Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Twitter jim zablokoval účty? Přišli si pro ně Prymulovi pochopové? Nebo jim aspoň manžel nějaký servaný sestřičky proplesknul reprák, "hrubým násilím"? Jste směšnej, člověče.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

ještě omezí dovoz z tohoto léku z ciziny, kde je volně. Dlouhodobé tuzemské výpadky, dodávkách alespoň na recept tu byly již diskutovány. Data jsou na SUKLU, tedy pokud je zase někdo nesmázl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Vlastimile, kde bydlíte? Mohl byste mi ukázat nějaké ty poslušné občany? Já ještě žádného neviděl. Strašně by mě zajímalo, jak vypadá covidně poslušný občan. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pane Targus.
Výborně,
Je to tím,že politici nechytnou koronavirus,ještě ani jeden neumřel,pak by jednali odpovědně.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Souvisí i s bodem 6., neb má Isoprinosin vlastně stejnou funkci jako vakcína, akorát z toho není takový vejvar

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

byl dokonce na stránkách MZ implicitně označen jako dezinformátor. Ohradil se proti tomuto dopisem, viz např. zde :
https://www.klaus.cz/clanky/4654

Isoprinosine.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

jeste je to ruzmer osobni odpovednosti za sebe same, kazdy kdo nema papiry na hlavu ma zodpovednost za sebe, v to nalezi is oceneni rizik a vedome rozhodnuti jaka rizika podsutouji a proc ( dela to kazdy, uz tim ze rano vyjde z bytu nebo ze si da konzervu z ciny :).

Takze pokud jsem risikovy tak holt se musim vice snazi se chranit nez jini, ve svem okoli to nevidim ze by tomu tak bylo. Ted nemuvim o lidech v lecebnych/socialnich zarizenich (kteri jsou vydani na pospas nefunkcni vladni strategii jak popisuji vise) ale o lidech kteri maji moznost si provest svuj osobni lockdown, pouzivat vhodne ochrane pomucky vhodym zpusobem a kteri to nedelaji. Ja jim to nevycitam, pravdepodobne se rozhodli tak necinit.

Dalsi rozmer je ze lide kteri se chteji o sebe postarat, nechteji zatezovat system a chteji mit moznost si za SVE penize koupit a naordinivat jinde bezne prodejne antivirotikum v pripade ze dostanou covid ( v pocatku onemocneni, to je dulezite), tuto moznost nemaji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

problému. Ovšem společnost je velmi různorodá, ovlivněná také nejen to křesťanským konceptem spásy (vím o několika lidech , kteří na opatření dlabou, protože se smrti nebojí - po smrti budou přece odměněni !!) či egoismem radikálního liberalismu,i utopií individualistického úspěchu nebo pouhým to kverulantsvím či dokonce mrchožroutstvím kultu mládí....a ne vše se dá vtěsnat do restrikcí a prezekucí.
Pročež mělo by skutečně dojít konečně ke koncentrované péči, ne že se každý kdo má čas může jít nechat otestovat, ne že se zavřou zbytečně různé živnosti (a peníze jim samozřejmě že zcela po právu vyplacené pak chybí jinde), že se poleví s apely na správné chování v individuální i společenské rovině ( co chtít po ministrovi, který si osahává roušku v prostoru nosu a úst, drbe se na hlavě když předtím osahával stůl či papíry...), že se lidé z jakž takž ošetřených hospod přemístí do " free style" garáží apod....
V místech s vysokými riziky, tam je třeba řádu takřka vojenského (ale v lidské podobě, ve vztahu např. k návštěvě příbuznými), ale jinak...co chcete udělat jinak ? To co tady vy či já nebo např. Targus a další zmiňují už celé měsíce....a co spočívá skutečně v aplikaci buď návyků již kdysi získaných nebo situací vnucených. Přičemž by asi slušela se ostřejší osvěta - ukázat brutalitu nemoci na jedné straně a vztáhnout ji k lemplovskému přístupu k chránění sebe a okolí na straně druhé, spojit to emočně, na co máme např. ty tisíce herců a hereček a jejich kumpánů ?!??

