Doba je zralá na něco šíleného

Autor
Štítky

Od chvíle, kdy lidovec Juránek začal ve sněmovně mluvit rozumně, tak mě tento text tak pálí, že ho musím hned pustit aniž bych věděl, jak dnešní sněmovní bitva dopadla. Takže pouštím tento text ve kterém jsem předvídal, že nouzový stav schválen nebude. Pokud by to nakonec bylo obráceně, prosím odpusťte mi a já to zítra ráno napravím. Napíšu o tom, jak se páni poslanci a straničtí lídři lekli vlastní odvahy a zjistili, že bude lepší nechat v tom plácat Babiše, než v tom nechat mnohem hůř plácat vlastní hejtmany. 

Začnu tím, co mi přišlo dneska zajímavé při tiskovkách i z řečnického pultíku ve sněmovně. 

Asi nejdůležitější řekl Bartoš - místo vlády budou odteď řídit boj s epidemií hejtmani. A bukanýři pevně doufají, že jim to půjde líp. K tomu mohu vidlácky jen dodat, že by měli nejen doufat, ale držet jim palce, modlit se a obětovat všem myslitelným bohům, polobohům, čtvrtbohům i osminkobohům. Protože ve výsledku tu budeme mít to samé. Hejtmani si vyhlásí stav nebezpečí ve svých regionech a začnou zjišťovat, co doteď zjišťoval Babiš. Že opatření se nedodržují, lidi si pokoutně chlastají po garážích a scházejí se jako by se nechumelilo. A aby se na tom něco změnilo, budou muset hejtmani značně přitvrdit. Ano přitvrdit, ne rozvolnit. Takže pokud se Bartošovi a ostatním splní jejich přání, budou platit v každém kraji trochu jiná opatření, ale v zásadě ještě tvrdší.  Chudáci chřipečkáři. Čekali jak budou moci do hospod, jak se rozjedou vleky a je dost možné, že nebudou moci ani opustit svůj okres či kraj. A zároveň si představte ten rachot, jak budou všichni šilhat přes kopečky do jiného kraje a ptát se, jak je možné, že tam i onde  panují jiná opatření a jiné poměry.

Chudáci hejtmani. Takovou práci dalo založit koalice proti Babišovi a teď se všechno snese na jejich hlavy. Teď budou oni vinní vším co se stane, protože sněmovna solidní většinou řekla, že hejtmani budou s epidemií bojovat lépe. Tak určitě. Ve sněmovně totiž zapomněli, že sice se mění vedení, ale občané jsou furt stejní. Že by teď najednou začali všichni dodržovat opatření Babišovi na truc, tomu se mi nechce věřit. 

Další fór bude v tom, až se ukáže, že krajích jsou ty nejlepší kmotrovské vazby. Až se ukáže, že někteří jsou si ještě mnohem rovnější než na vládě a zatímco Prymula se musel pakovat a Hnilička také, v krajích se kmotři budou lidem smát do ksichtu.  Stejně tak se ukáží stejná podezření jako u vlády - nepromyšlené předražené nákupy, chaotická opatření, co chvíli platí a chvíli neplatí. 

A samozřejmě ledacos se rozvolní i kdyby se hejtmani uvztekali. Minimálně bude o dost obtížnější udržet zavřené hospody, hotely, výletní areály a tak vůbec. A hlavně - po dlouhém půstu se budou všichni chovat jak utržení z řetězu. Takže chci vidět krajské koaliční představitele, jak tohle ukočírují. 

Mimochodem - přesně tohle jsem Babišovi radil už na podzim - přehodit odpovědnost co nejníž to jde. Ať si problémy užije i někdo jiný než vláda. Ať opatření vyhlašují ti, kteří se proti nim nejvíc vymezovali... Kdyby to udělal dřív, dneska by neměl problémy on, ale všichni ti Starostové, Lidovci, ODSáci a Piráti. 

