Nejvyšší čas

Autor
Štítky

Znáte server Bugemos? Pokud ne, tak šupky dupky se tam mrkněte. Úžasný, dokonalý český humor v krátkých stripech. Autoři jsou trochu mladší než já a sledoval jsem jejich cestu ke kreslenému vtipu od jejich prvního vystoupení na ČVUT.  Mluvím o nich, protože jejich jarní strip o koronaviru velmi trefně vystihl situaci a já dodnes koukám, jak dokonale vyjádřili několika slovy všechno co se od té doby stalo. 

Snad se pánové nebudou zlobit, když onen strip přetisknu zde: 

Český scénář

Myslím, že přesně tohle se skutečně stalo. Hrozil nám český scénář a dostalo se nám ho měrou vrchovatou. Ať stojíte na kterékoliv straně barikády, musíte všichni uznat, že nikde na světě to není jako v Česku. Nikde na světě se s koronavirem nepopasovali naším ryze českým způsobem. 

Jak vidno, nemocnice se dále utěšeně plní, počet těžkých covidních případů trhá rekordy, vrtulník stále a nepřetřžitě odvážejí z Chebu a Sokolova pacienty, počet volných lůžek stále klesá, každý rozvolňovací návrh končí jen u návrhu, protože situace se nelepší, ale zhoršuje. A jediná optimistická zpráva je v tom, že zatím nedochází k exponenciálnímu nárůstu. K naplněným nemocnicím se nedopracujeme jedním mohutným náporem covidu, ale pěkně pozvolným přetečením přehrady, které nastane skoro nepovšimnutě. 

Sůdruh ministěr Blatník i Andrejko stále častěji hovoří o nějakém tvrdém lockdownu a upínají se na další chiméru - kde nezabrala rouška (ach, kdybych to už v září neříkal - roušky nebudou mít na vývoj epidemi vliv), tam zaberou dvě roušky na sobě nebo respirátor. Samozřejmě to nezabere o nic víc než předtím. Problém není tam, kde se i dnes nosí roušky. Problém je tam, kde se roušky nenosí, kde se to nedá zkontrolovat, nebo kde je to každému jedno. A když se tam dodnes roušky nenosily, nebudou se tam nosit ani respirátory. 

Mimochodem... já už mojí vlastní chiméru o dostatečném promoření populace už definitivně opustil. Realita se rozchází s mými přáními a když to tak je, chyba bude v těch přáních, ne v realitě. Něco podobného bych doporučil i našemu ministrovi covidu. Realita se jaksi nesrovnává ani s jeho přáními. 

No neříkejte mi že byste tvrdý lockdown neuvítali. Tedy hlavně vy chřipečkáři... Jak jste si mohli všimnout, opozice se zalekla vlastní odvahy a takřka nikdo v parlamentu se neodhodlal skutečně všechno otevřít. Čili neupínejte se na vaší chřipečkářskou chiméru, že vás někdo vyslyší a že budete moci zvítězit nad covidem jeho ignorací.  A když se nebude otevírat a rozvolňovat, tož lepší by byl krátky úplný lockdown, než toto bolestné protahování polovičatých opatření, která nikdo nevymáhá, ne? 

 Ale ne lockdown podle českého scénáře. Úplně vidím, jak Andrejko přichází před mikrofony (no, on nepřijde - pošle místo sebe někoho jiného) a ohlásí, že za tři dny začne tvrdý lockdown a omezení pohybu. Nechá novináře vypořádat se s tím sdělením a pak odkáže na vládní web, kde bude vyjmenováno sto osmdesát výjimek. Jako že do práce se chodí, do obchodu se může, do přírody se může, vlastně se může úplně všude a úplně všechno, nikdo to nebude ani kontrolovat ani vymáhat a jen Volný s Klausem budou řvát, že je to diktatura. 

