Vláčeni vývojem

Autor
Štítky

Některé příběhy prostě nevymyslíš. Ty se musejí stát. Ještě ani obrazně řečeno neoschl inkoust na mém včerejším článku a už je všechno zase krásně zamotané. Zkusím to vzít jedno po druhém: 

1. Sůdruh ministěr Blatník od zítřka nařídil nosit respirátor nebo dvě chirurgické roušky před sebe. Ty domácí roušky nestačí...  Kolega bloger Větvička k tomu napsal, že Blatný tím urazil všechny švadlenky... Nevím, jestli jsou z tohoto ministerského rozhodnutí uražené švadlenky, ale o pár uražených lidech bych věděl... 

Jednak jsou to ti, kteří sdíleli ty piktogramy o tom, že moje rouška chrání tebe a tvoje rouška chrání mě. K tomu byly takové pěkné malůvky, jak se snižuje množství aerosolu, když má roušku jeden a když ji mají oba, byly u toho procenta snížení vdechovaných kapiček a podobně. Možná to Blatnému nikdo neukázal... Rok si tu docela dost lidí plácalo hubu na tom, jak je rouška důležita. Nebyli to žádní chřipečkáři, naopak byli to řádní občané, kteří chtěli státu pomoci s pandemií, neměli problém s tím, nasadit si náhubek, protože tím chránili své okolí před svojí nákazou... 

Už v září jsem napsal článek o tom, že roušky nebudou mít na epidemiologickou situaci žádný vliv. Mohl bych to opravit - budou mít zanedbatelný vliv. Psal jsem, že pomohou tam, kde se s druhými potkávám letmo a na chvíli. Například v obchodech. Psal jsem, že spoléhání se na roušky bude mít nejspíš zcela opačný efekt, protože se nepřikročí k účinnějším opatřením, bude se čekat, až roušky zaberou a ony nezaberou. 

A tak řešíme problém málo účinných roušek stejnou metodou jako problém přebyrokratické Evropy. Nezabrala rouška, tož musíme mít více roušek.

2. Blatný ještě dvourouškové opatení ani neuvedl do praxe a pražský soud nařídil jistému Gymplu rozjet normální výuku, protože ta distanční je protiústavní. Jestlipak tam učí samí mladí a krásní učitelé na které covid nejde? Nebo tam mají také nějaké učitele těsně před důchodem, kteří ještě pořád umějí matematiku, ale ráno si musejí dát svojí hrst léků?  Jakpak asi budeme tyto ohrožené chránit? Sedět doma nesmí, to je protiústavní... musejí učit, nařídil to soud... Milí chřipečkáři, není na čase uznat, že jste blbí? Že jaksi nejde chránit ohrožené, zatímco ti ostatní budou v klidu chrlit virus? 

3. Opozice burcovala na jednání s vládou, že je třeba okamžitě něco dělat. A ani jeden novinář nenapsal nějakou filipiku na téma debility. Je to čtrnáct dní co opozice neprodloužila nouzový stav a teď sedí u Babiše a varují před čtvrtou vlnou. Je to čtrnáct dní, co mleli o tom, že nouzový stav není zapotřebí a teď na plnou hubu křičí, že je jedno, kolik budou opatření stát, ale musí se něco dělat. 

Jako by jim Blatník ukázal, co umí jihoafrická mutace a soudruhům Pirátům došlo, že tahle verze covidu by mohla skolit i je. Hranice do Dojčlandu jsou zavřené a v nemocnicích fakt není místo. Jako by celý demoblog včera zjistil, že se to týká i jich. 

4. Klaus má covid. Inu karma je zdarma. Doufám, že se o něj synátor bude řádně starat. Covid není nebezpečný, není důvod kolem toho dělat haló. Jak dlouho to trvá od lehkého průběhu k tomu těžkému? Pět dní? Dovedete si představit tu prdel, že všemi nemocemi prolezlý Zeman je tady pořád, protože se nechal očkovat a zdravého čiperného Klause to položí, protože se nenechá píchnout nějakým sajrajtem a roušku nosit nebude? 