Samozřejmě, pokud se ukáže, že hejtmani to uřídí a že počty nakažených spíše klesají, a vlastně všechno je navýsost skvělé, tak v té chvíli bude  Babiš v řiti a to definitivně. Můžeme začít přemýšlet, jaké to bude úpět pod Bartošem a Rakušanem. Okamura nebo Volný na tohle nebudou mít vliv. Tolik k Pirátům a k jejich budoucnosti. 

 

ODSák Fiala samozřejmě řekl naplno na kameru, že sice nouzový stav nepodpoří, ale odpovědnost má vláda, tak ať se snaží. Debil... Má smysl k tomu něco dodávat? Stejně tak celá ta jeho skvadra s Jurečkou i Pekarovou. A taková velká strana to byla. Pro ně je úplně jedno, jak dopadnou volby. Buď si je na chleba namaže Babiš nebo Bartoš. 

Gabrhelka Langšádlová řekla, že si vláda musí lidi získat. Je chyba vlády, že lidi odmítají očkování a chřipečkáři tvrdí, že covid není a je to jen mediální bublina. Tak teď bude mít možnost si lidi získat sama. Může si vyzkoušet, jak je komunikace základem krizového řízení. Přeju jí to. 

Babiš ten vypadal, že už se rozhodl. Z toho jejich ranního jednání vylezli všichni spíše naštvaní, takže bych řekl, že je Babiš postavil před hotovou věc. Buď nouzový stav podpoří a nebo si pak následky vyžerou sami. Zřejmě na ně byl i docela arogantní, zlý, vynadal jim, povyhrožoval, ale dal si záležet,  aby nepochopili, že přesně tohle chce. Že s nimi jednal za účelem nikoliv podpory, ale nepodpory. 

Ono je dost pravděpodobné, že se stane přesně to, co se stát musí - všechno se otevře, lidi vyrazí mezi lidi a za týden až dva budeme mít počty diagnostikovaných atakující třicet tisíc denně. A k tomu příslušný počet hospitalizovaných a mnohem vyšší počet mrtvých, protože tohle nemocnice doopravdy nedají. 

Vedle takových tristních výsledků budou ty současné babišovy útrpné postupy vypadat skvěle, kouzelně, dokonale.  Exponenciální funkce totiž říká, že není problém počet všech dosavadních mrtvých na covid velmi rychle zdvojnásobit.  K tomu zavřené hranice, protože žádný okolní stát si nebude chtít tohle zavléct domů. K tomu chaotická opatření čtrnácti hejtmanů, která budou čtrnáctkrát chaotičtější než opatření vlády.

A pak? Pak už se může stát cokoliv a parlament či ústava na to nebudou mít vliv. Babiš jede dneska za Zemanem. Určitě už jen poladí podrobnosti, ale plán mají v podstatě hotový už několik dní. A myslím že nebudu daleko od pravdy, když si budu myslet, že se kvapem blíží den, kdy Babiš nebo Zeman "převezmou odpovědnost za národ" (hádejte, kdo tohle řekl?) a pak už bude všechno v jejich rukách. Chaos se přiblíží tak moc a sračky vystoupají tak vysoko, že všechno bude lepší než příštích čtrnáct dní. A kdo ví, jestli vůbec budou nějaké volby, protože zákon není a také už nemusí být. Protože covid cype! 

Vrátím se ještě jednou na začátek celé pandemie - sedmého března loni jsem měl poslední zabijačku a ve Vidlákově se odehrával vinařský košt. Byla tam půlka města a mezi nimi řada lyžařů z Itálie. Tam se ještě líbali a pili navzájem ze skleniček. Poplácávali se po zádech, že se nějaké epidemie nebojí. Následující úterý Babiš zavřel školy a ještě ten večer dostávali milí lyžaři desítky nenávistných SMSek, jak mohli být tak nezodpovědní a chodit mezi lidi. 

Podobně skokově a náhle se může veřejné mínění překlopit i teď.... Až budou lidi opravdu umírat na chodbách a z banálních příčin a nebude kam převážet pacienty, až ten pocit reálného ohrožení bude všudypřítomný, tak dojde i na zajímavější věci než jen nenávistné vzkazy. Nechci samozřejmě nic předjímat, prezentuji zde jen svůj názor a naopak můžeme být překvapeni, jak hladce hejtmani a starostové svůj úkol zvládli...  Pak si samozřejmě nasypu popel na hlavu a pokorně uznám, že s Piráty a Starosty nám bude líp...  ale pokud se stane to, co se dá od národa se 30 - 40% "nedodržujících opatření" očekávat, tak za dva týdny bude vážně zle.