Někdy bych těm dvěma přál, aby viděli skutečnou nefalšovnou a opravdovou dikaturu, protože v té by se už dávno houpali na lampách s cedulí na krku, že porušovali lockdown. Nejak pořád nechápu, co je diktátorského na tom, že smíme skoro všechno, děláme skoro všechno a vláda se nám tak nějak zoufale snaží  překážet, abychom se nemohli nakazit příliš efektivně. 

Mimochodem - podobně to dělal Franta Pepa Jednička. Překážel svým národům, aby se navzájem neutlačovali. Ale překážel jim málo a neefektivně, pořád ustupoval Uhrům, kteří hodně řvali, až nakonec přišel o všechno. Nakonec naštval všechny, protože nic se nevyřešilo, nic se nezlepšilo a kdo řval nejvíc, ten se nejvíc domohl. 

Takže - lockdown, kdy se vlastně jen jinými slovy popíše to samé, co už tu máme, to je jaksi celé k ničemu. Zase se nic nevyřeší, zase se nic neukáže, zase se nikam nepohneme a jen se prodlouží tento polostav, který se dá vykládat jakkoliv a ve kterém jedni ohromně vydělají a druzí zkrachují. Nebude to mít žádný konec a nezískáme tím nic. 

Přitom skutečně tvrdý nefalšovaný dvou až třítýdenní lockdown téměř čínského střihu, to by měl být společný zájem jak covid alarmistů, tak i chřipečkářů. Kurňa, vždyť by ten skutečný lockdown všechno ukázal.  Po dvou třech týdech prázdných ulic by bylo jasné, jestli se covid chová jako normální nemoc nebo jestli si s námi někdo jen pohrává.  Pokud bychom po třech týdnech co nejpřísnější izolace zjistili, že počet nakažených neklesá, bylo by načase vyjít do ulic, svrhnout vládu a nastolit úplně nový režim. Pokud by po třech týdnech tvrdé izolace počet nakažených rapidně klesl, bylo by jasné, že chřipečkáři jsou zcela mimo realitu. Že stačilo se doopravdy omezit a covid má utrum. Taky by vám to trochu zavřelo ústa. 

Tak či tak bychom měli všichni - alarmisté i chřipečkáři - brzy jasno.  

Samozřejmě musel by to být opravdový lockdown. Jako to bylo zjara. Prázdné ulice, žádná auta na silnicích, nikdo v parcích. Všichni doma a to nekompromisně. Žádné výjimky pro papaláše.  Tentokrát by se to asi neobešlo bez policie, která by to musela vynucovat. Divočáci by vyhrabávali popelnice, na Žižkově by chodily lišky, mně by zase na zahradu lítali bažanti. 

Všichni potřebujeme důkaz a tohle by bylo jak ohnivým písmem. Po třech týdnech izolace bychom viděli. Byla izolace a buď šlo všechno dolů a chřipečkáři, lyžaři a všihni ti blbouni nejapní by byli definitivně odhaleni. A nebo by to nekleslo  a pak by bylo jasné že je něco shnilého mezi všemi těmi epidemiology, kteří se nedokážou shodnout ani na Ivermektinu nebo jiné válečné medicíně, zato tlačí drahé vakcíny a těší se na provize.  

Rozumný chřipečkář a rozumný alarmista by tvrdý lockdown měli považovat za mnohem lepší řešení, než neustálé protahování stavu, kdy jedni dodržují opatření a druzí je okatě porušují, vláda si z toho vezme, co se jí zrovna hodí a Blatník se může donekonečna odkazovat na lidi, co plní parkoviště v Orlických horách a chlastají po garážích. A obráceně - k čemu je dodržování pravidel, když si ministerstvo dá výjimku na fotbal a papaláši si jdou zafandit? A potkají se tam Prymula i Dvořák z České televize. Jedna stejná pakáž...  Tohle rozhodně v boji s covidem neprospívá nikomu. 

