Nejvyšší čas

Autor
Štítky

Znáte server Bugemos? Pokud ne, tak šupky dupky se tam mrkněte. Úžasný, dokonalý český humor v krátkých stripech. Autoři jsou trochu mladší než já a sledoval jsem jejich cestu ke kreslenému vtipu od jejich prvního vystoupení na ČVUT.  Mluvím o nich, protože jejich jarní strip o koronaviru velmi trefně vystihl situaci a já dodnes koukám, jak dokonale vyjádřili několika slovy všechno co se od té doby stalo. 

Snad se pánové nebudou zlobit, když onen strip přetisknu zde: 

Český scénář

Myslím, že přesně tohle se skutečně stalo. Hrozil nám český scénář a dostalo se nám ho měrou vrchovatou. Ať stojíte na kterékoliv straně barikády, musíte všichni uznat, že nikde na světě to není jako v Česku. Nikde na světě se s koronavirem nepopasovali naším ryze českým způsobem. 

Jak vidno, nemocnice se dále utěšeně plní, počet těžkých covidních případů trhá rekordy, vrtulník stále a nepřetřžitě odvážejí z Chebu a Sokolova pacienty, počet volných lůžek stále klesá, každý rozvolňovací návrh končí jen u návrhu, protože situace se nelepší, ale zhoršuje. A jediná optimistická zpráva je v tom, že zatím nedochází k exponenciálnímu nárůstu. K naplněným nemocnicím se nedopracujeme jedním mohutným náporem covidu, ale pěkně pozvolným přetečením přehrady, které nastane skoro nepovšimnutě. 

Sůdruh ministěr Blatník i Andrejko stále častěji hovoří o nějakém tvrdém lockdownu a upínají se na další chiméru - kde nezabrala rouška (ach, kdybych to už v září neříkal - roušky nebudou mít na vývoj epidemi vliv), tam zaberou dvě roušky na sobě nebo respirátor. Samozřejmě to nezabere o nic víc než předtím. Problém není tam, kde se i dnes nosí roušky. Problém je tam, kde se roušky nenosí, kde se to nedá zkontrolovat, nebo kde je to každému jedno. A když se tam dodnes roušky nenosily, nebudou se tam nosit ani respirátory. 

Mimochodem... já už mojí vlastní chiméru o dostatečném promoření populace už definitivně opustil. Realita se rozchází s mými přáními a když to tak je, chyba bude v těch přáních, ne v realitě. Něco podobného bych doporučil i našemu ministrovi covidu. Realita se jaksi nesrovnává ani s jeho přáními. 

No neříkejte mi že byste tvrdý lockdown neuvítali. Tedy hlavně vy chřipečkáři... Jak jste si mohli všimnout, opozice se zalekla vlastní odvahy a takřka nikdo v parlamentu se neodhodlal skutečně všechno otevřít. Čili neupínejte se na vaší chřipečkářskou chiméru, že vás někdo vyslyší a že budete moci zvítězit nad covidem jeho ignorací.  A když se nebude otevírat a rozvolňovat, tož lepší by byl krátky úplný lockdown, než toto bolestné protahování polovičatých opatření, která nikdo nevymáhá, ne? 

 Ale ne lockdown podle českého scénáře. Úplně vidím, jak Andrejko přichází před mikrofony (no, on nepřijde - pošle místo sebe někoho jiného) a ohlásí, že za tři dny začne tvrdý lockdown a omezení pohybu. Nechá novináře vypořádat se s tím sdělením a pak odkáže na vládní web, kde bude vyjmenováno sto osmdesát výjimek. Jako že do práce se chodí, do obchodu se může, do přírody se může, vlastně se může úplně všude a úplně všechno, nikdo to nebude ani kontrolovat ani vymáhat a jen Volný s Klausem budou řvát, že je to diktatura. 

Někdy bych těm dvěma přál, aby viděli skutečnou nefalšovnou a opravdovou dikaturu, protože v té by se už dávno houpali na lampách s cedulí na krku, že porušovali lockdown. Nejak pořád nechápu, co je diktátorského na tom, že smíme skoro všechno, děláme skoro všechno a vláda se nám tak nějak zoufale snaží  překážet, abychom se nemohli nakazit příliš efektivně. 

