Nejvyšší čas

Autor
Štítky

Znáte server Bugemos? Pokud ne, tak šupky dupky se tam mrkněte. Úžasný, dokonalý český humor v krátkých stripech. Autoři jsou trochu mladší než já a sledoval jsem jejich cestu ke kreslenému vtipu od jejich prvního vystoupení na ČVUT.  Mluvím o nich, protože jejich jarní strip o koronaviru velmi trefně vystihl situaci a já dodnes koukám, jak dokonale vyjádřili několika slovy všechno co se od té doby stalo. 

Snad se pánové nebudou zlobit, když onen strip přetisknu zde: 

Český scénář

Myslím, že přesně tohle se skutečně stalo. Hrozil nám český scénář a dostalo se nám ho měrou vrchovatou. Ať stojíte na kterékoliv straně barikády, musíte všichni uznat, že nikde na světě to není jako v Česku. Nikde na světě se s koronavirem nepopasovali naším ryze českým způsobem. 

Jak vidno, nemocnice se dále utěšeně plní, počet těžkých covidních případů trhá rekordy, vrtulník stále a nepřetřžitě odvážejí z Chebu a Sokolova pacienty, počet volných lůžek stále klesá, každý rozvolňovací návrh končí jen u návrhu, protože situace se nelepší, ale zhoršuje. A jediná optimistická zpráva je v tom, že zatím nedochází k exponenciálnímu nárůstu. K naplněným nemocnicím se nedopracujeme jedním mohutným náporem covidu, ale pěkně pozvolným přetečením přehrady, které nastane skoro nepovšimnutě. 

Sůdruh ministěr Blatník i Andrejko stále častěji hovoří o nějakém tvrdém lockdownu a upínají se na další chiméru - kde nezabrala rouška (ach, kdybych to už v září neříkal - roušky nebudou mít na vývoj epidemi vliv), tam zaberou dvě roušky na sobě nebo respirátor. Samozřejmě to nezabere o nic víc než předtím. Problém není tam, kde se i dnes nosí roušky. Problém je tam, kde se roušky nenosí, kde se to nedá zkontrolovat, nebo kde je to každému jedno. A když se tam dodnes roušky nenosily, nebudou se tam nosit ani respirátory. 

Mimochodem... já už mojí vlastní chiméru o dostatečném promoření populace už definitivně opustil. Realita se rozchází s mými přáními a když to tak je, chyba bude v těch přáních, ne v realitě. Něco podobného bych doporučil i našemu ministrovi covidu. Realita se jaksi nesrovnává ani s jeho přáními. 

No neříkejte mi že byste tvrdý lockdown neuvítali. Tedy hlavně vy chřipečkáři... Jak jste si mohli všimnout, opozice se zalekla vlastní odvahy a takřka nikdo v parlamentu se neodhodlal skutečně všechno otevřít. Čili neupínejte se na vaší chřipečkářskou chiméru, že vás někdo vyslyší a že budete moci zvítězit nad covidem jeho ignorací.  A když se nebude otevírat a rozvolňovat, tož lepší by byl krátky úplný lockdown, než toto bolestné protahování polovičatých opatření, která nikdo nevymáhá, ne? 

 Ale ne lockdown podle českého scénáře. Úplně vidím, jak Andrejko přichází před mikrofony (no, on nepřijde - pošle místo sebe někoho jiného) a ohlásí, že za tři dny začne tvrdý lockdown a omezení pohybu. Nechá novináře vypořádat se s tím sdělením a pak odkáže na vládní web, kde bude vyjmenováno sto osmdesát výjimek. Jako že do práce se chodí, do obchodu se může, do přírody se může, vlastně se může úplně všude a úplně všechno, nikdo to nebude ani kontrolovat ani vymáhat a jen Volný s Klausem budou řvát, že je to diktatura. 

Někdy bych těm dvěma přál, aby viděli skutečnou nefalšovnou a opravdovou dikaturu, protože v té by se už dávno houpali na lampách s cedulí na krku, že porušovali lockdown. Nejak pořád nechápu, co je diktátorského na tom, že smíme skoro všechno, děláme skoro všechno a vláda se nám tak nějak zoufale snaží  překážet, abychom se nemohli nakazit příliš efektivně. 

Mimochodem - podobně to dělal Franta Pepa Jednička. Překážel svým národům, aby se navzájem neutlačovali. Ale překážel jim málo a neefektivně, pořád ustupoval Uhrům, kteří hodně řvali, až nakonec přišel o všechno. Nakonec naštval všechny, protože nic se nevyřešilo, nic se nezlepšilo a kdo řval nejvíc, ten se nejvíc domohl. 

