Vláčeni vývojem

Autor
Štítky

Některé příběhy prostě nevymyslíš. Ty se musejí stát. Ještě ani obrazně řečeno neoschl inkoust na mém včerejším článku a už je všechno zase krásně zamotané. Zkusím to vzít jedno po druhém: 

1. Sůdruh ministěr Blatník od zítřka nařídil nosit respirátor nebo dvě chirurgické roušky před sebe. Ty domácí roušky nestačí...  Kolega bloger Větvička k tomu napsal, že Blatný tím urazil všechny švadlenky... Nevím, jestli jsou z tohoto ministerského rozhodnutí uražené švadlenky, ale o pár uražených lidech bych věděl... 

Jednak jsou to ti, kteří sdíleli ty piktogramy o tom, že moje rouška chrání tebe a tvoje rouška chrání mě. K tomu byly takové pěkné malůvky, jak se snižuje množství aerosolu, když má roušku jeden a když ji mají oba, byly u toho procenta snížení vdechovaných kapiček a podobně. Možná to Blatnému nikdo neukázal... Rok si tu docela dost lidí plácalo hubu na tom, jak je rouška důležita. Nebyli to žádní chřipečkáři, naopak byli to řádní občané, kteří chtěli státu pomoci s pandemií, neměli problém s tím, nasadit si náhubek, protože tím chránili své okolí před svojí nákazou... 

Už v září jsem napsal článek o tom, že roušky nebudou mít na epidemiologickou situaci žádný vliv. Mohl bych to opravit - budou mít zanedbatelný vliv. Psal jsem, že pomohou tam, kde se s druhými potkávám letmo a na chvíli. Například v obchodech. Psal jsem, že spoléhání se na roušky bude mít nejspíš zcela opačný efekt, protože se nepřikročí k účinnějším opatřením, bude se čekat, až roušky zaberou a ony nezaberou. 

A tak řešíme problém málo účinných roušek stejnou metodou jako problém přebyrokratické Evropy. Nezabrala rouška, tož musíme mít více roušek.

2. Blatný ještě dvourouškové opatení ani neuvedl do praxe a pražský soud nařídil jistému Gymplu rozjet normální výuku, protože ta distanční je protiústavní. Jestlipak tam učí samí mladí a krásní učitelé na které covid nejde? Nebo tam mají také nějaké učitele těsně před důchodem, kteří ještě pořád umějí matematiku, ale ráno si musejí dát svojí hrst léků?  Jakpak asi budeme tyto ohrožené chránit? Sedět doma nesmí, to je protiústavní... musejí učit, nařídil to soud... Milí chřipečkáři, není na čase uznat, že jste blbí? Že jaksi nejde chránit ohrožené, zatímco ti ostatní budou v klidu chrlit virus? 

3. Opozice burcovala na jednání s vládou, že je třeba okamžitě něco dělat. A ani jeden novinář nenapsal nějakou filipiku na téma debility. Je to čtrnáct dní co opozice neprodloužila nouzový stav a teď sedí u Babiše a varují před čtvrtou vlnou. Je to čtrnáct dní, co mleli o tom, že nouzový stav není zapotřebí a teď na plnou hubu křičí, že je jedno, kolik budou opatření stát, ale musí se něco dělat. 

Jako by jim Blatník ukázal, co umí jihoafrická mutace a soudruhům Pirátům došlo, že tahle verze covidu by mohla skolit i je. Hranice do Dojčlandu jsou zavřené a v nemocnicích fakt není místo. Jako by celý demoblog včera zjistil, že se to týká i jich. 

4. Klaus má covid. Inu karma je zdarma. Doufám, že se o něj synátor bude řádně starat. Covid není nebezpečný, není důvod kolem toho dělat haló. Jak dlouho to trvá od lehkého průběhu k tomu těžkému? Pět dní? Dovedete si představit tu prdel, že všemi nemocemi prolezlý Zeman je tady pořád, protože se nechal očkovat a zdravého čiperného Klause to položí, protože se nenechá píchnout nějakým sajrajtem a roušku nosit nebude? 

5.  Do toho Tvrdík řekne, že ministerstvo mu vydalo další výjimku na fotbal. Tentokrát pro tři tisíce lidí... Tohle prostě nevymyslíš.  Tohle se prostě musí stát. Kurňa já snad půjdu toho Andreje osobně poprosit, jestli by se nechtěl stát diktátorem. Nebo někoho jiného. Nechce tu někdo prosím převzít moc? Docela bych to uvítal. Nechce se mi čekat, až se moje dítě poraní a v nemocnici nebude volný doktor... 

Můj včerejší článek vypadal pesimisticky, ale dejte tomu týden a bude to vypadat jako vyhulený optimismus. 

