Velký .......

Autor

Krátký úvodník tentokrát o Okamurovi osobně: 

Na jeho fejsbůku jsem našel krásný, jasný, zřetelný a úderný text, který perfektně demonstruje, co je náš nějvětší problém... Posuďte sami: 

Lockdown není řešení

Milý Tomio... a uměl bys napsat podobně krátký a úderný text, co je řešení? Uměl bys napsat třemi čtyřmi větami, jak si to řešení představuješ? Tohle totiž poslouchám už od jara. Že lockdown není řešení. Ale zatím jsem nikdy neslyšel o nikoho z opozice, co by tém řešením mělo být. Krásně jsi se vymezil vůči Andrejovi, ale víš... já bych rád volil ne proti něčemu, ale pro něco. Já Andreje nemiluju. Nejsem s ním nijak duševně zpřízněn a klidně ti to můžu hodit. Ale víš, mohl bys říct, jak si ten svůj boj proti pandemii představuješ. Nerad bych zjistil, že jsem volil jako řešení, že budeme epidemii ignorovat, že se vykašleme na naše tatínky i maminky. 

Ty jsi politik. Měl bys umět vytáhnout do veřejného prostoru nějaké pěkné heslo, které by vystihovalo, co máme dělat. V této chvíli má Andrej náskok - on si totiž na svoje pomyslné plakáty tiskne: "Lockdown je řešení" . Dokonce si tam může připsat: "Jediné, které máme". Může si to tam připsat, protože sakra ještě nikdo z opozice nepřišel s ničím jiným.  

 

A teď už dnešní článek: 

Kdykoliv napíšu nějaký článek o koronaviru, vždycky se v diskusi najde alespoň jeden člověk, který napíše, že covid je zástěrka pro tzv. Velký reset, nebo Velký restart. Zpravidla k tomu přidá nějaký odkaz, nebo sám napíše o tomto Velkém restartu pár vět. 

Nejzajímavější na tom je, že každý si ten velký restart představuje trochu jinak. Žádné odkazy nevedou k jednomu zdroji, ba ani ke dvěma zdrojům a tak si můžeme přečíst, že se jedná o velké spiknutí velkých elit, které se chtějí dostat do našich peněženek, chtějí si rozmnožit svoje bohatství a upevnit si nadvládu nad poddanými.  Koronavirus jim poslouží jako záminka k závěrečnému útoku. 

Takřka nikdy se nedozvíme, jak to chtějí konkrétně udělat. Dojde ke krachu na burze a bude následovat hyperinflace, která ve velmi krátkém čase sežere úspory všem, co je mají? Bude při tom nějak ošeřeno, aby naopak dluhy na hypotékách rostly spolu s inflací? Nebo jednoho dne zjistíme, že bankomaty vydávají jen 500 Kč denně? Nebo prostě přijde jednoho dne Babiš na tiskovku a oznámí, že bankovky se mění v poměru 1:20, jako to bylo v roce 1953? Nebo prostě dostaneme pokyn, že všechny hotové peníze se musejí okolkovat, jako tomu bylo v roce 1919? 

Nebo prostě bude obrovská nezaměstnanost, lidi prodají všechno co mají, ba i sebe, jen aby měli kus žvance? Nebo média vygenerují nějakého mesiáše typu Minář a budou ho adorovat  tak dlouho, až bude zvolen a on pak udělá další privatizaci i těch posledních zbytků národního bohatství? Nebo nás prostě Němci zaberou? Poláci nás zabero? Nebo Rusové začnou šturm na Berlín?  Nebo něco jiného? 

Vždycky, když tu floskuli o Velkém resetu/restartu uvidím, vždycky si vzpomenu na moje tři roky staré články a diskuse pod nimi, kde jsme už dávno pradávno došli k tomu, že dluhy všech západních států jsou v podstatě nesplatitelné. Že se peníze tisknou naprosto volně, nejsou ničím kryté a zřejmě jich je na světě mnohem víc než všechno světové bohatství dohromady. Už dávno jsme mluvili o tom, že drancování půdy se dříve nebo později musí projevit. Stejně tak že se projeví ekonomická síla Asie, protože tam jsou všechny továrny. Tam jsou generátory bohatství, tam jsou generátory skutečné hodnoty a tohle všechno se dříve nebo později projeví. 

