Nejvyšší čas

Autor
Štítky

Znáte server Bugemos? Pokud ne, tak šupky dupky se tam mrkněte. Úžasný, dokonalý český humor v krátkých stripech. Autoři jsou trochu mladší než já a sledoval jsem jejich cestu ke kreslenému vtipu od jejich prvního vystoupení na ČVUT.  Mluvím o nich, protože jejich jarní strip o koronaviru velmi trefně vystihl situaci a já dodnes koukám, jak dokonale vyjádřili několika slovy všechno co se od té doby stalo. 

Snad se pánové nebudou zlobit, když onen strip přetisknu zde: 

Český scénář

Myslím, že přesně tohle se skutečně stalo. Hrozil nám český scénář a dostalo se nám ho měrou vrchovatou. Ať stojíte na kterékoliv straně barikády, musíte všichni uznat, že nikde na světě to není jako v Česku. Nikde na světě se s koronavirem nepopasovali naším ryze českým způsobem. 

Jak vidno, nemocnice se dále utěšeně plní, počet těžkých covidních případů trhá rekordy, vrtulník stále a nepřetřžitě odvážejí z Chebu a Sokolova pacienty, počet volných lůžek stále klesá, každý rozvolňovací návrh končí jen u návrhu, protože situace se nelepší, ale zhoršuje. A jediná optimistická zpráva je v tom, že zatím nedochází k exponenciálnímu nárůstu. K naplněným nemocnicím se nedopracujeme jedním mohutným náporem covidu, ale pěkně pozvolným přetečením přehrady, které nastane skoro nepovšimnutě. 

Sůdruh ministěr Blatník i Andrejko stále častěji hovoří o nějakém tvrdém lockdownu a upínají se na další chiméru - kde nezabrala rouška (ach, kdybych to už v září neříkal - roušky nebudou mít na vývoj epidemi vliv), tam zaberou dvě roušky na sobě nebo respirátor. Samozřejmě to nezabere o nic víc než předtím. Problém není tam, kde se i dnes nosí roušky. Problém je tam, kde se roušky nenosí, kde se to nedá zkontrolovat, nebo kde je to každému jedno. A když se tam dodnes roušky nenosily, nebudou se tam nosit ani respirátory. 

Mimochodem... já už mojí vlastní chiméru o dostatečném promoření populace už definitivně opustil. Realita se rozchází s mými přáními a když to tak je, chyba bude v těch přáních, ne v realitě. Něco podobného bych doporučil i našemu ministrovi covidu. Realita se jaksi nesrovnává ani s jeho přáními. 

No neříkejte mi že byste tvrdý lockdown neuvítali. Tedy hlavně vy chřipečkáři... Jak jste si mohli všimnout, opozice se zalekla vlastní odvahy a takřka nikdo v parlamentu se neodhodlal skutečně všechno otevřít. Čili neupínejte se na vaší chřipečkářskou chiméru, že vás někdo vyslyší a že budete moci zvítězit nad covidem jeho ignorací.  A když se nebude otevírat a rozvolňovat, tož lepší by byl krátky úplný lockdown, než toto bolestné protahování polovičatých opatření, která nikdo nevymáhá, ne? 

 Ale ne lockdown podle českého scénáře. Úplně vidím, jak Andrejko přichází před mikrofony (no, on nepřijde - pošle místo sebe někoho jiného) a ohlásí, že za tři dny začne tvrdý lockdown a omezení pohybu. Nechá novináře vypořádat se s tím sdělením a pak odkáže na vládní web, kde bude vyjmenováno sto osmdesát výjimek. Jako že do práce se chodí, do obchodu se může, do přírody se může, vlastně se může úplně všude a úplně všechno, nikdo to nebude ani kontrolovat ani vymáhat a jen Volný s Klausem budou řvát, že je to diktatura. 

