Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Česká republika vyvinula vakcínu.
20 listopadu bylo její testování stopnuto.
Je zajímavé, že dovezeme tu nejdražší vakcínu a vůbec neuvažujeme o levném, prvním a tudíž nejvíce odzkoušeném, Sputniku... Jsme v EU a musíme poslouchat příkazy zvenčí. Vydělat musí západní, hlavně německé, firmy!!

https://tn.nova.cz/clanek/petras-ockovani-muze-celou-koronavirovou-situ

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ceska-vakcina-koronavirus-v-cesku-…

Demokrati budou mít v Senátu většinu. Zvítězili oba jejich kandidáti. Mluví se o tom, že v Georgii pro kandidáta demokratů bylo spočítáno navíc 5000 hlasů...

Pozor! Česko už má vyvinutou vakcínu! K překvapení všech ale Blatný její testování 20.listopadu stopnul!

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Teď se mi to výše odkliklo, aniž jsem stačil upravit text, proto je to také volaké zmatené.

No, stopli jsme to, přesto, že ty západní konkurenční taky moc odzkoušené nejsou. A o Sputniku radši neuvažujeme předem... :-/

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Tak třebas Sputnik časem dostaneme, ale prodraženým nákupem přes Německo, a to se vyplatí!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Již jsou nedostupné, jde to rychle.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

měl daleko horší průběh. Doslova na kriminál.
Petráš oznámil ukončení prací na prototypu, včetně zkoušek na myšiskách koncem srpna 2020. ( ukončení I testovací fáze)
Do vývoje tým vrazil necelých 5mil kaček ( cca 4.4)
A potřebovali asi dalších cca 150 mil kaček na fázi II a III.
A ono nic, hluboké mlčení ze strany Andrejka.
Pak se někdy koncem září 2020 Andrejko vyžvejk, že to nemá cenu, anžto svět investoval do vývoje biliony a slavné firmy např Astra už zahájily testy.
A následovaly tanečky s min zdravotnictví.
No a v listopadu se odehrál "slavnostní akt" pohřbu české superlevné vakciny.
Po pravdě ono fakt jednoho nasere, když se najde českej Janek co proti bilionům postaví pár šušňů. A ohlásí Werichovské
- A vono to šlo -
Jen připomenu, že peníze Byly a JSOU k dispozici - viz úspora státního rozpočtu proti plánované sekyře 500 mld
( nebo si generálové koupí o jednu hračku míň, stejně jim jsou k prdu)
To byly finance a nyní čas,
VŠECHNY firmy začaly s testy koncem měsíce srpna!!! Se známým výsledkem.
Nejsem oprávněn tvrdit, že by inaktivovaná vakcina byla OK, ale obrovská šance zde byla.
A jak vypadá argument kolem výroby?
Tahle vakcina se dá v pohodě "uvařit" v jakékoliv laborce, reaktoru, v denním množství něco mezi 10 000 - 100 000 dávek denně!
Takže, pokud by vše šlo dobře a Emička ruku v ruce se Suklákem by neházeli klacky pod nohy, jak předvedli u Sputniku V
( Rusáci podali žádost na EMA v prosinci, a tam se odehrála další z řady komedií, kterou včera řešil Putin s Merklicí) mohli bychom dnes vakcinovat jedno okresní město co 24 hodin.
Takže, z děje plyne, že mrtví v roce 2021 jdou na vrub Andrejka. Šance B zde byla jím zaříznutá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Jsme stát s omezenou suverenitou, na to nezapomínejte!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nějak mám pocit že už všechno ke kovidu i k americkým volbám bylo, i tady, mnohokrát vysloveno.

Nepřijde mi že že z toho vyjdeme levně. Už teď platíme na dluh. Finanční vezmi čert, morální ale narostl do obludných výšin.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Covid a US volby JSOU splácení dluhu za to, co se udělalo blbě dříve.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

A máte pravdu, peníze nejsou důležité v první řadě, i když se to často rádo říká.

