Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

ty jseš strašnej sráč....

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Pane Targusi, já vyznávám právo volby, každý si může svobodně zvolit co chce, ale taky musí nést následky.
Kdo se nechce očkovat, nebo permanentně testovat, ať sedí doma v izolaci.
Kdo chce brát prášky, ať bere prášky.
Kdo se chce očkovat, ať se očkuje.
Co my staří riskujeme?
Jaká je nadúmrtnost 65+ ?
To chcete čekat až na Vás přijde řada v x- té vlně?
Kolik lidí zemřelo z vedlejších účinků vakcíny?
Nemocnice jsou plné, kdo nás bude léčit?
Až pojedou kremačky v Praze na pět směn, tak to budou řešit?
Jistotu máme všichni, že musíme umřít.
Otázkou je kdy.
Tak asi.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Kdo se nechce očkovat, nebo permanentně testovat, ať sedí doma v izolaci."
Na očkování se nechystám, špejli do rypáku se ještě nikomu nepodařilo mi strčit a v izolaci mě neudržíte.
Co s tím?

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

To není můj problém, ale Váš.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Jednou jsem potřeboval z Okresního soudu potvrzení.

Vstup však byl podmíněn projitím bezpečnostním rámem.

Mohl jsem si vybrat, zda vyložím obsah kapes, a projdu, či nikoliv.

Bohužel jsem si něco zapomněl v autě, když jsem vycházel, opět jsem měl jít přes rám.

Na otázku proč, pouze pokrčili rameny, tak vyložil obsah kapes a šel, ale rám zazvonil, po důsledném prošacování jsem našel nožík – rybičku, a byl problém.

Potvrzení jsem potřeboval, tak jsem musel strpět, jak se mne udělali b*ba, který neví, že nůž je zbraň, v jakékoli velikosti.
Možná, až budete něco potřebovat …….

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tomuhle říkáte problém? Já nedorozumění.
Ale když jste načal ten soud, tak já měl kdysi mít soud (už jsem to zde psal) za útok na veřejného činitele. Prostě jsem dal policajtovi tečku. Za komančů, dost těžký zločin. A před soudem jsem byl obeslán, že se mám dostavit na okresní prokuraturu. Tak jsem měl fakt průser, ne rybičku v kapse a jdu k výslechu k prokurátorovi, který u toho soudu je tam od toho, aby vás sejmul. A seděla tam nějaká mladá Slovenka, jako prokurátorka (mimochodem, pěkná baba to byla), přečetla si od policajtů, jaký jsem protistátní živel, ale nebyla ještě zkažená režimem a asi si uvědoměla, že běžně nelítám po ulicích a nebiji policajty, že tomu muselo něco předcházet, asi si dovedla představit, co to bylo, tak to celé shodila ze stolu. Že to není trestný čin, ale přestupek.
Můžete vidět problém v té zapomenuté rybičce v kapse, i když to žádný problém není a můžete najednou vyklouznout z podstatně horší věci. Život je pestrý.
Pane Josefe, pokud jste v ohrožené skupině tímto virem, já chápu, že se bojíte a snažíte se chránit. To respektuji. Taky chápu, že vás vytočí, když tady nějaký berrnard nezodpovědně v této době se zúčastní Silvestra s dvaceti přáteli. Laco nám říká zmrdi, ale vy jste kultivovanější.
Mě ale zase poněkud nadzvedla ta vaše věta o izolaci. Nedáš se píchnout, nedáš se testnout, izolovat! Toto je zase nepřijatelné pro mě.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Covidu se nebojím, ale jsem na rozhraní skupin, takže v klidu počkám, ale nechci ohrozit širší rodinu
.
Když budu mít papír, budu mít čisté svědomí, již dříve jsem psal, jak oslavím Vánoce, všichni onemocněli před setkáním.
Kdyby to bylo po oslavě, čisté svědomí bych neměl, protože šlo o skupinu 90+.

