Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

hranici dřeva aby nezmrzlo v hrůzné zimě taky mu je taky vezměte? Podle vašich postojů určitě ano
Já bych mu vysvětlil že je to sice nebezpečné ale když chce žít, takto musí risknout. Příště už totiž bude vědět jak na to. To je právě to co vadí současným šiřitelům paniky a hysterie : rozšiřování znalostí a informací jak s tím zacházet.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Chráníte ho když si chce z nevědomosti ublížit.

Když zapaluje v kamnech, tak je to snad bezpečné.

Urgentní nebezpečí se řeší urgentně a vysvětluje potom.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Chráníte ho když si chce z nevědomosti ublížit.

Když zapaluje v kamnech, tak je to snad bezpečné.

Urgentní nebezpečí se řeší urgentně a vysvětluje potom.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdo kvůli svému pohodlí ohrožuje životy ostatních.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdy bych si nedovolil kvůli svému pohodlí ohrožovat životy ostatních.

Současně dramaticky nesouhlasím s omezováním svobody jednice, jak jsme toho svědky v době covidové na mnoha úrovních.

Obojí se vzájemně nevylučuje a to je podstatné.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Nechat všechno otevřené v době epidemie JE ohrožováním životů.

Nebo chcete začít zkoumat koho všechno nakonec nakazili/zabili ti, co se nakazili od tý pipinky z Techtle Mechtle?

Bez jednoho článku řetěz nepokračuje.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

svým chováním své okolí neohrožují. Těm zbylým je to holt nutné nařídit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Pardon, místo 5 slepic jsem omylem dal jednu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

přece jenom je mnohem mladší, má spostu zajímavých postřehů a zkušeností
ale s tím že bude umírat ji ještě mít nemůže. Já mám tu výhodu věku, pozorování ze života
(již mě jednou doktoři zachránili od důsledků infarktu) dívám se na to jinak.
A jsem analytik, to jsem dělal celý život.
To že se často od jednoho v rodině nakazí i další v rodině neznamená že rodina je hlavním zdrojem
nákazy. Rodina je jednotka, jako člověk je jednotka.
Šíření nákazy je to jak ta nákaza do rodiny přišla.
Řikat že hlavně z rodiny je nelogičnost.
Omezit šíření kovidu je omezit to, aby se nákaza do rodiny dostala.
Největší nebezpečí pro šíření kovidu spočívá v tom, že statisticky se pravděpodobnost úmrtí
výrazně ( tisíckrát i více) liší podle věku.
Takže společná strategie existuje jen v rodinách kde spolu drží všechny generace. A těch rodin nám nějak ubývá (celosvětově). Já si nestěžuji, není to můj připad, ale pozoruji to ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

To že se často od jednoho v rodině nakazí i další v rodině neznamená že rodina je hlavním zdrojem nákazy.

- No to přeci znamená.

Chytíte to od pošťačky, není to rodina.
Chytíte to od syna, co skočil na návštěvu, je to rodina.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

staří rodiče, mladí rodiče (pod 50) a děti školou povinné. I když každá generace bydlíme ve svém domě, 5-100 km od sebe. Myslím že tak 85% staříků a jejich poloviček nežije v domovech důchodců či LDNkách, že většina z nich nechce a nebude umírat v nemocnicích,
Prostě žijí ještě život plný práce (přivydělávají si, starají se o vnoučata, my jim občas uvaříme, tak 2x v týdnu, učíme se s nimi na dálku i bezprostředně, vždy s respirátorem ...) a zábavy, jen tu hospodu, kdysi pravidelnou část života si odříkám, pivo či víno rozhodně ne. S pejskaři se pravidelně vídáme na procházkách.
Jen je deprimující že umírají lidé které znáte a že dlouho trvá taková silná hysterie ve společnosti, že to stále nekončí
Já pořád ještě staromilsky beru rodinu (3 generace) jako základní jednotku, danou histotickou zkušeností lidského rodu, zkušeností z rodiny v které jsem před 70 lety vyrůstal ...
Dcera když k nám přijde z nemocnice tak má vždy respirátor, procházíme se na zahradě či u vody.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Je jedno jestli je 5 generací nebo 3.

Jedno jestli bydlí spolu nebo ne.

Když jsou v přímém kontaktu, tak riskují a v mnoha případech nakažení do bylo od členů rodiny.

