Win-Win-Win-Win-Win-Win

Autor
Štítky

Dnešní článek zahajuji mimořádnou zprávou... moje manželka je covid pozitivní. Příznaky mírné - ztráta čichu, únava a pocit zahlenění. Potvrzeno koupeným antigenním testem.  Tož to máme doma a uvidíme co dál. Jinak samozřejmě žádné překvapení -v půl čtvrté odpoledne naše doktorka už dávno neordinuje a na infolince Krajské hygieny to sice zvoní, ale nikdo tam. Na internetu sice tvrdí, že mají službu do sedmi večer, ale v praxi jsou samozřejmě všichni dávno doma. Kohio zajímá nějaká pandemie že? Takhle kontrolovat v hospopdách, jestli mají všechny certifikáty na každou blbost, to jo... Rážovou měli dávno vyhodit i degradovat. 

A protože mě opět pálí zítřejší článek a nerad bych, aby mě někdo předběhl, pouštím ho v předstihu.  Musím ho zahájit rozsáhlým oslovením, proto buďte prosím trpěliví. Potřebuju zaujmout pozornost velkého množství lidí:  

Milí chřipečkáři, kteří stále ještě tvrdíte, že covid neexisuje.

Milí chřipečkáři, kteří tvrdíte, že covid je jen chřipečka.

Milí chřipečkáři, co tvrdíte, že nemocnice nejsou přetížené.

Milí chřipečkáři, co tvrdíte, že nemocnice jsou přetížené papírově a jen rejžují peníze za covid pacienty.

Milí voliči Pirátů, milí voliči ODS, milí voliči KDU, milí Hermanovi Krajané, voliči TOPky, voliči Starostů, voliči Komunistů, voliči Klause, Voliči Okamury.

Milí občané, co vám opatření lezou krkem.

Milí spoluobčané, co nesnášíte Babiše a přejete mu dlouhý pobyt v chládku.

Milí spoluobčané, co si přejete krásnou líbodémo vládu, ale i vy co si přejete vlastneckou národoveckou vládu, co si přejete komunismus, socialismus, co si přejete drsný kapitalismus, co milujete EU.

Milí spoluobčané, kteří viníte Babiše z ekonomické krize a ničení živnostníků.

Milí důchodci, co se bojíte covidu a smrti, protože jste ohrožená skupina.

Milí občané, co si myslíte, že vládní opatření byla zbytečná, co chcete mít haranty ve škole.

Milí konspirátoři, co víte, že covid přinesl Bill Gates, Ilumináti a Velký zelený Křečopažout.

A dokonce i vy obyčejní občané, kteří vidíte normální pandemii normálního viru a chcete, aby to už bylo za námi. 

Vy všichni máte jedinečnou šanci, aby se vám teď splnily vaše sny. Vy všichni můžete snadno dosáhnout řešení, které pro vás všechny bude win-win. Jediný, kdo na tomto řešení bude tratit, je náš Veľký Bocián. Ale ten je bohatý a za vodou, takže ho netřeba litovat. Vy všichni ostatní můžete šmahem, jednoduše a poměrně rychle dosáhnout drtivého vítězství.

Postačí, abyste si všichni bezodkladně naordinovali tvrdý osobní lockdown. Teď hned.   Představte si to. V pondělí se otevřou hospody, rozjedou se vleky a místo toho, abyste se chovali jak utržení z řetězu a lumíci na cestě za definitivní zkázou, vy prostě zůstanete doma. V práci budete důsledně nosit roušky, s nikým se nebudete stýkat, omezíte nakupování na tu nejnezbytnější míru. Nepustíte děti ven, prostě uděláte maximum pro to, abyste se nemohli nakazit. Vleky budou zet prázdnotou, hospody budou také bez hostů, kadeřníci budou marně čekat na zákazníky. Bude to jako loni zjara, kdy auta nejezdila, všechno stálo ba i do ulic se vracela divá zvěř. 

Stačí když to vydržíte čtrnáct dnů. 

Pokud to uděláte, počty nakažených rapidně klesnou. Zároveň dokážete světu, že chyba byla ve vládě. Že to vláda neuměla komunikovat, že prosazovala všechno silou a teď naopak - stačilo uvolnit okovy svazujících opatření a občané sami udělali, co bylo nejlepší. Použili zdravý rozum. Počty nakažených jdou dolů, disciplína jde nahoru a ještě k tomu není vynucená. Celá opozice je na koni, protože měla pravdu. Stačí lidi nechat volně dýchat a hned přece udělají správnou věc... 

Velmi rychle se dostaví politické výsledky. Už nikdo si nikdy netroufne hlásat, že nouzový stav k něčemu potřebujeme. Babiš bude totálně v prdeli, protože všechno bude na něj. To on zbytečně ničil ekonomiku a zavíral lidi doma. Bez něj je všem líp, epidemie se zvládá. Za všechno může nenáviděný oligarcha a jeho preference jsou navěky v troskách. 

