Zanech vší naděje

Autor
Štítky

Tato věta je vytesána nad vstupem do Dantova pekla. Dnes jsem si ji vypůjčil do titulku, ale rovnou říkám, že tak zlé to zase nebude. Nejsme na konci lidstva.  Přesto jsme se s koronavirem dopracovali právě to této celkem beznadějné situace.  Když se dívám na současnou realitu, tak se v podstatě žádné naděje na potlačení epidemie nevyplnily. 

Chytrá karanténa je blbá až neskutečně blbá a byla blbá i  v létě, kdy skoro žádné nákazy nebyly. Zajímalo by mě, jestli se k ní ještě dneska Andrejko hlásí, protože zjara právě v tomto viděl způsob, jak virus udržet pod kontrolou.  Ovšem chopila se toho zkostnatělá struktura, která si sama na sebe dala hromadu požadavků, měla se dobrat hromady údajů a výsledek byl všechno jiné, jen ne pružný a rychlý. Zároveň si hygiena chránila svoje pravomoce a tak dodnes rozhoduje o uzavření školy hygienik i když rozhodnne tak čtrnáct dní od chvíle, kdy všichni rodiče vědí, že se ve škole obejvily covidové případy. 

Tuto situaci má dnes můj bratr Master. Jeho synátor je prvňáček a tak chodí do školy. V pátek se ředitel dozvěděl o tom, že ve třídě je covid pozitivní. Samozřejmě od rodičů, hygiena to má někde v seznamu na pozici 160. V sobotu ředitel obvolal všechny rodiče. Vysvětlil jim, že on sám nemá pravomoc třídu zavřít, ale všem doporučil, ať svoje děti omluví.  Vyhlašuji v diskusi tipovačku, kdy zareaguje hygiena. Já osobně si myslím, že někdy koncem tohoto týdne se ozvou.  Do té doby už budou mít případní nakažení nákazu skoro za sebou. Ještě že Masterova rodina opatření v rámci možnosti dodržuje, takže je celkem jisté, že klouček případnou nákazu neroznese mimo domácnost. 

Já budu mít také novou zkušenost. Včera mi volal kolega, že ztratil čich a je covid pozitivní. Seděli jsme spolu v  pátek v kanceláři asi hodinu a radili se o obchodních věcech na první kvartál 2021. Jsem zvědavý, kdy mi zavolá hygiena a vůbec jak se to dneska dělá. Je to moje nejbližší setkání s covidem, co jsem měl.... 

Dále se ukázalo, že kromě vlády jsou blbí i lidi. Opatření jsou zbytečná, virus neexistuje, nic se nemůže stát, je to jen šikana. Pic ho, každé opatření se dodržuje jen chvíli, ochota k dodržování klesá po každé reportáži ze zaplněného Špindlu a demonstrace proti opatřením. Vláda nezasahuje.... Nemůže, nechce, nejde to. Výsledkem je jen to, že je všechno pořád zavřené a nebude to mít konec. Hospodští měli první volat po dodržování opatření, protože jen lepší epidemická situace jim mohla zachránit byznys. Tak dlouho bojovali proti opatřením, až se jim to povedlo. Opatření se nedodržují, ale oni stejně o svůj byznys přijdou. Proč? Protože se nedodržují opatření a málo platné, každý se může jet podívat do chebské nemocnice, jak to tam vypadá. 

A teď nová naděje... očkování. Jak jsem psal včera - sám Prymula se vyjádřil v tom duchu, že naočkovaný člověk může být dál infekční. Takže z hlediska zdravého rozumu a také z hlediska toho, co budou dělat všechny státy okolo, opatření  budou trvat a naočkovaný člověk nebude moci kam chce a dělat co chce. Minimálně do doby, než bude proočkovaná většina populace a tento termín je minimálně u nás v nedohlednu. 

Naše země nemá krizovou infrastrukturu počítající i s atomovou bombou, takže není schopná toho co Izrael - všechny proočkovat a pak je pustit do normálního života. U nás to bude pomalé a táhlé, protože Fajzr prostě nevyrobí dost vakcín, aby se na nás dostaly rychle.  