Vlastně jsme se krásným obloukem dostali k tomu, co chřipečkáři požadovali - rozvolnit a ať se chrání ten, kdo je ohrožen. Sice už se nikdo nepokusil říct, jak se má chránit třeba takový šedesátiletý učitel, když musí ještě pět let učit a bude ve třídě plné rozvolněných nakažlivých dětí.  Podobně nikdo neřekl, jak se bude chránit pětapadesátiletý řidič MHD s cukrovkou, když bude v autobuse plném rozvolněných mladých, krásných a nakažlivých. Nikdo neřekl, jak se má chránit padesátiletá servírka, co bere hrst léků na štítnou žlázu. Jestlipak mají tito "nedůležití" lidé právo také povstat a požadovat kompenzace  za svoje zdraví, když jiní mají právo demonstrovat za svůj byznys?

Mimochodem - víte jak poznal můj německý děda, co mašíroval s wehrmachtem, že se fakt blíží kapitulace? Začaly jim chodit protichůdné rozkazy, vrchní velení se rozpadlo do mnoha hlasů, rozkazy byly stále více mimo realitu, stále více se opožďovaly za skutečnou situací a vydávali je stále nižší štábní důstojníci. 

Myslím, že tohle teď sledujeme. Velící generál je stále zoufalejší a rozkazy už vydává z bezradnosti nikoliv z převahy.  Vůdce na něj tlačí a zřejmě se mu nedá říct, jak na tom doopravdy jsme, protože se hned rozčílí a odmítá to vzít na vědomí. Původní  elektrizátor mas, který své protivníky převyšoval o dva řády se někam zašil, skoro o něm není slyšet a i když odmítá připustit porážku, zdá se to býti neodvratné. A ti, co házeli písek do soukolí, ti teď přicházejí na to, že rozjebaný stát je neochrání a přes zavřené hranice se nedá zdrhnout. 

Ti, kteří chřipečkářům od podzimu houfně nabíjeli munici, kteří jim dodávali ideologický materiál a argumenty, ti teď zjišťují, že se to nedá vzít šmahem zpátky. Že není možné jen tak otočit a myslet si, že blbouni nejapní obrátí také. Ovšem odboj proti jakémukoliv pokusu o boj s epidemií byl nesmírně úspěšný. Podařilo se vysabotovat všechno a na všech úrovních. I kdyby Česká televize odteď vysílala jen covid propagandu a bakalomédia taky, pořád je tu dost Pravých prostorů, D-Fensů, Větvičků a dalších, kteří budou v sabotování pokračovat až do posledního Piráta. 

Problém je jen v tom, že covid neodmění své věrné. Není kam si dojít pro pochvalu. Mouřeníni odvedli svojí práci a teď zjistí, že mohou jít a jejich doba minula. Moc leží na ulici a čeká na toho, kdo ji zvedne. Každý den si to bude přát více a více lidí. I těch chytrých a vzdělaných.  Nemocnice jsou plné a vyrábějí covid alarmisty po desítkách tisíc denně. Já už si vlastně dovedu i představit ty oběšence na pražských lampách.  Sice ještě nevím, která strana bude vázat smyčky a která se bude dusit, ale už mi dochází představivost, že by z toho vedla ven nějaká nenásilná cesta.  

Laco mluvil kdysi o tom, že o dodržování opatření se postará domobrana. Také mluvil o malém dvoře a velkém biči. A mluvil o zmrdech.  Teď z odstupu to nevypadá jako blbá předpověď. 

Jo a já kdysi článkem reagoval na Chlora, který prohlásil, že covid nic není, že maximálně jenom umřeme... Za to se na mě naštval,  požadoval omluvu a dělal opičárny... Jaké to je Chlore po dvaceti tisících mrtvých? Super ne? 

 

 

 

 

  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (83 hlasů)

Komentáře

a Vidláku, s Vámi souhlasím,ale co se týče roušek či respirátorů tak se mýlíte.
Japonci jsou starobylý národ, když mi před 30 lety začali jezdit do laborky, prvně jsem si všiml jejich roušek v chřipkové sezoně. Věděli co dělají, ochrana úst a nosu je základ v boji proti roznášení virozy.
To je základ, ostatní opatření jsou (mají být) logické nadstavby.
Zvlášt k britské nakažlivější mutaci jsou roušky potřebné a samozřejmě respirátory mnohem lepší.
Myslím že hlavní chřipečkář VK se včera postaral o propagaci ochrany nosu a úst.

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

Co vás opravňuje porovnávat britskou mutaci s podzimním covidem, například? Měl jste je snad vedle sebe pod mikroskopem? Co o tom vůbec víte?

Ačkoli jsem laik, tak si stojím za tím, že mutace viry oslabují. Proto se každá pandemie časem sama vytratí a ukončí. Dnes jsme v laboratořích přečůrali přírodu a každá další mutace je nebezpečnější. Tak už si to konečně přiznejte, že si z nás někdo udělal laboratorní myši.