Takže - lockdown, kdy se vlastně jen jinými slovy popíše to samé, co už tu máme, to je jaksi celé k ničemu. Zase se nic nevyřeší, zase se nic neukáže, zase se nikam nepohneme a jen se prodlouží tento polostav, který se dá vykládat jakkoliv a ve kterém jedni ohromně vydělají a druzí zkrachují. Nebude to mít žádný konec a nezískáme tím nic. 

Přitom skutečně tvrdý nefalšovaný dvou až třítýdenní lockdown téměř čínského střihu, to by měl být společný zájem jak covid alarmistů, tak i chřipečkářů. Kurňa, vždyť by ten skutečný lockdown všechno ukázal.  Po dvou třech týdech prázdných ulic by bylo jasné, jestli se covid chová jako normální nemoc nebo jestli si s námi někdo jen pohrává.  Pokud bychom po třech týdnech co nejpřísnější izolace zjistili, že počet nakažených neklesá, bylo by načase vyjít do ulic, svrhnout vládu a nastolit úplně nový režim. Pokud by po třech týdnech tvrdé izolace počet nakažených rapidně klesl, bylo by jasné, že chřipečkáři jsou zcela mimo realitu. Že stačilo se doopravdy omezit a covid má utrum. Taky by vám to trochu zavřelo ústa. 

Tak či tak bychom měli všichni - alarmisté i chřipečkáři - brzy jasno.  

Samozřejmě musel by to být opravdový lockdown. Jako to bylo zjara. Prázdné ulice, žádná auta na silnicích, nikdo v parcích. Všichni doma a to nekompromisně. Žádné výjimky pro papaláše.  Tentokrát by se to asi neobešlo bez policie, která by to musela vynucovat. Divočáci by vyhrabávali popelnice, na Žižkově by chodily lišky, mně by zase na zahradu lítali bažanti. 

Všichni potřebujeme důkaz a tohle by bylo jak ohnivým písmem. Po třech týdnech izolace bychom viděli. Byla izolace a buď šlo všechno dolů a chřipečkáři, lyžaři a všihni ti blbouni nejapní by byli definitivně odhaleni. A nebo by to nekleslo  a pak by bylo jasné že je něco shnilého mezi všemi těmi epidemiology, kteří se nedokážou shodnout ani na Ivermektinu nebo jiné válečné medicíně, zato tlačí drahé vakcíny a těší se na provize.  

Rozumný chřipečkář a rozumný alarmista by tvrdý lockdown měli považovat za mnohem lepší řešení, než neustálé protahování stavu, kdy jedni dodržují opatření a druzí je okatě porušují, vláda si z toho vezme, co se jí zrovna hodí a Blatník se může donekonečna odkazovat na lidi, co plní parkoviště v Orlických horách a chlastají po garážích. A obráceně - k čemu je dodržování pravidel, když si ministerstvo dá výjimku na fotbal a papaláši si jdou zafandit? A potkají se tam Prymula i Dvořák z České televize. Jedna stejná pakáž...  Tohle rozhodně v boji s covidem neprospívá nikomu. 

Takže Andreji a Blatníku... blížíte se k bodu zlomu. Na jedné straně přibývá lidí, kteří přišli o někoho blízkého díky covidu. Na druhé straně přibývá těch, co doteď opatření dodržovali, ale výjimky pro vyvolené je vysloveně znechutily a odteď na to z vysoka dlabou. Skutečných alarmistů a skutečných chřipečkářů je málo...

Do toho přijde Havlíček, že otevřete, tím natěšíte obchodníky a pak jim to zase zatrhnete.  Prvek očekávání je následován prvkem zklamání. Oni vás jednou umlátí čepicema. Copak nevíte, že nejhorší co můžete někomu udělat, je vzrušit, ale neuspokojit? 

Co takhle kdybyste do toho jednou i s Hamajdou a Metnarem fakt řízli... Udělejte tvrdý lockdown bez výjimek. Zavřete nás všechny na tři týdny doma, Zcela a úplně. Jen nákup potravin a jinak nic. Ať to kontrolují policajti, ať jezdí po ulicích a vracejí domů všechny, co se jen poflakují. Koneckonců máme skoro tolik policajtů co Turecko, tak by na to snad mohlil stačit. A kdyby ne, ať jednou po ulicíéch chodí i naše slavné vojsko. Ať je jednou vidíme. Vlastně ani nevím, co naši zelení mozci mají za pušky. 