Že se vy stýkáte bezpečně ještě neznamená, že to tak dělají všichni. Ti, co bydlí spolu nebo třeba hlídají vnoučata, tam docháyí k těm nakažením.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Do rodiny to donese někdo z rodiny z venčí nebo třeba dítě ze školy. Apriori se to v rodině samo nevylíhne! A ten někdo se vyskytl v místě s hustou koncentrací lidí a opominul dezinfekci. Stále dokola sleduji lidi, co jdou do Metra a míjejí dezinfekci. Pak přijdou domů a nejdou ani rovnou k umyvadlu. Pokud se někdo chce šikovat ve frontě v "supráči" nebo se zbytečně na sebe tlačit na schodech eskálátoru? Nebo kdekoliv...
Pokud by byla vůle prosadit 14denní tvrdý lockdown a byl rozumně vysvětlen s tím, že po něm se nutně situace zlepší? Jenže po těch zmatcích, co byly, pochybuji o pochopení, prostě je pozdě. Navíc hraniční přechody a pendleři?
Jsme pořád v kruhu, prostředek existuje a je zatajován, cz vakcína stornována. Nu což, vždyť tenhle vir byl vyroben k tomu, aby vyvolal zmatek. A už jsem docela přesvědčen o tom, že někdo domyslel i to další. Včetně vakcinace o ekonomice ani nemluvě. Všechno souvisí se vším. Dočetl jsem se věci, které bych tu zbytečně vypisoval. Napíšu jen jedno: vakcína od Pfitzeru je stejně jako Covid19 geneticky upravena a má údajně zasáhnout do lidského genomu, trvale. Nejde vypustit něco smrtelného, tak se na to musí prostě zákeřně.
Jak už vidno ze situace, na Covid prostředek je, ale na strach a na odmítnutí vakcínu to bude horší. Já už tomu "dělám to pro vás, lidi" nějak nejsem schopen věřit.
Trump vloni zarazil státní podporu WHO a do té má hluboko vražené ruce Gates a jeho žena. Taky taková malá souvislost s volbami a s dalším. Zato CDC a další uvádějí úmrtnost na Covid poněkud jinak než WHO.....
C.S. Lewis - Rady zkušeného ďábla kde starý ďábel dává rady mladšímu:
Mladý se ptá, jak poslat do pekel milióny duší a starý odpovídá(ve zkratce) "skrze strach" a že nejvíc by se měli bát choroby. Mladý se diví: "Nemoci, umírání, neexistuje lék?"
Starý" Oni zapomněli, že jediná věc, kterou by si měli za každou cenu udržet je ŽIVOT. A "přestanou se objímat a přestanou se zdravit"....zažil jsem před svátky na vlastní kůži.
"Zpřetrhají všechny lidské kontakty a přestanou být lidmi".
Má to pokračování, na které už nemám čas. Napsáno v roce 1942

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psal jsem to tady víckrát. Pokud se na to podíváte s odstupem a chladnou hlavou, tak je to chytře vymyšlené a promyšlené. Vtipně je nastaveno i to, že vlastně je to boj, jehož aktéry nejsou ti, kteří z něj pak budou mít zisk. Kdo tady nyní likviduje ekonomiku, kdo omezuje svobodu lidí? Proti těm se to nakonec obrátí. Ti vzadu jen dodávají munici, prachy, a dočasnou podporu. Jak zbohatl Musk, Gates a další? O tom se objevily různé informace. Všechny ty kroky do sebe zapadají. Jsem za konspirátora, ale to, co se děje a v minulosti dělo, náhoda není. Příliš to do sebe zapadá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Dane, jsem stejná "konspirátorka" jako Vy, čas ukáže, například myslím, že už většina lidí nevěří, že "dvojčata" plus třetí mrakodrap mohla tak spadnout "údajným nárazem letadel" řízených podivnými absolventy kursu pro malá sportovní letadla a jak se pěkně zachoval jejich pas, zatímco z letadel nezbylo nic. A tohle americké vlády předložily světu k věření.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by insegnane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidíme to podobně

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Přírodní či chimerický virus si bere především ty, kteří čerpají důchodcovské, pečovatelské a zdravotnické fondy nejvíce. Kdy celé dekády se tady hlasitě ústy předsedajících varuje lid nečesaný nemytý že ty systémy jsou neudržitelné (v USA jde hlavně o baby boomers ). A " že se něco musí stát". K tomu masmedialní propagace kultu mládí...