Kdysi jsem psal článek o tom, že ve Vidlákově si místní evangelíci postavili poslední toleranční kostel na našem území. Sotva ho dostavěli, pominuly toleranční předpisy a místní křesťanstvo hned založilo tzv. věžní fond. Chtěli si našetřit na věž. Nikdy toho nedosáhli. Když už to skoro měli, přišla nějaká ta měnová reformička, která je o všechno zase připravila. Pokud jsem dobře počítal, bylo těchto reforem od roku 1848 do roku 2000 sedm. Průměrně každých 25 let přišel nějaký "malý restart", který je obral o tolik, že věž byla zase v nedohlednu. Naposled to bylo n azačátku devadesátých let, kdy jsme měli opravdu vysokou inflaci. Klaus.... 

Co veřejně vystupuji, píšu o tom, že současná situace nevydrží věčně. Že dluhy jednou budou muset být vymazány, protože není reálné je splatit. Že dojde k opětovným velkým majetkovým přesunům, protože současné poměry vyhovují stále méně lidem. Píšu o tom, že to budou těžké časy na které je třeba se připravit. Na stejné problémy upozorňuje třeba i Petr Hampl ve svých knihách. Současná situace je neudržitelná. Drancuje se půda, majetky se soustřeďují u stále zmenšujícího se počtu bohatých,  byrokracie je už regulérní parazit,  sice máme volby, ale každý politik pak padne mezi stovky náměstků, úředníků a dalších šimlů, kde nemá šanci nic udělat. Ceny nemovitostí se leckde už naprosto utrhly z řetězu. Když mizerná ratejna stojí deset milionů jen proto, že je blízko u Prahy a MHD je hned venku na chodníku, tak je někde chyba... 

Sakra, vždyť o velkém resetu mluvíme už celá léta. Mluvili jsme o něm před covidem a budeme o něm mluvit i po covidu. Přemýšleli jsme, co bude impuls k tomu, aby se to celé spustilo. A ano... jeden z krásných impulsů teď zažíváme ve svém okolí. Nezvládnutá epidemie po celém západním světě. A i kdyby covid dneska zmizel, našlo by se něco jiného. 

Ono totiž nejde o covid, ale o to, že současný západní svět je neudržitelný. Ono je totiž úplně jedno, jestli jste rozhazovační nebo šetrní, je úplně jedno, jestli vládne Babiš nebo Bartoš - všem nám rostou dluhy. Je jedno, jestli máte hypotéku nebo jestli máte v bance milion, stejně všichni dlužíme. A dlužíme mohem víc, než je v bankovních statistikách, protože dluhy na vydrancované zemi, na nenarozených dětech, na nepostavených továrnách, ty nikde vedené nejsou. Ale o to víc budou přírodou vymáhány. 

Vy kdo teď přicházíte s Velkým restartem, tak přicházíte s křížkem po funuse. Samozřejmě že se covid hodí. Samozřejmě že se už léta jen čeká na impuls, díky kterému bude možné všechno přeformátovat. A vy - co si myslíte, že to mají na svědomí nějací ilumináti nebo Gates, vy jste si jenom nevšimli, že my tady na Západě jsme už jen vystrkov, kde chcípl pes. 

Podívejte se na Asii - Čínu Taiwan, Koreu, Japonsko.... Všude se s covidem vypořádali ajn cvaj. Pár rychlých lockdownů, nějaké sledovací aplikace, nemocnice postavené za deset dní, disciplinované obyvatelstvo a ejhle - továrny jsou plné lidí, zboží se chrlí na tři směny, lidi chodí do kaváren i hospod, na trzích se opět vaří netopýři. Jasně - my tu máme tu svobodu, nejsme poslušné opice, jako v Číně. A ano, máme tu větší svobodu než na Taiwanu i v Jižní Koreji, máme tu víc svobody než v Japonsku a klademe větší důraz na lidská práva... Ale k čemu jsou všechna ta lidská práva? Ta rozhodovat nebudou. Rozhodují ty továrny, zaměstnanost, plné tržnice i bary. Protože za touto ekonomikou jsou banky narvané penězi, kasárna narvaná vojáky, polygony plné raket a tanků a přístavy plné obchodních i válečných lodí. 

