Obchodník s deštěm doobchodoval

Autor
Štítky

Krátký úvodník tentokrát od Petra Hampla

Dostal jsem od něj odkaz na jeho vlastní text o tzv. Velkém resetu, který podle mě více než vysvětluje všechno to, co jsme prokydali předevčírem. Pokud tedy někdo nebyl dostatečně uspokojen čtyřmi sty komentáři, zde je Hamplův článek: 

https://petrhampl.com/velky-reset

Petr Hampl je mi den ode dne bližší, protože jeho svět se obejde bez pedofilů v Kapitolu, obejde se bez spiknutí Iluminátů a přesto velmi trefně vystihuje většinu současných problémů naší západní společnosti. Počtěte si. 

 

A nyní už dnešní článek: 

Nerad bych, aby ve všeobecném zmaru našemu dvorku ušla jedna velmi velmi pozitivní informace, která by nám mohla rozjasnit den. Konečně po dlouhé době se něco povedlo a ještě můžeme mít radost z cizího neštěstí.  Už dlouho jsme se nemohli rozplývat nad dvěma mouchami sestřelenými jednou ranou. Takže než budete číst dál, všichni si skočte pro flašku něčeho ostřejšího, vytáhněte broušené skleničky a nalijte si. 

 

Vězte, že firma Sémantic visions a její šéf Franta Vrábelů opouští naše ministerstvo zdravotnictví a odchází sloužit... ano Bidenovi. Vlastně ani nevím z čeho mám větší radost. Jestli z toho, že u nás ubude jeden dojič rozpočtů a nebo že USA budou kromě Bidena rozvracet i české volské hlavy. Mám ve skříňce jedenáctiletý kubánský rum. Už jsem si přihnul. Dneska nemíním vystřízlivět. 

O Vrábelovi jsem psal článek 16. října po slavném Prymulově projevu, který tehdy působil, jako když Fantomas vyhlašuje svojí nadvládu nad lidstvem. Vrábel tehdy na chřipečkářskou i alarmistickou scénu působil jako červený hadr na býka a Prymula právě díky této postavičce za zády dostal první ťafku na důvěryhodnosti. Pamatujete? Stáli tam jak andělé smrti, jak templáři před pochodem na Saladina, jak smrtihlavové z nějakého hororu. 

Já v tehdejším článku tvrdil, že Vrábel je jen obchodník s deštěm, že ve skutenosti žádné sémantické vize nemá, že ta jeho firma nic neumí a on umí dobře kecat a vnucovat se do různých organizací a tam za drahé peníze dodává prezentace k ničemu. Prorokoval jsem mu neúspěch, zapomění a brzký vyhazov. 

Musím konstatovat, že chlapec se udržel déle než jsem čekal, ale jinak jsem jeho působení trefil docela dobře. Ukáže se, že nic neumí a ze všeho nejméně bude umět bojovat s dezinformcemi, protože ten chlap samozřejmě vůbec netuší, co dezinformace je.  V dnešní době jsme se už dopracovali tak daleko, že dezinformace je v podstatě všechno a zároveń nic. Rozdíl je v tom, kdo to říká. Když to říká EU, Česká televize, Bakalonovináři, Ferjenčík  a Pekarová Adamová, tak je to pravda pravdoucí. Když to říká Putin, Okamura, Babiš nebo Vidlák, tak je to dezinfromace. V takovém světě nepotřebujete žádné sémantické vize, pouze se potřebujete vlísat a k tomu vám postačí kvalitní anglický oblek, velké auto, pořádné hodinky a plná huba keců. 

Republika plná chřipečkářů, kteří nedodržují opatření, celá alternativní scéna je plná Vlastimilů, Carlosů, Margonů, Petrpavlů (bez urážky pánové - jen konstatuji, že lidí jako jste vy, je plný Pravý prostor, Větvička i další alterntivní weby. Ba i u Vidláka jste)  A na co přišel Vrábel? Jasně - pánové - váš chřipečkářský postoj máte od Putina. To on vás naočkoval, on vás nějak pomýlil, všechno co říkáte je ďábelský plán Ruska jak nás ovládnout.  Jistě uznáte, že je to skvělá příležitost, jak podojit ministerstvo bojem proti vám.  Já vaše názory považuju za pomýlené. Ale nijak nepochybuju, že jste si k nim došli sami a Putin se angažovat vůbec nemusel. Postačila Česká televize, která posledních pět let nedělá nic jiného než protlačovala správné názory a správné lidi. Když oni něco říkají, je nejlepší počítat s opakem. 

