Zanech vší naděje

Autor
Štítky

Tato věta je vytesána nad vstupem do Dantova pekla. Dnes jsem si ji vypůjčil do titulku, ale rovnou říkám, že tak zlé to zase nebude. Nejsme na konci lidstva.  Přesto jsme se s koronavirem dopracovali právě to této celkem beznadějné situace.  Když se dívám na současnou realitu, tak se v podstatě žádné naděje na potlačení epidemie nevyplnily. 

Chytrá karanténa je blbá až neskutečně blbá a byla blbá i  v létě, kdy skoro žádné nákazy nebyly. Zajímalo by mě, jestli se k ní ještě dneska Andrejko hlásí, protože zjara právě v tomto viděl způsob, jak virus udržet pod kontrolou.  Ovšem chopila se toho zkostnatělá struktura, která si sama na sebe dala hromadu požadavků, měla se dobrat hromady údajů a výsledek byl všechno jiné, jen ne pružný a rychlý. Zároveň si hygiena chránila svoje pravomoce a tak dodnes rozhoduje o uzavření školy hygienik i když rozhodnne tak čtrnáct dní od chvíle, kdy všichni rodiče vědí, že se ve škole obejvily covidové případy. 

Tuto situaci má dnes můj bratr Master. Jeho synátor je prvňáček a tak chodí do školy. V pátek se ředitel dozvěděl o tom, že ve třídě je covid pozitivní. Samozřejmě od rodičů, hygiena to má někde v seznamu na pozici 160. V sobotu ředitel obvolal všechny rodiče. Vysvětlil jim, že on sám nemá pravomoc třídu zavřít, ale všem doporučil, ať svoje děti omluví.  Vyhlašuji v diskusi tipovačku, kdy zareaguje hygiena. Já osobně si myslím, že někdy koncem tohoto týdne se ozvou.  Do té doby už budou mít případní nakažení nákazu skoro za sebou. Ještě že Masterova rodina opatření v rámci možnosti dodržuje, takže je celkem jisté, že klouček případnou nákazu neroznese mimo domácnost. 

Já budu mít také novou zkušenost. Včera mi volal kolega, že ztratil čich a je covid pozitivní. Seděli jsme spolu v  pátek v kanceláři asi hodinu a radili se o obchodních věcech na první kvartál 2021. Jsem zvědavý, kdy mi zavolá hygiena a vůbec jak se to dneska dělá. Je to moje nejbližší setkání s covidem, co jsem měl.... 

Dále se ukázalo, že kromě vlády jsou blbí i lidi. Opatření jsou zbytečná, virus neexistuje, nic se nemůže stát, je to jen šikana. Pic ho, každé opatření se dodržuje jen chvíli, ochota k dodržování klesá po každé reportáži ze zaplněného Špindlu a demonstrace proti opatřením. Vláda nezasahuje.... Nemůže, nechce, nejde to. Výsledkem je jen to, že je všechno pořád zavřené a nebude to mít konec. Hospodští měli první volat po dodržování opatření, protože jen lepší epidemická situace jim mohla zachránit byznys. Tak dlouho bojovali proti opatřením, až se jim to povedlo. Opatření se nedodržují, ale oni stejně o svůj byznys přijdou. Proč? Protože se nedodržují opatření a málo platné, každý se může jet podívat do chebské nemocnice, jak to tam vypadá. 

A teď nová naděje... očkování. Jak jsem psal včera - sám Prymula se vyjádřil v tom duchu, že naočkovaný člověk může být dál infekční. Takže z hlediska zdravého rozumu a také z hlediska toho, co budou dělat všechny státy okolo, opatření  budou trvat a naočkovaný člověk nebude moci kam chce a dělat co chce. Minimálně do doby, než bude proočkovaná většina populace a tento termín je minimálně u nás v nedohlednu. 

Naše země nemá krizovou infrastrukturu počítající i s atomovou bombou, takže není schopná toho co Izrael - všechny proočkovat a pak je pustit do normálního života. U nás to bude pomalé a táhlé, protože Fajzr prostě nevyrobí dost vakcín, aby se na nás dostaly rychle.  