Proto Austrálie a Nový Zéland zvládají covid lépe. Oni totiž do té Číny šilhají. Jejich tajné služby jim píší svodky o tom, kolik lodí se zase v šanghaji spustilo na vodu, kolik se postavilo nových překládacích terminálů, kolik se postavilo kilometrů dálnic, kolik se postavilo továren.... a také kolik se postavilo tajných základen, muničních skladů, raketových sil, elektráren a kolik se vypustilo družic. Oni narozdíl od nás vědí, že si nemohou dovolit naší ležérnost a ani naše lidská práva. Protože lidských práv se nenažereš a také jimi nezachytíš kulky. 

Přitom před osmdesáti lety tam měli také to velké... Velký skok  následovaný hladomorem.  A byl to přesně takový velký skok, který se teď chystá u nás. Také tam dělali reformy od stolu, rozhodovali z paláců v Pekingu, restartovali všechny staré vazby a předělali ekonomiku ve jménu pošahanéhé ideologie. A také měli spoustu mladých krásných a chytrých, kteří to vehementně prosazovali za každou cenu. 

A museli mít hladomor, museli mít všechno rozbité, museli být rádi za hrst rýže a čtrnáctihodinovou pracovní dobu, aby pak měli doopravdy z čeho dělat skutečný Velký Restart. Museli mít miliony lidí, kteří pracovali nejlevněji na světě za cenu obrovských osobních obětí, aby se další generace mohla mít líp a aby dneska mohli mít největší střední třídu na světě. Nejdřív museli mít miliardu hladových lidí a až pak měli nejlevnější pracovní sílu, která nebyla vůbec zpovykaná,  ale byla pěkně spokojená se svým údělem, protože celý den v továrně byl lepší než celý den v chatrči o hladu. 

Podívejte se na naší EU. Vždyť my už jsme na ten náš Velký skok nachystaní. Už formátujeme ekonomiku ve jménu zelené ideologie. Už teď si ničíme poslední zbytky hi-tech průmyslu ve jménu emisí s e kterými si největší ekonomika světa nedělá vůbec hlavu. Jo a víte, rpoč si s nimi nedělá hlavu? Protože ví, že ekologie je především efektivita  a ne  ničení.  Že dnešní vysoké pece budou za dvace t let úspornější, dnešní motory za dvacet let sežerou méně, že  je zapotřebí využít všechny zdroje a pokud se budou využívat, zbydou peníze i na zalesňování, obnovu půdy i řek.  

Jestli jsou tu nějací ti ilumináti, tak z toho nebude žádná jejich nadvláda, ale jen bordel. Gatesovi, Uršulce Lejenové a dalším se povede jen to, že tu nezůstane kámen na kameni a nezůstane nic ani z jejich bohatství. Ještě rádi to všechno prodají číňanům. A my také. A dovolujeme, aby nám tu rostla kvalitní Maova mládež, která se pak postará, aby všichni lépe a radostněji ničili všechno, co má ještě smysl. 

A pak - až projdeme stejou zkušeností jakou prošli naši pradědové za války a jakou prošli Číňané za Maa -  až budeme tou nejlevnější pracovní silou na světě, pak se nejspíš i tady něco změní. Ale do té doby se s velkým resetem bavíme o něčem, co přijde tak jako tak. Vlastně si přeju, aby to přišlo co nejdřív. Protože i bordel bude lepší než zorganizovaná zelená mládež. V metodách se od té Maovy nebo Hitlerovy lišit moc nebudou. Vlastně mám jen malou útěchu - že jsou zpovykaní a neschopní pohybu. To by nám mohlo trochu pomoci. Ale nespoléhal bych na to. 

Velký reset přijde. A covid ho jen trochu urychlí. Jsme totiž zapadákov. Neumíme se vypořádat ani s tak jednoduchou věcí jako je koronavirus. Ten koronavirus se kterým se Asie vypořádala až nechutně snadno. 