Normální občané už nejsou ohrožení, důchodci neumírají, doktoři si mohou vydechnout, sestřičky si dají odpočinek. Pomalu se začne chodit do hospod, na začátku března ještě pořád bude možné lyžovat. Stačí vydržet čtrnáct dní a vládní strategie bude definitivně potopená, rozštípaná rozkouskovaná a už nikdo si nikdy netroufne ji znovu navrhovat. 

Pokud čísla nakažených rapidně klesnou, bude jasné, že Babiš nic neumí, že je hlupák a všichni patří na smetiště dějin. Podpoříte tím Volného i Okamuru. Všichni vám dají za pravdu. Budete na koni. 

Pokud čísla nakažených rapidně stoupnou i přes viditelný lockdown, můžete hladce tvrdit že vám vláda lže, že nafukuje čísla, že nás ovládá Gates a nadnárodní korporace, že nákaza přichází skrze testy, skrze očkování, skrze 5G sítě, skrze práškování letadly a já už ani nevím jaké ptákoviny dneska říkáte, že je za celou  tou epidemií. Když budou prázdné ulice po kterých budou chodit bažanti a zajíci, tak jste udělali maximum a je jasné, že vás vláda chce jen ovládnout a čísla si cucá z prstu. 

Ale řekl bych, že kdo si podržel zbytky zdravého rozumu, ten mi dá za pravdu, že přísné omezení kontaktů musí zabrat. Ale fakt přísné. Podobně přísné jako v Číně. Dodržované dobrovolně. Virus klesne a Babiš bude vyřízenej. 

Stačí teď ukázat, že bez vlády to jde líp a všichni jste vyhráli. Zbavíte se Babiše, podpoříte opozici, dostanete dětičky do škol, za chvíli budete mít svoje oblíbené hospody, budete si chodit nakupovat a ještě budete mít na své straně doktory a sestřičky, které teď padají na hubu. Budete mít na své straně důchodce a vůbec všechny. Za chvíli to pochopěj i Dojčlandi a zase otevřou hranice. Budeme opět učit celý svět, jak se to s covidem dělá... Všichni uvidí, že my Češi nepotřebujeme žádnou buzeraci a nařizování, že si poradíme i bez pevné ruky. Zároveň to bude vzkaz pro všechny budoucí premiéry, že jsou tu oni kvůli nám a ne my kvůli nim. 

Vy chřipečkáři mě samozřejmě neposlechnete, protože jste už nadržení na tu volnost.  Spolu s vámi mě neposlechne těch čtyřicet procent blbounů nejapných, kterým je to jedno, protože si myslí, že jich se covid netýká.  A tak bude všude zase hlava na hlavě. Všude narváno, roušky žádné, všechny řeči o dodržování opatření budou jen bohapustá teorie. 

Uvědomte si, že Česká televize o tom bude dělat reportáže, protože jí ovládá Soros. Budou ukazovat jak jsou lidi blbí, jak se houfují a jak se nákaza šíří.  Snaživí občané co podlehli vládní propagandě budou tyto záběry sdílet na fejsbůku. Fejsbůk taky ovládají globální cenzoři a ti se postarají, aby to bylo vidět. Ústav zdravotní statistiky je také určitě v rukou Iluminátů, protože ředitel se jmenuje Dušek. Ten začne chrlit apokalyptická čísla nakažených. A všechno do sebe bude zapadat. Narvané areály, nakažení lidé, pacienti v nemocnicích i mrtví... 

Všichni ředitelé nemocnic jsou také navíc  jedna ruka s firmou Fajzr a podle vás konspirátorů dostávají provize za výkazy covidních pacientů, takže také budou ukazovat, jak jsou přetížení. Z nemocnic budou jezdit auta jakože převážejí pacienty a jiná auta budou jakože převážet mrtvé. Krematoria je budou jakoby spalovat. A všichni budou svorně říkat, že za to můžou nezodpovědní lidé, co museli do hospod a na vleky, že za to může neschopná opozice, která záviděla tomu nejlepšímu manažerovi ve známém vesmíru a házela mu klacky pod nohy. Budou říkat, že za to může Volný, protože neměl roušku. A tisíce a desetitisíce lidí budou sdílet na fejsbůku, že přišli o někoho blízkého. A vy chřipečkáři budete za debily i s Volným a tím jeho registrovaným partnerem. 

Můžete tomu snadno zabránit. Seďte čtrnáct dní doma. Ať pravdomluvná Česká televize nemá o čem vysílat. Sdílejte na fejsbůku, jak vám po ulici chodí lišky a divočáci. Nechte hospodské ještě čtrnáct dní brečet, jak mají prázdno. Nechte v přímém přenosu brečet vlekaře, že sice mají otevřeno, ale nikdo nepřijel. Pokud pak vláda bude tvrdit, že nakažených přibývá, tak je jasné, že nám lžou. Máte šanci na to poukázat. 

