Kdybych byl Andrejem...

Autor

Schyluje se nám tento týden k zajímavé bitvě o prodloužení nouzového stavu. K tomu zde máme krizičku způsobenou ústavním soudem... K tomu máme avízo od Komunistů, kteří řekli, že nouzový stav nepodpoří a navíc ještě prosakují informace, že je všechno poněkud jinak...

K tomu si přidejme i vysoká čísla nově nakažených covidem a zároveň neochotu viru výrazněji klesnout a potvrdit mojí teorii o promoření. (Když se teorie liší od reality, může za to teorie, nikoliv realita, takže myšlenku dostatečného promoření musím zatím uložit k ledu). Zároveň sledujeme stále větší únavu z opatření, kdy jedni vše dodržují, ale jako by nedodržovali a tak se jim moc nechce táhnout na svém hrbu všechna negativa z omezení sociálních kontaktů, obzvlášť když od sousedů slyší smích, cinkáni skleniček a na chodbě přede dveřmi je nějak hodně párů bot.

K celkovému obrazu si přidejme i naplněné nemocnice a vrtulníky, co lítají z Chebu do celé republiky. Tu a tam se najde rebelující hospodský nebo vlekař... zatím jednotlivci, ale co kdyby začaly rebelovat tisíce podniků?   Svým způsobem je to představitelné. Dále ještě zaměřme pohled na pomalé očkování, kdy se sice mluví o každé dodávce vakcíny, ale ve skutečnosti máme tak sotva naočkované zdravotníky a to ještě ne všechny. Mluví se stále více o Sputniku a také se objevují stále častější informace o tom, že ten Fajzr tu svojí vakcínu zase až tak vymakanou nemá. 

Andrej má skutečně problém. Blatný se ukazuje býti možná dobrým doktorem, ale mizerným manažerem, navíc je to právě on, který v listopadu překotně rozvolňoval a pak překotně utahoval. Okolní státy zvolna rozvolňují teď, ale u nás se k tomu neschyluje ani náhodou a přitom jsme v pátém PSU už druhý měsíc a výhled je totožný na ještě hodně dlouho. A do voleb není daleko.... 

Pokud Andrej volby prohraje, hned se na něj všichni vrhnou. U Šafra už jsem na toto téma četl několik velmi radostných a nadějných článků, jak se zbavíme oligarchy a pak se bude vyšetřovat a pak ho zavřou a všem bude dobře. Andrej je zaháněný do stále užšího kouta a kdo je zahnaný do kouta, ten může ze zoufalství zaútočit mnohem víc, než to kdy měl v úmyslu. Dnešní článek je právě o tom.

 

Kdybych já byl Andrejem, tak prostě nechám opozici, aby nouzový stav neschválila. A měl bych už delší dobu domluveno (s ODS) předčasné volby. Poronil bych krokodýlí slzy nad tím, jak opozice rozvrací republiku, jak dělá chaos, pár dní bych naoko jednal s prezidentem, mezitím by se všude otevřelo a čísla nakažených by vylétla nahoru... A kdyby nevylétla, trochu bych tomu pomohl. 

Pak bych jakoby přistoupil na řešení spunktované s Fialou, ocenil bych ho, že jsou v ODS státotvorní  a domluvil se Zemanem předčasné volby na co nejbližší termín. Čistých devadesát dní, které předepisuje ústava. Ani o den déle. Prezident by mě opět jmenoval premiérem, vláda by pokračovala obměněná bez důvěry, bez Hamáčka a bez Vojty Filipa protože by šlo už jen o dovládnutí do voleb.  

Pak bych se vykašlal na procedury. Prostě bych udělal tvrdý lockdown na čtrnáct dní. Všichni doma, všechno zastavit. Teď už je jedno, co to bude stát.  Ostatně otevření všeho i na pár dní zajistí dostatečně přehlcené nemocnice i jinde než jen na Sokolovsku a vlastně všichni rozumní už budou pro jakékoliv řešení bez ohledu na jeho cenu.  Tvrdý lockdown samozřejmě zabere a jednorázově značně sníží počty nakažených. Pak každotýdenní postupné rozvolňování, které už nebude zvyšovat čísla nakažených a konec už nebude v nedohlednu, ale chvíli před volbami. 