Jo a mimochodem - ta asijská dominace a rostoucí síla nezmizí ani když budeme covid ignorovat a nezmizí ani kdyby teď všichni kolem Uršulky otočili a přestali s prosazováním nesmyslů. Ta zmizí až po letech letoucích tvrdé práce, tvrdého učení, pragmatického hospodaření, po opětovné výstavbě průmyslu, po rocích odříkání a utrhování od huby.  Rozhodně nezmizí tím, že najdeme v jeskyních všechny ty americké pedofily, co řídí Bidena, nezmizí tím, že někdo odstřelí Gatese, nezmizí ani tím, že někdo oběsí všechny v Římském klubu i v Aspen institutu. Nezmizí tím, že někdo odhalí ten údajný kompars v prázdných nemocnicích a už vůbec nezmizí tím, že se dobereme účelu vypuštění covidu. Zmizela by tím, že se s covidem vypořádáme levou zadní. Ale k tomu máme stejně daleko jako k opětovnému vybudování hospodářství. 

A lidská práva? Ta v tom nehrají vůbec žádnou roli. Už jsme jim obětovali jen  u nás  skoro dvacet tisíc lidí a žádný náskok vůči diktátorské Asii jsme nezískali. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (111 hlasů)

Komentáře

by se ještě řešila razítka a povolení

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nezlobte se, ale hi tech tlačené Grétou a pohádkami o prospěšnosti a nutnosti bojovat s uhlíkem to celé posazuje na hrnec.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sme zivot na uhlikovej baze ... bojujeme proti uhliku ... a este to povazujeme za dokaz inteligencie

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

v Právu byl teď článek o Ferdinandu Porsche,on byl fanda do elektřiny, potají elektrifikoval domácnost a začínal u Spojených elektrických závodů ve Vídni a vynalezl kompaktní nabojový elektomotor a privezly zlatou medaili ze světové výstavy. kde automobily Lohner a Porsche na elektřinu vzbudily ohlas. Pak se však ukázalo,že benziňáky jsou výkonnější a elektromobilita vzala za své a to byl rok 1910

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A chvilku na to se ukázalo, že nafta je ještě výkonnější a sověti jima projeli jak nůž máslem :-D
Porsche s těmi nápady dojel spíš na nedostatek mědi- blbá doba...

PS: Kdysi jsem viděl tuším v TopGearu, nějaký elektromobil z roku cca 1920: rychlost 100km/h, dojezd 150km.
Kde je teda ta dnešní inovace?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Porsche nikdy neměl potřebu stavět mašinu vhodnou pro velkosériovou výrobu. VW Brouk a odvozené konstrukce jsou vyjímkou z pravidla. Skoro všechno, co zkonstruoval byly složité a výrobně náročné solitéry. Auta i tanky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

počkejte si ještě tak 5-10 let a jasně to uvidíte.
Ale benziňáky a elektromobily budou koexistovat dalších 30-50 let, co budepak nevím

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

Koexistence budiž, spíš bych to nazval symbiózou.
Pokud existuje efektivní spojení elektro a spalovacího auta, je to hybrid.
Vysoká cena elektromobilu znemožňuje jeho skutečné využití tam, kde je to opravdu vhodné, tj. ve městech (to dělají automobilky naschvál, není to výrobní cenou baterie).
Na delší vzdálenosti nebude bateriový elektromobil nikdy dostatečně efektivní. Tam by potom přicházely do úvahy spíš trolejové napájecí systémy....jo to už vlastně máme- říká se tomu vlak :)