Jestli bude všude hlava na hlavě, tak máte smůlu. Tu propagandu majnstrýmu, Sorose, Gatese, Babiše, EU a ostatních nemáte šanci překonat. Můžete si dál myslet, jak jste to odhalili, ale nic to nezmění na tom, že budete ovládnuti a časem vám i hubu zavřou. A běžní lidé tomu budou tleskat a přát vám to nejhorší, protože vy budete vinni.  Udělejte jim všem čáru přes rozpočet, domluvte se s kamarády a zavřete se všichni (ale fakt všichni) doma. 

Pokud je to normální epidemie, tak začnou čísla nakažených rychle klesat a jako bonus tím dokážete, že bez restrikcí se s lidmi dá lépe domluvit. Zároveň ulevíte nemocnicím a všichni zdravotničtí pracovníci vás budou mít rádi. 

Pokud je to nějaká globalistická habaďůra, tak to bude jasně vidět, protože jste doma a přesto vám tvrdí, že nakažených přibývá. Pak bude zcela legitimní se ptát, odkud ten vir teda jde, když se lidi nestýkají. 

Pokud ale bude na horách hlava na hlavě, pokud se všechno otevře a všude budou nekonečné fronty, tak se vám podaří jediná věc - oligarcha si za čtrnáct dní republiku zabere s mandátem, který si ani nedovedete představit. A pak vám ten tvrdý lockdown nařídí. A bude to jeho libovůle, na jak dlouho. Bude mít podporu České televize, bude mít podporu EU, bude mít podporu Angelky Merkelové i Uršulky. Bude mít pravdu i Laco, který říká, že Češi potřebují malý dvůr a dlouhý bič. A bude mít pravdu i v tom, že čtyřicet procent blbounů by se dalo nazvat "zmrdy"  Babiš v takovém případě bude mít podporu většiny obyvatelstva a celá dnešní opozice s Klausem i Volným půjde do háje. A možná už ani volby nebudou, protože nebude volební zákon a nikomu to nebude vadit. 

Jestli nechcete riskovat za čtrnáct dní Babišův triumfální návrat na scénu a totálně odvařenou opozici i s hejtmany, jestli nechcete riskovat mnohem delší a tvrdší lockdown se všemi policejními proprietami, jestli nechcete riskovat totál propagandu o zlém covidu, kterého porazíme jen uvězněním všech na věčné časy, jestli nechcete riskovat zvenčí uzavřené hranice k nám, tak neblbněte a seďte čtrnáct dní doma. Přesvědčete o tom kamarády i sousedy, odolejte na čtrnáct dní lákání svobody a postavte vládu, Gatese,  i Ilumináty do pravého světla.  Pokud mě poslechnete, nemůžete prohrát. 

Buď prostě zvítězíte nad epidemií poklesem čísel nakažených a nebo alespoň dokážete, že nám na vládě lžou, když jsou všichni doma a stejně přibývá nakažených. Tak jako tak zvítězíte. Ale pokud se začnete ve velkém družit, nebudete mít žádný argument. Všichni budou moci snadno tvrdit, že nouzový stav je nutný, že lidi jsou nesvéprávní a vy chřipečkáři jste blbí. I já vám to budu tvrdit. Teď máte šanci mě totálně zesměšnit. Stačí čtrnáct dní prázdných ulic. 

Pokud to neuděláte a rozjedete se teď na hory a do hospod,  buďte si jistí, že všichni ti živnostníci i vlekaři stejně zkrachují. A dáte Babišovi důvod, aby nám tu udělal skutečný koncentrák za nadšeného potlesku EU i médií.  

Od začátku celého toho covidového průseru děláte vy chřipečkáři všechno blbě. Od začátku nejvíc pomáháte tomu, aby tu nouzový stav byl natrvalo. Takže udělejte alespoň jednou něco správně a ve správnou chvíli. Zalezte na čtrnáct dní do vašich kutlochů a fakt nevystrkujte nos. Místo věčného rozdělování byste se jednou mohli semknout. Přesvědčete o tom i ostatní. Jinak jste definitivně prohráli. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.6 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdyby člověk chtěl ještě více snížit celkovou imunitu národa, je ještě nějaké opatření, které by měl udělat nad ty, které už dělá současná vláda?

Průměrný počet slepic: 3.1 (27 hlasů)

Doporučuji vám zakoupit ještě pár dalších sad testerů a zkusit vícekrát. Třeba bude zase líp.
Zahleněný jsem celou zimu, čich už není dávno to co býval, unavený jsem pořád, navíc když se zadýchám studeným vzduchem pokuckávám. testovat se mě ani nenapadlo.

