Sám se sebou

Autor
Štítky

Je to samozřejmě zase o covidu, ale jen okrajově. 

Všiml jsem si toho už při první vlně. I když to bylo formulováno tak, že lidem chybí širší rodina, fitko, příroda, kultura, přátelé atd., tak ve skutečnosti se jednalo o to, že lidé nedokáží být sami. 

Nejvíc bych to asi připodobnil k závislostem. Kubáč pěkně do detailu popisoval jak fungujou v mozku neuroreceptory, které pak drogy kopírují a mají takový a makový efekt. Pak jak se mozek snaží se s "podvodem" ve formě drogy vyrovnat, přenastavuje si citlivost a tak vzniká závislost. 

To vysvětlil pro normální drogy, alkohol a nikotin, tišící prášky a nakonec zmílil i nedrogovou závislost, jako je gamblerství a vysvětlil, že to může fungovat vlastně pro všechno. Mechanismus opět stejný, jen iluzorní odměna v případě gamblerství nebyla podána ve formě drogy jenž ovlivňuje mozek, ale tělo si ji vytvořilo samo na základě iluzorního vítězství, které provokovalo tvorbu neurotransmiteru. 

Takhle pak můžeme brát jako drogy skoro všechno, někde už to má pojmenování jako závislost - shopaholic, workaholic, sexoholic jindy to má jen rysy závislosti jako přejídání se, adrenalinové sporty, normální sporty, politická aktivita, neziskovkářství, sluníčkaření a spasitelství nejsrůznějších druhů, a někdy to člověka ani netrkne, jako u rodičovství a všimnete si toho třeba, až když v TV vidíte třeba vesnickou maminu 20 minut mektat o tom, jak dospělej syn ještě bydlí u rodičů (a jak by měl žít samostatně), aby pak při jeho nesmělém náznaku, že se teda odstěhuje, byla proti s tím, že tam "bude sama" a "bude jí smutno". 

To "bude smutno" a "bude sama" jsou právě ty momenty, kdy "si šlehne" dobrý pocity v podobně potomkova ujištění, že u ní zůstane. Stejně tak, jako si někdo jinej jako prostředek na špatnej pocit ubalí jointa, šňupne kokain, dá crack nebo kulturně prastarý alkohol či novější nikotin. Nebo třeba něco rozmlátí, na něco nastříká své grafiti, zamachruje si v hospodě. Někde se serve - nemusí to být vždy subtilní. 

 Ta venkovská mamina by se nejspíš urazila či rozhádala, obvinila vás ze všech zel, kdyby se jí řeklo, že syna mentálně kastruje, ale přesně to dělá. Nechtěně, ale přeci jen napůl vědomě, protože hlavním cílem je si pomocí mladýho něco svého řešit.  

Workaholici si v podobně nepříjemný moment jdou udělat nějakou práci, ne jako prostředek k dosažení něčeho, ale jako prostředek k vyhnutí se něčemu jinému. Uspokojení z udělané práce (emotivně příjemné či neutrální) zaplaší nepříjemnou myšlenku na to něco, co by hlavně měli řešit. 

Práce vyžadující soustředění vás zabaví a zaměstná mozek, který se pak nemůže zabývat tím, co by měl. - Samozřejmě, že normálně to není snadno k rozeznání od člověka, co má jen moc práce (nebo se jen bojí, že to ostatní "neudělají tak dobře" a neumí delegovat), ale přeci tam je drobný rozdíl. Správně řešíte problém s dětma jako problém v práci. 

Workaholic radši zůstane v práci dýl, jen aby nemusel nemusel řešit ty skutečně nepříjemné osobní problémy.

Je to pořád dokola to samé schéma. 