Mimochodem - podobně to dělal Franta Pepa Jednička. Překážel svým národům, aby se navzájem neutlačovali. Ale překážel jim málo a neefektivně, pořád ustupoval Uhrům, kteří hodně řvali, až nakonec přišel o všechno. Nakonec naštval všechny, protože nic se nevyřešilo, nic se nezlepšilo a kdo řval nejvíc, ten se nejvíc domohl. 

Takže - lockdown, kdy se vlastně jen jinými slovy popíše to samé, co už tu máme, to je jaksi celé k ničemu. Zase se nic nevyřeší, zase se nic neukáže, zase se nikam nepohneme a jen se prodlouží tento polostav, který se dá vykládat jakkoliv a ve kterém jedni ohromně vydělají a druzí zkrachují. Nebude to mít žádný konec a nezískáme tím nic. 

Přitom skutečně tvrdý nefalšovaný dvou až třítýdenní lockdown téměř čínského střihu, to by měl být společný zájem jak covid alarmistů, tak i chřipečkářů. Kurňa, vždyť by ten skutečný lockdown všechno ukázal.  Po dvou třech týdech prázdných ulic by bylo jasné, jestli se covid chová jako normální nemoc nebo jestli si s námi někdo jen pohrává.  Pokud bychom po třech týdnech co nejpřísnější izolace zjistili, že počet nakažených neklesá, bylo by načase vyjít do ulic, svrhnout vládu a nastolit úplně nový režim. Pokud by po třech týdnech tvrdé izolace počet nakažených rapidně klesl, bylo by jasné, že chřipečkáři jsou zcela mimo realitu. Že stačilo se doopravdy omezit a covid má utrum. Taky by vám to trochu zavřelo ústa. 

Tak či tak bychom měli všichni - alarmisté i chřipečkáři - brzy jasno.  

Samozřejmě musel by to být opravdový lockdown. Jako to bylo zjara. Prázdné ulice, žádná auta na silnicích, nikdo v parcích. Všichni doma a to nekompromisně. Žádné výjimky pro papaláše.  Tentokrát by se to asi neobešlo bez policie, která by to musela vynucovat. Divočáci by vyhrabávali popelnice, na Žižkově by chodily lišky, mně by zase na zahradu lítali bažanti. 

Všichni potřebujeme důkaz a tohle by bylo jak ohnivým písmem. Po třech týdnech izolace bychom viděli. Byla izolace a buď šlo všechno dolů a chřipečkáři, lyžaři a všihni ti blbouni nejapní by byli definitivně odhaleni. A nebo by to nekleslo  a pak by bylo jasné že je něco shnilého mezi všemi těmi epidemiology, kteří se nedokážou shodnout ani na Ivermektinu nebo jiné válečné medicíně, zato tlačí drahé vakcíny a těší se na provize.  

Rozumný chřipečkář a rozumný alarmista by tvrdý lockdown měli považovat za mnohem lepší řešení, než neustálé protahování stavu, kdy jedni dodržují opatření a druzí je okatě porušují, vláda si z toho vezme, co se jí zrovna hodí a Blatník se může donekonečna odkazovat na lidi, co plní parkoviště v Orlických horách a chlastají po garážích. A obráceně - k čemu je dodržování pravidel, když si ministerstvo dá výjimku na fotbal a papaláši si jdou zafandit? A potkají se tam Prymula i Dvořák z České televize. Jedna stejná pakáž...  Tohle rozhodně v boji s covidem neprospívá nikomu. 

Takže Andreji a Blatníku... blížíte se k bodu zlomu. Na jedné straně přibývá lidí, kteří přišli o někoho blízkého díky covidu. Na druhé straně přibývá těch, co doteď opatření dodržovali, ale výjimky pro vyvolené je vysloveně znechutily a odteď na to z vysoka dlabou. Skutečných alarmistů a skutečných chřipečkářů je málo...

Do toho přijde Havlíček, že otevřete, tím natěšíte obchodníky a pak jim to zase zatrhnete.  Prvek očekávání je následován prvkem zklamání. Oni vás jednou umlátí čepicema. Copak nevíte, že nejhorší co můžete někomu udělat, je vzrušit, ale neuspokojit? 

Co takhle kdybyste do toho jednou i s Hamajdou a Metnarem fakt řízli... Udělejte tvrdý lockdown bez výjimek. Zavřete nás všechny na tři týdny doma, Zcela a úplně. Jen nákup potravin a jinak nic. Ať to kontrolují policajti, ať jezdí po ulicích a vracejí domů všechny, co se jen poflakují. Koneckonců máme skoro tolik policajtů co Turecko, tak by na to snad mohlil stačit. A kdyby ne, ať jednou po ulicíéch chodí i naše slavné vojsko. Ať je jednou vidíme. Vlastně ani nevím, co naši zelení mozci mají za pušky. 