 Za tři týdny  bude jasno. Buď mají pravdu alarmisté nebo chřipečkáři. Po třech týdnech okaté uzávěrky, kdy se republika fakt zastaví, se to zřetelně a nade vší pochybnost ukáže. 

Jinak to udělá někdo místo vás. Někdo, kdo bude vynesen do čela nikoliv volbami, ale lidovým hněvem.  Ten pak udělá nejen lockdown, ale ještě se vypořádá i s vámi.  Nejspíš stejně nedemokraticky, jak se dostal k moci.  Co se týče ztrát na hospodářství - jestli natisknete pět set nebo tisíc miliard je už jedno. Nesplatíme to tak jako tak. Stejně bude nutný nějaký restart. 

Pokud to necháte v tomto polostavu, nakonec naštvete i ty, kteří vás podporovali. Nemůžete jedny nechat bojovat a zároveň tolerovat ty, co to sabotují. Nakonec se proti vám obrátí i ti, kteří vám věřili. Pokud do toho neříznete, bude to stále více vypadat, že si hrabete do kapes, že vaším zájmem není vyřešit epidemii, ale vydělat na ní. Že nechcete pomoci, ale rejžovat na temných kšeftech. Že vám vlastně ty plné nemocnice vyhovují nejvíc. 

Je nejvyšší čas do toho říznout. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.9 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokud by ten lockdown neznamenal i uzavření všech pracovišť, kde se nachází v jedné místnosti více jak jeden člověk, samozřejmě s výjimkou naprosto nezbytných provozů, bylo by to úplně na h..o. Resp. jinak, ano zřejmě by počet nově nakažených výrazně poklesl, ale po následném rozvolnění by začal opět utěšeně stoupat. Jak dlouhou periodu by lockdown a následné uvolnění mělo si netroufám odhadovat, ale ne dost dlouhou na to, aby tvrdý lockdown cokoliv řešil kromě další likvidace ekonomiky.

Mnohem raději bych byl, kdybychom si každý mohli koupit v lékárně tohle: https://www.hlavnespravy.sk/taketo-covid-balicky-s-ivermektinom-a-vitam…

Jestli to náhodou tak trochu nevysvětluje podezřele nízkou úmrtnost na Covid v zemích třetího světa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

... bych si jejich reálností nebyl tak úplně jistý. Migrační byznys zdaleka neřekl poslední slovo a nikdo nechce zbytečně plašit Evropany případnou informací, že je třeba každý druhý migrant pozitivní a stále se usmívá. Na druhou stranu byla údajně promořenost například AIDS cca dvacet let zpátky v některých regionech až děsivá, přesto nedošlo k totálnímu vymření místní populace. I rýma byla nejspíš kdysi podobně smrtelná, jako je třeba covid, možná i AIDS. Někdo ale vždycky přežije. Tady se v současnosti spíš jen hraje o možnost účastnit se ruské rulety, zda je člověk jedním z těch šťastnějších, nebo ne. Kdyby to každý z nás věděl jistě, nejspíš by ti šťastnější nic moc neřešili a nedodržovali by vůbec nic. Sem tam by jim sice kvůli někomu méně šťastnému ukápla nějaká ta slza, ale to je život, umřít se musí, že. A kdyby si tím byli úplně jistí ti nahoře, kašlali by na to, jak dopadne zbytek společnosti, jen by se porvali o to, co zbude po mrtvých.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám podobný názor, lockdown to nepořeší.
Možná krátkodobě dojde k nějakému nevýznamnému snížení.
Také bych rád, kdyby se v lékárnách mohly nakoupit léky typu ivermektin a podobné, a to volně třeba na osobní zodpovědnost kupujícího.
Vitamíny a roušky, respirátory, by se mohly vydávat podle rodného čísla a zdarma.
Vojenskou nemocnici bych postavil v Chebu a pendlery zakázal do konce pandemie.
Pendlerům bych nabídl práci v našich zdravotnických zařízeních.
Neinfekční pacienti, kteří nepotřebují podporu dýchání by mohli být ošetřováni v lázních.

