě se děcka učí buď podle naplavených rodičů blbou verzi nebo podle okolí správnou.

Kdybyste tam měli učitele dialektu a výslovnosti, placené tisícovku na hodinu a náplavám se pořád vyplatilo za to ty prachu dát, tak byste těch po vašem mluvících náplav taky měli víc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vám ta zkušenost doufám otevře ústa, a ruku a hlavu posílí a přiměje k ještě pilnějšímu psaní. Mě zkušenosti s tímto stát(d)em, asi dlouhodobější než vaše, říkají : je to marný!
Mimochodem : když jsem po půlnoci otevřel přístup bylo u článku 8 hlasů a score 2,0.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

neodpouští ani na hnojišti.
A tady zvlášť ne...
Ale buďte v klidu, já se tam přes noc nějakých padesát hlasů po pěti kurách přihodím. K tomu mi dopomáhej Svatý Bidet.
Amen...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

milý Whatsone. Nedostatek léčiva bude mít za následek výrazný dopit po vakcíně z které je pořádný vývar a určitě nějaké procento teče i do té správné kapsy ve vládě nebo anofertu....

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

mozete mi dat link na spominanu lekaren do Polska? Chcel by som vyskusat ci aspon na Slovensko by sa nedalo poslat
na Slovensku isoprinosine stoji 30€ co je cca 800Kc a este k tomu je na predpis
predpokladam ze v Polsku to vyjde vyrazne lacnejsie

ale ked uz sa chcete liecit na Covid tak odporucam L-Lyzin, 1 kg stoji cca 10e (250Kc) a denne staci davka 1-3g cize polovica cajovej lyzicky
a ucinnost porovnatelna s Isoprinosine a je zohnatelny aj v CZ
takze nakupil som Lyzin a odsypam vsetkym znamym davku potrebnu na liecbu kovid (ccca na dva tyzdne)
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=gymbeam+l-lysine+500+g
https://www.namaximum.sk/kategoria/aminokyseliny/lysine-l-lyzin/?parame…;

ale najvacsi hit je momentalne Ivermectin, zial v EU je povoleny len pre zvierata (tie su cennejsie ako ludia v ociach Bruselakov) takze potrebujete ukecat znameho co je zverolekar
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/403864/mesik-covid-19-nie-vakcina…
je to fakt bomba a po svete kazdy den pribudaju lekarske studie o jeho ucinnosti

zaklad je ale vitaminova bomba: D3 2000UI, C s pomalym uvolnovanim 1000mg Zn 15g a narazovo 100g prvy tyzden
ACC-long a Doritricin
Ak nepomoze tak azitromycyn (Sunamed) a v pripade zapalu pluc nasadit astmaticke lieky ako prednison a kortikoidy (pripadne methyl-prenisolon)

velmi dobry navod je napriklad tu
https://blog.hlavnespravy.sk/25058/cakanie-az-na-nemocnicu-zabija/
alebo tu
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/566088-zivoty-mnohych-slovakov-s…

ale ak je zaujem mozem dodat aj zahranicne zdroje a lekarske studie co treba robit a moje osobne konzultacie s lekarmi ktori kovid liecia (nie som lekar ale zaujima ma to)
pripadne dajte do googla I-MASK protokol alebo MATH protokol alebo MARIK protokol atd ....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Knieza Myskin (neověřeno)

Trvalý odkaz

dexametazón na zastavenie autoimunitnej reakcie

https://www.ouest-france.fr/sante/virus/coronavirus/traitement-du-coron…
Zatiaľ sú antikoagulanciá a dexametazón , známy kortikosteroid, jedinými liekmi, ktoré preukázateľne liečia závažné prípady Covid-19 . Okrem lepšieho využitia kyslíkovej terapie sa tým podstatne zlepšila prognóza hospitalizovaných pacientov.
Podľa profesora Érica Caumesa v prvom rade v parížskom Pitié-Salpêtrière klesla úmrtnosť pri intenzívnej starostlivosti zo 40% na 25%. A riziko prechodu z hospitalizácie na intenzívnu starostlivosť bolo znížené na polovicu, nedávno ubezpečil Arnaud Fontanet, člen vedeckej rady.
Protizápalové látky, ako je dexametazón, znižujú autoimunitnú reakciu, ktorá napáda pľúca, počas nadmernej reakcie na covid u niektorých ľudí, ktorí skončia na jednotke intenzívnej starostlivosti. (cytokínová „búrka“)