Všechno dobrý, hlavně zdraví

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pokud nechcete zůstat jen u žvástů a apelů na morálku atd,. tak samozřejmě budete muset vymyslet nějakou zřejmě to celou sadu restrikcí, jak postupovat ZÁKONNOU formou ve vztahu k těm, z kterých takto chcete udělat občany druhého řádu. Nebo to snad chcete nechat na libovůli nějakých bloklajtrů ?!??
V případě nedodržení restrikcí pak samozřejmě musíte mít po ruce i legální sankce, perzekuci, organizované násilí.
Jaký by tedy měl být trest pro osobu, která nenaočkovaná dala by si jedno pivo v hospodě ? Nebo se nechala oholit či ostříhat u holiče ? Co osoba rodící v nemocnici, nenaočkovaná ?
Zkuste to, zda tedy tresty peněžní nebo jiné.
Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Proč já?
Hezký den Je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

jednoduše dostaneš jednu jednoslepici ty jeden nemožně nekonformní nezvedenče !

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Targusi, pfizershit s námi bude na věčné časy, nebo dokud bude s námi kovid z rozhodnutí bohů na výsostech. Vždyť to je vejvar na vždy - přijde další vlna - očking, vlnka poodejde a pak znovu a znovu očking. Já se jenom bojím, aby nám po očkingu nezačali hodně umírat lidi v domovech důchodců - už probleskujou zprávy ze světa - ale vážně - nejmenovaná ošetřovatelka z domova důchodců /důvěryhodný známý zdroj informace / před několika lety staroušci očkováni proti chřipce a po očkování z celkového počtu 60 jich dvacet zemřelo. Ta informace se samozřejmě veřejně nepřetřásala. Děkuju bohu, že se zatím umím o sebe postarat a nejsem vystavená zdravotní a pečovatelské péči v DD.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) Šumava se potýká s náporem neorganizovaných a jakoby necivilizovaných návštěvníků. Něco takového zde místní nepamatují.

Příroda jde do kytek
Na Černém jezeře, které je pokryto ledovou krustou, ale nikoliv pořádným ledem, bruslí stovky lidí, přičemž se nacházejí ve zvláště chráněné oblasti. Nemá tu být ani noha, jenže nikdo s tím nic nezmůže. Ochranáře, strážce národního parku „vyfakovávají“, nadávají jim a vyhrožují fyzickým násilím, když se je snaží usměrnit, že tady opravdu nemají co dělat. Vidět to nějaký bavorský turista, úžasem by oněměl, jak se Češi v době pandemie odvázali.

Dalším velkým problémem je binec, jejž po sobě návštěvníci, kteří pravděpodobně nikdy nebyli ve volné přírodě a jsou zvyklí z fullservisu cizokrajných rezortů na téměř otrockou obsluhu. Odhazují nedopalky, zbytky jídla, petky. Okýnkové kantýny, které vydávají teplá jídla vesměs v plastových, teplotu udržujících nádobách na jedno použití, jsou novým problémem, a tak se odpady vrší do výšek dospělého člověka nejen v šumavských obcích, ale – což je jistě mnohonásobně horší – ve volné přírodě.

A protože nejsou v provozu veřejné toalety či WC v restauračních zařízeních, vykonávají lyžníci, snowboardisté a další návštěvníci „malou“ potřebu jak ti psi u kandelábru nebo u stromečku. O té „velké straně“ raději nemluvit, ale jak se vyjádřil jeden ze starých místních obyvatel, tentokrát je Šumava už „fakt zasraná…“.

K dalšímu fenoménu patří aktuální specifické ubytování. Spí se v soukromí, třeba i na pryčnách. Ale to by nebylo tak divoké. Horší je, že sem přijíždějí automobily s obytnými přívěsy, v lepších případech pak kompletně vybavené karavany. Jejich osádky samozřejmě mají problém jak s hygienou, tak s pořádkem. Ucpávají postranní cesty, komplikují úpravu silnic a jsou předzvěstí dalších kalamit, protože zima opravdu začíná ukazovat svoji pravou tvář.