Ovšem na druhou stranu když vidím lidi kolem mě, jak jsou naštvaní kvůli dlouhotrvajícím omezením na jedné straně a papalášským chováním prominentů na druhé straně, nevěřím, že budou lockdown dodržovat.
Vláda neposkytuje pravdivé informace kolik lidí umírá na kovid, kolik na odloženou - ukončenou léčbu, kolik lidí umírá navíc z vyděšení (infarkty a pod.),
Statistika se vlní možná kvůli GDPR, jak psal Master, možná se kreativně upravuje jak je třeba...
Nemám pravdivé informace tak nevím.
Lidi jsou naštvaní.
Horší než naštvaný člověk je naštvaný volič.
Toho jsou si politici napříč spektrem vědomi.
Proto se budou dělat jen opatření které nebudou znamenat odliv voličů.

Až si zlikvidujeme ekonomiku, až bude hodně lidí na dlažbě, až je exekutoři vyženou pod most,
až lidi nebudou mít za co nakupovat, platit nájmy a hypotéky,
co pak?
A co se státním dluhem?
A komu všechny státy vlastně dluží, kdo je tak bohatý?

Na závěr si opět neodpustím moji otázku:
Jak je možné, že v Bělorusku, kde nejsou skoro žádná opatření proti kovidu mají 10x menší úmrtnost na kovid?

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krátký a úplný lockdown je chiméra a může mít jediný efekt - další prohloubení zdravotní, psychologické, společenské a ekonomické mizérie.

Dostali jsme se do bodu, ze kterého není návratu. Jako demoralizovaná armáda, která jen chabě odráží útoky z mnoha různých stran a počítá oběti. Oběti nejen padlých v boji, ale také psychicky zlomených a ekonomicky zlikvidovaných. Všchny příležitosti jsme prošvihli a jediné, co zbývá, je prožít si peklo až do konce. Tak jak jsem varoval už před mnoha měsíci. A konec je v nedohlednu, protože mnoho spoluobčanů nemá zájem se z toho pekla vymanit. Užívají si svůj strach, nedůvěru jeden k druhému, nedůvěru k odborníků a politikům. Vskutku neutěšený pohled.

Pokud jde o covid, zachrání nás příroda. Protože příroda je mocná čarodějka.
Pokud jde o to vše ostatní okolo, nezachrání nás nikdo a sami si pomoct neumíme.

Ale abych nevyzníval pesimisticky, pozitiva přes tu všechnu mizérii vidím jasně. Je to individuální přístup k životu, používání vlastního rozumu, odhodlání nenechat se zdecimovat okolnostmi. To je nám Čechům a Moravanům vlastní. Prostě jen přežijeme dalšího protektora, který přišel a zase po čase odejde. Dnes je to trochu legrační v tom, že vlastně vůbec nevíme, jak se jmenuje. V ČT24 ho pojmenovali Covid.

Průměrný počet slepic: 3.9 (39 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsme jen vydesene stado urcene k likvidaci, nebo preformatovani dle majitelu

Nastava feudalismus, kde mate zakaz opustit okres a domov bez svoleni feudala, ktery navstevuje vip hry

Feudalismus byla jen jina forma otrokarstvi a slechta byli hrdlorezove a otrokari, zadni vzneseni a citlivi humaniste jak vas poslednich 30 let formatuji media

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

Ale to i mezi otrokáři.
Dneska také existují výjimky, někde jste skutečně za partnera, včetně podílu na zisku.

Feudalismus může existovat i bez lockdownu, prostě nemáš na stěhování se peníze, ale i na jiné věci. Například na to, abys založil rodinu, bez dluhů.
Každá moc povíceru usiluje o to, aby se opevnila zvětšila, konsolidovala, expandovala....gloabalkapitalistická to bytelně potřebuje. Zatím však stále ještě potřebuje živou sílu, zle časy přijdou s tím jak jí bude potřebovat stále méně a méně, což je logicko-historicko-etický paradox - mizení práce coby nutného prostředku obživy mělo by znamenat zisk v podobě nárůstu volného času, tedy v benigním modu jeho konzumace i práci coby kýženého prostředku k obohacování se a obohacování jiných, dejme tomu že i okolní a vzdálenější přírody.

Dnes však ještě neřešíme otázku " Komu mají patřit roboti ? ", dnes je to otázka " Jak dlouho kdo vydrží lockdowny ? "
:-D))

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blbý to maj ti, co jsou nemocní, ti na JIPkách, ti, kterým se hroutí živobytí.

Naproti tomu ti, co prožívají galaktické problémy, protože musí mít roušku, nemohou do hospody, na fotbal, k holiči, do fitka, k moři a hrůza hrůz musí trávit svůj čas 24/7 se svou milovanou či milovanými dětmi, tam se nic skutečného neděje.

http://web.archive.org/web/20200821071343/http://petr-kubac.blog.cz/170…

Klausovo, Landovo a Rychetského hysterčení mě fakt nedojímá.