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/kortikoid-lecba-koronavirus…

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-zabiraji-na-covid-stare-zname-le…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zdravím Targusi. Do nějaké lepší lékárny jste vůbec nemusel volat. Stačilo polechtat onkel Gůůůgle a podívat se do polského Dr.Maxe:
https://drmax.pl/catalogsearch/result/?q=Groprinosin
Je to (zrovna pro vás) tak velký problém, když do Cieszyna to máte co by kamenem dohodil (a zbytek došel pěšky), projít se zase po mostě "přátelství", v kantoru vyměnit zlotuwki a zakoupit Groprinosin přímo v Pšonkostánu? :D

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by Ostravak (neověřeno)

Trvalý odkaz

okna svého obydlí, do Těšína bych to teda pěšky nedal. Lépe řečeno jsem na to líný. Je to skoro 30 km...
... a k ujcovi rovných 140. To se taky blbě šlape...
Proto jsem chtěl Groprinosin jednoduše objednat a nechat rozeslat zájemcům z řad rodiny a blízkých...

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Já taky tím "coby kamenem dohodil" myslel nějaké motorové přibližovadlo a "zbytek došel pěšky" jen přes ten most...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

jsem svým cobykamenem jezdil denně na školení a dokonce jsem se po příjezdu domů i učil. Tudíž jsem chtěl za pár peněz navíc vyřešit problém mladě, chytře a krásně, neboli "online" (čti, jak píšu, tedy žádné "onlajn").
Nu, nevyšlo to, stane se...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

https://www.google.com/search?ie=UTF-8&source=android-browser&q=lek+pro…

Osobně bych zvážil, jestli není lepší počkat na očkování. Ta investice do léku je jen na dva, max. tři, měsíce, odhaduju.
Návratnost, tedy, že se někdo z blízkých nakazí, pokud dodržují karanténu, poměrně malá.

Ale, když je to už pro vás takový problém, tak vám poradím. Můžete ho koupit tadyhle. S doručením až do domu.

https://www.amazon.com/isoprinosine/s?k=isoprinosine

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

nikdy.
Za prvé už byly hlášeny komplikace u lidí s poruchou imunity.
Za druhé nám je vrchností příliš vnucován.
Za třetí to bude naprosto stejná sračka, jako očkování proti chřipce. Vydrží to jednu sezónu, pokud vůbec a pokud se soudruzi výzkumníci trefí, který virus nás navštíví, resp. jak zmutuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Gnoprinosin z Polska za 180 Kč, z Amazonu ten samý Isoprinosin 500mg/50tbl za 1400 Kč :-)))

Díky Targusi a dexxi, čekal jsem, až ke mě přijde informace, jak se k léku dostat a koupit ho do šuplíku, kdyby někdo v mém blízkém okolí kovida chytl. Jdu nakupovat z Polska, zkusím to z e-shopu a když nepochodím, jistě se na Kydech najde někdo z pohraničí, kdo by byl ochoten vypomoct a zajet do polské lékárny, udělat pro kydaře hromadný nákup a pak to rozeslat na adresy.

Super čtení na dnešní po ránu, Targusi!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Zdá se, že je to tak jak píše dále v diskusi Občan a že je groprinosin v Polsku jen na předpis. V e-shopu je v nabídce jedině osobní vyzvednutí nebo kurýr. Vlastně jsem to i věděl, když jsem se o to zajímal někdy v létě, ale už jsem to zapomněl. Tehdy jsem zaúkoloval kamarádku doktorku ORL, pracuje ve fakultce, aby mi ho sehnala. Ještě se jí to nepodařilo.

Lék je dohledatelný leckde jinde. Například tady se zdá, že ho posílají kamkoli bez předpisu:
https://eliveragroup.com/products/groprinosin-0-5g-x-50-tablets
Akorát stojí s poštovným asi litr a dávkování pro 100kg chlapa píšou že je 10 tbl/den. Tak to je na pováženou kupovat x balení do šuplíku pro strýčka příhodu. Možná lepší zkusit jedno balení, jestli dodávka funguje a jak rychle.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

https://www.info-koronavirus.cz/isoprinosine-a-koronavirus/

Při léčbě Covid-19 je dobré využít maximální dávkování a to 4×2 tbl (4×1000 mg = 4g/den). Délka léčby by měla být 7-10 dní nebo dva dny po vymizení příznaků.
Pro děti od 1 roku je dávkování 50 mg/kg tělesné hmotnosti, tj. 1 tableta/10 kg do 20 kg tělesné hmotnosti. Dále je dávkování jako u dospělých pacientů.