Největším problémem toho všeho (včetně obnovitelných zdrojů) není neefektivita, nebo slepá ulička, el opačná psychologie.
Stejně jako u Babiše- dokud ho budou bít za každou blbost, tak bude king.
Kdyby se v době boje mezi párou a ropou tlačily spalovací motory politicky, tak by rozvoj automobilismu přišel mnohem později.
Dokud se bude elektromobilita prosazovat politickým nátlakem, tak nebude nikdy přijatá, jako možná efektivní náhrada spalováku.
(to že je to technicky blbost teď pominu)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Milane, nemůžete věřit všemu. Věda Technika Mládeži taky psala o technických zázracích při zavodňování pouští v Kazachstánu. Všechno super, všude zeleno! Výsledek se objevil po mnoha desetiletích. Louže, co zbyly po Aralském moři jsou ještě na gůglích mapách vidět.
Všechny ty zázračné technologie, co fungují v laboratoři dávají vzniknout článkům, které snílky, bez urážky, vašeho typu nadchnou. V praxi nefungují.
Doporučuji vidět realitu, kdy v osnovách škol ruší výuku Newtonových zákonů.
https://pravyprostor.cz/newtnovy-zakony-uz-nemaji-patrit-do-zs-multikul…
Všiměte si, že zrušili i výuku Ohmova zákona. To by vás mělo zajímat nejvíc, neboť ten platí všude tam, kde proudí elektrická energie. Jedno z jakého zdroje. A žádné politické rozhodnutí jej nezmění, je to zákon přírodní.
Jsem zvědav jak tito absolventi budou sedět ve velínech řídících toky energie ze solárních panelů a zvláště z atomových elektráren. Toho se, vzhledem k mému věku nedožiji. Ostatně, pokud budou úspěšní, tak si troufám říci, nepřežije to nikdo.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

podle prezentací, které odtama mám, je to fantastické, ale stejně mne zajímá, co že bylo/je v těch Muskových !vláčcích/rádoby pomáhajících spojení, kromě výzvědných přístrojů dalšího. Kdyžy že to byly vypuštěny první? A taky aby on nebyl jen bílý kúň, při jeho CV, který kraje mocné. Protože to muselo stát kopu / mraky peněz a na to neměl... tak odkud???

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

..... kryje .....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že zázraky Elona Muska fungují na dotace. Vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, nebudu hodnotit Okamuru, ale jenom konstatuji, že nyní sehrává:

1. Roli užitečného idiota pro opozici, kdy Mouřenín sehraje roli, a může jít.

2. Druhá role, významnější, je role lakmusového papírku naší politiky.

K prvnímu bodu se nemá cenu vyjadřovat, je to jasné.

Druhý bod je významnější.
Sbírá podpisy k vyvolání hlasování ke zrušení nouzového stavu, k čemuž mu chybí podpisy, tím postaví opozici do neřešitelné situace.

Opozice tvrdí, že Nouzový stav je protiústavní, proto by měla podepsat a hlasovat ke zrušení.
Zrušením Nouzového stavu však přebere veškerou zodpovědnost za COVID, a vše hodí na Hatemany.

Když nepodepíše a nebude hlasovat, tak nemůže tvrdit, že Nouzový stav je protiústavní, nemůže podat podnět nějakému soudu, aby odvedl špinavou práci za ně.

Opozice chtěla zůstat za bukem, a jenom poštěkávat jak ratlíci.

P.S. Lockdown stejně bude, až to propukne, všichni se vzájemně natrasují, a bude po švestkách, a bez náhrady .

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

ano, jakmile se pošlou děti do školy s povinným testováním flusanců vznikne teprve ten správný chaos. Každé pozitivní dítě automaticky vyvolá karanténu celé rodiny. Na jednu stranu nám to může pomoci, ale díky nemalému procentu falešné pozitivity a negativity to bude docela maglajz.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Po chaosu přichází uklidnění....
Dumal jsem nad tím, jak moc se projeví povinné testování ve firmách (u nás to teda budí hrůzu) a školách.
Někde jsem pochytil, že u Admirála se to děje a podobné ná/výsledky to bude mít i jinde.
Lidi si začnou dávat pozor, začnou se víc snažit. (Jednu dvě karanténky a jste jak ostříž).

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

jací jsou to chudáci, společenské kontakty a pod. právě ti absolventi sociálních studií. Co já pamatuju, tak každý den bez školy byl terno. A to jsme neměli počítač, tablety debiltelefony a pdobné vymoženosti. A když tak koukám po okolí z balkonu, nevidno, že by ty procházky rodičů s dětma a psama po venku jim nějak vadili..Spíš naopak. A v i šalinách mámy a tátové s děckama vesele komunikují, což dřív nebývalo. Myslím, že mají docela obavu, aby se neobnovovaly tyto rodinné vztahy... jinak to není možné.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Stručný pohled na hranice kotlinky - u Vlka dnes ke Katalánsku. Zajímavé.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono se začíná zase vyplácet k Lupusovi nakouknout - teda ne že by često neperlil, ale na druhé straně zaujme lecčíms co nutí žhavid šedé buňky mozkové..... a poslední debata na Terase u Tarase - myslím opravdu debata se dostala na opravdu na neskutečnou úroveň - teda až filosofickou, dnešní oficiální filosofie se na něco takového nezmůže ani náhodou - schvélně neuvedu ony diskutující, ale pro mnohé, co takjy chodí do hodovní síně Bavorovy nejsou neznámí. Godote nakoukni!!

