Zanech vší naděje

Autor
Štítky

Tato věta je vytesána nad vstupem do Dantova pekla. Dnes jsem si ji vypůjčil do titulku, ale rovnou říkám, že tak zlé to zase nebude. Nejsme na konci lidstva.  Přesto jsme se s koronavirem dopracovali právě to této celkem beznadějné situace.  Když se dívám na současnou realitu, tak se v podstatě žádné naděje na potlačení epidemie nevyplnily. 

Chytrá karanténa je blbá až neskutečně blbá a byla blbá i  v létě, kdy skoro žádné nákazy nebyly. Zajímalo by mě, jestli se k ní ještě dneska Andrejko hlásí, protože zjara právě v tomto viděl způsob, jak virus udržet pod kontrolou.  Ovšem chopila se toho zkostnatělá struktura, která si sama na sebe dala hromadu požadavků, měla se dobrat hromady údajů a výsledek byl všechno jiné, jen ne pružný a rychlý. Zároveň si hygiena chránila svoje pravomoce a tak dodnes rozhoduje o uzavření školy hygienik i když rozhodnne tak čtrnáct dní od chvíle, kdy všichni rodiče vědí, že se ve škole obejvily covidové případy. 

Tuto situaci má dnes můj bratr Master. Jeho synátor je prvňáček a tak chodí do školy. V pátek se ředitel dozvěděl o tom, že ve třídě je covid pozitivní. Samozřejmě od rodičů, hygiena to má někde v seznamu na pozici 160. V sobotu ředitel obvolal všechny rodiče. Vysvětlil jim, že on sám nemá pravomoc třídu zavřít, ale všem doporučil, ať svoje děti omluví.  Vyhlašuji v diskusi tipovačku, kdy zareaguje hygiena. Já osobně si myslím, že někdy koncem tohoto týdne se ozvou.  Do té doby už budou mít případní nakažení nákazu skoro za sebou. Ještě že Masterova rodina opatření v rámci možnosti dodržuje, takže je celkem jisté, že klouček případnou nákazu neroznese mimo domácnost. 

Já budu mít také novou zkušenost. Včera mi volal kolega, že ztratil čich a je covid pozitivní. Seděli jsme spolu v  pátek v kanceláři asi hodinu a radili se o obchodních věcech na první kvartál 2021. Jsem zvědavý, kdy mi zavolá hygiena a vůbec jak se to dneska dělá. Je to moje nejbližší setkání s covidem, co jsem měl.... 

Dále se ukázalo, že kromě vlády jsou blbí i lidi. Opatření jsou zbytečná, virus neexistuje, nic se nemůže stát, je to jen šikana. Pic ho, každé opatření se dodržuje jen chvíli, ochota k dodržování klesá po každé reportáži ze zaplněného Špindlu a demonstrace proti opatřením. Vláda nezasahuje.... Nemůže, nechce, nejde to. Výsledkem je jen to, že je všechno pořád zavřené a nebude to mít konec. Hospodští měli první volat po dodržování opatření, protože jen lepší epidemická situace jim mohla zachránit byznys. Tak dlouho bojovali proti opatřením, až se jim to povedlo. Opatření se nedodržují, ale oni stejně o svůj byznys přijdou. Proč? Protože se nedodržují opatření a málo platné, každý se může jet podívat do chebské nemocnice, jak to tam vypadá. 

A teď nová naděje... očkování. Jak jsem psal včera - sám Prymula se vyjádřil v tom duchu, že naočkovaný člověk může být dál infekční. Takže z hlediska zdravého rozumu a také z hlediska toho, co budou dělat všechny státy okolo, opatření  budou trvat a naočkovaný člověk nebude moci kam chce a dělat co chce. Minimálně do doby, než bude proočkovaná většina populace a tento termín je minimálně u nás v nedohlednu. 

Naše země nemá krizovou infrastrukturu počítající i s atomovou bombou, takže není schopná toho co Izrael - všechny proočkovat a pak je pustit do normálního života. U nás to bude pomalé a táhlé, protože Fajzr prostě nevyrobí dost vakcín, aby se na nás dostaly rychle.  