Šestihodinové intervaly mezi dávkami není nutné striktně dodržovat třeba kvůli spánku a to je výhoda preparátu.

Pro ty, kteří přímo pečují o nemocné s Covid-19 (pracovníky v první linii) bych doporučil intervalové preventivní užívání Isoprinosine v dávce 2x 1 tbl (2×500 mg) po dobu 10 dnů poté 20 dnů bez užívání a to celé ještě dvakrát zopakovat.
Dojde k významnému zvýšení a hlavně udržení populace NK buněk, které mohou velmi významně zpomalit vznik případného Covid-19 u vysoce exponovaného zdravotnického pracovníka.

V případě následného vzniku onemocnění Covid-19 bych doporučil každému zdravotníkovi okamžitě shiftovat z preventivního dávkování na klasickou léčbu Isoprinosine pro akutní respirační virové onemocnění v dávce 4x 2 tbl (4×1000 mg) po dobu 7-10 dnů nebo po dobu dvou dnů po vymizení příznaků.
Existují pacienti, kterým by se léčba Isoprinosine nedala doporučit?
U osob jimž je doporučena léčba nebo preventivní podávání Isoprinosine je nutné zjišťovat dle SPC, zda má být Isoprinosine s opatrností užíván při současném podávání inhibitorů xanthinoxidázy (alopurinol), urikosurik nebo diuretik – thiazidových diuretik (jako jsou hydrochlorothiazid, chlortalidon, indapamid) nebo kličkových diuretik (jako jsou furosemid, torasemid, kyselina etakrynová). Isoprinosine se nikdy nepodává současně s imunosupresivy, aby se předešlo vzájemné interakci a snížení požadovaného léčebného účinku. Současné užití se zidovudinem (AZT, azidothymidin) zvyšuje tvorbu AZT nukleotidu mechanismem zahrnujícím zvýšení biologické dostupnosti AZT v plasmě a zvýšenou intracelulární fosforylaci v krevních monocytech. Výsledkem je zvýšení účinku AZT.

(http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0162748&tab=texts). Dále je možné sledovat SPC platné na Slovensku (https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/isoprinosine-500-mg-tablety- 194557.html). Indikace jsou v každém státě rozdílné.

Isoprinosine může přechodně zvyšovat koncentraci kyseliny močové v séru a v moči, zejména u mužů a starších osob obojího pohlaví. Hodnoty však obvykle nepřesahují meze normálních hodnot (tj. 0,18– 0,42 mmol/l). Zvýšení hladiny kyseliny močové je způsobeno odbouráváním inosinové složky přípravku jako přirozeného purinu u lidí na kyselinu močovou. Přípravek by proto neměl být podáván pacientům s diagnózou dny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

telecí mozeček, Občanovo droždí, mořské sardinky.....
Zkušenosti s vyplavováním purinu kopřivovým čajem jsou.

Bruselská šlechta zas ostrouhá, uspořádejme na ni sbírku !!!

Na ja, ale co občan bez dny i bez isoprinosinu ?
Prinese si proste neco jineho.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Já se vám snažím nezjištně pomoct, ze svého chytrého telefonu a z křesťanské lásky a vy na mne takhle! Vy jeden nevděčný, atakdále, ... však víte. Teď z vás budu mít celou noc depku! 😄
Je tam psáno, že ho sem doručí a co je psáno, to je dáno! Pochybuju, že by rozbalovali každou krabičku od Amazonu :-)
----------
Tak dobře. Můžete to koupit tady.
https://m.ceneo.pl/Zdrowie;szukaj-gnoprinosin

A kdyby byly potíže s doručením až na vaši ctěnou adresu, můžete zkusit tohle
https://www.nakupy-polsko.cz/

Víc pro vás v tuhle chvíli mezi svátky klidu a míru, udělat nemohu. Doufám, že nebudete žbrblat a oceníte to! Dobrou👋