Někdy bych těm dvěma přál, aby viděli skutečnou nefalšovnou a opravdovou dikaturu, protože v té by se už dávno houpali na lampách s cedulí na krku, že porušovali lockdown. Nejak pořád nechápu, co je diktátorského na tom, že smíme skoro všechno, děláme skoro všechno a vláda se nám tak nějak zoufale snaží  překážet, abychom se nemohli nakazit příliš efektivně. 

Mimochodem - podobně to dělal Franta Pepa Jednička. Překážel svým národům, aby se navzájem neutlačovali. Ale překážel jim málo a neefektivně, pořád ustupoval Uhrům, kteří hodně řvali, až nakonec přišel o všechno. Nakonec naštval všechny, protože nic se nevyřešilo, nic se nezlepšilo a kdo řval nejvíc, ten se nejvíc domohl. 

Takže - lockdown, kdy se vlastně jen jinými slovy popíše to samé, co už tu máme, to je jaksi celé k ničemu. Zase se nic nevyřeší, zase se nic neukáže, zase se nikam nepohneme a jen se prodlouží tento polostav, který se dá vykládat jakkoliv a ve kterém jedni ohromně vydělají a druzí zkrachují. Nebude to mít žádný konec a nezískáme tím nic. 

Přitom skutečně tvrdý nefalšovaný dvou až třítýdenní lockdown téměř čínského střihu, to by měl být společný zájem jak covid alarmistů, tak i chřipečkářů. Kurňa, vždyť by ten skutečný lockdown všechno ukázal.  Po dvou třech týdech prázdných ulic by bylo jasné, jestli se covid chová jako normální nemoc nebo jestli si s námi někdo jen pohrává.  Pokud bychom po třech týdnech co nejpřísnější izolace zjistili, že počet nakažených neklesá, bylo by načase vyjít do ulic, svrhnout vládu a nastolit úplně nový režim. Pokud by po třech týdnech tvrdé izolace počet nakažených rapidně klesl, bylo by jasné, že chřipečkáři jsou zcela mimo realitu. Že stačilo se doopravdy omezit a covid má utrum. Taky by vám to trochu zavřelo ústa. 

Tak či tak bychom měli všichni - alarmisté i chřipečkáři - brzy jasno.  

Samozřejmě musel by to být opravdový lockdown. Jako to bylo zjara. Prázdné ulice, žádná auta na silnicích, nikdo v parcích. Všichni doma a to nekompromisně. Žádné výjimky pro papaláše.  Tentokrát by se to asi neobešlo bez policie, která by to musela vynucovat. Divočáci by vyhrabávali popelnice, na Žižkově by chodily lišky, mně by zase na zahradu lítali bažanti. 

Všichni potřebujeme důkaz a tohle by bylo jak ohnivým písmem. Po třech týdnech izolace bychom viděli. Byla izolace a buď šlo všechno dolů a chřipečkáři, lyžaři a všihni ti blbouni nejapní by byli definitivně odhaleni. A nebo by to nekleslo  a pak by bylo jasné že je něco shnilého mezi všemi těmi epidemiology, kteří se nedokážou shodnout ani na Ivermektinu nebo jiné válečné medicíně, zato tlačí drahé vakcíny a těší se na provize.  

Rozumný chřipečkář a rozumný alarmista by tvrdý lockdown měli považovat za mnohem lepší řešení, než neustálé protahování stavu, kdy jedni dodržují opatření a druzí je okatě porušují, vláda si z toho vezme, co se jí zrovna hodí a Blatník se může donekonečna odkazovat na lidi, co plní parkoviště v Orlických horách a chlastají po garážích. A obráceně - k čemu je dodržování pravidel, když si ministerstvo dá výjimku na fotbal a papaláši si jdou zafandit? A potkají se tam Prymula i Dvořák z České televize. Jedna stejná pakáž...  Tohle rozhodně v boji s covidem neprospívá nikomu. 

Takže Andreji a Blatníku... blížíte se k bodu zlomu. Na jedné straně přibývá lidí, kteří přišli o někoho blízkého díky covidu. Na druhé straně přibývá těch, co doteď opatření dodržovali, ale výjimky pro vyvolené je vysloveně znechutily a odteď na to z vysoka dlabou. Skutečných alarmistů a skutečných chřipečkářů je málo...