Třeba Kopecký (se Zázvorkovou) takhle dotlačil svoji dceru k sebevraždě. Než by se jí věnovali a řešili její problémy, tak radši vysedávali po barech a hospodách s kamarádama (taky droga), Kopeckej honil děvky (droga), samozřejmě pracovali a pracovali (droga - hraní je práce, ale současně to je zábavná práce, ve které navíc předstíráte, že jste někdo jiný, takže v ten moment nejste sám za sebe). Pak ji Kopecký sem tam koupil nějakej dárek - ne jako dárek, kterým chcete dát něco pozitivního, ale jako dárek-vykoupení za něco, co jste udělali špatně. Což dcera správně chápala jako prohlášení: "Jsi otravná povinnost, rád radši draho zaplatím, abych s tebou nemusel být." Což je pro dítě drsný zážitek. Na to reagovala manifestačními sebevraždami, z nichž se poslední nedopatřením povedla díky pozdnímu příchodu matky.

Druhá jeho dcera skončila na psychiatrii a podle vlastních prohlášení se tam cítí nejlépe. (Když nic jinýho, tam aspoň chápou, že může být nasraná na, pro ostatní zábavného, tátu). 

Při snaze o celkový pohled na to, co se letos děje při covidu, to vypadá, jakoby plno lidí přišlo o své drogy a zmateně a poplašeně pobíhají odnikud nikam, jako mravenčkové, jimž se kopne do mravniště.

Jakoby se už nemohli udržovat ve stavu psychické rovnováhy pomocí vnějších šidítek a horečně hledali, co by. Najednou je spousta nenápadných drog pryč, absťáky tady a každej nesmysl dobrej, ke zbavení se nepříjemných pocitú.  

Jakoby ani problémy neuměli řešit. 

Pro upřesnění, jestli se hospodkému hroutí podnikání, tak považuju za docela racionální, že protestuje (otázka je jak), ale štamgasti, co "musí" jít do hospody, tam už to racionální není. 

Nikdo nemusí chodit do hospody. Ani alkoholici ne. I flaška rumu denně se dá vypít doma jako nic a nezabere to ani moc času. 

Doma se dá cvičit a nikdo "nemusí" chodit do fitka. 

Tohle je chlap, co sedí na ve vězení samotce a cvičí v cele. Tak jaký pohádky, že to nejde? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Bronson_(prisoner)

Nikdo "nemusí" jet na dovolenou. Doopravdy ne. Na dovolený se nejezdí snad ani sto let. Každej může sedět doma/na chalupě. Jestli zůstanete v paneláku na Proseku, místo abyste se přestěhoval na deset dní do paneláku na Malorce, tak se pro vás nic skutečného nezmění. Jestli se válíte na sluníčku na pláži mezi spoustou dalších lidí, tak se můžete zrovna tak válet sám na karimatce na balkóně.  

Doma v karanténě se dá žít bez skutečných velkých problémů. Když lidi přežijou nedobrovolně ve vězení či dobrovolně v klášterní cele, v podzemní jeskyni simulující let na Mars, odlehlém majáku, sólo pobytu v Antarktidě, přezimování na Klondaiku a další a další, tak by to měl dokázat každý. Zvláště s přístupem k internetu. 

Známí, co byli v Dublinu, popisovali první dojem jako "Nikde žádní lidé". Celkem logické, když je populace rozdělená na dvě skupiny, které si jdou natvrdo po krku. Samozřejmě, že někdy vylézt musí, ale když doopravdy nemusí, radši jsou doma. 

My teď vidíme kolem sebe 

Venku je nebezpečí, zůstávám doma. - To je racionální.

Venku je nebezpečí, "Já to nechci slyšet" - je iracionální. 

Venku je nebezpečí, "To si vymysel Babiš" - je iracionální. 

Venku je nebezpečí, "Musím ven, protože... moje svoboda" - je iracionální. 

Jak to je, o tom ovšem ve skutečnosti nejde nikoho přesvědčit - protože to si musí každý uvědomit sám, jak to je, a nikdo si nic za nikoho uvědomit nemůže. 