Babiš se teď za očkování hodně staví. Ale já mu začínám předpovídat podobné fiasko jako s chytrou karanténou. Ne proto, že by se lidi očkovat nenechali.  Ne proto, že by to mělo nějaké podstatné vedlejší účinky. Ale jednoduše proto, že nebude dost dávek, očkování se potáhne a ve výsledku nikomu neusnadní život. Kdyby mi bylo sedmdesát, byl bych rád, že mi Fajzra vpíchnou.  Mám větší šanci na dalších pár let života. Ale... nic to nezmění na tom, že bude pořád všechno zavřené, ekonomika jde do kytek a na svojí dávku bude ještě dlouhé měsíce stále čekat většina lidí. 

Jednoho dne se také bude muset začít mluvit o tom, co dál. Bude se očkovat rok od roku znovu? Nebo se jednou proočkujeme a pak už bude koroňák jako chřipka, která každý rok přijde, ale nebude mít ty devastující účinky na zdravotnictví a lidi nebudou tolik umírat?  Jak asi Babiš dopade, až se ho na to začnou ptát a lid se dozví něco podobného, co řekl Prymula ve zprávách? 

Svým způdobem je stejná chiméra i to, o čem mluvím já - že se promoříme na následky nákazy. Že to u nás šlo tak rychle, že většina z nás ještě stále bude imunních a zároveň to skoro všichni proděláme. Ale nevím... jen si to myslím a moje důkazy jsou asi tak stejně dobré jako odpověd profesora Hořejšího - že prostě nevíme, jestli je očkovaný člověk dále infekční. Prostě nevíme nic. 

To není vina vlády. Dokonce to není ani vina Fajzru. Prostě to přišlo moc rychle. Teprve před rokem... Nevíme zda očkování vydrží, nevíme, zda očkovaný člověk není infekční, nevíme nic o vedlejších účincích a nevíme ani nic o tom, co s námi prodělaná nákaza udělá za čas. Nevíme ani to, kolik lidí to u nás už prodělalo.

A to co naopak víme, to není moc povzbudivé: Pokud máme rakovinu a dostaneme k tomu covid, tak je celkem spolehlivě po nás. Víme, že pro osmdesátníka je covid podobně nebezpečný jako vylodění v Normandii. Víme, že očkování půjde pomalu.  Víme, že nemocnice jsou pěkně naplněné a kdyby měl covid stejnou sílu jako v říjnu, nemocnice by už zkolabovaly. Víme, že opatření nepomáhají, protože se nedodržují. Víme, že většina nákaz se zařídí doma, kde nikdo roušky nenosí a druhá největší várka nákaz je v zaměstnání, kde se oaptření dodržují podle toho, jaké podmínky tam panují. Ve Škodovce asi dobrý, v malém autoservisu žádná opatření nepanují. A vidíme, že vláda se v tom plácá jak nudle v bandasce a upínají se (opět) na něco, co k cíli zřejmě nepovede. 

Koronavirus zřejmě pokácí lecjaký trůn i mocenskou strukturu. I kdyby byl Babiš stokrát pracovitý a ostatní mu to jen kazili, on prostě nemá čas, aby si na pár hodin sedl s epidemiology a imunology a mohl dostat nějaké to školeníčko, aby byl v obraze. On si ve svém vytížení jen může vybrat, koho poslechne a koho ne. Jak jinak by to také mohlo fungovat, když u nás platí nějaký milion zákonů a nikdo se v tom nemůže doopravdy vyznat? Není čas. Není čas sedět a prostě se jen zamyslet. 

Opozice je na tom stejně, ne-li hůř. 

Ale už z podstaty věci - jsme zaskočeni jedním virem, který zdaleka není tak nebezpečný jako neštovice a my si nejsme schopní s ním poradit. Nejsme schopní vůbec zvolit efektivní strategii, protože nikdo nikoho neposlouchá a nastal kýžený sen Vašíka Klausů, kdy se každý člověk rozhoduje sám za sebe, jak chce. A kdyby to tak nebylo, tak za nás zase bude rozhodovat nějaká klika politiků nebo vědců, kterým jde především o peníze. Viz levné léčivo profesora Berana.

