Zanech vší naděje

Autor
Štítky

Tato věta je vytesána nad vstupem do Dantova pekla. Dnes jsem si ji vypůjčil do titulku, ale rovnou říkám, že tak zlé to zase nebude. Nejsme na konci lidstva.  Přesto jsme se s koronavirem dopracovali právě to této celkem beznadějné situace.  Když se dívám na současnou realitu, tak se v podstatě žádné naděje na potlačení epidemie nevyplnily. 

Chytrá karanténa je blbá až neskutečně blbá a byla blbá i  v létě, kdy skoro žádné nákazy nebyly. Zajímalo by mě, jestli se k ní ještě dneska Andrejko hlásí, protože zjara právě v tomto viděl způsob, jak virus udržet pod kontrolou.  Ovšem chopila se toho zkostnatělá struktura, která si sama na sebe dala hromadu požadavků, měla se dobrat hromady údajů a výsledek byl všechno jiné, jen ne pružný a rychlý. Zároveň si hygiena chránila svoje pravomoce a tak dodnes rozhoduje o uzavření školy hygienik i když rozhodnne tak čtrnáct dní od chvíle, kdy všichni rodiče vědí, že se ve škole obejvily covidové případy. 

Tuto situaci má dnes můj bratr Master. Jeho synátor je prvňáček a tak chodí do školy. V pátek se ředitel dozvěděl o tom, že ve třídě je covid pozitivní. Samozřejmě od rodičů, hygiena to má někde v seznamu na pozici 160. V sobotu ředitel obvolal všechny rodiče. Vysvětlil jim, že on sám nemá pravomoc třídu zavřít, ale všem doporučil, ať svoje děti omluví.  Vyhlašuji v diskusi tipovačku, kdy zareaguje hygiena. Já osobně si myslím, že někdy koncem tohoto týdne se ozvou.  Do té doby už budou mít případní nakažení nákazu skoro za sebou. Ještě že Masterova rodina opatření v rámci možnosti dodržuje, takže je celkem jisté, že klouček případnou nákazu neroznese mimo domácnost. 

Já budu mít také novou zkušenost. Včera mi volal kolega, že ztratil čich a je covid pozitivní. Seděli jsme spolu v  pátek v kanceláři asi hodinu a radili se o obchodních věcech na první kvartál 2021. Jsem zvědavý, kdy mi zavolá hygiena a vůbec jak se to dneska dělá. Je to moje nejbližší setkání s covidem, co jsem měl.... 

Dále se ukázalo, že kromě vlády jsou blbí i lidi. Opatření jsou zbytečná, virus neexistuje, nic se nemůže stát, je to jen šikana. Pic ho, každé opatření se dodržuje jen chvíli, ochota k dodržování klesá po každé reportáži ze zaplněného Špindlu a demonstrace proti opatřením. Vláda nezasahuje.... Nemůže, nechce, nejde to. Výsledkem je jen to, že je všechno pořád zavřené a nebude to mít konec. Hospodští měli první volat po dodržování opatření, protože jen lepší epidemická situace jim mohla zachránit byznys. Tak dlouho bojovali proti opatřením, až se jim to povedlo. Opatření se nedodržují, ale oni stejně o svůj byznys přijdou. Proč? Protože se nedodržují opatření a málo platné, každý se může jet podívat do chebské nemocnice, jak to tam vypadá. 

A teď nová naděje... očkování. Jak jsem psal včera - sám Prymula se vyjádřil v tom duchu, že naočkovaný člověk může být dál infekční. Takže z hlediska zdravého rozumu a také z hlediska toho, co budou dělat všechny státy okolo, opatření  budou trvat a naočkovaný člověk nebude moci kam chce a dělat co chce. Minimálně do doby, než bude proočkovaná většina populace a tento termín je minimálně u nás v nedohlednu. 