Takže Andreji a Blatníku... blížíte se k bodu zlomu. Na jedné straně přibývá lidí, kteří přišli o někoho blízkého díky covidu. Na druhé straně přibývá těch, co doteď opatření dodržovali, ale výjimky pro vyvolené je vysloveně znechutily a odteď na to z vysoka dlabou. Skutečných alarmistů a skutečných chřipečkářů je málo...

Do toho přijde Havlíček, že otevřete, tím natěšíte obchodníky a pak jim to zase zatrhnete.  Prvek očekávání je následován prvkem zklamání. Oni vás jednou umlátí čepicema. Copak nevíte, že nejhorší co můžete někomu udělat, je vzrušit, ale neuspokojit? 

Co takhle kdybyste do toho jednou i s Hamajdou a Metnarem fakt řízli... Udělejte tvrdý lockdown bez výjimek. Zavřete nás všechny na tři týdny doma, Zcela a úplně. Jen nákup potravin a jinak nic. Ať to kontrolují policajti, ať jezdí po ulicích a vracejí domů všechny, co se jen poflakují. Koneckonců máme skoro tolik policajtů co Turecko, tak by na to snad mohlil stačit. A kdyby ne, ať jednou po ulicíéch chodí i naše slavné vojsko. Ať je jednou vidíme. Vlastně ani nevím, co naši zelení mozci mají za pušky. 

 Za tři týdny  bude jasno. Buď mají pravdu alarmisté nebo chřipečkáři. Po třech týdnech okaté uzávěrky, kdy se republika fakt zastaví, se to zřetelně a nade vší pochybnost ukáže. 

Jinak to udělá někdo místo vás. Někdo, kdo bude vynesen do čela nikoliv volbami, ale lidovým hněvem.  Ten pak udělá nejen lockdown, ale ještě se vypořádá i s vámi.  Nejspíš stejně nedemokraticky, jak se dostal k moci.  Co se týče ztrát na hospodářství - jestli natisknete pět set nebo tisíc miliard je už jedno. Nesplatíme to tak jako tak. Stejně bude nutný nějaký restart. 

Pokud to necháte v tomto polostavu, nakonec naštvete i ty, kteří vás podporovali. Nemůžete jedny nechat bojovat a zároveň tolerovat ty, co to sabotují. Nakonec se proti vám obrátí i ti, kteří vám věřili. Pokud do toho neříznete, bude to stále více vypadat, že si hrabete do kapes, že vaším zájmem není vyřešit epidemii, ale vydělat na ní. Že nechcete pomoci, ale rejžovat na temných kšeftech. Že vám vlastně ty plné nemocnice vyhovují nejvíc. 

Je nejvyšší čas do toho říznout. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.9 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zákaz maloobchodního prodeje byl nezákonný, rozhodl Ústavní soud.
ÚS zrušil část omezení pro maloobchod.
Do budoucna musí vláda lépe odůvodnit svá opatření.
Podstatné je hlídat, zda vláda neomezuje svobodu občanů v neomezené míře.
Vláda postupovala protiústavně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

matlací vláda nebyla sto splácat zdůvodnění podložené apespon fake daty jejího teamu psoudo epidemiologických odborníků
https://dfens-cz.com/wuchanska-chripka-vrteti-psem-team-intro/

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

kdy v médiích neuvidíš než obrázky a debaty nad covidem
ÚS zdůvodnění nenalezl ?? :-)))))

to sou šimíčkové

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ž

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Prodavač kulometů (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravil Prouza.
„Považuji za skutečně dobrou zprávu, že Ústavní soud uznal tento krok jako protiústavní, a rád bych v této souvislosti vyslovil poděkování senátorům v čele s Lukášem Wagenknechtem za jejich iniciativu. Senát skutečně sehrává svou kontrolní roli a věřím, že bude v definování limitů pro svévolné postupy vlády pokračovat i nadále. V tuto chvíli vyzývám představitele vlády, aby se majitelům a provozovatelům protiústavně uzavřených obchodů veřejně omluvili,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR.