Zbyla nějaká naděje? 

Jsme zralí na to, aby někdo přišel a vykopnul zhurta dveře.  A jakmile to udělá, z Ojrópy nic nezbude. Jestli sami v sobě nezmobilizujeme věrnost a disciplínu,  někdo ty dveře vykopne a ještě si budeme přát aby to byl Putin a nebyl to Erdogan.  V této chvíli nevidím nikde jedinou sílu, které by bylo možné věřit, spolehnout se na ní, přísahat jí věrnost a bojovat za ni.  Zatím to vypadá tak, že se jednoho dne probudíme a s překvapením zjistíme, že už máme nové pány. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)

Komentáře

i bez podpisu... ;-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Žádný sorry. Ty tu, ptáku, normálně měníš nicky. Anebo kecáš, jako včera.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

To by vám museli Targusi sebrat i počítač:-). Spíš si myslím, že lidé s podobným viděním světa přežijí. Prostě ty starý, škaredý a hloupý. A dodám ti odolní. To bude základ nového světa. Skvělá budoucnost.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dcera byla pozitivně testována pátek před Vánocemi, v úterý přišel email od ředitelky, kde přeposílala vyjádření hygieny:

Vážená paní ředitelko,
epidemiologickým šetřením, nebyl u Vámi zjištěnými informacemi vyhodnocen rizikový kontakt ve Vaší škole, kde byla pozitivně testovaná osoba na COVID-19, proto Vám doporučujeme, aby jste pouze informovala rodiče žáků a zaměstnance, kteří byli v nějakém kontaktu (ALE NE RIZIKOVÉM) o výskytu COVID-19 ve Vašem zařízení a předala toto sdělení:
Rodiče žáků a zaměstnanci školy by měli sledovat zdravotní stav žáků/svůj minimálně po dobu 10 dnů od posledního kontaktu s pozitivní osobou, a v případě klinických obtíží ihned telefonicky kontaktovat praktického lékaře a sdělit mu, že zaměstnanec byl v kontaktu s osobou, u které byla prokázána přítomnost SARS-CoV-2.
S pozdravem ...

To, že děti v té třídě byly prokazatelně mezi sebou bez roušek se asi taktně pomlčelo. My jsme ostatní rodiče informali hned v pátek, tak to následně bylo čistě na nich, jelikož to všichni věděli, že rozhodně roušky neměli po celou dobu pobytu ve škole. Asi klika v tom, že byly 14 dní zrovna prázdniny ...

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, Vidláku, chápu, máte velkou rodinu a hospodářství a tak Vás občas popadá deka.
1.
Jak to, že se žádné naděje na potlačení breberky nevyplnily? Třeba ČLR, Vietnam. To není o nadějích, to je o chtění. A my, konkrétně v Česku, NECHCEME!
2.
A právě proto u nás nefunguje chytrá karanténa a právě proto chytrá karanténa funguj v zemích ad 1., ale také v Tchaj-wanu, nebo Singapúru, nebo Jižní Koreji.
3.
Už jste se ptal svého kolegy z práce, jestli Vás „udal“? Protože takhle se tomu v blbém Česku, na rozdíl od těch zemí ad 2. říká. A taky, když jste tu hodinu seděli u jednoho stolu, měli jste oba roušky a byl mezi vámi rozestup 2 metry a vyvětrali jste občas? Fakt by mě to zajímalo, ani ne tak, jestli Vám zavolá hygiena.
4.
Vláda (blbá) NEZASAHUJE. Pravda, pravda. A kdo, že velí ve vládě Polici ČR, není to Tvaroh Hamáček, který se třese, aby se dostal v říjnu do Sněmovní ulice jako poslanec a ne turista? A kdo velí Městské polici v Praze? Není to náhodou bukanýr Hříb? Copak on má zájem pomáhat vládě, nebo Bartošovi, aby z něj byl premiér?
5.
Samozřejmě, že očkování nebude absolutní zárukou nabytí původního stavu před breberkou. Takovou záruku neposkytuje žádné očkování proti ničemu.
Holt budeme se muset naučit žít v jiném režimu. A to až po ty hospodské a hoteliéry, kteří budou muset zapomenout na vývary od zahraničních turistů a buď se přizpůsobit ve svých chtíčích marží, nebo holt dělat něco jiného. Dotace jednou určitě skončí.
6. + 7.
Izrael, však oni tam také poznají, že breberka není virus židovský, ale globální a tak jim ten vyčůraný židovský fofr nebude moc platný. Očkování je jen do času a nabytá imunita je ještě kratší. Nehledě na to, že je ani ve Švajcu zaočkované nebudou chtít na lyžích.
8.
No jasně, breberka tu ještě neřádí ani rok, tak se bavím, když někdo říká, že imunita bude platit 12 měsíců a možná déle.
9.
No a co jako? Že by nějaký Hitlerčík si s věcí poradil lépe, než Babiš? Poněkud ano, viz. současná SRN. Ale zásadní, jako v zemích ad 2. to není a protože breberka je globální, tak ani to nepomůže. Stejně i v té ČLR budou čas od času zavírat desetimilionová města.
Co jako? No musíme se s tím naučit žít. Když chodím na procházky, vidím jak se mé roušce mlaďoši smějí, někteří jakoby říkali, jen chcípni dědku, bude tu víc místa pro nás. Jak říkají moji slovenští kamarádi, „jednou přijde na psa mráz“.