Naše země nemá krizovou infrastrukturu počítající i s atomovou bombou, takže není schopná toho co Izrael - všechny proočkovat a pak je pustit do normálního života. U nás to bude pomalé a táhlé, protože Fajzr prostě nevyrobí dost vakcín, aby se na nás dostaly rychle.  

Babiš se teď za očkování hodně staví. Ale já mu začínám předpovídat podobné fiasko jako s chytrou karanténou. Ne proto, že by se lidi očkovat nenechali.  Ne proto, že by to mělo nějaké podstatné vedlejší účinky. Ale jednoduše proto, že nebude dost dávek, očkování se potáhne a ve výsledku nikomu neusnadní život. Kdyby mi bylo sedmdesát, byl bych rád, že mi Fajzra vpíchnou.  Mám větší šanci na dalších pár let života. Ale... nic to nezmění na tom, že bude pořád všechno zavřené, ekonomika jde do kytek a na svojí dávku bude ještě dlouhé měsíce stále čekat většina lidí. 

Jednoho dne se také bude muset začít mluvit o tom, co dál. Bude se očkovat rok od roku znovu? Nebo se jednou proočkujeme a pak už bude koroňák jako chřipka, která každý rok přijde, ale nebude mít ty devastující účinky na zdravotnictví a lidi nebudou tolik umírat?  Jak asi Babiš dopade, až se ho na to začnou ptát a lid se dozví něco podobného, co řekl Prymula ve zprávách? 

Svým způdobem je stejná chiméra i to, o čem mluvím já - že se promoříme na následky nákazy. Že to u nás šlo tak rychle, že většina z nás ještě stále bude imunních a zároveň to skoro všichni proděláme. Ale nevím... jen si to myslím a moje důkazy jsou asi tak stejně dobré jako odpověd profesora Hořejšího - že prostě nevíme, jestli je očkovaný člověk dále infekční. Prostě nevíme nic. 

To není vina vlády. Dokonce to není ani vina Fajzru. Prostě to přišlo moc rychle. Teprve před rokem... Nevíme zda očkování vydrží, nevíme, zda očkovaný člověk není infekční, nevíme nic o vedlejších účincích a nevíme ani nic o tom, co s námi prodělaná nákaza udělá za čas. Nevíme ani to, kolik lidí to u nás už prodělalo.

A to co naopak víme, to není moc povzbudivé: Pokud máme rakovinu a dostaneme k tomu covid, tak je celkem spolehlivě po nás. Víme, že pro osmdesátníka je covid podobně nebezpečný jako vylodění v Normandii. Víme, že očkování půjde pomalu.  Víme, že nemocnice jsou pěkně naplněné a kdyby měl covid stejnou sílu jako v říjnu, nemocnice by už zkolabovaly. Víme, že opatření nepomáhají, protože se nedodržují. Víme, že většina nákaz se zařídí doma, kde nikdo roušky nenosí a druhá největší várka nákaz je v zaměstnání, kde se oaptření dodržují podle toho, jaké podmínky tam panují. Ve Škodovce asi dobrý, v malém autoservisu žádná opatření nepanují. A vidíme, že vláda se v tom plácá jak nudle v bandasce a upínají se (opět) na něco, co k cíli zřejmě nepovede. 

Koronavirus zřejmě pokácí lecjaký trůn i mocenskou strukturu. I kdyby byl Babiš stokrát pracovitý a ostatní mu to jen kazili, on prostě nemá čas, aby si na pár hodin sedl s epidemiology a imunology a mohl dostat nějaké to školeníčko, aby byl v obraze. On si ve svém vytížení jen může vybrat, koho poslechne a koho ne. Jak jinak by to také mohlo fungovat, když u nás platí nějaký milion zákonů a nikdo se v tom nemůže doopravdy vyznat? Není čas. Není čas sedět a prostě se jen zamyslet. 

Opozice je na tom stejně, ne-li hůř. 