5.  Do toho Tvrdík řekne, že ministerstvo mu vydalo další výjimku na fotbal. Tentokrát pro tři tisíce lidí... Tohle prostě nevymyslíš.  Tohle se prostě musí stát. Kurňa já snad půjdu toho Andreje osobně poprosit, jestli by se nechtěl stát diktátorem. Nebo někoho jiného. Nechce tu někdo prosím převzít moc? Docela bych to uvítal. Nechce se mi čekat, až se moje dítě poraní a v nemocnici nebude volný doktor... 

Můj včerejší článek vypadal pesimisticky, ale dejte tomu týden a bude to vypadat jako vyhulený optimismus. 

Vlastně jsme se krásným obloukem dostali k tomu, co chřipečkáři požadovali - rozvolnit a ať se chrání ten, kdo je ohrožen. Sice už se nikdo nepokusil říct, jak se má chránit třeba takový šedesátiletý učitel, když musí ještě pět let učit a bude ve třídě plné rozvolněných nakažlivých dětí.  Podobně nikdo neřekl, jak se bude chránit pětapadesátiletý řidič MHD s cukrovkou, když bude v autobuse plném rozvolněných mladých, krásných a nakažlivých. Nikdo neřekl, jak se má chránit padesátiletá servírka, co bere hrst léků na štítnou žlázu. Jestlipak mají tito "nedůležití" lidé právo také povstat a požadovat kompenzace  za svoje zdraví, když jiní mají právo demonstrovat za svůj byznys?

Mimochodem - víte jak poznal můj německý děda, co mašíroval s wehrmachtem, že se fakt blíží kapitulace? Začaly jim chodit protichůdné rozkazy, vrchní velení se rozpadlo do mnoha hlasů, rozkazy byly stále více mimo realitu, stále více se opožďovaly za skutečnou situací a vydávali je stále nižší štábní důstojníci. 

Myslím, že tohle teď sledujeme. Velící generál je stále zoufalejší a rozkazy už vydává z bezradnosti nikoliv z převahy.  Vůdce na něj tlačí a zřejmě se mu nedá říct, jak na tom doopravdy jsme, protože se hned rozčílí a odmítá to vzít na vědomí. Původní  elektrizátor mas, který své protivníky převyšoval o dva řády se někam zašil, skoro o něm není slyšet a i když odmítá připustit porážku, zdá se to býti neodvratné. A ti, co házeli písek do soukolí, ti teď přicházejí na to, že rozjebaný stát je neochrání a přes zavřené hranice se nedá zdrhnout. 

Ti, kteří chřipečkářům od podzimu houfně nabíjeli munici, kteří jim dodávali ideologický materiál a argumenty, ti teď zjišťují, že se to nedá vzít šmahem zpátky. Že není možné jen tak otočit a myslet si, že blbouni nejapní obrátí také. Ovšem odboj proti jakémukoliv pokusu o boj s epidemií byl nesmírně úspěšný. Podařilo se vysabotovat všechno a na všech úrovních. I kdyby Česká televize odteď vysílala jen covid propagandu a bakalomédia taky, pořád je tu dost Pravých prostorů, D-Fensů, Větvičků a dalších, kteří budou v sabotování pokračovat až do posledního Piráta. 

Problém je jen v tom, že covid neodmění své věrné. Není kam si dojít pro pochvalu. Mouřeníni odvedli svojí práci a teď zjistí, že mohou jít a jejich doba minula. Moc leží na ulici a čeká na toho, kdo ji zvedne. Každý den si to bude přát více a více lidí. I těch chytrých a vzdělaných.  Nemocnice jsou plné a vyrábějí covid alarmisty po desítkách tisíc denně. Já už si vlastně dovedu i představit ty oběšence na pražských lampách.  Sice ještě nevím, která strana bude vázat smyčky a která se bude dusit, ale už mi dochází představivost, že by z toho vedla ven nějaká nenásilná cesta.  

Laco mluvil kdysi o tom, že o dodržování opatření se postará domobrana. Také mluvil o malém dvoře a velkém biči. A mluvil o zmrdech.  Teď z odstupu to nevypadá jako blbá předpověď. 