Vrábelovi stačilo dostatečně často opakovat slovo Rusko a Putina a peníze se jen sypaly... krásný bezpracný život, kancelář světlá a čistá, jako pracovní nástroj noutbůk, pracovní doba krátká, zisk obrovský. 

Bohužel Vrábel nepočítal, že se s tímto ruským názorem se nakonec ztotožnila celá opozice. Všichni ti kluci od Uršulky, od Sorose, od Gatese, od Iluminátů, od Bidena, od líbodémo, ti všicni dospěli k tomu, že nouzový stav nepotřebujeme a musíme okamžitě rozvolnit. Źe boj proti epidemii dělá sůdruh ministěr Blatník špatně, že opatření jsou přehnaná, zbytečná, že Andrej celé epidemii vlastně pomáhá, místo aby jí řešil.  Jinými slovy, bruselští soudruzi se nějak zázračně shodli s Aeronetem, Sputnikem, Pravým prostorem a dalšími majáky dezinformace. 

Představte si to Vrábelovo zděšení, když zjistil, že ruský narativ převzali i všichni ti Aspenové, Římští klubové, kamarádi milých krajanů i emigrantští vítači. Sakra... co s tím? Dokud měl ruský narativ jen Okamura, to se dalo... ale když ho má i Bartoš? Nebo Rakušan? A vlastně i Minář a ostatní? Co teď? Na tohle vás žádné sémantické vize nepřipraví, tohle nevyřeší drahý černý oblek a rolexky na rukách. Říkat, že je to ještě ďábelštější plán od Putina, jak nás destabilizovat, to už se úplně nedalo...  a jak se nedalo operovat  s Ruskem, byl celý Vrábel  najednou totálně v prdeli. 

A tak začal brečet a prohlásil, že mu vláda nenaslouchá. Tak určitě... nikdo nevydrží dlouho poslouchat kraviny o ničem. Takových Catonů je plná sněmovna, co prohlašují dokolečka, že soudí, že Rusko musí být zničeno. Moc velká konkurence Franto. Většina z nich to dokonce říká zadarmo a radostně a ty za to chceš peníze.

Takže náš obchodník s deštěm zjistil, že víc už náš stát nepodojí, další prachy mu zadara nikdo nedá, ale jak vidno kluk nezahálel a včas si zařídil náhradní angažmá. Bude dělat pro Bidena. Nepochybuju o tom, že tam bude mít práce dost, protože i v USA za všechno může Putin. Vzhledem k tomu, že jde o zemi neomezených možností, nejspíš tamní rozpočty podojí o něco víc. 

Vím, že mě čtou i na ministerstvu zdravotnictví - řekněte tam něko Blatníkovi,  že Vidláka by strašně zajímalo, co tam Vrábel za ty čtyři měsíce udělal. Jestli existuje alespoň jeden papír nebo nějaké desky a v nich nějaké eseje, nebo udání, nebo analýzy toho, jak Putin vypouští dezinfromace. Jestli je tam něco víc, než jen svodky Aeronetu nebo Sputniku. Vlastně bych řekl, že tam po něm nezůstalo vůbec nic. Jen faktury. Možná by bylo dobré, aby nějaký správný mladý, krásný a chytrý demokrat podal Bidenovi hlášení, co jsme mu z Česka poslali za dáreček. Pochybuju o tom, že tam někdo dokáže udělat větší škody než Vrábel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Komentáře

Teda, ne, vyloženě menstruaci, páč ať hledám jak hledám, vaginu jsem ještě na svém těle nenašel, ale měl jsem krvavé sperma. A to musí každý uznat, to je dost podobné.
Tak jsem šel na urologii, tam nějaký doktor s ruským přízvukem mi prdnul palec do konečníku, i když já krvácel kousek vedle, a taky jsem v tomto směru byl ještě panna, tak jsem překvapením vykulil oči (kdyby byl frajer, tak mi u toho ještě změří dioptrie) a pak mi dal antibiotika.
Takže pokud by někdo si chtěl zahrávat s transgenderem, tak já mu dám číslo na tohoto doktora a on mu to tím svým palcem (teda doufám, že to byl palec, já ležel na břiše a dozadu neviděl) hodně rychle takovéhle kraviny z hlavy vyžene.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

palec v řiti a přitom slyším doktora, jak píše oběma rukama zprávu na počítači...
:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No, Milane, ono skutečný manager tak koná od počátku (tedy pokud má skutečné a pravdivé informace). Na vlkovi mi spíše přijde půvabné, že se zjevně domnívá, že stát lze řídit jako firmu a Babiš, kterému je to pořád připisováno řídí stát jako politik, ne jako manager. Ono stát vskutku nelze řídit stát jako firmu. Zcela jistě ne stran covidu. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nebo " covidsvazáci".
A co třeba " Covid -mann " ?