Máte, co jíst, máte kde spát, nic vás osobně nebolí, nemáte na krku exekuci a dokonce si můžete surfovat na webu? - Pak jste v pohodě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (49 hlasů)

"Máte, co jíst, máte kde spát, nic vás osobně nebolí, nemáte na krku exekuci a dokonce si můžete surfovat na webu? - Pak jste v pohodě."
Chápu, že Vám stačí k životu málo, ale většina lidí potřebuje k životu více věcí, než koryto, střechu a tlumení bolestí. Tohle mají vězňové a přesto touží po svobodě. Po setkávání s přáteli a dalších donedávna běžných věcech... A to říkám jako člověk, který je rok na home office.

Průměrný počet slepic: 3.2 (36 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak správně píšete, tak vězňové to taky nemají a žijí. Byť touží po svobodě.

Mezi "vidět přátele a zemřít" nebo "nevidět přátele do konce epidemie a přežít" si vyberu to druhé, protože přežití je nejdůležitější priorita.

Přijít o všechny ty donedávna běžné věci je oser, ale dá se bez toho přežít. Docela jistě dá.

Válka trvala 4 roky pro SSSR, 5 let pro Anglii a 6 let pro nás. - Myslíte si, že jeden jediný z těch, co ze zákopů vyráželi do útoku nebo nasedali do bombardérů směr Německo, by si to s váma nevyměnil?

Všichni potřebují napřed jen a pouze přežít, ať si myslí, co chtějí.

Průměrný počet slepic: 4 (37 hlasů)

Ne chce. Potřebuje. O psychologii a lidské psychice nevíte zbla nic pokud to nejste schopen pochopit. Přičemž to pochopení má být implicitní.
Ne každý má luxus mít k sobě partnera. Spousta lidí trpí depresema, to má vlastní dopady. A dobrovolně žít v kleci? Bez udání důvodu? Čmoude vy jste se z těch svých tezí o násilí už dávno zbláznil, ne?

> Srovnávat válku s nemocí která v podstatě nezabíjí.. doufám chápete že nelze.

'Mezi "vidět přátele a zemřít" nebo "nevidět přátele do konce epidemie a přežít" si vyberu to druhé, protože přežití je nejdůležitější priorita.'
> Jo, co když Vám řeknu že pandemie potrvá tak jak je a v přísnějším režimu zákazů ještě pět let? (to je zcela reálné). Co když Vám řeknu že se jí už v podstatě nezbavíme a za pět let se potkáme v dalším komunismu? Ještě pořád je to v pořádku? To budete taky podporovat?

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

> Srovnávat válku s nemocí která v podstatě nezabíjí.. doufám chápete že nelze.
--
Blížíme se k 20 000 mrtvých, to jsou ztráty Londýna za Blitzu. Kolik pro vás bude dost na pochopení, že to je vážné?

----
Ne každý má luxus mít k sobě partnera. Spousta lidí trpí depresema, to má vlastní dopady. A dobrovolně žít v kleci? Bez udání důvodu?
--
Já vím a pořád si myslím, že je to lepší než smrt.

Nevím, proč jste se ještě nezabil, jestli si myslíte opak. - Ale nemyslíte, protože taky radši taky žijete.
Jen remcáte, abyste si ulevil od svých strachů a zanadával si na vládu a Babiše, jako si malý děti vyberou otloukánka, aby se na něm vybili.

----
Jo, co když Vám řeknu že pandemie potrvá tak jak je a v přísnějším režimu zákazů ještě pět let? (to je zcela reálné). Co když Vám řeknu že se jí už v podstatě nezbavíme a za pět let se potkáme v dalším komunismu? Ještě pořád je to v pořádku? To budete taky podporovat?

-
Co bych vám tak na to říkal. - Ptal bych se vás na vaši křišťálovou kouli.

Španělská chřipka trvala 2 roky. Tak kde jste vzal těch 5 let? Na základě čeho? - Já vás nemám za odborníka.

Pak bych vám připomněl, že Kájínek seděl 19 let. My můžeme na vycházku kdy chceme, můžeme na net a nemusíme se dovolovat na záchod atd.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

To je jeden z důležitých filmů o tom, jak funguje princip moci s pomocí manipulace.