K Japončíkovi - jednak Čína a Japan jsou naprosto odlišné světy se svojí historii a kulturou a pak je to mimoň - naprostoi nepoužitelnej politikař. Bože nás před ním chraň.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Jak se jedná o zahraničí, tak je analytik.
Jak se jedná o "kotlinku", tak se třese vzteky a na AB a MZ reaguje jak býk na červenou...

Nebo je analytik i u nás a my to prostě nechceme chápat... ;)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tomio je politický podnikatel, o tom není sporu. Jenomže..... vždycky je nějaké "jenomže".
Jenomže za oponou koronaviru pracuje EU k naší imigrantské zkáze. Jediný viditelný subjekt, který se proti ním u nás vymezuje zcela nekompromisně je Tomiova SPD.
Žijeme v době až příliš mnoha protichůdných zájmů a vlivů. Dobré by bylo seřadit si je podle důležitosti, tak nějak každý sám pro sebe.
Mně to vychází, že krátkodobě je teď boj proti pandemii číslem jedna.
Ale dlouhodobě..... ti imigranti ála západní Evropa.
Pak další EU blbosti, třeba energetické (ale i jiné)
Proto Tomia i přes jeho současné blbnutí nezatracuji a nevolám hystericky "tomu už nikdy!".

Vůbec by mě zajímalo, jak západoevropské vlády řeší protiepidemická opatření v nogozónách…. To musí být lahůdka, ale o tom nikde nic, téma imigrace a islám atd. zcela vymizela z povrchu našeho světa. Témata vymizela, ale problém zůstává (pokud nenarůstá), rozhodně nemizí.

P.S.: Po klausovsku vytýkám před závorku celkovou škodlivost EU. Přijde mi to legrační (tento bonmot není můj původní). Pandemii chtěl Lejnová a její pobratimové řešit z bruselských výšin pro celou EU, nakonec to spadlo na kraje, přičemž níže už to snad ani nejde. Jak se módně říká - signifikantní.

P.P.S.: Moje zloba směrem k EU neznamená, že snad nevnímám zcela idiotské chování významné části mých spoluobčanů, prohnilost české politické scény atd. O tom bych mohl jistě pokračovat ještě dlouho. To jenom, že EU nám do toho našeho tradičního bordelu směruje ještě další a další a další a další...… bordely jiné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Mně to vychází, že krátkodobě je teď boj proti pandemii číslem jedna.
Ale dlouhodobě..... ti imigranti ála západní Evropa.
Pak další EU blbosti, třeba energetické (ale i jiné)
Proto Tomia i přes jeho současné blbnutí nezatracuji a nevolám hystericky "tomu už nikdy!"."

Zastávám přibližně stejný názor. K Vašim bodům za mně připojuji "v SPD jsou lidé z levicového spektra (Foldyna, David), kteří pro mě představují mně vyhovující levicový přístup k řešení problémů." Z toho důvodu odpustím Okamurovi to, co neodpustím Trikolóře, která se díky VKst začíná profilovat jako nesmyslně ideologická pravice.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je fakt, že paralelní arabská nebo spíše imigrantská ekonomika jede podle svého a žádné lockdowny neřeší, viz dění v Belgii. Jedině, kdyby byly absolutní uzávěry na hranicích, jak to máme my ze Saskem, potom by je to trochu postihlo. Roušky nosí radostně, jednak si připadají jako doma a jednak při jejich běžné kriminální činnosti se propadají do anonymity. Očkování nebo jiná ochrana je vůbec nezajímá. Jediné , nad čímž bědují jsou uzavřené kebaby, resp. jenom otevřená okýnka. Nemůže se sedět vevnitř , což má za následek citelný propad tržeb. Jinak svoje trhy organizují Covid necovid (viz opět Belgie).
Takže závěrem asi jsou nějak rovnější, že se jich covid opatření netýkají a nejsou nijak zásadně vynucována?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych to nenapsal. Pět slepitz.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tu někdo kdo hlasitě protestoval, když znamenití neschopní dostávali za věrné služby trafiky v Bruselu?

