Velký .......

Autor

Krátký úvodník tentokrát o Okamurovi osobně: 

Na jeho fejsbůku jsem našel krásný, jasný, zřetelný a úderný text, který perfektně demonstruje, co je náš nějvětší problém... Posuďte sami: 

Lockdown není řešení

Milý Tomio... a uměl bys napsat podobně krátký a úderný text, co je řešení? Uměl bys napsat třemi čtyřmi větami, jak si to řešení představuješ? Tohle totiž poslouchám už od jara. Že lockdown není řešení. Ale zatím jsem nikdy neslyšel o nikoho z opozice, co by tém řešením mělo být. Krásně jsi se vymezil vůči Andrejovi, ale víš... já bych rád volil ne proti něčemu, ale pro něco. Já Andreje nemiluju. Nejsem s ním nijak duševně zpřízněn a klidně ti to můžu hodit. Ale víš, mohl bys říct, jak si ten svůj boj proti pandemii představuješ. Nerad bych zjistil, že jsem volil jako řešení, že budeme epidemii ignorovat, že se vykašleme na naše tatínky i maminky. 

Ty jsi politik. Měl bys umět vytáhnout do veřejného prostoru nějaké pěkné heslo, které by vystihovalo, co máme dělat. V této chvíli má Andrej náskok - on si totiž na svoje pomyslné plakáty tiskne: "Lockdown je řešení" . Dokonce si tam může připsat: "Jediné, které máme". Může si to tam připsat, protože sakra ještě nikdo z opozice nepřišel s ničím jiným.  

 

A teď už dnešní článek: 

Kdykoliv napíšu nějaký článek o koronaviru, vždycky se v diskusi najde alespoň jeden člověk, který napíše, že covid je zástěrka pro tzv. Velký reset, nebo Velký restart. Zpravidla k tomu přidá nějaký odkaz, nebo sám napíše o tomto Velkém restartu pár vět. 

Nejzajímavější na tom je, že každý si ten velký restart představuje trochu jinak. Žádné odkazy nevedou k jednomu zdroji, ba ani ke dvěma zdrojům a tak si můžeme přečíst, že se jedná o velké spiknutí velkých elit, které se chtějí dostat do našich peněženek, chtějí si rozmnožit svoje bohatství a upevnit si nadvládu nad poddanými.  Koronavirus jim poslouží jako záminka k závěrečnému útoku. 

Takřka nikdy se nedozvíme, jak to chtějí konkrétně udělat. Dojde ke krachu na burze a bude následovat hyperinflace, která ve velmi krátkém čase sežere úspory všem, co je mají? Bude při tom nějak ošeřeno, aby naopak dluhy na hypotékách rostly spolu s inflací? Nebo jednoho dne zjistíme, že bankomaty vydávají jen 500 Kč denně? Nebo prostě přijde jednoho dne Babiš na tiskovku a oznámí, že bankovky se mění v poměru 1:20, jako to bylo v roce 1953? Nebo prostě dostaneme pokyn, že všechny hotové peníze se musejí okolkovat, jako tomu bylo v roce 1919? 

Nebo prostě bude obrovská nezaměstnanost, lidi prodají všechno co mají, ba i sebe, jen aby měli kus žvance? Nebo média vygenerují nějakého mesiáše typu Minář a budou ho adorovat  tak dlouho, až bude zvolen a on pak udělá další privatizaci i těch posledních zbytků národního bohatství? Nebo nás prostě Němci zaberou? Poláci nás zabero? Nebo Rusové začnou šturm na Berlín?  Nebo něco jiného? 

Vždycky, když tu floskuli o Velkém resetu/restartu uvidím, vždycky si vzpomenu na moje tři roky staré články a diskuse pod nimi, kde jsme už dávno pradávno došli k tomu, že dluhy všech západních států jsou v podstatě nesplatitelné. Že se peníze tisknou naprosto volně, nejsou ničím kryté a zřejmě jich je na světě mnohem víc než všechno světové bohatství dohromady. Už dávno jsme mluvili o tom, že drancování půdy se dříve nebo později musí projevit. Stejně tak že se projeví ekonomická síla Asie, protože tam jsou všechny továrny. Tam jsou generátory bohatství, tam jsou generátory skutečné hodnoty a tohle všechno se dříve nebo později projeví. 