Vlk je za vodou, kdoví zda nemá zainvestováno i v Pfizer. Kdysi jsem se s ním o tom bavil, nemá s takovými věcmi etický problém, prachy jsou vůči etice inertní.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

deset slepic Švihlíkové a 5 Kadlasovi, že sem dal odkaz.
Je to tak .

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Zastavit povodeň holejma rukama?

Já si pamatuju z minulého týdne, tak to parlament nepovolil prodloužení NS a nikdo z opozice tam nevolal po zpřísnění opatření, razantnějších policejních kontrolách, expeditivních soudech a vězení a zabavení majetku pro výstrahu.

Možná paní Švihlíková mohla někde koupit železnou tyč a přemluvit Fialu, aby na vládu víc tlačil tomto směru. Možná měla přeblafnout Rakušana, možná přelíznout Pekarovou. Možná hodit Bartošovi něco do pití. Možná vyložit pár mrtvolek přímo před sněmovnou, aby to měli trošku reálněji před očima.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

lona Švihlíková píše o tom, že se česká vláda právě rozhodla rezignovat na další boj s pandemií.

To, co Novinky včera označily za „změnu strategie“ ministra zdravotnictví Jana Blatného „je to na každém z nás“, není nic jiného než otevření dveří dokořán promořování, ergo obětování části české populace, což se může rovnat několika desítkám tisíc lidských životů.

Ministr zdravotnictví tím na boj proti koronaviru zcela rezignoval. Vyhrála tak ta část populace, která nejvíce křičí a která se chová zcela bezohledně vůči ostatním.

V zahraničí působíme jako odstrašující příklad nejen kvůli obrovskému počtu mrtvých a nakažených v přepočtu na počet obyvatel, ale i jako příklad neschopnosti vlády zadat jasná opatření a také je vymáhat (a ano trestat a přísně za jejich nedodržování), a kvůli nedisciplinovanosti obyvatelstva.

Co vidí ten, kdo opatření dodržuje? Vidí ty, kteří se mu smějí do obličeje a nestane se jim nic. V zemi, kde ještě platí právo by ten, kdo otevře restauraci navzdory zákazu, okamžitě přišel o živnostenské oprávnění. My si s tím ovšem nevíme rady. V Německu, budete-li pořádat nelegální party, dostanete takovou pokutu, že vás přejde chuť to dělat. U nás? Však švejkujeme, ne?

Místo stanovení jasného strategického cíle – proočkovat urychleně populaci pomocí vakcín (bez ideologického kádrování), nastupuje politikaření a řešení tak „závažných problémů“ jako je bobování na Petříně. Je to obraz ubohosti.

Svým způsobem by ale rozhodnutí Blatného nemělo být zas tak překvapivé, neboť již třicet let zde vítězí ti, kteří nejvíce křičí a kteří sobecky prosazují své zájmy na úkor zbytku společnosti. Transformace 90. let je toho důkazem. Za třicet let česká společnost řádně otupěla, je lhostejná k utrpení lidí bez domova, lhostejná k dopadům exekucí a teď bude zřejmě lhostejná k ohroženým nemocí Covid-19. Nerovnováha mezi právy a povinnostmi (vyřvávání si stále dalších práv, což je typické pro tzv. liberální progresivismus) nás zasáhla plnou měrou a komplikuje řízení opatření v boji proti nákaze.

Každý ať se postará sám o sebe, toť heslo 90. let. Tehdy se týkalo majetkového statusu.

Ale v roce 2021 už jsme upgradovali. Nyní se to týká i zdraví a života.

