Jeníku omlouvám se. I když...

Autor
Štítky

Krátký občanskoválečný úvodník:

Zdá se, že v Jů Es Ej mají opravdu veselo. Dav v Kapitolu, vážně postřelená žena, kongresmani v plynových maskách,  Trump vyzývající demonstranty, aby šli domů, Biden mluvící o povstání, národní garda na cestě, vyprodané lety trumpových příznivců mířících k Bílé chýši. Můj dojem je zcela povrchní a bude se během dne samozřejmě vyvíjet a bez ohledu na téma dnešního článku, zřejmě budeme sledovat především washingtonské drámo,  tak jen řeknu pár věcí, co mě bezprostředně napadly... 

1. Pokud Trump mluví o ukradených volbách a pak posílá své bojovně naladěné příznivce domů, to nevypadá na vítězství dokonce ani tehdy ne, kdyby na nějaké povstání fakt došlo. Dokonce bych tomu řekl zbabělost... a pokud chce člověk změnit dějiny, tak si zbabělost fakt nemůže dovolit. To není kritika. Než válka, to raději Bidena. Ale než nějaká další rozesraná země, to ať raději amíci jednou ochutnají vlastní medicínu. 

2. Scallope, zdá se, že to nejsem jen já, kdo má o regulérnosti amerických voleb pochybnosti. Zdá se, že o tom mají pochybnosti i místní amerikáni. Tak moc, že lezou do Kapitolu a střílejí. V USA z něčeho takového kouká předlouhé vězení, protože na bílé se žádné lives mater nevztahuje.  Takže to musí být hodně vypjaté. Ovšem řešit demokracii pomocí střelby, to je takové příliš Breivickovské. Podobně přímočaré a s podobnými konci. 

3. Celá situace má ještě jedno moc pěkné řešení. Nějaký nový incident v Tonkingském Perském zálivu. Nějakou vhodnou záminku, nějakou explozívní změnu velkého rozsahu, protože co je jedna potopená letadlová loď proti moci prezidentského úřadu že? Možná je to prostě danost. Bez války není US prezidentství a ani Trump prostě neodolá vábení této sirény, protože válečný stav by mu třeba ještě sesličku v černém barracku zachránil. 

Tolik první dojem... Dneska budu tak nějak při kompjůtru a sledovat situaci. A teď už můj hlavní článek: 

 

Před deseti dny jsem napsal článek jakoby adresovaný našemu ministrovi zdravotnictví Blatnému ve kterém jsem jej nabádal, aby nepřitvrzoval opatření a nechal je jak tenkrát byly na čtyřce. Tvrdil jsem na základě našich grafů, že epidemie vykazuje známky zpomalování a to nikoliv z důvodu opatření, ale z důvodu faktického promoření zhruba padesáti procent populace. Nyní po deseti dnech je načase udělat nějakou sebereflexi a zhodnocení. 

V prvné řadě se Jeníkovi omlouvám. Svým způsobem nemohl jinak. Měl k dispozici data, která mu už signalizovala co přijde a naopak já o nich ještě nic nevěděl. Denní čísla pozitivně diagnostikovaných navíc působila docela hrozivě a kdyby Jeník nepřitvrdil, nejspíš by ho novináři už roznášeli v zubech, předháněli se v ještě více apokalyptických titulcích, zdůrazňovali by ještě více, jak je vláda neschopná a sůdruh ministěr nejvíc ze všech (samozřejmě až za Babišem). 

Blatný i Dušek věděli s určitým předstihem před vydanou statistikou, že zdaleka největší podíl nákaz se odehrává doma. Samozřejmě to jsme věděli i předtím, ale vánoční svátky s tím pořádně zahýbaly nahoru.  Teď, po Novém roce se lidi vrátili do práce a dynamika epidemie jako na zavolanou zvolnila. Dlouhé svátky jsou zdá se z hlediska šíření viru nebezpečnější než dvanáctky v rachotě a k tomu rychlý nákup v hytlermarketu.  Tyto údaje se daly zhodnotit až teď, ale na ministerstvu z nich vyvodili patřičný závěr už před Štědrým dnem. 

Dále jsem si moc přál, abychom už byli promoření a epidemie zpomalovala navzdory nedodržovaným opatřením. Nyní mohu říci, že reprodukční číslo už sice nedosahuje říjnových hodnot a snížil se i poměr mezi počtem nakažených a hospitalizovaných, takže Master z toho bude moci po pár dnech dalšího sledování vypočítat celkem pravděpodobný počet lidí, co už covid prodělali a jsou promoření, ale optimistický odhad nebyl na místě. Stále jsme se nedopracovali k polovině populace, takže i když už to není říjnový covid, stále ještě může naše zdravotnictví slušně potrápit. 

Takže Jeníku... ještě jednou sorry za můj jedovatý tón, měl jsi dobrý odhad a realita ti dala za pravdu. 

Tolik k první části mého nadpisu... a teď k té druhé:

Když se podíváme na dynamiku epidemie ve svátečním týdnu, je tam zřetelný nárůst a když se podíváme na dynamiku tohoto pracovního týdne, vidíme že skutečné počty nakažených i hospitalizovaných jsou už pod očekáváním.  Závěr se nabízí sám. Zřetelně nejvíce lidí se nakazí doma od svých přátel se kterými si sednou v obýváku na společný gauč nebo ke společnému stolu.  Statistiky tohle říkaly už předtím, ale zřejmě do domácích nákaz patří i spousta případů u kterých se nedohledal zdroj nákazy. Zároveň je právě tento údaj o počtu nákaz nejchybnější, protože lidi prostě nechtějí hygieně "udávat" svoje příbuzné. 