Tohle je pořad ČT o lidech, kteří jsou sami, z nějakých náboženských důvodů.https://www.ceskatelevize.cz/porady/1185258379-cesty-viry/320298380030004-sam-se-sebou/

Skutečně sama byla jen žena na třetí a šesté fotce. Nějaká budhistka, co doopravdy byla sama zavřená doma a meditovala. 

Sama tam říká: "Během tý meditace vnímáme nádech, výdech, a když přijdou myšlenky, tak je necháme přijít, ale necháme je i odejít. Snažíme se je zachytit a nerozvíjet je a smyslem je být tam kde zrovna jsme, vnímat tu situaci tak, jak je a správně na ně reagovat a k tomu ta zenová meditace je vlastně takový tréning, k tomuhle. 

Bývá to často i takovým pravidlama na těch sólo ústraních, že člověku se vynoří věci, který se mu třeba nepovedly nebo byly nepříjemný, takový problematický situace a točí se tam pořád dokola, v hlavě, jako bych lezla do nějakých zasutých šuplíků a tam... a často to byly chvíle, kdy jsem... třeba už jako dítě udělala nějakou chybu nebo někomu ublížíla, i když třeba né úplně vědomě, takže to byly takový jako docela bolestný chvilky. Ale bylo... bylo dobrý jima projít, si něco uvědomit, obrečet to třeba..."

Šla si do ústraní klidně i na tři měsíce a ani ji lidi nějak speciálně nechyběli. Po tom měla dle vlastních slov větší sebedůvěru a nezávislost. 

Když pak šla na další, zase už společné meditace, tak si už uvědomovala, že když "nás něco ruší, a když tomu věnujete pozornost, tak víte, že je to něco ve vás." ... "Nás nemá co rušit. Zvuk je jenom zvuk. Pohyb je jenom pohyb. Když k tomu nepřidáváme žádný "to mi vadí, tohle mě ruší", tak tam žádný rušení není." 

Taky říkala, jak "si uvědomuje, že má tendenci utíkat od věcí" (óóóó, kdyby si to tak uvědomovalo více lidí) "a stává se jí to pořád dokola. Třeba jde za něčím příjemnějším jako jít do přírody." Nebylo pro ni těžké být sama (protože i pracuje sama), "ale těžký bylo se vypořádat s tím, co uviděla ve svý mysli, co se běžně nevidí" (a co nikdo moc nechce vidět, protože by pak nevěděl, co s tím - takže radši hledá jak to rychle odpálkovat). "Běžně, když se vám objeví něco nepříjemnýho, tak od toho odejdete, je spousta příjemných věcí, podívat se na pěknej film, dát si kafíčko. Tam nemůžete (jako na meditaci), tam jste prostě s tím, co se vám děje, tak s tím zůstáváte." Podle ní je dobré si tím projít. "Strašný věci vůbec nejsou strašný, jsou malinký." 

Podobnou věc, i když z jiného úhlu, kdysi popisoval nějaký sólo-námořník. Viděl jsem ho v osmdesátkách v kině, byl to Čech a vyprávěl, jaké to je na sólo-plavbě, měsíce sám na moři a poklidně vysvětloval mimo jiné, že tam máte klid a čas, takže se vám vybavují věci a situace z minulosti, vy máte čas si je promyslet a pak se vám stane, že se vrátíte a s někým se už ani nechcete stýkat. 

Takže když zas někdy budete mít chuť si zapálit cigáro, nalejt pivo či panáka atd. nebo jen takovou prkotinu, že budete místo vakcíny budete psát vachčína, abyste si ulevili, tak můžete přemýšlet, co je vlastně za tím. - Sami pro sebe, protože vysvětlit to ostatním, to jistě budete umět perfektně. Nikdo vám to nedokáže. - To sobě se to blbě okecává.

Za covidové krize se dá vyrůst, zakrnět i pokřivit se. 

Jako za všech krizí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.2 (171 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

tak co budu řešit ?