Už víte jaký je rozdíl mezi chřipečkářem a svědkem cocidovým?

Jestli přijdou nějaké skutečné komplikace všechny palce budu vaší ženě, dětem i vám držet. To si pište!

Průměrný počet slepic: 3.4 (31 hlas)

Jo Petřepavle, tyto otázky zodpovím až v příštím týdnu, až budeme mít za sebou PCR test. Tedy jestli nás na něj vůbec pošlou. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

tohle je právě to co já nejvíc vyčítám těm kdo do světa zanesli virus a těm kdo jim celosvětově i u nás pomáhají v šíření strachu : my dva bychom bychom si, nebýt viru, v klidu pokecali o politice a v klidu skončili,třeba o raných bramborách, o počasí, o dětech, o počasí, o dláždění dvorku... Nemoc je ale natolik osobní a citlivá záležitost že do ní tahat politiku, zneužívat její rozšíření do celého světa pro zvýšení prebend, pro vyvolání rozbrojů mezi lidmi, je nesprávné. A zbytečně zraňující. Bohužel se "jim" to povedlo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uvážil jste Petřepavle i variantu, že to nikdo neroznesl, že to prostě fakt nedovařili jednoho netopejra a prostě přišla nová nemoc a zhýčkané lidstvo na ni prostě nebylo připraveno? Co by se muselo stát, abyste připustil, že se tu a tam prostě nějaká nemoc objeví a že může vypadat v podstatě takhle?  Že nás na opačné strany nerozestavil Gates a ilumináti, ale úplně normální virus co přeskočil na člověka?  Že ten strach má racionální důvod a můžeme ho vidět v plných nemocnicích? 

Uvážil jste, že nám jednou prostě nelhali? 

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

Manželce přeju mírný průběh a brzké uzdravení.
Tobě a dětem abyste se nenakazili.
Ruzných rad jak vidím níže už jsi dostal plnou nůši.
Tak přidám jen ať je žena v teple, nic nedělá i když jí bude lépe a vitamíny a pitný režim jako při chřipce.
A pokud možno optimistickou mysl. A samozřejmě jak to půjde doktora.
Loni na jaře koroňáka chytil mojí ženy syn (Moskva), mají 4 děti a nikdo to od něj nechytil. Průběh měl střední. Z celýho paneláku to měl jen on a soused naproti přes chodbu.
A jestli je koroňák přírodní, nebo umělej, jestli nám lhali, nebo ne, není momentálně důležité.
Důležité je zdraví.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

zvažuji pravděpodobnosti, skládám dohromady informace a dezinformace, vkládám své zkušenosti, sleduji cenzuru, vkládám svůj (!) světonázor, nemůžu vyhodnotit jinak než hodnotím.
Sám píšete "nedovařili jednoho netopejra" - to je racionální vysvětlení pandemie? Dodal bych ještě, jak se píše "čínského netopejra ve Wuchanu", a víme kde jsme. V zajetí propagandy.
Jsem si vědom toho že každý z nás se může mýlit, a především : nikdo z nás tady nemá žádné pravomoci cokoli zásadního v této věci změnit. Jinými slovy : to se nám to kecá!
Kdybych měl možnost něco měnit snažil bych se získat relevantní informace i za pomoci tajných složek státu, jinak to ve světě nejde. Víme co dělá v tomto směru premiér, vláda? Informuje nás alespoň v náznacích? Ne, jedou svou protilidovou a protičskou mantru stejně jako L.M.
Zda jednou nelhali? Nemám odpověď, zase jenom ta pravděpodobnost - tady blížící se k nule.
Vidět v plných nemocnicích ... já neviděl. Já viděl jen ve zprávách v televizi. Stejně jako info že Putin má honosnou rezidenci, jako že novičok a Navalnyj či Skripal, stejně jako .... Propaganda, prav, co já vím?
Není mi dvacet, mám stejný strach o sebe a svou rodinu, jako vy o svou. Jsme na jedné lodi.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

Uvěříte že právě kvůli takovým lidem jako jste vy jednoslepičkáři mě baví sem cokoli psát? Nebýt vás dávno už bych toho nechal a dělal užitečnější věci.
P.S. nezapomeňte napsat "vtipnou" poznámku k věci : "tak toho nech!" :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Petřepavle, mně pravidelně telefonuje moje švagrová z boskovické nemocnice. Je to tam na hraně kapacity. To samé ve znojemské nemocnici - moji kolegové tam mají zaměstnané manželky. To už nemám věřit ani své rodině ani svým kolegům? To mi všichni lžou? 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

co chcete slyšet.
Nebo leckde je opravdu plno (bodejť by nebylo? - za ty trojnásobné prachy pro nemocnici).
Nic to nemění na mém hodnocení situace. Zastávám zásadu : od jednotlivostí k celku.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

