Zanech vší naděje

Autor
Štítky

Tato věta je vytesána nad vstupem do Dantova pekla. Dnes jsem si ji vypůjčil do titulku, ale rovnou říkám, že tak zlé to zase nebude. Nejsme na konci lidstva.  Přesto jsme se s koronavirem dopracovali právě to této celkem beznadějné situace.  Když se dívám na současnou realitu, tak se v podstatě žádné naděje na potlačení epidemie nevyplnily. 

Chytrá karanténa je blbá až neskutečně blbá a byla blbá i  v létě, kdy skoro žádné nákazy nebyly. Zajímalo by mě, jestli se k ní ještě dneska Andrejko hlásí, protože zjara právě v tomto viděl způsob, jak virus udržet pod kontrolou.  Ovšem chopila se toho zkostnatělá struktura, která si sama na sebe dala hromadu požadavků, měla se dobrat hromady údajů a výsledek byl všechno jiné, jen ne pružný a rychlý. Zároveň si hygiena chránila svoje pravomoce a tak dodnes rozhoduje o uzavření školy hygienik i když rozhodnne tak čtrnáct dní od chvíle, kdy všichni rodiče vědí, že se ve škole obejvily covidové případy. 

Tuto situaci má dnes můj bratr Master. Jeho synátor je prvňáček a tak chodí do školy. V pátek se ředitel dozvěděl o tom, že ve třídě je covid pozitivní. Samozřejmě od rodičů, hygiena to má někde v seznamu na pozici 160. V sobotu ředitel obvolal všechny rodiče. Vysvětlil jim, že on sám nemá pravomoc třídu zavřít, ale všem doporučil, ať svoje děti omluví.  Vyhlašuji v diskusi tipovačku, kdy zareaguje hygiena. Já osobně si myslím, že někdy koncem tohoto týdne se ozvou.  Do té doby už budou mít případní nakažení nákazu skoro za sebou. Ještě že Masterova rodina opatření v rámci možnosti dodržuje, takže je celkem jisté, že klouček případnou nákazu neroznese mimo domácnost. 

Já budu mít také novou zkušenost. Včera mi volal kolega, že ztratil čich a je covid pozitivní. Seděli jsme spolu v  pátek v kanceláři asi hodinu a radili se o obchodních věcech na první kvartál 2021. Jsem zvědavý, kdy mi zavolá hygiena a vůbec jak se to dneska dělá. Je to moje nejbližší setkání s covidem, co jsem měl.... 

Dále se ukázalo, že kromě vlády jsou blbí i lidi. Opatření jsou zbytečná, virus neexistuje, nic se nemůže stát, je to jen šikana. Pic ho, každé opatření se dodržuje jen chvíli, ochota k dodržování klesá po každé reportáži ze zaplněného Špindlu a demonstrace proti opatřením. Vláda nezasahuje.... Nemůže, nechce, nejde to. Výsledkem je jen to, že je všechno pořád zavřené a nebude to mít konec. Hospodští měli první volat po dodržování opatření, protože jen lepší epidemická situace jim mohla zachránit byznys. Tak dlouho bojovali proti opatřením, až se jim to povedlo. Opatření se nedodržují, ale oni stejně o svůj byznys přijdou. Proč? Protože se nedodržují opatření a málo platné, každý se může jet podívat do chebské nemocnice, jak to tam vypadá. 

A teď nová naděje... očkování. Jak jsem psal včera - sám Prymula se vyjádřil v tom duchu, že naočkovaný člověk může být dál infekční. Takže z hlediska zdravého rozumu a také z hlediska toho, co budou dělat všechny státy okolo, opatření  budou trvat a naočkovaný člověk nebude moci kam chce a dělat co chce. Minimálně do doby, než bude proočkovaná většina populace a tento termín je minimálně u nás v nedohlednu. 

Naše země nemá krizovou infrastrukturu počítající i s atomovou bombou, takže není schopná toho co Izrael - všechny proočkovat a pak je pustit do normálního života. U nás to bude pomalé a táhlé, protože Fajzr prostě nevyrobí dost vakcín, aby se na nás dostaly rychle.  

Babiš se teď za očkování hodně staví. Ale já mu začínám předpovídat podobné fiasko jako s chytrou karanténou. Ne proto, že by se lidi očkovat nenechali.  Ne proto, že by to mělo nějaké podstatné vedlejší účinky. Ale jednoduše proto, že nebude dost dávek, očkování se potáhne a ve výsledku nikomu neusnadní život. Kdyby mi bylo sedmdesát, byl bych rád, že mi Fajzra vpíchnou.  Mám větší šanci na dalších pár let života. Ale... nic to nezmění na tom, že bude pořád všechno zavřené, ekonomika jde do kytek a na svojí dávku bude ještě dlouhé měsíce stále čekat většina lidí. 