Babiš se teď za očkování hodně staví. Ale já mu začínám předpovídat podobné fiasko jako s chytrou karanténou. Ne proto, že by se lidi očkovat nenechali.  Ne proto, že by to mělo nějaké podstatné vedlejší účinky. Ale jednoduše proto, že nebude dost dávek, očkování se potáhne a ve výsledku nikomu neusnadní život. Kdyby mi bylo sedmdesát, byl bych rád, že mi Fajzra vpíchnou.  Mám větší šanci na dalších pár let života. Ale... nic to nezmění na tom, že bude pořád všechno zavřené, ekonomika jde do kytek a na svojí dávku bude ještě dlouhé měsíce stále čekat většina lidí. 

Jednoho dne se také bude muset začít mluvit o tom, co dál. Bude se očkovat rok od roku znovu? Nebo se jednou proočkujeme a pak už bude koroňák jako chřipka, která každý rok přijde, ale nebude mít ty devastující účinky na zdravotnictví a lidi nebudou tolik umírat?  Jak asi Babiš dopade, až se ho na to začnou ptát a lid se dozví něco podobného, co řekl Prymula ve zprávách? 

Svým způdobem je stejná chiméra i to, o čem mluvím já - že se promoříme na následky nákazy. Že to u nás šlo tak rychle, že většina z nás ještě stále bude imunních a zároveň to skoro všichni proděláme. Ale nevím... jen si to myslím a moje důkazy jsou asi tak stejně dobré jako odpověd profesora Hořejšího - že prostě nevíme, jestli je očkovaný člověk dále infekční. Prostě nevíme nic. 

To není vina vlády. Dokonce to není ani vina Fajzru. Prostě to přišlo moc rychle. Teprve před rokem... Nevíme zda očkování vydrží, nevíme, zda očkovaný člověk není infekční, nevíme nic o vedlejších účincích a nevíme ani nic o tom, co s námi prodělaná nákaza udělá za čas. Nevíme ani to, kolik lidí to u nás už prodělalo.

A to co naopak víme, to není moc povzbudivé: Pokud máme rakovinu a dostaneme k tomu covid, tak je celkem spolehlivě po nás. Víme, že pro osmdesátníka je covid podobně nebezpečný jako vylodění v Normandii. Víme, že očkování půjde pomalu.  Víme, že nemocnice jsou pěkně naplněné a kdyby měl covid stejnou sílu jako v říjnu, nemocnice by už zkolabovaly. Víme, že opatření nepomáhají, protože se nedodržují. Víme, že většina nákaz se zařídí doma, kde nikdo roušky nenosí a druhá největší várka nákaz je v zaměstnání, kde se oaptření dodržují podle toho, jaké podmínky tam panují. Ve Škodovce asi dobrý, v malém autoservisu žádná opatření nepanují. A vidíme, že vláda se v tom plácá jak nudle v bandasce a upínají se (opět) na něco, co k cíli zřejmě nepovede. 

Koronavirus zřejmě pokácí lecjaký trůn i mocenskou strukturu. I kdyby byl Babiš stokrát pracovitý a ostatní mu to jen kazili, on prostě nemá čas, aby si na pár hodin sedl s epidemiology a imunology a mohl dostat nějaké to školeníčko, aby byl v obraze. On si ve svém vytížení jen může vybrat, koho poslechne a koho ne. Jak jinak by to také mohlo fungovat, když u nás platí nějaký milion zákonů a nikdo se v tom nemůže doopravdy vyznat? Není čas. Není čas sedět a prostě se jen zamyslet. 

Opozice je na tom stejně, ne-li hůř. 

Ale už z podstaty věci - jsme zaskočeni jedním virem, který zdaleka není tak nebezpečný jako neštovice a my si nejsme schopní s ním poradit. Nejsme schopní vůbec zvolit efektivní strategii, protože nikdo nikoho neposlouchá a nastal kýžený sen Vašíka Klausů, kdy se každý člověk rozhoduje sám za sebe, jak chce. A kdyby to tak nebylo, tak za nás zase bude rozhodovat nějaká klika politiků nebo vědců, kterým jde především o peníze. Viz levné léčivo profesora Berana.

Zbyla nějaká naděje? 