Být chřipečkářem vážně bych přemýšlel, jestli nepřišla ta pravá chvíle učinit poučení z krizového vývoje a včas obrátit. Koneckonců to nám Čechům šlo vždycky nejlíp.  Protože je celkem reálné, že za čtrnáct dní budu mít ban na fejsbůku, budu už poněkolikáté udán jakmile pípnu něco o tom, že covid je jen humbuk, potáhnou mě k nejbližší pouliční lampě.... Samozřejmě trochu přeháním. Ale rozhodně je na místě si promyslet, jestli směřujeme ke konci nebo k výbuchu. 

Já Vidlák se žádnou euforií z otevřených hospod a sjezdovek zatím ovlivnit nenechám. Počkám si. Za čtrnáct dní vyloží covid své karty na stůl. Do té doby zůstanu obezřetný. Koneckonců - neschválení nouzového stavu rozhýbalo události. Za čtrnáct dní všichni uvidíme, k čemu vládní opatření byla. Všichni uvidíme, jestli nouzový stav zuby nehty a horko těžko bránil apokalypse, nebo  jestli to byla kontraproduktivní blbost.

Doba je zralá na něco šíleného. Odteď platí, že čím hůř pro hejtmany, tím líp pro Babiše a naopak. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vypadá to, že se nikomu nechce do prvního komentáře, nebo všichni koukaj na hokej. Tak já si troufnu jenom konstatovat, že Okamura u mě má dost zásadní mínus. Dlouho jsem si říkal, že jeho postoj je normální opoziční, protože ho AB před 3 lety nevzal do vlády, tak mi ta jeho oponentní pozice připadala tak nějak přirozená v rámci politiky. Ale dneska asi překročil ne červenou čáru, ale tektonické rozhraní. Nevím, čím jsem pro všechny tak důležitý, že dělají všechno proto, aby mě nahrnuli mezi voliče AB, ale zatím se jim to docela daří, gratuluju.

Průměrný počet slepic: 4.2 (45 hlasů)

Evidentně nebudete sám. Co se zdálo před rokem dvěma nemyslitelné, se nyní začíná rýsovat jako zřejmě jediná racionální volba. BTW, co je to hokej? 🤔

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zastavila mě onehdy mlaďounká dívčina z místní TV a položila mi otázku:
"Co říkáte tomu, že trenér Vrba jde trénovat do Sparty?"
Odpověděl jsem jí také otázkou:
"A kdo je to Vrba a proč jede do Řecka?"

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

moc hezky :-)
tak nějak adekvátně významu její otázky
Ještě mně napadá jako odpověď třeba. "..a odkdy vrby chodí...?"

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

...je současná situace, ale nejlíp by vám to vysvětlil kreslený film od Jiránka :)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten pořad už jsem kdysi dávno v době, kdy jsem ještě měl televizi, viděl. Měl tři díly po 20 minutách a nebylo to nic moc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsme ještě měli televizi, žena občas pouštěla hokej dětem. Že prý jsou tam ze všech seriálů nejlepší dialogy.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

ale mediálně to tentokrát demoblokrati zvládli výborně. Dokud Babišovi nezruší Twitter a fejsbůk a tento má možnost nepředžvýkané komunikace přímo s voliči, bylo jim zřejmé, že si logickou odpovědnost za nárůst mrtvých od voličů vyžerou. Takže vrcholně "státotvorně" vymysleli 1) zlomek doby, o kterou vláda žádala 2) všichni se ohnou jak my pískáme. A když se Okamura neohnul, mají ideálního viníka. Oni se tolik, tolik snažili, ale ten Okamura jim to tak ošklivě zkazil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Zákon Velké Nuly říká, že pokud přidáte na jedné straně, tak se to automaticky dorovná na té protilehlé.
Tedy pokud je v národu třeba jen pětina těch, kterým prodloužení nouzového stavu extrémně vadí, tak teď mají jen jednu stranu, která jej nechce. A té dají svůj hlas. Pokud SPD vytrvá na své výjimečnosti (a nedopadne to extrémním průserem), tak ve volbách výrazně posílí. A s tím si Okamura zahrává.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

