A co když jde právě o pandemický zákon?

Autor
Štítky

Chystal jsem se napsat článek o tom, že Babiš prodloužil nouzový stav na žádost hejtmanů, protože věděl, že počet nákaz nijak významně neroste a hrozilo mu reálné riziko, že i bez nouzového stavu a určitého rozvolnění čísla dál neporostou. Což by ho okamžitě odrovnalo a jeho kritikům by to dalo do ruky fakt velký klacek. Proto šel raději do dohody, byť měl možnost celou opozici uvařit ve vlastní šťávě.  

Proto mu stačilo, že mezi hejtmany a poslance vrazil klín a nějak spolknul všechny ty tweety o tom, že s Babišem se nedá jednat. Proto kývnul opozici na její podmínky ohledně rychlého projednání pandemického zákona. Babišovi hrozilo, že čísla začnou klesat navzdory rozvolnění... Tento názor jsem měl ještě v pondělí. 

Ovšem realita šla trochu jiným směrem. Počet případů nadále roste a prakticky všichni odborníci považují situaci za špatnou. Stále více signálů jim dává za pravdu. Úterní čísla nakažených vystoupila docela značně. Středeční se vrátila tak nějak do normálu a ta čtvrteční se dozvíme dneska v osm ráno. Každopádně pokračuje rostoucí trend z minulých dvou týdnů. Babiš má k dispozici přesnější informace přímo z laboratoří a nemocnic, takže bych si troufal tvrdit, že tento trend předpokládal už v době, kdy jednal s hejtmany. 

Co když je skutečným cílem ten pandemický zákon? 

Ono se o něm pořád mluví, ale moc toho na internetu k nalezení není. Spíš jen střípky. Některé paragrafy... Ale všeobecně se tu mluví o něčem, co veřejnost ještě neviděla a vůbec netuší, co se má schválit. 

Když jsem si pročetl dostupné střípky, tak z toho začínám mít pocit, že právě tento zákon zařídí, že pandemie covidu nebude něco výjimečného a krizového, ale udělá z toho běžnou dlouhodobou součást našich životů. Pandemický zákon jinými slovy říká, že covid už není krize, ale normální stav na který potřebujeme zákonnou normu. 

Stav nouze tak či onak podléhal souhlasu sněmovny. Vláda sice vládne a řídí, ale sněmovna jí k tomu uvolňuje ruce. Pořád platí, že sněmovna drží vládě břitvu na tepně a kdyby se Andrej s Blatníkem definitivně zbláznili, může jim to sněmovna zatrhnout.  Prostě je krize, tak jedeme podle krizového zákona a je celkem normální, že v krizi se nehraje na vyrovnané rozpočty, nehraje se na byrokratická pravidla, ale dělá se to, co je nutné a používá se k tomu to, co je po ruce. Hasiči také nemusejí mít obavu, že budou muset zaplatit rozbité okno, aby se dostali do hořícího baráku. 

Teď tu máme zákon, který se v podstatě aplikuje tak nějak sám od sebe, když je epidemie. A epidemie je. Nejen u nás, ale všude ve světě. Težko projde námitka, že epidemie není a tak není nutné jet podle pandemického zákona. Veškeré speciální a výjimečné pravomoci se teď nadatlovaly do jiné normy a vláda dostává do rukou spoustu pravomocí v podstatě automaticky. 

Co když Babišovi vůbec nevadí všechny ty pozměňovací návrhy opozice, protože mladí krásní a chytří jsou ve skutečnosti zblblí a zglachšaltovaní a když tak mektali o pandemickém zákoně, tak teď zase nemohou couvnout a přes všechny návrhy změn Babišovi zůstanou v rukou mimořádné pravomoci bez parlamentní kontroly? Co když jsou všechny pojistky v zákoně vlastně k ničemu? Nebo se dají někudy obejít? 

Zatím jsem zaslechl, že opozice prosadila nějaké změny ve smyslu, že vláda musí svá opatření vysvětlit. Sakra co to je, vysvětlit? Jako že Babiš přijde a řekne, že je to či ono nutné, protože umírají lidé a tím bude vysvětleno? 

V pandemickém zákoně je možnost omezit celé sektory a je to tam popisované dost obecně. A vzhledem k tomu, že u nás se všechno dělá na hraně zákona, takže to bude umožňovat zcela neuvěřitelné věci. 

Prý opozice trochu omezila výši sankcí za nedodržování. Původně bylo za nanošení roušky 100.000,- Kč pokuty, teď to o něco kleslo... to by mě zajímalo o kolik, protože pro mě je pokuta 20 tisíc pořád dost vysoká.

Dostalo se tam odškodnění podnikatelů - ale na základě žádosti, pěkně vypsného formuláře a prokázání škody. Je tam poměrně dlouhá lhůta, ale také státní možnost odškodnění odmítnut. A kdo se bude soudit? Jen ty velké korporace, které si i dneska vymůžou co chtějí. Ale silně pochybuju, že se nějaký hospodský něčeho doopravdy domůže. Nebo možná ano, ale bude ho to stát  dlouhý pobyt u soudů... komu se to vyplatí? 