Co zbude ze státu, který zruší společenskou smlouvu ochrany slabších a zranitelných? V ČR to bude možné pozorovat v přímém přenosu. Cesta ke zhroucenému státu a rozvrácené společnosti je volná.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Ano, a našim problém je, že
- Hamáček nechce nasadit policii a tvrdě trestat nedodržování lockdownu
- Babiš nedonutí Hamáčka
- Opozice si nedovolí volat po cíleném nasazení policie a tvrdých trestech
A proto "Best in Covid".

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

nebyla schopna vymyslet a zařídit nic než varianty lockdownu ktery byl taktak schopný rozložit vlnu v čase. Vakcinace kulha, lečení kulhá - jak v kategorii leku tak i prace s pacientem který neni hospitalizovan, trasování kulhá, rozšíření kapacit JIP lůžek neprovedeno, uzavření hranic neprovedeno pořádně. Hlavní vektor práce/doprava v podstatě nijak neřesen.

Britska mutace, zdá se je rychlejší, co trvalo dva týdny stihne ted za tři dny. To na co se vláda za rok vykašlala se teď projeví jako klíčové a bude to masakr.

Teď se snaží od situace distancovat, že lidé atd. Je to zase jen PR manévr. Situace smrdí a je třeba získat od ní odstup aby pověst neutrpěla.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Tak Okamura má založeno PR na svobodě každého a jeho mladí voliči chtějí pařit. Ten by důchodce obětoval.
Demoblok, ví že lidé jsou z dlouhého lockdownu unaveni, ale instrukce z Brusele jim nařizují lockdown. A teď před volbami má Bartoš či Fiala začít křičet, že má policie dělat každodenní šťáry a každého brutálně pokutovat? Na to nemají koule.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

aby Hamáček cokoli řešil, speciálně aby řešil cokoli jako ministr, a ultraspeciálně nechce aby stupňoval represi s vizí že se udrží příští volební období. Ono už je to stejně jedno, coronovirus v české mutaci se stabilizovala prostupu populaci a umrtích - s ním by Babis PR dožil jara v pohodě, ta nová mutace ma jinou dynamiku a na represe už pozdě. Stejně jako vláda prosrala lockdonw v létě na 14 dni, zavření hranic s karanténou do odvolání a dotrasování zbytku - tehdá ješte bylo možné očekávat že trasování zafunguje.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

5x , zkuste nejaky jiny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A nyní se diví, že to smrdí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

... nasazení policie a tvrdých trestech":

Ale kdepak, je to přece naopak - opozice se pochechtává a potěšeně si mne ruce.

Vždyť je to právě opozice, která ty akce tzv. občanské neposlušnosti a jiné protivládní sviňárničky vyprovokovává a nadšeně podporuje.
A byla by to ona, která by okamžitě začala vřeštět o lickejch právech, kdyby se vláda byť i jen nepatrně posnažila trestat nedodržování vyhlášeného lockdownu (a jiných vyhlášených opatření).

Pokud by policie začala důrazně vymáhat dodržování lockdownu aj., o Babišovi by méédia začala hbitě ječet/psát jako "o fašistovi" a do světa by se rozletěly tisíce dojemných zpráviček a videí, jak "Babiš mlátí naše děti" - ty dramatické titulky si jistě dokáže většina z nás představit.

AntiBabiš na všech frontách... A pořád a neustále přišlehávat...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze socialismu ke kapitalismu a zase zpátky.

"Podnikatel prokáže škodu, od toho se odečtou všechny kompenzace a s tím se dohodnou na ministerstvo financí a to do roka rozhodne."

To vypadá na pěknej průšvih. Nemůžu se dočkat podrobností a následně na různé výklady a výpočty, kus od kusu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Je to dobré jako signál (doufám), že se nám korupce alespoň trochu vrátí z bruselských výšin na národní úroveň. Ne že by dosud nebyla, ale každá korupční kačka u nás lepší než v Bruselu.
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Je to dobré jako signál (doufám), že se nám korupce alespoň trochu vrátí z bruselských výšin na národní úroveň. Ne že by dosud nebyla, ale každá korupční kačka u nás lepší než v Bruselu.
:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Godote, musím k Vaší replice přidat ještě tu druhou a tragičtější půlku: Všechno dobré je i pro něco špatné. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Klidně ať se to tu posere, ale posereme si to sami !! A když už tady mít vládu oligarchie - tak slovensk....eh, české, naší , malé, střediskové !!