Jednoho dne se také bude muset začít mluvit o tom, co dál. Bude se očkovat rok od roku znovu? Nebo se jednou proočkujeme a pak už bude koroňák jako chřipka, která každý rok přijde, ale nebude mít ty devastující účinky na zdravotnictví a lidi nebudou tolik umírat?  Jak asi Babiš dopade, až se ho na to začnou ptát a lid se dozví něco podobného, co řekl Prymula ve zprávách? 

Svým způdobem je stejná chiméra i to, o čem mluvím já - že se promoříme na následky nákazy. Že to u nás šlo tak rychle, že většina z nás ještě stále bude imunních a zároveň to skoro všichni proděláme. Ale nevím... jen si to myslím a moje důkazy jsou asi tak stejně dobré jako odpověd profesora Hořejšího - že prostě nevíme, jestli je očkovaný člověk dále infekční. Prostě nevíme nic. 

To není vina vlády. Dokonce to není ani vina Fajzru. Prostě to přišlo moc rychle. Teprve před rokem... Nevíme zda očkování vydrží, nevíme, zda očkovaný člověk není infekční, nevíme nic o vedlejších účincích a nevíme ani nic o tom, co s námi prodělaná nákaza udělá za čas. Nevíme ani to, kolik lidí to u nás už prodělalo.

A to co naopak víme, to není moc povzbudivé: Pokud máme rakovinu a dostaneme k tomu covid, tak je celkem spolehlivě po nás. Víme, že pro osmdesátníka je covid podobně nebezpečný jako vylodění v Normandii. Víme, že očkování půjde pomalu.  Víme, že nemocnice jsou pěkně naplněné a kdyby měl covid stejnou sílu jako v říjnu, nemocnice by už zkolabovaly. Víme, že opatření nepomáhají, protože se nedodržují. Víme, že většina nákaz se zařídí doma, kde nikdo roušky nenosí a druhá největší várka nákaz je v zaměstnání, kde se oaptření dodržují podle toho, jaké podmínky tam panují. Ve Škodovce asi dobrý, v malém autoservisu žádná opatření nepanují. A vidíme, že vláda se v tom plácá jak nudle v bandasce a upínají se (opět) na něco, co k cíli zřejmě nepovede. 

Koronavirus zřejmě pokácí lecjaký trůn i mocenskou strukturu. I kdyby byl Babiš stokrát pracovitý a ostatní mu to jen kazili, on prostě nemá čas, aby si na pár hodin sedl s epidemiology a imunology a mohl dostat nějaké to školeníčko, aby byl v obraze. On si ve svém vytížení jen může vybrat, koho poslechne a koho ne. Jak jinak by to také mohlo fungovat, když u nás platí nějaký milion zákonů a nikdo se v tom nemůže doopravdy vyznat? Není čas. Není čas sedět a prostě se jen zamyslet. 

Opozice je na tom stejně, ne-li hůř. 

Ale už z podstaty věci - jsme zaskočeni jedním virem, který zdaleka není tak nebezpečný jako neštovice a my si nejsme schopní s ním poradit. Nejsme schopní vůbec zvolit efektivní strategii, protože nikdo nikoho neposlouchá a nastal kýžený sen Vašíka Klausů, kdy se každý člověk rozhoduje sám za sebe, jak chce. A kdyby to tak nebylo, tak za nás zase bude rozhodovat nějaká klika politiků nebo vědců, kterým jde především o peníze. Viz levné léčivo profesora Berana.

Zbyla nějaká naděje? 

Jsme zralí na to, aby někdo přišel a vykopnul zhurta dveře.  A jakmile to udělá, z Ojrópy nic nezbude. Jestli sami v sobě nezmobilizujeme věrnost a disciplínu,  někdo ty dveře vykopne a ještě si budeme přát aby to byl Putin a nebyl to Erdogan.  V této chvíli nevidím nikde jedinou sílu, které by bylo možné věřit, spolehnout se na ní, přísahat jí věrnost a bojovat za ni.  Zatím to vypadá tak, že se jednoho dne probudíme a s překvapením zjistíme, že už máme nové pány. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)