Ono tam toho bude o dost víc a mnohem nebezpečnější vychytávky než ty co jsem teď jmenoval.  Co když od začátku šlo právě o toto? Udělala se moc hezká kouřová clona a opozice si sama naběhla na vidle protlačováním zákona, který v konečném důsledku vládu spíš osvobodí než uváže. Něco jako se to stalo po požáru Reichsttagu. Možná Babiš opoziční návrhy klidně přijal, protože nic neznamenají.  Zatímco se ve sněmovně před týdnem jednalo o odmítnutí nouzového stavu, zjišťoval si Babiš v klidu a pohodě, co chce mít opozice v pandemickém zákoně a seznal, že je to přijatelné, že je na tom všechny uvaří a tak tlačil na pilu jen trochu a naoko. 

Teď dělá vlny vlastně jen proto, aby si toho někdo nevšiml. A pokud všiml, aby ho vlastní straníci umravnili, protože tomu věnovali příliš mnho energie a další důvod, proč vypadají jako debilové, by už neunesli. 

Zkrátka a dobře, já svědek covidův nejsem právě nadšený z toho, že se z krize dělá něco normálního. Nelíbí se mi, že covid dostává svou vlastní zákonnou normu. Co když celý ten liknavý postup vlády a nemožnost vymoci jakékoliv opatření směřovalo právě k tomuto? Už dlouhá léta se dělají zákony co mají řešit nějaký problém, ale účelem je spíš dojit rozpočet a problém prohloubit a ne vyřešit. 

Raději bych viděl normální nouzový stav, který je sněmovnou prodlužován dle potřeby, raději bych, aby si nějací náměstci nahrabali na rychlých a nedostatečně ohlídaných kšeftech, než zákon, který z toho udělá dlouhodobé a možná i nekonečné pravidlo.  Nevěřím, že jsou v něm dostatečné pojistky a mám pocit, že opozice znovu sedá Andrejovi na lep. A kdyby si to rozmysleli, doplatí na to svojí nevěrohodností. 

K tomu si přidejte vládní návrh volebního zákona o jednom volebním obvodu, přidejte si zákon, který umožní odložit volby o půl roku, všeobecný chaos nastolený ústavním soudem a vyjde vám z toho, že Rychetský možná šel na ruku někomu úplně jinému než opozici. Začínám si myslet, že většina majnstrýmových novinářů tentokrát hrabe na špatném písečku a dělají Andrejovi službu. A už se to nedá vzít zpátky. 

Nevím, jestli je to pravda. Ale berte to jako další úhel pohledu na poslední události. Měli bychom se na ten pandemický zákon více zaměřit. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (69 hlasů)

Komentáře

Džeku Rozporovači, k Vašim osobním zkušenostem a k článku RnDr Ing Esentiera jen tolik. Ona hygienička je odborník, Vy oba jste se prohlásili, že odborníky jste Vy, ona hygienička je blb. Ano, přesně jste vystihli stav věcí v ČR.I na té parlamentní úrovni. Jakkoli je ten výrok zkomolen a vytržen z kontextu, je plně srozumitelný a správný. Co k Vám a k takovýmto diskusním příspěvkům kluci dodat. Ano, jo - já mám názor, vy máte názor. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Máte pravdu. Dělám to nejen doma, jsem nepřesný. Neřekla to hygienička, dí to metodický předpis. RnDr Ing ze sebe opravdu nedělá odborníka, napsal vskutku „odborný“ text, který jej činí kompetentním sdělovat, že lžou lžou, lžo a je to koncentrovaná blbost. A protože Vy ten tex tak chápete, samozřejmě z nikoho blba neděláte, jen tomu nasadíte korunu, že potřebujete nezávislého oponenta, aby Vám sdělil, kde je pravda. Význam Vaši vlastní zkušenosti nechme stranou.
Můj závěr je stejný. Takto to v ČR vypadá, kdo je v ČR považován za odborníky, nejen v diskusích, ale i v parlamentu. Na tom opravdu nemám, co měnit.
Přijměte tedy moji pokornou omluvu. –usmívající se smajlik
Já jsem jen zvědav, jaký odborný text Vaše ráce přijme za odborný a tedy pravdivý. Nevím. Ona už si asi nebude jistá pravdivostí ani definice trojúhelníku.
Přijměte tedy moji pokornou omluvu. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Především odmítám používat název "pandemický". Považuji to za podprahovou manipulaci.

Zákon Covid je analogií amerického Patriot Act, po jehož přijetí už nikdy Amerika nebyla stejná.

Nemohl být přijat dříve, než zemřel dostatečný počet obětovaných, než stoupl počet vyděšených na dostatečnou úroveň. V parlamentu čekal mnoho měsíců na tu správnou chvíli. Včera, po několika excitovaných dnech legislativního chaosu a kotrmelců okolo nouzového stavu, byl schválen jako mávnutím kouzelného proutku levou zadní. Nyní jsme tedy jako Francie, která z nouzového stavu udělala stav běžný už dříve a použila k tomu islámský terorismus. Ten se ovšem ukázal jako nedostatečně důrazný a efektivní pro aplikaci plošně napříč Evropou a tak byla nasazena nová zbraň dostatečného kalibru - Covid.