Ale už z podstaty věci - jsme zaskočeni jedním virem, který zdaleka není tak nebezpečný jako neštovice a my si nejsme schopní s ním poradit. Nejsme schopní vůbec zvolit efektivní strategii, protože nikdo nikoho neposlouchá a nastal kýžený sen Vašíka Klausů, kdy se každý člověk rozhoduje sám za sebe, jak chce. A kdyby to tak nebylo, tak za nás zase bude rozhodovat nějaká klika politiků nebo vědců, kterým jde především o peníze. Viz levné léčivo profesora Berana.

Zbyla nějaká naděje? 

Jsme zralí na to, aby někdo přišel a vykopnul zhurta dveře.  A jakmile to udělá, z Ojrópy nic nezbude. Jestli sami v sobě nezmobilizujeme věrnost a disciplínu,  někdo ty dveře vykopne a ještě si budeme přát aby to byl Putin a nebyl to Erdogan.  V této chvíli nevidím nikde jedinou sílu, které by bylo možné věřit, spolehnout se na ní, přísahat jí věrnost a bojovat za ni.  Zatím to vypadá tak, že se jednoho dne probudíme a s překvapením zjistíme, že už máme nové pány. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)

Komentáře

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zbylých 80% baští a lajkuje.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Ne...  bojkotují jen hlupáci. Kteří tím prodlužují ekonomickou sebevraždu. V mnoha případech svojí vlastní. Ale asi je to nutné. Už dlouho ve společnosti panoval stav, kdy se blbec od přemýšlivého skoro nedal rozeznat. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

snad jste jen nezavnímal začátek diskusního tématu. Byla řeč o kebabech...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

když se zkříží sobectví, blbství a bezohlednost a potomek dosáhne nadkritického množství, je to horší než breberka. Nebýt tohoto produktu, nemusel mít můj synek zavřenou svoji obživu (vysoké náklady) už asi osmý měsíc - a to na začátku taky zpochybňoval, než si vychutnal nákazu a zavřený vrata.
Já na sobě pozoruju, že začínám být svině. Na podvečeních procházkách, když se nezakrytému (a to jich na těch 6 km potkám hojně) nemohu vyhnout obloukem, vymezím si distanc upažením chodecké hůlky, když hutné zakašlání do holého ksichtu jsem rychle seznal kontraproduktivním.
To je můj individuální sviňský protest.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

dodatečný podpis - fotrák

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ne... bojkotují jen hlupáci. Kteří tím prodlužují ekonomickou sebevraždu. V mnoha případech svojí vlastní. Ale asi je to nutné. Už dlouho ve společnosti panoval stav, kdy se blbec od přemýšlivého skoro nedal rozeznat.

Tak tohle podepisuji.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kebabárny, že jsou nejvýznamější aktivita kobercových tělocvikářů. Víš, kdo vlastní jihočeskou Madetu? Žereš sýry? Lázně? Obchody v Práglu na Staromáku? Na Václaváku? Luxusní obchody s porcelánem, potraviny, benzínky. Baráky na pronájem. Diskotéky a luxusní večerní ppdniky. Přes podíly a nastrčené společníky. Z čeho tam v Práglu, ale i v Brně, asi tak žijí? Víš, víš co. Tam se točí prachy! Ne v nějakých kebabárnách.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Vždy, když založí v Praze pobočku, tak se tam přistěhuje pár muslimů, koupí si bydlení, přitáhnou rodinu, a tak se nenápadně začínají vytvářet muslimské buňky- platí to všude. A že už jich v Praze i v jiných městech Doner Kebab má....

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Jsou už skoro ve všech městečkách. Tady by se mohl pochlapit ten skorogenerál, co velí BIS a má metál od CIA.
Stačí se zaměřit pouze na jeden problém. To jsou prachy. S kým byla uzavřena kupní smlouva, případně nájem. Kdo platí provoz a nájem, vybavení a personál, když je otevřeno skoro pořád a návštěvnost nic moc?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

přece jak Sibylo, ještě nikdy nebylo, aby jaxi nebylo. Říkal klasik. A bude hůř. Jenže člověk si prý zvykne i na šibenici. Hlavně, když koza chcípla sousedovi. Tak hlavu vzhůru!