Kdysi jsem psal článek o tom, že ve Vidlákově si místní evangelíci postavili poslední toleranční kostel na našem území. Sotva ho dostavěli, pominuly toleranční předpisy a místní křesťanstvo hned založilo tzv. věžní fond. Chtěli si našetřit na věž. Nikdy toho nedosáhli. Když už to skoro měli, přišla nějaká ta měnová reformička, která je o všechno zase připravila. Pokud jsem dobře počítal, bylo těchto reforem od roku 1848 do roku 2000 sedm. Průměrně každých 25 let přišel nějaký "malý restart", který je obral o tolik, že věž byla zase v nedohlednu. Naposled to bylo n azačátku devadesátých let, kdy jsme měli opravdu vysokou inflaci. Klaus.... 

Co veřejně vystupuji, píšu o tom, že současná situace nevydrží věčně. Že dluhy jednou budou muset být vymazány, protože není reálné je splatit. Že dojde k opětovným velkým majetkovým přesunům, protože současné poměry vyhovují stále méně lidem. Píšu o tom, že to budou těžké časy na které je třeba se připravit. Na stejné problémy upozorňuje třeba i Petr Hampl ve svých knihách. Současná situace je neudržitelná. Drancuje se půda, majetky se soustřeďují u stále zmenšujícího se počtu bohatých,  byrokracie je už regulérní parazit,  sice máme volby, ale každý politik pak padne mezi stovky náměstků, úředníků a dalších šimlů, kde nemá šanci nic udělat. Ceny nemovitostí se leckde už naprosto utrhly z řetězu. Když mizerná ratejna stojí deset milionů jen proto, že je blízko u Prahy a MHD je hned venku na chodníku, tak je někde chyba... 

Sakra, vždyť o velkém resetu mluvíme už celá léta. Mluvili jsme o něm před covidem a budeme o něm mluvit i po covidu. Přemýšleli jsme, co bude impuls k tomu, aby se to celé spustilo. A ano... jeden z krásných impulsů teď zažíváme ve svém okolí. Nezvládnutá epidemie po celém západním světě. A i kdyby covid dneska zmizel, našlo by se něco jiného. 

Ono totiž nejde o covid, ale o to, že současný západní svět je neudržitelný. Ono je totiž úplně jedno, jestli jste rozhazovační nebo šetrní, je úplně jedno, jestli vládne Babiš nebo Bartoš - všem nám rostou dluhy. Je jedno, jestli máte hypotéku nebo jestli máte v bance milion, stejně všichni dlužíme. A dlužíme mohem víc, než je v bankovních statistikách, protože dluhy na vydrancované zemi, na nenarozených dětech, na nepostavených továrnách, ty nikde vedené nejsou. Ale o to víc budou přírodou vymáhány. 

Vy kdo teď přicházíte s Velkým restartem, tak přicházíte s křížkem po funuse. Samozřejmě že se covid hodí. Samozřejmě že se už léta jen čeká na impuls, díky kterému bude možné všechno přeformátovat. A vy - co si myslíte, že to mají na svědomí nějací ilumináti nebo Gates, vy jste si jenom nevšimli, že my tady na Západě jsme už jen vystrkov, kde chcípl pes. 

Podívejte se na Asii - Čínu Taiwan, Koreu, Japonsko.... Všude se s covidem vypořádali ajn cvaj. Pár rychlých lockdownů, nějaké sledovací aplikace, nemocnice postavené za deset dní, disciplinované obyvatelstvo a ejhle - továrny jsou plné lidí, zboží se chrlí na tři směny, lidi chodí do kaváren i hospod, na trzích se opět vaří netopýři. Jasně - my tu máme tu svobodu, nejsme poslušné opice, jako v Číně. A ano, máme tu větší svobodu než na Taiwanu i v Jižní Koreji, máme tu víc svobody než v Japonsku a klademe větší důraz na lidská práva... Ale k čemu jsou všechna ta lidská práva? Ta rozhodovat nebudou. Rozhodují ty továrny, zaměstnanost, plné tržnice i bary. Protože za touto ekonomikou jsou banky narvané penězi, kasárna narvaná vojáky, polygony plné raket a tanků a přístavy plné obchodních i válečných lodí. 

Proto Austrálie a Nový Zéland zvládají covid lépe. Oni totiž do té Číny šilhají. Jejich tajné služby jim píší svodky o tom, kolik lodí se zase v šanghaji spustilo na vodu, kolik se postavilo nových překládacích terminálů, kolik se postavilo kilometrů dálnic, kolik se postavilo továren.... a také kolik se postavilo tajných základen, muničních skladů, raketových sil, elektráren a kolik se vypustilo družic. Oni narozdíl od nás vědí, že si nemohou dovolit naší ležérnost a ani naše lidská práva. Protože lidských práv se nenažereš a také jimi nezachytíš kulky. 