Dál svaz bojuje také o to, aby do týdne vláda schválila systém, kterým zajistí náhradu způsobené škody ve výši sto procent průměrných tržeb za celou dobu protiústavní uzavírky.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ustavni-soud-zrusil-zakaz-maloobchod…

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

náhradu by měli platit eshopy a hypermarkety,které měly tržby o to vyšší,neb člověk někde nakoupit musel

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že by si teď měly státní orgány (MF) dát tu práci a vyčíslit všechny náhrady, které příslušné maloobchodní provozovny dosud od státu (od nás) dostaly a pokud budou skutečně trvat na náhradě ušlého zisku za období trvajících opatření tuto sumu poté odečítat od náhrady. Když spravedlnost tak spravedlnost.
Ostatně soudím, že minulý týden schválený schodek st. rozpočtu 500 miliard je sakra velké lákadlo na urvání co
největšího kusu masa. Kdyby toho nebylo, tak by "protistátní" ÚS možná rozhodoval jinak.
A někdo mi může přijít a připomenout rozhazovačnost vlády s 5000,- Kč důchodcům před koncem roku. To bylo řevu, že na to nemáme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

by měla být ve výši nikoli tržeb, ale zisku.
Případně proplatit nájem obchodu pokud není ve svém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

institucím tohoto typu /ˇUS a Senát/vyhýbá. Že by z nich měla takový strach

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláka naprosto chápu - podobné pocity vidím i kolem sebe čím dál tím víc. A přitom řešení situace je jednoduché - vynutit dodržování toho základního - přikrytá držka, neshlukovat se, zbytečně nikam nelozit, klasicky trasovat - s postihem !!! citelným!!! kdo ho sabotuje - kontroly u zaměstnavatelů jaká dělají opatření by se to nešířilo, a drakonické postihy akcí techtle mechtle a soukromé chlastačky. Když zavřu okres tak namátkové kontroly jsou pro smích králíkům. A to ještě za porušení jen tytyty.

V NSR jsou enklávy kde je rezervoár nákazy - každý myslící si dosadí kde.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Citelným postihem za klasické trasování a zářnou bezvirovou budoucnost.

Marně přemýšlím jak by stát dokázal, že si nevzpomenu. Nebo pokud by úředník vytušil, že bych si mohl nevzpomenout a nějak jsem si nevzpomenul, tak mne citelně postihne?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše má svůj čas
1Vše má svou chvíli, každá věc pod nebem má svůj čas:
2Je čas rodit se a čas umírat,
čas sázet a čas sadbu vytrhat,
3čas zabíjet a čas uzdravovat,
čas bořit a čas budovat,
4čas plakat a čas se smát,
čas rmoutit se a čas tancovat,
5čas házet kamení a čas kamení sbírat,
čas objímat a čas objímání zanechat,
6čas hledat a čas pozbývat,
čas chovat a čas odmítat,
7čas trhat a čas sešívat,
čas mlčet a čas povídat,
8čas milovat a čas nenávidět,
čas boje a čas pokoje.
...
Kazatel

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

"..V

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

otevřít, o koukat, co toto udělá. Stejná logika.