 Za tři týdny  bude jasno. Buď mají pravdu alarmisté nebo chřipečkáři. Po třech týdnech okaté uzávěrky, kdy se republika fakt zastaví, se to zřetelně a nade vší pochybnost ukáže. 

Jinak to udělá někdo místo vás. Někdo, kdo bude vynesen do čela nikoliv volbami, ale lidovým hněvem.  Ten pak udělá nejen lockdown, ale ještě se vypořádá i s vámi.  Nejspíš stejně nedemokraticky, jak se dostal k moci.  Co se týče ztrát na hospodářství - jestli natisknete pět set nebo tisíc miliard je už jedno. Nesplatíme to tak jako tak. Stejně bude nutný nějaký restart. 

Pokud to necháte v tomto polostavu, nakonec naštvete i ty, kteří vás podporovali. Nemůžete jedny nechat bojovat a zároveň tolerovat ty, co to sabotují. Nakonec se proti vám obrátí i ti, kteří vám věřili. Pokud do toho neříznete, bude to stále více vypadat, že si hrabete do kapes, že vaším zájmem není vyřešit epidemii, ale vydělat na ní. Že nechcete pomoci, ale rejžovat na temných kšeftech. Že vám vlastně ty plné nemocnice vyhovují nejvíc. 

Je nejvyšší čas do toho říznout. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.9 (130 hlasů)

Komentáře

Dost. Jste jak chlor zkřížený se scallopem, pište si třeba s leprikónem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně to je přesně stejné.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak už dost... tohle by stačilo. Okamžitě přestaňte, nebo se do toho vložím. Už se to začíná vymykat. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Omlouvám se Vám, Vidláku. Nechal jsem se vytočit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

V pohodě chlapi... občas se to vyhrotí. Pokud umíte i přestat o nic nejde. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mazaně využívají dědictví československých soudruhů puškařů z let šedesátých.
Jedině praví vojcli mají modifikace špuntovek Bren, kteréžto zřejmě přejaly vše dobré z Sa-58. Vyměnily se materiály - na řadu přišly plasty a pro zefektivnění střelby se namontovaly railové lišty. Jinak nic nového.
Za příznačné a prozíravé považuji skutečnost, že Breny se nechají přerážovat výměnou hlavní a zásobníkových šachet.
Když přijde do Práglu Ivan, vyměníme laufy a hajdy na soudruhy z Bruslogradu.

Sa-58 se dosud všechny nerozkradly, takže je mají zoufalci - pardon - záložáci.

Scorpion - potomek slavných samopalů Škorpion vz. 61 je po modernizaci a přerážování na standard NATO 9 mm, je možno zakoupit a střílet, avšak nikoli dávkou. K tomu je potřeba mašinky a kusu železa k nelegální předělávce.

Pistolka vz. 75 se stále drží, rovněž po modernizaci.

Za UKL vz. 59 není prozatím náhrada, belgický hampejz je prostě méně výkonný a méně zdařilý. Jediná výhoda - i belgičák má soc prc ráži, takže až přijde Ivan, je to v poho.

RPG 7 a 75 jsou pořád stejně jednoduché a stejně výkonné, takže klídek. Zvládne to úplně každý, bo váha je do 10 kg i se svačinou pro obsluhu. Prostě se to odpálí z ruky a autíčko či obsluha v bunkru je v pérdeli, protože termobarické střelivo je v běžné výzbroji alespoň u ruských soudruhů.

A to je asi tak všecko, co by stálo za řeč.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

bránit, za zmínku stojí ČZ vz. 52.
Taky se jí říká příklepová vrtačka, anebo zabiják policajtů, protože s origo náboji Tokarev, anebo identickými samopalovými náboji bez problémů prostřelí většinu balistických vest. Pouze se nesmí dávat rána jistoty (bez náboje), protože pak praskají úderníky, které se ale dají koupit.
Jediná nevýhoda je zásobník - pouze 8 nábojů. Ovšem s kapesním dělem jich asi víc nebudeš potřebovat...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Scorpion EVO (S1 nebo A1) vůbec není potomkem Škorpiona vz. 61, jedná se o zcela novou konstrukci, a je to velmi kvalitní zbraň (kromě hlavně a závěru vlastně samé plasty, ale funguje to). Konstrukce pochází ze Slovenska.