Dosud chodí lidé okolo autobusových zastávek bez roušek a bez bázně. Napříště budou muset zvážit, jestli jim bude či nebude vadit pokuta 30.000 Kč, když budou mít v dané situaci roušku nedbale pod nosem.

Vidlák se ptá, co to sakra znamená "vysvětlení přijatých zákonných opatření" a hned si sám správně odpovídá. Protože papír snese všechno.

Hypotetický příklad aplikace Zákona Covid může vypadat takto:
Píše se rok 2026 a pandemie covidu už skončila před dvěma lety. Protože se blíží chřipkové období a hrozí, že někteří občané by mohli mít vážné zdravotní problémy způsobené chřipkovou nákazou, zakazuje se v období od 1.10. do 31.3. provozovat kulturní akce s počtem návštěvníků nad 500 osob. Restaurace, bazény a skiareály mohou fungovat v omezeném režimu naplnění kapacity do 30%. A tak dále podobně. Všichni návštěvníci jmenovaných aktivit a zařízení musí při vstupu doložit univerzálním osobním čipem očkování proti covidu, chřipce a rýmě, ne starší než 120 dní. Všichni dotčení podnikatelé budou odškodněni, jestliže prokážou finančnímu úřadu oprávněnost doložených ztrát a bezdlužnost za posledních 10 let.

Ale zpět do současnosti. Občané většinově děkují vládě a poslancům za Zákon Covid, protože se nyní budou cítit mnohem více v bezpečí.

Někteří říkají s mírnými obavami - "Měli bychom se na ten pandemický zákon více zaměřit." Navrhuji sepsat petici a zformulovat k přijatému zákonu otázky a důrazně požadovat zdůvodněné rozptýlení našich obav.

Střípky ze včerejšího jednání sněmovny, které obsahují disentní názor:
Klaus:
https://youtu.be/aoSHXFOlwY0?t=18410
Volný:
https://youtu.be/aoSHXFOlwY0?t=19055

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jednou pracovala parta Francouzů s partou Čechů, tak nakonec někteří Francouzi začínali brát obecnou českou lemplovitost a polovýkonnost za formu spiknutí proti nim.

Těžko se jim vysvětlovalo, že Češi jsou jen trošku pitomí a část z nich potřebuje občas trochu kritiky, nějaký to zamračení a popostrčení, aby se pohnula trochu bystřeji. To se zase iracionálně příčilo Francouzům, pro které to bylo dost logicky práskání, shazování a ponižování kolegy, které se nedělá.

Češi se nijak nespikávali. Byli jen sami sebou, ještě napůl zamrzlí v socialismu, kde se zas tak moc makat nemuselo.

Průměrný počet slepic: 2.8 (26 hlasů)

Tak snad jen, co ten moula Volný sdělil, dává pozměňovací návrh, že platnost Pandemického zákona skončí a dal snad 6 měsíců na vybranou se stejným datem. Prý jako důkaz proti jeho konspiracím. Má ho tam.
Volného ve svém příspěvku nezmiňuji, pro něj jsou jen a jen ty Bohnice. Ale voliče spolehlivě najde. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

že o názorech Volného nevíte nic. A znásobené je předpojatostí, domnívám se.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

No Vlastimile je fakt, že ta datum konce platnosti v onom zákoně a data skončení platnosti u toho adepta Bohnic se vskutku liší. Máte pravdu ke kravinám jsem krajně předpojatý. -Vysvětlovat Vám, proč řekl kravinu, je prostě nad mé síly. To opravdu neumím. usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

No já nevím, ale moje zkušenosti s pracovitostí a pečlivostí jihoevropských národů jsou přesně opačné. Tam bych příklad rozhodně nehledal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já mluvím o konkrétních Francouzích, kteří byli výkonní na maximum. Francouzi všeobecně jsou rozdělení na několik skupin, kde nejproduktivnější jsou samozřejmě ti v soukromém sektoru. Práce tam je daněna na maximum, tak se musí makat. Japonci už je mají dávno ohodnocené jako výkonnější než Němce a Američani.

Samozřejmě, ti ve státním sektoru, co jsou nevyhoditelní, ti to flákaj. Jenže ti sem práci nepřivezou.

Ono když tam jste nestrannej pozorovatel, tak to vidíte.

Norma byla 28 za den, Francouzi to zvládali i překročit, Češi stíhali tak 24 a hlavně NEVIDĚLI V TOM PROBLÉM a navrch měli vysoké mínění o své výkonnosti.

To, co bylo pro Francouze normál, toho dosahovalo tak 10 % Čechů. Češi se víc zastavovali, častěji prohodili pár slov, povídali si víc při práci, kde by se na ni měli soustředit. Francouzi měli i úspornější pohyby a postupy. Dlouhou čáru udělali za chůze jedním tahem místo na několikrát s úkrokem. Byly to detajly, ale deset takových detailů dělalo nakonec obrovskej rozdíl.