Průměrný počet slepic: 3 (38 hlasů)

mutace totiž mohou posilovat i oslabovat virulentost i smrtnost viru. Záleží na tom, jaké podmínky jim vytvoříme. Zatím nic z toho, co o viru víme, neospravedňuje konspirační teorie o jeho umělém původu. Ten virus se zatím chová zcela "podle pravidel". Cestu k vyšší virulentnosti i smrtnosti jsme novým mutacím připravili sami, s laskavou pomocí doc. JUDr. Vojtěcha Šimíčka, Ph.D. a JUDr. Štěpána Výborného, Ph.D.
Virus se chová zcela v souladu s Darwinem. Virulentnější mutace mají v podmínkách, které jsme viru připravili, selektivní výhodu vůči méně virulentním mutacím. To by mohl i laik pochopit. Je to vlastně obdoba tzv. "volného trhu". Podnikatel, který získá více zákazníků prosperuje lépe než podnikatel, který získá méně zákazníku a který nakonec zkrachuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

To jsme od odborníků slyšeli, pokud se zajímáme. Jenomže nám se tady roztrhl s mutacemi pytel a já na pohádky nevěřím. Myslím si o tom s dovolením své. Můžeme třeba probrat pohádku o tom, jak nezodpovědný turista přinesl do Česka jihoafrickou mutaci ze Zanzibaru.

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

postupně eliminuje, protože se snižuje počet hostitelů.

Takže "dobrá zpráva" - až uhynou tak asi první tři miliardy obyvatel zeměkoule, infekce by mohla začít slábnout...pokud se ovšem náhodně (nebo posléze i cíleně) nevyskytnou mutace se sice menší BEZPROSTŘEDNÍ smrtností, ale s vyší "následnou smrtností" v průběhu měsíců a let. :-(
Při diskuzích o tom, zda je virus uměle modifikovaný nebo přirozeně zmutovaný v netopýrech a luskounech je zcela opomíjena varianta, že NÁHODNĚ vzniklá PŘÍRODNÍ mutace bude po současném kolosálním úspěchu
dodatečně upravena a využita k redukci počtu obyvatelstva zeměkoule.

Pochopitelně za předpokladu, že na ni budou předem předpřipravany vakcíny pro vybrané skupiny vlastní elity, služebné elity a otroctva.

(To by ovšem už dnes vyžadovalo uvolnit na to kapacity pro výrobu nasmlouvaných vakcín.
Což se ovšem zcela určitě nestane, protože EU nad námi bdí jako ostříž.)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

5 slepic

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

mutace totiž mohou posilovat i oslabovat virulentost i smrtnost viru. Záleží na tom, jaké podmínky jim vytvoříme. Zatím nic z toho, co o viru víme, neospravedňuje konspirační teorie o jeho umělém původu. Ten virus se zatím chová zcela "podle pravidel". Cestu k vyšší virulentnosti i smrtnosti jsme novým mutacím připravili sami, s laskavou pomocí doc. JUDr. Vojtěcha Šimíčka, Ph.D. a JUDr. Štěpána Výborného, Ph.D.
Virus se chová zcela v souladu s Darwinem. Virulentnější mutace mají v podmínkách, které jsme viru připravili, selektivní výhodu vůči méně virulentním mutacím. To by mohl i laik pochopit. Je to vlastně obdoba tzv. "volného trhu". Podnikatel, který získá více zákazníků prosperuje lépe než podnikatel, který získá méně zákazníku a který nakonec zkrachuje.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Tak muzou, ale prave podle toho jak maji dostupne hostitele, tedy v dostaku jsou rychlejsi v nedostatku pomalejsi, takze spise doporucuju precist neco o sireni amutacich na zaklade prostredi a ne bouze dve slova ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

sorry to nebylo na tebe...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Milane, viděl jste někdy Japonce se dvěma rouškama na sobě? A nebo že by ten Japonec nosil roušku i doma? To byl jen vtip...  Řeknu vám, co jsem zažil dneska a co zažívám každý den. Ráno se vždycky zastavím na té stejné benzínce, kde si koupím lahev s vodou na pití. Vlezu dovnitř s respirátorem a paní za kasou si právě nasazuje roušku. Jak odejdu, zase si ji stáhne pod bradu. Pak jsem si v marketu koupil snídani. Na prodejně měly všechny prodavačky respirátor, ale stačilo otevřenými vraty kouknout do skladu a tam měly respirátor pěkně na bradě. Pak jsem byl u jednoho našeho dodavatele. Celkem velká strojírenská firma. Přes bránu a pod kamerami všichni s rouškou. Jak zapadli mimo kamery, všichni ti měli sundané.  Jedna moje známá co dělá ve skladu mi včera povídala o tom, jak musí nosti respirátor, když tahá paleťák, jak jí po půl hodině zvlhne od dýchání a potu a ona se začíná dusit. Má  nárok na jeden respirátor denně a nemá nárok třeba po hodině na pětiminutovou přestávku někde venku, aby se mohla chvíli rozdýchat. A tak si respirátor sundá kdykoliv může. 

Tam, kde se rouška správně používá, včas mění a kde člověk nesedí dlouhodobě v hustém vzduchu (kancelářský komplex), tam je rouška účinná, což prokázal i Omar Šerý, který dělal na toto téma několik studií. Na poště se covid prostě nevyskytuje. Proč? Protože člověk si venku nasadí suchou roušku, uvnitř se příliš nezdrží a venku si jí zase sundá. Pokud člověk sedí v jedné kanceláři s pěti lidmi, je úplně jedno, jestli roušku nosí... stejně všechny nakazí. Sedí s nimi osm hodin... 