Do toho přijde Havlíček, že otevřete, tím natěšíte obchodníky a pak jim to zase zatrhnete.  Prvek očekávání je následován prvkem zklamání. Oni vás jednou umlátí čepicema. Copak nevíte, že nejhorší co můžete někomu udělat, je vzrušit, ale neuspokojit? 

Co takhle kdybyste do toho jednou i s Hamajdou a Metnarem fakt řízli... Udělejte tvrdý lockdown bez výjimek. Zavřete nás všechny na tři týdny doma, Zcela a úplně. Jen nákup potravin a jinak nic. Ať to kontrolují policajti, ať jezdí po ulicích a vracejí domů všechny, co se jen poflakují. Koneckonců máme skoro tolik policajtů co Turecko, tak by na to snad mohlil stačit. A kdyby ne, ať jednou po ulicíéch chodí i naše slavné vojsko. Ať je jednou vidíme. Vlastně ani nevím, co naši zelení mozci mají za pušky. 

 Za tři týdny  bude jasno. Buď mají pravdu alarmisté nebo chřipečkáři. Po třech týdnech okaté uzávěrky, kdy se republika fakt zastaví, se to zřetelně a nade vší pochybnost ukáže. 

Jinak to udělá někdo místo vás. Někdo, kdo bude vynesen do čela nikoliv volbami, ale lidovým hněvem.  Ten pak udělá nejen lockdown, ale ještě se vypořádá i s vámi.  Nejspíš stejně nedemokraticky, jak se dostal k moci.  Co se týče ztrát na hospodářství - jestli natisknete pět set nebo tisíc miliard je už jedno. Nesplatíme to tak jako tak. Stejně bude nutný nějaký restart. 

Pokud to necháte v tomto polostavu, nakonec naštvete i ty, kteří vás podporovali. Nemůžete jedny nechat bojovat a zároveň tolerovat ty, co to sabotují. Nakonec se proti vám obrátí i ti, kteří vám věřili. Pokud do toho neříznete, bude to stále více vypadat, že si hrabete do kapes, že vaším zájmem není vyřešit epidemii, ale vydělat na ní. Že nechcete pomoci, ale rejžovat na temných kšeftech. Že vám vlastně ty plné nemocnice vyhovují nejvíc. 

Je nejvyšší čas do toho říznout. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.9 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1) Server Bugemos mne nenadchl, ty kratke stripy mi proste nesedi, porad cekam, co bude dal - pripadaji mi tak nejak primitivne americke.
2) Chripeckare nepresvedci nic, ani smrtelna postel.
3) Podle mne je na lockdown uz davno pozde. Za tyden ci dva-tri se neda pandemie zastavit, to by musel trvat dele a musel by vypadat jako skutecne stanne pravo (viz Australie).
Ale neco by se delat melo, mohlo by se zacit treba tim, ze by senatori a slovuti soudcove pozemskeho soudu nejvyssiho sli prikladem, treba pomahat do spitalu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle mého názoru se to Bába snaží jen dostrkat do jara, kdy to začne řešit spíš počasí. O nic jiného mu nejde.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

A nebude se očkovat ani vakcínou z Čínské lidové republiky (dále jen ČLR). Proč?
No i kdyby tu mřeli lidé jako mouchy, oba státy nám nepomohou vinou momentální české, idiotské zahraniční politiky. Když vám někdo bude neustále nadávat, že nedodržujete LICKÁ PRÁVA A JAKÝ JE TEN VÁŠ STÁT VLASTNĚ BANDITSKÝ, budete mít chuť mu nějak pomoci? Zvlášť když máte čím, ale toho čím máte pro vlastní málo?