Babiš se teď za očkování hodně staví. Ale já mu začínám předpovídat podobné fiasko jako s chytrou karanténou. Ne proto, že by se lidi očkovat nenechali.  Ne proto, že by to mělo nějaké podstatné vedlejší účinky. Ale jednoduše proto, že nebude dost dávek, očkování se potáhne a ve výsledku nikomu neusnadní život. Kdyby mi bylo sedmdesát, byl bych rád, že mi Fajzra vpíchnou.  Mám větší šanci na dalších pár let života. Ale... nic to nezmění na tom, že bude pořád všechno zavřené, ekonomika jde do kytek a na svojí dávku bude ještě dlouhé měsíce stále čekat většina lidí. 

Jednoho dne se také bude muset začít mluvit o tom, co dál. Bude se očkovat rok od roku znovu? Nebo se jednou proočkujeme a pak už bude koroňák jako chřipka, která každý rok přijde, ale nebude mít ty devastující účinky na zdravotnictví a lidi nebudou tolik umírat?  Jak asi Babiš dopade, až se ho na to začnou ptát a lid se dozví něco podobného, co řekl Prymula ve zprávách? 

Svým způdobem je stejná chiméra i to, o čem mluvím já - že se promoříme na následky nákazy. Že to u nás šlo tak rychle, že většina z nás ještě stále bude imunních a zároveň to skoro všichni proděláme. Ale nevím... jen si to myslím a moje důkazy jsou asi tak stejně dobré jako odpověd profesora Hořejšího - že prostě nevíme, jestli je očkovaný člověk dále infekční. Prostě nevíme nic. 

To není vina vlády. Dokonce to není ani vina Fajzru. Prostě to přišlo moc rychle. Teprve před rokem... Nevíme zda očkování vydrží, nevíme, zda očkovaný člověk není infekční, nevíme nic o vedlejších účincích a nevíme ani nic o tom, co s námi prodělaná nákaza udělá za čas. Nevíme ani to, kolik lidí to u nás už prodělalo.

A to co naopak víme, to není moc povzbudivé: Pokud máme rakovinu a dostaneme k tomu covid, tak je celkem spolehlivě po nás. Víme, že pro osmdesátníka je covid podobně nebezpečný jako vylodění v Normandii. Víme, že očkování půjde pomalu.  Víme, že nemocnice jsou pěkně naplněné a kdyby měl covid stejnou sílu jako v říjnu, nemocnice by už zkolabovaly. Víme, že opatření nepomáhají, protože se nedodržují. Víme, že většina nákaz se zařídí doma, kde nikdo roušky nenosí a druhá největší várka nákaz je v zaměstnání, kde se oaptření dodržují podle toho, jaké podmínky tam panují. Ve Škodovce asi dobrý, v malém autoservisu žádná opatření nepanují. A vidíme, že vláda se v tom plácá jak nudle v bandasce a upínají se (opět) na něco, co k cíli zřejmě nepovede. 

Koronavirus zřejmě pokácí lecjaký trůn i mocenskou strukturu. I kdyby byl Babiš stokrát pracovitý a ostatní mu to jen kazili, on prostě nemá čas, aby si na pár hodin sedl s epidemiology a imunology a mohl dostat nějaké to školeníčko, aby byl v obraze. On si ve svém vytížení jen může vybrat, koho poslechne a koho ne. Jak jinak by to také mohlo fungovat, když u nás platí nějaký milion zákonů a nikdo se v tom nemůže doopravdy vyznat? Není čas. Není čas sedět a prostě se jen zamyslet. 

Opozice je na tom stejně, ne-li hůř. 

Ale už z podstaty věci - jsme zaskočeni jedním virem, který zdaleka není tak nebezpečný jako neštovice a my si nejsme schopní s ním poradit. Nejsme schopní vůbec zvolit efektivní strategii, protože nikdo nikoho neposlouchá a nastal kýžený sen Vašíka Klausů, kdy se každý člověk rozhoduje sám za sebe, jak chce. A kdyby to tak nebylo, tak za nás zase bude rozhodovat nějaká klika politiků nebo vědců, kterým jde především o peníze. Viz levné léčivo profesora Berana.