Problém není tam, kde se roušky nosí, ale tam, kde se nenosí. Jedna rouška bohatě stačí i chirurgovi. Stačí i v přelidněných japonských městech. Stačí u nás v marketech, stačí na poště, stačí zřejmě i v MHD. Ale v kanceláři při osmi hodinách sezení nestačí. A v takovém prostředí nepomůže ani respirátor. Možná by pomohl atombordel, ale ani to není jisté. Zdravotní sestry se nakonec stejně od svých covidových pacientů nakazí i když mají mundůr. 

Správný přístup by byl ten, že rouška se má nosit všude tam, kde je dneska povinná. Ale... musí se na to dohlížet, musí se to vynucovat a to nejen stát, ale i soukromé firmy. Musí se to nosit nejen pod kamerami, ale všude a vždycky. A samozřejmě to chce zajistit, aby se lidi mohli jít vydýchat, aby se pořádně větralo...  A pokud možno, aby lidi roušky nosit nemuseli - aby se nepotkávali a neseděli spolu.

V září vláda vyhlásila roušky a pak čekala.  Samozřejmě... covid si toho ani nevšiml. Lidi v práci je nenosili a lidi doma také ne. My máme v práci najatou obrovskou konzultační firmu přes bezpečnost práce a já pořád čekám, kdy ti drazí konzultanti přijdou s tím, že se respirátory musejí pravidelně měnit a že lidi musejí mít co hodinu pauzu na vydýchání, výměnu respirátoru a chvilku na čerstvém vduchu. To mají možná ve Škodovce... možná.

Roušky zcela určitě snížily reprodukční číslo o nějakou tu desetinku, ale samy o sobě nemají potenciál epidemii zastavit. Ba naopak - příležitostí ke kontaktu je tolik, že roušky samy o sobě nemohou epidemii vlastně ani zpomalit. 

Tím neříkám, že roušky se nosit nemají. Chraň Bůh. Ale říkám tím, že spolu s rouškami musí přijít celý komplex dalších opatření, které teprve dohromady vytvoří pro roušku nějakou účinnost. A to se doteď neděje.  Máme dělo a střílíme nazdařbůh, protože chybí návodčí, chybí zaměřování, chybí vyhodnocení palby, chybí výcvik posádky. Vlastně nám řekli, tady máte dělo a střílejte. Nic víc. Velké firmy tohle alespoň někde mají vyřešené a určitě snížily riziko přenosu u sebe, ale většina těch proklamovaných českých malých zaměstnavatelů tohle nedělá. Kamkoliv přijedu, všude panuje naprostá pohoda. Roušky nevidět. Proto to nebude fungovat. Proto nebudou fungovat ani respirátory. Protože se to nenosí a když se to nosí, tak nikdo neřeší, že se lidi potřebují vydýchat, že potřebují roušky měnit, že nestačí prostě jen každému vydat roušku a myslet si, že tím je to vyřešené.  

Někdy mám pocit, že tohle nikdo na vládě neřeší. Prostě nařidili opatření a tím to skončilo. Nepokusili se ho nějak zefektivnit. Prostě se s tím nějak popasujte... No, nemohou se divit, že to nezabírá.   

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

"Tím neříkám, že roušky se nosit nemají. Chraň Bůh. Ale říkám tím, že spolu s rouškami musí přijít celý komplex dalších opatření, které teprve dohromady vytvoří pro roušku nějakou účinnost."
samozřejmě souhlasím.
i s tím že dvě roušky na sobě žádný Japonec nenosí. Ty dvě roušky, to je jenom obraz toho, jak je zde část obyvatel velmi chudá,
že si nemůže zakoupit dražší respirátory, (a stát neumí zajistit dost respirátorů) a místní zoufalci ve vládě místo toho "vynalezli" 2 roušky na sobě.
Všimnul jsem si dnes v TV jak trochu obrátila a už nechává Kubka předkládat jasné argumenty. Asi TV cítí, že když jsme první v EU, možná i na světě,
tak že musí být u toho a ne to naše prvenství zpochybňovat a šťourat v hovínkách.
Proč už někdo Hamáčkovi neřekne ať jde od válu, když nedokáže zajistit aby policie důsledně nejprve upozornila a po druhé i pokutovala nenošení roušek tam, kde je to nezbytné.
A který podnikatel má ve své výrobě semeniště přenašečů kovidu, (protože netestuje a nevymáhá nošení roušek, neionizuje vzduch a nevětrá, ..) by měl být hygienou uzavřen
bez jakékoliv náhrady zisku (jen lidé by dostali zvýšenou podporu v nezaměstnanosti, kdy jsou to místní pojištěnci).
Ale už to vypadá, se se všichni (až na skalní chřipečkáře) začínají zahlcení nemocnic bát. Zahlcená nemocnice třeba pro mě znamená, že další infarkt neproběhne tak výborně= uzdravení jako ten minulý a že mi na telefonu řeknou: třeba ho nemáte, zkuste to rozdýchat, teď nemáme sanitku ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Ale už to vypadá, se se všichni (až na skalní chřipečkáře) začínají zahlcení nemocnic bát.
=======
tak necháme vejlupky ze zájezdu běhat po republice bez karantény

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Za látkovou roušku. Hlava mě bolela, kůže mi zčervenala pod respirátorem. A to proto, že venku bylo teplo, slunce se opíralo zrovna do okna kde máme montážní linku. Horko, bo podle kalendáře se ještě k tomu topí. V létě asi chcípnu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Měli bychom si konečně přiznat, že jsme ve válce"

Konečně rozumné slovo. Ve válce se nepindá a poslouchá. Velitel může být jen jeden. Jestli jste si jako kluk hrál na vojáky, tak to musíte znát. Velitelská pravomoc je nedělitelná.