Jo a já kdysi článkem reagoval na Chlora, který prohlásil, že covid nic není, že maximálně jenom umřeme... Za to se na mě naštval,  požadoval omluvu a dělal opičárny... Jaké to je Chlore po dvaceti tisících mrtvých? Super ne? 

 

 

 

 

  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (83 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

půjde ještě dál. Rozděl a panuj - zní příkaz protektora.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude vytesáno v Berlíně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

projevil v plné nahotě.
Nedostatečné kontrolní mechanismy vůči soudům a jejich činnosti nás teď budou stát mnoho tisíc mrtvých a rozvrácené hospodářství. Je zcela zjevné, že rozsudky Městského soudu v Praze zcela ochromily možnost státu bránit se kovidu. Nejprve soudce Štěpán Výborný, syn bývalého ministra za KDU-ČSL a ústavního soudce Miloslava Výborného a bratr bývalého předsedy KDU-ČSL Marka Výborného zakázal státu vydávat plošná opatření na základě zákona o veřejném zdraví (s odkazem na jeho neústavnost) a Nejvyšší správní soud nestihl tento rozsudek zrušit. Nyní Městský soud, opět s odkazem na neústavnost, zrušil zákaz prezenční výuky a povinnost testování v domově důchodců. To vše v situaci, kdy máme největší úmrtnost na světě jak v krátkodobém pohledu, tak i dlouhodobém pohledu (za celou dobu epidemie jsme 4. na světě za Gibraltarem, San Marinem a Belgií a máme nakročeno je překonat).
Otázkou je i podezřelá rychlost, s jakou Městský soud jednal. Jindy mu trvá čtyři roky, než vůbec soudce vezme žalobu do ruky (znám konkrétní případy a mohou doložit) a najednou rozhodnou v řádu dnů. Jak se to shodnuje se zásadou rovného přístupu k soudu, to vůbec nechápu.
Jak Městský soud v Praze, tak i soudce zpravodaj Ústavního soudu doc. JUDr. Vojtěch Šimíček, Ph.D. (už se proslavil nálezem, že můžete diskriminovat zákazníky, pokud to je v souladu se zahraniční politikou státu a Evropské unie) si hrají na epidemiology a posuzují, jaká opatření byla správná a jaká ne. Vůbec nechápou, že jsme v době, kdy se na nás valí krize a odpovědné orgány musí mít právo rozhodovat, byť třeba špatně. O koronoviru toho stále nevíme dost a exaktní odůvodnění jednotlivých opatření budeme mít, až už bude pro mnoho lidí pozdě - budou mrtví nebo těžce invalidní. To ovšem soudci, kteří jsou v oboru přírodních věd naprostými laiky, nemohou pochopit. Proto by měli být krajně zdrženliví a nevměšovat se do pravomoci moci výkonné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Jednoznačným důkazem je situace v Rakousku. Na jaře na tom byli mnohem hůře, než my, protože reagovali pomalu a neefektivně. Od té doby ale drží přísná opatření a daří se jim omezovat nákazu. U nich se ukazuje, že přísná opatření jsou blahodárná jak pro zdraví lidí, tak i pro ekonomiku. To jen u nás tupá opozice a novináři, kteří nemají ekonomické vzdělání, vůbec nechápou. Nechápou, že tu není dilema buď mrtvé lidi a běžící ekonomiku nebo naopak lockdown a umírající ekonomiku. Včas a důsledně provedená opatření by byla pomohla jak ekonomice, tak i spasila životy desetitisíců lidí.
Dalšími příklady jsou Dánsko, Norsko, Finsko a Estonsko. Ti jsou ovšem přísní od samého začátku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Roušky fungují velice dobře, samotné ale nejsou samospásné, je nutné dodržovat i ostatní opatření - čekám kdy tohle dojde i Vidlákovi, to by bylo jasno.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Přeci jen psal i o tom, jak v Jižní Korei hledají hlavně super-přenašeče a koukají na nás trochu svrchu.