Zbyla nějaká naděje? 

Jsme zralí na to, aby někdo přišel a vykopnul zhurta dveře.  A jakmile to udělá, z Ojrópy nic nezbude. Jestli sami v sobě nezmobilizujeme věrnost a disciplínu,  někdo ty dveře vykopne a ještě si budeme přát aby to byl Putin a nebyl to Erdogan.  V této chvíli nevidím nikde jedinou sílu, které by bylo možné věřit, spolehnout se na ní, přísahat jí věrnost a bojovat za ni.  Zatím to vypadá tak, že se jednoho dne probudíme a s překvapením zjistíme, že už máme nové pány. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

slaví triumf. Proto se neumíme bránit. Kolektivnímu tlaku odjinud. Z EU, z Osmanie, z USA. Na národní ani korporátní, bázi.
Ale co s tím? Kdyby se diskutéři zkusili zamyslet.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Nic s tym ... kto nie je prisne indi-vindi, nie je slobodny predsa ... mi nikto nic nebude rozkazovat nie? Teda do okamihu, nez skoncim v spitale, tam poslucham na slovicko ... ale len do okamihu, nez sa oklepem, jak mi prestane byt blbe, zacnem mat vlastnu hlavu, nie?

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Lin Wood (právník, který pomáhal Trumpovi s žalobami ohledně volebních podvodů), Rudy Giuliani, Sidney Powell a Generál Flynn se buď zbláznili nebo přichází zásadní zvrat v Americe. Všichni čtyři totiž říkají přibližně totéž, že nic není rozhodnuto a Trump bude prezidentem.

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/prispevky-lin-wooda-na-siti-parler-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Plané naděje. Tohle už fakt není reálné.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

cesty. To bylo vždycky, když jsem to přepálil se slivovicou.
Nejhorší to bylo, když jsem koštoval v palírně o kolik ju zředit hnedka po vypálení. To jsem se furt rozhodoval a rozhodoval a rozhodoval..., a najednou jsem zjistil, že jsou všici tak ožralí, že mi šlapou po rukách...
... hovada jedny, vůbec nedávali pozor, po čem šlapou...

No teda kdyby měl Doník nervy jak špagáty, byl bych nakloněn věřit. Nicméně uniká mi smysl takovýchto vyjádření. Sic by chtěli soudruzi okolo Trampíka zkusit raketýring, neboli menší vydíráníčko. To jo. Ale na sebrání a zašití do lochu to moc nevypadá. Takové věci se dělají jinak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

... že to slyšel z druhé ruky, tak bych to sem nedal, ale tohle jsou 4 lidi z nejbližšího okolí Trumpa !

(Jo, vysokooktanová slivovice dovede překvapit: jednou jsem pil něco takového a byl jsem překvapen, jak malinké množství dokáže vyvést člověka z míry. Přitom mám bohaté zkušenosti se standardem - 37,5%)

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

píšeš:
... že to slyšel z druhé ruky, tak bych to sem nedal, ale tohle jsou 4 lidi z nejbližšího okolí Trumpa !

člověk klikne, přečte a je to přesně "jedna bába povídala, že někdo něco fakt řekl" :D

Chlape, si dělaj si prdel z někoho jinýho, takže buď dáš odkaz na video, kde to ti lidi říkají nebo říkáš "já slyšel z druhé ruky" ;)

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by ass (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, často může být přání otcem myšlenky. Ale mrkněte na tyto dva odkazy:
https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2021/01/07/487-degradace-je-ne…
https://outsidermedia.cz/co-se-stalo-v-usa-aneb-oni-se-cehosi-boji/

V USA asi ještě bude pěkně veselo a bude jedno zda JB nebo DT.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

... 40%, 37,5%, 35%, 25%, 20% a 16%
Skutečnou padesátku jsem neviděl ani nepamatuji, 42% jen u jisté předražené vodky ... no a jiné vyšší voltáže, o těch se max. dozvím jen na příslušných netech, ale na ty nemám !! Buď jsou v tak malých šaržích, že je nestihnu a tak drahé , že do této skupiny nikdy nebudu patřit. No co, co si člověk sám nevypálí, to nemá ... že !!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

na Tatranský čaj. Ten končí tuším na 72%. Krásná smrt ...