In reply to by Pepek Důkaz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák by mohl jít příkladem. Příštích 14 dní nepůjde do práce a nákupy bude objednávat rohlíkem.cz. Stejně tak ostatní členové jeho domácnosti včetně žen a dětí. Kromě kurýra mezi dveřmi nepotkají živáčka.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Manželce přeji, Vidláku, brzké uzdravení. Předpokládám, že jste již nasadili isoprinosin. A abyste nedělali nějaké zbytečnosti kolem chřipky, ať už je z koronaviru nebo jiného viru, doporučuji pečlivě vyslechnout Berana zde:

https://soundcloud.com/svobodneuniversum/jiri-beran-1-dil-soucasna-sile…
https://soundcloud.com/svobodneuniversum/jiri-beran-2-dil-protiepidemic…

Uvítal bych Váš názor na tento detailní rozhovor s odborníkem, ale není to podmínkou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není pravda, že není sehnat. Šla jsem do lékárn, dke mi řekli , že není a po chvíli paní magistra zkusila obvolat pár dodavatelů a na telefonické objednání ho u jedné firmy sehnala. Druhý den jsem si vyzvedla na recept s doplatkem 90 Kč.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Opravdu? Jenom tak? Kdy a kde?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

...být na recept.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

napsat mi recept na Isoprinosin.
Zato se pochvalně vyjádřila o vakcinaci s tím, že je povinna (mi) tuto možnost nabídnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jste zkusil?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Zkusil Laco zkusil. 

Svým způsobem o nic nejde. Obvolal jsem kolegy v práci, zavolali jsme rodičům. V pondělí zavolám doktorce a na hygienu. Do té doby si dáme úplně lockdown a předběžně si na příští týden zajistíme někoho, kdo nám nakoupí. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

A možná sama objedná na PCR test. No a ostatní půjdou až manželce se potvrdí pozitivní test. Tak to bylo u nás na začátku ledna.
Já mám jiného lékaře, ten mě pouze zanesl do registru a objednávala jsem se sama. Byli jsme s manželem negativní.
Jinak je fajn, že trasujete, snacha se na to vyloženě vyprdla a několik lidí nakazila, třeba svou sestru, ta se nahlásila sama. Ale její matka a její přítel měli také příznaky a drželi hubu. Po třech dnech šli do práce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlákově manželce přeji, aby místo té pozitivní zprávy dostala zprávu, že je PCR negativní, a to brzy. A celé rodině, ať Covid 19 ani jeho mutace nechytí, a kdyby ano, ať má mírný rychlý průběh a všichni se brzy uzdraví.

Velký Bocián měl jedinečnou možnost ve všem vykoupat opozici, a to už 2019 na podzim, kdy Minář pořádal své demonstrace Milionu chvilek. Nikdo v té chvíli nevěděl, že přijde koronavirová pandemie. Teď mohl bocián sedět v parlamentu a kecat, jak to Bartoš s Kalouskem dělají blbě. Nechtěl předat moc, tak místo toho kecají Bartoš s Kalouskem, jak to velký bocián dělá blbě.
Hodně politiků neumí včas ustoupit. Bocián na to dojel. Jestli má rozum, po vyhraných volbách odmítne sestavovat koalici a dá šanci se znemožnit Pirátům.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

naopak. Jede dál a prorokuji mu už dávno vítězství ve volbách 2021.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

Vítězství může být i Pyrrhovo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jednu chybu.
Breberka je globální, není lokální a tak je nám houby platné, pokud se na 14 dní zavřeme doma a všichni se vyzdraví. Ono to za týden přihučí odjinud z Austrie, z Germánie, nebo třeba z Indie. To holt je tím, že koukám na Říp.
Jediná šance je proočkovat.

Vaši paní srdečně pozdravuji a přeji jí a celé rodině, včetně Vás, mírný průběh a rychlé uzdravení.

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

V tom máte pravdu Laco... ale já dneska nepíšu o ukončení pandemie. Já dneska píšu o návodu, jak se zbavit Babiše. Ale ani na minutu nevěřím, že by se to mohlo stát. Jen na to budu v mnoha dalších článcích poukazovat. Chřipečkářská fronta nepřesvědčuje ani tak nás, ale spíš sebe a potřebuje si nějak zachovat tvář. Nedovedu si představit, že by třeba demoblok debilblok něco podobného zkusil zrealizovat a definitivně by ty sračky přelil na Babiše. Nebo že by něco podobného zkusil Okamura a posílil na úkor Andreje. 

Spíš bych si myslel, že náš oligarcha teď najíždí na vítěznou vlnu. Ještě se nezvedla, ale pokud neudělá chybu, bude to největší vlna od Druhé světové. Se všemi důsledky pro nás všechny.   