A od té chvíle mám jasnou kampaň - Podívej se národe. Mohli jsme uspět dřív, ale opozice a hospodští s vlekaři nám to pořád kazili. Teď jsme to konečně mohli udělat po svém, bez Hamáčka a bez Filipa a podívejte jak to šlo.  Už rozvolňujeme .... ODSka se na tom sveze taky a ostatní se chytnou do vlastní pasti. Jako Andrej mám média a mohu denně mluvit o tom, jak je Bartoš blbej a jak za všechny ty mrtvé může on. Co na tom, že to nebude pravda. 

Pak přijde jaro, chřipečka bude na ústupu, počty nakažených budou klesat dál, do toho se bude očkovat, přiveze se i Sputnik - koneckonců Zeman ještě má v Rusku kamarády a Putin dobře ví, že pořádná várka Sputniku mu zařídí mnohem víc sympatií než miliony peněz sypané do svých zdejších novin. 

A neustávající každodenní ukazování, že bez Hamáčků a Bartošů jde všechno líp. Když do toho opozice i koalice nehází vidle, jde všechno rychle i kdyby superministr Havlíček neměl spát už vůbec... A Prymulovi může být odpuštěno a vrátí se na ministerskou sesli, protože ten chlap měl alespoň svojí vizi a neuhnul z ní ani na minutu. Nebo se najde třeba někdo jiný - každý bude lepší než Blatný. 

A nakonec volby v nejvhodnější chvíli - v červnu, kdy covid skoro vymizí. A od chvíle, kdy to Babiš vezme sám, tak to bude fungovat o 100% lépe, než doteď... Na takové vítězné vlně by se daly udělat nějaké ty hlasy. Možná dost na pohodlnou většinu s ODS... a třeba Okamura také trochu uspěje, přece jenom se mohu mýlit a chřipečkáři Okamurovi nějaký výsledek udělají. Okamura by pak mohl být v štika v modroptákovém rybníčku, aby si Fiala  o sobě zase moc nemyslel.  

Jak už nám řekli ústavní právníci, volit se může i bez zákona, jen se počká na sečtení a pak se bude řešit, jak mandáty přepočítat. Andrejovi to může být celkem jedno. Lidi volí jeho a on může do kandidátky napsat libovolné nýmandy. Ostatní už to tak snadné nemají. Takže zatímco vláda v demisi bude (celkem úspěšně) bojovat proti covidu, opozice se bude hašteřit o podobu volebního zákona. Andrej bude nad věcí, jen se postará, aby se ven dostaly všechny perličky a každá kravina, kterou kdo z poslanců řekne.  Ať bude zákon jakýkoliv, Andrej má dost peněz na kampaň, má dost peněz na jakoukoliv podobu voleb a pokud bude vládnout sám se svými, to by bylo aby nebylo. A po volbách? Copak mu vadí, že se mandáty nerozdělí? Že to bude trvat věčnost? Problém opozice, ne jeho. 

Zbývá jediná otázka... vpravdě Trumpovská. Má na to Andrej odvahu? Nebo prostě už rok jen podepisuje papíry a sleduje, jak jde všechno to kytek a na strategické přemýšlení nemá vůbec čas?  Udělat něco takového je slušné riziko. Ale mohlo by to otočit veřejné mínění. Mohlo by to ukázat, že Babiš na to pořád ještě má. A mohlo by to stačit na povolební nedotknutelnost. 

Má na to Babiš? Nebo už jen jede systémem "každý den dobrý". Budeme to sledovat v přímém přenosu. Ve čtvrtek to začne. Zkusí Babiš ještě jeden velký risk a vsadí na jednu kartu? Nebo prostě bude riskovat ještě víc, že ho po volbách vyšachují do opozice a udělají mu to co Trumpovi - spustí to největší vyšetřování  dějinách této země? 