Tož lokajové těch domácích oligarchů samozřejmě byli by tak spokojenějšími, to nikdo asi nemůže popřít.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Milý Robote, už jste někdy slyšel vyprávět o smyslu pro humor?
Tak to s ním zkuste:

Vraťme korupci zpět pracujícímu lidu
Korupce je věčná a vykořenit ji nelze, o tom panuje celkem obecná shoda. Spory se vedou pouze o její snesitelné míře a velikosti. Však také všechny průzkumy nesledují a ani nemohou sledovat skutečný rozsah korupce v jednotlivých zemích, ale pouze míru jejího vnímání plebsem.
Parametr „vnímání korupce“ v ČR dosahuje jedné z nejvyšších hodnot v rámci mezinárodních průzkumů, ale její skutečný rozsah není (a opět – ani nemůže být) těmito průzkumy kvantifikován.
Proč právě augerechnet my, jinak poklidní Češi, vnímáme korupci tak citlivě, když jsme na ni byli celkem zvyklí za těch hrozných čtyřicet let komunistické hrůzovlády?
Protože jsme závistiví!
Běžný občan už totiž není korumpován prakticky ničím. Korupce předvolebními sliby s cílem získání volebního hlasu pro tu či onu partaj jen zcela výjimečně dojde svého faktického naplnění/konzumace a příslušník plebsu ji chápe už jen jako folklór. Jako hru, o níž se ví předem, jak dopadne, protože se jedná o opakovanou reprízu s jen minimálními režijními změnami.
Lidé nenávidí korupci, protože jim byla ukradena! A závidí těm, kteří se jí zmocnili!
Ach, jaké to byly krásné časy, kdy řezník (svíčková, nožina, uherák…) korumpoval zelináře (banány, mandarinky….), ten zase papírníka (toaletní papír…). Lékař opraváře televizorů, opravář úřednici, úřednice kadeřnici, kadeřnice instalatéra, instalatér učitelku, učitelka trafikanta, trafikant lékaře (čímž tuto část zacyklil) ….
Byly to krásné časy malých korupcí, které se spolu s rozvíjením socialismu rozrůstaly do rozsáhlých korupčních řetězců a postupně do propletených korupčních sítí, které měly tři roztomilé vlastnosti:
- Byly demokratické. Zapojit se mohl kdokoliv bez rozdílu vzdělání, věku a barvy pleti, pokud měl korupční potenciál (a ten měl v netržních časech skoro každý).
- Byly zpravidla investičně nenáročné.
- Byly třídně, sociálně i stavově indiferentní (kopáč nebo ředitel, potřebovali se navzájem).
Ale hlavně:
- Byly vyvážené. Většina osob v korupčních řetězcích a sítích někdy musela korumpovat, ale jindy byla korumpována, takže obecně vzato nula od nuly pošla.
Po listopadovém převratu byl ovšem pracující lid o korupci postupně a velmi podle připraven. Korupce se totiž začala posunovat do vyšších společenských sfér – dnes si jistě umíme představit zkorumpovaného lékaře, ale těžko zelináře, pokud možno Vietnamce za pultem jeho stánku na ulici. Prostý plebejec tedy uvízl jen na jedné straně korupčního procesu, stal se pouze plátcem!
Postupně se korupce masově přesunula do oblasti politiky, což vyvolalo v lidu znechucení, ale v politických kruzích naopak vedlo k předčasnému sebeuspokojení. Nejen plebejec, ale už i tzv. střední třída byla z korupčního kolotoče vyřazena a většina lidu se stala jejími plátci prostřednictvím veřejných rozpočtů.
S naším vstupem do toho spolku, co si říká Evropská unie (správně by mělo být „Západoevropská unie“, případně „IV. Říše“) narazili čeští politici na jinačí borce, kteří jsou o třídu výš. Ti začali zprvu nenápadně, ale stále důrazněji potírat korupci v národním měřítku, aby ji posunuli do evropských výšin. Plynaři, environmentalisté, energetici, výrobci žárovek a další a další by mohli vyprávět, ale jsem si jist, že nebudou. Evropští korupčníci k tomu použili mazanou metodu – chytili české korupčníky do pasti, když jim dali možnost široké korupce v systému evropských dotací (jednoho z největších ekonomických nesmyslů) a pak je při ní „nachytali“. Samozřejmě, že se tomuto vývoji současní čeští korupčníci brání a mnozí už se řadí k největším odpůrcům EU – mají k tomu závažné a lidsky pochopitelné důvody.
Výsledek je ten, že zatímco v dávných časech držel prostý občan korupci ve svých rukou, postupně mu byla odebrána/ukradena. V průběhu 90.let a začátkem nového tisíciletí na ni ale ještě alespoň dohlédl a občas se o ní něco dozvěděl. S jejím dalším vzdálením do evropských výšin už na ni nejen neuvidí, ale ani se o ní nic nedozví a o jejím měřítku ani nic netuší. Občas je mu předhozena tzv. mrtvá myš, aby se uklidnil – třeba informacemi o horentních bruselských platech, které jsou ovšem jen kapkou v korupčním moři. Moc to nezabírá, Čech je frustrován, nespokojen, deprivován – výsledkem je nevrlost, tzv. blbá nálada.
Proto volám:
Nenechme korupci jen bruselským mocipánům! Navraťme ji zpět lidu. Demokratizujme ji. Vnímání korupce v naší zemi tak dosáhne nejen nižších hodnot, ale kojím se nadějí, že my, Češi, budeme zase v něčem první. Budeme možná jako jediní vnímat korupci jako kladný jev!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