Čmoud si vybral mezi životem v projektovaném riziku a přežíváním ve zdánlivém bezpečí to druhé. Stejně jako v tom filmu netuší, že může vyjít ven a volně dýchat bez obav. S přáteli si uvařit zdravé jídlo, vyběhnout do lesa, zdravě si zasexovat. Přirozená imunita je jen průvodním jevem těchto bohulibých aktivit.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Jo jo, v Chebu si volně zadýchali a najednou mají přeplněnou nemocnici, kde jim leží i dvacetiletí a umírají i čtyřicátníci.

Kromě té pseudozamořené krajiny v Sexmisi je i skutečně zamořená krajina u Černobylu. Ale můžete si tam klidně běhat po lese, uvařit si zdravé jídlo (pár bábušek tam tak doopravdy žije) a klidně si i zasexovat.

Zvířena tam skvěle prospívá, ale to je jen tím, že ti, co nemají dost steroidů rychle umírají. Odjeďte tam s manželkou a děti, co se dožijí dospělost budou mít super genofond. Ty ostatní by jistě ani covid nepřežili.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Blížíme se k 20 000 mrtvých, to jsou ztráty
> Mor ve 14. století pobil třetinu obyvatel evropy. Neštovice zredukovaly populaci indiánů o cca 90%. Ve 20. století se odhaduje .. cca 500 mio. To byly epidemie. necelých 20 000 .. to ještě není ani statistika.

Já vím a pořád si myslím, že je to lepší než smrt.
> smrt NENÍ automatický výchozí výsledek nákazy, pitomče! Přestaňte to tu furt omílat.
> strach také není hlavní reakce na současnou 'epidemii'. Tou je apatie.

Co bych vám tak na to říkal. - Ptal bych se vás na vaši křišťálovou kouli.
> Odpovězte na otázku.

Španělská chřipka trvala 2 roky. Tak kde jste vzal těch 5 let? Na základě čeho? - Já vás nemám za odborníka.
> Jednoduchá odpověď zní - 'epidemie' potrvá tak dlouho jak dlouho bude udržována při životě vládou a médii.

Oproti Kájínkovi my, lidé této země, jsme snad něco spáchali?

https://dfens-cz.com/papalasstvi-a-nasili-hlavni-pricina-nejhorsich-uka…

Vám zkrátka nerozumím, Vy očividně žerete covid i s navijákem, tak jaktože Vám nevadí co za paskvily pseudoopatření vláda produkuje? Jaktože Vám nevadí že se nedělají skutečně efektivní kroky? Proč podporujete naprosté nesmysly typu zavřem stavebniny, ale jen pro fyz. os., firmám prodej povolíme, fabriku běžet necháme, sjezdovku budeme vynucovat zavřenou taky, fitko neexistuje? Vždyť Vy jednáte jako schizofrenik. Když chcete aby bylo po covidu, proč stojíte za tím co mu očividně nevadí a nepodporujete to co by mohlo alespoň teoreticky zabrat?

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo panzere,

Já vám nikdy nebudu schvalovat hromady mrtvol s tím, že hlavně, že jsme nechali otevřené stavebniny.

V tom se budeme vždy rozcházet.
----

Smrt je výsledek pro těch 19 330 a budou další. To pro mně počítá. S těma jsem solidární. Ne s váma.

Ti co to přežijí, ti budou mít další šanci si dávat věci do pořádku.

Ti mrtví jsou pro mě klíčoví.

--------
Co bych vám tak na to říkal. - Ptal bych se vás na vaši křišťálovou kouli.
> Odpovězte na otázku.

To JE odpověď. Vy si jen tak vytáhnete číslo z rukávu, tak to není nic solidního. Zrovna tak já mohu říkat, že to skončí v květu, srpnu a bude to to samé. To číslo jste si jen tak vymyslel. Proto ta otázka na křišťálovou kouli.

-------
> Jednoduchá odpověď zní - 'epidemie' potrvá tak dlouho jak dlouho bude udržována při životě vládou a médii.

Blbost - to už by ji zrušili a machrovali, jak to zvládli.

--------

Kájínek velice pravděpodobně taky nespáchal ty vraždy, za které byl odsouzen.

Máte problém, koukáte na to, kdo ho zvládl a jak. Ostatní je vedlejší.

-----------
Už jsem to psal včera.

Protože jsem taky v životě něco organizoval a vím, že na všechno se nepomyslí, všechno se nepovede. Opak si myslí jen ti, co ještě nic nedělali.

Zkušenost říká - často i opatření s hrubými chybami je lepší než nic.
--

Já nemám tušení, co by podle vás mohlo teoreticky zabrat a s tím jak výše hlásáte, že mrtví nepočítají si vlastně ani nedovedu představit, co by tak to "zabrání" podle vás mělo být.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo panzere,
Já vám nikdy nebudu schvalovat hromady mrtvol s tím, že hlavně, že jsme nechali otevřené stavebniny.
V tom se budeme vždy rozcházet.