Trump už Babišovi ukázal, jak snadné je prohrát. Stačí být demokratem a nechtít revoluci. Stačí všem šlápnout na kuří oko a pak vycouvat...  

 

PS. 

Kdybych byl Bartošem - schválil bych Babišovi ten nouzový stav. Ať se v tom plácá dál. Pokud jsou Piráti blbí, nouzový stav odmítnou. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (147 hlasů)

Komentáře

jestlipak tušíte, že jste podle pana Vrábela ze SV ruská pátá kolona?
cit.
Česká firma Semantic Visions od října pomáhala ministerstvu zdravotnictví v boji proti dezinformacím v otázce koronaviru. Nyní její šéf František Vrabel v rozhovoru pro Hospodářské noviny oznámil, že spolupráci končí, jelikož je vláda ani ministerstvo neposlouchaly. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová to považuje za velkou ztrátu.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021020813166009-ruskem-zmani…
cit. dále
Nejčastější dezinformací například je to, že svět řídí nikým nezvolené elity „s ďábelskými úmysly“. Ti pak údajně stojí za koronavirem, „aby se snížil počet obyvatel a vyřešil se tím problém s rostoucím počtem důchodců“.
a ještě trochu
Sám Vrabel nyní odjíždí do Spojených států, kde ho o pomoc s dezinformacemi požádalo americké ministerstvo zahraničí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

A když už se zabýváme těmi dezinformacemi, tak něco k registraci Sputniku
https://cz.sputniknews.com/svet/2021020913167809-evropska-unie-prijala-…
Ruský fond přímých investic (RDIF) 29. ledna požádal o registraci vakcíny Sputnik V v EU a má potvrzení, že žádost byla přijata, rychlost jejího schválení určuje evropský regulátor, oznámili Sputniku ve fondu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Celé konání okolo viru není tady o uzdravení nemocných, ale o penězích a o větší moci. Proto se nehledám účinné léky, ale neúčinná vakcína, proto se zavírá ekonomika tam, kde to nejvíc škodí. Straší se CO2, zavádí se drahá auta na baterky, tahají se sem bubáci. To všechno v době, kdy i největšímu ignorantovi musí být jasné, že sem teče voda střechou a tedy že na nějaké parádičky není čas ani peníze. Asi tak..

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Jinými slovy Vy vlastně Dane tvrdíte, že kdyby nebylo toho, co popisujete, problém s covidem by byl už dávno vyřešen. Nebo jinak pokud by Babiš nebo kdokoli jiný s covidem rychle zatočil, to by byl politik na svém místě. Opravdu by to bylo možné za předpokladu, že by ten boj o moc teoreticky neexistoval, stejně jako boj o prachy?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě jednou. Virus je nástroj. Babiš je taky jen nástroj, který pouze lavíruje, aby přežil...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Dane, pokud by tomu tak bylo, nešel by do politiky nikdo. V tom smyslu, že lavírování je politice naprosto spolehlivá cesta k totální prohře. Už předem. S tímhle úmyslem do politiky nejde. S úmyslem třeba se obohatit, mít jako senátor velký plat min po 5 let. A lavírování pak může být úspěšnou strategii. Na místě premiéra ne, na místě ministra ne. Na místě prezidenta ne. Tam vždy a bez výjimky dojde k osobnímu vymezování vůči jakýmkoli krokům, které jakékoli osoby v těchto funkcích učiní. Prezident, premiér, ministr jsou hodně vidět, takový senátor ne. I ten poslanec je méně na očích. Předseda ÚS je také hodně vidět, ale ten jen proto, že je politicky aktivní. Předseda ÚS by vlastně vidět být neměl vůbec.
Jinak samozřejmě, že každý člověk v jakékoli funkci se zodpovědností je nástroj. Dá se to tak bez problémů chápat.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pocit moci, popularita ve smyslu, každý mne zná atd... jsou jiné pocity a možnosti. A že to netrvá věčně? To ani život.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jestli to je dle ní škoda, tak já tvrdím, že nám to naopak prospěje. Minimálně ušetříme peníze, které jsme jim cpali. Pominu i ta jejich opatření, která by jen zhoršila současný stav. Proto tam byli..