Zatím bez slepic

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste mi klávesnici

Ještě bych dodal - stoprocentní laboratorní líh.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve kerých Penceovi vyhrožoval smrtí.
A protože je "nebezpečné vyhrožování" trestné i v USA, asi bude mít Lucián spíš voplejtačky s některou z cca osmnácti US bezpečnostních složek.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

kolem mě pár dalších, vše ok. Mimochodem, z nich testována snad desetina, max pětina.

To promoření se fakt blíží. A promoření je dost možná mnohem bezpečnější než vakcinace .... pakliže teda očkovanej vir roznáší.

NEní třeba kopat do dveří. Klid.

A neděs se, přejdete to :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

No a kdo to zjistí a kdo odblokuje? Zatím ještě není všechno dokončeno, některé firmy se drží, mrchy, tak až do dna.
Nikde jsem nenašel plán na restartování ekonomiky. Žádné budovatelské plány, nic. Akorát štvaní lidí, dluh jak kráva, Babiš, očkování a kolapsy nemocnic a krematorií. Jo a ještě omezování svobody.
Co bude až virus nebude? To mne zajímá.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Když nikde plán není, tak to logicky vyzbylo na tebe. Pracuj, máš na to 3 měsíce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Zapomněl jsem do dopsat věty o strašení koroňákem dopsat ještě...Občanskými aktivisty...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímalo to někoho? Ani pes po tom neštěkl, nehledě na to, že na tu chřipku v tom období v ČR zemřelo kolem 10 000 lidí! Jenom dodám, že ty nuly v tomhle příspěvku jsou správně (žádný omyl).

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

Covid se od ostatních chřipek liší tím, že spustil přeformátování způsobu života, který byl dosud lidem povolen. Kdo si nevšiml, že v březnu 2020 všechny západní země světa plus vyspělá východní Asie v jednom šiku zavedly pravidla a novoty, která nemají žádný historický precedens, ačkoli nejrůznější nemoci provází lidstvo odjakživa, tomu není pomoci. Lidi většinou radši ignorují nepříjemné pravdy, než aby museli něco řešit nebo nedejbože přemýšlet. Radši poslouchají, co se jim řekne.

Jestliže jsme si v Evropě žili 70 let více méně tak nějak v klidu, tak ta doba 2020 skončila, dámy a pánové.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

V podstatě je nyní nemožná jakákoliv "revoluce" (termín v uvozovkách zahrnuje například i transformaci moci komoušů r. 1989) . Jakýkoliv její náznak (např. shromáždění víc jak 100 osob ) chtějí bedliví a vystrašení občané potlačit násilím. ) . Rozhodně není možná po 21.00 hodině.
To je docela chytré, i když zřejmě nezáměrné, zatím nemáme zde potvrzeno, že virus byl vyroben v laboratoři a vypuštěn např. i za tímto účelem (aby jakékoliv fyzické , významnější srocování lidu bylo okamžitě a zcela v souladu s právem prohlášeno za nezákonné a jako takové likvidováno a účastníci perzekvováni).
Tedy je treba počkať na október, možeme zatím protestovať na síťach, aj požvanit si možeme.
Zatím však zdá se, že moc tohoto nezneužívá. Nějak drasticky. Žádná moc, ani euromoc. Nebo moc neomarxistických mudrců či finančních oligarchů. Tedy do jisté míry jsou narušeny kognitivně-emočně-fantaskní koncepty těch, kteří za každým rohem vidí bohatého žida nebo akademika-neomarxistu, jak kujou pikle s cílem uskutečnit převrat (směrem kam, k čemu má směřovat ?!??).