jo, jo, když příroda někde přidá, jinde ubere.
Když vidím vlasovou pokrývku hlavy u některých poslanců (nejmenovat! - to by mohlo být žalovatelné), tak si říkám, že asi příroda ubrala uvnitř té hlavy.
Jiného posrance, známého jako vynikajícího rétora, znám už od školy jako pěkného hajzla. Tehdy jsme mu ale říkali "Kalba".
A tak bych mohl pokračovat.
A po několika letech mírných zim ejhle - na konci ledna a v únoru nasněžilo. Silničáři samozřejmě zaskočeni nebyli, v červenci měli techniky a zásob posypu dost na trošku chladnější léto.
A bim ho - skoro v celé republice není posypová sůl. Ta se vozí od monopolního dodavatele z NSR, který ji kupuje v Polsku. Ale teď nějak ty nasmlouvané dodávky někde uvízly.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Okamura si dost naběhl
Skoro to vypadá, že
1) buď mu dal modrofták čuchnout k portmonce
2) nebo bukanýr k fetu

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okamura dlouhodobě hlásil, že nechce nouzový stav.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Karlolito (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale je trochu rozdíl, něco populisticky hlásat, když nehrozí, že k tomu dojde, anebo být - alespoň navenek - tím jediným viníkem, který ten stav způsobí

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

...že jak píše Vidlák, hejtmani podle pravidla víc hlav víc ví, ale o to míň si rozumějí, neuspějí. Zvlášť podle zažitých libodemo tradic. Pak, pokud k volbám vůbec dojde, může nastat nečekané přerozdělování do plusu pro Babiše. A zase to pro většinu voličů nakonec bude volba nejmenšího zla. Páč se podle mne ukázalo, k čemu to politikaření je a možná i kde je v Evropě největší demokratický bordel, tedy až po Bruseli :) Každý chytrý jen pro sebe a stranická politika first.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Hejtmani hlavně logicky musejí mít méně pravomocí než vláda. V kompetenci vlády je v případě potřeby úkolovat policii i armádu, například. Navíc se může vláda na některých věcech dohodnout s prezidentem či parlamentem přímo, to ale v dané konstelaci přenosu odpovědnosti směrem dolů taky odpadá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

První úmrtí v rodině na covid...

Zatím bez slepic

:-(

Zatím bez slepic

Musím přiznat, že tak trochu Vidlákovi nerozumím. Vždyť má velkou rodinu. Měl by se na to všechno dívat spíš optimisticky nebo ni ?
Představme si, že by se nikdo nedal zblbnout MSM a nešel na testy. Každej, kdo by na sobě pozoroval nějaké příznaky a neznal tu šílenou teorii o pandémii, by zkrátka zalezl do kanafasu a popíjel medvědí mléko. (tři deci teplého mléka, polévková lžíce medu, a velkej paňák slivky), potil se a pouštěl si filmy pro potěchu duše, místo katastrofických zpráv na ČT. Nikde by se nemohla objevit statistika o pozitivních coronapacientech. Tak, jak tomu bylo vždy při sezónních onemocněních. Jako je chřipka, angína, bronchitida, slabá peumónie atd.atd., které, jakoby najednou přestaly existovat. Jenže to je právě ta utopie. Všichni jsou zblblí MSM a běží na testy i když maj jen zaražený prdy. No a ty testy ? Najednou se ukazuje, že jsou průkazné asi tak jako žlutost moči po 6 škopkách. Navíc pozitivní starší 65 let jsou uváděni ve statistikách 4x. Kdo nevěří ať si najde. Ale je to tak. Inu, kdo rád panikaří, ať dál věří MSM, i když prý podle Blatného je v nemocnicích stále ještě 20% volných kapacit. A to prosím i s těmi ležáky, kteří nemají žádné příznaky a jsou tam jen na pozorování a klidně by se mohli povalovat doma. Inu, já jsem asi jen chřipečkář a proti svědkům covidovím nemám šanci. Ale ....ale napsat jsem to musel. Už jen z toho titulu, že je najednou u nás ,,britská mutace." Jak se sem kurva dostala, když je zákaz cestování ? Vysvětlí mi to někdo ? Pochybuju. A teď do mě svědci covidovi. Margon.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Asi to sem zavlekli ti, o nichž nesmíme mluvit.
Ti volně hranice překračovat mohou.
Bo kdyby jsme jim v tom bránili, porušovali bysme jejich lická práva a všechny možné i nemožné evropské hovnoty.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Začíná jízda smrti, vážení :-(