Dokud tu je ještě Ládík se svými básničkami, ještě Česka nezginiela. Jeho dnešní verš

Těžko věřit televizi
když ji vede ruka cizí
za účelem kořisti,
jak to chtěli chartisti

nemá chybu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (29 hlasů)

Známá věta z inaugurace prezidenta Kennedyho:
"Neptej se, co může udělat tvá zem pro tebe. Ptej se, co můžeš ty udělat pro svou zem,"
No jo, jenže to bylo v roce 1961 a brzy jej stejně zastřelili.

Takže Vidláku, jsem zvědavý, jestli hygiena zavolá a to stejné protivládní Tvarůžkové oblíbený dotaz, "A myslíte, že vláda udělala dost? Brzy? Pozdě? Vůbec?"
To je o ničem, i když chápu, že nenávidí vládu, ale záleží na KAŽDÉM z nás, jestli každý udělal to co měl.
A neberte si příklad ze zmrda Klause staršího. To je ale vypečený zmrd.

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

jeho zlodějské privatizace zmizelo, . A když se nepovedl kuchyňský plán se synkem, tak holt verbuje mladé aby mu s tou likvidací pamětníků pomohli. Nevzpomínáte si, jak Pirátí mluvili o přezkoumání celé privatizacem když zjistili že na ně nějak moc nezbývá a nemají co privatizovat . Bylo to tuším předloni, A jak vylezl z úkrytu a začal se "angažovat"?

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

A my, konkrétně v Česku, NECHCEME!

Ne, je to jinak.

MY CHCEME. Zmrdi nechtějí. Vláda je k tomu nenutí.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

sami o sobe fungovat, to je vse. zbytak je vase flustrace a projekce do nekoho kdo za vec muze.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Proto je dělají všude po světě. Kde je dodržují, tam fungují.

Když někdo nedodržuje karanténu, tak se pak nemoc šíří.

To se mnou nemá co společného.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud napr. nefunguje trasovani tak to parcialni lockdown nedozene, uspesne ve svete jsou dva pristupy:

1. masivi a presne trasovani, cilene testovani a opravdu chytry postup pri karantene (J. Kore) nebo plosna tvrda karantena s prisunem zdroju z oblasti mimo karantetu ( Cina kde nic jineho v podstate nasadit neslo, vzhledem k tomu ze stuace byla nova a neznama, vir pravdepodobne v agresivnejsi mutaci nez ten co tu mame ted)

2. propracovany system medikace preventivni a lecebne, v tech zemich kde si mohou dovolit nereflektovat tak big pharma a globalnich politikych elit

ani jedno neni pripad cr, je mozne skuzit kombinovat z obou pristupu, coz se nedeje.