Pistole vz.52 je sice účinná, ale je to takový klump, že je obtížné s ní cokoliv trefit. Hodí se spíše k hodu, nežli ke střelbě.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Výhodná je i staroslovanská zbraň pro boj zblízka. Nejmenší dostupná sekera, v nejhorším 600 g, 60 - 70 cm násada na palici, dát dohromady. Dosah přibližně 1 m, možnost opakovaného použití. Účinnost zajištěna, zbrojní průkaz netřeba.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pane Gerd.
Když pan Bůh dá i motyka střelí a má i delší dosah.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
někdy není čas na modlitbu k Pánu Bohu, aby motyka střelila. Pak je lepší ji použít coby klacek.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já mám doma mj. palcát, to také není špatná zbraň.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Palcát je vlastně předchůdce baseballové pálky. Jen se špatně vysvětluje, že jdete hrát baseball.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jsem koupil. Můžeme se přít o originalitě řešení konstrukčních uzlů, anebo využití poznatků z docela dlouhé doby služebního nasazení, ale to je asi tak všecko.

Ohledně dvaapadesátky asi tolik. Měl jsem tu čest ji kdysi vyzkoušet. Je těžká a nemá nic moc mířidla.
K těmto dvěma nevýhodám asi tolik - můžete posilovat ruce stejným způsobem, jak to dělali naši předchůdci (natažená paže s pistolí v sevřené dlani a na hlavni zavěšená taška s plynovou maskou, výsledky cvičení po čtvrt roce jsou impozantní) a můžete si ta nepříliš přesná mířidla nechat vylepšit. Za pár peněz.
Ovšem mám poměrně důvodné obavy, že při obraně proti útočníkovi nebudete sázet ani tak na přesné míření, jako na zdrcující účinek vystřelených projektilů.
Další věc, zkuste si najít pistoli dnešní produkce se stejnými technicko-taktickými daty. Pokud ji najdete, nebude vážit méně, spíše naopak.
A poslední měřítko - cena. Dvaapade je relativně spolehlivý kanón za pár peněz s prý poměrně dostupným střelivem. Pokud byste chtěl nový ekvivalent, budete se muset řídit reklamním heslem Viktorka Kožených a počítat s jistotou desetinásobku, nemluvě o povinné registraci a o legislativních tanečcích kolem nadměrně velkých zásobníků.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já preferuju malorážku (pistole, colt).
Pokud pravidelně netrénujete, nebo s věkem slábne ruka, tak tou 52 trefíte první terč.
Pokud by bylo potřeba trefit více vpředběžících terčů a trochu to umíte, je myslím malorážka jistější.
A náboje nejsou drahé.
Ale 52 je hezká zbraň.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

eliminovat. To není totéž.
Trefit chlapa ve vestě je celkem k hovnu, když nadále zůstává bojeschopný.

Zatím bez slepic

Targusi, jste sice mladý, krásný a …. už jsem zapomněl jaký ještě, ale proboha - vy mě fakt neučte střílet.
To měli na starosti jinačí borci v Armádním středisku vrcholového sportu Dukla v Plzni (pokud jste někdy slyšel o tamní střelnici v Lobzích). Nevím, zda jste někdy slyšel jména Falta, bratři Hykové, bratři Váňové atd. Vesměs madeilisté z MS, ME či OH. Možná znáte jen jméno Honzy Kůrky (poněkud nám na stará kolena trochu zblbl, bohužel....). To byli moji učitelé, snad uznáte, že o střelbě věděli o trochu něco víc, než vy se svými tréninkovými návody.
Ohledně Scorpionu EVO vy prodáváte jak jste koupil, já (na rozdíl od vás), jsem si ho koupil (verzi S1, samozřejmě, povolení na A1/dávky/ je prakticky nemožné získat). Už jsem s ním vystřílel několik tisíc ran, učil jsem s ním i vnuky. Tak vím své...
Jsem staromilec a proto za nejlepší pistoli všech dob považuji ČZ 75. Trochu těžká, pravda - poctivá ocel, žádné plasty.
Melete něco o ceně. Pokud je vám líto peněz za kvalitní zbraň, chápu vás. Možná byste nějakou stihl vyrobit doma v dílně, ne... :-)

P.S.: Nebudu se vám plést do vašich náklaďáků a cisteren, ale ohledně rozumů o střelbě buďte, prosím, trochu střídmější (vy plynová masko... :-) )

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lobzích. Rok a půl mého života.
A když novější Čízu, tak bych sáhl po 82, 83.