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)

Vyhlašuje TELIČKA zde:

https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021021013174105-telicka-vyzy…

Coronavirus je prostě zbraň na rozvrácení společnosti. My (a Slovensko) bychom měli zmizet z mapy. Zase ta stejná písnička ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Do poslední chvíle jsem tomu nevěřil. Celý večer mluvili starší a moudřejší poslanci o tom, co to udělá, až nouzový stav nebude. Odhlasovali spoustu usnesení, jak vláda musí s hejtmany spolupracovat, takže jim začalo během dne docházet, do jakých sraček zaparkovali svoje kamarády v krajích. Ale nakonec si potřebovali zachovat tvář, takže prodloužení nouzového stavu neschválili. 

Takže si teď nejspíš budeme užívat chaos na čtrnáctou...

Otevřou se obchody, rozjedou se sjezdovky a jsem vážně zvědavý, co to udělá s čísly nakažených. 

A hospody se stejně otevírat nebudou, to si žádný hejtman nelajzne. 

A moc se těším na to, jak demoblok bude motivovat lidi k dodržování opatření. To si doopravdy užiju. 

A za čtrnáct dnů se nejspíš bude vzpomínat, jak bylo blaze v době, kdy tu vláda dělala ty strašné zákazy vycházení, protože to bylo na pohodu a nic se doopravdy nedělo. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (37 hlasů)

Anebo je to všechno jinak...Nemůžete přečíst všechno, co se zde nakydá, takže předpokládám, že ten pokus s mariňáky provedený dvěma vědeckými institucemi vzájemně spolupracujícími jste asi minul. Stejně tak já už se nemohu a ani nechci prohrabat vlákny, kam jsem to 2x vyvěsil neb bych skončil ráno! Těch vláken o koroně je tu víc než máku v Jižní Americe :)
Ve stručnosti....přes 1800 mariňáků bylo rozděleno do dvou kontrolních skupin a každá měla jiný typ karantény. Ta jedna měla takovou izolaci, o které se nikomu z nás civilistů ani nezdálo. Kontrolní podmínky pro obě byly na bázi vojenské disciplíny a kontrolováni byli i kontrolující a testeři. Pokud byli pozitivní, byli okamžitě měněni. Po zkušební době se zjistilo, že infekce se snadněji šířila v té dokonale izolované skupině. Jak si tohle vysvětlujete? Nejsnadnější odpověď je, že je to rouhačská lež, protože to byl web zabývající se ekonomikou anebo to lež není?
Tohle je staršího data, ale dám to sem jako doplněk, protože se asi moc nezměnilo a jistě vzpomenete na chechtajícího se Jihokorejce, který u vás byl na návštěvě. Jediná novota je, že pediatr dětem porodil psa, který bude na podobných podkladech https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kvuli-tomuhle-na-jare-zav…
O tom co řekl pediatr na iDěsu jsem se už zmínil. Jak to, že náhle přiznal, že jen třetina úmrtí náleží Covidu? To můžu brát buď jako:
1. to poslední pro obranu vládní strategie nebo 2. příšerný bordel v lékařské statistice (o kterém se ví a zneužívá se pro jiné účely) nebo porušení stranické disciplíny za účelem předvolebního politikaření....třeba.
Každopádně mě napadá Sasin -:) Potřeba rozumných lidí beroucích věc vážně, ale bez hysterie. A organizátorů petic (třeba i korespondenčně, když se opizice tak snažila) navázaných na názor těch prvních, kterým by šlo o exaktní vědeckou pravdu a ne o bakšiš a trafiky. No, že jsem naivka se o mě ví, tak vlastně o nic nejde a dál budeme pokračovat v té hře na slova a konspirace, aniž by jsme to coby voliči "padlých andělů a andělů, co ještě padnou" měli šanci nějak vyřešit.
Aneb slovy se člověk nenají, natož aby se případně vyléčil. I když opravdu existují tři medikamenty (nezaměňovat s léky!) Pějme píseň dokola.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...jsem stejně, blbec, skončil ráno :)