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

vaší ženě rychlé uzdravení a rodině negativitu!

Teď OT: Hejtmani v pasti
„Pro mě varianta stav nebezpečí nepřichází v úvahu. A to z toho důvodu, že všechna opatření, která by kraj nařizoval, by také musel platit. Už nyní jsme pandemií mimořádně zatíženi a z tohoto důvodu je stav nebezpečí až tou poslední variantou,“ řekl Deníku pardubický hejtman Martin Netolický (ČSSD).
Všechna omezení (hlavně podnikání), které by vyhlásila krajská hygiena, by kraj musel podnikatelům zaplatit. Ostatně i hojně rozšířený vládní kompenzační bonus pro podnikatele v noci na pondělí skončí. Společně s koncem nouzového stavu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Tak to je, když se volí srdcem a ne peněženkou. Teď budou mít podnikatelé teprve tu správnou bídu... Oni si všichni ještě neuvědomují, do jak velkého průseru sami sebe uvrtali. 

A zítra se mi samozřejmě budou posmívat na Pravém prostoru, jak jsem blbej. Ale v podstatě nabízím demobloku i chřipečkářům jediné slušné východisko. Ale když pohnojili ten nouzový stav, pohnojí i tohle. Zeman teď nejspíš Babišovi vysvětluje, že s hloupostí opozičních lídrů je možné počítat jako s konstantou. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

Kompenzace neskončí.
Maximálně se změní na příspěvek pro ty, co nechají dobrovolně zavřeno. A těch bude.
A i kdyby to platil kraj, tak buď si vyjedná dotace od státu, nebo se zadluží. Stejně to nakonec zaplatí stát, a potom přes inflaci střadatelé, co drží neprozíravě prachy. Ti co mají dluhy se budou smát.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

lehký průběh bez následků.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, já Vás mám rád, respektuji Vás, ale asi jste podlehl, rozumím tomu, obavě o své blízké.
Postupoval jste ale nesprávně. Na www. krajské hygieny se totiž píše:

Informace pro osoby s pozitivním antigenním testem
V případě, že jste byl/a pozitivně testován/a antigenním testem a máte příznaky onemocnění, vztahuje se na Vás izolace. Jste povinen/povinna co nejdříve (v nejbližším pracovním dni) kontaktovat svého praktického lékaře ke stanovení opatření - izolace.
V případě nepřítomnosti Vašeho praktického lékaře je nutné se obrátit na lékaře, který ho zastupuje.

Potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti je oprávněn vydávat pouze lékař, nikoli Krajská hygienická stanice.
https://www.khsbrno.cz/index.php?stav_menu=antigen

Takže Vaše stížnost na to, že jste se nedovolal na hygienu, je úplně stejně irelevantní, jako desetmilionůstoosmdesátdvatisíctřistajedna stížnost jiných občanů ČR na to že nefunguje to či ono. A ono to nefunguje proto, že si nepřečtou ani základní pokyny.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

Já tohle Laco samozřejmě vím. Ale u nás na vesnici v pátek doktorka prostě v jednu skončí, vypne si mobil a zapne ho až zase v pondělí. Na hygieně se na nikoho nejde dovolat... Takže PCR test se bude řešit až za tři dny. Možná. My samozřejmě zůstaneme doma, všechny jsme obvolali. Ale co udělá těch 30% blbounů nejapných? Rychle doženou všechno, co nestihli, protože od pondělka nebudou smět... Já nemám příznaky, mně nic není, hurá do víru společenských událostí. Doktor bude až v pondělí. 

Já vím, co mám dělat, ale málo platné - infolinka - funkční infolinka se záznamem adresy jména a tak, ta měla dávno fungovat 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Proto nebyla k ničemu chytrá karanténa. Nefunkční hygiena kdykoliv mimo ranní směnu je jeden z důvodů, proč nám tu covid tak bují. Rážová nezvládla ani tohle. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Paní to zvládne, je silná. Nebojte.
Jo a objednat na test se můžete přes internet ihned, doktorka Vás tam na požádání, i jen telefonem může zadat třeba až v úterý, na testech asi stejně dříve volný termín nebude,...
Ale test je stejně k ničemu, jistotu máte v tom, že chybí chuť, čich a je to tím pádem mírný průběh.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

s těmi příznaky bych test vynechal, zbytečná cesta.
V těhle mrazech jí bude líp doma a v teple a doktora na telefonu.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, souhlasím. Hlídat, mírný průběh.
S tím, že je možný i odběr doma, tedy nejsem si jista, jestli to není podmíněno věkem, ale vím, že naproti u sousedů přijeli tuším hasiči vzorek odebrat. Pokud by bylo k odběru 7 vzorků, snad by se i to dalo domluvit.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se paní testovala osobně zakoupeným antigenním testem, není to zatím na oficiální úrovni.
Pokud by si test zaplatila a nechala provést na patřičném místě, i tak některá místa vůbec nezašlou informaci dále, jak se stalo dceři.
Takže vše je na ukázněnosti, že si lidé sami nařídí okamžitou karanténu, zavolají doktorovi, aby jim ji oficíálně vypsal, nebo je zaregistroval k oficíálnímu testování,.... atd. atd.
No a další budou chodit ven i bez roušek,...
Jo a že doktor neordinuje každý den? No co už, bo jen chřipečka, že ano. Že neordinují hygieny a další? Bo jen chřipečka, že ano.
Nebo že by jeli na lyže, či do tepla? Jen chřipečka. Nezájem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