Btw. učit vás střílet bych si nikdy nedovolil. Ostatně já bych nikdy nestřílel, pouze bych zastavoval útočníky.
Pokud stále nechápete, porovnejte si úsťové rychlosti vystřelených projektilů.
Pokud ještě pořád nechápete, znovu napíšu termín "balistická vesta". To, co umí dvaapadesátka, pětasedma prostě nesvede.
Konec diskuze, protože diskutujeme každý o něčem jiném.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

povinném posilování rukou či předních nohou (jak kdo, že ano) v bývalé ČSLA a moje poznámka o obraně, resp. střelbě z bezprostřední blízkosti.

Zatím bez slepic

chech, prý "vyměnily se materiály - na řadu přišly plasty". Holt ocel je sviňa težká, kdo by to tahal žejo. Už se těším na plastové tanky... Ale i tak je to ještě dobré - předpokládal jsem, že AČR má kvéry z nugátu a střelivo ráže burák.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jenže plasty už v pancéřích tnaků dávno používají, viz typ Chobham. Polyaramidové vlákno je 6x tvrdší oceli.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Kompozitní pancíř byl na T-72 vyrobených v SSSR. Licencované verze vyráběné v Polsku a ČSSR měly pancíř ocelový homogenní.Od verze T-72M (od 1985) došlo ke zdokonalení horního čelního pancíře korby a novou odlévanou věží z pancéřové oceli a keramických materiálů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že ubylo těch mistrů, co kvalitní ocel uměli udělat...sorry

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Unikla mi asi předchozí diskuse o výzbroji pozemních jednotek, tak se to pokusím propojit s aktuálním tématem článku. Staré dobré Sa58 i nové Bren by se jistě daly použít na zahrazovací palbu proti těm, kdo ztrácejí vůli (nebo ji nikdy neměli) a v panice se otáčejí a křičí na ostatní, že vše je k ničemu a utíkají z boje. To se tak vždycky dělalo ve všech armádách (i když dneska je to vidět jen ve filmech o ruské armádě) a zase se to dělat bude. Podvratnou činnosti nemaj rádi nikde, jenom nechápu, proč je tolik odpíračů zrovna u nás.
Ale jak říkám, nezachytil jsem souvislost s tématem, asi jsem nečetl všechno, možná účel těch samopalů v diskusi byl nějaký jiný, humanitárnější.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Až přinde čas všechno co je ve mě si vezme Země. Získá ze mě sice jen hovno, ale RAmcha zbytek rozmíchá. Ezotteroristům a coronovým bratrům ani hlt, ani nasrat. Na to Země nemůže zemřít.

Mřít budou jebla, blázni a blboni, co nemají furt čas na vlastní potřeby a celé dny marněj čas přemejšlením o tem co na ně šmejdi zas vytáhnou. Intelektuální blboni si eště myslej, že je, ty prolhaný svině, uhlídaj přímo, že je dokážou ohlídat tak aby je nezabili v zápalu svých strašně těžkých pracovních povinností.

Zodpovědnost a dobroserství jim trhá gatě a jak to kolem trousej, hrdě se projev-ují, "hele jak to voní". To je to nejlepší co ve mě najde Země a chraň ji ruka páně aby z teho onemocněla, páč to samé vláčím po polích dokud z teho nebude kvalitní betoón. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