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Těch 70 let svého života jsem prožil naprosto skvěle jednou špatně jednou dobře, klasická životní sinusoida, ale pořád jsem si žil po svém. Teď už jenom čumím jak puk, co čeká naše děti a vnuky.Ach jo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako velký problém (i do budoucna) vidím ztrátu respektu vůči státní moci. On ani do covidové aféry nebyl moc velký, ale přece jenom nějaký.
Teď stát vydává nařízení, někteří lidé na ně serou, a …… a nic.
Vůbec nejsem zastáncem přebujelé státní moci, spíše naopak.
Jenže v krizi? Římané si zvolili diktátora, až do konce krize. Připomíná to ostatně i Ivan Hnízdo :-) .
Samozřejmě, že nejlepší je respekt jaksi přirozený, toho u nás při našem poněkud pošramoceném vztahu ke státu (i vlastnímu) těžko dosáhnout.
Ale kurva když je vydaný zákaz shromažďování nad 100 osob, tak měli na Staromák přijet policajti i s vodním dělem a spláchnout to tam i se starým Klausem.
Já vím.... lidská práva....

Průměrný počet slepic: 3.8 (42 hlasů)

já se rozmýšlím jestli vám dát jednu nebo pět slepic. Zasáhlo nás Babylonské zmatení pojmů.
Raději nehlasuji.
A taky nic nepřidávám, nějak každé slovo, věta, myšlenka ztratily svůj původní význam.

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)

Občan volá po represi sebe sama. To je čistá apokalypsa.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

A jestli mám něco Babišovi za zlé, tak to, že nemá koule nastavená pravidla prosadit. Protože pak si každej zmrdskej sobeček lehce dovodí, že pro něj a jeho pohodlíčko pravidla taky neplatí. Jo, bakalháři ruku v ruce s chřipečkáři a starým tuneldědkem by spustili jekot, ale kdyby policajti konali jak mají ještě dvakrát třikrát bez ohledu na jekot, tak by počtvrté už třeba konat nemuseli. A že se pravidla dodržujou by pak došlo i těm sobečkům, co jsou inteligenčně obdaření jen průměrně.

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

přichází čas na urážky. Nic nového pod sluncem.

Záznam z Prahy, kdyby někdo nevěděl, je zde:
https://www.youtube.com/watch?v=gVcK-VV4GPQ

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

můžu uznat, že slovní spojení "nemá koule" obsahuje jistou míru nadsázky i expresivního zabarvení a bude-li na tom trvat, dokážu to zformulovat i jinak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Měl jsem na mysli Vaše urážky spoludiskutujících. O Babišovi nebyla řeč.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

a u něj jsem ochoten k jisté přeformulaci, neboť by v původním znění mohla být vnímána i jako urážka. Jinak byly použity hodnotící úsudky, na kterých trvám.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

V podstatě by tak byly nelegální i případné hladové bouře. Až později, až po revoluci by byly prohlášeny za oprávněné, novou mocí a novými historiky.
Sysli by tak mohli být spokojeni i pokud by situace vygradovala v kolaps zásobování energiemi, potravinami...minimálně do doby, kdy by moc dokázala živit a udržovat policii a armádu ve stavu bojové pohotovosti.
Obávám se , že právnický demokratický stát dokáže takovýto stav legality a legitimity obhájit.

Douška.
Klausovo reptání kvůli rouškám atd. apod. považuji za výraz xxxxxxxí (autocenzurováno). V podstatě loví hlasy, pokud jen pro svou partičku, tak koná dobrou práci, oslabuje totiž tak potenciál partiček obdobných.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

i policajtů tam bylo více než 100, takže pro některé platí zákony a pro některé ne?