To je filipika!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Včera jsem shlédl zprávy na ČT09, u nás to často běží, nemůžu to ženu odnaučit. A zajímavá věc - ani ve zprávách v 18 ani v 19 nebyla ani jedna reportáž jak zlá vláda schválně a škodolibě ničí provozovatele vleků, hospodské, herce a kadeřnice. Žádná glorifikace sedméno (nebo kolikátého) odboje, toho proti Babišovi, který je horší než nacisti. Žádná příprava na to, že by za ten sedmý odboj proti opatřením měli za pár let začít brát odbojářský důchod.

Najednou nasadili tragické ksichty a jedna vážná informace z nemocnic za druhou. Najednou jako by se jim sevřeli půlky - možná šéfredaktorovi zpráv umřel někdo, koho zrovna nechtěl na oltář boje proti AB obětovat. Možná přišel závan ingeligence a s ním jiskřička pochopení, že využívání situace proti politickému nepříteli ve stylu "čím hůř, tím líp" nebylo úplně prozíravé. Těžko říct, proč. Tak jen aby jim to vydrželo a bylo to ještě něco platné, když už si vytvořili širokou členskou základnu odbojářů. On ten spin dokroring taky chvíli trvá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

rok vláda dělala prd a teď to pokreje britská mutace. Máte radost ?

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)

Spíš jim dochází že už stačili nas**t významnou část populace - to jednak - a že malér do kterého se řítíme je nepředstavitelný a nevědí si s ním rady.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

To se jim to rylo dokud vláda v čele s Babišem skákala jak pískali což obratem otočili proti ní. No a teď jakoby řekli "všichni víte všechno nejlíp, tak se předveďte" a najednou je to na nás všech a to bude sakra bolet.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Landa: Stát se proměňuje v nepřítele, politici by měli prosit a přesvědčovat

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/landuv-plan-na-boj-s-koronavirem-c…

A já se ptám co asi tak krucinál dělali doteď.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

kradli, lhali a plkali.

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

„.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Proboha, zálibně jsem si přečetl, co jsem to napsal, hrůza, shoda podmětu s přísudkem.... sevřely. To je zase ostuda, že jsem nedržel klávesnici.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Berte to tak, že tady je redakce a odtud to jde teprve na korekturu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

I přes stávající restrikce se tedy situace stává vážnější, implikujete.
Jaká tedy byla úspěšnost těch kterých restrikcí ? Ve směru zlepšení situace ? A ve směru zhoršení ?!? (pomiňme ekonomiku, i když ta je samozřejmě hodně důležitá)

Polikaření (byť formou bezduchého ironizování) asi není tou správnou metodou, jak se dobrat nějakých odpovědí, popisů, vyhodnocení, ...a reflexe v činech. Aby to bylo projevem dospělého člověka žijícího na počátku dvacátých let 21. století.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

S tím si nelamte hlavu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jednotky intenzivní péče v metropoli jsou plné. Ale žádný „stop stav“ nezazněl

Zdroj: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/jip-nemocnice-kapacita-luzek-cov…

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Tomu nevěřím, to nemohlo nastat. Vždyť na konci minulého týdne Hřib na tiskovce se středočeskou hatemankou říkal, že to nemůže nikdy nastat, a já jsem mu tak věřil)))))).