Degradovat velitele můžete po prohrané válce.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

Dobře víte, že žádné armádní velení nebylo do čela pandemie postaveno a normálně pokračuje demoška.
Ani být do čela postaveno nemohlo, to by se nejdříve muselo mobilizovat a začít armádu znovu budovat od píky.

Průměrný počet slepic: 2.7 (23 hlasů)

Někdo je holt schopen osobně triumfovat i při jakémkoli národním neštěstí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Někdo je schopen i svou totální porážku vydávat za vlastně absolutní vítězství. Viz třeba rektor Zima.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Jaký osobní triumf máte na mysli?

Pokud Vám překáží jiný názor a diskuse, pak se spíše zamyslete nad tím, jestli Vy sama nemáte osobní problém. Případně se obraťte na Vidláka a odhlasujte si, že tady jiné názory nechcete. Pak nás s odlišným názorem můžete všechny zablokovat a bude to vyřízeno k dennímu pořádku..

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Napsal uživatel Vlastimil (neověřeno) dne St, 24. 02. 2021, 08:05
Měli bychom si konečně přiznat, že jsme ve válce
A ve válce se musíme smířit s tím, že ztráty jsou nevyhnutelné. Taková je skutečnost a z toho se nevykecáte nikdo zde.

Napsal uživatel Admirál (neověřeno) dne St, 24. 02. 2021, 08:34

"Měli bychom si konečně přiznat, že jsme ve válce"
Konečně rozumné slovo. Ve válce se nepindá a poslouchá. Velitel může být jen jeden. Jestli jste si jako kluk hrál na vojáky, tak to musíte znát. Velitelská pravomoc je nedělitelná.
Degradovat velitele můžete po prohrané válce.

Napsal uživatel Vlastimil (neověřeno) dne St, 24. 02. 2021, 08:56
To je trochu laciný argument
Dobře víte, že žádné armádní velení nebylo do čela pandemie postaveno a normálně pokračuje demoška.
Ani být do čela postaveno nemohlo, to by se nejdříve muselo mobilizovat a začít armádu znovu budovat od píky.

Napsal uživatel anna2 (neověřeno) dne St, 24. 02. 2021, 10:15
Tak teď jste to dorazil.
Někdo je holt schopen osobně triumfovat i při jakémkoli národním neštěstí.

P.S.
Jiný názor mi rozhodně nepřekáží ovšem pokud je konzistentní.
A o tom kdo se má nad čím zamyslet by se dalo úspěšně pochybovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

A ve válce se plní rozkazy štábů a velitelů,
dezertéři se stavějí ke zdi, panikáři rovněž. A jediné soudy, které mohou fungovat, jsou soudy vojenské, které většinou posílají souzené před popravčí četu bez práva na odvolání.
Masmédia neexistují, fungují pouze vojenské noviny a ostře cenzurovaný rozhlas. Internet je vypnut a funguje pouze pro vojenské účely.
Parlamentní žvanírna je v krytech, bez možnosti zbytečně kvákat.
Ať Už se Ti hlupáku Vlastimile v té šišce rozsvítí!

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

vždyť už jsem Vám přece říkal, že Vaše chvíle přijde. Nebuďte netrpělivý.

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

je učitelský sbor přestárlý. Celá diskuze svědčí o explozi paniky, v důsledku toho o ztrátě zdravého (selského) rozumu. Doporučuji přečíst https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Docent-Demonstrace-nadc…
a odkaz tam uvedený https://radimvalencik.pise.cz/8961-alternativy-vyvoje-budou-stale-citel…
a pak si o tom bez hysterie a paniky popřemýšlet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

1) Aby její rozhodování bylo nezávislé, tak by musela dostávat plný plat. Někdo splácí hypotéku nebo má vysoký nájem, či je z jiného důvodu na hraně finančních zdrojů a nemůže si dovolit být dlouhodobě bez svého plného příjmu. To se potom o žádné volbě nedá mluvit.
2) Pokud bude plný plat, tak Vám nastoupí polovina školy (nebo i všichni). Co budou dělat děcka bez učitelů ve škole? Ohroženým se totiž může cítit i třicetiletý tělocvikář, co má doma rodinu, nebo je v kontaktu s někým predisponovaným.
3) A proč omezovat jen na učitele? Co tak zdravotníci, policajti, prodavači, borci z atomky (vezmete za ně směnu?), ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Jaký je přesně důvod k tomu, aby měla plný plat? Když spousta jiných má nulu? Pokud splácí hypotéku, může něco ze svého majetku prodat. Tisíce a tisíce živnostníků tak učinili, aby přežili a čekají na světlo na konci tunelu.