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Antabus , jinak se píše i o terapii Lysinem - běžně dostupnou aminokyselinou. K očkování bych byl skeptický - už nyní se ví že min. 2 mutace nemusí reagovat na očkování - tím že se naočkujeme a zmizí ty mutece které umíme řešit, vytvoří se automaticky podhoubí pro txy které neumí tělo zpracovat.
https://www.mandala-praha.cz/news/aktualizace-ze-dne-28-rijna-2020/

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

i z hlediska nás - stále ještě poměrně vlasatých ?!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na dvojitý nelson 2x se neumírá :-)

Zatím bez slepic

Prokousal jsem se angličtinou a isoprinosine by mi měl přijít v únoru. Snad do té doby nezhebnu. Budu se modlit a taky za to, aby mi to nezhabali celníci či jiný důležitý orgán. Na ebay.com to nabízejí také, ale kapánek dráž, takže zdánlivá výhra. Zbývá naděje. Držte mi palečky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Ostravak (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak je to ted s prechodem hranic ?
zde pisou ze blbe:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/pols…
Vstup na území Polska je aktuálně zakázán všem cizincům, tedy i občanům ČR, s výjimkou

manželů a dětí polských občanů;
držitelů karty Poláka;
osob s trvalým nebo dočasným pobytem nebo s pracovním povolením;
řidičů dopravních prostředků převážejících zboží;
diplomatů;
osob, kterým udělí výjimku vojvoda.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechny osoby, jež vstoupí na území Polska, musí nastoupit 14 denní karanténu. Karanténa se týká i přeshraničních pracovníků. Výjimku tvoří řidiči dopravních prostředků převážející zboží.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

léky a večer vyfičím přes zelenou do Česka, pokud by se nějaký mamlas obtěžoval potmě prudit na hranicích. Dá se i autem, ale musíte znát...

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

auto dvěma pytli cementu a vypsat si na to dodací list? V tu ránu jste řidičem dopravního prostředku převážejícího zboží. Rovněž není problém oslovit příbuzného, známého, aby vám to donesl na hranici, případně požádat o dovoz některého polského pendlera.
Teď mezi svátky na to kašlu, pořeším to po Novém roce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Domove, domove
drahý a jediný,
nejdražší, nejsladší
nad světa končiny.

Nejdražší, nejsladší
na světě ze všeho,
daný mi v kolébce
od Boha samého.

A kdybych ve světě
byl i ten nejchudší,
ty's mi dán za poklad
v matčině náručí.

Jinde jsou krásnější,
jinde jsou šťastnější,
ale ty's nad všechny
vlasti mi milejší.

Před mořem, za mořem
nenajdu takové,
jako ty, milený
český můj domove!
(Josef Václav Sládek, Skřivánčí písně)

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

1.
Navrhněte se na dvoj Nobelovu cenu za medicínu a management.
2.
Emigrujte, ale nezapomeňte nám napsat z Vaší nové vlasti, jak se Vám tam daří!

Takovéto povídky jsem psal už v 8mé třídě ZDŠ. Celá třída se těšila na vyhodnocení slohu a po předčítání mé práce SOUŠKOUUČITELKOU se smála, až se za bříška popadala.

Průměrný počet slepic: 2.5 (35 hlasů)

mate papiry na hlavu nebo jste placeny elf ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

Konzistentně zde trolí.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

nejmladší, nechytřejší a nejkrásnější.
Klidně nám něco z té osmé třídy předhoďte, Vidlák tvrdí, že pustí na sklo každý text, který má úvod, zápletku a zakončení.
Prohrábněte svůj bohatý archív a ukažte, že vám nikdo na hnojišti nesahá ani po kotníky a že tu jen nemelete hovna.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Konzultoval to s tím svým kamarádem alarmistou z vlády co mu zrovinka nemůžu přijít na jméno a ten mu potvrdil, že Beran je blbec a vakcína je grál.

Za mě je to průzračné. Vakcína znamená miliardy miliard dlouhodobého kšeftu, kdežto isoprinosin je po licenci a za pár kaček a vyrobit ho může každý nýmand. Tak to je asi ten hlavní důvod, proč u nás isoprinosin od března není a nebude k mání. Poláci zlobí a proto ho mají. Stejně jako Maďaři vyrábějí Putinův Sputnik V.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

budu Vas s dovolenim odkazovat

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

až převeze Sebranku (tak, že převeze ten lék) s těma dvěma pytli cimentu. Až co a jak, aby Polsko nebylo zavezeno " naším" (nebudu sondovat komu u " nás" patří výroba " našeho" cimentu) cimentem zbytečně.