Francouzi měli přístup "Zákazník musí být spokojen, aby přišel zas," Češi "Co zas otravujou."

Přístupu k práci, kterýho měli komunisti plnou hubu, to Francouzi předváděli v praxi. - Podobně jako v Milenci a Vrazi jeden z hrdinů snadno lámal normy přístupem, co byl kdysi u soukromníka lážo-plážo.

Tady se 40 let dělalo pro stát a stranu. Tam dělali pro sebe, politikou to ošidit nemohli.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

frantíci nejsou zvyklí usilovně pracovat, protože na jejich pohodlí staletí makali obyvatelé mnoha kolonií. Takové zažité přesgenerační zvyky jen tak nezmizí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

No snad jen tolik. Ano Vlastimile Okamura a Klaus ml - magoři a anarchisti. Chápu, že s mým hodnocení souhlasit nebudete a nebudete zdaleka sám. Vyvracet Vám to opravdu nemám v úmyslu. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Usmívající se smajlík se píše buď :-), nebo :)
:)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, s tím Pandemickým zákonem je to asi jak s výběrem auta, odjedete s něčím, co nikdo z rodiny nechtěl.

Já jsem tomu nechal volný průběh ve všech parametrech, včetně barvy.
Nyní jsem z obliga.

Do terénu nemůžeme, jede to pomalu, bohužel.

Hlavně že to jede. Ještě slyším manželku, černou barvu ne, nebudeme jak pohřebáci.
Jakou barvu máme?
Černou, za příplatek.

Komentář
Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš ve čtvrtek vyhrál hned na několika frontách.

….„Nejdřív se středo-pravicovou opozicí prohlasoval pandemický zákon, čímž nevládní strany „vtáhnul do hry“. ….

…„Komunisti mu zase pomohli s rozpočtem a navýšením schodku státního rozpočtu z původně schválených 320 miliard korun na rekordní sumu půl bilionu.“…

…„Ještě zajímavější je ale situace ve středu politické soustavy a napravo od něj. Opozice tak dlouho vládu vybízela k rozvolňování, až jí nakonec bylo dopřáno.
Jenomže se toho zalekli hejtmani nevládních stran, kteří se premiérovi obratem ozvali s prosbou o prodloužení nouzového stavu bez ohledu na sněmovnu.
To se zase nelíbí senátorům, pohříchu opět ze stejného tábora, kteří to chtějí napadnout u Ústavního soudu.
Premiér krajům vyšel sice vstříc, konec nouzového stavu se ale blíží i bez toho, aby o tom případně rozhodl Ústavní soud.“….

https://www.info.cz/nazory/babis-ve-snemovne-uhral-cenne-body-na-pozadi…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

(do 2022) a bude určitě ohýbán. Posléze měněn. Taková opoziční smlouva.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Senát to nestihne
„Ve sněmovně je tento návrh zákona půl roku. Najedou ho jsou schopní pomalu ze dne na den schválit a poslat nám ho do Senátu. Poslanci si to udělali jak chtěli a teď spoléhají na to, že budeme stranicky loajální… Ale takto přece Senát nemůže fungovat, jinak nebudeme ústavní pojistkou.“

https://plus.rozhlas.cz/pandemicky-zakon-neni-projednan-s-pravniky-a-ob

Kdy končí Nouzový stav?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dvě roušky na sobě
a máš vole nano
třetí máš v zásobě
bože, marjá panno.

To už kovid neprorazí
takovéhle bludiště
je to prosté, lidé drazí
kovidí to rumiště.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pandemický zákon
to je zajíc v pytli,
jako kotel Dakon -
to jsme to zas chytli.

Je to kočka v měchu
nikdo neví, jaká
horká jehla v spěchu
třeba vejce draka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

bude prováděcí vyhláška a výkladový slovník. Nic se nejí tak horké, jaké se to uvaří. Padnou pozměňující návrhy a rozhoří se právní bitva. Mezitím RegioJet prodává jízdenky do chorvacka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ústavní soud zruší ty zákony, které nebudou volajícímu vyhovovat.
Nebo zruší v patřičnou chvíli (po vytunelování všech náhrad za existující i neexistující újmy) celý zákon.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pandemický zákon,nebo bič na lidi.
Už i pan Vidlák začíná chápat,co nám jarmulkáři chystají.
I když to úporné prosazování demoblokem,jakoby napovídalo,že chtějí a budou vládnout a k tmu jim dopomáhej Biden.
Ještě je potřeba zjistit,co je přáním a co skutečností ohledně kovidu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečné odškodnění.
Pandemický zákon upřesňuje postup Konečného odškodnění, a to zpětně. Vychází z celkem logického principu, že vláda má právo "ve zdůvodněných případech" omezit kdykoliv kohokoliv. Jen mu musí veškeré ztráty nahradit. Takže kdokoliv omezený (lockdownem, pandemickým zákonem) si někdy sepíše co mohl vydělat a z toho odečte veškeré již čerpané překlenovací dotace. A o zbytku (ztrátě) bude vyjednávat s ministerstvem financí, a to do roka rozhodne.
Tolik úřednické ptydepe.
A realita bude nejspíš hrůzná. To naberou stovky nových úředníků, kteří budou rozhodovat o uhrazení ztráty hospodskému Frantovi ve výši 120K ve stylu ANO/NE a druhý den jestli zaplatí kasinu 300Mega? Kolega ve vedlejším kanclu bude jednat s automobilkou, která vykáže ztrátu 5Miliard? Krachující hotel si napočítá, že by měl plno a chce 80Mega. Sázková kancelář vydělal oproti roku 2019 o 300Mega méně, tak se s úředníčkem nějak dohodnou?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

splni vlhke sny nekterych mistnich. Mate radost ?
https://aeronet.cz/news/pandemicky-zakon-bude-jeste-horsi-nez-jak-varov…