S vami to ma spolecne to ze projektujete svou flustraci do tech druhych tech ZMRDU, coz vam mozna pomuze psychicky ale s realitou to nema spolecneho nic, proto na to reaguji, vase psychicke nastaveni je mi sumak.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

dejte se do vlastni karanteny a budete v pohode, lide kolem vas vam zajisti prisun potravin, vody, elektriny, tela, a vy, pokud na to mate to v klidu prezijete nez dostane svou davu a jeste jim muzete nedavat do zmrdu :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

misto tela

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

Vůbec se mi nelíbí myšlenka, že kvůli něčí blbosti a sobectví umíraj někde zbytečně důchodci, doktoři, zdravotní sestry, pečovatelé v domovech důchodců a tak dále.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

..."Karanténa zabírala i proti moru"...jiná doba, jiný mrav. Porovnání nemocí je mimo mísu, doba taky a možnosti a prostředky tím pádem jakbysmet. Místo aby vám zvenčí zatloukli dveře, tak dostanete injekci. Tenkrát se prostředek hledal, dneska je, ale snaha léčit není. Karanténa je omezování následků, ale jak je vidno není snaha řešit příčinu. A pak někdo vyrobil louhové mýdlo.....
Podle Občana se s tím dá žít. Nenapsal ale jak dlouho a jakému procentu populace vyhovuje protahování agónie a stav společnosti nebo konkrétně stav ve školách (nemyslím mateřské).
Nechceš injekci? Tak tady máš na dršku, aby ti došlo, že potřebujeme na účet https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sup-ho-Demonstrovala-s-zi…
A kdyby jste si ve svatém zápalu vzpomněl, tak Vidlák měl na návštěvě jihokorejce, co se smál až se za břicho popadal, např. našemu trasování.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

pro mistni elity, to cim ziji a co je pro ne priorita. Kdekdo z nasi politicke sceny se jeden inaugurovat sabesdeklem ke zdi.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ale šíření nákazy a protiopatření pořád stejný.

Možný by bylo lepší se rychle vrátit ke starým mravům ze staré doby.

Aby pak náhodou nemusely přijít zas represálie, které je vynucovaly.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Doporučení pro Ládíka
BOBOvize, LIPOvize
to je pro něj televize.
Lipovská, ta nová kráska
každý dědek na ní mlaská.
V síti moci: Dle Jany Bobošíkové se vítězem BOHUŽEL stala nezávislá média
Forum 24

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

In reply to by anonymní 3 (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco z týdeníku Ricin, referente, pak bakaktuálně, jako vykazatelnou třešničku vlastní iniciativy Peheho a máš to pro dnešek komplet.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pehe, můj vzor jasný,
obraz tak skvělý a jasný,
ve svém srdci, nesu.
S Bíďou, Bartym, Kaldou,
Pekarkou i další rajdou,
na korýtka se třesu.

Spyčítám vám to, chásko, brzy,
bude vymazán ten, kdo je drzý.

Jeden z mnoha dnešních anonymů

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pehe, můj vzor jasný,
obraz tak skvělý a jasný,
ve svém srdci, nesu.
S Bíďou, Bartym, Kaldou,
Pekarkou i další rajdou,
na korýtka se třesu.

Spyčítám vám to, chásko, brzy,
bude vymazán ten, kdo je drzý.

Jeden z mnoha dnešních anonymů

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi to dopadne jako obvykle. Žádná opatření pořádně nezabrala. Covid se šíří dál a téměř nepředvídatelně. Výrobci vakcín celosvětově nestíhají od Sputniku až po Fitzer. Takže nakonec rozhodne přirozené promoření celé populace , ovšem s colaterálními ztrátami. Ty lidské budou nejhorší. Jak se můžeme bránit? Bylo to zde sděleno mnohokrát. Posilovat přirozenou imunitu. Otužování, sauna, fyzická aktivita. K tomu 1000j vitamínu D, nějaký Zinek a něco málo C , nejlépe v citrusech. To by měl užívat v našich zeměpisných šířkách snad každý nad 40 let.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ma sve limity, byt jsou to anegnoticke pribehy, tak naznacuji