Přitom před osmdesáti lety tam měli také to velké... Velký skok  následovaný hladomorem.  A byl to přesně takový velký skok, který se teď chystá u nás. Také tam dělali reformy od stolu, rozhodovali z paláců v Pekingu, restartovali všechny staré vazby a předělali ekonomiku ve jménu pošahanéhé ideologie. A také měli spoustu mladých krásných a chytrých, kteří to vehementně prosazovali za každou cenu. 

A museli mít hladomor, museli mít všechno rozbité, museli být rádi za hrst rýže a čtrnáctihodinovou pracovní dobu, aby pak měli doopravdy z čeho dělat skutečný Velký Restart. Museli mít miliony lidí, kteří pracovali nejlevněji na světě za cenu obrovských osobních obětí, aby se další generace mohla mít líp a aby dneska mohli mít největší střední třídu na světě. Nejdřív museli mít miliardu hladových lidí a až pak měli nejlevnější pracovní sílu, která nebyla vůbec zpovykaná,  ale byla pěkně spokojená se svým údělem, protože celý den v továrně byl lepší než celý den v chatrči o hladu. 

Podívejte se na naší EU. Vždyť my už jsme na ten náš Velký skok nachystaní. Už formátujeme ekonomiku ve jménu zelené ideologie. Už teď si ničíme poslední zbytky hi-tech průmyslu ve jménu emisí s e kterými si největší ekonomika světa nedělá vůbec hlavu. Jo a víte, rpoč si s nimi nedělá hlavu? Protože ví, že ekologie je především efektivita  a ne  ničení.  Že dnešní vysoké pece budou za dvace t let úspornější, dnešní motory za dvacet let sežerou méně, že  je zapotřebí využít všechny zdroje a pokud se budou využívat, zbydou peníze i na zalesňování, obnovu půdy i řek.  

Jestli jsou tu nějací ti ilumináti, tak z toho nebude žádná jejich nadvláda, ale jen bordel. Gatesovi, Uršulce Lejenové a dalším se povede jen to, že tu nezůstane kámen na kameni a nezůstane nic ani z jejich bohatství. Ještě rádi to všechno prodají číňanům. A my také. A dovolujeme, aby nám tu rostla kvalitní Maova mládež, která se pak postará, aby všichni lépe a radostněji ničili všechno, co má ještě smysl. 

A pak - až projdeme stejou zkušeností jakou prošli naši pradědové za války a jakou prošli Číňané za Maa -  až budeme tou nejlevnější pracovní silou na světě, pak se nejspíš i tady něco změní. Ale do té doby se s velkým resetem bavíme o něčem, co přijde tak jako tak. Vlastně si přeju, aby to přišlo co nejdřív. Protože i bordel bude lepší než zorganizovaná zelená mládež. V metodách se od té Maovy nebo Hitlerovy lišit moc nebudou. Vlastně mám jen malou útěchu - že jsou zpovykaní a neschopní pohybu. To by nám mohlo trochu pomoci. Ale nespoléhal bych na to. 

Velký reset přijde. A covid ho jen trochu urychlí. Jsme totiž zapadákov. Neumíme se vypořádat ani s tak jednoduchou věcí jako je koronavirus. Ten koronavirus se kterým se Asie vypořádala až nechutně snadno. 

Jo a mimochodem - ta asijská dominace a rostoucí síla nezmizí ani když budeme covid ignorovat a nezmizí ani kdyby teď všichni kolem Uršulky otočili a přestali s prosazováním nesmyslů. Ta zmizí až po letech letoucích tvrdé práce, tvrdého učení, pragmatického hospodaření, po opětovné výstavbě průmyslu, po rocích odříkání a utrhování od huby.  Rozhodně nezmizí tím, že najdeme v jeskyních všechny ty americké pedofily, co řídí Bidena, nezmizí tím, že někdo odstřelí Gatese, nezmizí ani tím, že někdo oběsí všechny v Římském klubu i v Aspen institutu. Nezmizí tím, že někdo odhalí ten údajný kompars v prázdných nemocnicích a už vůbec nezmizí tím, že se dobereme účelu vypuštění covidu. Zmizela by tím, že se s covidem vypořádáme levou zadní. Ale k tomu máme stejně daleko jako k opětovnému vybudování hospodářství. 