Průměrný počet slepic: 3.2 (26 hlasů)

Fáze popírání.

Průměrný počet slepic: 3 (23 hlasů)

Levitra Funziona Per L'Eiaculazione Precoce <a href="https://ocialisshop.com/ ">buying cialis generic</a>

Zatím bez slepic

pharmacie bleue angers therapie de couple wavre pharmacie en ligne isere , pharmacie argenteuil coteaux therapie cognitivo-comportementale st-jean-sur-richelieu , therapie cognitivo comportementale bourgoin jallieu pharmacie auchan chatellerault therapies cognitivo-comportementales pour les couples et les familles Xenical prix France, Vente Xenical sans ordonnance [url=https://faithlife.com/xenicalprixfrance#]Xenical livraison rapide[/url] Xenical bon marchГ© Xenical livraison rapide. therapie comportementale et cognitive en ligne pharmacie ouverte montreuil Compra AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos, AutoCAD Mechanical 2023 precio EspaГ±a [url=https://publiclab.org/notes/print/34738#]AutoCAD Mechanical 2023 venta EspaГ±a[/url] Compra AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos AutoCAD Mechanical 2023 barato. act therapy journal pharmacie argenteuil rue henri barbusse , therapies cognitivo-comportementales pharmacie hopital d'annecy Microsoft Office Professional Plus por internet, Compra Microsoft Office Professional Plus a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34473#]Microsoft Office Professional Plus por internet[/url] Microsoft Office Professional Plus por internet Comprar Microsoft Office Professional Plus. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie de garde marseille plan de campagne pharmacie auchan douai .

Zatím bez slepic

pharmacie xufre pharmacie leclerc quimper horaires pharmacie fabre aix en provence , pharmacie bordeaux bassin a flot les therapies comportementales cognitives et emotionnelles en 150 fiches , pharmacie europe annecy pharmacie anton&willem annecy pharmacie ouverte woluwe saint pierre Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato, Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34549#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato</a> Autodesk Navisworks Simulate 2021 precio Chile Compra Autodesk Navisworks Simulate 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie lafayette pharmacie ouverte ile de france Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile, Transoft AutoTURN Pro 3D 9 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34519#>Transoft AutoTURN Pro 3D 9 </a> Transoft AutoTURN Pro 3D 9 venta Chile Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile. pharmacie ouverte Г  8h autour de moi pharmacie bailly bebe , act therapy questionnaire pharmacie place europe angers Compra Autodesk Revit 2019 a precios mГЎs bajos, Autodesk Revit 2019 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34407#>Autodesk Revit 2019 donde comprar en Colombia</a> Comprar Autodesk Revit 2019 Compra Autodesk Revit 2019 a precios mГЎs bajos. pharmacie becker monteux horaires generique spasfon comprime .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie de garde montauban pharmacie ouverte poitiers .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie ouverte jusqu'Г  22h medicaments xenical .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie de garde marseille rue paradis pharmacie de garde aujourd'hui martinique .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie de garde marseille panier pharmacie de garde bourges .

Zatím bez slepic

generique fucidine comprime hypnose sophrologie therapies breves valerie peltier saint-remy-de-provence pharmacie ouverte yssingeaux , pharmacie republique pharmacie de garde marseille 13014 aujourd'hui , traitement schizophrenie therapie de couple guadeloupe therapie de couple streaming Acrobat Pro DC 2020 por internet, Comprar Acrobat Pro DC 2020 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34765#>Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala</a> Acrobat Pro DC 2020 barato Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala. targeted therapies pharmacie lafayette beauvais Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos, Gabapentina precio sin receta <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio sin receta</a> Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos Comprar Gabapentina 800 mg genГ©rico. therapie respiratoire traitement keratose , generique aerius comprime pharmacie en ligne isere Compra Amoxil a precios mГЎs bajos, Amoxil precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-amoxil-a-precio… Amoxil a precios mГЎs bajos, Amoxicillina precio Ecuador</a> Comprar Amoxil 250 mg sin receta Comprar Amoxil 250 mg genГ©rico. pharmacie verte colline aix en provence traitement oxyures .