Co si o nás ČLR myslí, už nám dávno dala na vědomí. Nejdříve se profláklo, že nenakoupí klavíry a piána Petrof. Pro firmu prý ztráta 10% ročních obchodů. Ale Petrof je jen malá firmička, to Home Credit a zejména Škoda Auto zaznamenaly vloni v ČLR obrovské ztráty. No grošíky hlupáka Vstrčila se přetransformovaly na miliardy českých korun.
A co si myslí o Západu Rusko, řekl natvrdo před pár dny v Moskvě Lavrov Borellovi. "Starejte se o sebe a ne o Navalného, podívejte se, jak jste mlátili demonstranty v Paříži a v barceloně."
A Borell se nezmohl na slovo.

A tak jediný Orbán uzavřel smlouvu s ČLR o dodávce 5 milionů dávek vakcíny proti kovidu, z toho 500.000 již minulý týden letecky dostal. Z EU možná do konce února dostane Maďarsko 1 milion dávek vakcín, které schválila EU. Takže celkem o 50% víc, než dostane Česká republika. Znamená to, že o 50% méně Maďarů zemře, na rozdíl od ostatních zemí EU.
A Západ je stále nepoučitelný. Včera skončila v Mnichově v Bavorsku známá Bezpečnostní konference. Známá mimo jiné projevem Putina z roku 2007 https://www.youtube.com/watch?v=wHlv7ead3mU
Tehdy se ještě všichni Putinovi smáli. Byl sedmý rok ve funkci a Rusko mělo obrovské problémy. Dnes 13 let poté je Rusko sebevědomý a suverénní stát, který budí respekt. Rusko Česko na nic a k ničemu nepotřebuje. My Rusko potřebujeme. Ví to i Merkelová.
A jak, že se pozná suverénní stát? Jednoduše, je to stát, který může říct NE. Česko, ani EU suverénní není.
Přesto ale na letošní mnichovské konferenci si Biden zase kopl do Ruska i ČLR, mírně se přídala i Merkel a trochu zajásal Macron, všichni tři prý vítají návrat USáka k dění v Evropě. A už všichni mluvili o multilateralismu, o něčem, co předpovídal v roce 2007 Putin. To jim to trvalo. Ale úplně ještě ne. Putina znovu do Mnichova letos nepozvali, ba ani Si. Prostě si hráli na malém písečku nějakých 800 milionů obyvatel. 1,5 miliardy ČLR, 1,4 miliardy Indie a 140 milionů Ruska ignorovali. Ke své a naší škodě. Kovid ukázal, že je Západ v úpadku a my s ním díky „prozíravým klíčocinkačům" z před 30ti léty. Tehdy se nastavovaly azimuty na dlouho dopředu. Havloidismus nás přijde ještě draho i v počtu zbytečně zemřelých.
Biden roztrhal téměř všechno, co podepsal Trump a vrátil se na úroveň deep state za Obamy. Jenže on ten návrat z podstaty kvalitativně možný není. Mezi tím se zcela změnila mezinárodní situace. Amerika za Trumpa zeslábla, Rusko a ČLR posílily. Takže Biden se vrací do horší situace s tím, co selhalo za Obamy a s negací toho, s čím prohrál (například obchodní válku s ČLR) a obecně se světovým společenstvím Trump. Kdepak, naši havloidi azimut Východ škrtli a tím udělali hara-kiri i s námi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

"A nebude se očkovat ani vakcínou z Čínské lidové republiky (dále jen ČLR). Proč?
No i kdyby tu mřeli lidé jako mouchy, oba státy nám nepomohou vinou momentální české, idiotské zahraniční politiky"
- jak ji realizuje vláda Babiše

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

je babišem bohužel nevyměnitelný, viz. koaliční smlouva.
Byznysmen Babiš do byznysu nikdy mezinárodní politiku nepletl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