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukazuje se, že v Americe nemá rozum žádná ze stran, je to přeci jenom primitivní země. Nechápu horlivce, kteří se u nás chtějí raději mýlit s Amerikou, než mít pravdu s kýmkoliv jiným (že, paní socioložko Jiřino Šiklová!). Trump se ztrapnil, ovšem reakce demokratických politiků jsou stejně trapné. Chtít jeho odvolání 14 dnů před předáním moci je ubohost, která jen přileje oleje do vzedmutých vášní. Stejně tak nepřiměřená policejní brutalita, která vyvrcholila vraždou Ashli Babbittové. Na zveřejněných videích je vidět, že nebyla ozbrojena a vedle ní a za ní stáli policisté, kteří se vůbec nesnažili jí v něčem bránit. Když byla zasažena, zase nikdo jí nedával první pomoc. Jeden z policistů až po značné době začal vytahovat nějaký maličký obvaz, který ale vůbec neaplikoval. Myslím, že jí život mohl zachránit tlakový obvaz, resp. stlačení krční tepny, ale to by muselo být aplikováno ihned. Z mého pohledu její zastřelení nebylo důvodné, a ukazuje to, jaký je Amerika Banánistán,

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

tak byla vytvorena.
Po tech letech od 11/2001 kdy jsme se ucili chapat na dalsich a dalsich zpravodajskych operacich jak se vytvari pozadovane verejne mineni, jak se vytvari medialni udalost kterou je pak mozne spinovat, uz to uviv nezvbudi. Kdo je kdo a jaky ma zajem na udalosti, jak bude udalost pouzita to jsou jedine kriterie ktere ma smysl pouzit.

Trump byl trpeny prezident ze strany republikanu, bazina deep state nejsou jen "demokrate". Zajem systemu je na normalizaci situace smerem k procesum ktere prosazuje tenka vrstva vladcu skrze socialni struktury jako jsou feministky, pohlavne jini, neomarxiste, BLM, liberalove, ekoteroriste. To jsou vsecno jen nastroje k formovani spolecnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

a bananistán i vyspělý technokratistán jsou v ní přítomny souběžně.

Americký technokratistán byl doposud dobře živ z toho, že problémy amerického bananistánu úspěšně outsourcoval. Typickým příkladem takového outsourcingu je US letadlová loď v Perském zálivu. Jenže ve světě je po amerických problémech čím dál menší poptávka a jejich vývoz se poslední dobou ne až tak daří. Jímka, kterou čas od času nevyvezou, nakonec přeteče, což se právě stalo.

Západ má pokrytectví tohoto druhu tak nějak v krvi. Desítky let vyvážel svůj odpad do Číny a platil jí (mizerně) za to, že Čína ten odpad na svém území likviduje (rozuměj: pálí); na druhé straně ale na Čínu ječel, že se Čína chová neekologicky. Jakmile se Čína začala chovat skutečně ekologicky a odpad odmítla brát, najednou má Západ s odpadem problém.

Proč to připomínám: americké vnitřní problémy jsou odpad jako každý jiný a najednou ho není kam vyvézt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

se nijak nezmenšila. Ba naopak. A Biden dle mé maličkosti nebude chtít zaostat za Trumpem, co se týče podpory této poptávky ať už u nás nebo jinde po světě, a třeba i při pomocí hrozeb.
S tím odpadem jsem to taky zaregistroval, premiant se stal - po odečtení odpadu vyvezeného, propadlíkem, stačilo umět odečítat.

