Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

chřipečkářů

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bakalonoviny to mají v náplni práce, jsou za to placené, proč o tom diskutovat?.-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

kterou

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste od Bakalů, pro Vás je Trumpovská lež ledascos:-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Tak jestli sem vlítli diskutéři z Aktuálně, tak jsme v hajzlu.
Jsem kdysi vyjádřil názor na jejich spřáteleném webu, Respekt.cz a objevilo se mi, že musí být můj post posouzen, jestli není závadný. Musím uznat, za nějakou dobu mi přišla odpověď, neignorovali mě, že závadný je, takže odchod na párky.
Tady mě nikam ještě neposlali, i když občas vyjadřuji něco, co se většině nelíbí, ale cítím zde svobodu, že si můžu říct, jak to vidím já. A když nikoho nebudu vyloženě napadat (jasně, když mě Laco nazve zmrdem s IQ pokojové teploty, nemůže očekávat, že ho pozvu na narozky), jen tak mě odsud nevyhoděj. Jsem zažil zde Josefa Chlora, ten už sem nesmí, ale dostal varování. Několik. Neposlechl, vyfičel. To chápu.
Když si někdo bude hrát na mém pískovišti a bude kritizovat, že ten vedle má nehezké bábovičky, tak má na to právo. Když mu je ale začne roztloukat lopatkou, dostane výstrahu, že to se nedělá, že si každý zde může plácat bábovičky, jaké chce, si dělej svoje, kritizuj moje, ale neboř mi je. A když bude furt prudit a agresivně sousedovi škodit, tak ho chytnu za prdel a běž si
najít jiné pískoviště. A ještě bych za ním hodil tu jeho lopatku.
Tady cítím, že sice dost kritizuji jiným bábovičky, mnohým se nelíbí ty moje, ale snažíme se to dělat slušným způsobem, páč pochopitelně, každý má jiný názor na dysajn těch našich výtvorů.
Proto se mi tady líbí. Vidlák to dělá dobře a doufám, že mě nikdo nepodezřívá z podlézavosti, jelikož, až to někdy posere, budu jeden z prvních, kdo mu to napálí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proto tvé schvalování cenzury (cenzura je matkou chamradě) docela chápu.
Ale dej bacha, aby se to jednou neobrátilo proti tobě. Víš, jak vám ten koncept tenkrát čmajzli Ada a jeho banda. To bych teda nepřál nikomu.
Hezký den.
---------------------------------------------------
Dá se urazit i slušně.
Stejně jako se dá neslušně pokusit se vychovat z něčeho nevychovatelného aspoň něco.
Divím se, že zrovna osoba, která o sobě veřejně prohlašuje (naprosto nevím proč to dělá) že je židem, že takové věci nechápe. Asi jsi divným židem, asi neznáš Toru vůbec. Nebo sis vyzobal jen ty rozinky, to takoví pokrytci dělají obzvláště rádi.

Hezký den, házející lopatko. Ale pozor na bumerangový efekt. To není jak klacíkem píchat do louže. Přiletí to nečekaně, odkud by ses vůbec nenadál.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Dost mě láká ti odpovědět, ale zařekl jsem se, že už nebudu reagovat na někoho, kdo se jednou jmenuje "I", pak "A", teď jseš "Židé". Už jsem ti to zde párkrát vytkl.
Až se naučíš podepisovat, dej vědět, velice rád na toto téma s tebou hodím řeč. Teď jsi nikdo!?
Nemáš někdy blbé myšlenky, občas produkuješ pěkné fikoviny, ale nijak se nejmenuješ zde.
Až si zvolíš jméno, za kterým budeš stát, jako chlap a ne, jako frajer, který hází hlášky zpoza mohutného stromu, až se s tím svým jménem mě na něco zeptáš, já ti rád odpovím. Do té doby tě hodlám zde ignorovat. To i ten nick Anonym mě přijde chlapštější. Jseš vůbec chlap?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vím zde, že Čmoud je ortodoxní antikomunista, ale nesouzníme si v boji s covidem, Targus ti řekne, že meleš hovna, je to chlápek co mu je asi něco před šedesátkou, bydlí na severu Moravy, insengnatne má poruchu přijímání potravy, Občan je antisemita, antiamerikanista a vůbec antizápaďák, páč je intoš, jeho syn taky a jeho syn učí někde v Číně malé číňánky a bydlí ve svém volnu ve 14. patře, maneca je volička SPD, Vlastimil je odpůrcem restrikcí, které se schovávají za bojem s covidem, Ládik je starší chlápek, který dělá stavební projekty (topení jsem zaregistroval) a u toho má básnické střevo, ...
A co jseš ty? Fakt máš tak malý koule, že se nedokážeš podepsat?
Tak, než se to naučíš, já na posty s imaginárním (koukal jsem, že na první straně dnes se jmenuješ Trump), odpovídat nehodlám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