ČSSD je kámen na krku, ale je součást Babišovi vlády. Jiný rozměr koalice byl odmítnut, prý na nátlak od Matky Imigrantů a z důvodu Babišovi investice v Germanistanu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

na Hřiba, Koláře a komika Řeporyjce.
Jak to, že ještě nikdo nepřišel s teorií, že všichni tito jmenovaní + další nejmenovaní museli mít informace, že se chystá vypuštění brebery a že budeme potřebovat Čínu a Rusko. A abychom neměli kam uhnout, tak se v předstihu, ale bylo to o chlup, postarali a rozšťourali vztahy co to šlo.
No jo vlastně, na aeronetu o tom ještě nepsali. Tím to asi bude.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Paní anna2
Přesně tohle mne napadlo také,jenže,vláda ani premiér,jakoby neslyšeli neviděli a to co nám víc škodí.
Musel by do Moskvy zajet opravdová osobnost a ne služebníček západu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

že se pozná suverénní stát? Jednoduše, je to stát, který může říct NE. Česko, ani EU suverénní není.
=====
chcete Sputnik ?
Andrej - NE

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tohle mi přistálo v mailu od obce
https://www.policie.cz/clanek/pol-point-kontaktni-misto-policie.aspx
Tedy dostal jsem takový plakátech, neumím to vložit. Tam se píše:
POL POINT
kontaktní místo policie
nový způsob komunikace občana s policií
- z pohodlí vašeho bydliště - pokud máte počítač s kamerou, s
mikrofonem, reproduktorem a dobré spojení na internet, můžete
podle jednoduchého návodu navázat kontakt s policistou, který vás prostřednictvím tohoto zařízení vyslechne a sdělí vám potřebné informace.
- z obecního /městského úřadu - pokud nemáte odpovídající techniku a nechce se vám na nejbližší policejní služebnu, můžete navštívit terminál POL POINT na některém obecním/městském úřadu, jejichž rozmístění a úřední dobu najdete na policejních webových stránkách. Na těchto úřadech vám pověřený pracovník zprostředkuje videohovor s policistou a umožní vám soukromí pro vaší výpověd:
- z bezobslužné místnosti - pokud se dostavíte na policejním
služebnu, kteráje označena nálepkou POL POINT a momentálně, zde nejsou policisté, můžete zazvonit na označený zvonek a po sdělení vašeho požadavku budete automaticky vpuštěni do místnosti, kde se nachází monitor, který se automaticky zapne a policista s vámi ihned komunikuje.
Takže stát, kde je nejvíc policajtů na počet obyvatel zavádí Home office a podporuje práskačství na kdejakou pitomost. Už zautomatizovali i udávání. Jó digitalizace, to je věc.
Na co pak kupuje Hamáček auta, na co kupuje flinty, mundůry a jiné vybavení, když stačí vybavit studio? Určitě nabere další nové lidi do studií. Navíc nebude třeba tolik policajtů. Lidé v době kovidu budou práskat i to, že někdo vyšel před dům vyhodit odpadky bez roušky.
Tak tohle je covid! Nákaza lidí v hlavě a morálce.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby pak v terénu zasahovali proti těm prásknutým nejtěžším zločincům. Tímto se mu uvolní kapacity. Pokud se ještě zavede praxe libovolného "důkazního" materiálu, tak vlastně ani nebude třeba tolik zasahovat v terénu, "vyřeší" to z kanclu na základě fotečky z debilu neznámo koho. Co by za ty vymoženosti dalo Gestapo nebo StB...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych ten systém nazval POL POT

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Přesně to samé mě napadlo také.

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nabídnul bych jim zkapalněný plyn z Ruska. Bude za hubičku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

plyn v Rusku už nakupovaly americké společnosti, pak jej s přirážkou prodávali do Evropy (Polsko) jako americký břidlicový...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všichni spokojení. Poláci by konečně využili ty zbytečné terminály, nové roury by jely naplno a Ukrajina by neměla kde krást. Takže ještě větší závislost na EU na zpětných dodávkách že Slovenska.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

zdůvodnit opatření. Odvolat a do voleb úřednická vláda nadekretovaná Zemanem, bude Sputnik a možná dojde i na vyšetřování arci loupežníka Babiše

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ustavni-soud-zaskocila-neschopnost…

Ačkoliv soudci nelpěli s ohledem na nouzový stav na formalitách, absenci jakéhokoliv relevantního odůvodnění opatření označili za extrém. Vláda se ke zdůvodnění neměla ani v rámci řízení před Ústavním soudem.