Už konečně zapomeňte na to, že jako zaměstnanec máte nárok na nekonečnou stoprocentní ochranu. Notabene v situaci, kdy jsme ve válce. A uvědomte si, že finanční problémy teprve přijdou a budou tak velké, až se vám z toho bude točit hlava. Protože Maláčová jednoho dne sklapne podpatky a řekne, že zdroje došly. Kdy myslíte, že to bude? Letos nebo až napřesrok?

Průměrný počet slepic: 2.8 (28 hlasů)

a sociálního pojištění, než zaměstnanci a většina neplatí žádné daně z příjmu fyzických osob, ale dostává od státu daňový bonus s odůvodněním, že nesou větší riziko. Proto si zaměstnanci větší ochranu jaksi předplatili.
Vzhledem k tomu, že s mediánovým platem je disponibilní část platu zanedbatelná, nemají zaměstnanci, na rozdíl od podnikatelů, žádnou možnost vytvořit si "polštář".
Neznám podnikatele, který by měl "nulu". Vždyť mají plno kompenzačních programů. Což neznamená, že se některý nedostal mimo záchytnou síť.
Důvod pro 100% je ale jasný. Je potřeba odstranit důvod, proč hodně lidí chodí i přes zdravotní problémy do práce a často se ani nenechají testovat. K cestě do práce zpravidla použije MHD a cestou se staví ještě nakoupit. Pak se nemůžeme divit, že reprodukční číslo roste.
Je ukázkou neschopnosti Babiše, že to ještě nebylo zavedeno. Rozhodně by se to pro stát vyplatilo!

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Jinými slovy nám chcete říct, že ohrožená šedesátiletá učitelka bude radši nepřiměřeně riskovat smrt, než abych se ochránila půl roku doma na nemocenské s vlastní finanční spoluúčastí, kdyby jí to stát nabídl. Co tím prosím chcete přesně naznačit?

Jestli chcete odstranit ty Vaše důvody, tak ať Babiš nabídne v karanténě 200%, to by mohlo ještě víc pomoct, ne?

Především se připravte na horší časy, až se začne skutečně propouštět. Dneska tuším přišly s propouštěním ČSA, první vlaštovka. Pokud nemáte rezervy jako zaměstnanec, doporučuji začít prodávat hned. Auto třeba tolik nepotřebujete. Nebo obraz po babičce. Až dolehne s kovidem krize ekonomická, která rozhodně nemůže nepřijít, budou prodávat všichni a pak už nic neprodáte. Nebo hodně pod cenou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

spočítejte si kolik těch 60% je, aby se na nich karanténovaný dobrovolně podílel. To se ale s prominutím proberte, na co si to socko zdravko odvádíme?

60% bez diskuse, mělo by být 70. A měli by moci zůstat doma na stáří nebo indikované choroby, o čemž mají přehled praktici. A má to tak být už rok.

Včil máme pětinu ekonomiky na covid volnu (slavný kurzarbeit) nebo na překážce (to je 100%, kdybyste netušil). Očividně to jde, když se chce. Chce se mi dodat Bodejť by nešlo s 0,5bilionovou sekerou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemluvil jsem o 10-denní karanténě, ale o dlouhodobé preventivní nemocenské.

Připadá mi naprosto mimo realitu myslet si, že stát má povinnost mě zachránit bez toho, abych se nějakým způsobem podílel. Zejména v mimořádné situaci, která vypadá jako válečný stav.

Vedle toho jsou tu stále dávky v hmotné nouzi. Ale to není případ například státního zaměstnance. Ten by si měl umět poradit. Prozatím, bohužel nebo bohudík jak kdo chce, ještě nejsme v komunismu, aby měl každý nárok na všechno podle svých potřeb.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se, že vůbec nemáte zakalkulované prohrané soudy.
Ve Vaší variantě, já být učitel a cítit se ohrožený (hodně vágní termín), tak se soudím.
Taky se jistě najde právník bez empatie, co se chce zviditelnit nebo si pořádně namastit kapsu a nabídne všem učitelům, že je bude zastupovat a vymůže jim majlant od státu. Protože, stát věděl, že učitele vystavuje zvýšenému riziku a přesto nenabídl alternativu. To stačí na stress, psychickou újmu, etc. A v případě, že někdo ve škole chytne Covida a zůstanou mu trvalé následky, či dokonce zemře, tak to vidím na odškodné v řádu desítek milionů za kus.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

To já taky. Od začátku je všem jasné, že kdyby byli tihle lidé necháni stranou a mladí (a ti co chtějí) se nechali běhat vyšlo by to levněji a možná už jsme z toho venku.
Stát má povinnost to umožnit. Neumožnil.
Podílení se není jen finanční, kristepane, vždyť dobrovolná karanténa a stáhnutí se do ústraní je zásah do osobní svobody jako prase. To vám nestačí? Nebo jste jako čmoud, další */***pat?