A mimochodem - protestuji proti záměně mé osoby a Laca, i když, uznávám, slova "Laco" a "Alef" jsou si do jisté míry podobná.
Jenže Laco hýří zmrdy, kdežto já poznámkami o IQ pokojové teploty, a to je setsakra rozdíl.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Já měl vždycky blbou paměť na jména.
Takže oprava: Mé IQ pokojové teploty nevymyslel Laco, ale Alef. Aby si tady pak Laco nepřivlastňoval něco, co nevymyslel. (tojsou lidi, co, Alefe?)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

že si se mě zastal.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

proto je tak nervní a útočná... :-)
A nedovede si stát za jedním nickem, prostě chameleon.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

je vidět, že nejste ani z aktualne.cz, ani od vlka. Jinak musíte kolegu poznat - jednak stylistika, navíc se neudrží a začne mlít o židech, fiat měně a Frommovi. Nicků hafo, zmińovat netřeba, poslední dobou halogeny.

smazanej teď často nebývá, adi se konečně naučil něco...

pozdrav Budu volit VV

a jednu po něj
https://www.youtube.com/watch?v=X9A_9bGKc3g

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavně

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by Udavačům (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hermanne Astate

Zatím bez slepic

Je vidět, že nemluvíš k tématu a arguementuješ úplně mimo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Je vidět, že nemluvíš k tématu a arguementuješ úplně mimo.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

na konec, napsat, že začínám být už trochu unavený.

Projevuje se to tak, že mám chuť pod polovinou komentářů napsat: "Proletáři všech zemí polibte si prdel!"
a to je varování, že bych si měl, aspoň na chvilku, odpočinout.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Koho pozve podvodník
do své Bílé chýše?
Politik i obchodník
za uši si píše:

Musím koupit vakcíny
musím koupit zbraně
nesmím tu být laciný
vypůjčím si na ně.

Můj ty zlatý Pepku
spad mi kámen z osrdí
už jsem chytal depku;
takhle už nic nesmrdí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

aby

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

"Rok 2021 bude rokem, kdy se prezidentského úřadu ujme demokrat Joe Biden, který v listopadovém prezidentském souboji porazil republikána Donalda Trumpa. Sociolog Petr Hampl se v komentáři pro Prvnízprávy.cz. zamyslel nad tím, co bude tato změna v Bílém domě znamenat pro Česko.

V prvé řadě to prý znamená, že se elitáři znovu ujímají moci. Elitáři, kteří nebudou mluvit o vlastenectví tak, jak o něm mluvil Donald Trump.

„Místo toho budeme slyšet o novém světovém řádu, méněcennosti bílé rasy, nebezpečí nacionalismu, právu zapalovat centra měst (pokud máte správnou barvu pleti) a vše ostatní, co k tomu patří. Biden tak mluvil během své kampaně a bude tak mluvit i nadále,“ vyjádřil své mínění Hampl, který je přesvědčen, že Biden vyhrál díky podvodu.

Obává se, že jde o precedens, který progresivisty povzbudí k páchání dalších podvodů.