Ono se to zkanalizuje snad jinak, než blahobytem získaným opět z válečné konjunktury nebo chronickým pseudorevolucinářstvím eskalujícím v terorismus (v nějakou benigní revoluci na US. půdě nevěřím) , možná dokonce bude stačit kanalizační síť Twitteru a pod. Možná , uvidíme, letí to teď hodně rychle ........dozadu ? :-D)).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Kdysi kdesi, stačil virtuální mrtvý na pád režimu...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

6. LEDNA 2021 20:22 , AKTUALIZOVÁNO 7. 1 9:12 LIDOVKY.CZ > ZPRÁVY > SVĚT
Kongres potvrdil Bidena prezidentem, při násilnostech v Kapitolu zemřeli čtyři lid
Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/jednani-k-potvrzeni-vysledku-prezidentskych…

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Novinky.czZahraničníAmerika
Útok na Kapitol otřásl americkou administrativou

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Sobota 26. 12. 2020 9,20 hodin

V sobotu 26. 12. 2020 jsem pod článek Vidláka, kterým radil Blatnému, aby rozvolnil, tento koment:

Už několik článků dozadu kroutím nad myšlenkami Vidláka a také mastera hlavou. Breberka přece není česká, nebo čínská, jak tvrdil buran Trump. Ona je globální. A proto nestačí na ni reagovat česky. Čínsky ano, ale i to jen do času.
Co je Vám Vidláku platné, že „podle Vás je to tady“ dobré, když u sousedů ne. Letecky je přenos z USákova jen otázkou hodin. Takže žádná opatření nejsou přehnaná, pokud se s opravdu, ale opravdu selským rozumem zamyslíme nad prognózou. A tak jsem možná blb, protože respektuju povely, i když na rozdíl od doby základní vojenské služby posuzuji důvěryhodnost těch co je vydávají. Blatný je pro mě respektovaná osoba. Ve věcech CV-19 Vidlák a master nikoliv.
Celá Evropa minimálně dělá tvrdší opatření, než Česko, ale Vidlákovi je to stejně moc. Fakt už těm Čechům nerozumím. Kurva, říkám to tu furt dokola, slezte z Řípu a rozhlédněte se kolem do světa. I kdyby Vidláku Blatný zrušil opatření a převedl republiku do 1. stupně, stejně kverulanti do Itálie na lyže nebudou moci. Oni je tam nevpustí!!! Protože breberka není česká, ani taliánská, ale globální!
Prognóza je přece jasná. Očkování 70% populace je jediná cesta, jak breberku potlačit. A to očkování v Česku proběhne do poloviny roku. Takže nějakých 200 dní. Jen 200!
Jó tak oni jsou unavení chudáčkové, už toho mají dost? Už by chtěli zase žít? Ještě půl roku to nevydrží?
Není nám jiné pomoci. Domlouvání nefunguje, opatření jako v ČLR Ne, protože lidská práva! Už zbývá jen vymyslet fígl, aby se jistá blbá část českého národa o vakcínu poprala. Ve Škodě Auto už to dělají. Očkovací pas. Kdo ho nebude mít, si neškrtne.

A výsledek?
Zdejší čtenáři hodnotili můj diskuzní příspěvek známkou 2,5 (34 hlasů). Vidláku, zrušte to slepicování, je to stejné, jako volební preference podle Kantar pro Moravce, takže na nic.
Osobně se ozvali diskutéři, kteří mě nesnášejí Petrpavel a zemědělec s radami, abych toho už nechal, vždyť jsou svátky (to se přece na covid neumírá).

Co se událo mimo Říp včera? V SRN 20.000 nově nakažených, takže děleno 8mi = 2.500. Tak by to mělo být u nás v přepočtu na počet obyvatel, abychom na tom byli jako v Německu. Jenže my měli včera 17.000, takže x 8 = 136.000 je správný ekvivalent pro Německo. Tak na tom jsme, to by v Německu už byl výjimečný stav a na ulicích by se střílelo. Zatím tam včera jen prodloužili tvrdý lockdown, tvrdší, než ten náš do konce ledna.
A proč jsme na tom tak blbě, jak na tom jsme? Protože Babiš? To jako za Bartoše, by všichni vyšlapovali líp?
Ale kdepak hlavní příčiny jsou tyto:
1. 40 % zmrdů v populaci, kteří nemíní poslouchat jakoukoliv autoritu.
2. Protivládní média podporující zmrdy, zejména ČT24.
3. Opoziční politici.