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Vrabel odjíždí, má doslouženo, Hell přijel a slouží, zůstává... na jak dlouho?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Tihle aktivisti nemají NIKDY odslouženo - naopak je velmi pravděpodobné, že SE tam jede školit, jak škodit ještě víc.
Dočkejme času a uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mráz k šíření virů naopak přispívá, ale je často tradovaný mýtus, že je tomu naopak. Navíc se bude víc topit, méně větrat, bude sušší vzduch v interiérech a virus bude řádit o to víc.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vedci-vi-ze-chladne-pocasi-pomaha-si…
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-epidemiolozka-zdenka-jagrov…

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Jsem četl, že nedávno objevili v nějakém ledovci tělo se španělskou chřipkou, která byla plně funkční.
Ale přijde mi, že on to spíš myslel tak, že když je kosa jako kráva, tak se lidem moc nechce vylézat z baráků, tudíž se tolik nesdružují.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

vypracováním přehledu kdy a kudy jedou a porovnat časové osy s výskytem nových mutací. Alůe to je asi na astronomy moc a možná taky nesmí.... kdo ví..

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

sám zmizí. Nejprve do léta 2020, pak do Vánoc 2020. Ovšem na Vánoce 2020 jsme se dostali do čela světových tabulek v úmrtnosti na koronavirus. Takže jí už nevěřím ani slovo.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

Teď je0 na řadě koktejl z Anglie, vzadu čeká ten z jižní Afriky. Určitě mají připraveny i další verze.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Pak přišlo masivní testování a byl zpět s několikanásobnou silou. Na náhody už dávno nevěřím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Vlastimile virus nikam nezmizel. Každý den v létě byly detekovány nové desítky případů. Každý den byly pozitivní testy. Akorát šlo o desítky a pak o nízké stovky osob. Podívejte se na Masterovy grafy. Říkáte nesmysly. První doporučená opatření navrhla vláda 17. července. Naše firma je hned zavedla. Akorát se to dodržovalo 14 dní... Koronavirus nikam nezmizel. Jen se v létě hůř šířil. Už konecm srpna jsme s Masterem dokazovali na grafech, že začíná exponenciální nárůst. A co jste v té době říkal vy? Že virus neexistuje.  

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Vladimírovi (a o mnoha dalších) že říká (říkají).
Neříkali a neříkají to oni!
Jo, liška se špatně trefuje, to takovou Maryšku člověk trefí hned.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Testování má jediný účel - udržet ovčanstvo doma a ve strachu, dokud nebudou mít všichni covidové pasy jako znamení žluté hvězdy.

Nemocnice byly liduprázdné, protože s covidem nemarodil (téměř) nikdo a ostatní vážně nemocné bylo zakázáno léčit.
Pandemie v létě žila ze vzpomínek na Bergamo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ale Vlastimile - nemocnice se do normálního režimu vrátily někdy v průběhu května. Do října se dělaly normální operace, ozařování a všechno. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Dobře si pamatuji ty reportáže, jak se zakazuje paliativní péče a lůžka musí být volná, kdyby přišel covid.

Viz například zde:
https://www.prazskypatriot.cz/kvuli-omezeni-pece-loni-provedly-nemocnic…