S tím jsem se setkal už vícekrát... člověk je nakažený a než začne trasovat s hygienou, obvolá svoje kamarády a příbuzné, aby se s nimi dopředu domluvil, zda je může nahlásit. Hodně nákaz tak má neznámou příčinu, ale ve skutečnosti se lidé bojí postihu, že vlastně porušili opatření a tak si vycucávají z prstu nějaké náhradní historky. 

A teď to hlavní - doma se v drtivé většině chodí bez roušky. V bytě se nekonverzuje s přáteli v rouškách a kontakty netrvají jen pár minut, ale jsou těsné, dlouhé a vysoce nakažlivé. Zároveň je vládní opatření vůbec neřeší. V Británii policie dokonce hrozila, že bude rozhánět rodiny od štědrovečerního stolu a zřejmě tuto hrozbu i plnila, ale ani tam to nepomohlo. Prakticky všechny evropské země vykazují díky vánocům zvýšenou dynamiku. U nás se vláda ani nepokusila lidi doma nějak regulovat. 

Začíná to vypadat, že domácí nákazy jsou tak četné, že na epidemii stačí samy. Už není zapotřebí nic dalšího. Rodina a přátelé se potkávají nikoliv v hospodách, ale doma, kde jsou zcela mimo kontrolu a koronavirus tam mezi nimi bují. Zdá se, že vládní opatření vlastně cílí zcela vedle. Jejich vliv je pouze psychologický. 

Zjara se lidi zarouškovali, díky tomu se začali bát, zůstali doma, s nikým se nestýkali a pic ho... jako by žádná epidemie ani nebyla. Pak jim otrnulo, vláda mohla doporučovat jak chtěla a stejně to rostlo. Pak byly povinné roušky a stejně to rostlo. Pak se zavíraly hospody a stejně to rostlo. Pak se začaly plnit nemocnice, lidi se začali bát a omezili svoje domácí kontakty. A šup - epidemie šla dolů. Přispěl tomu zřejmě i epidemický PES, který byl pro novináře jako mana z nebe, protože konečně dostali hračku na jejich intelektuální úrovni. 

Pak lidem zase otrnulo a teď na vánoce už nepomohl ani PES ani nic jiného, vánoce se patřičně oslavily v rodinném kruhu, ale hodně širokém. Stejně tak se za zavřenými dveřmi bytů oslavil i Silvestr, PSA už se nikdo nebál, informace o rostoucích případech v nemocicích také už nezabíraly, i já osobně -  velký svědek Covidův jsem už viděl v každém dílčím zlepšení jasný pokles... a pic ho, epidemie jede jako nikdy a máme velké štěstí, že nemá říjnovou dynamiku, protože jinak by v této chvíli už lidi chcípali na špitálních chodbách. 

Jenda bude muset PSA utratit a vyhrabat z hrobu VLKODLAKA. Staré strašáky už nezabírají, opatření nezabírají, protože necílí na hlavní zdroj nákaz, lidi sami se nebojí... všechno je marné. I kdyby vláda ještě více zavřela obchody, nic se na tom nezmění, protože nákazy se v obchodech neodehrávaly ani předtím, ani teď. 

Z tohoto hlediska mohla opatření zůstat na čtvrtém psovi, protože současné přitvrzení na pětku mělo jen symbolický efekt. Na druhou stranu, vláda vlastně jinak nemohla, protože ten tlak by byl k neunesení. Už několikrát epidemii podcenili a teď znovu už nemohou, protože by to každý vydával za další pádný důkaz jejich neschopnosti. 

Příští opatření které s efektem  zabere, zřejmě budou až ošklivé obrázky z nemocnic a první fejsbůkové statusy pozůstalých, kteří zjistí, že jejich dědečka sice záchranka naložila, ale neměla ho kde vyložit. Případně se najde nějaký už značně zcyničtělý záchranář, který rodině vysvětlí, ať nechají stařenku raději umřít doma, protože jí není kam položit. Pak by se mohla široká veřejnost opět zamyslet a přestat se navštěvovat. 

Takže Jeníku... já vím, že jsem ti minule radil blbě, ale kdybys mi chtěl ještě jednou naslouchat, tak zkuste nějak vysvětlit národu, že nejnebezpečnější místo nákaz je domov. Zkuste nějak veřejnosti vysvětlit, aby nechodili po návštěvách, aby chlapi nechlastali spolu v garážích... a možná byste jim za to mohli slíbit otevřené obchůdky.... to by třeba mohlo vyjít. Teď to bohužel vypadá tak, že všechno co jste mohli udělat, šlo mimo hlavní nákazy, které se odehrávají navzdory opatřením v dostatečně hojném množství, aby vše skončilo až skutečně promořením. Při tomto tempu to ostatně bude brzy. Sice pro hodně lidí už bude pozdě, ale stejné to mají i všude jinde. 