Skutečnost, že vláda „není schopna či ochotna uvést žádné relevantní a konkrétní důvody, proč je daný zákaz nezbytný, proč nelze vystačit s méně robustními zásahy do základních práv”, je podle soudu na pováženou.

Soudci přitom zmínili, že kabinet měl na to dost času.

Jakkoliv soudci uznali, že část omezení, respektive na ně navázaných výjimek, má racionální důvod, řada jiných postrádá zdůvodnění.

Soud zmínil, že například umožnění otevření květinářství či prodejen zbraní a střeliva bez patřičných argumentů pro nezbytnost výjimky nese znaky „nepřípustné libovůle”.

Ústavní soud zrušil zákaz maloobchodního prodeje
Domácí
Ústavní soud zrušil zákaz maloobchodního prodeje
„Toto odůvodnění přitom není jen nezbytným podkladem pro přezkum prováděný Ústavním soudem, nýbrž také pro společenskou akceptaci, a tedy i legitimitu krizových opatření,” připomněl v odůvodnění soudce zpravodaj Vojtěch Šimíček.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

ale to na situaci nic nemění

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

ale to na situaci nic nemění

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten www.bugemos.com se mi líbí.

Jinak doufám, že paní je lépe.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji Čmoude za optání. Už jsme všichni zdraví. Vlastně nás to jen trochu "štrejchlo". 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Po rozhodnutí Ústavního soudu jsme za bodem zlomu.

Vláda si nedovolí udělat lockdown, protože v časové tísni nedokáže všechna opatření řádně zdůvodnit, proto bude muset všechno otevřít.

Nastane situace, po které toužila opozice.

Hejtmani a starostové znají místní situaci lépe než Vláda, proto rozhodnou podle místních podmínek, co uzavřou, a co nechají otevřeno, takto argumentovali na jaře.

Vláda bude dělat pouze servis, po předchozím schválení Poslanci, Senátory a soudci Ústavního soudu.

Doufejme, že Covid to bude brát podle Listiny základních práv a svobod, ať je pán, nebo kmán, všichni lidé mají stejnou hodnotu. To znamená, že nikdo nebude
selektován na základě pohlaví, rasy, etnicity nebo na základě věku.

A pochopitelně ani na základě toho, jestli je, nebo není fyzicky a mentálně
nemocný.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

maximálně umřete na kombinaci covidu a blbosti politiků :), Babis ale, jsa očkován a zásoben ivermectinem z toho vyjde dobře, vyjebe se všemi od parlamentu k poslednímu bezďáči a pozici po volbách udrží. To by Vas mohlo utěšit ne ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Napsal uživatel pes (neověřeno) dne Po, 22. 02. 2021, 12:22

Očekávám divokou jízdu.

Kdo bude vítěz?

Začal Senát projednávat pandemický zákon?

„Vláda na mimořádném zasedání v neděli 14. února 2021 vyhlásila pro území České republiky nouzový stav kvůli šíření koronaviru SARS CoV-2.
V platnost vstoupil 15. února v 00.00 hodin a trvat bude čtrnáct dnů, tedy do 28. února.“

https://www.statnisprava.cz/rstsp/clanky.nsf/i/nouzovy_stav_a_mimoradna…

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Místo obvyklé vojenské junty provedla převrat ústaněsoudní junta.

Jakékoliv smysluplné a funkční myslitelné opatření bude bleskově označeno za protiústavní.

O nic jiného nejde.
Nicméně je alespoń vidět, že když je motivace, lze rozebrat, projednat, rozhodnout a s kterýmkliv politikem vyjebat v řádu hodin.
Co dříve trvalo několi let, je nyní hotovo na počkání - nebo dokonce v šuplíku čeká v předstihu.