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

elektivní

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

První otázka je, zdali Babiš potřebuje ještě do voleb schválit nějaký zákon.
Pokud ano, měl by tak učinit co nejdříve. Pokud ne, má veškerý trumfy on. Paradoxně, i když byl asi ústavní puč namířen proti němu, nastalé možné budoucí bezsněmovní údobí mu vcelku může jen a jen pomoci.
Je otázka, kdy vyhodí z vlády socany. A přichází socialistický problém, nejsou lidi. Patrně již možní kandidáti pochopili, že nechat se jím soustavně peskovat je za hranicí snesitelnosti.
Takže jsme opět na začátku. To bude zasranej rok!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Spíš než Škebloně bych nakopal Babiše!
A s rozeběhem! Bojí se cokoliv udělat sám. Je to posera! Vakcíny z EU nejsou, tak je má sehnat jinde a basta! Proč jel za Orbánem? To nás chtěl jen uklidnit? Jede podle not, bez Angely ani ránu. Pořád blekotá, že čeká na nějaké schválení. Unie ale dělá co může, aby bylo schváleno co nejpozději, když už vůbec. Vždyť i ta Ďourová tvrdí, že žádost o schválení Sputniku V tam ještě není. Lže! Jsou to v Unii bestie, jedou podle plánu.
Doplňuji: Že začíná jednat o podpoře s Piráty taky svědčí, že už neví kudy kam. A Merkelové se Okamura pořád nelíbí. Vyjádření Bartoše v PL, viz výše, svědčí o tom, že Piráti zavětřili příležitost. .

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

Piráti takto kecají posledních 5 let furt, nemůžeš tvrdit, že začali teď ;)

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

A ti nemají šanci řídit stát. Ti, kteří by mohli do čela, budou ještě poslušnější. Viz Slovensko. Fico byl přece jenom odvážnější než současní držitelé.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Keců bylo nad hlavu. Je potřebné pár těch Hajdrychů sundat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, letos to bude kino!

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

nevadi :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

Nevadí komu? Babišovi?
A četls někdy co napsal vidlák, který už po vyhraných volbách psal, že by andrejko z ODS chtěl, ale ona nechce, takže v souvislosti s ním lžeš ;)
A, že nevadí Vidlákkovi, kde jsi to našel v článku? Článek je opět, že by andrejko měl, jít tímto směrem, aby zachránil svoji prdel, ne že by Vidlák tleskal pacičkama ;)

Scaloop, seš tak blbej nebo jenom nulová pamět? Osobně, hádám, že jenom prostě blbej co se snaží trolovat,a le jaksi vždy narazí, že zde lid mají pamět a umí číst a skončí to jako vždy "myslíš to dobře, ale posereš jako vždy" :D

Kruci, když troluješ, fakt výsledkem musí být nasranost oponentů a ne, že se ti smějou, že seš blbej ;) Takto prémie nedostanešě, to bude zase jenom pojedb o šéfíků ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

No, nevím, jenom mám takový pocit, že všechno bude výrazně jinak. Ale jak, to si netroufám a vlastně ani neumím nastínit. Jednak mám pocit, že Andrej už mele z posledního a nemá na to, aby se účinně bránil. Radost z toho rozhodně nemám. Nestabilita je zlá věc. Pokud se uvolní prostor, zákonitě ho zaujme někdo jiný. Kdo to bude, zatím nevím. Najde se vůbec někdo, kdo k tomu bude mít odvahu? Znám ze svého okolí pár lidí, kteří jsou hrozně chytří, když soudí někoho, kdo to řídí a má zodpovědnost, ale nikdy se svojí kůží na trh nešli. Tu zodpovědnost na sebe nevzali. Zůstávají za bukem, díky čemuž jsou stále na koni. Jediný, kdo se toho zatím nebojí a deklaruje, že do toho chce jít, je Bartoš. Chraň Bůh!!! Já těm "svazákům" vůbec nevěřím a mám z nich strach. Asi taky proto, že jsem starej. Možná jste si nevšimli
(nejsem schopen přečíst na kydech zdaleka všechny komentáře), ale poslanec Volný se snaží dát dohromady všechny vlastenecké, protievropské, protinatovské a protestní straničky. Dali tomu název "Volný blok". Myslíte, že z toho něco bude? Myslíte, že by to dokázalo zasáhnout do mocenského boje? Já tomu nevěřím. Ale co když? Volný je právě ten typ politika, který se nezakecá. Jde na to, jak se říká přes mrtvoly. Já bych ale ty chřipečkáře rozhodně nepodceňoval. Nemyslím si, že se do voleb celý národ poučí a ukázní, navzdory desítkám tisíc dalších mrtvých. Spousta lidí už toho má dost a jsou rozhodnuti začít hrát "va bank". Su už staré a potróblé, a tak jsa silně ohrožen, pomalu se smiřuju s tím, že mně ta potvora jednou nemine, a že to pro mně kvůli mým handicapům bude kruté. Ale zatím se chráním, jak se dá. Tedy až na to, že se občas stýkám s potomky. Chci vidět jak rostou, dospívají a chci ještě jednou vnímat a prožívat vývoj malé vnučky, která se narodila vloni v říjnu. K čemu mně bude, když zůstanu naživu nebo nepoškozen, když o to přijdu?
Bylo by to podobné tomu, jako bych byl měsíce ale spíš roky někde v kriminále nebo v emigraci, ze které bych se nemohl vrátit. Žít se přece musí i za cenu toho, že člověk nakonec umře. "Neber život příliš vážně, protože z něho stejně jednou nevyvázneš živ." "Smrti se nebojím, smrt není zlá. Co těžké je, to umírání je" (někdy). Tož tak. Asi mně za tyto úvahy nepochválíte, ale já to tak cítím a to přímo srdcem. Držte se a třeba zase někdy tady na kydech přispěju se svojí troškou do mlýna...