Nakonec asi jediná použitelná strategie je ta asijská - krátký, ale velmi tvrdý lockdown takřka bez vycházení z domu, masivní testování v ohniscích a pak brzké uvolnění... a k tomu sledování nových případů v reálném čase. My takto mocný aparát nemáme. Nemáme ani japonskou disciplinovanost, nemáme ani korejské technické prostředky a havarijní plány, nemáme ani německou důslednost a tak nám zbývá jen to promoření za příslušnou cenu vyjádřenou rakvemi a krematorii jedoucími na tři směny. Při současných číslech nákaz to bude bude coby dup. Možná proto se u nás nikdo nežinýruje s nějakými očkovacími centry ani se nesnaží i izraelské rychloočkování. Prostě se už ví, že realita bude rychlejší než všechny Fajzry a Bajontechy dohromady. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (49 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No a je to. Podvod se stal oficiálně legálním pracovním nástrojem digitálních demokratů.

Demokraté v USA mají obě komory i prezidenta a teď začne fičák nejen v USA. Amen and awomen.

Ještě před "útokem na Kapitol" se na schůzi senátu stačilo vyjádřit několik senátorů (včetně významného adepta na republikánského prezidenta Teda Cruze), kteří mluvili velmi nekompromisně o volebním podvodu.

Po té, co se večer znovu obnovilo zasedání v senátu, jsem to zase sledovala na fejzbůku Foxnews a nestačila jsem se divit.

Téma prezidentských voleb někam zmizelo, všichni senátoři, demokratičtí i republikánští, se slzami v očích a teatrálními gesty najednou prováděli exkurzy do dějin země otců zakladatelů, odsuzovali strašlivé násilí a jakékoliv protesty proti řádně podle ústavy proběhnuvším volbám, všichni dojatě prohlašovali, že v té chvíli je nejdůležitější semknout se, být jednotni a jednotně posvětit výsledky voleb.... TWL, to bylo jak ze zasedání ÚVKSSS!

Pod přímým přenosem ze zasedání na fejzbůku neustále proudily komentáře lidí. Blbě se to četlo, protože to postupovalo hodně rychle, ale co jsem zachytila, tak lidé stejně jako já nevěřili svým uším a projevy senátorů pro ně byly obrovským zklamáním.

Včera v noci se od pevniny - amerického lidu - definitivně odtrhla kra se zákonodárci a odplouvá někam, odkud na pevninu už nedohlédnou.

Je mi to moc líto, že na svá stará kolena jsem svědkem takové kolosální destrukce toho, co nám lidem do hlav a srdcí dala příroda k dispozici.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak jsem zmínil včera u Gerdova příspěvku.
Bylo to patrné z vyjadřování značné části republikánských politiků v poslední době.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak jsem zmínil včera u Gerdova příspěvku.
Bylo to patrné z vyjadřování značné části republikánských politiků v poslední době.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

za dvoják.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

pět kur, ale dobře vám tak, babo jedna. Kdybyste měla mladá, krásná a chytrá kolena, v Emeryce by bylo úplně fšecko ganc f Ou Keji.
Tak to vidíte, za co fšecko můžete.

Maneco, ten obrat korouhviček jsem sledoval taky a na rozdíl od vás mne ten naprosto prefektní trojitý odpíchnutý Rittberger nepřekvapil vůbec, neboli ani půl trošky.
Jen znova připomenu hlášku z nějakého rusky žvanícího rádia, kterou jsem zachytil asi před 25 lety. Jako paní se starými koleny vám zajisté překládat nemusím.
... děmokrácija, éto udivítělnoje dělo, no kušať chočetsa...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Platilo, platí a bude platit - nejen pro USA.

Když jsem upozorňoval na to, že je úplně jedno, jestli Trump nebo Biden, protože to je jedna a ta samá parta, nastalo převeliké ošívání a mrmlání.
Tak teď máte důkaz přímo od ctihodného US parlamentu.

Nic se od ničeho neodtrhlo. Takhle to v USA chodí od té slavné čajové "revoluce". Kšeft na prvním místě, i kdyby fotra věšeli. Mocní se mezi sebou vždycky domluví a použitý dav pošlou zpátky do rachoty, bo kola kapíku se musejí otáčet pěkně zčerstva.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

První bylo, že když psal a náhodou mu to nezkorigovala jeho žena, bylo to jak od nosorožce. Druhá věc mě vytáčela ještě víc: kdykoli to šlo, furt odkazoval na své starší texty slovy: "Již dávno jsem psal o tom, že....".

A já teď udělám přesně totéž, protože odříkaného chleba největší krajíc.

V jednom z mých článků tady na Kydech píšu o tom, co má společného demokracie a lochneská příšera: kdekdo o nich mluví, ale nikdo je nikdy ve skutečnosti neviděl.

Tady nejde vůbec o nějakou demokracii. Ve skutečnosti se přeme o to, zda je lepší rozestavět kulisy tak či onak. Ale kulisák je furt jeden a ten samej a co my si myslíme o jeho konání, je mu jedno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

To Pavel Kohout (kterého nemám rád) trpěl ještě v červnu 1967 obavou o socialistickou demokracii:

" A v tu chvíli by zmizela má obava, a nejen má, ale možná i desítek tisíc spoluobčanů, kteří ji sdílejí, že člověk v tomto světě, rozrývaném mocenskými zájmy, je a zůstane pouze statistou, který je v různých kostýmech různých dob různě postrkován po scéně, aniž většinou, jak vám potvrdí každý režisér, v roli statisty ví, kdo ten kus napsal a o čem je".