'Ale to není případ například státního zaměstnance. Ten by si měl umět poradit.'
> To jsem tedy nepochopil. Jako jak? Nějak se liší od toho firemního?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím. Nejspíš jsme si trochu nerozuměli, možná jsem se špatně vyjádřil nebo špatně četl.

Státní zaměstnanec - měl jsem na mysli obecně zaměstnance s vyšším než podprůměrným příjmem. Ten může vždy sáhnout do rezerv. Stejně jako průměrně úspěšný živnostník.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ok, písmenka se hůř vnímají než živé slovo. Myslím že tohle je taky jeden z hlavních bodů sporů tady v diskusi.

Státní zaměstnanec - chodím na nákup podchodem který je lemovaný inzeráty. Jedno ze skel je věnováno inzerátům místního magistrátu.
Inzerované práce nedosáhnou 17 tis. čistého.
Možná bychom si měli domluvit od jaké výše je mzda přijatelná, podprůměrný je i příjem 20k a i na ten spousta lidí nedosáhne. Včetně těch pod státem. A srovnávat tyto s průměrně úspěšným živnostníkem... to nelze. Průměrně úspěšný živnostník bude mít dvojnásobek toho co průměrný zaměstnanec.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do rezerv můžou sáhnout jen ti, kdo mají nějaké rezervy.

Jsou piloti, kteří šli dělat skladníky, protože nemají žádné rezervy a jaké mají normálně platy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Dnešní doba je taková, že nejméně 20 let lidi slyší ze všech stran: vemte si půjčku, hypotéku...
Užívejte hned, splácejte potom...
Proto hodně lidí má dluhy namísto rezerv.
Nepočítali s tím, že by mohli být bez práce.
Nikdo je nevaroval a sami myslet už neumí.
Ve škole by se měly vyučovat základy finanční gramotnosti.
Pokud pilot nemá rezervy a pracuje jako skladník, tak je idiot a bál bych se s ním letět, protože nemá odhad.
Naše ,,elity" podporují život na dluh, protože z toho profitují.
Zisky bank odchází do ciziny a zadlužený člověk nezlobí.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy chcete nechat běhat mladé bez omezení, ohrožené skupiny ať se chrání jak chtějí (byť to prakticky nejde) a mě budete říkat, že jsem */***pat. - Tím, že hlásám nějaké ohledy k nejzranitelnějším?

Nevnímáte, že jsme skoro nejhorší na světě, nevnímáte, že jsou nemocnice i tak skoro plné, nevnímáte, že v Chebu, kde to tak z části udělali, nedochází jen lůžka, ale i rakve.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Už zase? Zase si tu vaříte jakousi svou polívčičku toho co nikdo neřekl?
Ano, nechte mladé fungovat, pracovat, utrácet (ostatně to taky chtějí, že), dovolte ostatním se izolovat a plať jim to, státe, proto taky necháváš mladé točit koly ekonomiky a kurva propaguj jak se mají lidi chovat a jak se chovat nemají, ne to co se děje teď !
Vy hlásáte ohledy k nejzranitelnějším, no to jsem se zasmál.
Plačte si, bojte se, já Vám na to -- jak na placatý šutr. Za situaci v chebu nemohou místní lidé ale místní montovny, pokud vám to uniklo tak zdravotní morálka mezi agenturními otroky je na bodu kapalnění helia.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, už zase.

Kdybyste mě nezmiňoval, ještě k tomu tak hloupě, tak jsem váš příspěvek přeskočil.

Nevím, co si tu řešíte, ale nesouvisí to ani se mnou ani s realitou.

---
Jo, tohle jste napsal:

Od začátku je všem jasné, že kdyby byli tihle lidé necháni stranou a mladí (a ti co chtějí) se nechali běhat vyšlo by to levněji a možná už jsme z toho venku.

-
Jestli jste chtěl říct něco jiného, tak jste to měl napsat jasněji. - Jenže v zápětí to zas potvrzujete.

-----
Podle mě:
Nejzranitelnější jsou ti, co nejvíc umírají.

Kdo to je podle vás?
Chuděrové, co nemohou na lyže, do fitka a do Techtle Mechtle?

-----

Montovny se s vánočníma trhama nějak vylučují?

Jak vysvětlujete, že montovny máme všude, ale Cheb je nejhorší?

-------
Já nechci panzere páchat vůbec nic.

Já bych jen rád, kdyby se i ostatní zdrželi všeho páchání.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, co si tu řešíte
> ale máte potřebu do toho vstoupit a komentovat 'to'?

Podle mě:
Nejzranitelnější jsou ti, co nejvíc umírají. Kdo to je podle vás? Chuděrové, co nemohou na lyže, do fitka a do Techtle Mechtle?
> Vy absolutně ignorujete collateral damages. Včetně zemřelých ne-na-covid, ale na mizerná opatření. Vůbec pro vás neexistují. Proto píšu že jste */*pat, poněvadž minimálně sociopat budete 100%.

Jak vysvětlujete, že montovny máme všude, ale Cheb je nejhorší?
> Koncentrací UA, MGL a podobných otroků.