Mmch pakliže US zrušil ustanovení zákazu prodeje z minulýho vyhálšení zákazu, musí logicky zrušit zcela přesně stejný ustanovení právě platící.
I když ex post, eventuelní postihy musej bejt tedy anulovaný.
Doufám, že si to uvědomí i krámští.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ústavního soudu.
Dnes Ústavní soud zrušil nařízení vlády o omezení maloobchodního prodeje. Z disentních stanovisek vyplývá, že vydání nálezu bylo provázeno naprostým zmatkem a o nálezu nebyla v plénu dostačující diskuze a o odůvodnění se nediskutovalo vůbec. Disentujícím soudcům nebyl (již tradičně) dán dostatečný prostor k vypracování jejich disentních stanovisek.
Nález soudu je naprosto politický a je z něj vidět snaha za každou cenu podpořit opoziční senátory. Je vidět, že Rychetskému a některým dalším soudcům jde více o prezentaci jejich politických názorů než o zájmy společnosti. O neschopnosti Rychetského svědčí i to, že Ústavní soud nemá jednací řád. Zřejmě tam panuje chaos a zvůle pana předsedy Rychetského. Myslím, že pokud je v Ústavě procedura na zbavení funkce prezidenta republiky, který má velmi vysokou legitimitu danou přímou volbou, měla by v ní být i procedura na zbavení funkce předsedy Ústavního soudu, pokud ztratí schopnost ji vykonávat. Neboť soudci nejsou voleni, nýbrž jmenováni a jejich legitimita je tedy velmi nízká.
Nález Ústavního soudu postrádá především to, co vyčítá nařízení vlády, a to řádné odůvodnění. Například věta:
"Již z povahy věci je totiž např. zřejmé, že podstata maloobchodního prodeje spočívá právě v tom, že lidé využívají
prodejny v blízkosti svého bydliště (či zaměstnání) a nemusí proto daleko cestovat a
využívat veřejné dopravní prostředky."
Z ní je vidět, že soudcům vykonávají nákupy jejich služky nebo hospodině a soudkyně a soudci jsou tak odtrženi od reálného života. V Brně to je asi jiné, ale na vesnicích dnes existují, pokud vůbec, jen vietnamské večerky a pro všechny věci obyvatelé vesnic jezdí do velkých obchodních center na krajích velkých měst. Pravda, jezdí spíše osobními auty, než veřejnou dopravou. Ale právě tyto nákupy jsou místem, kde je předán virus z jednoho "klastru" do jiného "klastru". A to bylo podstatou třetí a je podstatou čtvrté vlny kovidové krize. Dnes se kovid šíří hlavně mezi vesnicemi. Přenosu kovidu v rodině prakticky nelze zabránit, na to jsou naše byty příliš malé - nakaženého v rodině nemůžete nijak izolovat. Čemu ale můžete zábránit, je přenosu z jedné rodiny do druhé.
Pokud soudcům vadily některé výjimky, např. prodej květin nebo střeliva, měli zrušit jen ty výjimky a ne celý zákaz.
Já ale těm výjimkám rozumím - ani květiny, ani střelivo nemůžete prodávat přes e-shop. Květinářství, to nejsou jen květiny pro manželku, ale hlavně věnce na hrob obětem kovidové krize. Jak je vidět, soudci Ústavního soudu jsou již natolik odtrženi od reality, že nechápou emocionální potřebu pozůstalých dát věnec nebo květinu či zapálit svíčku na hrobu svých obětí koronavirové nákazy.
Myslím, že by se mělo zkrátit funkční období soudců Ústavního soudu, aby nebyli tak od té reality odtrženi. Rychetský je ve funkci již od 6. srpna 2003 a to je věčnost.
Dále si myslím, že by neměli soudit prominenti či děti prominentů bývalého režimu. A to Rychetský nepochybně byl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

pokud ano tak vše ostatní je jen bla bla a pláč koblih nad rozlitým mlékem. Vláda špatně pracovala, tak se to vrací s úroky.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

Rychetský už by měl rezignovat, jak původně sliboval. Ale moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Lidsky jej chápu, musí to být krásný pocit, mít moc nad životy desítek tisíc lidí, které jedním škrtnutím pera pošle do penálu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

dýchejte, nic se neděje, vláda dostala po právu za uši, vláda má šanci věc napravit, je li toho mocna - spíše není...

Současně ÚS uvedl, že to neznamená, že se obchody otevírají, protože opatření, o němž rozhodl, formálně skončilo 14. února. Následně bylo přijato nové, totožné.