Pokud jde o americké volby a včerejší vzpouru, bohužel musím říci, že Trump dostatek odvahy neprojevil. Výzvou k demonstrantům, aby se vrátili domů, pohřbil další snahu o cokoli. Pravděpodobně víc neumí a nemůže. Pravděpodobně mu chybí odvaha a podpora zezadu (armáda, republikáni, rodina, kdo ví..)

Už se ukázalo, že právní cestou pravdu o ukradených volbách neprotlačí. Soudci se ukázali jako prorežimní zcela bez výhrad. Jediné, co zbývá, je hájení pravdy během Bidenova prezidentského období. Uvidíme, jak a jestli vůbec bude Trump ochoten v tom pokračovat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

ve svém věku a sociálním postavení, stejně tak učiní Babiš až bude prohrán ve volbách o nějakou tu desetinku.Jsou to stejné typy lidí. Žádní revolucionáři jak si leckdo myslí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Aleno, přesně.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

V dnešní době být revolucionářem je, zdá se, nemožné. Metody na zneškodnění revolucionářů dosáhly dokonalosti. Viz Farage, Salvini, Le Pen. Trump. Ještě se pracuje na Orbánovi.

Babiš měl snahu dostat do latě státní finance a ukončit gigantické rozkrádání státu, tak jak bylo v kraji zvykem po dlouhá léta. Žádné další vize nikdy neměl. Tudíž jako revolucionář je od počátku nepoužitelný. Dnes se mu státní rozpočet (nikoli jeho vinou) rozpadl pod rukama. Ostatní věci ve státě řídí již zcela otevřeně zahraniční covidová globální vláda NWO. Od Babiše už mnoho očekávat nelze. Navíc i on se zdá býti již unaven.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Jejdanenky. A co revolučního udělal ? Svolal masy a pak jim řekl ať se rozejdou dodom ? Anebo snad zakázal vyvážet obrovské hromady zbraní do islamistických zemí ? nebo že by aspoň po čas koronaviru zastavil sankce proti Rusku ? Nebo že by se chtěl s Iranem dohodnout, ne připravit jeho bombardování ?

Kdysi dávno vyšla knížka Gabora Steingarta. Jmenuje se tuším Globální válka o blahobyt. Tam se už tehdy psalo o věcech jako je Čína coby nastupující hegemon, ale objektivněji, než jak troubí různí trumpetové aj. Kniha je to zajímavá i po těch letech, doporučuji. Ovšem je tam zmíněno i to, že pokud nebude mít Evropa " jedno telefonní číslo" ,. tak půjde v souboji s nastupujícími i ustupujícími hegemony do prdele. To aby se do četby nepustili i podporovatelé Japonska, například, slovy místpředsedajícího Okamury..

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

mají největší strach ne z toho, že už např. nebudou formálními vůdci národa, ale o majetky. A ty, jak známo z historie , dokáže zabavit a přerozdělit plošně a roszáhle jen vláda vzniklá ze situace revoluční (potažmo pseudorevoluční - viz 1948 u nás, kdy možná stačilo k její kanalizaci to , aby zodpovědní politici z " demokratických" stran svolali parlament) , kdy do pohybu dají se masy těch, kteří nemají co ztratit než své okovy (které pak povíceru nasadí jim jejich noví vůdci).
Odsaď podsaď, kritika , ostouzení, protesty...to ANO....ale lidové povstání ?!???
To je nesmysl, tady se spojí Trump nejen s Bidenem, klidně i se Sorosem ....nebo Putinem...:-D))))

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

"....vůdci národa, ale že přijdou o majetky...."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U nás v kraji prý místně nestíhají krematoria, tak se těla vozí do méně vytížených sousedních krematorií. Slyšel jsem tak včera v autě z rádia...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

topiči prý kdesi narychlo sehnali další pec, aby se zvýšila kapacita.
Mária nás zkáre - jak říkali šaleňáci (východniare) na vojně...
Sledovat vývěsky pohřebních služeb je docela děs...