„Všude poroste tlak na změny volebních zákonů. Ostatně, na úrovni EU už existuje návrh (prosazený Zelenými, včetně českých Pirátů) na zavedení jednotného evropského volebního zákona. S pravidly takovými, aby bylo možné z Bruselu libovolně měnit volební výsledky v celé Evropě,“ rozvádí svou myšlenku dál Hampl.

Pro samotné Česko se podle Hampla nezmění nic. Stejně jako za časů Donalda Trumpa bude ambasáda USA podporovat neziskovou organizaci Člověk v tísni a podobná uskupení, která Hampl považuje za nebezpečné.

Pokud se vůbec něco změní, tak prý naroste riziko, že USA někde ve světě rozpoutají další válku."
-----------------------
Ne vždycky s hamplem souhlasím.
Ale tentokrát se drží hezky při zemi...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Vládnout bude ve skutečnosti místoprasidentka end kopmany.

Trumpa ale taky vůbec nemusím. Byl pouze o něco méně nebezpečný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Bude poslušně plnit úkoly z lepíků, které jí hňácne do kalendáře manžel Emhoff krátce poté, co je přinese z "pětipísmenkového výboru".
A pokud se zkusí cukat, bude na ni s patřičnou dramatizací obratem vytaženo cokoli pikantního z mladých let. Mají toho na ni dost a dost na tři volební období.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

aj.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Mimo (neověřeno)

Trvalý odkaz

dík.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Operace pod cizí vlajkou jsou mnohokrát vyzkoušenou metodou (Ukrajina). Proč by jí nemohli vyzkoušet u sebe doma?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

bývají volby následovány pouličními nepokoji. Když to nedopadne podle našich představ, prohlásíme je za zmanipulované. Našeho kandidáta nám vždycky někdo uzná za toho "právoplatného". Už se to z Venezuely přes Bělorusko dostalo i do USA.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

"s čím kdo zachází, s tím taky schází"

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Začínají se vypouštět balonky s návrhy, že otevřít a navštěvovat budou moci lidé s negativním testem a naočkovaní (proč ne ti, co nemoc prodělali?). Ale nic konkrétního.
- negativní test bude jak starý? To jako se budou Frantovi skládat ostatní na každodenní test, aby mohl zajít do hospody? Nebo si jej bude platit sám?
- naočkování vytvoří v těle obranu a pomůže s poražením nemoci, tedy vůbec neplatí, že naočkovaný právě nemá Covida a neroznáší jej. Takže naočkovanej hospodskej nebo kuchař nemůže za den nakazit všechny co si přišli na oběd?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Začínají se vypouštět balonky s návrhy, že otevřít a navštěvovat budou moci lidé s negativním testem a naočkovaní (proč ne ti, co nemoc prodělali?). Ale nic konkrétního.
- negativní test bude jak starý? To jako se budou Frantovi skládat ostatní na každodenní test, aby mohl zajít do hospody? Nebo si jej bude platit sám?
- naočkování vytvoří v těle obranu a pomůže s poražením nemoci, tedy vůbec neplatí, že naočkovaný právě nemá Covida a neroznáší jej. Takže naočkovanej hospodskej nebo kuchař nemůže za den nakazit všechny co si přišli na oběd?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Každý

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Buďte divocí, bojujte. Jak Trump vybízel fanoušky k útoku na Kapitol
Dnes 12:25 – Washington
Daniel Drake, Novinky

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Akorát pak v textu mimochodem napíšou, že to vůbec neřekl. Nic nového pod sluncem.
Z týdeníku ricin dneska nic? Ts ts ts.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Dva zdroje, co jsou synonymem prolhanosti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

On to napsal na twitter.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam ale vyzýval ke klidu. To mu soudruzi zrušili.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

napsal Donald na Twitter. Ale to je v poho, když se Vám fakta nelíbí, tak si vyrobíte alternativní fakta. Máte talent na politiku.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

smazali mu to. On dokonce nabádal k tomu aby respektovali policii, neb chrání Ameriku. Kdyby napsal to, co tvrdíte vy, tak by to tam stoprocentně ponechali.
Nezapře se, kdo vás, plascole, platí

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

poslední tweet, který tam je, ty novější smazali, je tento:
https://twitter.com/realDonaldTrump
I am asking for everyone at the U.S. Capitol to remain peaceful. No violence! Remember, WE are the Party of Law & Order – respect the Law and our great men and women in Blue. Thank you!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Please support our Capitol Police and Law Enforcement. They are truly on the side of our Country. Stay peaceful!
To je nabádání k násilí?