Městští policisté nevědí, kam dříve. Jestli vyhánět lidi ze sjezdovek nebo pokutovat močící turisty či na žádost ochranářů zamezit tučnými pokutami ničení národního parku. Státní policie nemá lidi, takže se soustřeďuje jen na nejokatější případy.

Je otázkou času, kdy se to v horských střediscích popere. Místní už začínají mít nevázaných měšťáků-zelenáčů plné zuby a zanedlouho by mohlo dojít k ručnímu nastolování pořádku. „Mám ucpanej výjezd ze dvora karavanem, chčijou mi na živý plot, házejí zbytky žrádla před barák, no je to normální?“ říká rozlícený padesátník v Železné Rudě. Už zaznívají hlasy, aby se vjezd do hor začal regulovat – to je hlasitě slyšet třeba z jihočeské strany Šumavy, z Kvildy a z dalších míst. Něco se musí stát, protože současný stav je prostě neudržitelný. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mr-am-na-vas-je-u-na-zaka…

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

a hory otevřít

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

mentality vítače.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

mícháte hrušky se šroubama, jsem nevítač vcelku kovaný

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

ukazujete názorně mentalitu zaslepenců.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zrovna od vás to sedí :-/

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sektáři mazáci totiž pamatují si aspoň členy své sekty a jejich nepřátele.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak jsem už psal,Covid je víc politikum,než ohrožení zdraví.
Už se tady probírala prevence,některými léky,proč se prevenci nevěnuje více zdravotnictví.
S vakcínou od Pfizeru,je to stejný nákup,jako s těmi vrtulníky a to by v tom byl čert,aby se občané nenechali očkovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ne, že by si tedy správci parku sem tam nějakou nezasloužili. Stav se místním nezamlouvá, protože není v jejich režii. Popisovaná stav na Kvildě, Modravě je běžný i za normálu. Problém projet, Václavák je proti tomu odlehlá samota. Kvilda, Modrava jsou naprosto zničené lokality, disnilend, mrtvé místo. Ochranáři na tom mají svůj podíl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

si přišít žlutou nášivku a chodit bez roušky.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

ve sprše roušky netřeba

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-(

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Žlutou máme rezervovanou my, si najděte jinou barvu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

geniální návrh, obdivuji vaše umění vyjádřit ve zkratce mnoho. Ten se bude mnohým líbit.
Je to takové jakoby demokratické řešení (každý přece nemusí, ale může) a při tom ukazuje pravou tvář totality a jejích podporovatelů. Tak jak se k nám vkrádá i díky "pandemii".

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

žlutou hvězdu nebo jiné znamení budou mít ti, co se očkovat nedají /budu mezi nimi/. Vždyť už se nechal slyšet Blatný, že restaurace otevřou, ale budou tam moci jen s očkovacím pasem nebo s čerstvým testem o nezávadnosti osoby

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žlutá je naše. Tu nám dal Hitler, tak nám jí neberte. To nemáte kouska fantasie?
Co takhle bleděmodrá? Ne? Jasně, to je pro buzny. Tak co bordó? Jsem toto slovo nedávno slyšel od manželky. Mě přijde, jako tmavší červená, ale prý je to bordó. Ta by šla.
Kurva, vždyť je takových barev.
Chtějí nám ukrást vlast, kradli nám životy, kradli nám důstojnost, teď už nám chtějí ukrást i tu potupnou žlutou hvězdu.
Ne, že by mi na té hvězdě nějak zvlášť záleželo, ale máme doma fotku, kde je vyfocená moje babička, když jí bylo asi 13, za ruku drží svou o pár let mladší sestru, bylo to v zimě, takže obě mají takové neforemné kabátky a obě na té fotce mají přišitou tu hvězdu. Ty kabátky jsou samy od sebe nehezké, ale ta hvězda k nim už vůbec nejde. Fotka je černobílá, ale my všichni víme, že byla žlutá.
Vím, Ládiku, že jste to nemyslel špatně, jako trochu černý humor, ale nechtěně jste se dost bolestivě trefil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Kdybychom si my, občané nižší kategorie, kteří se nedají očkovat, vybrali hvězdu s jiným počtem vrcholů, to by vám Židům přece nemuselo vadit. Třeba pentagram (pěticípá hvězda) s jedním vrcholem nahoře v barvě žluté byl zaveden do moderní symboliky dřív než hvězda židovská. Naopak pentagram se dvěma vrcholy nahoře (symbol satanismu) byl zaveden daleko dříve.