Jinak etymologicky je konspirace " společným dýchaním". Tedy jde o nějaký záměr nějaké skupiny lidí. Záměr který připravují, mají, pracují na jeho uskutečnění či už jej uskutečňují. Což není nic mystického, takhle například fungují investoři či režiséři filmu. Nebo i lidé zakládající ANO, ne ?

Jenže indicie a nějaká logická vazba souvislostí a následností ...to ještě není popis (zde nutno souhlasit např. s Gregory Batesonem - dva popisy jsou vždy více jak jeden !!! .
Obávám se, že tady by ten popis ani nebyl možný už jen z toho důvodu, že jde o velmi složitou záležitost, předmětem zájmů jsou komplexní systémy, často ne již jen celostátní povahy, ale nadnárodní.
Prostě komplexita, kterou jsme vytvořili, přesáhla hranice výkonnosti intelektu, pročež ta kompenzace emocemi - na tom není nic divného, nic opovrženíhodného, nic za co bychom se měli stydět.
Někdy je pro zdraví lepší nevědět, to nepíšu jako bonmot, stojím si za tím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

to je reakce na poslední větu příspěvku bezejmenného, jinak s prvním odstavcem bych asi moc problémů neměl

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Čekal jsem jestli si téhle vidlákovy kardinální chyby někdo všimne:

Milan -
Šíření nákazy je to jak ta nákaza do rodiny přišla.
Řikat že hlavně z rodiny je nelogičnost.
Omezit šíření kovidu je omezit to, aby se nákaza do rodiny dostala.

přesně tak - předpříčina bylo uvolnění a otevření hospod, dál nepostih nedodržování. Leden bude velice zlý v zahlcených nemocnicích - nákaza bude zřejmě kulminovat příští týden na hodnotách nad!!! 20 000 - (chybí zhruba jen 2350) - zdravotnictví se bude vzpamatovávat celý zbytek zimy. Posralo se co se dalo a stačilo tak málo, současný průlser který je kolosální - že to ještě mnohým nedochází -vůbec nemusel být, inu i blbost je smrtelná.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Do rodiny to někdo dostane a pak se to předá v rodině.

Tak se jeden nakazí mimo rodinu a ostatní v rodině.

Přetnout by se měly VŠECHNY cesty, co jdou.

Babču zachrání když to vnouček nechytne, jako když to nepředá.

Protože to je u některých bezpříznakové, tak bez testu nikdo neví, jestli babču nakazit může nebo ne.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

naprosto sám ve svém hrobě a s ostatními se nikdy nescházel , taky by se vaše sny o zaručeném vymýcení viru naplnily.
Možná rozmnožování by mohlo dostat výjimku, co říkáte ? Například o význačných dnech.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jako se bojíte, že zapomenou jak na to?

Lidstvo se po každý epidemii pak zase začne rozmnožovat. Ale jen ti, co přežijou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

děti a vnoučata...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Je přiliš velkou konspirací se divit tomu, že policie demonstrantům až tolik nebránila aby do Kapitolu pronikli a že tu máme i obligátní postřelenou a nakonec zemřelou oběť? Ono dostat mezi Trumpovy ultras pár provokatérů aby rozdmýchali menší brajgl v Kapitolu by se zas tolik nelišilo od trochu drsnějšího brajglu co byl na Majdanu na Ukrajině.

Uvidíme, jaký narativ se povalí z médií - ona oběť střelby ale byla demonstrantkou tj. se na ní spíš asi rychle zapomene a pojede se linie, že je třeba ještě více potírat "projevy nenávisti", samozřejmě jen těch ze strany "systémově rasistických" bělochů. Každopádně duo Biden a Harrisová bude mít v obou komorách Kongresu většinu, takže zářné genderově neutrální-Black Lives Matter zítřky budou moct okamžitě začít - aby za pár let nakonec i ti bílí hetero Američani, co ohrnovali nos nad Trumpem, nakonec na jeho prezidenství ještě nevzpomínali se slzou v oku.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Bránit/zavřít ty masivní dveře do Kapitolu muselo bejt ještě těžší, než postavit dva policejní antony/kordon policajtů napříč Národní třídou na úrovní Národního divadla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak u blbejch na dvorku. Covid je patentovaná sračka. Krize z nadvýroby plní noviny už desítky let. O nwo se mluví desítky let. Máme tady studenty desítek pohlaví, děti se kradou, peníze znehodnocují vozí se sem miliony blátošlapů. Do vlád nalezli samí imbecilové s diplomy za chujoviny, specielně od nás odtéká bilion bankocetlí, a něgdo si furt myslí, že to dělaj, ty vlády pro blaho svých jako voličů a přitem sou to bandy, keré se sami dosadili.