Průměrný počet slepic: 2.4 (38 hlasů)

Babiš
Raději řešit zahradkářský zákon

Neřešte covid, řešte zahrádkářský zákon, vyzval Babiš ...echo24.cz ›
17. 9. 2020 — Poslanci by podle premiéra měli schválit zahrádkářský zákon, nikoli stále řešit epidemii covid-19.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co je na tom divného?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Stejně pak přijmou to co jim nadiktují z Bruselu. Tak ať raději plácají, když už jsme je tam zvolili a platíme je. Žvást sem, žvást tam

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Češi nikdy pořádně nebojovali. Než se dohodli kdo je vlastně nepřítel, tak už bylo po boji. To byste musel dát Čechům asi tak dva roky na to, než by odhalili nepřítele, pak by dumali o konspiračních teoriích, jakože fakt to je ten správný nepřítel a pak by možná jednou vystřelili z kanónu a o tom výstřelu by se zase dva roky dohadovali kdo to vlastně vypálil. Berte to jak to je. Češi už jiní nebudou. Problém je, že u piva to teď neprodiskutujou.

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

V Británii prý bylo 2.500 letců a 500 jich padlo. Pod Svobodou sloužilo na nejhorší východní frontě nějakých 40.000 lidí a 10.000 jich padlo?
V I. válce v legiích nějakých 50.000 ?

To jen tak namátkou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Samozřejmě, že vím o našich mrtvých z obou válek, ale vždy to bylo pod cizím velením z čehož vyplývá že Češi umí bojovat, ale nesmí si velet sami.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

A partizáni tady doma taky nic?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

1.
Ti lidé do té I. i II. války (do I. v legiích) šli doborovolně, nemuseli.
II.
Uměli si velet velmi dobře, generál Syrový v legiích, plukovník Gajda, viz. generál Ludvík Svoboda, ale i v té Anglii byl nějaký ten letecký komodor Čech.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

velmi dobře ověřit na Dukle, že ano.
Co se týká Svobody, na rozdíl od vynikajícího organizátora a zákulisního šíbra (v dobrém smyslu slova), který měl opravdu významný podíl na vzniku čs. jednotek v SSSR, se o jeho vojenských kvalitách moc nemluví. Není o čem...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

můj děda byl s Ludvíkem Svobodou v zákopech u Zborova a v celých legiích, děda až do roku 1921. Svoboda byl dědek, když šel DOBROVOLNĚ do Polska a potom do SSSR, rozhodně nemusel. Od jeho podřízených jsem na něj neslyšel slovíčko hanlivé, naopak. Všichni mu s respektem říkali starý pán a poslouchali na slovo nejen jeho rozkazy, ale i přání jako rozkaz.
Ano Dukla byla krvavá, ale to už tak ve válkách chodí, že se nějaká operace nepovede. Četl jsem, že když Svobodovo vojáci překročili hranici na Dukle, klekali a líbali zem. Ale to bude nejspíš jen nějaká komoušská poudačka.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Na jaře nikdo nediskutoval, ale zapojil se. No a někomu to nevyhovovalo, tak poslal nové notičky. To by tak hrálo, aby ti Tsechej byly lepší než... a (vzpomínejte, kde a kdy bylo slyšet já to částečně dělám z blbosti a částečně za peníze)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Laco jsem rád že se shodujeme - sice těch zmrdů odhaduji na 15% a dalších 15% co jsou jimi ovlivněni - ale i to stačí na současný průser, a stačilo tak málo - jen každýho 10 zmrda skřípnout a na kvikot nehledět.