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Sputnik, nebo tu čínskou vakcinu koupit. On moc dobře ví, že zadek by mu zachránilo blbejch pár set tisíc kousků.
Jenomže je tu problém.
Lejnová ho drží pevně za pytlíka a pěkně svírá a v případě potřeby zesiluje stisk.
Vidlák si asi nevšiml, že jakmile se Andrejko vrátil od paprikovýho krále, hned na něj vystartovaly čůzy v páru.
Lejnová, následovaná Ďourovou a měly tak srdce rvoucí projev.
Ve skutečnosti to bylo výhružné skučení dvou hladových hyen.
No a Andrejko si stříknul do trenek a sakra rychle pustil z hlavy nemravnou myšlenku na samostatnou akci. Která by mu přinesla sakra hodně politických bodů.
Holt, budeme kvůli jeho zbabělosti počítat mrtvé na desetitisíce.
A aby příběh tak rychle nekončil, je velice reálná šance, že se sem roznese ta varianta z JAR a celej kolotoč s pelechama, mrtvejma, se rozjede nanovo. A že se sem dostane, je to jen otázka času a slavné vařené opičí uši Astry
( V JAR její aplikaci už zastavili, takže asi milion dávek je volnejch. ) jsou proti ní účinné asi tak z 10%, fakticky její účinnost je nula. Protože těch 10% je přesně číslo přirozeně imunních.
Tedy dáme si si druhé kolo a budeme moci zhodnotit jak si s tím poradí ta tlupa Demodebilů, nebo Bartošova sekta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

mirku58, ono je to se Sputnikem a Orbánem trochu jinak. Ano, komunitární právo EU brání použít Sputnik, ale Orbán chtěl jít naprosto legální cestou. Evropskou lékovou agenturu má každý stát. U nás je to SÚKL. Orbán na základě nouzového stavu chtěl nechat Sputnik schválit maďarskou lékovou agenturou a nic by mu nebránilo brát Sputnik od Rusů. Není tedy pravdou, že Orbán chce použít neschválenou vakcínu. A není ani pravdou, že nerespektuje právo. Nakonec sám na dodávku Sputniku v podstatě rezignoval, protože ani Rusové nestíhájí vyrábět.
Podobné je to třeba s tím, co by Vidlák dělal na Babišově místě. Třeba stran vyvolání předčasných voleb. Pokud by si Vidlák přečetl ústavu a našel si, jak je možné dojít k těm předčasným volbám, zjistil by, že premiér je sám nijak vyvolat nemůže. Dostat se k předčasným volbám vůbec není tak jednoduché. Kór, když se poslanecká sněmovna na ničem nedohodne. Protože ta je určující i v tomhle.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Orbánovi zabránit v tom, aby do Hungárie přijel vlakem kontejner se Sputnikem?
To by mě zajímalo.
A kdo a jak by mohl Orbánovi zabránit v distribuci a spuštění očkování?