Dohoda demobloku s babisem na povolenim rozdeleni. Proto vyjebali s KSCM, priprava na nove (post volebni) usporadni ve snemovne. Cil se ukazuje jasne - NWO lagr a volebni viteztvi Babis a nekdo z demobloku ( protoze NWO noty maji stejne), vse ostatni jsou jen prostredky. Na tom se schode jak Babis a CSSD tak i vetsina opozice, jen bylo treba vyhovet pozadavkum na volebni PR. viz nize.

(A) Do návrhu se dostaly kompenzace pro podnikatele a živnostníky. To je obrovské vítězství Demobloku, které mu zajistí na podzim drtivé vítězství ve volbách. Tyto kompenzace podle našich informací dosáhnou až 1,6 bilionu korun v příštích 3 letech. V návrhu zákona není uvedeno, kde a z jakých zdrojů se kompenzace vezmou, tím pádem je jasné, že ze státního rozpočtu jako celku naproti obrovskému zadlužení ČR u ECB v Bruselu. V zákoně není ani návrh limitace kompenzací, tedy bez žádného omezení, přičemž už nyní je jasné, že to budou pohledávky, které se budou vymáhat i soudně, protože stát nebude mít prostředky na uspokojení požadavků oprávněných osob a bude jim kompenzace odmítat.

(B) Protože výměnou za kompenzace pro živnostníky a podnikatele, které se ale mohou táhnout roky, se podařilo Andreji Babišovi a Janu Hamáčkovi do návrhu zákona vložit i novelu zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, kde se nově doplňují odstavce 2 až 5, které opravňují Ministerstvo zdravotnictví vytvořit a spustit službu mobilní aplikace pro trasování a sledování pohybu lidí, přičemž tato aplikace bude dobrovolná, ale hygienické správy jí budou podmiňovat volný pohyb osob.

(C)Hamáčkův pozměňovací návrh
Pokud osoba dobrovolně odmítne aplikaci do mobilu, hygiena nařídí osobě preventivní karanténu. Bez mobilní aplikace nevyjdeš ven! Nemusíš si aplikaci instalovat, je dobrovolná, ale pokud ji nebudeš mít, hygiena tě zavře do karantény. Přesně takto to totiž již funguje v Izraeli a rovněž ve Francii, kde lidé, pokud odmítnou aplikaci na sledování pohybu do mobilu, nemohou vyjít z domu ani na nákup, a nákup si musí nechat přivézt kurýrem, nebo kamarádem. Takže, to je první kalech na české občany. První špatná věc a krok zpět. A to není všechno.

(D)V odstavci 3 novely je totiž uvedeno, že Ministerstvo zdravotnictví, ale rovněž i Krajská hygiena, budou mít pravomoc přenést provoz tohoto sledovacího a trasovacího systému z beder státu a krajů na soukromou osobu nebo soukromou organizaci, a to na základě veřejnosprávní smlouvy, tedy stejně, jako je provozována Česká televize nebo Český rozhlas. Firma tak bude zpracovávat pohyb obyvatelstva a náklady na provoz celého systému půjdou firmě na základě veřejnoprávní smlouvy, tedy ze státního rozpočtu a z daní občanů ČR na základě zákona o veřejnoprávních subjektech.

A tento zákon umožňuje, že veřejnoprávní služba může z titulu veřejné služby inkasovat poplatky od občanů přímo, tedy nikoliv jen ze státního rozpočtu, ale přímo a jednotlivě od samotných občanů. Vaše špehovací aplikace v mobilu, anebo mobil jako takový, tak velmi reálně může být v budoucnu zatížen koncesním poplatkem za vlastnictví mobilního telefonu, protože v telefonu je provozována trasovací aplikace. A stejně jako v případě České televize nebo Českého rozhlasu se nikdo nebude ptát, jestli se díváte na ČT, nebo jestli posloucháte Český rozhlas, protože to nikoho nezajímá, poplatek se platí za vlastnictví zařízení, tedy televizoru a rádia, ale nikoliv za poslech či sledování konkrétních stanic.

A právě proto čeští poslanci ANO nově usilují [5] o to, aby se už v ČR nemohly prodávat předplacenkové SIM karty anonymně, aby musely být registrovány na konkrétní osobu. Už doufám chápete, co je tím sledováno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Otázka je, jestli nebylo lepší prostě jen prodloužit NS a proto napřed sedět doma místo lyžování, pokoutního chlastání s kamarády, bojem proti rouškám a nekonečného dokazování jak jsou porušovaná opatření nefunkční, protože "svoboda" a vláda nám to "nevykomunikovala".