Ta formulace mi přijde hodná dramatika.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

V USA? Jasně! A jaký je tam rozdíl proti té vaší protěžované Číně?
V USA se zatím hádají dvě strany, tu, která teď vyhrála, čeká další pranice, jelikož u demokratů extrémně levicové křídlo se dost názorově liší od toho umírněného.
Ve vaší Číně se hádat politicky nemohou, jelikož je tam pouze jedna linie. Drž hubu a krok.
A tam kšeft není na prvním místě?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

- kteří

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš nikdy žádný názor neměl. To je docela výhoda, protože když nemáš názor, nemáš, co bys musel měnit, když se dozvíš nové informace. Je to velmi úsporné. Babišova čepice signalizovala, kde Andrej vnímá, že teče hlavní proud; totéž teď signalizuje jeho rouška s českou vlajkou. Zítra to celé zase může vypadat jinak.

U Zemana je to jinak. Zeman, když se doví nové info, změní názor. V případě Trumpa ho změnil už dávno - poté, co Trump v reakci na Zemanovo vstřícné gesto slíbil a nesplnil. Zeman a Trump, to jsou dvě rozdílné dimenze, a je to Trumpovo štěstí. Kdyby Doník stál Zemanovi na roveň, dávno by ho starý kajman utopil na lžičce vody.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako můj drobný příspěvek do diskuze zde kopíruji mou odpověď vnukovi (vysokoškolák 23let),který mne oslovil s dotazem co říkám na aktuální situaci v USA,ještě ješitně podotknu ,že mne velice těší jeho zájem o dědův názor:
To víš,že se snažím sledovat dění v USA velice pozorně,páč se nám tvoří dějiny přímo před očima.Už teď se Trump zapsal do historie velkým písmem,páč je to snad poprvé v dějinách světa!,kdy řádně zvolený prezident stále ještě ve funkci označí proběhlé volby v zemi,kterou reprezentuje za zmanipulované a podvrh.Ono mu snad stále ještě nedochází jaké mocné síly (bankstery,nadnárodnostní společnosti,vedení vojenskoprůmyslového komplexu a armády,tajných služeb,atd.,atd.) vyzval svým konáním počas funkčního období na souboj.Střízlivě hodnoceno proti takové "přesile"neměl nejmenší šanci.Dle zkušených světových politologů (samozřejmě ne našich) teď aby zachránil svou holou existenci mu bohužel zbývá jediné,v těch několika málo dnech do ustanovení nového prezidenta,odstoupit a předat výkon funkce svému zástupci Pencemu a ten by jej měl z kolegiality ještě omilostnit.Jinak prý Trumpa "ucasnují" nekonečnými,vleklými soudními spory k smrti.Mně vychází po vyhodnocení všech informací a mé částečné znalosti místních reálií,že by mělo dojít k rozdělení Spojených států,stejně tak jak došlo k rozdělení SSSR v devadesátých létech minulého století,na straně druhé je mi naprosto jasné,že síly,které tomu všemu stojí v pozadí a to vše ovládají potřebují USA kompletní,jednotné a silné,aby mohli dále hrát roli světového četníka.Na aktuálních událostech z Washingtonu je dobře ukázáno,že jak nás v hodinách dějepisu učili,že lidi žene do ulic a ke změně režimu bezvýchodnost situace,bída a hlad,je totální blbost.Jednoho krásného dne prostě v lidech "bouchnou saze" a odmítnou nadále hrát tu veskrze falešnou hru na stát,vládu a obyvatele,kteří to repektují.Stejná situace byla i u nás v r.1989,taky žádná bída a hlad.Tož asi tak,ale je to vzrušující to sledovat!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Pane Artur.
Přesně a naprosto souhlasím.
V tomto případě je cokoliv zbytečné psát,protože to co i nás čeká,není nic potěšujícího.
K politickým pádům mnoha vlád,politiků určitě dojde a to povzbuzení Vystrčila Pompeo tomu napovídá.proto Babiš začal spolupracovat s ODS.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by josefka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavý článek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Možná se Trumpovi povedlo otevřít emerickým blboňům oči, že nejsou ani občani druhé kategodie. Že sou to jen obyčejní otroci na kreditní kartu. Že prasata od koryt nende odehnat slovem, ale jen kopanci, keré skončí jelitama, ovarem, tlačenkou, prdelačkou a svaly se hoděj na mražák.
To ponaučení platí i pro místní bublinkáře co maj plnou hubu předkloněné slušností a prorežimní zásluhovosti. Každej sviňskej režim si je hýčká do zblbnutí, páč se mu líbí jejich divný představy, že igdyž nesouhlasí s tím co vrchnost dělá, říká, přesto dělají vše proto aby to mohla vrchost říkat a dělat pořád, na ja, imbecilové. Ani to nemaj ze svý hlavy, museli to něgde číst.