> Jenže vy tohle přesně schvalujete, protože to jsou současná vládní opatření. Naprosto nechápu že nevidíte ten očividný rozpor toho co jste právě napsal.

Ti mrtví jsou pro mě klíčoví.
> Ptám se tedy znovu, proč podporujete něco co naprosto zjevně nefunguje. Ne jen u nás, ale Všude.

To JE odpověď.
> ... ne.

Blbost - to už by ji zrušili a machrovali, jak to zvládli.
> ... ne. Nečekal bych, že vám budu muset něco takového vysvětlovat. Vzdávám to. Nemá to cenu.

Kájínek velice pravděpodobně taky nespáchal ty vraždy, za které byl odsouzen.
> Jo, to jak se ho jeho holka snažila vystřílet ven tuto verzi rozhodně podporuje.

Už jsem to psal včera.
Protože jsem taky v životě něco organizoval a vím, že na všechno se nepomyslí, všechno se nepovede. Opak si myslí jen ti, co ještě nic nedělali.
> Ten amatérismus je možná přijatelný u čmouda, ne však u vlády, ministerstva, správy rezerv a nemocnic.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo panzere,
Já vám nikdy nebudu schvalovat hromady mrtvol s tím, že hlavně, že jsme nechali otevřené stavebniny.
V tom se budeme vždy rozcházet.

> Jenže vy tohle přesně schvalujete, protože to jsou současná vládní opatření. Naprosto nechápu že nevidíte ten očividný rozpor toho co jste právě napsal.
---
Neschvaluji. To je jen váš výklad.

Ti mrtví jsou pro mě klíčoví.
> Ptám se tedy znovu, proč podporujete něco co naprosto zjevně nefunguje. Ne jen u nás, ale Všude.
---
Protože to nefunguje kvůli lidem, co na to kašlou. Ne kvůli tomu, že by to nefungovalo samo od sebe.

To JE odpověď.
> ... ne.
Je to odpověď. Jen není taková, jaká by se vám hodila.

Blbost - to už by ji zrušili a machrovali, jak to zvládli.
> ... ne. Nečekal bych, že vám budu muset něco takového vysvětlovat. Vzdávám to. Nemá to cenu.

Konečně.

Kájínek velice pravděpodobně taky nespáchal ty vraždy, za které byl odsouzen.
> Jo, to jak se ho jeho holka snažila vystřílet ven tuto verzi rozhodně podporuje.

Ale on tam nebyl zavřený za to, co dělala jeho holka.

Už jsem to psal včera.
Protože jsem taky v životě něco organizoval a vím, že na všechno se nepomyslí, všechno se nepovede. Opak si myslí jen ti, co ještě nic nedělali.
> Ten amatérismus je možná přijatelný u čmouda, ne však u vlády, ministerstva, správy rezerv a nemocnic.

Takže jste nikdy nic neorganizoval. Chodíte už alespoň na střední?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Neschvaluji. To je jen váš výklad.
> To jsou současná 'opatření'. Ta podle Vás fungují a za všechno mohou sabotéři. Vidíme rozpor?

Protože to nefunguje kvůli lidem, co na to kašlou. Ne kvůli tomu, že by to nefungovalo samo od sebe.
> To jest Váš názor. Podle mě to nefunguje samo od sebe, ne kvůli lidem co na to kašlou. Potvrzuje to chování lidí a příliš vysoká čísla.

Je to odpověď. Jen není taková, jaká by se vám hodila.
> Vskutku? Mě se to hodí i tak, to Vy se tomu vyhýbáte.

Konečně.
> To je cíl?

Ale on tam nebyl zavřený za to, co dělala jeho holka.
> To je sice ne, ale čistý rozhodně nebyl. Jestli opravdu spáchal to za co ho usmažili netuším. Zeman to vyřešil.

Takže jste nikdy nic neorganizoval.
> Vskutku? Jste si jistý?

Chodíte už alespoň na střední?
> Bejvávalo.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

To říkej majitelům zavřených živností.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

v

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

In reply to by scallopa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale prdlačky Scallope. Jen mám srovnané priority podle důležitosti. Navíc NWO tu přeci zastupujete vy.