Komentáře

oni už dávno všechny náboje vystříleli, jak říká můj kamarád ze Slovenska, když ženě zdůvodňuje, proč jde brzo spát.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

bylo ji tehdy před 25 lety 70 a občas mě, zcela bez souvislosti, upozornila, že chlapi by neměli moc řádit, protože "Každé péro se jednou vypíše!" A pokračovala, že oni to s manželem dělali, jen když chtěli mít dítě (tedy 3x). Když nastal ten pravý čas, zhasli v ložnici světlo, vlezli pod deku a manžel to napsal, možná i s nějakou tou kaňkou. No, a když manžel splnil svoji biologickou povinnost, tak za nějakou dobu umřel s téměř původním množstvím inkoustu. Když jsem chtěl sousedku pozlobit, řekl jsem ji, že nemuseli tak moc šetřit, že si myslím, že inkoustu je v chlapovi mnohem víc než na tři psaníčka a že rukopis bez tréninku taky za moc nestál.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

asi nikdy nenačapala svého manžela, když psal psaníčka, která nemohl napsat s ní, v koupelně, či na záchodě, nebo někde v krytu.
Něco o tom vím, na vojně jsem jich pár napsal. Myslím, že jich bylo 730.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

a žijeme jen v Matrixu

Co když existuje Covid a neexistujeme my?

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

"OBSE: Prezidentským voľbám v Kirgizsku chýbali vyrovnané podmienky pre všetkých"
*****
https://www.hlavnespravy.sk/obse-prezidentskym-volbam-v-kirgizsku-chyba…

------------------------------
Velmi opatrně a nesměle řečeno.
Nojo, oni ti "zahraniční pozorovatelé" nemůžou moc řvát, protože by se asi většina lidí umlátila smíchy - zvlášť ve srovnání s nedávno uběhlými prezidentskými volbami za velkou louží.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Trumpov právník slibuje, že ukáže pornografii Obamu, Clintona, Pence a Pelosiho (+ FOTKY) | Právník Donalda Trumpa, Lincoln Wood, slíbil, že šokuje svět informacemi o špinavém prádle amerických elit.

Tyto hrozby byly zveřejněny na sociální síti Parler, která byla téměř současně odstraněna z jejich App Store a Play Market společností Apple a Google poté, co počet uživatelů internetu přesáhl jeden milion a pokračoval v růstu. Stalo se tak poté, co byl Donald Trump zablokován na Twitteru a dalších sociálních sítích.

"Během příštích 10–14 dnů se dozvíte šokující informace o mnoha našich vládních úřednících a elitách." Obchodování s dětmi za účelem sexuálního vykořisťování a pedofilie je celosvětová pandemie.

Publikované materiály se budou týkat Joe Bidena, Baracka Obamy, hlavního soudce Johna Robertsa, Hillary Clintonové, Nancy Pelosi, Mikea Pence, Jeffreyho Epsteina, Billa Gatese a tisíců dalších.

https://rusvesna.su/news/1610345954

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Pane berkowitz.
Jdu dost pozdě,tak naváži na Vás.
Proto se objevují velké elektrocentrály,armáda,jak by se něco objevilo v televizi,na internetu,vypnou pro veřejnost elektřinu a centrály budou udržovat chod vládních budov.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes se dá vyrobit na internetu cokoliv. Už se nedá věřit naprosto ničemu.
Ale o té pedofilii u US věrchušky jsem toho načetl hodně, tudíž i to je možné tak 50 na 50.
Ale dovedete si představit tu rozbušku v US společnosti, pokud není hluchá.
A pěkný večer, pokud možno bez koroňáčka.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Jmenuje se totiž Nancy a je to ženská. Sice ježibaba, ale ženská.

Ne, že by pedofilie nebyla celosvětový problém. Ale Hilznu a Pelosiovou si dost dobře neumím představit.
Republikáni ztrácejí poslední zbytky soudnosti.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

John Podesta a Pizzagate. Pan Podesta má zajímavou sbírku obrazů... :-(
https://www.napalete.sk/v-pedofilno-satanistickom-skandale-figuruje-sef…

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

pije lidskou krev a žere lidský maso:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

Říkal to o něm nějaký Michael Flynn, Trumpův náměstek pro národní bezpečnost. Takže to je tutově pravda.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Vy si myslíte, že lidi, co si hrají na satanisty a co pijí lidskou krev nejsou?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_satanic_ritual_abuse_allegations

Co Mansonova sekta? Myslíte, že ty krásné slečny nevraždily?
https://timeline.com/manson-girls-emma-cline-cf63e2058f81

Jedna z maminek co zabila svých 8 dětí
https://www.theguardian.com/australia-news/2017/may/04/mother-psychotic…