Neměli tam odcházet ti nejlepší z nejlepších místo těch, co v domácí politice už zklamali?

Za nás třeba pan Špitla, syn komunistického funkcionáře a mistr, co dostal ČSSD ze 30% na 8% nebo kolik to přesně bylo?

Podobně to dělali všude po Evropě, tak kdo se čemu diví.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Čmoude, kde je ta lampárna, kam jsem měl jít a protestovat?

Kde je?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Že ji musíte taky trochu hledat, taky si trochu lámat hlavu.

Kdo je tam tak posílal?

Jejich kumpáni z partaje či z parlamentu.

Tak asi tam.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

je to podobné. Stejně jeden z navrhovaných vlastiškůdců vyhraje, i když ho volí třebas jen 8 tisíc občanů (jako Vystrčila, anebo Štětinu).
Snad jen pan David v EU pracuje za zájmy ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ke Godotovi - Migrace a Japončík - to je pravda, ale -- aby nakonec to jediné nebylo k ničemu protoře být proti bez alternativy je k ničemu.

Na ty NO GO zony jsem opakovaně taky myslel - podle mne je to tikající bomba a napadá nne že bez nich by na tom byli o hodně líp - že je to rezervoar odkud se to opakovaně rozlejzá - jako u Židů ti ortodoxní. Navíc asi nejsou NOGO zony zachycené ve statistikách, stejně jako bude problém s očkováním.

Jinak si všimněte jak jedem z kopce - zítra zase přes 10 000 - tutově. Začíná být zajímavě.

A tohle jste četli?
http://casopisargument.cz/?p=34320

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

….. je muslimská neimigrace.
To mi nepřijde složité.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a nadpočetní jsou ti druzí, my ne. Blahobyt na úvěr je dobrá finta, volitelná. Demokratická lež. Tak ještě lež a počkej, až přivezou krosany a kafe. Melta už byla a cikorka taky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý by hromadil jen majetek, ne práci. Bez práce JSOU koláče. A to je celý průser lidského směřování.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlaku pises:

Nebo prostě přijde jednoho dne Babiš na tiskovku a oznámí, že bankovky se mění v poměru 1:20, jako to bylo v roce 1953? Nebo prostě dostaneme pokyn, že všechny hotové peníze se musejí okolkovat, jako tomu bylo v roce 1919?

Klaus proste rozhodl a devalvoval + inflace a výsledek stejný, ale podstatný rozdíl ani ty to nebereš jako okradení/reset i když se přišlo o peníze taky :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Ale beru... Inflace je další daň. Svým způsobem už přesluhujeme. Měnové reformy jsou tu v podstatě každou generaci a některá to stihne i dvakrát. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Myslím, že je to trochu jinak. Základním problémem i rozporem kapitalismu je to, že v interaci dělník-kapitalista nemohou vzniknout peníze na zaplacení zisku (nadhodnoty) a z toho následně plynou všechny ostatní problémy. Zkuste si jen tak cvičný příklad jeden kapitalista ve městě - jak může dosáhnout zisk a co musí udělat aby se mu vrátili mzdové náklady?
Inflace (mimo jiné) je důsledkem fetišismu peněz za kapitalismu, kdy se dává přednost umělé inflaci místo přirozené deflaci z důvodu zvyšování produktivity práce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