Když půjdeme s počtem vrcholů ještě níž (4 vrcholy), dostaneme symbol, který používá čokoláda Orion a v základu též NATO.
Hvězda s nejmenším počtem vrcholů je rovnostranný trojúhelník; tady mě napadá jen kniha Jana Weisse, Dům o tisíci patrech, kde žlutý (nevím jistě) trojúhelník označoval zlověstnou přítomnost tajemného plynu SIO; dobré čtení, doporučuju.

Pokud bychom se s počtem vrcholů hvězdy vydali na opačnou stranu, tak sedmi a více-cípé hvězdy jsou zatím ještě (snad) symbolicky neobsazeny, ale graficky se poněkud obtížněji rozlišují - s jedinou výjimkou, totiž hvězda s nekonečným počtem vrcholů, což je kruh. Kruh má i tu výhodu, že do něj lze hvězdy o konečném počtu vrcholů vepsat, což by mohlo dát vznik symbolice takřka univerzální:
- žlutý kruh prázdný: neočkovaný ateista
- žlutý kruh s trojúhelníkem: neočkovaná trans-osoba
- žlutý kruh s křížem: neočkovaný křesťan
- žlutý kruh s pěticípou hvězdou: neočkovaný komunista
- žlutý kruh s pěticípou hvězdou vzhůru nohama: neočkovaný satanista
- žlutý kruh, uzavírající monádu: neočkovaný taoista
- žlutý kruh s šesticípou hvězdou: neočkovaný Žid
- žlutý kruh s půlměsícem: neočkovaný muslim, protože vakcína určitě nebude halal
- žlutý kruh s vločkou: neočkovaný Eskymák
- žlutý kruh s kladivem: neočkovaný dělník kvalifikovaný
- žlutý kruh s lopatou: neočkovaný dělník nekvalifikovaný
- žlutý kruh se srpem: neočkovaný zemědělský pracovník nekvalifikovaný
- žlutý kruh s vidlemi: neočkovaný zemědělský pracovník kvalifikovaný
- žlutý kruh s traktorem: neočkovaný zemědělský pracovník vysoce kvalifikovaný
- žlutý kruh s prasetem: neočkovaný kulak

A tak dále. Každý si může vybrat, nikdo nebude diskriminován.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Mne se líbí červená pěticípá hvězda a sputnikem přijdu dřív do nebe,než satanovým Pfizerem do pekla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

vysoce kvalifikovaný kulak, očkovaný jen jednou dávkou?
Jinak tamty křehulky jsou neuvěřitelně vynalézavé, čím se jim dá taky ublížit. Prej zase nám kradou...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Alefe vy máte takové štěstí, že jste mě s vidlemi označil za kvalifikovaného, protože jsem samolibý a zakládám si na sobě... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nic víc. Nášivky jsou k dostání v každém army-shopu v obrovském sortimentu. Kdybych chtěl napsat “hvězda”, napsal bych to.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mám pocit, že vláda neví, jak demokraticky zavést kategorizaci lidí na podlidi a obyčejné lidi. Nějakou kampaní, kterou by řídila Bohdalka nebo Donutil mě posrat se smíchem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

jsem to taky pochopil, ale na některé věci jsem prostě citlivější. Nic ve zlém.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Já bych do toho Bohdalku a Donutila netahal a vsadil bych na z jiných kampaní osvědčené duo, Mádl & Issová. Přemluv bábu 3.0., to nemůže nezabrat. Už to mají nacvičeno, je to rána na jistotu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