Zatím bez slepic

pharmacie avignon sud pharmacie saint quentin pharmacie beauvais rue des jacobins , therapy couple in www.pharmacie en ligne.fr , therapie de couple en ligne gratuit emploi pharmacie brest pharmacie trigona bourges Zantac precio Colombia, Zantac precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zantac-precio-colombia… Zantac a precios mГЎs bajos</a> Zantac barato en la farmacia Comprar Zantac 300 mg genГ©rico. pharmacie lafayette ales pharmacie de garde Medicamento Zithromax nombre generico, Compra Zithromax a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-zithromax-… Azithromycin 250 mg</a> Zithromax precio Argentina Medicamento Zithromax nombre generico. pharmacie cuisset amiens therapie keen'v , medicaments sans ordonnance pharmacie bordeaux bergonie Modafinilo barato en la farmacia, Modafinilo barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/modafinilo-barato-en-l… barato en la farmacia, Provigil precio sin receta</a> Comprar Modafinilo 200 mg genГ©rico Comprar Modafinilo 200 mg sin receta. pharmacie avignon cap sud therapies york .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na něj nemám peníze.
Jak to mám řešit? Je racionální vylézt ven a čmajznout ho?

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Je nutné přistoupit ke kotlům a pálit, pokud to jde, aby bylo chlastivo. Nejsou peníze (jakési poukázky?), pak je to třeba řešit jinak.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Člověk je tvor společenský a těch pár poustevníků jsou výjimka potvrzující pravidlo.

Když dřív lidé žili jako vícegenerační rodina ještě k tomu třeba na statku společně s x děvečkami a mládenci, tak asi nebylo nemožné chtít na nějakou dobu takový statek izolovat a nikdo se tam z toho nemusel zbláznit.

Když ale zavřete samotného člověka do bytu a zakážete mu veškeré relevantní sociální styky, je to nejlepší recept na to, dostat ho do blázince.

Ta hospoda je pro spoustu "štamgastů" svého druhu terapií, aby se z toho nezcvokli.

Průměrný počet slepic: 3.5 (35 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli ti lidé v osamění, přemýšli o jiných lidech a ve výsledku mají lidské vztahy promyšlené víc do hloubky, ještě stále to znamená, že jsou to společenští tvorové.

Vícegenerační rodiny dřívějška měli zase své problémy, ze kterých se dokázali jejich slabší členové zbláznit velice snadno. Jen neměli šanci vypadnout z domu a najít si práci ve městě či na druhé straně světa.

Záleží právě na tom JAKÉHO samotného člověka zavřete. O tom je vlastně ten článek. Lidi, co se nad věcma zamýšlí to asi budou zvládat lépe než ti, co při prvním špatném pocitu zabehnou do hospody.

Myslíte, že se ti lidé nemohou zamýšlet na sebou, světem, svým okolím, místo aby jen šli na pivo?

Mě ta hospoda nepřijde jako "terapie," ale jako šidítko. Terapie vás někam posune, se šidítkem jen chodíte v kruhu a když to nejde, tak se hroutíte. (Jako fetky bez fetu, alkoholici bey chlastu, kuřáci bez nikotinu.)

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Být asketou bez donucení je jen jedna cesta z mnoha. A ten kdo si ji vybere má i jasnou odpověď na to JAKÉHO. No přece toho správného, neomylného. Ono ani jiná odpověď být nemůže, šel by jinou cestou.
A jak má svou berličku Vámi zmiňovaný kuřák, piják i pyják, .... ,vidlák, má ji asketa ve svém asketizmu a dobrém pocitu, že si vybral správnou cestu.
A ve výsledku vše je to jen chemie.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Jak jsem napsal níže.