Tady máte teroristický holky z FAR
https://www.thelocal.de/20190405/what-germanys-red-army-faction-can-tel…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Karla Homolka se narodila v Ontáriu jako jedna ze tří dcer. Od sedmnácti let pracovala na veterinární klinice jako asistentka. Zde se v roce 1987 setkala s Paulem Bernardem. Oba v sobě naši vzájemnou fascinaci. Mladá dívka na Bernardovi obdivovala jeho autoritářský nadhled, zkušenost a obdobnou sexuální náruživost. Stejně fascinovaný byl i Bernardo, který byl překvapen její podporou i sdíleným nadšením poté, co jí vyprávěl o svých sexuálních výletech. Často spolu mluvili o tom jaké by to bylo někoho unést a, sexuálně jej zneužívat. Karla nic nenamítala, ani když jí Bernardo navrhl, že by jejich obětí mohla být její mladší sestra Tammy, naopak nadšeně spolupracovala. Nejprve sestře podala anestetikum, které odcizila na klinice, smíchané s alkoholem. Patnáctiletá dívka byla poté opakovaně Bernardem sexuálně zneužita. Homolka byla spíše divákem. Vše zaznamenávala na kameru a jen občasně asistovala. Dívka tento násilný akt nepřežila, udusila se vlastními zvratky. Případ byl vyšetřovateli klasifikován jako nešťastná náhoda. V dalších třech letech Homolka s Bernardem společně zavraždili další tři oběti. Mezi nimi byly středoškolačky, Leslie Mahaffy a Kristen French. Manželé je společně sexuálně mučili a posléze uškrtili. Těla rozřezali, části zalili do betonu a hodili do místního jezera. Záhy se vztah manželů změnil. Zmizela bezstarostnost a Bernardo se ke své ženě začal chovat agresivně. V roce 1993 musela být Homolka po roztržce s manželem hospitalizována. Utrpěla četné úrazy – hematom mozku nebo zabodnutý šroubovák ve stehenním svalu. Po této události byl Bernardo uvězněn v cele předběžného zadržení. Ve stejné době také byly vyhodnoceny tři roky staré vzorky DNA, které Bernardo poskytl na výzkumné účely. Tím byl usvědčen z 16 znásilnění, která spáchal v době než poznal Homolku a shoda byla nalezena i v případě vzorků sebraných z částí těl obětí. Zatčena byla i Homolka, která pochopila, že aktivní spoluprací s vyšetřovateli může získat menší trest. Byla usvědčena ze spoluúčasti na vraždách k odnětí svobody na 12 let. Tento rozsudek nabyl pravomoci dříve, než byly objeveny další důkazy, zejména videokazety, které by z ní učinily rovnocenného pachatele. Odsouzení Karly Homolky je též často udáváno jako vzorový případ zneužití dohody mezi provinivším se svědkem a obžalobou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ženský dokážou to samé jako chlapy.

Tady máte další sériovou vražedkyni
https://cs.wikipedia.org/wiki/Aileen_Wuornosov%C3%A1

Tohle je sladká školačka co postřílela pár dětí na školním dvorku... a inspirovala slavnou písničku "I don't like Mondays."
https://www.kafe.cz/celebrity/branda-ann-spencer-masakr-ve-skole-202001…

tady máte o jeptiškách
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jeptisky-zneuzivaly-deti-cbs-spo…

Tohle je manželka pedofila, co nechala umřít hlady dvě holčičky ve sklepě
https://fr.wikipedia.org/wiki/Michelle_Martin_(affaire_Dutroux)
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/206632/exmanzelka-pedofila-…
Známé jsou esesačky po válce označované za tak slušné sousedky.

Všechno, co platí o chlapech platí i o ženských.