To je mi Vidláku líto. Přeji Vaší paní, aby se rychle uzdravila, vy ostatní jste se nenakazili a ještě líp, aby se ta její pozitivita změnila v pozitivní negativitu. I jedna naše dcera byla na podzim pozitivní, při další kontrole negativní, pak i když s typickými silnými zdrav. potížemi znovu negativní, aby po deseti dnech měla znovu pozitivní test. Bohužel to chytla od vnučky (ta to měla jako silnější chřipku) a nebyla sama, tak můžu dnes radit:
izolujte manželku v samostatném pokoji (s televizí a knížkami), noste jí tam jen jídlo, vždycky s rouškou a desinfikovanýma rukama. I koupelnu a WC (i třeba kliky u dveří) je třeba po použití nakaženým desinfikovat (osvědčil se Sanytol ve spreji), vyčlenit pro ni její nádobí, prádlo, pomůcky apod. Jsou to galeje, ale nám se tak podařilo uchránit před nákazou i skoro stoletou babičku v domě.

Ale - protože je vás hodně a nejspíš to domů přineslo některé z dětí, uvidíte až po testech, jestli má izolace cenu, jestli by nebylo výhodnější izolovat třeba jednoho, dva zdravé :-) a bude jen na vás, jestli se na izolaci vůbec nevykašlete a nenecháte to ruce osudu.
Tvrdý režim stačí 10 dní. Můj zeť v tom období dokonce zjistil, že měl být raději kuchařem:-). Tak zlomte vaz.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

a celé rodině.

Vše ostatní je teď vedlejší. Držím palce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud již má paní příznaky, byla již 1-2 dny před tím nakažlivá.
Ale totéž potkalo nás s druhou dcerkou
a my to od ní přesto nechytli a zřejmě ani nikdo další v práci.
Ale oddělit tolik členů rodiny ? No, nevím, nevím,...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten Váš nápad jak ukázat Babisovi prst se mi líbí, ale vice mene se lockdownuju už od jara. Mam takovou práci která to umožnuje. Vetšina lidí to štěstí nemá. Lidé kteří do teď pracovt nemohli tak od pondělí začnou činit, covid je nejistý, žrát se musí a exekutor ma nasazený respirátor.

Ale hezké uznávám :)

Vaše situace ukazuje jak funguje české zdravotnictví, pokud máte v rodině někoho s poteciálním rizikem tak čekat do pondělí a dále na test není optimální. Dále záleži jak funguje doktorka ke které potencialně rizikový chodí, profesor Beran by mu naordinoval isopriosin pokud byl v kontaktu už před testem.

I u formalně nerizikových je třeba sledovat vývoj a řešit nasazení antivirotik opertivne v ramci jednoho-dvou dnu.

V počáteční fázi, když se virus množí primárně v nosohltanu je dobré užívat dlouhorozpustné cucavé Zn tablety, lokálně se zvýší obsah zinku v tkáních a sníží se replikace

používam
https://www.nutraday.cz/zinc-lozenges-zinkove-pastilky-prichut-lesni-ov…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

mne nekdo vyzval ať sepíšu hříchy premiéra Babiše, nechám to na povolanějším s přístupem k datům krizového štábu.

https://topcz.net/pdf/ondracek-projev.pdf

Z pana Ondracka by mohl byt casem dobry predseda strany a KSCM snad po te co Filip a jeho uspavaci hadů půjdou do důchodu i opět volitelná strana.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

ANO stojí a padá s Babišem, na Ondráčka bych nevsadil.
A komunistům bych doporučil třeba Skálu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale vsadil bych si taky na Skálu. Jenom mám obavu že v případě zvolení Skály předsedou by dopadl díky členské základně stejně jako Paroubek v ČSSD.
Resumé : KSČM nevolitelné s jakýmkoli předsedou, stejně jako ČSSD. Už se moc ve špatné politice zakecali.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Ráznej je ale to co Ondráček hlásal je výtvor plný protimluvů a zmatin. Pravdu má jen v jednom - že stát je nefunkční.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

politiku zatím ne ....