Recitování motliteb a opakování rituálů, to není to samé jako při meditaci nechávat přicházet a odcházet myšleny. -
To je přesnej opak. - Prvním se otupujete a bráníte si myslet, druhým víc vnímáte, co vám unikalo.

- Nejde přeci o to, bejt asketa z nebo bez donucení. - Jde o to doopravy o věcech přemýšlet. To že ta dotyčná o věcech doopravdy přemýšlela při meditaci je jen podružnost.

Jsou jiní, co to dokážou bez meditování, další si věci píšou do deníku atd.

Jen to není to utíkání od tématu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Je to dáno základními instinkty, které nemůžeme ošálit. Dá se to trénovat a dá se to i přijmout. Ale je to vždy jen nouzové řešení.

Dočasná meditační samota je něco úplně jiného. Ta může být pro pochopení věcí velmi užitečná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

No, ale já nehlásám: "dejte se na život v samotě", jen že se to dá vydržet a místo vyšilování se chvilku zamyslet, jestli je to fitko/hospoda tak moc nezbytná k životu, že doktoři pojedou nadoraz a slabé kusy prostě musej zemřít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Lépe, než bych to uměl já, odpovídá dnes VK:

https://aeronet.cz/news/svet-v-roce-2021-se-podle-predikce-the-economis…

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

asketismus (vpodstatě u všech náboženství i sekt) naopak vede k odosobnění a pohledu na sebe sama "zvnějšku". Tyhle stavy mají do berličky chlastu hodně daleko. Asleta se jistém stádiu už nepotřebuje porovnávat s okolím nebo nad něj nedejbože povyšovat. Mistrovi zenu splývají nejvyšší ideály ušlechtilé duševní cesty se sračkama na silnici. Žádný dualismus ani antagonismy. Vše jedním jest.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejvíc sám, ale nehezky, jsem se cítil hned po přijímači na vojně. Na škole mi zatrhli dělat pro vojáky řidičák, tak jsem nastoupil na rotu jako jediný mladý, všichni ostatní šli ještě do KŘK. A měsíc to tak bylo. Suprákům jsem byl u prdele, moji mazáci, těm před měsícem odešli staří a konečně měli mladého. Půlročáci konečně nebyli nejmladší. Akorát, že jsem tam byl jenom jeden. Měsíc. Na celé rotě. Na meditace jsem čas neměl, víceméně jsem nestíhal, takže jsem většinou neměl čas ani na těch 8 hodin spánku. A vlastně jsem ani neměl čas moc přemýšlet, v tom věčném poklusu mi to moc nešlo. Tam jsem se cítil strašně sám i když kolem bylo plno lidí.
S jedinou výjimkou. Když jsem šel do stráže a vyrazil jen já se sapíkem na 2 hodky na stojku. To byla paráda. 2 hodiny žádná buzerace a i přemýšlet jsem stíhal. Po měsíci dorazili další z mého ročníku a už jsem sám nebyl. Ale ten měsíc se mi ta samota vůbec nelíbila.
Dnes dělám sám v lese, tam se mi líbí a samota mi tam nevadí.
Asi jste to Čmoude myslel jinak, ale při tom "sám se sebou" mi to vytanulo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl jsem v téměř identické situaci, ale trvalo to celých 6 měsíců. Jediný mladý na rotě, nestíhačka, 4 hodiny spánku denně. Co 2. den pomocník dozorčího roty.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě na vojně občas zavřeli do basy. Většinou mě dali na samotku. Třikrát denně žrádlo, jinak nic. ležet nebylo na čem, protože desky na spaní se zvedaly a šroubovaly ke stěně, beton na podlaze byl studený a spacák nám ráno sebrali.
A zmrdi čekali, co to se mnou udělá, jestli se zlomím nebo ne.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

jakou si ji udělá. Někdy to udělání sice chvíli trvalo, ale většinou šlo jen o dostatek IQ si to zařídit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)