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

nechápu tu izolaci, tedy u te dokonaleji izolovane dochazelo ke kontaminaci vnejsiho prostredi? Protoze izolace skupiny je o zamezeni kontaminace vnejsiho prostredi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proboha prezentovat něco tak blbýho.........

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

a kritiků mně pobavila na
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zacal-padat-snih-Kalamita…
docela srandy kopec, dobré čtení před spaním pro bábu jedovatou....
Jinak připouštím, že B udělal chybu, když se snažil a snažil a snažil, navzdory těm polenům a vidlím co mu do toho snažení házeli, to zvládnout sám. Měl jim to předat hned zkraje, ať krajánci ukáží, co dokáží. Ale při té jejich kvalifikaci, třeba ten náš umělec... jejda...
Aby jedna měla obavy vylézt z baráku. Když hytrejm nestačilo že koldokola nám dali stopku, jakpak to bude včil.....Zima by měla být do konce února, abych to nezakřikla tož uvidíme.....

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže to tady budeme mít jako v Bělorusku? :)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je teď ta karta o kterou se hraje. Bude to horší nebo lepší? Pokud to bude lepší, tak je Bartoš premiérem a Babiš definitivně v loji. Ale pokud to bude horší než teď, je Babiš pevně v sedle. 

Mimochodem - tu a tam probleskne článek, že v Bělorusku mají také nějak moc mrtvých oproti jiným rokům. Jen jim neumírají v přetížených nemocnicích, ale doma. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

To je právě to, co by mne hodně zajímalo, co se tam děje a z více na sobě nezávislých zdrojů...

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Zavřelo hranice a basta. Ven jo, ale zpět ne.
Což je zásadní rozdíl oproti ČR.
ČR se bez nouzového stavu nemá jak bránit proti zanesení infekce zvenku.

Německo už zareagovalo, vyhlásilo ČR za území s novou mutací viru a zavřelo hranice. Nejen Bavorsko, ale už i Sasko.
https://www.welt.de/politik/ausland/article226196579/Grenzschliessung-D…

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

hranice s Ruskem nejsou zavřené a v Rusku jsou také nakažení.
Spíš bych tipoval, že Bělorusko má násobně více lůžek na 1.000 obyvatel a odpovídající množství personálu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten původní, z Číny, to nebral tak hákem. Vypadá to na horší průběh.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A ještě jedna poznámka. Teď je ideální chvíle na vystřídání neoblíbeného ministra Blatníka. Samozřejmě nebude odejít, bude rezignován. Tipuju, že to nastane dnes tj. 12.2. v 10.00 Řekne, že bez nouzového stavu se nedá pracovat  a rezignuje. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Kdyby to udělal Babiš, tak by to bylo špatně.

Babiš bude mít móóóóc práce s volbami :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

je jednou poprvé. Je potřeba si vyzkoušet všechno. Teď začíná boj právníků a je docela možné, že od pondělí nebudou mít živnostníci nárok na kompenzace od státu. A to teprve bude ficak. Kraje to asi neutahnou.