...na ten "tvrdý lockdown", a hlavně ve vládě. Prymula šel prý na ten fotbal ukázat, že by to i při lockdownu nemuselo být tak striktní :)
Dnes jsem narazil na dvě covidové mapky. Jedna byla SRN a druhá naše. A pak tam byla ukázka, jak by naše covidová mapa vypadala, kdyby jsme měli stejný statistický postup jako Němci. Oni totiž údajně do statistik započítávají jen pozitivní případy S PŘÍZNAKY. No a pak jsou si ty mapky hodně podobné i ohledně kontaktních okresů na hranicích, zdroj je FB (takže určitě "shit") a obrázek sem dát nejde.
Dál jsem zahlédl ve zprávách "Americkou zombí", kterak má na mordě respirátor a přes něj roušku. Takže zámořská móda rychlejší než "jižní kmeny". Ty patrně stojí frontu na letišti a v přístavech. Lidskej faktor mi nějak nefunguje, když se necestuje a já se musel nechat ostříhat distančně. Vzal jsem nástavec na psa a udělal si ježka dle návodu vyučující. Bez klece, tam jsem já.
Mmj. ty kmeny alias mutace, to bylo předpovídáno už loni na Islandu vědeckým týmem. Nevím jak by se sem dostal kmen jihoafrický(přes Č.Budějovice?) a brazilský. Jedině atm. prouděním, přes pendlery nebo diplomatickými cestami? Genetická inženýrka tvrdí, že je třeba najít tu jeskyni s netopýry a zapečetit i s personálem. Nevěří se jí ani oceněními a zkušenostmi ověnčenému dr. Beranovi neb odborníci jsou dezinformátoři. Jak napsali jiní výše i já kdysi, tady není snaha to léčit a to dnes čtu, že Izrael má prostředek fungující na 98% a většinu obyvatelstva očkovanou? A že to není ta "jarní sranda" usuzuju z toho, že to chytla i mistryně Evropy v horské cyklistice (známá, věk 30) a skončila doma s 39tkou teplotou. V pátek se obvoďačky nedovolala, respektive ta jí neodpověděla. Napsal jsem jí, ať zkusí sehnat ten Isoprinosin!
Odpoledne jsem strávil sešíváním roušek kancelářskou sešívačkou. Nakonec jsem se pustil i do sešívání slipů a boxerek, pro jistotu. A až začne lejt, koupím si ještě jeden deštník abych měl co sbírat z chodníku před obchodem.
Další potěšující informace ohledně respirátorů byla zde...a už není, Fbůček jí zablokoval. Šlo o to, že respirátor má být používán jen po určitou dobu a pak by měl být sundán kvůli rekonvalescenci dýchacích cest. Informace byla vzata z příbalového letáku jednoho výrobce zdravotnických pomůcek. A to se nejedná o dobu trvanlivosti tohoto druhu výrobku, ale DOBU po kterou má být respirátor POUŽÍVÁN. Nemá totiž nic, co by odfiltrovalo "uhlíkovou stopu", třeba pytlík s vápenným mlékem. Ale obchodní nabídky jen prší.
Dnes večer si dám dvojitou kořku, zapálím najednou si dvě winstonky a před tím si nasadím to dvojité spodní prádlo.
Omlouvám se za všechny špatné zprávy, dobré jsem nenašel. Vlastně jednu ano. Lyžaře a sáňkující děti nerozháněly naše us vrtulníky, jelikož nemají ohřev náběžných hran vrtulí :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Statistiky jednotlivých zemí nelze porovnávat. Důvody jsou zřejmé, každá země eviduje něco jiného.

Isoprinosin je stále k mání do tří dnů z Polska. V Česku nebude, ale kdo o tom rozhodl, to nevím. Pravděpodobně bylo Česko vybráno jako pokusná laboratoř, jak bude covid fungovat bez něj. Stejně jako bylo vybráno Slovensko, kde se zkouší testování do zblbnutí. Nebo Švédsko, které jede v režimu bez opatření. Oni to tak zkoušejí schválně, v každé zemi trochu jinak. Nejspíš aby vychytali tu nejlepší dlouhodobou strategii, která jim bude nejlépe vyhovovat. Možná si vzali příklad z Cimrmana, průkopníka slepých uliček.

Respirátor nepoužívám. Vystačím si s rouškou, když jdu nakupovat. Akorát si na ní napíšu fixkou "NANO", aby mě zítra pustili pro rohlíky a pro mlíko.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

pro výrobce nano roušek - už vidím ten reklamní slogan:

Noste naše roušky NANO(S) !

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Např. německý Robert Koch Institut (= spolkový úřad pro péči o veřejné zdraví) píše:

Pří spávném používání FFP2 masek vzniká zvýšený odpor vzduchu ztěžující dýchání. Proto by měla být před nasazením nabídnuta preventivní zdravotní prohlídka, která by idividuálně medicínsky zhodnotila rizika pro uživatele. Podle předpisů pro ochranu zdraví při práci je doba nošení FFP2 masek U ZDRAVÝCH lidí omezena (viz. informace od výrobce, zpravidla na 75 minut s následující třicetiminutovou pauzou).