Průměrný počet slepic: 2.3 (26 hlasů)

dospět ke shodě o tom, kdo je zmrd. Na vašem a Lacově místě bych pro jistotu začal trénovat to ječení a kvikot.

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

Zmrd = člověk, který nedodržuje vládní nařízení, v užším smyslu v boji s Kovidem. V tom širším, každý, kdo záměrně nedodržuje předpisy. Například záměrně nepoužívá blinkr při jízdě autem, nepoužívá bezpečnostní pás, telefonuje za jizdy, atd. a tak podobně. Pokud tím ohrožuje sebe, je to jeho věc, většinou svým zmrdím chováním ohrožuje jiné.
Někdy je to jen zmrdík, to třeba, když odhodí mimo koš nedopalek cigarety.

Průměrný počet slepic: 2.4 (25 hlasů)

a obecně nezávazná. Někdo jiný může přijít s naprosto odlišným obsahem vašeho tak oblíbeného pojmu "zmrd" a může se stát, že třeba zrovna vy začnete mít problém.

Myslím to s vámi dobře a upřímně, proto jsem vám (plurál) radil nacvičovat to ječení v dostatečném předstihu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Na (neověřeno)

Trvalý odkaz

Down!

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

který prostě nebude a nebude dodržovat doporučení a nařízení týkající se korunáče?
Co na tom, že většina států napříč EU vyhlásila už o Vánocích mnohem přísnější opatření vč. úplných uzávěr jak na celostátní úrovni, tak na lokálních úrovních s platností většinou minimálně do konce ledna. Oni to tak prostě nechtějí a nic dodržovat nebudou.
A to česká policie a hygiena zatím neukládají žádé pokuty a nikoho nerozhánějí a nezatýkají.

Ti namachrovanci by měli vyrazit třeba do Izraele, kde opět platí úplná uzávěra s omezením pohybu do max. 1000 m od místa bydliště a jsou zavřené všechny školy bez vyjímky. Zrovna včera tam policie rozehnala dvě ortodoxní svatby a rozdávala pokuty jak vánoční nadílku; vč. majitelům stavebních pozemků, na kterých se svatby konaly. A dokonce zatkla jednoho rabína, který podplatil policejní hlídku.

Laco sice používá hodně hrubé výrazivo, ale v tomto příspěvku má pravdu.
S "materiálem", který v ČR očůrává co jde, se z těch sraček fakt nevyhrabeme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

stále spoustě lidí nedochází v jakém průšvihu jsme.
Dnes během tiskovky jsem zaznamenal poprvé, že se Blatného neptala redaktorka z ČT agresivně, ale docela umírněně. Zřejmě i po tom Washingtonu už i protivládní televizi dochází, že poštívání zmrdů, což dělají permanentně, se může obrátit i proti nim. Že třeba se jim takto podaří sundat Babiše, který se jen odstěhuje do Švýcarska k jezeru, jako Bakala a převede sídla svých firem do daňových rájů, ale smete to je také.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Jediného Spravedlivého a svoje zmrdy rozdává jako svého druhu záporné metály. Komu to konvenuje, ať mu tleská.

S tím "materiálem, který očůrává co se dá", máte pravdu. S dovětkem od Herma Trismegista, praotce západní astrologie: jak nahoře, tak i dole.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Víš (neověřeno)

Trvalý odkaz

..to

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Víš (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale nevylžete se z toho.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nebo chcete škodit? Nic takového, jako očkování, nebo útlum, se podle mých informací nekoná. Pustil jstejiz více falešných balónků. Zajímalo by mne, co vypouštění těchto klamavých informací sledujete. Napadá mne, nejezdíte náhodou konkurenční značkou vozu? To se dnes již přece nedělá, Vošický byl vyměněm.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Tohle je z 29. 12. 2020 - https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/skoda-auto-ma-pripravena-vlas…