Jsme zralí na to, aby někdo přišel a vykopnul zhurta dveře.  A jakmile to udělá, z Ojrópy nic nezbude. Jestli sami v sobě nezmobilizujeme věrnost a disciplínu,  někdo ty dveře vykopne a ještě si budeme přát aby to byl Putin a nebyl to Erdogan.  V této chvíli nevidím nikde jedinou sílu, které by bylo možné věřit, spolehnout se na ní, přísahat jí věrnost a bojovat za ni.  Zatím to vypadá tak, že se jednoho dne probudíme a s překvapením zjistíme, že už máme nové pány. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)

Komentáře

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

... :-(

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

. Petr Hájek- jeden z nejlepších novinářů. Teď už se vašim názorům nedivím.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co máte proti Petru Hájkovi?
Víte o něm něco vůbec?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Tak jsem si to rozklikl a na fotce vidím, že ten "pultík ukradl sám Putin" !!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vícegenerační rodina?
No, to se mi dnes jeví jako problém.
"Matka rodu" je vdána podruhé. S prvním manželem měla dceru a syna, dnes už dospělé.
Dcera se vdala a vzala si rozvedeného se dvěma dětmi (obě ještě studují), spolu mají jedno dítě v ZŠ. Tento rozvedený druhý manžel má otce a bratra v Kyjevě.
Syn se také oženil podruhé, žije v jednom domě (ale ne v jednom bytě) s otcem (prvním manželem "matky rodu"). Nesnášejí se. Z prvního manželství měl jednoho syna, který ale zahynul při automobilové nehodě. Dalšího (ZŠ) syna má s druhou manželkou, která má jednoho syna z prvního manželství (student).
Tento vzorek žije roztroušen na třech místech v prostoru ČB, ST a KV.
Opsáno ze života.

Další rozrod rozvedených manželů/manželek vynechávám, bylo by to podobné.
Jako kdysi v ČT - Kdo, s kým, o čem a pro koho?
:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

se říká patchworková rodina. Tuhle jsem byla na svatbě, ona potřetí on podruhé a desetiletý vyženěný syn z jeho strany z prvního manželství vypočítal,že bude mít 7 babičku,k jeho potěše všechny jeví zájem a k narozeninám zahrnují dárky a berou na dovolenou. Pak si pochvaloval,že je fajn,že se rodiče rozvedli,kolik on má nových lidí,kdyby se nerozvedli,byl by jen on mamka a taťka

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Copak to není dávno překonaný umělý konstrukt hnusného patriarchálního útlaku?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

a vybavil se mi normalizační vtip
rodina je základ státu,nevadí,že nemá tátu

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.pokec24.cz/politika/nastal-cas-zverejnit-pedofilni-kompromi…

Mordor se brání, alternativní sociální síť Parler.com již nefunguje, Amazon jim zrušil webhosting.

https://www.zive.cz/clanky/co-je-parler/sc-3-a-207860/default.aspx

Trumpa od 6.1. nikdo neviděl.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Ten masochismus jsem vydržel.
Demokraté se chystají obžalovat a zničit Trumpa a jeho lidi.
Na to přímo navazovala jobovka, jak obzalujeme a odsoudime Babiše.

Máte taky ten pocit, že u nás po US volbách, reakci narostla křídla?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Bartoň na Neviditelném psu šťárá, kdo že je větší nebezpečí pro demokracii v USA
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/usa-kdo-stve-vic-pelosiova-…

Pelosiová nebo Trump? Proč byla ostraha Kapitolu tak podceněná?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Nejspíš proto, že je tak podceněná pořád. Nepočítá se statisíci lidmi venku. Nejsou poblíž kasárna a nemá ležení okolo Kapitolu pětitisícová vojenská jednotka.
Taky demonstrantům nešlo o útok na budovu. Kromě malé skupinky lidí, která strhla skupinu dalších.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Ale když tam řádila BLM, tak tam stála Národní garda, pevná jak Lakedaimonští u Thermopyl.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ten závěr je upřímný.

"Po 30 letech musím konstatovat, že jsem se hluboce mýlil a komunistů za prezidentů Ludvíka Svobody a Gustáva Husáka si začínám vážit.

Nedávná a současná americká „demokracie“ totiž předvádí totalitu Urválkovského stylu. Bohužel, s daleko více mrtvými..."

Zbývá dodat:

Jakeši, odpusť!