Spíše si myslím, že to skončí licenční výrobou. Tedy pokud Kekshárošům zbyly nějaké provozy, které by to mohly vyrábět.

Totéž Babiš. kdyby nebyl kokot a navíc předposraný z EU tam a zpátky, dávno se mohl zasadit o znovurozjetí české vakcíny. V tomto punktu jsem ho moc nepochopil, jak mohl nedat prachy na zkoušky české vakcíny. Dnes bychom byli ve vatě. Tedy minimálně firma, která by rozjela výrobu, bo stát je špatný hospodář.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Targusi přece nikdo, protože plně respektoval právo. Tuším možná na co se ptáte. Pokud by právo nerespektoval a udělal to, rozhodl by výsledek. Zjednodušeně řečeno.
K rozjetí české vakcíny - on ji přece rozjel, 1. fáze dopadla nadmíru dobře. Ale ve hře je čas (která bezpečná vakcína k dispozici nejdříve) a zase ty peníze kam je strčit s největším efektem). Moc se neví, že nakoupil mj. vakcínu s podílem českých vědců na výzkumu. Právě s úmyslem, že by pak byla nejsnažší cesta k rozjetí výroby u nás (jak co se týče ceny, tak znalosti technologie výroby). Je to naopak, tedy podle mého, Babiš to dělá dobře ba optimálně.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak respektoval právo? Tím že stále mele, že by bylo!!!! nejlepší kdyby!!!! povolení vydala léková agentura EU. No a do té doby máme pochcípat. To že EU na nás vykonává trvalou genocidu, ještě neznamená, že se tomu tlaku máme podvolovat.
Snad nám pud sebezáchovy velí, postupovat vlastní cestou a vysrat se na genocidní EU. Nebo když EU pokrčí rameny, že tak nějak moc chcípáme, protože ta schvalovací procedura, úředníci, výrobci, zájmy, Německo, tak je vše správně?
Babiš je na svém místě od toho, aby konal. Pokud se na nás vysral západ, musí na východ. Pokud jede do Maďarska jež žádnou vakcínu nevyrábí, pak zemřelí již nejsou zemřelí, ale zabití neschopností Babiše.
Smrt aby tu vládní pakáž poje....!!!!!
Ti lidé za posledního půl roku snad neudělali nic dobře!!!!
Vláda zabíjí své obyvatele!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Tipnul bych si věštče na nedorozumění.
místo "protože plně respektoval právo" jsem měl napsat "protože Orbán plně respektoval právo"

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

3,14-če s takovým právem, které nechává chcípat své občany.
Že bude o funkční vakcínu rvačka, si mohl domyslet každý, kdo nenosí v hlavě místo mozku kbelík hoven.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Jenže Targusi, právo je i o bezpečné vakcíně. Jistě ani Vy sám na sebe či na občany své země nepustíte cokoli. Že bude o vakcínu či vakcíny rvačka, samozřejmě věděl každý. Však také všechny vlády i zemí EU jeli od začátku i po vlastní linii. Když se zaměřím jenom na to, co máte přímo asi na mysli stran Sputniku - ve hře je pak odhad, zda to Rusko stíhá vyrábět takové množství, aby mi hned vyhovělo, ve hře je odhad, jaká bude odpověď když EU vyhrožuje Rusku dalšími sankcemi, když do Moskvy zajede takový Borell se vším, co to doprovází (máte to v odkaze dnes v diskusi) jaká bude odpověď Ruska na takovou žádost, což se týká i každé země EU samostatně - jaká asi bude odpověď Ruska na objednávku ČR, když Pavka Novotný vystrkuje do kamer ruské televize prdel a v ČR s tím nikdo nic nedělá a navíc je chválen. Poslechněte si Pospíšila v reakci na toho Borella. Myslíte, že to zachrání Zeman se svými dobrými vztahy s Putinem?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinými slovy, já bych neposílal do piči právo, ani náhodou, ale debilní politiky, kteří si myslí, že se budou vměšovat do vnitřních záležitostí jiné země a ještě na základě dvojího metru.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinými slovy, já bych neposílal do piči právo, ani náhodou, ale debilní politiky, kteří se vměšují do vnitřních záležitostí jiné země (Ruska) a ještě na základě dvojího metru (Navalny), častují Rusko sankcemi a ještě chtějí, aby jim dodával vakcínu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamuflovat přes 3,14