Nevolená hrstka služebné elity rozhoduje o životě a (mnohonásobné) smrti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Pane A H.
Bingo.
Takže na ÚS není spolehnutí,tak jako na N S USA,který se vůbec nezaobíral falšováním voleb,takže,něco podobného by udělal i náš ÚS a těmato svými výroky,dává jasně najevo,že se může i u nás falšovat.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

No začala "předvolební agitace" ... čím víc mrtvých, tím lépe pro "demograty" né ... Nějak ty "pyjáty a fialový" do strakovky musí dostat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

byla bývala zdůvodnila (zřejmě ne, rozsudek jsem nestudoval)... Třeba ne právnicky neprůstřelně, ale alespoň tak aby to normální člověk pochopil,mohl mít černého petra US. Ale takto...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak čtu, že potom, co snížili platby za pacienty s covidem, ořezali příplatky personálu. Jak to? Vždyť to jsou oni, kteří to odnáší. Riskují nákazu, dlouhé směny, hygienická opatření, péče o pacienty, častá úmrtí. Hlavně, že špitály nepřijdou o zisky. Tady by měli zafungovat hejtmani a ministerstvo.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pacienti-covidova-luzka-nemocnice-zd…
Na jednu stranu asi ubydou "falešní" pacienti, ale přesto zůstanou ti, kteří péči potřebují. K tomu je třeba kvalifikovaný a správně motivovaný personál.
Tady nejde o zdraví. Prachy! Jsou to hyeny!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Chlapci, Vy se tu dnes nějak moc navzájem škádlíte. A přitom, přijde doba, a budete to mít úplně obráceně. Z rebelů jdoucích proti vládním nařízením, budou jejich zapálení obhájci nazývající narušitele zmrdy. A naopak.
Stát v totálním krachu, kvůli lockdownům všeho druhu, kvůli kompenzacím, bankrot veřejných financí, hyperinflace a není kdo by půjčil ani na 50% úrok. Blíží se zima 2022, Rusko odmítá dodávat plyn a ropu bez zaplacení předem konvertibilní měnou, ani jiné státy nejsou ochotny dodávat potraviny na dluh. Piráti sestavují úřednickou vládu národní záchrany se slibem, že se vše uvolňuje a je zapotřebí aby všichni nastoupili do práce. Jelikož nejsou peníze na vakcíny, tak již i oficiálně se ustupuje od očkování a nastavuje se cesta "Zodpovědného Promoření Každého Občana".
Všichni jsou povinni se co nejvíce vzájemně kontaktovat a nakazit se co nejvíce kmeny viru (alespoň 20-ti ze 130 známých mutací a kombinací Covidu). Je zakázáno se zdržovat mezi 16 - 22 hodinou doma. Roušky či respirátory je zakázáno byť jen vlastnit pod drakonickými tresty. Etc, ...
A na kydech, občas, když jde proud, Scallop nadává Vlastimilovi, že nedodržuje vládní nařízení, či je dokonce sabotuje, že se málo snaží o získání přirozené imunity (doporučuje recept, že dopoledne by si měl jít zaběhat na čerstvý vzduch, poté zajít do bazénu a večer s chlapama do hospody alespoň do půlnoci chlastat z jednoho brčka). Někteří rebelové se snaží obhajovat, že přece je jejich volba být doma a nechtít se nakazit a získat přirozenou imunitu, že je to jejich svobodné rozhodnutí. Etc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

"

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak víte že lžu? Citujete můj text ze zimy roku 2022. To klidně může být pravda.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

.c

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ne do diskusí. Normální lidé se to naučí ještě před nástupem do základky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

To jsou takové dějiny jednoročního dobrovolníka Marka psané dopředu?

Já bych tam doplnil "Scallopa za zvuku ruské hymny vyznamenal na Rudém náměstí Vladimír Putin medailí za statečnost při boji proti dezinformacím. Rukou mu též srdečně potřásl vedle stojící Miloš Zeman, poté se objali a políbili na obě líce"

Eta, chce to do těch dějin budoucnosti vložit trochu tvůrčího nadšení -:) -:)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

musím Admirála poopravit:
Miloš Zeman se se Scallopem nepolíbili "na obě líce", ale přímo na ústa, což, bohužel vedlo k téměř tragické události.
Miloš Zeman se totiž, po tom, co se dotknul slizu na povrchu Scallopa, domníval, že se Scallop rozhodl, uchvácen velikostí okamžiku, pro francouzáka a že mu do pusy strká jazyk. Vášeň mu tedy opětoval a Scallopa při vytvořeném podtlaku nasál a spolknul jako špagetu.