A priori není o Pelosiový vyloučeno vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Když už něco zkopírujete z netu, nešlo by tomu dát alespoň trošku ksicht tím, že tomu dáte odstavce? Kdo takovejhle sloupek má číst?. Mrkejte na drát:
Karla Homolka se narodila v Ontáriu jako jedna ze tří dcer.
Od sedmnácti let pracovala na veterinární klinice jako asistentka. Zde se v roce 1987 setkala s Paulem Bernardem. Oba v sobě naši vzájemnou fascinaci. Mladá dívka na Bernardovi obdivovala jeho autoritářský nadhled, zkušenost a obdobnou sexuální náruživost. Stejně fascinovaný byl i Bernardo, který byl překvapen její podporou i sdíleným nadšením poté, co jí vyprávěl o svých sexuálních výletech. Často spolu mluvili o tom jaké by to bylo někoho unést a, sexuálně jej zneužívat.
Karla nic nenamítala, ani když jí Bernardo navrhl, že by jejich obětí mohla být její mladší sestra Tammy, naopak nadšeně spolupracovala. Nejprve sestře podala anestetikum, které odcizila na klinice, smíchané s alkoholem. Patnáctiletá dívka byla poté opakovaně Bernardem sexuálně zneužita. Homolka byla spíše divákem. Vše zaznamenávala na kameru a jen občasně asistovala. Dívka tento násilný akt nepřežila, udusila se vlastními zvratky.
Případ byl vyšetřovateli klasifikován jako nešťastná náhoda. V dalších třech letech Homolka s Bernardem společně zavraždili další tři oběti. Mezi nimi byly středoškolačky, Leslie Mahaffy a Kristen French.
Manželé je společně sexuálně mučili a posléze uškrtili. Těla rozřezali, části zalili do betonu a hodili do místního jezera. Záhy se vztah manželů změnil. Zmizela bezstarostnost a Bernardo se ke své ženě začal chovat agresivně.
V roce 1993 musela být Homolka po roztržce s manželem hospitalizována. Utrpěla četné úrazy – hematom mozku nebo zabodnutý šroubovák ve stehenním svalu. Po této události byl Bernardo uvězněn v cele předběžného zadržení. Ve stejné době také byly vyhodnoceny tři roky staré vzorky DNA, které Bernardo poskytl na výzkumné účely. Tím byl usvědčen z 16 znásilnění, která spáchal v době než poznal Homolku a shoda byla nalezena i v případě vzorků sebraných z částí těl obětí. Zatčena byla i Homolka, která pochopila, že aktivní spoluprací s vyšetřovateli může získat menší trest. Byla usvědčena ze spoluúčasti na vraždách k odnětí svobody na 12 let.
Tento rozsudek nabyl pravomoci dříve, než byly objeveny další důkazy, zejména videokazety, které by z ní učinily rovnocenného pachatele.
Odsouzení Karly Homolky je též často udáváno jako vzorový případ zneužití dohody mezi provinivším se svědkem a obžalobou.

No, není to takhle přehlednější? Kurňa čmoude, věčně tady nebudu...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

měl někde projev, moc neříkali, bylo to bleskové a vypadal dobře ,ale titulek pravil že, "tu joure ménace, les democrates planchent sur la destituacion"
tak nevím

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Před čárkou je to blbě
asi "toujours ménace" stále hrozba

za čárkou: demokraté pracují na sesazení.

Zatím bez slepic

co mne ale dost děsí, je ta zběsilost, kterou se demograti snaží odstranit jej jakkoliv jen aby vyhráli a dostali se do wejthuzu.... Koukala jsem se na CNN - překlad Gůgl, copak asi mají v plánu---.....vždyť to není normální....

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

demonstraci měl rozehnat.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3252924-imunolog-horejsi-vakcina-j…
Zároveň v rozhovoru odpověděl na otázky Vidláka.
Řekl také, že účinnosti promoření populace věří pouze hloupí lidé, mezi které jmenovitě zařadil exprezidenta Klause a rektora UK Zimu.
Je moc slušný Václav, já jim říkám zmrdi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

který před slušným zdejším publikem tutlám, páč chci jít příkladem.

Kdysi jsem na Stejskalově Aktuálněm působil jako přeceda Spolku přátel spanilé mluvy.(Zdvořilou nadávku Boviformní entito! ocenil sám cenzor!)
Uznávám, že mám občas také cukání, znám spoustu přiléhavých slov a metafor, po kterých by se poblil i antoušek a která mi v mozkovně zbytečně leží ladem.

Nicméně marná sláva - my, intelektuální elita Kydů (s místopředsedou Targusem ve výboru) musíme držet svá verbální puzení na pevné oprati.
To by se nám jinak na naši slušnost a zdvořilost vysrali všichni.

Znovu se podívejte či si přečtěte
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3252924-imunolog-horejsi-vakcina-j…
Václava mám nejradši!

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

otestoval nový seriál ze života Boženy Němcové. Má vysokou sledovanost 1,5 milionu diváků. V právě odvysílaném díle prý byly až dvě soulože spisovatelky, z nich jedna opravdu ostrá v domovním průchodě na stojáka.
V recenzi se ptají režisérky, jestli žhavé soulože budou i v dalších dílech.
Skvěle, národe český! Bez kultury se nedá obejít.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

tož co byste chtěli od té oné------- a tohle bychom měli platit---- porno vždycky vydělávalo, tak kam jdou ty peníze

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

životy slavných v porno stylu... to tak ledaskdo si nedovolí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

píše o tom, jak se měšťák uvyklý životu ve skořápce stává postupně pornografickým a dekadentním zaznamanavetelem ne života jaký je, ale jeho pitvořenim do podob, které dobře prodá na trhu , kterého jsou účastny spíše jen osoby podobného formátu a rozměru.
Za komoušů vydali knížku " Slovo v proměně světa", krom občasných úliteb režimu je tam dost myšlenek, které mohl by být za kacířské považovány jak carským režimem ruským, tak dnešním režimem zdejším, možná i režimem kapitalistickým (byrokratický centrální kapitalismus) sovětského typu..