"Beim korrekten Einsatz von FFP2-Masken besteht ein erhöhter Atemwiderstand, der die Atmung erschwert. Deswegen sollte vor dem Tragen eine arbeitsmedizinische Vorsorgeuntersuchung angeboten werden, um Risiken für den Anwender individuell medizinisch zu bewerten. Gemäß den Vorgaben des Arbeitsschutzes ist die durchgehende Tragedauer von FFP2-Masken bei gesunden Menschen begrenzt (siehe Herstellerinformationen, in der Regel 75 Minuten mit folgender 30-minütiger Pause)."

https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/NCOV2019/gesamt.html

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak typické. Vydat příkaz k dosažení určitého cíle. V tomto případě, zdá se, za účelem rychlého prodeje nadměrných zásob respirátorů ze skladů ministerstva vnitřku před uplynutím jejich expirační doby. Všech oni si stím blboni nějak poradí, stejně by nevstřebali víc jak jednu holou větu.

Takový malý zázrak - transformace doby expirační v dobu respirační. Vedlejším produktem budou peníze.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

protože je to Babišův poník. Je jim jedno že Blatný nic neřeší, že lže a že je nechrání před Covidem. Slepá víra ....

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

O

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Typickej alibismus příbalových letáků.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

proč by měla preventivní opatření platící např. pro mlade a zdravé montéry pracující v prašném prostředí platit také pro staré a nemocné lidi? To je jistě jenom přebujelá administrativa. Stejně jako schvalování vakcín. Doposud na to ti mamlasové potřebovaly několik let a najednou se ukázalo, že pár měsíců stačí...

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

jen mi není jasné, proč by se v Izraeli mělo očkovat vakcínou s účinností 30-90%(podle různých zdrojů na různé mutace), když tam majó lék s účinností 98%. To asi aby to bylo trotl zichr fest doživotně a nikdy jinak

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

"Dnes jsem narazil na dvě covidové mapky. Jedna byla SRN a druhá naše. A pak tam byla ukázka, jak by naše covidová mapa vypadala, kdyby jsme měli stejný statistický postup jako Němci. Oni totiž údajně do statistik započítávají jen pozitivní případy S PŘÍZNAKY."

To, že mají Němci jiný statistický postup je pro mně nová ZÁSADNÍ informace! Mohl by jste ozdrojovat?

To by totiž vysvětlovalo spoustu věcí, proč při +- stejném přístupu jsme na tom ve výsledku o 100% hůře. Pokud je to tak, jak píšete, tak se porovnávají neporovnatelné statistiky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Připojuji se k žádosti na kohokoliv, kdo by k tomu měl nějakou důvěryhodnou informaci, kdo třeba vládne helmutštinou dostatečně na zkoumání německých zdrojů. To že obecně nevěřím polským statistikám, na to nepotřebuju zdroje, to je tak nějak od přírody přirozené, ale u německých by to bylo zajímavé. Teda spočítané to mají asi dobře, ale co vlastně počítají?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

protože to platí i pro Covid. Pan Maaßen, bývalý předseda Verfassungsschutz (= německá BIS), objasňuje spolupráci vědy a politiky.

https://www.youtube.com/watch?v=jqe-QifgVZU
Pro neněmčináře je možné zapnout titulky a automatický překlad do Češtiny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Mapka se řešila na fejcbůku iniciativy Sníh s výsledkem, že se jedná o chřipečkářský hoax. V Reichu se do statstik počítají stejně jako u nás všechni pozitivní. Z toho vyplývá, že jsme opravdu v... tam kam slunce nesvítí. Druhá věc je, že Němci testují méně, což je vidět na disporci nakažení/mrtví u nás a u nich.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Plus nějaké to zamlčování.
Německo je země s poměrně nízkým indexem korupce, Israel už tak ne, např. USA lezou dolů. To je taky důležité vědět.

Jak s vakcinací ? Stále se nemůžete dočkat - až vám to píchnou ?
Co zvolíte ? Pokud to půjde....