Miloš Zeman byl okamžitě převezen do Vojenské nemocnice v Praze, kde mu byly odebrány trenky a byl uložen na břicho. Konsilium vedené MUDr. Janem Pirkem, motýlkem a MUDr. Romanem Šmuclerem a vytvořené z nejlepších pracovníků Vodovodů a kanalizací celé České republiky pak dnem i nocí čekalo na objevení nebohého hrdiny, aby mu okamžitě mohla být poskytnuta maximální lékařská pomoc na nejvyšší úrovni.

Jaké ale bylo jejich překvapení, když se konečně po čtyřech dnech statečný hrdina vynořil, s pusou od ucha k uchu a jásotem "To bylo super!!! Já chci ještě jednou!"

Tak takhle to skutečně budebylo.

PS: Některé z nás prostě čeká skutečně úžasná budoucnost.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přijde mi to, jako by měla každou chvíli vypuknout občanská válka, na to jsou češi naštěstí moc líní a tak se nic moc nezmění. A je to dobře, jak tady někdo někde napsal, nakonec to zařídí příroda :) Do té doby je třeba být velmi opatrný a mít na paměti, že v této zemi je největším nebezpečím práskač. My dříve narození jen oprášíme své instinkty z mládí a vše bude ok. Vzpomněl jsem si na jeden bonmot, který se kdysi tradoval - že iniciativní blbec je horší než třídní nepřítel. Protože třídní nepřítel už není v módě a zvlášť mladým to asi nic moc neřekne, navrhuju ho zaměnit koronavirusem, který takto bude méně nebezpečný než onen pověstný iniciativní blbec.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

...jak by to řešil Karel IV ?

(dnes by to byl “císař evropský a z Boží milosti král český“)
 - především by zabavil majetek celé vládě a vládám předešlým a všem jejich poradcům, příbuzným a přisluhovačům..., kteří by neprokázali čestný původ svého zbohatnutí...
 - totéž by provedl i bankéřům, generálním ředitelům... a všem těm manažerům, lobbistům, podvodným byznysmenům, pozemkovým intrikánům... a jejich příbuzným, na něž vypočítavě z části převedli své peníze a majetky...
 - hlavní viníky by nechal (bez vleklých dokazování a soudů) na Staromáku pro výstrahu popravit - za to, že mu rozkradli státní pokladnu !!!
 - pak by nařídil lidem, aby se znovu věnovali zemědělství, aby se uživili, a aby národ nemusel kupovat jídlo z Číny, Polska nebo z Německa...
 - no a na závěr by národu doporučil, aby si kromě motyky, kosy a rýče... lidé pořídili ještě nějaké zbraně, aby mohli bránit svůj majetek proti hordám cikánů, nepřizpůsobivých barbarů a brutálních primitivů,táhnoucích krajem a kradoucích vše, na co přijdou...
 - a hned by bylo po krizi, po zvyšování cen, po “utahování opasků“... a národ český by se měl zase dobře !!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Dokud by Vás nepráskla iniciativní sousedka, co má na Vás pifku. A bez vleklých dokazování a soudů na Staromáku by to šlo již mimo Vás.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Český a římsko-německý král a císař Svaté říše římské Karel IV. se narodil jako Václav v roce 1316

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ústavní soud nalez nález.
Vyhráls volby? No tak zalez.
Myslíš, že máš pravomoci?
Jedině se pochcat v noci.
Chceš-li odpovědnost zout,
navleč talár, jako soud.
Můžeš vládnout zpoza buka
právo hodíš na vůz Kuka
sponzor ti to lehce schválí.
Dvakrát Husa neupálí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)