Ústavní soud – nezávislá nejvyšší autorita
Domácí
Ústavní soud – nezávislá nejvyšší autorita
„V podstatě to odpovídá tomu, co zaznělo dříve – opatření se musí odůvodňovat a není možné diskriminovat. Jakkoliv je zřejmé, že jsou některé z výjimek nutné (Podle Ústavního soud šlo např. prodej potravin, léků nebo pohonných hmot – pozn.red.), tak u jiných nevidíme důvod. Jde třeba o květinářství nebo prodej zbraní,“ uvedl Dostál.

Nelze podle něj ale vládu dotlačit k tomu, aby opatření a s tím spojené výjimky sama více zdůvodňovala. „Neexistuje žádná jiná sankce než to, že jí budou (opatření) rušena,” míní.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/obchody-se-neoteviraji-vlada-by-al…

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

Pse, poslední varování - jestli nepřestanete s osočováním o koblihách, pustím na vás spamfiltr. Přestaňte mi osočovat přátele. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

at se vam tu dari v ramci kultiku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Taky jsem si říkal, že Rychetský zas blázní.

Už vím jak bylo Švejkovi, když si četl co zas FJ I.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

pochopil, že soudce zpravodaj nechápe pojem "maloobchodní prodej", stejně jako velká část veřejnosti. Termín maloobchodní neznamená, že jde (jen) o malé obchody. Maloobchodní prodej je v prodej koncovým zákazníkům. Zrušení zákazu maloobchodního prodeje se týká stejně tak malých obchůdků, tak i velkých řetězců, které byly také zavřeny. A ty si platí pana Prouzu v tom jeho Svazu.
Zákaz přeci platil nikoliv pro malé obchody, ale pro obchody, které prodávaly zbytné zboží nebo které mohly prodávat přes výdejní okénka. Takže nyní mohou otevřít všechny obchody ve velkých nákupních galeriích. O ty jde přeci panu Prouzovi zejména, tomu nejde o malý butik někde na předměstí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

dle sortimentu zboží, výhodu měli velké firmy s funkčními eshopy. To zní krapet jinan ze ? :)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

V kapitalismu přeci ten schopnější, větší, modernější přežije. Umělé udržování zastaralých provozoven patří do socialismu, nebo ne? My tady totiž žádný kapitalismus nemáme, spíše takový postsocialismus. Podnikatelé mají poloviční sazby sociálního a zdravotního pojištění a většina z nich neplatí daň z příjmu fyzických osob a zdůvodnění je, že přeci nese všechna rizika. A když ta rizika přijdou, tak natahují ruce a říkají - vy zaměstnanci, vy mi musíte dát 100% tržeb (přestože mi 100% zboží zůstalo).
Ano, jistě situace byla příznivější pro větší firmy, které měly e-shop. Ale zřídit si e-shop, nebo alespoň výdejní okénko, není nic náročného. Konec konců pultový prodej je věc, kterou mi starší zákazníci dobře známe. A výdejní okénko je jen taková drobná varianta pultového prodeje.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Od kdy do kdy byly zavřeny řetězce....a od kdy do kdy byly (a jsou !!!) zavřeny malé obchůdky ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ten výnos US je naprosto mimo realitu.
A zajímavé je na něm, jak si situaci US přizpůsobuje pro svůj prospěch.
Jde o turbulentní vývoj základní příčiny, pandemie, a jeho vztahu k času.
Pro své rozhodnutí používá naprosto bezostyšně faktor času a měnících se podmínek, ale vládě tuto věc naprosto odpírá.
Protože vyžaduje - zdůvodnění -, např statistiku( jmenovitě), nebo dovozuji, studie.
Tedy OK, jenomže zde narážíme na to privilegium, které si US nadělil pro sebe a vládě ho upírá, faktor času.
Protože jak statistika, tak i relevantní studie vyžadují ČAS! Čas, který si US dopřál jen pro svou práci.
Fakticky tak nutí vládu aby přestala reagovat na situaci, kterou sám fakticky označil jako turbulentní, překotně se vyvíjející, stylem ad hoc ( pro tento případ ), ale začala reagovat s obrovským ZPOŽDĚNÍM!
Což je naprostý protimluv proti celospolečenskému zájmu, zvládnutí epidemie.