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"Na tebe, národe, český a moravský, vlasti milá, zapomenouti také nemohu při svém již dokonalém s tebou loučení…
Věřímť i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, vláda věcí tvých k Tobě se zase navrátí, ó lide český."

Strach je motorem všech náboženství. Platí to i pro ateisty.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

nějak mimořádně pesimistický, co to?

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Nažrat a lehnout
ani se nehnout
to je ta meta,
byť podemletá.

Z cizího krev neteče
kdo mi bůček upeče?
Postel postav na knihu
vem si zatím koblihu.

Jak ten čas plyne...
Už umřel Linné?
Dyť jsou nové druhy!
Je to každý druhý!

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

V podstatě není.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

vykládejte to militantním ateistům...

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přiveďte jim boha na večeři, oni si s ním pokecaj a budou vědět, že je.

Zas ne věřit.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Militantní ateismus je forma náboženské víry.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

a věrnost je jen druh nevěry.

S touhle logikou dokážete vše.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Nikoliv, ateisumus (jakýkoliv) je víra. Nikoliv náboženská, protože nemá toho boha skrytého v tom slově, ale víra. Podobně ani budhismust není náboženství, protože nemá boha.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Jde o to, že myšlenkový proces víry je jiný, než u racionálního zkoumání.

Málo věřících si například klade otázku, kdy přesně vzniká svátost života. Jestli při vniknutí spermie do vajíčka, při první stovce buněk, při první diferenciaci tkání, při sestupu vejcovodem a tak podobně.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebude to žádná sláva
v Zemi krále Miroslava.
Huby od ucha k uchu
někdo ztráta čuchu...
povídá se, povídá
že zavlekli kovida
i do země lípy.
Vysychají pípy.
Na lidi jde depka
tiše klepe Pepka.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

Oáza češtiny a lidskosti.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

fakt strašný.
Jdu zkontrolovat obsah lednice a dospat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

a nejen tady.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedodržuje Vidláku, že to nejde, ale protože musí zasáhnout hned a ukázkově a v TV a novinách rozmázunout, když na to stát sere víc jak týden, tak stoupají "náklady a důsledky" kdyby chtěl, ale fakt ani omylem, že nejde/nemůže...

Podívej se na německo, vyšli na sjezdovku, dole stálá spolková policie a pokutovala a pokutovala. Navíc všechno ukázali v TV a novinách, aby každý viděl, že neexistuje a kdžy to uděláte, tak pokuta jak prase...

Kdyby chodili u nás a pokutovali, jasně nedostane každý, ale jenom promile pokud, ale ostatní by sice držkovali, a le dodržovali nařízení ;) Většina jsou siláci na facebooku, takže tam by dělali siláky, ale jakmile by vyšli ven, tak rouška a odstup, protože pokuta.
U nás kolegové taky "rypákovali", že je nozlomí, pak se dozvěděli "uvidítě hlavní šéfové pohyblivá složka za celý rok pryč´" a druhý den nepotkals ve firmě nikoho, kdo by roušku neměl, v kanclu sundali dělali siláky, ale jakmile vyšli na chodbu, NIDKO si nedovolil nemít, protože vidět ho generál aspol, tak konec...

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Těžko věřit televizi
když ji vede ruka cizí
za účelem kořisti,
jak to chtěli chartisti.
ČT Soukup Nova Prima
přepadá mě senná rýma
lezou ze mě prdy,
naštěstí jsem tvrdý.
Korán Tengu, tys mě nakrk
tobě šlápne někdo na krk.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Za války se taky nečeká, až voják pochopí, že má bojovat a neutíkat z boje. Vnutí se mu to.