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)

A představ si, když se opravuje vodovod/elektrika/plyn apod. tam je těch dělníků taky hodně, ty šmejdi nedodržují zákon :D
Nebo je pravda jinde a oni jedou podle jiných zákonů, stejně jako zdravotníci, protože kritická infrastruktura, bezpečnostní a záchranné složky, tedy jsi napsal takovou krávovinu, které dává otázku, proč nabírají do farem elfů ynteligenty místo inteligentů... Asi nikde nenajdete uplatnění, tak zbývá jenom dělat ze sebe vola?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

tak tohle vážně aspiruje na "žblept roku" těchto stránek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Jde o excelentní selhání celé společnosti, potažmo jakési pseudoliberální ideologie, je nám souzeno si to vyžrat až do dna, o to bude dernější vystřízlivění. Nyní jsme ve fázi totální sebedestrukce.
Onen diktátor příjde a nezakecá se a budou při kácení lesa lítat zase i třísky. Ona neschopnost vidět důsledky současného vývoje je kolosální.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Demokratický klucí neselhali. A nezakecaj se.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

To je to slovo.

Jak poslední Římané, které zajímaly jen hry, když za branami byli nepřítelé.

Jaký rozdíl od dřívějších Římanů, co se kdysi šli rvát až na hranice pro vágně definovaný styl života a ideu sama sebe.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

bo Hamajda.... ten jede podle demogratů z Aspenu a proti tomu nic nikdo neudělá....

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo máte chuť, poslechněte si další výbušný pořad redaktorky-cirkulárky na FoxNews...
zamýšlí se nad dnešním stavem svobody slova v USA a dále má rozhovor s jedním ze 12 senátorů, kteří v kongresu měli napadnout regulernost voleb (mimo jiné je to autentická výpověď člověka, který v daný čas útoku v Kapitolu byl uvnitř):

Justice With Judge Jeanine 1/9/21 [FULL] | F0X BREAKING TRUMP NEWS January 9, 2021
https://www.youtube.com/watch?v=U3d-5puLIb4

(PS: videa té paní z FoxNews zatím vždy Utrubka po nějaké době smazala..)

mimochodem, k jednomu výročí:
----------------------

President USA F. D. Roosevelt vytyčuje čtyři svobody
6. 1. 1941 - 80 let

V tradiční zprávě Kongresu o stavu Unie dne 6. ledna 1941 president Spojených států amerických Franklin Delano Roosevelt prohlásil za hodné dosažení pro bezpečnost celého světa tyto čtyři svobody:

Freedom of speech - Svobodu slova a přesvědčení
Freedom of worship - Svobodu vyznání
Freedom from want - Svobodu od nedostatku
Freedom from fear - Svobodu od strachu

— které se měly vztahovat na všechny obyvatele světa bez rozdílu. Tímto poselstvím vytyčil jasný program proti ideám tzv. „Nového světového pořádku“, který prosazovaly mocnosti Osy, a položil jimi i myšlenkový základ americké zahraniční politiky v pozdějším období.
------------------------
Tak schválně, která z těch svobod dnes není porušovaná?

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Maneco - opravdu si myslíte, že to Franklin Delano kdy myslel s těmi čtyřmi svobodami pro celý svět vážně ? Byla to jenom protipropaganda. Zafungovala, uvěřilo tomu celkem dost lidí, včetně Vás po osmdesáti letech. Ty poslední dvě svobody jsou příliš obecně formulované a nevymahatelné. Je to stejný blábol jako že pravda a láska zvítězí nad...

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ono je potřeba vojákům dát ideály za které bojovat, je jedno jestli to je pravda,, lež nebo totální hovadina (viz elfí farmy), musí hlavně prapor vlát nad hlavama...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně učitýlku.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

"opravdu si myslíte" a "blábol", tu už někdo říkal. Zní mi to povědomě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

chutná? Tortilla? Osmanská výdejová okýnka plná lidí. Sounáležitost?
Co horké párky, pečené kaštany? Nic? Tlačenka s cibulí, špekáčky? Nic?
Jenom pica, takos a naser mater.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řízné, jako Klausovy ekonomické výroky, srolované do ruličky a vražedné někomu do................

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správně, je nutno podobná okna bojkotovat. Je to možná v současnosti nejvýznamnější ekonomická aktivita prorokových následovníků.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)