Např takovou zpackanou "studii" o tom ,jak se nenašla brebera někde v obch centru dokáže spáchat i náš blbej jednonoh.
Např na téhle kvazi studii, je interesantní pro někoho to, že virus se nikde nenašel.
Jenže v téhle "studii" chybí ta část, která se dá nazvat - kontrolní skupina-. Konkretně tam chybí údaj, kolik infekčních do daného prostoru v době "studie" vstoupilo

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

ochota cokoli kolem covidu zkoumat malá, raději si přečíst článek v Nature a k tomu noty z Bruselu.

To co proběhlo byla v podstatě iniciativ jednotlivců, MZ mělo asi jiné starosti. Zpackaná je proto že se vám výsledek nelíbi, to máte blbé že se na to Blatný, babišův poník, vyprd a nenechal udělat pořádnou studii že ?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

To ano, jenže to by ty studie musel být zahájeny už v březnu a tam zase chyběla DATA. Prostě málo infekčních.
Za další, TOTÁLNĚ! chyběly vědomosti o brebeře, celosvětově!
A stačí jen si vzpomenout, jak se lišila situace na jaře a dnes.
Na podzim s celou situací zase pro změnu zamíchala samotná brebera, zmutovala.
Tedy podle představ US by dnes vláda podle "studií" řešila situaci která byla v říjnu, listopadu.
ŽÁDNÁ VLÁDA NEMÁ LUXUS ČASU. Ten si můžou dopřát jen takové formace jako je náš US!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Již jsem to zde uváděl, po dobu nouzového stavu je třeba na Ústavní soud a jeho soudce vyhlásit Stanné právo!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jakpak vláda epidemiologicky opodstatní, že opatření omezují i lidi s protilátkami, tedy epidemologicky bezvýznamné (reinfekcí bylo asi 150) ?

Těžko u soudu projde že je to tak jednodušší kontrolovaat ....

počkám, jestli to neprosákne, než zkusím napsat nějakému zákonodárci :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Z

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Indivi Dualista (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až ta bublina praskne, to bude RÁNA.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Andrej Babiš ztrácí popularitu a respekt obyvatel dodržovat opatření, protože ČR aplikuje všemožná opatření a výsledek stále nějak nikde. Po roce experimentů už je čas, aby opatření proti Covid 19 začal plánovat někdo chytřejší a schopnější než je česká vláda. Nepovedlo se, dobře, co zkusit jinou cestu? Třeba tvrdý lockdown, tedy uzavření kompletně všeho na 3 týdny? Nebo zpětné trasování superpřenašečů a povinné nošení roušek jak v Jižní Koreji? Nebo něco jiného?
Po roce neustálých uzávěr a apelů na zodpovědnost veřejnosti se efekt nedostavil. Někteří na opatření kašlou už od začátku a vláda nemá dost odvahy proti tomu razantně zasáhnout pokutami. Je to stejné, jako v době apelu Václava Klause v 90. letech, abychom si všichni utáhli opasky, a za 5 - 10 let doženeme Rakousko. Po 30 letech jsou rakouské platy stále v nedohlednu pro většinu obyvatel, opasky si utahujeme už poněkolikáté. Takže když lidé prohlédli šarádu VKst., ODS prohrála volby a k moci se dostala ČSSD, aby později také prohrála. Většina voličů se ale nevrátila zpět k ODS ani ČSSD, ale hledá nové strany, a už se nevrátí. Je to podobné jako k opatřením proti koronaviru. jakmile je jedinec jednou odmítne, už opatření dodržovat nebude ani pod nátlakem.
Už rok žijeme pod různými omezeními, takže koronavirová epidemie důsledky připomíná válku. Je čas najít nějaký způsob, jak dál normálně žít s opatřeními, protože koronavirus sám zmizí až s dalšími mutacemi a lidé jsou již opatřeními unaveni.
Zatím má koronavirus průběh jak španělská chřipka, teď jsme na počátku třetí vlny. U španělské chřipky třetí vlna postupně odezněla a chřipka zmizela sama. Co když i koronavirus nakonec sám zmutuje do mírné podoby? Zatím nám takový vývoj asi nehrozí, když britská a JAR mutace jsou horší dosavadní mutace, ale časem třeba koronavirus sám odezní?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd,
Spíš bych současnou situaci přirovnal k 30tileté válce a to obdodí temna přichází.
Tenkrát cizáci okradli vykoupili Český stát,co máme zase jako na dlani.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
spíše závěr 30leté války. Krade se zde už 30 let.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdá se mi, Gerde, že je třeba vypít uložené bordeaux.
Až to poměry dovolí, také si dovolím. Vás pozvat, budete-li chtít.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