Problém je, že vakciny zatím nemohou nakupovat komerční nezdravotnické subjekty. Jinak už by VW měl SVOJE zaměstnance dávno oočkované.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale kdo by dělal? Tolik ochotných makat na páse na 3 směny, víkend nevíkend, neseženou. Už takto třeba netrasují a ani nedělají tvrdá opatření, pokud někdo ze spolupracovníků onemocní.
Psal jsem to, že německá matka potřebuje prachy a Češi? Ti je přece se svými třetinovými platy(ač vyššími než je u nás zvykem), s 2x vyšší produktivitou než v Německu, dovedou vytvořit.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle dnešní diskuse je zřejmé, že domácí záležitosti zajímají zdejší návštěvníky více než ty zaatlantické. Z toho "Amerického jara" mám trochu iracionální škodolibou radost, i když vím, že ten americký chaos nemůže ani nám přinést nic dobrého. Ale kolem a kolem - co my s tím? Sledujeme emerické události filtrem médií, osobní kontakt vesměs žádný. Můžeme z toho být tak leda poněkud zmatení. Nu což, v Sovětském svazu také nezvítězily jakési kvazipočátky perestrojky hned, Brežňěv to vrátil do správné linie, i Andropov a Černěnko se snažili, ale co naplat, stejně se to rozpadlo.
Ve světle současných US událostí se jeví jako překonaný postulát, že v USA nemůže dojít k žádnému "jaru" či "majdanu", protože v USA nemají US ambasádu. Nu vida, co všechno se může dít. A nejspíš i bude....

Horší je zmatenost kolem té breberky. Coby nastávající stařík se stále pomalejším (nejen) mozkem si netroufám na nějaké zásadní rozbory, neb vím o virech úplně prd jako většina místních. Ale neodpustím si poznámku k očkování.

Jeví se mi jako zřejmé, že celkem významná část občanstva (odhaduji - 30 % ?) se staví k vakcinaci spíše/dost negativně. Třeba i já. Čím to může být, když mi žádné očkování nikdy nevadilo a považoval jsem je za prospěšné?
Motivem je, podle mého soudu, fatální ztráta důvěry v politický systém. Podezření na korupci místních politiků je už trvalé a týká se všech oborů činnosti státu. To bychom asi ještě skousli, umíme se s tím nějak vyrovnat na místní úrovni v poněkud (už poněkud naivním) domnění, že na tu místní lokální českou korupci nějak dohlédneme, ve smyslu "vidět ji, rozpoznat". Co rozpoznáme nepochybně, je poslušnost vůči Bruselu.

Jenže ona nám ta vakcína přichází právě z bruselských výšin. Co tam se děje sledovat nemůžeme, tamní korupcí poznamenané rozhodování se vznáší jako duch nad vodami mimo náš obzor. V takovém případě se našinec chová podle zažitých analogií. V mém případě platí ve vztahu k EU axiom, že co přichází z EU mi zatím je a bylo jen ke škodě.

Proč by to v případě vakcíny proti breberce mělo být jinak?

Mám opravdu důvěřovat v moudrost té Lejnové, či naší Jourové a dalších? A v jejich altruismus? Jak bylo řečeno, jsem už nastávající stařík se zpomalujícím se (nejen) myšlením. Ale úplný debil snad stále ještě nejsem.....
Jak jsem poznal za své pracovní praxe - důvěra se těžko získává, ale snadno ztrácí. I stalo se.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

že jste pěkně napsal to, co si myslím.
Váš komentář na mne zapůsobil úlevně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, než na nás dojde řada tak už bude Brusel ze hry :) :) :)
Ale vážně - malér je ten že nám nic jinýho než se nechat i tou bruselskou sračkou očkovat nezbývá - pokud by kolem ní byl nějakej malér tak to do tý doby vybublá a problém bude ne ve vakcině ale v tom kdo se napakuje a jak byrokobyla řehtá.
Věř znalému.

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)