Dokonce sou hrdí na svobodu, kerá končí u svobody vrchnosti. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

že když kdysi blboni si uvědomili sami sebe a zjistili, že se nejlépe mohou bránit a přežít v tlupě, ale, aby nebyl chaos, zvolili si náčelníka, tak ten si z uloveného mamuta vzal ty nejlepší kousky. Tak to prostě bylo, je a bude.
Já s tím taky mám problém, taky bych chtěl ten jazyk, nebo srdce, ale mám smůlu. Ale jsem realista, je mi jasné, že to tak prostě je. Tak mám svojí minitlupu, kde zase platí má pravidla. A snažím se, aby se mě a mé tlupě dařilo co nejlépe.
A nenadávám těm ostatním do blboňů.
Nechcete být blboň? Tak se rozeběhněte a jak to dělají trojskokani, pořádně se odražte a vyhoupněte se do korun stromů. Tam budete sám za sebe. Nebudete blboň, ale budete se muset furt rozhlížet kolem sebe, nebude tam vrchnost, která by vás okrádala, ale budete tam vy, sám a fůra tvorů okolo, která vám půjde po krku. Ale nebude to žádnej sviňskej režim, které tak nesnášíte, ale vydržíte podstatně kratší dobu, než pod tím svinským režimem, kterým tak pohrdáte. A až vám některý predátor protne hrdlo drápem, můžete krásně vykrvácet s pocitem, že jste nebyl blboň.
Sasine, vy jenom plivete, ale alternativu nenabízíte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Mnohokrát jsem zde od vás četl, že blboni volí špatně. Fajn, tak napište, jak byste volil vy. Ale né, takové ty všeobecné kydy, ale konkrétně. Přestaňte lidi nazívat blboni a ukažte jim směr.
Že soused postavil tu zídku křivě a na piču, to umím kritizovat taky. Otázka je, jestli bych jí já dokázal postavit rovněji.
Máte tu možnost. Jasně a konkrétně zde napište, koho budete volit vy a potom to obhajte. Pak to zde jasně sdělím já a pokusím se to též obhájit.
To mi přijde férovější, než kopat do anonymního davu.
Teď se předveďte!
Viděl jste ty staré westerny, jak tam stojí dva chlápci proti sobě, mají spor, kolty proklatě nízko, zpocená čela pod těmi klobouky, ostříží pohled a jdou si to rozdat?
Máte možnost vystřelit první, teď. A nebo se z toho zase vykecáte těmi blboni? Předveď koule, Sasine!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Seš už tak zblblej, že mi vykáš, autoritě?

Extra už po kolikáté pro blboně!!!

Prebambule:

HLAVA I.
I) Podíl na neprodejné půdě po předcích od naší mámy.
II) Podíl na rozpočtu z celé země našim podílníkům.
III) Podíl rovný a přímý pro volení veškerých průběžně sečítaných potřeb našich podílníků.

HLAVA II.

Volím.
1) bezpodmínečný rovný podílový příjem
2) bezpodmínečný, nezdanitelný dekret na podíl půdy
3) bezpodmínečný nárok na bydlení
4) bezpodmínečný bonusový podílový přístup k uzdravování
5) bezpodmínečný podíl našim dospělým podílníkům ve věcných volbách potřeb
6) zrušit úřady na vymáhání sociálního a zdravotního výpalného
7) ustavit národní platební tiskárnu státovek
8) zdroj nezávislé energie do každé naší rodiny
9) zakázat lichvu, exekuce, pronájmy bydlení a základních životních potřeb
10) zřídit národní podílovou výrobně automatizovanou výrobu potřeb
11) propagovat a udržovat národní školství vedoucí k vědění
12) zřídit národní zásobovatelskou síť,
13) zřídit národní telekomunikační síť a výrobu součástek z našich zdrojů
14) zrušit patentování technologií do ciziny a převést agendu do národního vlastnictví
15) Očistit naše dějiny od plev a definovat národ jako výslednou podstatu spolužití našich rodových linií
16) zrušení dotací a podpory činností za účelem matematického zisku
17) každý měsíc národní svátek a zrušit náplavy svátků z ciziny
18) zrušit mezinárodní aktivity za účelem zisku
19) podporovat naši kulturu a obyčej
20) zrušit funkci panského (p)rezidenta

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže, jak jsem očekával, bambitku si mohu nechat u boku. Zase všeobecné kecy. A ještě dost kraviny. Marx je proti tobě vořezávátko.
Já chtěl, abys jasně řekl, koho do volební urny hodit a ty mi tady vypíšeš tyhle píčoviny?
Škoda, dnes nemám chuť to rozebrat bod po bodu, tak vyberu ty největší perly:
3) Já si svůj barák musel koupit na úvěr, ten splatit a pak, jelikož vlastník přede mnou byl OPBH 40 let, tak ho dát do kupy, aby se v tom dalo bydlet. A přijde takhle borec v čepici s kšiltem dozadu a s rukama v kapsách a Sasin říkal, že mám právo na důstojné bydlení, tak mi nějakej byt nakulte. To mi připomíná tu scénku z Mrazíka, jak tam Marfuša vylítne na dědu: "Blázníš, dědku? Ruce i nohy mi mrznou. Přičaruj mi ženicha! A peníze! Hooodně peněz!"
6) Tam platím dost, na zdravotním a nikdy jsem zatím ty prachy nevyužil. A jsem rád a děsně bych si přál, aby, až umřu, jsem je do té doby na nějakou léčbu nepotřeboval. Nikdy jsem s ničím větším nemarodil, ale vím, že sem tam na někoho vlítne choroba, které léčba vyžaduje hódně peněz. Tam ať ty moje prachy použijí, s tím problém nemám. Problém mám s tím, když vidím, že zdravotní pojišťovny je vyhazují na vitamíny a ozdravné zájezdy.
8) ebonitová tyč a liščí ohon, to jsme se učili ve škole
9) potřebuješ půjčit a nechceš vrátit víc? tak proč bych ti půjčoval? Když mi to nevrátíš a já to z tebe nemohu dostat, proč neoslovit exekutora? Zbytek viz. bod 3
10) To už tady bylo ne? Na toto se zeptej Čmouda, to je odborník na tyto výmysly.
15) (to je obzvlášť výživné) Co jsou to plevy? Definuj. Že bychom si něco, co se nám nehodí, prostě vypustili a zaplnili to např. Rukopisem zelenohorským? Fakt?
17) Každý měsíc budeme mít národní svátek a budeme u něj stát v pozoru a hrdě skandovat vlastenecká hesla. Četl jsi Orwella, nebo jsi na to přišel vlastní hlavou?