1. ty tri mesice u vakciny pokud se zadari a telo zareguje jsou asi fakt
2. i po prodelanem coronoviru nemusi byt imunitni reakce (nejedna se o imunitu, covid dostanete jen mene tezky) mastartovana dostatecne, na dostatecnou dobu
3. jsou indikace, ne jen tyto, ale i ze sveta, ze druhy kovid muze mit horsi prubeh nez prvni
4. covid bude na dlouhu, smysl ma hledat leky protoze neustale proockovanni co 1/4 rok je nerealne a neustala imunisace covidem muze byt problem ( opet treba studie na druhe a dalsi onemocneni a hledat data)
5. je treba hledat ruzne leky, porovnavat jejich pusobeni, overovat jejich fci pri druhem(pokud dojde naopek ke zvysene imunitni reakci tam imho je otazka zda isoprinosin nasadit) a dalsim prubehu a ziskat know how pro medikaci ktere bude dostupne vsem lekarum, budu se opakovat - toto se zemerne nedeje.
6. nema smysl lockdown interni pokud nebude lockdown na hranicich, pokud to dopadne jak predpokladam, tj. ze mutace koronoviru budou cirkulovat mezi popuaci tak je nutne nastavit prvni barieru na transit lidi do statu, testy, karantena, vyhosteni. Pak je teoreticky mozne kombinaci barierovych opareni, trasovani!!! (toto je uplne posrane, J. Korea je priklad uspesne zvladnuteho trasovni) ockovani, promoreni a medikace najek ukocirovat covid uvnitr zeme.

Vlada bohum zel zadny koplexni program nepredstavila, automatika psa je prilis hruba a neresi nic jineho nez barierove opatreni v nekterych oblastech zivota ( tam kde to korporat neboli). Vysledek odpovida usili.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

z prostoru před Kapitolem ze dne 6. 1. tohoto roku.
Prý to je pár stovek zfanatizovaných nespokojenců, kteří uvěřili Trumpovi.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/anatomie-utoku-na-kapitol-snimek-za-…

To jsou věci...

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Mě zas zaujala soudružka fotografka a soudruh novinář.

Oni si vážně myslí, že jsou ještě braní jako nestranní pozorovatelé a ne nepřátelé.

Viděl jsem jednu francouzskou novinářku, který prostřelili tvář. Léta proti nim štvala a nemohla pochopit, že ji za to nemají rádi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Mě zas zaujala soudružka fotografka a soudruh novinář.

Oni si vážně myslí, že jsou ještě braní jako nestranní pozorovatelé a ne nepřátelé.

Viděl jsem jednu francouzskou novinářku, který prostřelili tvář. Léta proti nim štvala a nemohla pochopit, že ji za to nemají rádi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