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Psal jsem včera v noci, že tahle mutace se objeví i u nás a s vařenejma opičíma ušima firmy Astra budou vakcinovaní v kelu.
No a dnes jsem si přečetl, že tahle chuťovka je už v Rakousku, konkretně v Tyrolích.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nechceme-vakcinu-druhe-katego…
Takže, ono očekávání KDY, nebude mít dlouhého trvání.
Kozina hlásal - do roka a do dne -. Já při své drzosti a senilnosti si dovolím prohlásit - do měsíce -.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Prakticky ve všech státech je poměrně značné zavření obyvatel doma (po česky tzv. lockdown). Nesmíme do divadla, nesmíme zpívat, haranti nesmějí do školy (většinou). Nesmíme si koupit nabíječku na telefon nebo vadný vypínač do garáže. Musíme nosit náhubky, dodržovat rozestupy (pro rejpaly: píšu co musíme nebo nesmíme, ne co někteří dělají nebo nedělají). Nesmíme k holiči či spravit boty, ale můžeme si koupit náboje.
Nesmí se cestovat, letadla nelítají a už vůbec ne z jižní Afriky. Na hranicích se všichni musí prokázat negativním lustračním, tedy, co to melu: negativním covidovým osvědčením...
Nebo ne?
Tak jak se, kurňa, ten virus z Afriky nebo z Británie sem dostal?
Buď jsou kašparáda všechna ta opatření (po česky: na nic, neúčinná, po rusky něco jako Potěmkinova vesnice), nebo jsou kašparáda ty řeči o nových a nových mnohem nakažlivějších mutacích bůhví odkud (v češtině něco jako faking ňůvz).
Nebo, zatímco většina spořádané populace čumí doma a nikam nesmí, k nám můžou jacísi podivní neevidovaní tvorové. Hm, jak to nazvat politkor.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a zajímá se o klidné stáří u Ženevského jezera, s českými sousedy. Moc předá tak, aby zaručil anarchii - aby se na něj vzpomínalo v dobrém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Sere mě už Dredař, ba i Zeman
poletíme Monďo na Lac du Leman
sbal si saky paky, přihoď trenky
a nějaký ručník, stačí tenký.
Koupil jsem tam pro nás haciendu
budem tam mít za sousedy Zdendu, Bendu
jsou to pro mě na prd parťáci
ale nebudem tam mít nic na práci.
Listem palmy ovane nás páže
opijem se džusem jak zákon káže
...dolej číše, dolej výš!
Dolejš píše, čehos zvíš...
V Čechách se to mele, peří lítá
každý druhý se stébla chytá
a ti ostatní se topí v blátě
nepiš už Dolejšu, seru na tě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Předčasné volby? Vidláku, teď musí schválit nejpozději do 5 měsíců změnu volebního zákona, jinak nejsou volby ;)

Ty navrhuješ předčasné volby, to by musela být změna volebního zákona jinak by nastalo co by Babiš nechtěl a to by senát díky předčasným volbám dostal zákonodárnou moc, protože by byla rozpuštěna sněmovna... Takže tudy cesta fakt nevede, pokud není Babiš blbec...

Vidláku, zde jsi střelil hodně vedle, protože právě ústavní soud ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Záměrem ÚS bylo zviditelnit senát. Dokázat, že není zbytečný.
A toho se nejlépe docílí vyvoláním ústavní krize, pádem vlády, a pod.
Pro bezkrizový vývoj musí Babiš vydržet.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)