Odtud rozkaz 227 a podobně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

...že byla aktivována hlava 22

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ta sama od sebe.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

U Bavora vyvěsili tenhle rozhovor, který vede Vladimir Solovjev s býv. velvyslancem v Kyjevě (2003-2006) Johnem Herbstem…
https://poznamkypanabavora.wordpress.com/
Řeč je o stavu demokracie v US po před a po prez. volbách.
Ten Solovjev toho Herbsta vůbec ale vůbec nešetří, skoro bych řekl, že si ho maže na chleba.

Důsledky pro nás - odnese to v první řadě svoboda slova, což značí nástup totality.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Horší je, že si tohle všechno myslí milióny Američanů.

Nevím, co si Biden a ostatní mysleli, ale musíte dodržovat nějaká pravidla sami od sebe, aby se vám pak věřilo. Jenže na to v jejich levicovém zápalu nepomysleli, na to byli moc arogantní a sebejistí si svejma "pravdama".

Základ problému je zase jen o rozporu mezi realitou a ideologií. Ideologové by chtěli mít pravdu, dokážou si vynutit/vyhádat svoje. Jenže pravdu nemají.

Je plno situací, kde si dokážete něco vylhat a dokázat opak se vám nedá protože "zatloukat, zatloukat, zatloukat", jenže nic nezměníte na tom, že ti kdo vědí jak to bylo, vám prostě dál už nebudou věřit.

Proto jsem psal, že neuznání výsledků voleb od Trumpa bylo něco obrovského. Teď se jim to tryskem vrací jak bumerang a to Biden s Kamalou ještě ani nezačali.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

I když si neodpustím poznámku, že s tak slabými kartami jako má bývalý americký velvyslanec se dá hrát jen tak, že je nutno hlasitě, nekonečně a bezobsažně žvanit a nepustit druhou stranu ke slovu.

A druhá poznámka:
Já bych přímo neřekl, že si Solovjev chudáka Herbsta, resp. jeho "argumenty" namazal na chleba.

Takové prase není, aby TÍMHLE americkým argumentačním pomazánkovým guánem namazaný chleba pozřel.
Spíš bych řekl, že hrablem a šufánkem pomazal stěny a okolí řádně uleželé americké žumpy a jejího oklí. Její puch se zdvíhá k nebesům jako atomový hřib nad Hirošimou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

že se demograti odkopali a ukázali všem čeho jsou schopní. To taky není k zahiození, ale měli bychom se z toho poučit, ne jen Hamajdu tolerovat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Admirál

Nejedná se o nástup totality, de o projev totality. Gdyby nebyla totalita, nemuselo by se o právu mluvit vůbec mluvit.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zmizel, už to jsou jen kecy, rozesírači úspěšně udělali svoje dílo.
Jen si myslím že současná situace je lepší než píšete, lidi nejsou tak blbí ve své většině.
A pochopte že vše nemusí být a nikdy nebude stopro (zvláště v medicíně a biologii), jak zpívá Nohavica v Milionáři,
že na hloupé otázky dostanete většinou i hloupé odpovědi.
Sbohem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

Kefalín, co je onen zdraví selský rozum?
To, že někdo má svůj názor?
To, že zde vídlák nechá rozesírače, aby to zde nebila bublina?
To, že i každý Vidlák má názor jiný než druhý Vidlák?

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

ušetřil jste mi práci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

No jo, když ne všichni si myslí, že zdravý selský rozum = názor Milana V.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě se k tomu nevyjádřil místní brouk Pytlík. Co všude byl, všechno zná, do všeho kecá. Já bych počkal, až co řekne on.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tak to jsem přehlíd.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Člověk se naučí některé věci dělat jinak a jinde, leckterá práce se dá udělat z domova a dodržovat hygienická opatření fakt není problém.