1) Ano, vynikající ukázka "hrstky výtržníků" (to si pamatuju z let 88-89, že se jim tak říkalo).
2) Takže už ne "buďte divocí", jak tady psal angažovaný svodkař tři dny nazpátek, ale "bude to divoké" - nenápadný ústup směrem k náznaku pravdy, ale "podněcovatel Trump" už je pevně zasazen
3) krystalická ukázka bakalhářské "novinařiny" - "protesty byly mnohem násilnější, zemřelo už pět lidí". Včetně té zastřelené veteránky (holt násilné protesty) a policajta, co byl v danou dobu mimo službu a vzal si život dva dny poté (násilné protesty skrz prostor a čas zřejmě.)
A po takovém "zpravodajství" se člověk přestává divit, že někdo může věřit noře a že se scallopi snaží rozesrat místa mimo určený úhel pohledu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Když vidím, kolik tam bylo lidí, normálních lidí, tak do toho měli jít. To byla možná poslední možnost, jak zvítězit nad Deep State. Protože druhá strana zfalšovanými volbami, do toho šla. A ještě půjde. Po těch, co jsou na druhé straně. Měli do toho jít, už z pouhého pudu sebezáchovy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Proti Covidu 19 by pomohlo na 3 týdny kompletně zavřít republiku. Prostě všechno, všichni by seděli doma a fungovaly jen nejnutnější služby. V té době by se projevily příznaky u všech nakažených. Ti by byli izolovaní ještě 2 týdny od vyléčení, a vše vy potom skončilo. S uzavřením hranic a nevpouštěním cizinců po 1 měsíc. Všechno ostatní jsou šidítka pro lid, prý nějaké zpomalování průběhu. Hm, to se konat nebude, virus se šíří sám podle chování nakažených i nenakažených. 3R (roušky, ruce rozestup) nezabírají. Můžeme je dodržovat pečlivě, stejně to nepomůže. Pomůže jen úplná izolace lidí.
Opozice volá po omezení opatření proti Covidu19, protože doufá, že Babišovi vymře voličská skupina. Respektive ti mrtví je stejně ve valné většině nevolí a zaclánějí jejich mládeži nové, eurosvazácky stalinovské. Tak opozice raději vyhoví svým voličům a na mrtvé voliče svých politických oponentů nebere ohledy. Hnusné, cynické jednání, ale chtějí se dostat k moci i přes hromady mrtvol.
Situace s Covidem nám také ukazuje, že nemá ani moc smysl se extra zajišťovat na důchod. Dlouhodobé plány jsou dost na nic, berou za své. Až na jaře koronavirus pomine a zmizí zmutovaný do nějaké méně škodlivé podoby, zůstanou nesplatitelné státní dluhy. Najednou se ocitneme v dluhovém otroctví státu bez majetku, takže stát začne zvedat daně. Zůstanou jen bohatí a úplně chudí. Vidíme tvorbu nové šlechty v přímém přenosu, zatímco 99% populace spadne mezi ty chudé.
Samozásobitelství na horší dobu a nějaká malá políčka a zahrádky 2 -3 000 m2 se stanou časem nutností přežití. Slepice, králíci, koza a prase v chlívku. Chlap v práci, žena doma obstarává hospodářství. Vícegenerační rodina, která si navzájem vypomáhá a bydlí pospolu. Staletími osvědčený model, individualisté dlouho nepřežijí. Jako v pravěkých dobách. Vyobcování z kmene znamenalo smrt, protože v době nemoci nebo zranění se o osamoceného jedince neměl kdo starat. A taky nebylo jak vykrýt případný neúspěch v lovu pomocí od někoho jiného. Totéž nastane i v budoucnu. Současná doba individualismu se chýlí ke konci, vrátí se doba vícegenerační rodiny.
Nemá smysl se v současné situaci vzpírat trendům doby. To je jako chtít plavat proti proudu při povodni. Ale dá se uhnout stranou z hlavního proudu směrem ke břehu normálnosti.
Všem pevné zdraví.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozásobitelství na horší dobu a nějaká malá políčka a zahrádky 2 -3 000 m2 se stanou časem nutností přežití. Slepice, králíci, koza a prase v chlívku. Chlap v práci, žena doma obstarává hospodářství. Vícegenerační rodina, která si navzájem vypomáhá a bydlí pospolu.

-
Pak se vám na vesnici usadí muslimká famílie a můžete táhnout všichni.

Průměrný počet slepic: 3 (17 hlasů)

...Ženská doma obstarává hospodářství...
Tak zdravotní sestřičky, doktorky. Hybaj do chlíva. Zdejší "chlapi" to za vás vezmou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

Takže chceš žít v muslimské rodině (krom toho prasete se tak většina muslimských rodin víceméně chová). Jejich způsobem rodinným.
Bude ti stačit málo, stačí odříkat pár obdobných vět těm, které interpretují z obdobného souboru starověkých bajek zdejší věrouční mluvčí, tuším že tomu říkají " Vyznání víry"..
Proč by tedy pak měl nastat konec s příchodem tvého vzoru hodného následování ? Tomu nerozumím....měl bys je vítat...