Dípstejt sou byrokratická šlechta, kerá se rozmnožila a ta ukazuje prstem na žebráky, že málo makaj. Blboňům hoří koudel u prdele, ale furt budou mlet, že něco tady smrdí. A gdyž sou v rauši tak dou ten smrad hledat. A začnou dycky tam, gde hledalí včera, předevčírem a ti inteligentní už si tam udělali aji značky aby se jim to líp hledalo. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Twitter na 12 hodin zablokoval Trumpův účet

Američtí papaláši vylézají z děr a můžou se přetrhnout a ukroutit si údivem hlavu...

- Takto se výsledky voleb zpochybňují v banánové republice, ne v naší demokratické zemi,” uvedl George W. Bush v prohlášení.
- Guvernér státu New York Andrew Cuomo obvinil Trumpa z pokusu o státní převrat.
- Dnešní útok na Kapitol je nepřijatelný, prohlásil Pompeo
- Bývalá kandidátka na úřad prezident Hillary Clintonová označila protestující za domácí teroristy
....
Trump zůstal osamocený jen s 74 miliony svých voličů... a proč toho pořád nechce nechat? Protože si je jistý, že má pravdu na své straně. Není to člověk, který by byl takhle tvrdohlavý, kdyby si nebyl jistý svou pravdou.

Exkluzivně: Více než 423 000 hlasů pro Trumpa bylo v Pensylvánii smazáno, říkají datoví experti
https://www.epochtimes.cz/2021/01/06/exkluzivne-vice-nez-423-000-hlasu-…

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

- Takto se výsledky voleb zpochybňují v banánové republice, ne v naší demokratické zemi,” uvedl George W. Bush v prohlášení.

- Pochopil jsem to správně?

V Banánových republikách NIKDY nejsou volební podvody a JEN jejich zpochybňování je ta disfunkce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

semena americké demogracie se nedala směrovat a tak je vítr zavál dle všech pravidel zpět protože
https://www.youtube.com/watch?v=u0j1N0HbsbE.
Co ale moc dobře nechápu, jsou ti "senátoři" protože jim nedochází, že to nebudou mít jako dosud na furt, ale budou velice rychle vystřídáni mladými, krásnými a všeho schopnými, protože nic víc je v jejich "demošce" nenaučili jen touhu o moci a penězích....
Holt poslední bašta řádu , ve vedení státu se střídajících partají, kde to jakžtak fungovalo končí.. Tak jako jinde co rozbourali, střídat se budou i tam abudou se objevovat stále noví a noví co chtějí taky k lacinému lizu. A možná dopadnou hůř naž Lybie, Irák a další , které potopili a rozdrobili. Je to dobře nebo špatně - kdo ví. Akorát mne straší ta jejich, ještě stále dost silná vojenská síla. A zoufalí lidé dokáží zoufalé činy... jak nám ukazují ty jejich dedektivky, a SF, kterými zamořili svět..... hmm čas ukáže

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ne zalezlí v dírách jako myši. Testovat se má na myších, ne na lidech.
Tak to platila dlouhá staletí, dnes nám vnutili jiná pravidla. A mnoho lidí tomu tleská, i tady. Jsou to ještě lidé?

Vždy závidím když vidím zaplněná společenská střediska jako parky, náměstí, stadiony, kulturní sály, Zajímavé že je to vždy v zemích které naše věrchuška nazývá nedemokratickými. Chtěl bych žít v takové zemi, ale stěhovat se na sklonku života?

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

No, ukazuje se, že na vánoce lidi opravdu nebyli zalezlí... užili si moc pěkné mejdany, potkali se v širokých rodinách, popili, zazpívali si nějaké ty koledy, poseděli u jednoho stolu... Silvestrovské oslavy sice neproběhly v hospodách, ale jinak se slavilo o sto šest... 