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

v Kunčicích jsou rozpaleny, přinejhorším se rozpálej i starý Vítkovice

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

geniální!
Ještě vymyslet aglomerační linku a máme vystaráno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Efekt placebo funguje nejen do plusu, ale i do mínusu. Když očekávám, že můj zdravotní stav se zlepší, když použiji např. homeopatika, tak nejméně na 50% se zlepší. Ovšem musím věřit! Stejně tak, když očekávám, že onemocním rakovinou nebo jinou nemocí, o které se domnívám, že k ní mám predispozici, tak opravdu s pravděpodobností nejméně 50 % se tak stane. To je stav současnosti. STRACH. Ve výsledku zabíjí. Když si pustím jakékoliv médium, slyším jenom, kolik lidí, jak se přehlcení nemocnic blíží, jak je to celkové katastrofální, prostě jen STRACH. Proč se někdo snaží dostat nás do stavu permanentního stresu přes STRACH? Nevím.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od Kara-Murzy. Tam jsou různé techniky, jak manipulovat lidmi, dobře vysvětlené. Tak za tři týdny snad o ní budu schopen napsat sem na kydy článeček. Stručný popis je zde: https://www.databazeknih.cz/knihy/manipulace-vedomim-458809 . (Přesto, že je to odborná ruská kniha, tak se kupodivu velmi dobře čte.)

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

na e-shopu kniha vyprodaná
při kliku na "eknihu" se zobrazí stránka Alzy, že je kniha vyprodaná.
Nechápu, jak elektronická kniha může být vyprodaná.
Vlastně chápu.
Webmasterové na Alze zjistili, že je tam spousta příchozích z "dezinformačního webu". A podali zprávu dál, nebo sami iniciativně zasáhli.

Pro rejpaly: ve volných chvílích, jen že mne to baví, udržuji weby dvou jakýchsi spolků. Nejsem žádný odborník na IT, jsem jen amatér, který se naučil housti nikoliv v Daliborce, ale proto že si chtěl udělat vlastní osobní stránky.
A dát tam počítadlo přístupu třeba od Toplistu, které mi ukáže i ze které IP adresy tam kdo přišel, zvládne i lama, jako já.

Takže moje teorie je: narostl počet přístupů z jednoho nejmenovaného "proruského, dezinformačního, a vůbec fejkňůz" webu.
A tomu se, demokraticky samozřejmě (když něco na krámě není, tak se to nedá koupit), musí zabránit.

Ale protože jsem starý, zlý, ošklivý, dementní, s aidshamrem a vůbec fšelijak defektní, takže se rád nechám poučit, jak se mýlím

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli ti lidi umírají, tak umírají a ta čísla rostou. To je objektivní informace.

Strach z rostoucích čísel je VAŠE emotivní reakce.

Není možné tajit rostoucí čísla, jen aby se vám vytvořila nějaká iluze.

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty mrazáky na ulicích před několika měsíci? Je červený svetr a rozcuchaná hlava znakem věštce?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Co si pamatuju, tak právě před rokem byla sem tam historka o viru v Číně a dál nic. Nikoho to neděsilo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pekarová, Kalousek, Fiala, Mirečka, Hřib, Bartoš i Okamura?
Co na to Zelený Raoul?

Průměrný počet slepic: 3.3 (25 hlasů)

stačí akceptovat.
Virus tu je, má nějaku smrtnost, u nějaké skupiny. Tedy, nechť se chrání ona skupina. A kdo chce.

Průměrný počet slepic: 3.1 (24 hlasů)

Mladí budou chodit do Techle Mechtle a jejich prarodiče se doma v pokoji zazdí, aby vyloučili všechen kontakt?

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

mezi mladými a starými, i tady je to vidět.
Ale netroufám si napsat kde je, to bych byl jak je zvykem odměněn jednokurami a pětikurami, průměr tři. Tak se společnost podařilo rouzdělit, nejen horiozontálně podle příjmové situace, ale i vertikálně podle ....... čeho? To je na sociologickou studii odborníka.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Společnost se rozdělila dávno, teď je to jen líp vidět.

Babči, co "musí" vidět své vnoučky zblízka i kdyby měly chcípnou a celý osazenstvo domova důchodců s nima?