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

oceňuji že vnímáte že tímto zákonem se stáváme zmrdy uplně všichni. Jen nechápu tu vaší snahu stále hledat problém primárně v lidech bez moci a ne věch co moc drží a už rok nastavují opatření.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Když řeknu dítěti na to nesahej a ono na to sáhne, tak má víc moci než já.

Když řeknu 17 letý dceři nikam nepůjdeš a ona si klidně odejde, má víc moci než já.

Pokud řeknu lidem seďte doma a oni si půjdu chlastat ke známýmu do ratejny, tak mají víc moci než já.

Už jsem tady jeden článek o moci napsal, diskuse rozbředla v podružnostech a k tomu hlavnímu se nedošlo stejně jako u Moravce.

Vy si to pořád představujete tak dětinsky jako Žemlička, Hilský a Šimáčková a to hlavní vám uniká.

Hitler měl moc nad generály ve Vlčím doupěti, protože tam u zdi seděl Kaltenbrunner, nebo co to bylo za gestapáka/esesáka. Stalin měl moc, protože ho poslouchal Džeržinský a pak Beria s jejich četkistama. Americký gangster, jehož jméno mi vypadlo a který vypadal jak žoviální dědeček měl taky někde v pozadí hochy, co už vám vtloukli do těla, že se poslouchá na mrknutí oka.

Babiš nic takového nemá, Hamáček taky nemá pravomoce, podle kterých mohl dělat razie do každé domácí nálevny. Takže byli v pozici rodičů, kteří neměli jak vnutit dítěti, že si má večer čistit zuby a mohou mu to jen říkat. Jen dítě si z toho udělalo svůj boj a prohrálo, protože vyhrálo a zuby se mu zkazily.

Jasné?

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

nikdy nikdo nedolozil ze primarni vektor prenosu v NS neni prace a doprava, navsteva zdravotnickeho zarizeni, skola ( materske a 1-2 trida otevrene). Prave naopak. Vase razije do nalevem jsou vase predstavi, nic vice.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Vektory přenosu si nechte do jiné debaty.

Je jedno kolik vektorů přenosu trefili nebo ne. Kdo seděl doma ten to neroznášel. Zbytek jsou debaty, co nevedou nikam.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Tak to dá přece rozum, že se člověk nejspíš nakazí v práci a ve škole. Jenže práci dlouhodobě zakázat nemůžete, protože by lidi neměli z čeho žít. Živnostníci podnikat nemůžou, ale jestli to dobře chápu, mají bezpracně kompenzace za nicnedělání. Já kdybych mohl bejt doma, nic nedělat a mít 60% platu, tak jsem vysmátej, dělám si svoje na baráku, zahrádě a z 60% bych v pohodě rok vyžil, když bych neutrácel za blbosti. Zakázat všem lidem chodit do práce ale stát nemůže, protože by ty zaměstnamnce neuživil a kdybych pro svoji ochranu dal v práci výpověď, nedostanu od nikoho nic a rok jenom z úspor už bych asi taky dát nechtěl. Zakázat lidem chodit do hospody může, protože to ničemu nevadí, ještě lidi ušetřej, když si toho panáka koupěj v Albertu místo x-krát dražšího v hospodě. A jestli hospodskej v pronajaté hospodě, kterou nemůže provozovat musí platit nájem, tak je nájemce hovado a pozastavil bych povinnost platit nájmy z uzavřených provozoven vládním nařízením.
Řešit by toto mohlo testování. PCR test pro samoplátce stojí 1800 Kč, přitom podle Flégra jsou náklady na něj 150 Kč. Bylo by řešení zavést povinnost mít 1x týdně negativní test pro všechny zaměstnance a provozovat ho za nákladovoíu cenu a bylo by. Proč to nejde, to je otázka a je taky otázka, zda nějaká politická reprezentace by toto prosadila.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

jestli hospodskej v pronajaté hospodě, kterou nemůže provozovat musí platit nájem, tak je nájemce hovado a pozastavil bych povinnost platit nájmy z uzavřených provozoven vládním nařízením

----
Jenže majitelé mají hypotéky, někteří to mají jako jediný zdroj příjmů atd. - Takže se problém jen posune.

Když přijde zaměstnanec o práci, tak mu domácí taky neřekne "To nic, u mě můžeš bydlet zadáča než si zase něco najdeš."

Docela souhlasím s odborářem Dufkem, že situace se změnila a Horeca, cestovky a turistický průmysl prochází tím, čím si prošly velké části ocelářského, textilního, obuvnického průmyslu v devadesátkách.

Ať se jim něco zaplatí, aby to měli soft, to jistě jo, ale na co si my všichni máme platit zavřené hospody, kavárny, divadla atd. - plus proč to mají platit někteří zdravím a životem.