především proto, že se zmenšila mobilita a lidé s nebezpečným životním stylem zemřeli. Že přijdou virulentnější a smrtnější mutace se předvídalo, protože to je logický důsledek nezvládnuté pandemie. Čím více je nakažených, tím větší je pravděpodobnost, že dojde k mutaci, která je "úspěšnější", tedy nakažlivější, než stávající kmeny. A vzhledem k tomu, že většina nakažených přežije, díky intenzivní péči, přežívají i mutace, které by normálně skončily spolu se svým hostitelem, tedy smrtnější mutace.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

KC

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Skoro se chce říct, že někdo vymyslel přímo vražedný plán na důchodovou reformu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Španělská chřipka taky nejdříve sekala seniory, nikomu to nebylo divné, protože staří přece umírají.
Až začala sekat v mladším lese, bylo již pozdě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Pane Derd.
A jde to docela rychle a nejen na důchodce.
Jak podotýká už i slavný Bém nechceme ve vakcíně čip.
Nevím jak to vše skončí,ale určitě ne dobře,ti co přežijí,budou závidět těm mrtvím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pak by to odeznění. Doktorka Peková měla pravdu. Virus, který hodnotila na jaře skutečně na podzim ztratil sílu a prakticky skončil.
Nově uvařené, ani ne mutace, ale nové druhy koronavirů, budou pokračovat. Jediné řešení je v zavření laboratoří, kde to míchají. Včetně personálu a těch, co to financují. Pak to odezní.
No a právě toto nenastane.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Desetkrát jsem umřel - tvrdí se, že za sedm let se kompletně (mimo nervových) vymění všechny buňky v těle. Ptám se, proč mně nemění datum narození, když jsem prakticky desetkrát skončil.
Vy mně to jistě objasníte, předem děkuji.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Změnil jste nějak podstatně podobu? Barva vlasů, očí, vzrůst. Otisky?
No a takto to je s tím původním virem. Jen slábne a stejně jako vy, už od narození směřuje ke svému konci. Takový je život.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to tak, buňky se mění mimo nervových 1x za 7 let.
Nová buňka 7 let stárne a po 7 letech se mění nikoli za buňku na úrovni prvního roku stárnutí, ale za buňku už částečně opotřebenou.
Tato částečně opotřebená buňka se dalších 7 let opotřebovává a pak se vymění za novou buňku která je zase více optřebená.
Proto stárnete.
Datum narození se nemění, ale jak stárnete, tak se mění fotky v občance.
:-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně už se klubou 9. zuby.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

nebo za tři týdny..... nebo za dva týdny....
jste Vidláku jak ta vláda, už nám tady půl roku píšete, že za dva týdny bude jasno a nadáváte všem, kdo nejsou dostateční sebemrskači a masochisti jako jste Vy

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)