Jak jim říká Sassin potřeby.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

S

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Jožka Skromný (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tvůj styl je nezaměnitelný.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z pesimistického úhlu pohledu by Vaše návrhy dopadly následovně:
1) Invermectin, etc. jsou neschválené pro léčbu Covidu. Nikdo nikdy neprovedl studii s lidskými pacienty. Můžeme se jen domnívat, že nejspíš pomůžou. Ale nikdo neví, co se stane. Obecně je to starý problém, jestli nasadit nějaký lék na určitou nemoc, který neprošel klinickou studií. Pokud řeknete, že "na vlastní riziko" povolit, stejně to nic neřeší. Jistota je, že pokud by se takto Evropa rozhodla již před desítkami let, tak by jsme měli několik brutálních událostí s tisícovkami lidských tragédií. Protože až studie odhalily skryté průsery a léky byly ukončeny.
2) Vysoutěžit a naprogramovat systém. Zavést systém (např. do lékáren), dohodnout platby lékárnám, GDPR a poskytování RČ lékárníkovi (hned se ozvou právníci, že to nejde), ...
3) Pendleři mají vesměs vysoké hypotéky a půjčky nastavené na německé platy. Kolik by jim stát asi platil za nekvalifikovanou výpomocnou práci. Navíc jsou vesměs z příhraničí, takže ubytování na ubytovnách - to zrovna můžou zůstat venku.
4) Kdo je v těch lázních bude ošetřovat? Nejsou lidi. To již raději můžou být doma.
5) Nikdo není tak bohatý, všichni mají dluhy. Trošku jde o vnitřní dluh, kdy jsou věřiteli drobní střadatelé a ten se dá umazat. A zbytek jsou nekryté, vytištěné peníze, dnes již i bez papíru.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Moji sestřenici pomohl a za 6 dnů byla v pořádku bez viru. Popisují to i lékaři na Slovensku.
Rektor Zima, či jakou má hodnost se léčil v nemocnici celý měsíc a nebyl sám. Nějak ho určitě léčili a šušká se, že lékaři se léčí jinak než pacoši. Měla jsem lékaře, který sice nevypadal zdravě, ale normálně ordinoval a pak najednou umřel. Na rakovinu, žádné vypadáné vlasy, nic takového jako mají lidé normálně se léčící na raka...https://echo24.cz/a/S9QHB/rektor-zima-ktery-lezel-s-covidem-mesic-v-nem…

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Predseda vlády Igor Matovič v nedeľu počas tlačového brifingu na Úrade vlády prezradil, akou kombináciou medikamentov sa liečil počas karantény, po tom čo bol pred Vianocami pozitívne testovaný na koronavírus.
Najnovšie, počas nedeľnej tlačovej konferencie priznal, že počas tohto obdobia používal aj preventívnu a alternatívnu liečbu, o ktorej už dlho hovorili odborníci, ktorých on sám pomenoval „múdros***mi“. Vyhlásil, že čo sa týka v liekov na covid-19, do tejto problematiky sa príliš nevyzná a odkázal novinárom, aby sa obrátili na Ministerstvo zdravotníctva.
„Áno, to bolo také zaujímavé, že keď sme vtedy aj viacerí ministri tesne pred Vianocami ochoreli, tak sme si medzi sebou písali a bolo to zaujímavé, že vlastne každý dostal nejaké iné informácie a nakoniec to teda bol vitamín C, vitamín D, zinok, Isoprinosine a ešte niečo.“
https://www.hlavnespravy.sk/premier-sa-vyjadril-ku-chybajucim-standardo…

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

že v Bělorusku, kde nejsou skoro žádná opatření proti kovidu mají 10x menší úmrtnost na kovid?
====
třeba maj líp zašpérovaný hranice

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ale nazpátek už ne, jak to dělají s kamionovou dopravou nevím.

Zatím bez slepic

Předevčírem jsem se zúčastnil nečekaného setkání příbuzenstva. Šest kousků 70++, vzdálenosti přes 2 m, ale žádná rouška, potřásání rukou, málem se všichni navzájem olíbali. Zíral jsem. Jestli to takhle chodí všude, potěš koště, nevystůněme se, dokud všichni neuchcípnou. Bylo mi jak čertovi, který padá do jezírka se svěcenou vodou.
Blatník ví, blatník koná, můžeme si za to sami !

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

K

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

V Makedonii. Makedonie ta severní, není v EU, ale je v Evropě. To co nás drtí je ten bruselský moloch.
Nebo někdo kdo chce aby se EU rozsypala.

Zatím bez slepic

http://buyneurontine.com/ - gabapentin 600

Zatím bez slepic