Když zavře dost obchodů zavře, tak klesnou ceny nájmů a pro jiné bude podnikání, adaptování na novou situaci, snadnější.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cituji : "...jestli hospodskej v pronajaté hospodě, kterou nemůže provozovat musí platit nájem, tak je nájemce hovado a pozastavil bych povinnost platit nájmy z uzavřených provozoven vládním nařízením..."

Takže byste zřejmě byl rád, aby nájem neplatil. A pronajimatel je hovado - ne ten, kdo hospodu zavřel.

Cituji : "...Když přijde zaměstnanec o práci, tak mu domácí taky neřekne "To nic, u mě můžeš bydlet zadáča než si zase něco najdeš."

Takže byste byl překvapen (mile ?), kdyby zaměstnanec , který přišel o práci...nájem neplatil. Anebo snad by takový zaměstnanec byl hovadem ? Kdyby nutil pronajimatele, ať ho nechá bydlet zadarmo ?

Krom historie..."studoval" jste zřejmě i logiku a etiku, že ? Zdá se, že se stejnými výsledky....
:-D))

Vy jste fakt trdlo, srovnávat devadesátky, kdy jste kradli jak straky jen proto, že váš fuhrer potřeboval rychle vybudovat třídu buržuazie....s dneškem...to je na hlavu :-D . A ještě zcela převrácenou příčinno-důsledkovou souvislostí.

Vy jste vlastně komouš jak vystřižený z 50. let - tehdy také sebrali živnostníkům řemeslo , výrobu či obchod , ale ponechali jim dům. Ten jim sebrali posléze, odůvodnili to často tak, že se daný živnostník o dům náležitým způsobem nestará.....(a z čeho asi to měl platit....no jo, ema a kadlas by jim poradili - jdi dělat do dolů nebo do hutí....).

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Ty první tři řádky, to je citace z předchozího postu, na kterou já odpovídám.

---
Jinak mi ten post nedává moc smyslu.

Fuhrer byl v Německu 33-45. Klause mám za komunistu. Já jsem nic neukradl a kdyby všechny devadesátkový zloděje pozavírali, já jen zatleskám.

Porovnával jsem normální lidi, co přišli o živobytí v devadesátkách s těmi, co o něj přicházejí dnes.

Já vím přesně, co se dělo v padesátých letech, protože se to dělo nám a myslím, že to víte i vy a proto mi to (zvráceně) píšete.

Zkuste to napsat znovu a pořádně.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

najít jinou, protože PvN je velmi symbolická a krátkodobá.
A vůbec nikoho nezajímá, že by chtěl dělat to samé, co dělal dosud.

Takže já nevidím jediný důvod, proč bych měl ze svých daní platit někomu jinému za to, že chce ausgerechnet tu svou hospodu a odmítá dělat cokoli jiného.
V pečovácích jsou mraky volných míst pečovatelů, takže ani jeden hospodský (herec, vlekař atd.) by bez práce nezůstal. Stejně tak jsou ve špitálech mraky volných míst sester/bratrů, ošetřovatelů, sanitářů. Všichni, co skučí, že přicházejí o živnost a stát jim MUSÍ zatáhnout její zachování, mohou zfleku nastoupit tam, kde jsou volná místa.
Akorát holt to jsou práce vesměs blbě placené a s nulovou společenskou prestiží.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

aby vy jste mel , milný - jen se to rozlozi v case , dojem že jste chráněn před virem a hlavně aby měl Babiš a Hamáček co PR vykazovat. Pokud budete na lidi jako prase, jak navrhujete, tak na ty opatření, budou dlabat tuplem.

Tohle je asi nejhnusnější co se lze zde dočíst, to že je někdo fanoušek babiše lze pochopit, to že se bojí a nadává kvuli tomu lidem co mu nic zlého nedělají taky, ale požadavat aby se k těm kteri vylosovali v covid rulete ekonomickeho cerneho petra jako k povlu a hajzlum jen proto že máte hnusnou povahu , to uz je moc.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Stát optimalizoval stav zdravotnictví, když jste o tom neslyšel, připomenu.

Bylo mnoho lékařů, zdravotnického personálu, lůžek.

Ptal se jich někdo?
Dostali černého petra, a šli.
Dnes pracují i v Německu, a nějací chytrolíni jim to chtějí zakázat, protože nyní u nás chybí.
Psi možná mají dobrý čich, ale ta paměť.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Navíc herci od filmu a televize neberou zas tak malý peníze, aby neměli našetřeno na několik let bez práce.

Stačí je začít googlovat podle jména a k tomu napsat ičo. Hned skáčou firmy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vláda může jen vykomunikovat, ale pokud po pár dnech zjistí, že nevykomunikovala a nařízení se nedodržují, tak si je musí vynutit silou. Ne po roce to svalovat na lidi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Kolikrát jste si v životě vykomunikoval, aby vám slečna roztáhla nohy, když se jí nechtělo?

Blázince jsou plný lidí, kterým se nedá vykomunikovat ani to, že jim pod kůží nelezou brouci, ani to, že na ně nemluví klíčové dírky, ale lidi, kteří nevěří, že na masturbaci uprostřed nákupního centra je něco špatného.