Manifestanti, co "musí" na Václaváku řvát proti karanténě?

Turisti, co "musí" do Chorvatska na prázdniny?

To je přeci všechno o hlouposti a bezohlednosti.

Když se lidem hroutí podnikání, tam je alespoň objektivní důvod, i když maj řvát o podporu a ne o otevření.

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

rozhodovat za babču, jestli chce a smí nebo nesmí vidět svoje děti a vnoučata? Je to nelidské, Čmoude.

Znovu bych rád upozornil na to, že podobné situace lidstvo prožívalo každoročně dvakrát, na podzim a v zimě během chřipkového období, co je svět světem. Až 2020 někdo rozhodl o tom, že od teďka to bude jinak. A Vy, Čmoude, jste zajásal, "to to trvalo, teď se konečně budu cítit v bezpečí". No, nesdílím Váš postoj. Nebude to bezpečné.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Oh, já za ni nic rozhodnou nemůžu, je to jen můj názor.

Zadruhé, jelikož tam babča není sama, tak to jde rozhodovat i za ni, protože to už se týká šíření nakažlivých chorob, čili obecného ohrožení.

I regulérní sebevrazi se v nemocnicích léčí (s nechutí) a pak se doporučují terapie.

Jo, nevšiml jsem si v předchozích letech, že by byly přetížené nemocnice a krematoria.

Karantény při epidemiích tu jsou od středověku. Lepší je se chránit částečně než vůbec.

Ale když se nebojíte, tím líp, nemocnice maj málo lapiduchů, běžte se přihlásit.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Promiňte.

Vždycky lze najít důvod, proč je lepší rozhodovat za jiného "v jeho zájmu".

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Kdyby jsme neměli za sebou černé neštovice, obrnu, spalničky, černý kašel aj. tak bych řekl, že máte starost o svobodu jedince.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

V dnešní době už lidé nevěří, že je zájem mít zdravé obyvatelstvo. Důvodů nedůvěře, jen za poslední dobu, existuje několik.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

A proto se to obyvatelsto bouří i proti karanténě a tajně se schází?

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

z kraje devadesátek. Sobec si vždycky najde důvod, proč je jeho pohodlí důležitější než životy ostatních.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

měl jsem v klábosnici vulgárnější slova pro toho pána, takto se spokojím v Vaším příspěvkem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

mám informaci o starší paní, které se VELMI přitížilo s největší pravděpodobností proto, že " díky" chaotům a nemakačenkům z vlády zůstala prakticky izolována.
Nakonec si ji raději vzal její syn (žije sám) domů, i když těžkosti s tím bude mít , nejen existenční. Což by samozřejmě mohl být argument pro ty, kteří prosazují domácí péči - na úkor té koncentrované, organizované, hromadné. Respektive pro ty z nich, kteří se vyžívají v primitivním způsobu uvažování a sami mají své babičky a dědečky v luxusních privátních ústavech.

Podobné situace to sice byly....ale nestávalo se např. to, že by denně byla masmedialně zveřejňována čísla o počtu nakažených a úmrtích. Občas se zveřejnila čísla o růstu či poklesu NEMOCNÝCH v té které lokalitě, v tom kterém regionu a vztahovala se tato čísla k existenci či neexistenci epidemiologické situace, opět v rámci lokality, regionu..

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Z (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš ji zamknul na záchodě?

Primula ji zablokoval ve výtahu přes víkend?

Hamáček nechal přede dveřma dva policajty?

Zatím bez slepic

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když uvidím dítě, jak se chystá si hrát se zápalkama a benzínem, tak ho taky omezím.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

a když uvidíte 200 dětí ve věku mezi 30 a 50 lety hrát si se zápalkami u poškozené cisterny s benzínem ...
... tak ani nehlesnete a vezmete nohy na ramena, protože Darwin ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A děti z divize Hitlerjugend nakonec američtí vojáci stříleli.

Jde o to, že chráníte někoho nerozumného a nesvéprávného i proti jeho vůli.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)