Ještě k té soběstačnosti nebo jak tomu zde říkáte...a odpovědnosti...a zajištění se...a jánevímjakještě.
Nesekat tolik děcek. U
Už praotec Evropských hodnot :-D)) Pythagoras říkal, že lidem se bude dařit mnohem lépe až přestanou plodit a rodit děti jak dobytek......

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Možná že v Egyptě to říkal, prý studoval i tam.
Je důležité umět si udělat pořádek nejprv u sebe samého, až pak by měl dotyčný asi přeskakovat moře a poučovat lidi tam. Ale nutné to není.
Děti se samy nemůžou na světě otcnout, to je jak s tím pokrmem a žraním milý můj , takže je to i o ekonomice...
Ale hlavně je to o svobodě ženy. Tedy i o síle zvyků, tradic...tedy toho, co s tak obrovskou úctou dnes a denně vzývá např. imá.....eh, mudrc Čmoud, který by tak rád měl opět i zde tu rodinu poslušných žen, ochránkyň krbu a rodinné pohody. Poslušných zřejmě hlavně vůli mužově (nepředpokládám, že by v rodině trpěl nějaké třetí pohlaví) , jakoby mu nestačilo těch několik desítek tisíc let...

Mnoho moudrých lidí v mnohém mnoho jiných lidí mnohdy neuposlechlo.
To už tak na světě chodí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Užítsichce Ion (neověřeno)

Trvalý odkaz

K čemu je rodina na internetu? Nedává smysl, co píšeš.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Scénář psala osoba, která sesmolila kdysi (nevím esli stále smolí) i seriál " Ulice". Nositelka jedné z četných cen V. Havla. Bohemistka.
Aňa by měla umět parkrát rozhodit nohy, to dá. Snad ji v tomto scénaristka potěšila, sama by asi ale tohle naživo neprováděla, veřejně. Kdoví- možná by se taky tahle chtěla polidštit.

Onehdá zas jeden natočil hraný filmy, ve kterém málem že neučinil královnu českou Husovou milenkou....a dominikánského papaláše málem že ne odpůrcem inkvizice.

Všici se nějak musíme živit, i herci , herečky a spol. Furt lepčí než kdyby točili nějaký ten Triumf vůle nebo nedejNEO že " V záři milionů" , to by jim jejich loutkovodiči ale dali !!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Leni Riefenstahl-ová byla a dosud je, fenomén. Ona, jako sportovkyně, hrála ve filmech náročné scény, bez dvojníka, kaskadéra. Učila se od píky. Triumf vůle a Triumf síly pak byly fenomenální.
Nepochybujme, že by dnes v EU nebo USA, nesehnala práci

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uspokojit poptávku po nicích a dát tam něco, třeba Šípková Růženka. Měla by mít přednost myšlenka nad formou, ne?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

to máte těžké. Božena měla už jako vdaná měla několik spolehlivě zdokumentovaných milenců plus další nezdokumentované (její vlastní korespondencí jsou doloženi Václav Boleslav Nebeský, MUDr. Jan Helcetel, Dušan Lambl a Hanuš Jurenka. Spouštět se přestala, až když ji to znemožnily nemoci a ztráta krásy. Těžko se divit manželovi že ji pro kurvení ale i další problematické stránky její povahy nenáviděl a miloval zároveň.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

zapadlo. Všimněte si,že spisovatelka měla 4 děti za 4 roky,to tedy klobouk dolů a bez babičky a na posluhu peníze byly málokdy. Ten sex před 200 lety byl o něčem jiném,než dnes,když je antikoncepce. Navíc ona ty děti měla pořád u sebe,takže o nějakém sexu,když byli třeba s Helceletem v lázních na Horách,bych dost pochybovala. Ona byla umělkyně,jistě velmi senzitivní a s manželem se mohla bavit tak leda co bude k večeři,však to znáte,vést intelektuální hovory s manželkou, jestli jsem toho třeba vy sám schopen,takže jistě s přáteli se bavila až na úroveň platonickeho vztahu.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

mezi obrozence a vzdělance ji ale uvedl právě manžel - jako naprosto neznámou, a umělecky neaktivní leč oslnivě krásnou pipinku z venkova.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

pipince toužil on,byl o 17 let starší. A ta děcka rok co rok jí dělal taky on.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Své sexuální sny popsala v díle Babička v postavě Viktorky (na splavu) - ach ty uhrančivé černé oči.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