Zbývá pak ještě vyřešit otázku případné léčby, aby byla oficiální, z hlediska její akceptace naším skvělým zdravotnickým systémem, minimálně pak jak vyřešit odpověď na otázku ošetřujícího lékaře : " A kdo že vám ten lék předepsal ? "

No a pak že prý Čechové a Čechyně jsou uvyklí(é) podvádět...
Omyl !!! Okolnosti je k tomu nutí !!!
(u gorolů či vasrpoláků je tomu však možná jinak...)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

SUKL je ta příslovečná žába na prameni!
Kdysi , když jsem začínal s chovem dobytka, tak jsem provozoval vaznou stáj na 200ks
A měl jsem těžké problémy se zápalem plic jak u krav tak i u telat.
A tak nastoupil místní "odborník" s titulem Mvdr. A já platil jako morovatej každej případ mě stál kolem 1 800 kč aže jich bylo.
( Toho vola jsem poté doslova vykopal ze chlíva když u porodu protrhnul krávě dělohu, namísto aby nastřihnul zjizvený děložní krček)
No a nastoupik "pouhý veterinární technik namísto otitulovaného.
Po zjištění situace mi doporučil lék s názvem Chronicin, tak jsem zajel do vet lékárny, zakoupil.a v případě potřeby aplikoval sám.
Léčení mě stálo kolem 20kč na kubík, píchalo se jich max 5! A výsledek? Ztráty na zápal plic zmizly. Takže flaška 250 ccm mě stála jako jedna návštěva veterináře. A vydržela celo sezonu.
Jenže dorazila nová doba a s ní EU a palebná příprava na vstup.
A Chronicin najednou zmizel z trhu, byl zakázanej, stejně tak i vakcina proti africkému prasečímu moru.
A já se musel naučit aplikovat širokopásmové antibiotikum Norostep.
( Plus bylo, že jsem s ním velice úspěšně léčil jak krávy, tak i slepice, ovce, čokly i sebe, bez problémů. Akorát u mě po aplikaci jsem si chvíli myslel, že jsem namísto kusu rezavýho drátu do nohy, vyfasoval spalničky)

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

hodně zajímavý a poučný článek především pro rodiče, zvláště v době dnešního způsobu distanční výuky ve školách považované za hudbu budoucnosti :
https://www.nasrestart.cz/debata-k-veci/2073-digitalizace-je-jen-pro-ch…

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

V USA je dnes iPhone pomalu znakem chátry.... ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Já potkal 2 chlapíky, jednoho z Ghany a druhého z Beninu, co tu před 3 lety stážovali. Oba nejnovější iphony za 30 klacků a já, zazobaný Evropan, beznadějně zastaralé Xiaomi redmi 2, za 2 klacky. Myslel jsem, že se pod jejich pohledy, hambou propadnu! 😂

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

důchodcovský kecafon za osm stovek a nedělá mi to vůbec nic.
Dá se z toho volat a posílat sms, číst už moc ne, protože z patlafónu se sms trhají. Pak to má ještě slabší foťák, nic moc budíka a horší svítilnu. Víc nepotřebuji. Patlám zásadně doma na kompu.
Pokud někdo přede mnou provokativně vytáhne šmrdlafón, ihned se ho zeptám, zda je taky zoufalec. Pokud má dotyčný odvahu odpovědět, zeptám se ho zda neuvažuje o léčbě ze závislosti na patlání. Ale to je tak jeden ze sta.

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)

Hlásím se k Vám Targusi do klubu. Mám jak pracovní, tak osobní telefon tlačítkový. Mladší kolega v práci ho označil za pralesní typ. Nosím ho v levé kapse u kalhot. Je odolný, pro mou potřebu zatím stačí (a že telefonování je půl mé prac. náplně). Telefonovat, sem tam SMS, budík dobře zvládá. Na ostatní mám noťas.
Ten pracovní už mám asi 8 let, už je obroušený, má kulatější hrany. Počítám, že brzo exne. Pak dostanu tydlifon. Ńák se s tím budu muset popasovat

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)