pokud by byla deflace, nemohou banky tisknout nekryté peníze

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Výrobní vztahy vždy pokulhávají za rozvojem výrobních sil, až do “revoluce”, v níž nastanou přesuny majetků a jede se znova. Snahou vidláků je ... pozorovat tyto události z bezpečí domova, z tepla domácího krbu a světla voltaických panelů svého ostrova blahobytu. Kovid do toho hodil jen RRR a časový posun. Každý chce být za vodou a ignorantem bídy. Ne každý na to má mentální a ekonomickou sílu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Být Vidlákem, tak ty zkazky o komunistech a padesátých letech beru poněkud s rezervou a více věřil logickým úvahám co je a není možné či pravděpodobné než báchorkám z pera Roberta Conquesta a podobním.
Například měnová reforma v roce 1953 byla naprosto standardním měnovým nástrojem, jak ekonomika založená na plánování potřebovala mít pod kontrolou i měnu. Mimochodem v rámci měny došlo k jednorázové velké deflaci viz https://www.historie.cnb.cz/cs/menova_politika/prurezova_temata_menova_…. Následně (o čem se nemluví vůbec) došlo v roce 1956 k relativně velkému snižování maloobchodních cen potravin i průmysového zboží.
Komunisté od padesátých let postavili za každé desetiletí několik přehrad a elektráren (mimo jiné), což vyžadovalo dobré plánování, technické znalosti i schopnost dosahnout plánovaných cílů (to píši proto, ne že bych je chtěl chválit, ale kecy jak byli totálně neschopní prostě neodpovídají realitě). Co z toho máme dnes? Konzum, neschopnost naplánovat v hospodářství na úrovni státu cokoli, totálně zblblou a rozhádanou společnost, mláděž bez vzdělání a manuálních schopností a totální politickou závislost na USA a EU.

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Měnová reforma okradla lidi o úspory.

Co máme dnes je přeci také dílo komunistů nebo zase budete tvrdit, to nejsou ti praví komunisté?

Kdo dělal všechny ty ředitele a náměstky, co privatizovali a tunelovali?

Přece nebyly žádný čisky a velká výměna.

Co nám budete tvrdit? Že Klaus, Zeman, Tošovský, Dlouhý, Topolánek a další a další nejsou komunisti?

Že prožili celá život na západě, věděli, jak normální společnost funguje a pak to tady zaváděli? - Věděli prd, dělali tu to, co na školeních měli za obraz kapitalismu. - Vis exekuce. Neumíme to zorganizovat pod státem... jééé uděláme to soukromý. - Úplně šílený.
Bankovnictví - šílený. Neználek bankéřem hadr.
Stanovení kurzu koruny podle dotovaných potravin (jak to dělali vexláci) úplně šílené a za to se pak prodávaly továrny.
Komunističtí lampasáci za úplatek rozprodávající pod cenou vše, co v kasárnách našli.
Kdo se tam dostal jinej než komunisti? - Politruci odešli od útvaru kde sloužili, dostali nový papíry a šli jak kovaní demokraté k jinému útvaru.

Sametová revoluce byla komunistické "malá domů" "teď když jsme si nakradli, tak už platí soukromé vlastnictví".

Jen pořád lžete a lžete.

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

že vychovali vojenského kádra Petra Pavla a pak ho nasadili do gen. štábu NATO.
Tomu se říká plánování!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

To nebyli komunisti, ale lidi. Problém je ten (na který mimo jiné i komunisti dojeli), že lidská povaha se prakticky tisíce let nemění.
Když už jsme u toho Neználka, četl jste Neználek na Měsíci? Skvělá kniha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Jestli se lidská povaha prakticky nemění, tak byla hloupost se jí snažit předělat.

Měli to nechat tak, jak to bylo. - Jenže to by si nemohli nakrást, to by se nemohli drápat po hřbetech jinejch na posice, na který neměli.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

to přišlo ze západu a celé roky bylo podporované ze západu,jako ty barevné revoluce teď. Kde bral Havel bony na auto? Od komunistů těžko.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já sám jsem viděl v TV vykládat Tigrida, jak se mu s komunisty výborně spolupracovalo.

S těmi komunisty, co utekli po 68 na západ. Havel měl v Chartě plno komunistů... nebo spíše oni měli jeho.

To, že se komunisti sčuchli s západníma rozvědkama, z nich přeci nedělá o nic méně komunisty. Když podle všeho tak i vznikli.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

každý

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybyste to napsala celou větou, tak by to bylo jednoznačnější.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak nikdy jste neslyšela, že by charta byla podporovaná taky ze SSSR? Kdo si myslíte, že nad nima držel ochranou ruku?

Jak jste si až dodnes vysvětlovala, že s nima nezatočili jako se všema ostatníma?

Cibulka o tom píše pořád dokola, Dolejší o tom píše, Štěpán to popisoval.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)