spíš se snažím naznačit, že Božena nevyhledávala "platonické vztahy" :) s obrozenci a vzdělanci protože by byl manžel intelektuálně pod její úroveň. Josef Němec studoval gymnasium, později i Karlo-Ferdinandovu universitu. Znal se s Josefem Jungmanem, a jeho problémy v práci pramenily především z jeho vlastenectví. Psal - např. fejetony a cestopisné příspěvky do českých novin. Pipinka Barbora Panklová začala číst a psát česky až pod vlivem manžela, do té doby měla německou výchovu a uměla německy líp než česky. První knížku v češtině přečetla až r.1840 a psát česky začala ještě později - v Praze r.1842. Nevím kde jste vzala údaj, že Němec byl o sedmnáct let starší než Němcová, není to pravda. Němec se narodil 1805, Němcová se oficiálně narodila 4.2.1820, ale dost pravděpodobně to bylo ještě o dva roky dříve. Vaši jistotu ohledně manželského původu všech čtyř dětí B.Němcové nesdílím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

15 let je v mládí dost. A v době,kdy nemohla holka sama ven je logické,že ji musel uvést do společnosti manžel. Jak to měla se sexem se dnes už nikdo nedoví ,já jen naznačuji,že nemůžeme domýšlet dnešní optikou. Její babička byla ze Slezka a bydlela univh 10 let a měla děcka na krku,neb matka byla pradlena na zámku plus hospodářství a 4 děti.Vlasy B.N. se zachovaly,ale testy DNA zatím se dělat nebudou pro neetiku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je datum narození Magdaleny Dobromily Rettigové, která říkala jak se nejedna vdává bez věnečku (čili není panna) a někdy je už dokonce těhotná.

Ono to dost možná bylo všechno horší než dnes.

Zatím bez slepic

kolik se jich dnes vdává s věnečkem? Jedno procento? A kolik dětí dnes vůbec tátu nepozná... Otčím je zpravidla lepší než nic, zvlášť když o tom děcko neví. Já jsem ten poslední, kdo by si idealizoval devatenácté století, ale ta neuvěřitelná spousta času a námahy (oproti dnešku), kterou tehdy rodiče a prarodiče zpravdila věnovali dětem, mě nepřestává fascinovat.

Zatím bez slepic

to mají křišťálovou kouli či co?. Vždyť nemají píplmetry. říkali to jako důvod při tahanicích aby se platilo podle a jen to co divák sleduje. Že by to bylo moc drahé.... tak jak vědí, nebo jak jim věřit že je tolik lidí sleduje? Nevíte???

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

když si jej přečtete zjistíte, že na pokraji blackoutu bylo Rakousko a příčinou byl vliv větrných elektráren. Navíc se v článku píše, že Rakousko zachránily jaderné elektrárny v okolních zemích, takže nejspíš Temelín.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Ten článek je krásným dokladem centralismu. Problém přetížené sítě se kdysi řešil odpojováním částí přenosové soustavy. No jo, ale koho odšmiknout? Toť otázka. Možná, že by pak malinký backoutík třeba v takovém Rakousku změnil názor na atomovou energetiku. Nebo třeba v Německu, kde byli ještě do Fukušimi soběstačnost. Nechápu jak mohou ekologičtí rakušáci a germáni preferovat plynové elektrárny, neb CO2

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

"Evropa stála na pokraji masivního výpadku elektřiny"
*****

(...) Díky jednotné ochraně a okamžitým dodávkám elektřiny ze sousedních zemí byl během hodiny obnoven normální provoz pro celou Evropu, píše server. (...)

(...) Rakousku pomohla zvládnout situaci i elektřina dodaná z jaderných a uhelných elektráren v sousedních zemích. (...)

(...) Ke stabilizaci sítě tam pomohla elektrárna v obci Theiss nedaleko Kremže. Podle mluvčího EVN Stefana Zacha by ale sama situaci nezvládla. „Rakousko v energetické bezpečnosti stále více spoléhá na jaderné a uhelné elektrárny v okolních zemích,“ uvedl. (...)

(...) Rakousko se už před lety vydalo nejadernou cestou výroby elektrické energie. Na základě referenda z roku 1978 se rozhodlo nezprovoznit už dokončenou elektrárnu Zwentendorf a trvale se zřeklo výroby energie z jádra. Na odmítání jádra přitom panuje shoda napříč politickými stranami. (...)
--------------------------------
Tahle věta mě zaujala: "„Rakousko v energetické bezpečnosti stále více spoléhá na jaderné a uhelné elektrárny v okolních zemích,“ uvedl."

No tak hlavně když na odmítání jádra panuje shoda napříč politickými stranami. Jádro ("u nás v Rakousku") je fuj, ale když teče do bot (tedy nepřitéká elektřina), je i jaderná (a uhelná) elektrárna "od sousedů" najednou dobrá.