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Mám ten stejný pocit !!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ono se to hezky recni, pokud recnik je duchodce, zamestnanec na full HO, nebo pracovnik velke korporace kde zadny lockdown nebyl a nejspise nebude a kde se veseke promoruje. Majice zajisteny mesicni prijem je mozne porvavat na ty co ho nemaji jsa v te casti ekonomiky ktera byla uznana k zavreni vhodna ( protoze nema prolobovano ve vlade a neco se prece udelat musi, je treba jevit aktivitu) a nadavat jim do zmrdu ze nechteji pro dobro tech s zajistenym prijmem jet supem do dluhu nebo rovnou pod most.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

No hlavně ty kadeřnice …
Kurva, jak to, že ekonomika ČR ještě ouplně nepadla na prdel, když kadeřnice a "modelátorky nehtů" nemůžou hákovat?
To je přece obor, kterej drží tuhle pidirepubliku nad vodou - aspoň je to tak furt prezentováno v zajebanej ČTV i ostatních "médiích". .-(
PS: A chcípnul už hlady ten Hrušíňák i s tím svým divadýlkem, nebo úspěšně sosá - jenom teď dotace z jinýho cecíku, než byl zvyklej před koroňákem?
(platí i pro ostatní kavárenský "umělce")
Jak už tu někdo napsal přede mnou :
Napřed prodat manželky SUV a podobně ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

kadeřnice a nehtařky masážnice a jiné drobné OSVČ ve službách jsou velký segment ekonomiky. Uživí se a mnoho toho nechtějí nezatezuji sociální System a úřady práce navíc živí celou armádu různých obchodních zástupců vnucujících jim a dodavajicich různé srágory

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

ekonomika nepadne, ale i kadernice je clovek a kdyz uz ma byt objeti nefunkcnich omezeni aby vlada jevila aktivitu a primitivove jako ty mohli porvata, tak at ji to alespon zaplati. Dalsi rozmer je ze takto se duvera v opatreni nebuduje, jen se vytvori objetni beranek.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

je především člověk, který se něčím živí a najednou je mu v tom zabráněno.
Fůra lidí, kteří byli vždy skrytí za někým, komu prodávali práci, ale on vymýšlel strategii svého podnikání, tak slyší ve zprávách ty různé podpůrné programy a myslí si, že ten malý živnostník se má jako prase v žitě. Teď nic nedělá, ale stát mu všechno zaplatí.
Ale to, že tomu tak není a že se mu rozplývá pod rukama něco, co léta budoval a né jeho vinou, to některým lidem prostě nikdy nevysvětlíte. A už vůbec bych se, na vašem místě, nepokoušel o tomto polemizovat s někým, kdo si dá takovýto nick. Mávnout rukou a jít dál, zbytečná ztráta energie..

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Možná dokonce že i ty dosahuješ jejich kvalit, tedy jsi také člověkem.
Znám osobně dvě kadeřnice, jedna jezdí v takovém tom pidi hjuanduaji a druhá ve staré fabii.
Manželky se u nás zatím ještě prodávat legálně nesmí , za kolik koz jsi ji střelil ty ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Ras na vyserce (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já ji koupil na trhu, jako válečnou kořist. Cena jedna koza za jednu krávu.
Za co jsi ji otočil ty?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Bič na nevěříc… (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já už jednou prodané manželky nekupuju. Ba dokonce ani nejsem zoofilem.
Vůbec - jak jsi to dělal ? Jeden prý to dělával tak, že té koze obul gumáky. Ty jsi to dělal jak ? A ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Jakoby se tu mezi sebou začaly hádat dvě trolí farmy.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Čo si predstavujete pod takým "trolí farmy"?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je o tom ukrajinský seriál na youtube. Podívejte se na to.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Něvazmožno.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nejde o dobro těch, co mají zajištěný příjem, ale o holé přežití, těch, co končí na JIPkách.

Když někomu zavřou provozovnu, tak je celkem normální, že se jim pomáhá. Nijak nikdo neprotestuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš nemá čas sednout si s epidemiology a nechat se proškolit ale má čas mikromanagovat a počítat vakcíny? Nebo rozvážet roušky? Nemá čas na svou práci ale dělá práci za ostatní? Fakt? Nebo je to jen neschopný debil který už se vnitřně sesypal, jen drží nahozenou fasádu a snaží se to nedávat najevo? Který svůj úspěch postavil na schopných lidech nebo na tom, že jej někdo vynesl? Včil moc schopnosti řídit neprokazuje, ba naopak, čí je to práce, že je tu milion předpisů které si navzájem odporují? Kdo je u vesla posledních 8 let?