A lidská práva? Ta v tom nehrají vůbec žádnou roli. Už jsme jim obětovali jen  u nás  skoro dvacet tisíc lidí a žádný náskok vůči diktátorské Asii jsme nezískali. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (111 hlasů)

Komentáře

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

má různé složení v první a v druhé dávce, jedná se tedy o DVĚ vakcíny, které jsou kompatibilní a vzájemně se doplňující a pokrývají širší spektrum různě fungujícího imunitního systému u různých (třeba různě starých) lidí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

že Sputnik V funguje nebo bude moci být velmi rychle modifikován proti nastupující jihoafrické a brazilské variantě.
Proti níž bude ale např. Corona fungovat také - údajně již počátkem příštího roku.....
Možná.
Testování na tuzemských důchodcích nesporně pomůže vývoj pro zbytek světa urychlit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ci

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Okamura má i nemá pravdu. Záleží jak ten text kdo čte.
- Lockdown, tak jak jej nejspíš chápe Vidlák, tedy současná nařízení vlády s tím, že si vláda vynutí jejich dodržování, by řešením (= výrazným potlačením viru) byla. "Lidi sedí doma, reptají, vir je omezen"
- Lockdown, tak jaký je v reálu v ČR, a s nímž na plakátě nesouhlasí Okamura, je ta nejhorší varianta z možných (ještě horší než naprosté uvolnění vzor Bělorusko), tedy vyhlášená omezení a zároveň rezignace na jejich vynucení. "Lidi nedodržují a stýkají se, navíc lžou a nespolupracují se státem, ČR best in Covid"
- Okamura = naprosté uvolnění = Vir se šíří, ale lidi alespoň nelžou a spolupracují se státem, např. při trasování. V hospodách, ski areálech, ..., až obchodech je zavedena desinfekce a podobná opatření dle uvážení. Pro vir lepší než vzor Vidlák, ale určitě horší než současný stav. A o tom se neustále vedou debaty.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavá zmínka vzdáleně se týkající i dnešní reality byla uveřejněna na kurzy.cz.
https://www.kurzy.cz/zpravy/579285-goodhart-penize-z-vrtulniku-byly-pou…
Je tam k mání i výrok, že se dochovala " stížnost jednoho prodejce látek, který tvrdil, že kvůli nezaměstnanosti zemřelo v té době mnohem více lidí než kvůli nemoci..."
Zatím se do ulic kvůli hladu nejde, zatím je to spíše o strachu z důsledků nesplácení leasingu, hypoték apod. Což samozřejmě v dlužním kapitalismu oligarchických forem může také vyústit v četné a velké tragedie, pokud nebudou mít dotyční na splátky audiny nebo předměstské vilky.

Z totality soutěže o (Bitcoin není samozřejmě alternativou, spíše posiluje spekulativní charakter této pseudosoutěže, tedy civilizaci dále barbarizuje) fiat měnu zatíženou úrokem vyplývá takřka verdikt, jak se vůbec mohou příslušné organizace (včetně CB či vlád) chovat.
Pokud nenastane nedostatek (který už ale dnes není zejména o produkci, ale stále více a více o distribuci...a spekulaci), tak lze se vyvarovat nejhoršího. Ovšem čímani z BAC radí už teď nakupovat českou korunu, s výhledem na růst cen (náklady na dopravu, ceny komodit, potravin) a reakci ČNB ve směru zvyšování sazeb (a tak i zatraktivnění spekulací na českou korunu co se týče zhodnocení účtů v korunách).
Má vláda připraveny projekty na řešení eventualních lokálních či sektorových problémů ? Krom žebračenek, samozřejmě. A krom nemyslných hladových zdí.
Jak chce bránit eventualnímu nedostatku ?
Co parlament, ten má vytvářet nutnou či žádoucí legislativu.

Zatím zdá se být k vidění jen individuální či úzce skupinová hrabivost.....

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

O Rusku, EU, vakcínách, co a proč.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Radsi-umrit-s-USA-nez-z…

Opakuji, Ježibabiš by neměl být přizďuch a měl by jít do očkování Sputnikem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Co s takovým premiérem?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

článek
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Radsi-umrit-s-USA-nez-z…
je dobrý!