Zatím jsem to zde nikdy neudělal a doufám, že už nikdy neudělám a snad mě za to nezabanují, ale udělat to musím.
Sasine, ty jsi normální kokot!

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Bude lepší gdyž mi budeš zase vykat. Já už nigdy nebudu za sebe volit větší blby než su sám.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Imám (neověřeno)

Trvalý odkaz

Srát se chodí na hajzl, víš? Ne do diskusí. A kdo to ani napodesáté nepochopí sám, je na hajzl nasměrován. Tady si tu frčku už nevysloužíš.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

BEZ KOMENTÁŘE...

"Česko míří ke 30 tisícům nakažených denně koncem ledna.

Taková čísla ukazuje realistický scénář, který ve středu před poslanci představil šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek. V nemocnicích by pak mohlo být nejméně 9 tisíc nebo až přes 11 tisíc nakažených. To by už znamenalo totální vyčerpání systému.

„Jsme ve fázi velmi masivního epidemického šíření. Reprodukční číslo je na 1,2 až 1,3. Je to negativní zpráva a jsem ve fázi, kdy epidemie stále sílí. Změnu můžeme čekat nejdříve po 10. lednu a později,“ prohlásil ve středu před poslanci na výboru Dušek.

„Budeme svědky vysokých čísel. Až 20 tisíc nakažených denně,“ prohlásil při představování výhledu směrem k polovině ledna.
K tématu
Krematorium Ostrava
4 fotografií
Šéf krematoria chce 50 nebožtíků převézt v mrazícím kamionu. Zákon to neumožňuje

6. ledna 2021

Čísla, o kterých v prezentaci mluvil dále, jsou ale ještě hrozivější. Míří až k 30 tisícům nakažených denně konce ledna.
V nemocnicích přes 11 tisíc hospitalizovaných

Důvodů vysokých čísel je podle Duška několik. Zaprvé epidemie sílí všude na světě a tomu se nevyhne ani Česko. A za druhé se provádí denně celkově až 70 tisíc testů.

Země má podle Duška i dalších odborníků před sebou nejhorší období. Čísla nakažených jsou totiž pevně spjata s kapacitami nemocnic. Na lůžku aktuálně v českých nemocnicích leží sedm tisíc pacientů.

Pokud se ale splní scénář, kterým nyní jdeme, dostaneme se podle Duška v POLOVINĚ ledna přes 11 tisíc hospitalizovaných.

„Jsem v rizikovém vývoji. Určitě se dostaneme na hodnoty devět a víc tisíc lidí na lůžku. V modelu, který je jako realistický, dokonce vidíte 11 764 lidí v nemocnicích k 15. lednu a 1 770 na JIP,“ dodal Dušek.
K tématu
Jan Blatný
Žádné rozvolňování ani žádné vleky, vzkazuje Blatný

6. ledna 2021

Pokud bychom se do takové situace dostali, hrozí podle poslanců, že nebudou lůžka pro ty, kteří je budou skutečně potřebovat.

„Musíme to těm lidem říct natvrdo. Když budete mít infarkt, tak se na lůžku nedostanete a prostě pro vás nebude,“ promluvil důrazně na výboru poslanec ANO David Kasal.

Běhounek: Vydržte do konce ledna, nebo zkolabujeme

Na Duškovu prezentaci poté reagoval poslanec a exhejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a apeloval, aby vláda nic neotevírala a nechala vše nejméně do konce ledna zavřené.

„Zveřejněte všechna tato čísla. Ať nejsou plané naděje. Ať to do 22. ledna vydržíme nebo nám to skutečně zkolabuje. My už to nemáme kým nahradit,“ reagoval Běhounek.

Nemocnice jsou totiž již dnes přetížené. Mají jinou startovací pozici než na jaře nebo na podzim, kdy se plnily postupně.
Nyní už jsou ale naplněné, ne-li přeplněné.

„Základní problém přetížení nemocnic je fakt, že na jaře byly nemocnice prázdné, ale teď to tak není.
Jsou tam pacienti, kteří zabírají kapacity z předchozích vln a stále se léčí,“ dodal ministr Blatný."