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Byli jak Cvach, když měl najednou doopravdy operovat.

Do toho prej dostali kupu nadávek z jedný i druhý strany a asi jim došlo, že všem se nezavděčej a možná taky nikomu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Přece není možné zrušit sankce, když to v celé Evropě běží. O demonstracích se nemluví, ale tady je snaha zrušit to přes parlament. Proto zase strašení a nárůst hospitalizovaných... vždycky, když potřebuji něco prosadit začnou předem zvedat čísla. Nevím zda by to nebylo Masterovi proti srsti, ale co takhle vytvořit graf s s termíny ohlášených opatření?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Když se třeba podíváme na Nobelovku, tak tu Za mír dostali válečníci (černý otec z Bílého baráku, Arafat .....) čímž ta Nobelovka ztratila validitu. Nebo cena za ekonomii je soustavně udělována (pseudo) ekonomům od vrahů z Volstrýtu a přitom USA mají vyšší dluh, než je jejich HDP (přiznáno).
Inflace pravdy, je nám podsouváno (Vrábel, pornoJanda, jejich ČT) dezinformacemi, že ta dezinformace je určitě v nějakých jiných sděleních, hlavně z jiných zdrojů.
Inflace vzdělanosti je na postupu už takřka mílovými kroky. Ve škole se děti naučí svůj podpis, aby ho mohly uplatnit při podepisování půjček na věci, které by si mohly pořídit za pár let, vždyť tady máme henten kapitalizmus a ten je založen (starý, dobrý Marx) na dluzích.
Co mne zaráží, tak je inflace rodiny, rodiče nemají na své ratolesti moc času a tak se děti uchylují k šmrndlacím telefonům, soc. sítím. Vyjma poctivců, mezi které počítám i Vidláka a mnoho lidí, kteří ještě zažili svět, který byl normální.
A do toho ještě naskočil ten koroňáček, který urychlil celosvětovou krizi kapitalizmu a globalizace.
Snad příjde nějaký zlom, který všechno dostane do lepších kolejí.
Přeji všem hlavně hodně zdraví a aby to čekání nebylo moc dlouhé.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

"Snad příjde nějaký zlom, který všechno dostane do lepších kolejí."
Ony ty zásadní zlomy většinou, když nějaká civilizace vyčerpala svůj potenciál a nahrazovala jí jiná, moc hezky pro tu původní nevypadaly. Já, narozdíl od vás, bych se na něj zase až tak moc netěšil. A osobně sobecky doufám, že se té výměny už nedožiji.
Ale váš optimismus vám přeji.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Snad příjde nějaký zlom,
Berkowitzi, přijde, ale abyste nelitoval toho vyzývání. Zlom je vždy těžká rána s obrovskými důsledky. A když se něco láme tak nezáleží na schopnostech ale jen a pouze na štěstí.
Na zlom se netěším, ale přijde - se vším všudy.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ale může být i v tom lepším slova smyslu. Na mě osobně to už nezáleží, ale je mi líto dcery a hlavně dvou vnuček, které nepoznají svět, který jsme poznali my na klepadle na koberec a když nám stačily pořádné tepláky a boty zvané "konvisňáky" a kdy jsme se radovali z každičké blbosti a určitě to nebylo nic značkového.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Newsmax mělo rozhovor s Trumpem.
Průzkumy ukazují, že Trump má ještě větší podporu než před volbami, 59% republikánů chce, aby je nadále reprezentoval, 54% republikánů chce, aby v roce 2024 znovu kandidoval za republikány na prezidenta.
(Zatím se nenaplňují Vidlákovy předpovědi, že Trump skončí jako zapomenutý osamocený kůl v plotě.)

‘Too Early to Say, Lots of Great Polls Out There’: Trump Cagey on Whether He'll Run Again in 2024
https://sputniknews.com/us/202102181082112895-too-early-to-say-lots-of-…

----------------------------
Parler je zpět online a momentální CEO prohlásil, že Trump je vítaný na této platformě

New Parler CEO says Trump is welcome on the platform
https://www.youtube.com/watch?v=2GW25D5ahpQ

--------------------------
Trump projížděl ve své limuzíně v Palm Beach na Floridě a takto na to reagovali lidé:

Trump Surprises Supporters at President’s Day Celebration | NTD
https://www.youtube.com/watch?v=eg7gZGh3Y98

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)