Já nechci panzere páchat vůbec nic.
> Kéž by.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Malá poznámka pro ty kterým není explicitně jasný význam slov
"Vy chcete nechat běhat mladé bez omezení, ohrožené skupiny ať se chrání jak chtějí", ani včera ani v kontextu toho co píšu čtvrt roku si prostě nemůžete dovolit napsat takovou hovadinu. Nebo nechtějte aby Vaše slova někdo bral vážně.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kopíruju komentář jedneho doktora

Je to asi 1 pacient z 20. Ergo, ten nárůst to nevysvětluje.
cca 50-60% zemře do 14 dní. 40-50% přežije.
Pokud někdo masivně vyrábí zombíky, jedná se o postup non lege artis.
V Chebu ovšem mají výsledky jiné.
-----------------------------------
Vidím to spíš tak, že pokud v Chebu někdo něco uměl, už dávno skončil v Německu. Zůstali jen lidé s horší kvalitou výkonu a zbytek se doplnil absolventy, kteří se ovšem učili jen od těch blbců. Takto jde vysvětlit 90% smrtnost na COVID pneumonii na ventilátoru. Běžně je ta úmrtnost okolo 50%, u nás jsme měli 47%, výrazně to ovšem záleží na věkovém složení a komorbiditách. V Chebu lze očekávat vzhledem k masivnímu rozšíření spíše to, že těch mladších bude víc.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Nejhorší na tom je... Vždyť vy chcete jen páchat dobro...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Ona nešla do rizika podnikání. Odřekla si vysoké výdělky a vyměnila je za jistotu svého platu. Takže má svůj plat garantovaný, bez ohledu na to, jestli firma má pro ni práci, nebo nemá. A firma jde do rizika buď ji nechat doma za plný plat, nebo ji za plný plat zaměstnat. Pokud, ale ví o riziku nákazy a to se následně i stane, tak bude platit odškodné ve výši dle rozhodnutí nezávislého soudu. A mělo by jít o milony.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nějak se nám to tu podivně řadí :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, pravdu píšete, z kovidu se stala bramboračka, Polévka pro chudé děti, jak to popsal Hašek v povídce. Boty už se vaří.

To, co se děje, je destrukce státu. Podílí se na ni všichni.

Normální postup by v případě kovidu měl být, nechat vládu dělat, co umí, dát jí co potřebuje a přiměřeně kritizovat. Posléze vystavit účet. Tento postup ale nedává dostatečný prostor pro politikaření a zviditelnění, tak se zvolila destrukce bez ohledu na důsledky.
Postup soudů je samostatná kapitola se stejně destrukčním obsahem.

Snad kromě prezidenta mají v té nechutnosti omočíno všichni.

Jestli to takhle fungovalo za 1. republiky, tak se nedivím, že po válce komunisti ve volbách dostali tolik, kolik dostali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Vláda ale dělá co umí a má co potřebuje. A je to s prominutím průser za průserem. Přiměřená kritika doposud nevedla k opravení trajektorie.
Co s tím? Počkat ještě další rok? Modlit se za nápravu?
Celá tahle šaškárna vede jen k tomu že víc a víc lidí bude cokoliv vyhlášeného ignorovat, bez ohledu na důsledky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to je jejich rozhodnutí, že.

Když mě nasraná holka nebere vážně a ona na just bude ignorovat, co jí radím, tak je pak moje vina, když se jí to vymstí?

Nemáte mě rád, když vám poradím ať nejezdíte bez pásu po dálnici dvoustovkou, tak hned rozepnete pás a sešlápnete pedál?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

viditelném začátku

stojí přemnožení státní úředníci s minimální možností je vyhodit a ještě menší snahou něco řešit

zlatá k.u.k monarchie

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jste nějak extrémně vysazený na něžné pohlaví. Obzvláště na mladší zástupkyně.
Vy jste musel být odstrkován o sto šest.

Zatím bez slepic

Myslím, že se shodneme, že vládní rozhodnutí nejsou ideální a je třeba je ... upravit.
Dokonce bychom se mohli i shodnout na směru kterým je upravit.
O čem se tu hádáme?
Pokud je ta nasraná holka moje žena nebo dcera tak se mi její ignorace zatraceně vymstí. Já jsem zpackal a nezvládl komunikaci, přípravu, já Také si vyžeru výsledek.
Stát si dělá co chce, vláda neposlouchá nikoho, její výstupy jsou čistý chaos, chci nápravu... navrhnu směr... jsem ignorován. Super. Výsledek jde ale i na mou hlavu.
Máme ve firmě problém. Máme jich celou řadu. Nahlásím něco. Ignor.
Pobavím se se zástupcem. Žádný výsledek.
Stáhnu šéfa z kanclu.
Mám výsledek. Nasraný šéf ale problém je vyřešen.
Mám možnost. Opening. Můžu něco navrhnout. Nějaké řešení. Před-řešení, nejlépe. Tak, aby nevznikl ten samý problém. Neudělám to nebo to udělám blbě - mám zase problém. Jen o něco později. Udělám to a udělám to dobře (zkomunikuju nápad tak aby byl pochopen a přijat) - JACKPOT.
Chápete?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)