Nicméně bych k k prachům pro farmaceutické firmy a "ideologickým" důvodům ořidal i to hlavní:

Jestliže má nějaká vakcína pro hlavní ohroženou skupinu spolehlivost kolem 70 % a ruská koem 90%, zanamená to, že - zjednodušeně řečeno - že z nás starších "odsouzenců"(rozuměj těch, kteří by vlivem penzijního věku plus ZÁROVEŇ s ním souvisejících nemocí) zemře nebo bude mít podstatně zkrácen život TŘICET procent v prvním a DESET procent v druhém případě.

Což je TROJNÁSOBEK !!
Tedy v evropsky schválené variantě o 200% víc mrtvol než v "pouze" světově schválené sputnikové variantě.

Což se pak blbě ututlává i před obvoďákem vlastnícím kalkulačku či ovládajícím malou násobilku.
(A tím hůř už dnes předem před statistiky vyrabovatelných penzijních fondů ).

Ne každý je schopen a ochoten přemluvit bábu, aby raději zemřela s požehnanou EUvakcínou než žila s fujfuj putinožkovou vakcínou.

Dědkové a báby jsou prostě ideologicky nepevná verbež.
Kdo jim dnes dlabal koryto jako za Nerudovy dědovy mísy!
Když nejsou ochotni obětovat pro blaho globálních korporací ani to nejmenší - totiž ZEMŘÍT!

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Ten závěr je přesný. Což by nebylo možné využít toho protiústavního nouzového stavu - alespoň k tomu, v NOUZOVÉM režimu přivést x/y dávek SPUTNIKU a nechat lidi, kteří jej chtějí, aby jej měli?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jako že by měli zdravotníci očkovat neschválenou vakcinou?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Vakcinovat staré lidi neotestovanou vakcinou na této kategorii, nebo testovat panstvem neschválenou vakcinou?
Zde se Hamlet při hledání odpovědi asi opravdu zapotí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

prohodil dva výrazy, testovat- vakcinovat

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

blít či neblít? Toť otázka.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

chlastu je to neodpustitelné.

Zatím bez slepic

Vakcína firem Pfizer a BioNTech proti nemoci covid-19, kterou v pondělí doporučila k podmínečné registraci Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA), bude mít v Česku registraci na jeden rok
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/schvalena-vakcina-proti-covidu-19-bude-mit…

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Zdravotníci stejně neví, čím očkují - resp. každý, kdo se o to trošku zajímá, ví, že žádné řádné testy neproběhly. Vše bylo schváleno v nouzovém režimu - a kvalita tomu odpovídá. Pokud se x milionů vakcinuje SPUTNIKEM a někdo u nás jej považuje za lepší lék, měl by se obrátit na vládu a ta by mu měla, v NOUZOVÉM režimu pomoci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

když ji, s vysokou pravděpodobností ze zřetelných důvodů odmítá schválit agentura, podřízená EU - a jí velícím nadnárodním korporacím a zájmům.
--------------
Možná si ještě vzpomenete na PATNÁCT LET SE TÁHNOUCÍ soudní proces, kdy americké tabákové koncerny úspěšně dokazovaly s pomocí renomovaných vědeckých kapacit, že kouření nemá nic společného s rakovinou vůbec a rakovinou plic.
Renomovaní profesoři v ještě renomovanějších špitálech byli, jak se ukázalo, podplacení.

Jistý americký prezident to málem odnesl impíčmentem, když mu byla podstrčena stážistka, specializující se na zaručeně beznikotinovou kuřbu.

Nějací ušmudlaní prezidentíčci ( či snad dokonce nedjpánbu evropští politíčci) se nebudou povyšovat nad rozhodnutí a zájmy mocných tabákových, drogových, lidskopašeráckých či zbrojěkomplexních globálních mafií.
Ať už se jmenují Clinton, Trump či cumbajšpíl Babiš.

Politika je dnes pouze umění možného - tančit nemožné tance mezi všemi možnými smradlavými vejci tohoto PRO PÁR PROMILE pozemšťanů "LIBERÁLNÍHO" světa!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

najdi si vlastní nick a nekraĎ

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pro VŠECHNY bylo vydáno povolení k použití v nouzovém režimu, NIKOLI řádné schválení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Už jsem to tu psal, několikrát, vakcíny nejsou v NOUZOVÉM režimu, ale byly povoleny PODMÍNĚNĚ.
Tedy pod podmínkou, že do r 2023 budou dodány všechny potřebné dokumenty (studie) potřebné pro (klasické) povolení.
Protože testování probíhá 3 roky, žádná vakcína proti kovidu nemá povolení, pouze podmíněné povolení.
Proto všichni očkovaní dělají pokusné králíky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