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

Nevíš, co meleš, pionýre.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, z jaké višně jste spadl na znak? Oni tu jsou přece naše nesplatitelné stání dluhy už dávno. Nejpozději od účinkování Kalouska. A to ještě ty naše, české, patří k těm v EU nejnižším.
To jako si myslíte, že po Koroně začnou ti ostatní, větší dlužníci (celá slavná G7 například), fofrem dluhy snižovat???
Fakt jste nespadl z višně?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Jaké nesplatitelné dluhy? Zase ten stejný blud? Kdybyste zarazil veškeré investice (těch vitálních skutečně mnoho není), nahnal kriminálku na prověření krajských hospodaření (nová silnice se rozpadá po měsícu, tady si někdo nechal až moc) a jen o málo (i velmi málo) snížil to co se sype důchodcům a zaměstnancom tak máte splaceno a přebytkový rozpočet do pěti let. Nejdéle sedmi.
Nezaměňujte fakt, že to nikdo neudělá za fakt, že to není možné, to je lež.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nátlakové neziskovky (zřejmě) nevadí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

smysl komentáře. Pakliže míříte na zmíněné důchody pak vězte že k osekání peněz neziskovkám (snad kromě charit a organizací typu klokánek) mělo už dávno dojít a má být samozřejmé.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fotbalovou asociaci České republiky ponechat!

Zatím bez slepic

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fotbalovou asociaci České republiky ponechat!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to by mozna pomohlo, pokud by potom jiz nikdo nependloval do zahranici za praci, omezila se preprava, nejezdilo by pres nas cca 200 tisic polaku za praci do rakouska nebo nemecka, proste vojenska biologicka obrana proti biologicke valce jako v cine

a take by to predpokladalo ze nekdo nebude schvalne sirit dalsi varianty viru

smirte se s tim ze se NAS elita rozhodla zbavit a ma na to dost prostredku, dost blbcu co prijali tento ukol za svuj

kdyz minule baxter pripravoval zive kmeny praseci chripky pro ockovani do lidi tak tentokrat na to pujdou chytreji a proste vas jen nechaji pojit hlady,
nebo prvni ockovani 2021 bude katalyzator pro pripravu prostredi a ockovani 2022 bude reaktant, ktery do 3 mesicu zlikviduje ty dulezite prvky (zdravotnici, vojaci, policie)

" Zůstanou jen bohatí a úplně chudí. Vidíme tvorbu nové šlechty v přímém přenosu, zatímco 99% populace spadne mezi ty chudé."

zustanou jen bohati a mrtvi, chudi nikoho zajimat nebudou, (prece si za to muzou sami - jak si mysli elita)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale to by prece nikdo neudelal ?

nenechte se vysmat, tim se utesovali lide celou dobu az stali v plynove komore a pochopili ze udelal
to si take mysleli vesnicane, kdyz nemci uplatnovali spalenou zemi a vrazdili vsechny aby nemeli partyzany v zadech
to je zlocin proti lidskosti rikali si japonci a pak vybuchla druha atomova bomba

to si mozna rikaji ovce a kravy kdyz jdou na porazku, prece nas nechcou zabit vsechny ? jo chcou, vsechny podle planu

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vítejte v klubu proxi. Další konspirátor.
Nový Lebensraum se připravuje. Akorát ne pro plebs.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když to v Číně loni začalo vypochodovaly vojenské jednotky v "pécháčkách", v ruce rozprašovač, na zádech kanystr a za podpory mechanizace dezinfikovaly celé ulice Wuchanu s obyvatelstvem větším než naše republika. Je to asi tím, že tam neplatí "nejsou lidi" a protichemická si nesedne k notebůčku a nedělá trasování. Pravda, bylo to na menší ploše než je ČR.
Mmj. údajně k nám jedou kamiony naložené vitaminem D3. Proč až teď v zimě? Protože na silnicích je při námraze víc legrace a někde bylo potřeba uvolnit místo ve skladu. D3 jsem zakoupil už dávno, místo "chytrejch blábolů". Akorát bych potřeboval něco na sklerózu, abych si po jídle zobnul pravidelně :(

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Upozorňuje ve svém novém článku jeden z nejlepších českých novinářů Petr Hájek:

"Nejen Trump, ale dalších více než pětatřicet tisíc (!) komentátorů, právníků, intelektuálů i zcela běžných lidí bylo v noci na neděli „smazáno“ z Twitteru."
Stalo se v noci ze soboty na neděli 10. ledna léta páně 2021.

https://www.protiproud.cz/politika/5558-noc-dlouhych-nozu-v-usa-lze-uml…

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

koho dříve budou mazat u Vidláka (ne tedy on, ale hamáčkova mazací četa na MV) : klause nebo mlynáře?

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)