Už dospějte. Přesouváte odpovědnost od sebe na jiné a za svá rozhodnutí dáváte vinu jiným.

Nechoďte ven, seďte doma, je komunikováno zcela jasně.

NIKDO nemá povinnost hledat pro každého ze 2 miliónů idiotů, jeho personalizovanou verzi, kterou se mu uráčí vnímat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Vláda má vládnout a úkolovat policii.
Policie má vynutit dodržování zákonů.
Za to jsou placeni.

Nebo v případě silničního provozu mají také jen komunikovat a potom sdělit, že někteří řidiči jsou pitomci, jezdí ožralí, zfetování, stodvacítkou přes vesnici, někteří vlevo, na červenou, bez řidičáku, ... "Ale co s tím dá dělat?".

Vrahy, zloděje, násilníky nechytat, nezavírat, ale jen s nimi komunikovat?

Nebo máte představu, že za války kvůli náletům bylo nařízeno zatemnit okna, ale ti co to nepovažovali za nutné a nezatemnili, tak jim vláda přes média stále vykomunikovávala, že kdyby měli zatemněno, tak by nebyla rozbombardována města, a čekalo by se na další nálet?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Luděk Sobota měl scénku, kde na Šimkovu otázku, jaktože si knihkupci stěžují, že jim jeho neprodané knihy zabírají místo odpověděl: "Tak ať je prodají, knihkupci mají prodávat, čtenáři mají číst a já mám psát."

Myslím, že Hamáček zas není tak blbej, že by tohle nevěděl. Otázka je, jestli v dané situaci mohl.

Vzhledem k tomu, že teprve teď mu Bartoš slíbil podpořit zákon povolující určité tresty, tak bych tipnul, že taková možnost ani pořádně nebyla.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Napsal uživatel Eta (neověřeno) dne Pá, 19. 02. 2021, 11:31

Srovnávat můžeme srovnatelné.

Máte pravdu, Vláda má vládnout, Policie konat, ale v normální společnosti, kde opozice protestuje, ale dodržuje nařízení a zákony, kde lékaři z jiných profesí, bez zodpovědnosti, nezpochybňují rozhodnutí kolegů, kteří mají zodpovědnost za zdolání epidemie.

Tam, kde nikdo nezpochybňuje zákony, tam policisté jednají.

Vždyť to vidí, hospody jsou zavřené, ale poslanci v práci můžou konzumovat alkohol, protože je to jídelna.
Existuje jinde taková jídelna?
Možná v Senátu.

Každý se ohání právy, ale povinnosti nechce plnit nikdo.

P.S. Za války se nemuselo komunikovat, ve válečném stavu, byl válečný soud.

Když je Nouzový stav, tak je řev, musí se zrušit, aby se někomu neudělalo bobínko.

Když Lukašenko vytáhne obušky, je zle.

Naší policisté mají vytáhnout obušky?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Jenže kolik je politiků a kolik je zbytku populace. Kdyby jich půlka vymřela, tak to ani není poznat.

Je jedna italská komedie, která je o policejním šéfovi, který zabil nějakou svoji milenku. Jeho podřízení na to sice přijdou, ale přemluví ho, aby tu policii dál řídil, protože ji řídil dobře.

Když se snažíte vyhrabat z žumpy, taky nekádrujete toho, kdo vám hází lano.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu, nekádruji pomocníky (např. Prymula), ale Kalousek, Jurečka, chcete ještě další.

Kázat vodu, a pít víno, slyšel jste o tom?

Tchán mi vykládal, jak o přísném půstu přišel na faru, a otevřel mu kněz s mastnou bradou.

Myslíte, že to prohloubilo jeho víru?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Důstojnící mívají v kantýnách lepší jídlo než vojclové. Ředitelé mají větší kanceláře než účetní. Filmové hvězdy mají větší karavany než maskérky.

Důležité je, aby důstojníci dávali smysluplné rozkazy, ředitelé sjednávali nové kontrakty a hvězdy přitáhly diváky, co uživí celý štáb.

Nemáte se dívat, jestli máte stejně jako oni, ale jestli se vám osobně vyplatí je poslouchat nebo ne.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Důstojník velel, a frajter mu neokopával kotníky.

Nezlobte se asi moc čmoudíte halucinogenní látky, protože by jste nemohl napsat ,,Nemáte se dívat, jestli máte stejně jako oni, ale jestli se vám osobně vyplatí je poslouchat nebo ne."

Měl jsem o vás lepší mínění o vašem argumentačním umění, ale člověk se občas splete.

Zatím bez slepic

v Olomouci je dost polootevřených hospod, aby si šlo vybrat do které zajít. A jídelny jako v PS tu máme hned dvě. Vysokoškolské Mensy, kam si může zajít kdokoliv z ulice. V automatu, či bufetu si koupit vychlazené pivo v plechu, sednout si s kámošema ke stolu a pochlastat jako poslanci v PS.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A jak je to v Olomouci s naplněností nemocnic?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ceny máte taky stejné, téměř režijní?
Všichni jsme si rovni, někteří jsou rovnější.
Pozdravujte OC.

Zatím bez slepic

Tohle je děsivé!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)