Uvedu jen pár příkladů ze svého okolí:
- S přáteli se můžete sejít třeba na cyklostezce a vyrazit na společnou procházku. Bez roušek a se sváčou v batůžku. Při troše štěstí třeba potkáte pasoucí se srny nebo u strouhy bobry (u nás už jich je docela dost).
- Děti ze třídy lze vzít po malých skupinkách na tu samou procházku. A v rámci tělocviku místo běhané štafety uspořádat štafetu couvanou nebo krok-sun-krok. Děti se při tom vyblbnou a zároveň získají malou známku do hodnocení. Zmáknou to i v rouškách.
- Doučování neděláme skupinové, ale indivindi. Ve škole a osobně. Je to pracnější a časově náročnější, ale funguje to dobře. A ještě s dětmi chvilku pokecáte, což některé dost potřebují.

Určitě by se toho našlo ještě hafo, co jde dělat ponovu.
Trvalo mi to dost dlouho, než jsem překonal stav nasranosti a dostal se do stavu inovativního. Ale cítím se teď lépe.

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

partecetlemi a nebyl tam nikdo starší, než 65 let. A bylo tam toho zase, jak když naseje.
Takže to vypadá, že nemocní nad pětašede už to mají za sebou...

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

včera u nás - osm z devíti nad 70 let, jeden 68. Z jedné vývěsky těžko dělat jakékoli závěry.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

(všechny) dvě a já je sleduju průběžně, protože se tam chodím pravidelně dívat, jestli jsem už neumřel.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Targusi,
parte se netisknou, protože není jasné, kdy, kde (a kam ) bude pohřeb.

Babičkové a dědečci, (proložení tu a tam třicátníkem a čtyřicátnicí) odpočívají v nepokoji /leží ve frontě/ v mrazících přívěsech a jiných improvizovaných skladištích. Slováci minulý týden uvažovali o ledové ploše zimních stadiů. Rozumné! :-(

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

chytří, mladí a krásní jedinci jsme neopustili starý zvyk skrývání všeho dobrého na horší časy, tudíž si ty dobré lidi schováváme do země. Ergo kladívko pohřby z kostela na svaté pole jedou furt, jak podle jízdního řádu.
A laskavě si zapamatujte, že tady v Goralii NIKDO na žádný kovid NIKDY NEumírá. Tady všichni umírají zdraví, jako ryby.
To jen takoví nablbblíci, jako já, furt něco vidí a furt něco řeší. Třeba takovou 3,14-čovinu, o kolik se zkrátily čekačky do DD (domovů důchodců).
Z toho vidíte, že nejsem normální a je potřebné, aby už na mě konečně někdo hodil síť a odtáhl mě do lokality, kde budu škodit co nejméně.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Hranici normálnosti a nenormálnosti pevně jako planoucí pochodeň třímají lidé jako Pehe, Hřib, Kartous, atd, atd.

A bleskurychle s ní pobíhají od americké mety k německému postantinacismu až po obhajobu toho správného islamismu (čím demokratičtěji podřezává výhradně ty nesprávné nepřátele, odmítající nakupovat ty správné americké zbraně, tím je umírněnější).

Blbé je, že pokyny k rychloposunu či přepólovávání hranic mezi Pravdou a lží,
humanitárním a zločinným bombardováním,
boji za lidská a nelidská práva (podle toho, kdo je coby právhodný člověk uznán dopoledne a kdo odpoledne SEČ)
zvonku vyzerá ako zmätený.

Je to tím,že v USA jsou den a noc vůči nám časově posunuté - a tudíž co pehata a sobotčata podle večerního manuálu napíšou, už ráno neplatí, protože má v centrále za velkou louží službu někdo jiný.

Světélko na konci tunelu (1)vidím v blížící se době, kdy budou dálkově řízená Pehata zcela nahrazena uměle inteligentním Centrálním americkým mozkem lidstva, který bude mluvit všemi jazyky světa
-----
(1) Světélkem na konci tunelu myslím pochopitelně světlo protijedoucího hořícího nákladního vlaku, naloženého municí.
----
"Bože, jak já jsem depresivní!"
Už aby otevřeli ten Restaurant na konci světa....

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)