"..nechat lidi, kteří jej chtějí, aby jej měli?"
Rozumím tomu, že jako by podepsali revers?
Obávám se, že ani v takovém případě by je lékař nenaočkoval, ledaže by si ji doma dali sami.
Kdo by převzal odpovědnost za očkování neschválenou vakcínou?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

při každém lékařském zákroku (vyšetření) podepisujete ,,informovaný souhlas"
V něm souhlasíte, že jste byla seznámena s možnými negativními následky vyšetření/ ošetření.
Abyste si pak nemohla stěžovat.
Zodpovědnost za očkování převzal místo farmaceutických koncernů stát.
Bude tedy odškodňovat z peněz nás všech.
Z mých, z Vašich ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen doufám, že informací k informovanému souhlasu bude přibývat, aby byl v případě očkování opravdu informovaný.
Bez ohledu na „politickou“ příslušnost vakcíny.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Chybí jim zatím jediné - globální korporace nedědí po našich důchodcích a dědit nebudou. Leda by ústavní soud už vůbec nevylezl z análu , vlastně kanálu, ven.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslední výplod našich politiků je geniální! Očkovat nestíháme, ve fabrikách netestujeme, ale pošleme děti do škol, otevřeme obchody a všechno tady rozvolníme (ono je to jedno, protože to tady stejně nikdo nedodržuje). Ty zbývající 2/3 populace, které se doteď nenakazily, tak ty se nejpozději do konce března taky všichni nakazí (= asi 6 milionů nemocných naráz), lidé s lehkým průběhem si užijí rozvolnění a ty s těžkým průběhem vyvezeme do Německa. Jako dobrý, jen aby si to Němci pak nerozmysleli :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Pilně pracují na tom, aby jejich politický konec vypadal, jako když se štengrují moji kluci. Nakonec mezhi ně vlítnu a ukončím to vinný - nevinný všem stejně. Začínám mít ocit, že právě tohle výsledek celého toho covidového bláznění. Jasný a všudypřitomný pocit, že všichni politici jsou jedna pakáž, která si hraje svoje hry, zatímco lidi platí a umírají.  Den ode dne je jistější, že řešení se tam nahoře ve Strakovce nebo v parlamentu nevygeneruje. Že se nevygeneruje nikdy mezi politiky. 

Globální katastrofa je naše záchrana - tohle heslo začne být oblíbené. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

ani nemohou: skutečný život se odehrává mezi oněmi pověstnými dolními deseti miliony, ne ve slonovinových, alternativně - skleněných věžích. Jejich obyvatelé vůbec nevědí, jak vypadá život běžného člověka. Zasahují do něčeho, co přesahuje jejich chápání: to nemůže dobře skončit.

Příkladem je Bill Gates s jeho soukromým tryskáčem na biopaliva.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Plaga škrtá v "Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání" v sekci fyzika Newtonovy zákony.

https://revize.edu.cz/files/rvp-zv-2021-s-vyznacenymi-zmenami.pdf ... str.68-69

Reakce na to je bouřlivá:

Fyzici ministru školství: Patří Newtonovy zákony do základní školy?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Fyzici-ministru-s…
----------------------

Pokud se seznámíte s programem "The Great Reset" (odkaz na vysvětlující video jsem sem dávala včera v noci), tak zjistíte, že všeobecná debilizace obyvatel planety je součástí tohoto resetu.

Už dnes je pro uchování dobrého zdravotního stavu nezbytné se vyhnout například zjišťování všeobecného vzdělání a rozhledu našich středoškoláků a vysokoškoláků některých nových moderních oborů.

Pokaždé si při takových zprávách vzpomenu na výrok Alaina Delona, který řekl, že z tohoto světa se mu bude odcházet lehce, protože se tu už stejně nedá klidně žít.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Co mě překvapuje, je skutečnost, že ještě nikdo z těch horujících za návrat dětí do škol nedomyslel, co přesně to bude obnášet. A totiž (evidentně) pravidelné testování všech dětí. Což, pokud bude dobře a spolehlivě provedeno, bude ve výsledku znamenat mnohonásobně dokonalejší zmapování promořenosti populace covidem, než jak to zvládli například s jednorázovým celoplošným testováním na Slovensku. (Stačí si jen uvědomit, že ve většině českých rodin, alespoň těch širších příbuzenských, nějaké to dítko školou povinné bude.) A v důsledku toho i možné dosti přesné vytrasování všech nakažených a povinné absolvování karantény. Dosud se totiž většina testovaných nechávala testovat dobrovolně, s výjimkou třeba zdravotníků. Ale vzhledem k laxnosti, liknavosti, ignoranci, či dokonce blbosti nebo zhůvěřilosti řady lidí, kteří i přes zjevné nakažení covidem na to kašlou a klidně chodí dál do práce nebo po nákupech, bude nařízená povinná karanténa celé rodině bez výhrady docela atomovka ve srovnání s nějakým dosud vyhlášeným nouzovým stavem, na nějž zrovna tihle často zvysoka...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