Čím dál víc se mi zdá, že to je ještěrova práce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také to tak vidím... Starý Ještěr hodlá politiku opustit ve velkém stylu a Babišovi ještě jednou zachrání zadek. A ten mu bude muset lízat čižmy do konce života. Máme se na co těšit. A hlavně... teď je důležité jít proti proudu. Jestli všichni zamíří do hospody a na sjezdovku, tak já zamířím do betle a uděláme si se ženou šestého potomka. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Jak Vidláku může starý ještěr Babiše zachránit? Opravdu, v čem a jak?

Zatím bez slepic

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

.. že to je ještěrova práce." - To je tutovka. Dokonce to vypadá, že Starý Ještěr koordinuje celou východní Evropu ...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Že by úkoloval i Voloďu, takže vlastně má na svědomí novičok, ricin i americké volby?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putin sám dobře ví, co má dělat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

ale každý správný státník má své poradce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

protože pro to nemají ŽÁDNÉ zákonné zmocnění.

Dle platných ústavních a běžných zákonů mohou hejtmani toto:
- rozhodnout o ukládání pracovní výpomoci nebo povinnosti poskytnout věcné prostředky k řešení krizové situace,
- nařídit bezodkladné provádění staveb, stavebních prací, terénních úprav nebo odstraňování staveb za účelem zmírnění nebo odvrácení ohrožení,
- nařídit hlášení přechodné změny pobytu osob,
. nařídit použití občanů povinných civilní službou k realizaci krizových opatření,
- nařídit vykonávání péče o děti a mládež, pokud tuto péči nemohou v krizové situaci vykonávat rodiče nebo jiný zákonný zástupce,
- zajistit přednostní zásobování dětských a zdravotnických zařízení a ozbrojených bezpečnostních a hasičských záchranných sborů,
- zabezpečit náhradní způsob rozhodování o dávkách sociálního zabezpečení (péče) a jejich výplatě.
- nařídit zákaz vstupu, pobytu a pohybu v rámci hranic kraje, okresu, obce

A to je asi tak vše. Krajští právníci budou mít plné ruce práce s tím, aby jakékoli optaření řádně zdůvodnili. Protože pokud se tak nestane, tak vláda opatření nebo rovnou celý stav nebezpečí zruší.
Zahumenští už se postarají, aby krajské úřady nezmohly pokud možno vůbec nic.

A co se týče SPD - ať jde do hajzlu. Omlouvám se za hrubé výrazivo, ale mé nasrání je silnější než mé lepší já.
Stejným směrem ať táhne hateman Kuba & spol. Do včerejška měl plnou mordu toho, jak kraje zvládají epidemii NAVZDORY vládě. A náhle, když má volné ruce ke konání, tak chce, aby jim vláda řekla, co mají hatemani dělat. Nasrat. Ať se předvedou, blbečkové namachrovaní.

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

A ještě přidám Občane jednu věc - hejtmani nemají žádnou imunitu a trestní sazby jsou vysoké. Takže jedeme z kopce. Ale chtěli to tak, budou to tak mít. Příští víkend už budeme mít první signály, co nám epidémie dělá. A jinak se přidám k Vašemu zvolání: Nasrat. Ať se předvedou blbečkové namachrovaní. 

A já budu mít o čem psát. 

A chřipečkáře snad začnu i litovat. Chudáci. Ještě netuší, co je teď čeká. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Hatemani NESMÉJÍ vyhlásit stav NOUZE.
POUZE stav NEBEZPEČÍ. Což je mnohem méně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Když se dohadovala opozice s vládou, padaly různé návrhy a ve hře bylo plno možností.
Jednou byl taky návrh jednoho z opozičních lídrů (bude zajímavé zjistit, kterého), že by nouzový stav mohl být prodloužen ještě o týden či dva týdny, ale jen v případě, že se k tomu připojí všechny strany opozice. K tomuto! návrhu se Okamura nepřipojil a partička ODS, TOP, STAN a spol. to využila. Jak prosté, milý Watsone!
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-snemovny-nouzovy-stav-blatny…

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

No jo Aleno, ale kdyby Okamura kývl, nebyl by zachován nouzová stav? Nebo je to podle Vás dobře, že byl zrušen? Nejde přece o Babiše či kohokoli jiného. Buď požár je nebo není. Buď je nouzový stav nutný nebo ne.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)