Zatím bez slepic

nedá mi to, ale tímto způsobem se vytváří nenávist. Proto tvrdím, že mainstream je ta nejničivější zbraň dneška. Zuckerberg nasadil kurz k úplnému zničení Trumpa: https://www.idnes.cz/technet/internet/facebook-instagram-blokace-trump-…
Tak to je ta pravá emerická demokracie, země svobody! Začíná hon a msta. Hillary je mstivá. Kam se serou komunisti! Ty měli jenom ruďasa a 2 programy v televizi.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechno je jinak. Tonkinský záliv i ty tři baráky, co je shodila ta dvě letadla i chemické zbraně v Iráku, s tím mají určité složky v USA zkušenosti.
https://www.reformy.cz/otazky-ohledne-chaosu-v-kapitolu-ktere-je-zoufal…

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Česko je nejhorší na světě co do počtu nových případů covidu na obyvatele za týden. V současnosti denní průměr případů na milion obyvatel dosahuje hodnoty 1 005,1. Na druhém místě je Irsko (896,8), třetí Británie (852,4).

V nemocnicích bylo ve středu 7143 lidí s covidem, z nich 1061 ve vážném stavu. Odborníci čekají, že počty hospitalizovaných ještě porostou. Ve středu laboratoře provedly asi 37 000 PCR testů, pozitivních bylo skoro 48 procent z nich. Přibylo 185 úmrtí, s covidem už v ČR umřelo 12 621 lidí.

Příčinou dnešního poklesu indexu PES je mírné snížení podílu lidí hospitalizovaných s nemocí COVID-19, u nichž se nákaza prokázala až v nemocnici.

před 2 hodinami

Dvě ze čtyř kritérií ovlivňujících hodnotu epidemického indexu PES ve středu oproti úterý stouply.
Průměr počtu nakažených na 100 000 obyvatel za poslední dva týdny se zvýšil přibližně z 1221 na 1254 případů. Vyšší je i čtrnáctidenní průměr nakažených mezi seniory.

Mírně naopak kleslo zjednodušené reprodukční číslo, které udává průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného. Na bodové ohodnocení to ale nemělo vliv.

Podíl pacientů s covidem, kteří o své nákaze před přijetím do nemocnice nevěděli, ve středu klesl z úterních téměř 55 procent na téměř 54 procent".
------------------------------------------------
---------------------------------------------------
Nadpoloviční většina covidářů, které odvezla záchranka do nemocnice, vůbec netušila, že má covida.
Prostě měli "lehký průběh" - a pokud by nezemřeli, ani by se nedostali do statistiky.
----
Ti, kteří na covid umírají doma (včetně třicátníků) se do statistiky TAKÉ vůbec nedostali.
Ti, kteří sice ve špitále zemřou na typický pocovidový zápal plic (udusí se) či na jiné typické postcovidové poškození (srdce) také ne - v okamžiku smrti už nejsou pozitivní, resp. test logicky už nic neukazuje.
-------------------
Dobrá zpráva- i u mladších ročníků často covid poškozuje mozek, takže se rozšíří základna pro výběr špíčkových politiků !

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

potěšil.
Až přijde ten blbec kovid ke mně, zjistí, že není co poškozovat a bude v prdeli.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

U mě už byl, položil mě na týden do postele, ale furt jsem chrápal, tak zjistil, že se mnou nic nebude, tak zase odfrčel, blbeček.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Doufám, že je v pořádku.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)