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud vás operoval lékař, tak mu stačilo vzít si jednu roušku, ale pokud si půjde nyní do kantýny pro kafe do kelímku, tak si bude muset vzít dvě, nebo respirátor a za nedlouho možná nebudeme smět vyjít ven ani bez testů a bez speciální plynové masky. Likvidace zdravého rozumu pokračuje i nadále. Pokud lidi zahltíte obrovským množstvím inFormací z médií, které si protiřečí a den co den navíc děláte nelogická, protichůdná, zbytečná, směšná, idiotská rozhodnutí, které navíc sami elitářsky porušujete jako Prymula (výkladní skříň restrikcí, které má plebs dodržovat, ale on ne), tak docílíte naprostého rozvratu ve společnosti.
Lidé potřebují mít aspoň náznak pocitu, že je řídí lidé, kteří vědí co činí a kam směřují. Pokud takový pocit nemají, tak dochází k situaci "bez vedení, není velení" a zcela logicky budou naprosto na vše kašlat a ty šašky ignorovat.
Je to celé chyba? Vedou nás skutečně neumětelové? Nikoliv. Přeformátování celého systému, včetně jednotlivých států a to bez konvenční války neuděláte, pokud budou u vesla lidé, co se orientují a provádí řízení na profesionální úrovni. A tak musíte všechny přesvědčit, že jste dementní a občané pak sami budou volat po NOVÝCH POŘÁDCÍCH, kdy stačí dosadit jakoukoliv duševně zmrzačenou zrůdu do čela, která bude naučena mluvit aspoň trochu rozumně a dav za ní půjde jako ovečky za pasáčkem.

To, co je pro jednoho chybou v řízení, je pro druhého naopak cílem.

Toto napsal v roce 1969 spisovatel I.A. Jefremov svému americkému kamarádovi paleontologovi E. Olsonovi: "Rozpad všech impérií, států a jiných politických organizací přichází se ztrátou mravnosti. Je to jediná příčina katastrof v celé historii, a proto, zkoumajíc příčiny takřka všech kataklyzmat, můžeme říci, že zničení nese charakter SEBEZNIČENÍ (!!!)."
A proč jsem výše psal o "konvenční" válce? Protože jsme ve válce a to celé lidstvo. Bojuje se na všech šesti prioritách řízení. Ano, na všech šesti. To, že se nikde nestřílí a nic nevybuchuje nic neznamená, když přesto umírají lidé, stejně jako v té klasické válce. Bojuje se všude: Ničí se státnost, symboly, přepisuje se historie, zabila se kultura, útočí se na rodinu, rasu, přirozenou sexualitu, vzdělání je v troskách, zadlužují se národy i rodiny a lidé umírají a jejich zdraví je ničeno nekonvenčními zbraněmi. Biologické zbraně vždy patřily do ZHN, tedy mezi zbraně hromadného ničení a těm jsme vystaveni.

Je dobré vědět o tom co se děje, nelhat si a konečně si přiznat, že je to jen na nás, jak se budeme chovat a jestli zvítězí ty zrůdy, které toto svinstvo řídí. Pokud totiž věříte, že má někdo moc nad našimi životy, tak ji skutečně má, ale pokud tomu přestanete věřit, tak se může třeba postavit na hlavu, může se snažit vést, ale pokud neakceptujete jeho řízení, tak je ztracen a je jedno, jestli za ním stojí Brusel, Washington, GE, neokoni, liberálové, státní "elity", nebo třeba ufoni.
Hlavně se nehádejme o pitomosti a nevěřme debilním řečem, které tvrdí, že za šíření epidemie můžeme nedodržováním stupidních opatření, kdy v zemích, kde je nemají a neměli a mají tam navíc statisíce "nepřizpůsobivých cizinců", jsou na tom mnohem lépe než u nás.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5669046116455036&id=1…

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby si lidi konečně uvědomili, jak se věci mají, a aby věděli, co mají dělat.
Protože opakování je matka moudrosti.

POKUD VĚŘÍTE, ŽE MÁ NĚKDO MOC NAD VAŠIMI ŽIVOTY, TAK JI SKUTEČNĚ MÁ. ALE POKUD TOMU PŘESTANETE VĚŘIT, TAK SE TŘEBA MůŽE POSTAVIT NA HLAVU...

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Jinými slovy: Nedodržovaná opatření nefungují, proto je nedodržujme.

Co pásy u automobilů? Taky je odmítáte používat, aby nad vámi nikdo neměl moc?

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

to by jste snad mohli pochopit, Vaše konspirace a názory JSOU věcí Vaší víry.
Fungují Vaše osobní činy, Vy sám se musíte ochránit, zvýšenou hygienou, dočasným odepřením si určitých věci, musíte začít dělat něco, co Vás osobně uspokojí, aby jste se z toho nezcvoknul, ....
V čem je ale problém je to že se ukázalo že mezi námi je spousta lidí bezohledných .....
I s tim se musíte vyrovnat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Balší z Bohnic.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)