1. neni nastaven preventivni medikacni program pro ohrozene skupiny pri kontaktu s nakazenym
2. neni nastaven medikacni program na bazi existujicich leku pro indikovane
3. covid se resi az po prevezeni do nemocnice, to je pozde pro tu cast nakazenych kteri maji predispozice k vaznemu prubehu. Umela ventilace je 50% loterie se smrti. Covid ma komplexni pribeh a komplexni nasledny, zajisteni dychani reresi selhani jinych organu, na rozdil od VCASNE MEDIKACE
4. jako reseni je presentovan lockdown ktery neresi nakazu na pracovisti a v rodine, misto toho se presentuji PR aktivity a nici bezduvodne ekonomika jednotlivcu, skupin i statu, vydelavaji korporace.
5. nebezi studie dostupnych vakcin, paraleni ockovani cca 1000 kusu a monitorin vysledku, nebezi studie leku ktere se uspesne pouzivaji k medikaci pri covidu
6. Blatny lze ze vakcina chrani pred infekcnosti, nechrani, jen zajistuje (snad) casnou imunitni reakci pro ockovaneho
7. testy jsou nasazovany plosne jako bic, misto toho aby byly nasazovany v ramci fig, 1 a 2.
8. nazory odborniku jsou umlcovany pokud nepodporuji debilni lockdown strategii a vyckavani na vakcinu
9. dle vseho cast politku pouziva covid k prosazeni agendy ktera neni oficialni aktera ma za ucel nelegalne a nelegitimne transformovat spolecnost

Tak se tomu zkurvenci Blatnemu neomlouvejte, napiste clanek o tom jak je treba podat trestni oznameni: utisk, genocida, zneuziti postaveni.

Chapete ze nas nechaji chcipat, vydalaji na tom penize a nasounou sem NWO dle not ze zapadu ? Chapte ze bohum zel ti udajne zachraneni, nebo spise rozlozeni k umrti v case, nejspise pri tomto postupu vlady za to nestoji protoze destruktivni dusledky takto zkurveneho konani prevazi nad destruktivnimi dusledky ktere by vznikly jejich nekonanim, a to nemluvim o tom ze by konali v zajmu obcanu tohoto statu. Ja jsem take rizikovy, ale nez tohle tak radeji podstupim riziko predcasneho umrti, za valky se umira a tohe je valk, hybridni valka na vice frontach.

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

" Blatny lze ze vakcina chrani pred infekcnosti"

Blatný nelže. Při proočkování dostatečné části populace infekce vymizí.

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

myslite ze vymizi tak jako mizi napr. chripkove viry ? Neni tomu tak, jedinec po ockovani ziska zrychlene nabehnuti druhosledove imunitni reakce ( telo jiz latku zna a je pripraverno cilene vyrabet protilatky), jak docasne jasne neni. Jak bude ockovani fungovat na ruzne mutace viru neni jasne, u chripky je nekolik mutaci a vakcinace zavysi na aktualni prevazujici mutaci.

prvosledova imunita pospana zde:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lekar-balik-vfn-covid-koronavirus-im…
prave zde pomaha isoprinosin, zakazany organy tohoto statu, zpomali replikaci viru, tim pomuze prvosledove bunecne imunite a da cas telu na nastartovani specificke reakce na vir.

vakcinace je soucasti reseni situace s covidem, ale neni to reseni jedine, dostatecne a v kontextu situace ( testovani vakcin, realne benefit nejasny, lobovani pharma korporaci, realna nedostupnost v poctech davajicich smysl) ani nejbezpecnejsi. Jadro reseni je v umerenych barieriovych opatrenich a hlavne vcasne a plosne medikaci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

nebyl jistý. Viz rychlost mutace viru.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

a vakcinologii. Můj spolužák, profesor a imunolog Hořejší, právě ověnčený titulem Česká hlava tvrdí, že stávající vakcíny proti Kovidu zaberou i při mutacích. A navíc i on se nechá co nejdříve naočkovat.