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

zamerena na blokovani viru v hospodach, malych kramech a telocvicnach se ukazalo jako chybna, vir tam nechodil, sel jinam, mrcha.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

někdo dával v plen vlastní zážitek.
Šešlo se šest, nebo pět kámošů u píva. Jeden byl infekční a odnesl to celej stůl.
Druhý poznatek.
Známá bydlí v doupěti 1/1 s dospělým synem a ožralým druhem.
Ona nakažená, oni dva nic.
Zdánlivě tyhle dva případy nesouvisí, tedy jaké jsou mezi nimi rozdíly?
U piva spolu navzájem mluví skupina, jeden překřikuje druhýho, tedy každý jeden přidá na hlase a "vejfuku" prskání do protilehlého dýchacího ústrojí..
Kdežto třicetiletej synek se s mámou neolizuje, protože mámě je blbě, tak ani na ni nehuláká a intimnosti s druhem jsou minulostí, naopak mámě přenechali jednu cimru a sami se mačkali ve druhé.
Rozdíl sice drobný, ale zásadní povahy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

anegnoticke informace nemaji vypovidajici hodnotu. To ze vlada selhala v te stragii je patrne z toho ze pres jeji uplatnovani se epidemie rozjizdi. Cilem opatreni, alespon verbalne, je ji tlumit, to se nedari, i kdyz vise uvedene je zavrene, ergo kladivko opatreni nefunguji. Je to asi tak jako kdzy se snazite doplnit chladici kapalinu pres nadrzku na ostrkovace, cele se to miji s problemem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zemřel ekonom Michal Mejstřík

"Mejstřík se v 90. letech podílel na založení Centra pro ekonomický výzkum a postgraduální vzdělávání (CERGE) a na Univerzitě Karlově založil Institut ekonomických studií. Do roku 2014 byl členem Národní ekonomické rady vlády (NERV)."

"V době pandemie covidu-19 byl profesor Mejstřík členem ekonomického poradního týmu Ústředního krizového štábu. Byl také členem expertní skupiny KoroNERV-20, která vznikla loni v březnu s cílem zmenšit dopady pandemie na českou ekonomiku. Podle informací webu Forbes Mejstřík podlehl právě covidu-19."

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nejsem ochoten se priklonit ani na jednu stranu, vazne argumenty zaznivaji z obou taboru, libil se mi rozhovor https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/104759/hel-nova-mutace-koronavir… podobny rozhovor s nim probehl na dvtv https://video.aktualne.cz/dvtv/hel-cekaji-nas-tezke-tri-mesice-deje-se-…
nevim, jak moc je jejich teorie správná ani to jestli by navrhovana reseni fungovala jak popisuje, ale minimalne mi prislo, ze nezlehcuje covid, ale navrhuje nejakou zajimavou alternativu k vladnim opatrenim typu vse zavrit, protoze kdyz vas nechaji chodit do fabriky (kde je 2000 lidi a smeny se potkaji na vratnici) , ale nesmite na lyze, muzete do supermarketu, ale ne do obuvi ci knihy, tak je jisty, ze to nikdo dordzovat nebude. Jinak z bezprostredniho okoli - nehlaseni kontaktu souvisi i velkym propadem prijmu pri nemocenske - odmeny dostanete na pase jen v pripade plne dochazky, uz na to upozornoval Levinsky, tusim, ze taky funguje v teto iniciative - ze by bylo funkcni, kdyby stat ci zamestnavatel priplacel na karantenu treba nejaky pausal napr. 3000kc, aby lide nemuseli tajit kontakty a nebali se karanteny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ve

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Ištván Kolomajzna (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se něco v zápolení s korunáčem povede, tak i tady si můžete od některých přispěvatelů přečíst, že se tak stalo NAVZDORY vládním opatřením.
Takže nekecejte, pane ze skupiny halogenů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

...koho

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

http://dfens-cz.com/wuchanska-chripka-co-vsechno-muze-ukazat-vyvoj-vakc…

pan profesor Horejsi tu tusim byl pouzit jako eso ve prebijene

Samozřejmě, nikde není psáno, že by australské očkování proti COVID-19 jeho uživatele proti HIV skutečně ochránilo, ale zajisté si naši čtenáři vzpomenou na zde prezentovanou práci indických vědců, kteří v genomu SARS-CoV-2 identifikovali sekvence totožné z kapsidovým proteinem gp120 viru HIV. Tak názor na to, že jsou to skutečně sekvence viru HIV, nemají jen tito vědci a na ruské tajné služby napojení internetoví trolové, jak prohlásila česká mainstreamová média a některé provařené vědecké autority (kupř. Václav Hořejší), které si novináři ihned povolali, aby to dementovaly, ale stejný názor sdílí i imunitní systém, protože zcela nepokrytě vytváří proti HIV protilátky. To je ale překvapení! Australská vláda proto prohlásila, že od vývojářů tuto vakcínu nechtějí a firma musela investice na vývoj vakcíny odepsat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

The vaccine contained small fragments of an HIV protein, which helped stabilize the vaccine. Some of the participants developed antibodies against these fragments, and these antibodies triggered false positive results on some HIV tests.

pry, nebo demage control

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

bych neuměl popsat souvislosti....ale už kdysi v červnu mě trklo do palice to, že v JAR, která je velmi promořena HIV (což je selhání IMUNITY) , a tedy předpokládám že i tato velká část populace je příslušným způsobem i léčena....že jsou tam poměrně malá čísla , co se týče zasažení covidem.
Je to o něčem jiném, než píšete...ale co když je tomu tak, že některé látky podávané při léčbě HIV mají i protikoronavirové účinky, respektive posílí imunitní systém tak, že nemoc nepropukne ? Jde o hodně velký vzorek populace , v JAR má HIV skorem 8 milionů lidí, čísla ohledně covid jsou tam...no nejsou tak drastická jak s evšeobecně čekalo..
Jde o dlouhodobě vyzkoušené léky.