budou muset být ve škole nějaké izolace,neb když děcko přijde ráno do školy,tak už tam musí zůstat a nelze ho bez doprovodu a konzultace s rodiči poslat domů.Takže děcko vyloží rodiče před školou nebo ho ráno vypraví a odkvačí do prácee , u děcka zjistí pozitivitu a co teď s ním? Rodiče pryč autobus pryč doma nikdo děcko bez klíče cestu zná jen ráno naučenou,jak jezdí doprava jindy neví.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

... nějaké to leprosárium přichystané mají, neb to bylo nařízeno ministerstvem už někdy vloni na jaře. Nicméně spíš vidím ty rodiče, jak se budou muset vracet z práce vyzvednout si ratolest, navíc obohaceni o informaci, že musí celá rodinka do karantény. A všichni v práci, s nimiž přišli do styku, rovněž 😉

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

ty pozitivní bude hlídat? Děcko ve škole nemůže být 5 minut bez dozoru,neb škola za ně nese odpovědnost. Plus jistě nebude jedno,ale asi víc,na běžné škole bývá 500 a víc žáků.A víc děcek v místnosti bez zaměstnání a dozoru,to bylo vždy o průšvih.A ten hlídač bude mit ten protivirový oblek nebo to bude chudák družinářka jen v roušce? A jakou životnost budou pak mit ty družinářky,kterých ja na průměrné škole maximálně 5?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsme v ČR, takže to budou učitelé, kteří zrovna nemají přímou pedagogickou činnost v rámci tzv. "dohledu", takže neproplaceně, případně jiná školou pověřená osoba, například někdo z pomocného personálu, finančně dtto.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyby lidi vlastnili přirozený podíl na zemi, půdě a rozpočtu a psali by své potřeby po jejichž sečtení by se staly zákonem neměli by dnes problémy s vrchností, kerá je chápe jako nadprodukci. Jako zboží keré nemají komu prodat. Že se jí musí nějak elegantně zbavit. Třeba jako pomerančů keré vysypou do moře aby se nekazila cena.

Blboni to pochopí jedině v případě, gdy dosáhnou na své podíly, keré jim nějakej šmejd nebude danit a industrie bude vyrábět jen to, co lidi potřebujou. Znamená to jistou formu přirozeného vzdělávání, kerou nejsou žádní zaplacení učitelé schopni. A protože nejste schopni ani začít, prožijete si reset podle poředstav vrchnosti, o které se s váma nebudou vůbec bavit.

Vůbec nechápu imbecily co eště dneska mají plnou držku jakési pohádky o demosgrácii a shánějí o ní argumenty po internetu nebo si dokonce myslej, že ty figurky z antiky tak žili.

A reset bude vypadat takhle. Ráno bude nástup na buzerák s bagrem a gdo to nestihne vyletí do luftu aji s tím barákem. A ti z buzeráku pak začnou z trosek stavět nové baráky. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

No a co?
Už to jednou úspěšně realizovali. Tak to mají vyzkoušený, tedy proč měnit modus operandi.
Vždyť voliči potřebovali jen blbejch šest měsíců na to aby zapomněli. A do voleb zbývá kolik, osum?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

nemůže říct americká z Číny, tak říká čínská. Kdepak - starý člověk se může držet svých zásad, mladší a mladý váhá až prováhá a poddá se zlu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kardinal-Duka-uderil-Covi…

A ozval se hned mediální blb Hořejší.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by scallopa (neověřeno)

Trvalý odkaz

to ví od papeže, nepodceňovala bych to, někdo z laboratoře se svěřil farářovi u zpovědi a taková bomba se rychle rozkecá ve Vatikánu

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslechněte si 2. rozhovor Martiny Kociánové s Fištejnem. Je to fakt dobré.

Jefim Fištejn 2. díl: Každý totalitní režim potřebuje mýtus, kolem kterého buduje patos. V USA je to líčení Trumpa jako zločince
https://www.kupredudominulosti.cz/broadcast-player.php?