Ovšem nezaznamenal jsem, že by nákazy někoho trápily. Dokonce netrápí ani ty, kteří jsou přímo ohrožení. Takže ty mrtvé ještě zdvojnásobíme. V roce 2020budeme mít oproti zatím nejmrtvějšímu roku 2015 tak o 15 tis. mrtvých víc. V roce 2021 to bude nakonec podobné. 

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

S tím při direktivním vězeňském způsobu nařízeného života, zvláště u starších lidí, je nutno počítat.
Ztráty u dětí, mladých, v jejich sociopatii, uzavřenosti, neodolnosti, se projeví teprve později.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Vemte si prášek.

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

Nejsou snad starobince - pardon - domy seniorů více než podobné rekreačním zařízením provozovaným svého času ČSLA?
Nejsou dnešní třicátníci a mladší v alespoň mírné většině sociopaty a zpovykanými zmetky?

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Možná by bylo účinnější hospody (a obchody, atd..) nezavírat úplně, jen omezit počtem zákazníků a časem, ale zato zákaz pohybu mimo bydliště (město, střediskovou obec). V cizině to tak funguje. Lidi nesmějí ani na svoje chaty. Ať se regiony vyčistí od svých covidů a neroznáší to dál.
Žiju v rekreační oblasti a všechny chaty a chalupy jsou plné a stojí u nich auta ze všech konců republiky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Proto zalejzali v případě nebezpečí lidi do děr, jako v Derinkuyu, kde se schovávali před muslimy.

Jako Vietnamci, co se schovávali do podzemí před bombardováním.

Jako horníci, co tam trávili dny, aby uživili rodiny. V Anglii v devatenáctém století tam pracovaly celé rodiny, včetně malých dětí.

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Nevidím k tomu důvod.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Není žábou na prameni Ministerstvo?

Co se Ministerstvu povedlo, kromě PSA?

Všechna opatření přišla s křížkem po funusu.

Očkování je na dosah, a co máme ?

Máme IT registr osob?

Od 15. ledna má probíhat registrace osob 80+ do Centrálního systému, který ještě neexistuje, přitom podle vakcinologa je ale ke zmírnění opatření klíčové naočkovat starší populaci.
….„Kdyby se starší populace vrhla do očkování, máme velkou šanci zmírnit protiepidemická opatření.“……

https://cnn.iprima.cz/petras-kdyz-se-starsi-populace-vrhne-do-ockovani-…

Hejtmani, ze zoufalství začali s přípravami na očkování, protože …„od 1. února se budou moci hlásit všichni obyvatelé Česka. „V březnu až červnu už bude dostatek vakcín, ale je nutné mít připraven funkční systém, který dokáže velké množství lidí relativně rychle prohnat očkováním….

….. „Potřebujeme vědět kdo, kde a kdy vakcínu dostane. Při očkování na mnoha místech musíme mít přehled, kde je 12 milionů vakcín a kde je 12 milionů obyvatel,“ vysvětluje Prymula“.

Místo pochvaly, byli obviněni, že budují paralelní systém.
https://plus.rozhlas.cz/hejtman-kuba-vpichnuti-jehly-je-na-cele-vakcina…
https://plus.rozhlas.cz/jedina-moznost-je-ze-ockovat-budou-praktici-min…

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Jo, když se z breberky stane předmět politického boje...

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Pane Admirále, já v tom nevidím politický boj, ale boj o přežití ekonomiky.
Když klekne ekonomika, pak si všichni můžeme zazpívat Ten byl tohle, ten ....
Budou vakcíny, léky, IT systémy?
Nebo jenom výmluvy na pivní havíře, lidi slavící Vánoce , lidi kteří žijí v rodinách.
Vždyť to je cílem EU, zrušit Vánoce, rozbít rodiny,....

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

čerpáte jistotu, že tzv. vakcína opravdu zabere a ochrání dědky a báby 80+?
Počty mutací viru se jistojistě blíží desítce, pokud ne číslu dvojnásobnému a nám je tu vtloukáno do palic, že Ficosračka bude fungovat na věčné časy.
Proč nefungují podobné Ficosračky na "obyčejnou" chřipku, která je taktéž virového původu a mutuje mnohem pomaleji?

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Ale statistiky se zfalšují, aby to vypadalo, že zabrala. Na to se můžeme spolehnout.

Vakcína je jen nástroj, který podmiňuje úspěch následných plánovaných kroků.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)