Mohl bych sice louskat googl louskáčem např. heslo The HIV and CoV interactions, ale kdybyste byl třeba Vy už informován,,,,prostě ušstřil byste mi práci.
Když tak napište že nevíte.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

TO Vlastimil asi v 8:40 i jindy, a ostatní trollové

Mohl by mi některý z vás říct, co se musí stát s člověkem, aby se k tomuhle propůjčil? Ne vláda, ale lidé jako vy, lidé jako Chcíplý pes, lidé jako chvilkaři způsobují chaos a vnucují lidem strach. Když tady vidím, jak si tu klikáte desítky hlasů, abyste přemázli ten průměr 1,2 a vnutili svou „sílu blbosti“ a co víc, že čím dál víc lidí s ještě nezastřeným mozkem raději mlčí, nebo je hodně opatrných, je mi jasné, proč získáváme prvenství v tom, jak nás epidemie ovládá. Tak už jste nakročili k světovému prvenství v počtu mrtvých. Ještě vám to nestačí? Jste fakt ubožáci.

A těm, kteří tu máte svou domovskou stáj – propána, jste přece chytří lidé , je vážně nutné těmhle tvorům rozebírat každé jejich přiblblé slůvko a vytvářet jim jen prostor pro jejich blábolení, zpochybňování a štvaní? Kam se poděla vaše síla je ignorovat? Přečtete si někdy zpětně diskuzi? To vám opravdu stačí k souznění „adoptované koťátko“?

Trump, globalizace, EU a bla, bla… je to tak důležité? a přitom nevidíte jak ta placená individua boří každou snahu o přežití nás všech? A nebo nechcete vidět, hlavně že si pokecáte a předvedete svůj „rozhled“? Jestli tenhle stát skončí na kolenou, bude to i vaší zásluhou. Že jste byli tak slepí. Pak nebudeme jen národ holubičí, ale národ hlupáků, kteří se nechali oblbnout pár placenými troly. Je mi líto, ale i tady se jim to evidentně daří, smutek to číst. Už jen čekám, kdy se tu shodnete na tom, že bez těch, kteří zemřou na covid, bude svět lepší. Ani vám nedojde, že vás už se to týkat nebude. Promiňte mi tu otevřenost, ale hluboce jste mne zklamali.

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejde to. Pokud si s vladni strategii pripadate bezpecne, tak to mate dobre. Psychicky Vas to posili v nadchazejicich tezkych tydnech kdy pocet umrti, dle vlady/i dle mne , bude stoupat a vlada delat stale ty same veci co delal uz od zari. Vasi viru Vam zavidim, ja bohum zel ji nemam.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevrdlouhal, Kolapsi. Tebe přece nemažou proto, že jsi opatrný, nýbrž právě naopak.
Jsi velmi neopatrný.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by plascol (neověřeno)

Trvalý odkaz

tedy nekontrolovaná na občanku jako iděs ?
pravyprostor nebo dfens sotva :-))

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

To "adoptované koťátko" beru na sebe, ale placené individuum nejsem. Ať se koukám, jak se koukám na účet, furt mě za mou podvratnou činnost zde, nic nepřišlo. Kde to vázne?
"Trump, globalizace, EU a bla, bla… je to tak důležité?" Mě to důležité přijde.
Alice, vy jste nasraná a bouchly vám saze, to znám. Občas člověka něco štve a pak zase a zase a drží to v sobě, až najednou přijde ta poslední kapka a pohár přeteče.
Měl bych pro vás radu, nenechte si to takhle nahromadit. Prostě, když sem napíše něco pro vás šokantního nějaký ignorant, tak mu od plic odpovězte. Sníží to tlak a bude se vám pak dýchat lépe.
Další možností je přesvědčit Vidláka, ať zde zabanuje berrnardy, Vlastimily, Petrypavly a podobnou svoloč. Dýchalo by se vám zde pak lépe? Problém, jako takový, by se tím sice vůbec nevyřešil, ale byla byste v prostředí, kde každý bude souznít s vaší představou.Je toto řešení?
Alice, dejte si paňáka, klídek a koukám, že vám tam mnoho trolů dalo nízké slepice, jdu vám dát 5. Protože s vámi sice nesouhlasím, ale vašemu vypěnění celkem rozumím.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

a protože v této chvíli už máte 22 hlasů s průměrem 2.4 nepřidám vám tam svých 5, protože by zapadly.
Vzhledem k tomu počtu i průměru musím konstatovat, že jste uhodila hřebíček na hlavičku zřejmě víc než jste si původně myslela. I já nakonec. Je to horší mnohem horší než jsem předpokládala.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

ještě do nedávna jsem slepice vůbec nesledovala, až kolem Vánoc se stalo něco, co mne upozornilo. A počítám s tím, jen kdyby trolové věděli, jak je mi to u zadku.... Pro mne je výsledkem myšlení text, pro ně je výsledkem nevím čeho naklikání alespoň 20 hlasů po jedné. Každý se holt tím životem protloukáme po svém :-) A nebuďte pesimista, takové zrůdky byly, jsou a budou, jen si říkají pokaždé jinak. Nás je mnohem víc . Dobrou noc :-).

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše označení mé osoby za chvilkaře mě uráží.
Vaše označení mé osoby za placeného trolla je dětinské.
Vaše přesvědčení o tom, že si klikám slepice z nějakých alternativních účtů, je bláhovost.

Budete se muset smířit s tím, že Vaše vidění světa mnoho jiných lidí prostě nesdílí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)