Opravdu opatření nepomáhají proto, že je nikdo nedodržuje - anebo proto, že jsou prostě k ničemu samy o sobě, naprosto nedostatečná a neodpovídající kapénkové nákaze (šířící se nejspíš i aerosolem)?
V tom je rozdíl. Velký.

Nákazy doma jsou sekundární nákazám v zaměstnání a ve škole (domů to někdo musí přinést, víme?). A v zaměstnání prostě není možné se tomu vyhnout (jedu s kolegou v dodávce, jsme tam zavření asi 7 hodin - co s tím chcete dělat? Tady samozřejmě žádná rouška nepomůže, ani filtr, krom plynových masek a takoví blázni nejsme). Na tohle současná opatření nefungují.. ne, na tohle Žádná opatření nefungují.

Jinak virem jsme zaskočení a nejsme schopní si s ním poradit právě proto, že chybí motivace si s ním poradit, ostatně psal jste to sám, lidé jej nepovažují za hrozbu a je to samozřejmě chyba vlády a rozpoutané mediální hysterie, protichůdných informací, lží, manipulací a mlžení. Babiš by měl sedět už jen za ten bordel který sám vytvořil (dovolte mi menší nadsázku). Lidé to vnímají a reflexivně odmítají, vláda svůj potenciál důvěry vyčerpala do poslední kapky. Neuvěřitelné postupy a pomalost co se hygieniků týče budiž dokladem toho proč. To co se dělo posledních 11 měsíců lze nazvat jen jedním slovem a tím je Fraška.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

říkat pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Stádo neukočírujete říkáním pravdy. Naopak.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Nesmí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Vždyť jede z PowerPointových prezentací, které připravují jeho asistenti, nebo předkládají ministři. Jejich obsah lze korigovat dle potřeb zdůraznit to, co je třeba a potlačit, nebo zamlčet to, co nechci. On nemá čas ověřovat. Na to má přece lidi.
Stejně to funguje skoro v každé větší firmě. Tak proč by to zde mělo být jinak zvlášť když AB řídí tento stát jako firmu

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

je trefa na cíl.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

pak bylo, nakolik by ji směl říkat nadále veřejně a masově ...a nakolik jen spoluvězňům či dozorcům.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

před špitálem
...a bylo by po problému.

Konečné řešení snadno a rychle.
Heil makrela!

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neblbněte, tady se zhusta čtou jen názvy nicků, když tak titulky !
O to rychleji se pak slepicuje či deslepicuje.
Práce musí jít od ruky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ne, těch 50% by bylo normálně ve špitále na posteli. A kapacita nemocnic by byla najednou ze dvou třetin prázdno, můžeme provádět běžné zákrokry.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Tak jsem si to poslechl a musím mu dát za pravdu.
Kdyby pan primář psal na Kydy, měl by ode mě 5 slípek.
Takhle je má Vlastimil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Do nemocnice berou každého, který jde okolo?
Příjem bere každého?
Hlavně ať mají obsazená lůžka?
Prostě novodobý Cvach.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vakcina od Moderny, která měla dorazit koncem prosince, dorazí MOŽNÁ zítra.
V počtu nikoli 20 000, nýbrž 8 000 dávek.
Vysvětlení k tomu - žádné.

Tak jestli nás bude EU zásobovat tímto způsobem, můžeme na nějakou proočkovanost zapomenout.
Než se dostane žblabuňka na alespoň ty nejohroženější a nejvytíženější, prodělají všichni obyvatelé ČR korunáče dvakrát a možná si fakt vytvoří nějakou vlastní imunitu.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/moderna-vakcina-ockovani-cesko-usa-d…

Ne, že by to byl jen problém ČR.
Na Maltu měla dorazit v neděli, ale místo toho dorazí v průběhu pondělka.
Do Německa během dneška nebo zítra.
Do Holandska snad dnes.
Španělsko nic (prý se mají obrnit trpělivostí, vzkázala Makrela).
Polsko 29 000 kousků dnes nebo zítra.
Takže to vypadá, že Moderna něco naslibovala, ale nějak se to zadrhlo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)