Dobře, dobře... tak ještě jednou pro ty, kterým při slově "fištejn" vstávají chlupy na zádech:
Poslechněte si to, stojí to za to!

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

chemtrails nebo vede kázání proti bubákům a čarodějnicím?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

vládu i s Babišem na lopatě a že Babiš NEměl projevovat vstřícnost, po nějaké době jsem nabyl dojmu, že jsem možná byl příliš příkrý.
Dnes už vím, že nebyl.

Od neděle NEdošlo k žádné změně ve zdravotní situaci, která by jakkoli odůvodňovala dnes oznámené rozvolnění.
Přesto k němu dojde.
Takže žádné ohledy na seniory, na zdravotnictví, žádný zájem o ochranu lidských životů atd. Jen zoufalá snaha vyhovět hatemanům a nějak přežít. Přičemž hatemani dali jasně najevo, že to byl jen první level vydírání a budou je stupňovat; a vláda stojí v haptáku a plní příkazy. Havlíčkovi patrně slíbili nějaký flek v rámci kraje nebo asociace, protože jinak nechápu jeho obrat o 180°; Hamáček dtto.
Hatemani se také dnes nechali slyšet, že rozvolnění oznámené vládou s nimi nemá nic společného a jde plně na vrub vládě.

NEměl jim vyhovět. Babiš vlezl do pasti, o které věděl, že to je past.
Zajímalo by mě, proč to udělal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já mám dvě hypotézy... Jedna je, že Babiš má k dispozici data z nemocnic pár dní v předstihu. Stejně tak má k dispozici celou řadu neveřejných údajů, které se na veřejnost dostanou až za pár dní. Ví , jaké je porcento pozitivních testů z celkových, ví mnohem přesněji, kde jsou ohniska nemoci. My víme jen kraj, ale Babiš ví konkrétní obec a mnohdy i konkrétní starobinec, kde je průser. Samozřejmě ne že by to analyzoval sám, ale má na to lidi A ti mu řekli, že i přes rozvolnění počet případů nenaroste. Pokud by toto rozvolnění přišlo ukončením nouzového stavu, tak by byl Andrejko v průseru, protože držel republiku zatvorenou a ono tbylo zbytečné. Jak říkám, je to jen hypotéza, proč se vůbec s hejtmany bavil. Epidemie je už dva týdny drží prakticky vodorovně. Nijak dramaticky neroste, ale ani neklesá. Třeba už jsou vidět tendence, že klesat bude. Třeba jsme promoření tak moc, že to ani jinak být nemůže. 

Druhá moje hypotéza je, že Babiš ve skutečnosti fakt nic neumí, nikdo mu nesmí nic říct, protože už s ním není řeč. Vede si svou a rozhoduje se podle své nálady z nevyspání a ne podle dobrých rad dobrých přátel. Je na tom stejně jako Trump - válku prohrává a vlastně ani neví proč. Stát je rozložený, nikdo nikomu nevěří, všichni si jen hrabou pod sebe a Babiš už jen plní nějaké "rozkazy shora" od Angelky. Dávám tomu ještě týden a pak budu muset s touto hypotézou začít vážně pracovat. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

... nic to nemění na zásadní otázce, ani ne tak co s tím, ale koho místo něj? Když už nemáme jako první na světě celoplošně potetovaného prezidenta, budeme mít alespoň dredatého premiéra? V reálu ale zřejmě poslední relativně ještě samostatnou vládu ever, než nás pod svou správu převezme OSN, v horším případě Říše?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Problém je, že jsou jen špatná řešení - buď přistoupit na uvolnění, které přinese vyšší počet zemřelých, nebo neuvolňovat a snažit se držet epidemii v nějakých mantinelech. Můj pohled je takový, že na podzim se epidemie u nás utrhla a ani současný lockdown ji nedokáže důrazně omezit, protože ten lockdown nebyl dostatečně "tvrdý". Jenže plno lidí už nechce nic dodržovat - a média k tomu přispívají tím, že neustále vytváří dojem, že všechno je chaotické a k ničemu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Babiš jen kličkuje aby vyhověl co nejvíce lidem, což je nemožné, ale nakonec ho spasí jarní sluníčko a očkováni a jemu se zatim podaří převést část odpovědnosti za to, že jsme v EU (skoro) nejhorší, i na hejtmany, kteří jsou z velké většiny z opozice.
Počet těžce nemocných na intezivní péči stále jemně narůstá, nejen v těch 3 okresech.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)