No ale nad Goralské hlavy holt není, tam mají jasno.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

vždyť to je přirozený evoluční výběr.
Gorolská hlava Targus se vlastním přičiněním udusí covidem
a Vy i Váš spolužák, profesor a imunolog Hořejší, právě ověnčený titulem Česká hlava budete žít dál.

Jen mi vrtá hlavou, když Darwinova teorie funguje odjakživa, protože předpokládám, že on ji nevymyslel, ale pouze objevil, tak jak to, že na světě nejsou jen chytří, inteligentní a krásní, ale vytrvale se tu vyskytují Targusi & company vč. mne, bo já se nechám dobrovolně naočkovat teprve, až na mě zaklekne URNA.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

děsná sfiňa i v genetice.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Uvědomil si, že evoluce existuje.

Zatím bez slepic

Protože pokud platí za A že šéf má vždy pravdu, tak samozřejmě platí i za B, že v ostatních případech platí za A. A to i kdyby ministr údajně (je ot ve veřejném zdroji označeno uvozovkami, tedy jako citace) na oficialní tiskové konferenci prohlásil toto :
"Tím, že se naočkuji, tak nemohu dostat nemoc, to není žádný legální problém, to je prostě fakt, proto jsem se nechal naočkovat, že nemohu dostat nemoc. To mě samo o sobě bonifikuje, protože neonemocním a nemohu nakazit nikoho jiného"
Víte, je dost úsměvné, když na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv je zveřejněno toto :
"...Může vakcína Comirnaty snižovat přenos viru z jedné osoby na druhou?
Vliv očkování vakcínou Comirnaty na komunitní šíření viru SARS-CoV-2 není doposud znám. Zatím není známo, kolik očkovaných lidí může nadále být přenašečem a šiřitelem viru.
Jak dlouho potrvá ochrana navozená vakcínou Comirnaty?
V současné době není známo, jak dlouho ochrana poskytovaná vakcínou Comirnaty potrvá. Očkovaní účastníci klinického hodnocení budou nadále sledováni po dobu 2 let, aby se shromáždilo více informací o délce ochrany.
Mohou být osoby, které již prodělaly onemocnění COVID-19, očkovány vakcínou Comirnaty?
U 545 osob, které byly v klinickém hodnocení očkovány vakcínou Comirnaty a které již dříve prodělaly onemocnění COVID-19, se neprojevily žádné další nežádoucí účinky.
Z dostupných údajů z klinických hodnocení však není k dispozici dostatek informací pro hodnocení účinnosti vakcíny Comirnaty u osob, které již prodělaly onemocnění COVID-19...."
https://www.sukl.cz/sukl/comirnaty-prehledne-dulezita-fakta-o-prvni-pod…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

hluboké zamyšlení a koresponduje s poznatkem, že soudruzi politici se zuřivě brání jakémukoli pokusu o léčení kovidu. Viz marný boj dr. Berana o nasazení vyvinutého a vyzkoušeného antivirotika Isuprinosin.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Ani tento průzračný důkaz o lživosti pandemie nepřesvědčí poslušné občany, Targusi.
"Oni" (tam nahoře) se ani neobtěžují, aby Beranovy závěry zpochybnili.
Prostě ho ignorují, to je nejúčelnější metoda.
Brzy bude nějak nenápadně umlčen. Stejně jako byli umlčeni Pirkové a Žaloudíkové.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

studem nevystrkují rypák, stejně jako Peková.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Byli umlčeni hrubým násilím. Vše se odehrálo krátce po nástupu Prymuly.

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)