je to na začátku, zkuste si nechat předepsat lék na astma. Jistota je jistota, a má to jít pryč rychlejc.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-astma-astrazeneca-le…

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

vždy najít řešení. Ne ty kecy: to néééjde, všichni se spikli, NWO, atd atd.
Pro mě jako penzistu v Praze není problém nenakupovat (používám službu na internetu Košík, jsou předražení ale naprosto spolehliví a přesní.),
se psem či na procházky nebo na běžky vycházíme tak, že se s nikým nepotkáváme. Sníh a sluníčko dělá divy (hlavně na psychiku),
takže Vidláku povol i vycházky do přírody, ale ne srocování.
Vždy připraven respirátor (ale když jsem sám, tak ho nemám nasazený).
Se širší rodinou se stýkat jen venku, ne v uzavřených místnostech.
Teď byla zrovna u nás (na dvorku) dcera, u nich ve špitále (asi druhý či třetí největší v ČR: ve špitále tak 30-40% lidí promořeno, tak 60% proočkováno, 2x)
takže doktoři ve špitálech už nebudou moc marodit, ale je to záhul).
Ale jsem rád že navrhujete, co dělat.
Mám dojem, že nastala u nás podobná situace jako v USA-každý se musí postarat sám o sebe. Stát se o občany relativně dobře stará třeba v Rakousku, jsou na tom líp, ale že by kovidu unikli-to nikdo nedokáže.
Jen jsem dával dnes za příklad celý kontinent-Austrálii. Už jsem o tom zde psal, odezva negativní, jako obvykle.
Ale dodávám, představte si, že 18 případů nové mutace kovidu v pětimilionovém Melbourne, kde se hraje Australian Open,
způsobí to, že do té doby omezení diváků na 1/2, jsou bez roušek, přestává platit (to bylo v poledne našeho času, před půlnocí toho australského),
dívám se jak hraje Djokovič, je půlnoc, najednou je utkání v nejnapínavějším okamžiku přerušeno na půl hodiny,
diváci musí odejít, od půlnoci totiž v pětimilionovém Melbourne platí přísná pravidla a zákaz shromažďování, musí "zlikvidovatů=odhalit + karanténa těch pár desítek
nebezpečných přenašečů nové mutace kovidu, za 5 dní prý vše skončí a když se povede všechny odchytit,
tak zase na semifinále a finále do haly diváky pustí.
Tomu se říká efektivní a rozhodná demokratická vláda.

Ale místní osazenstvo zde ve své většině zase říká: to néééjde u nás.
Když to Néééjde, tak jsme tam kde jsme.
Vidláku nevzdávej se, promoříte se, jste mladí, zdraví, jen to dost vyležte, nepospíchejte do práce.
Práce neuteče.
Jen nevím zda potopením nouzového stavu nepotopili i to zvýšení peněz po dobu karantény. Uvidíme.
Držím palce v boji s breberkou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Také kritizuje každý krok vlády ?
Také vymýšlí všechny možné způsoby, jak znemožnit a zesměšnit vládu ?
Také australská média jednoznačně fandí opozici ? Také mají v Austrálii předsedu vlády za zločince ?

Přesto všechno si velká část obyvatel u nás zachovává zdravý rozum. Poslední výzkum Sanep říká - Babiš - 27.5%. A teď po zrušení nouzového stavu to bude jistě ještě lepší !

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

isoprinosine
nebo běžný lék na astma (inhaluje se)
nebo aspirin (ten je hlavně výborný proti komplikacím s trombózou).
To jsou léky hned na začátek, teď v nemocnicích mají i další léky ("biologická" léčba, drahá ale účinná) když je komplikovaný průběh (ale to Vás nečeká).

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

AB ukázal, jaký je směšný arogant. Odmítl vyměnit stanné právo s komunisty za sjezdovky a něco dětí. Odmítl jednat s opozicí. Chtěl jen nařizovat, nemaje na to sílu - směšná řvoucí myš.

Je směšný, jeho neschopnosti a nabubřelosti je bude smát skoro každý, jen je třeba to každému řádně osvětlit. Ba směšnější než Zeman, odejímající tůze ceněný metál :-)

Opozice samozřejmě schopnostmi neoplývá, protože být pro opatření a shodit je ze stolu taktéž směšný oxymoron.

Zásadově se chovali jen SPD, Trikolora ... a pro jednou komunisti, kterým se teda spíš znelíbilo mít na hlavě nasráno už od minula.

Průměrný počet slepic: 3.1 (28 hlasů)

Jako směšný nabubřelý arogant se tu předvádíte pouze vy, Carlosi. Vy fakt víte, co je to zásadovost? Slovo nejspíš znáte, ale jeho obsah kolem vás ani neprošel. Můžete "osvětlovat" leda svým trollům, ti vám rádi uvěří, vlastní myšlenku nemají.

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)