Jo, a ještě z článku (cituji): "Solární, větrné a vodní elektrárny nejsou podle Zacha schopny elektrickou energii vyrobit dostatečně rychle. „I když samozřejmě budoucnost patří přírodní energii,“ dodal." (konec citace).

Mimochodem - od kterýchpakto sousedů sosali? Že by i od nás?

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

respektive dispozice k tomu, že daný člověk (nemoc vždy má jedinec , nemoc nemá komunita) vůbec koronáče "dostane". Znám několik případů, kdy rodina, žijící vnitřně běžným životem jak žila před dobou koronavirovou, není nakažena celá, ba nakažen je třeba jen jeden člověk (ze tří až pěti). Některé rodiny, které znám, takto fungují už přes půl roku.
Neptám se přímých mých známých z těchto rodin na přílišné detaily, ale zdá se, že zatím tam nijak neprojevuje se nějaký syndrom " styku s malomocnými", tedy že by se např. tři členové rodiny " štítily " (dejme tomu že od slova " štít" ) se zbývajícího člena rodiny. Samozřejmě že nějaká karantenni (když už Bbaišova vláda neumí uzavřít s komerčními ubytovateli nějakou slušnou dohodu krom perzekuce a korupce) opatření se snažili dodržet, po nějakou dobu. Dál ale vesměs fungují "normálně " (kdo na tomto světě se považuje za normálního, ať první dá jednu slepici). Takže základní vazby společenské zatím fungují, zkusme se někdy podívat takovým způsobem i na nenakažené naše názorové odpůrce., minimalně jim asúoň nenadávejme do zmrdů či nevyhrožujme tím, že pokud bychom je nakazili třeba my, tak jim odepřeme zdravotní péči (kterou si třeba platili mnohem většími penězi a mnohem déle než my, respektive vy). Zkusme v nich nevidět malomocné, nebo aspoň se na ně dívejme tak, že budeme si jich považovat aspoň tak vysoce, jako například považujeme si našich psů, koček, a další obdobné havěti. Pokud tedy zrovna neneseme na zádech pytel koťátek směrem ke splavu...
Ty indispozice (dispozice) jsou dle mého důležité, obávám se, že zázračná pfajcrovská meducina nefunguje tak, že tyto dispozice (indispozice) umí přetvářet tak, aby dokázala vyloučit možnost, že dotyčný jedinec nemůže být infikován (a tak může také i nemoc dál šířit). Ale obávám se i toho, že časem zde vznikne tlak na zmapování, identifikaci, evidenci a využití takových údajů o individuu, které , v zájmu jakési vyšší bezpečnosti (zdraví lidu ??), poslouží coby nástroj k ovládání mnoha nemnohými, pokud se nezmění základní rámec fungování naší (nejen naší) civilizace , tedy finanční systém. Protože on je projekatntem , konstrukterem a výrobcem lodi....kapitán ani posádka už toho moc schopni udělat nejsou, mají k dispozici jen to, co jim on dodal.
Už prý existují i metody jak bránit stárnutí, na úrovni genetických informací.
Což bude výjimečně zajímavým, kdyby se takovéto metody začly aplikovat v systému zdravotnickém, v rámci " demokracie". Kolik by stálo prodloužení života o ropk, kolik o deset let, kolik o padesát....a hlavně, jak by byla taková " hypotéka" (etymologicky zřejmě " zástava" nebo raději " poklad(ové aktivum ) "...jak by byla úročena , jak v čase kdy je zástavě 30 let, 50 let, 80 let...a zda by šly z jednotlivých hypoték vyrobit nějaká podkladová aktiva pro vznik obchodovatelných cenných papírů a jestli by to šlo i pojistit, takové aktivum.
To bude zajímavá doba, až se to začne rozvíjet.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Koukám, že jste nečetl knihu Terryho Pratchetta STRATA. (Obsahuje mj. myšlenku ploché planety, ze které se později vyvinula dlouhatánská série vynikající Úžasné zeměplochy.)

V samotném úvodu zjišťujeme, že té kočce Kin Ardové (hlavní postava) je několik set let.
Kdo chce žít dlouho, musí si každý další rok zaplatit - a ona na to má.

Je to velmi svěží knížka...mj. se zajímavým kvazináboženským přesahem, který uspokojí i kazdého technicky založeného ateistu.

"Ne každá žena odolala pokušení svést mladého muže, který byl v praxi o tolik mladší, že mohl být jejím sedminásobným pravnukem.... Byla starší než jedenadvacet světů, z jichž čtrnáct pomáhala vybudovat.... Semkrát vdaná za rozličných okolností, jednou dokonce z lásky..."

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)