Já z toho vyvodil, že to píše jako dobrej nápad a že bychom se u nich měli inspirovat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Připadám si jako v Čapkovi. Lidi kapou po stovkách, ale doktoři neléčí. Isoprinosin je pro ně fuj, takže (viz Čapek) zmateně pobíhají kolem umírajících pacientů a předepisují jim "léky potlačující zápach"... A když přijde nějaký Galén nebo Beran, utlučou ho čepicemi...

Zatím bez slepic

je paskvil. Celý rozsudek, který může znamená ohrožení životů mnoha lidí, je postavený na tomto odstavci:
44.
Bylo možné také zaznamenat, že postup vlády při vyhlášení „nového“ nouzového stavu je ospravedlňován povinností státu chránit životy a zdraví občanů. Takový přístup vychází z nepodložené premisy, že nouzový stav je jedinou alternativou k ochraně životů a zdraví při probíhající pandemii. To není vůbec jednoznačné (stěží lze tvrdit, že bez vyhlášení nouzového stavu by nebylo možno chránit životy a zdraví), ostatně na jaře loňského roku byly ke zvládání pandemie — na rozdíl od současného stavu — hojně využívány jiné nástroje, a to mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví podle zákona o ochraně veřejného zdraví (byť v některých případech poněkud problematicky — srov. rozsudek zdejšího soudu ze dne 23. 4. 2020, č. j. 14 A 41/2020-111). I kdyby se však o jedinou alternativu jednalo, je třeba trvat na tom, že účel (byť legitimní a ušlechtilý) nesvětí prostředky; opačný přístup snad může platit v autoritářském či totalitním státu, avšak v tuzemsku existuje čl. 1 odst. 1 Ústavy, dle něhož Česká republika je demokratický právní stát.

Takže soudce Tauber je bůh, který rozumí virologii více, než všichni virologové a imunologové světa. Neboť opatření vlády jsou prakticky totožná, jaká jsou uplatňována v okolních zemích. Myslí si pan soudce Tauber, že i tam to jsou hlupáci, kteří tomu nerozumí? Soudce Tauber argumentuje tím, že opatření mohou být vydávána na základě zákona o ochraně veřejného zdraví. Byl to však jeho kolega JUDr. Štěpán Výborný, Ph.D., který rozhodl, že na základě zákona o ochraně veřejného zdraví nelze ukládat plošná opatření. To je opravu Hlava 22. Stav nouze nemůže platit, protože je možno uplatňovat opatření podle jiných předpisů a jiné předpisy nelze uplatňovat, protože plošná opatření může vyhlašovat jen vláda na základě stavu nouze.
Samo o sobě je fascinující, jak soudci Městského soudu nesoudí podle složkových zákonů, ale podle toho, jak si vykládají Ústavu. Je to stejné, jako za komunismu, kdy zákony platily jen do té míry, do jaké neodporovali socialistické zákonnosti, přičemž socialistická zákonnost byl volný pojem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

kdo to žaloval? Kdo je R. N., Ph. D., bytem D.? Je to patrně nějaký Pirát. Protože Piráti jsou notoričtí kverulanti, kteří rozdávají žaloby na všechny strany. Normální rodič by chápal, že omezení výuky v situaci, kdy máme nejhorší kovidovou situaci na světě, je rozumné opatření a nebabral by se v nějakém právním formalismu. Připomínám, že i rozsudek JUDr. Štěpána Výborného, Ph.D. byl vydán na základě žaloby JUDr. Dostála, experta Pirátské strany.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

R.N. může být Rodion Navalnyj, bytem Donetsk. :-) Nebo taky R. Novák z Děčína, Dačic, Dalešic, ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Skoro to vypadá, že se Putin, Trump a Kim Čong-un úspěšně zkouší podrýt důvěru v náš soudní systém.

Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Jo, možná, že to kluci od soudů už přehánějí s kokainem.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Konecne si udelame vlastni moravu, podobna situace se uz nemusi opakovat ;-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

In reply to by Karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak bych si tím nebyl až tak jistý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

australian viagra <a href=" http://viagracnd.com/# ">viagra in india</a> - viagra jet
https://viagracnd.online# who manufactures viagra
viagra canada fast shipping <a href=https://viagracnd.com/#>cheap viagra online CialisCND20Mg</a> dapoxetine viagra

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

amoxicillin price canada <a href=" https://amoxicillinamoxilcheap.com/# ">cheap amoxicillin</a> - can i buy amoxicillin over the counter in australia

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin coronavirus <a href=" http://ivermectinon.com/# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin 1 cream 45gm

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

cause of ed <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">prescription drugs online without</a> - cheap ed medication

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

how much is cialis in canada <a href=" https://cialisgtr.com/# ">cialis australia</a> - cialis delivered in 24 hours

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

where can i buy viagra over the counter <a href=" http://viagragtr.online# ">viagra over the counter</a> - buy viagra online canada

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

prednisone 12 tablets price <a href=" http://prednisoneizi.com/# ">prednisone</a> - purchase prednisone

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

propecia drug <a href=" http://propeciaizi.online# ">buy propecia</a> - finasteride medication

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

where can i get cialis overnite <a href=" http://cialismgz.com/# ">cialis no prescription canada</a> - side effects of cialis 20mg

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagraorcialis <a href=" http://cialismgz.online# ">cialis cost in nz</a> - cialis super active real online store

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy ivermectin canada <a href=" http://ivermectincovi.online# ">ivermectin for sale</a> - ivermectin pill cost

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až budete pokašlávat, jeďte do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích na testy, tam berou bez objednávky každého.

Každého?
Nebo jsme si rovni, někteří jsou rovnější?

….. „Pokašlávám, doufám, že ne covidem, ale to snad přes tuto IT techniku na vás nepůsobí,” řekl Klaus studentům v závěru přednášky.
Podle informací Novinek hned po přednášce odjel do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích na testy, které koronavirus potvrdily. Z nemocnice ho poslali do domácího léčení.“……..

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vaclav-klaus-ma-covid-40351961#dop…

Jinak jedeme z kopce, držte si klobouky.

Bude se věšet? Zpráva o vakcínách naštvala Česko. Je z toho haló
23.02.2021 6:46
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bude-se-veset-Zprava-o-va…

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

opravdu fungovaly lynčovací tribunály, musel by první viset právě Matěj Hollan za to, jak dokurvil Brno.

Ale může bejt klidnej, hysterický výkřiky opozice už nikdo nevnímá...

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to poměrně prosté. Má mít možnost nastoupit na nemocenskou na základě vlastní žádosti. Ostatní mají volně žít a pracovat a na její nemocenskou vydělávat a platit daně. Nemocenská by měla být v přiměřené výši, aby i ta učitelka prokázala, že se neulejvá z vypočítavosti a že je ochotná pro svou ochranu něco obětovat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (32 hlasů)

Nezlobte se Vlastimile, ale jste zaťatější než nejpravověrnější ideologický tajemník z dob minulých.
Do té doby, dokud nebudou pedagogové navakcinovaní, nebo nebude žactvo spolehlivě testováno, tak je takový postup litím benzinu do ohně. Pokud Vám jde o to, aby byl požár větší a nemocnice a márnice plnější, jdete správným směrem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

Toto je jen jedna možnost z mnoha, která k tomuto principu patří. Princip samotný považuji za správnou cestu v každém okamžiku trvání pandemie. Není to z mé hlavy. Jen porovnávám různé strategie, o kterých se mluví. Viz například Barringtonská deklarace.

Pokud jsem tímto nápadem v souladu s tím, co říká například prof. Beran, nevadí mi, že mi spíláte. Domnívám se, že uvažuji správně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

Skrze volby se k moci do vlády ti, co tam jsou. Ti tam mají nějaké odborníky, epidemiology, o kterých rady se opírají. Nemám nic proti Beranovi, ale jediná cesta pro uskutečnění dostat se do vládního týmu a přesvědčit tam vládní epidemiology. Nebo si počkat na další volby a další epidemii.

Jde o odbornou a komplikovanou záležitost. Osobně si neodvážím vyslovovat rady.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

o kterých si myslím své.

Zmínil jste očkování. Jasně, bude-li učitelka na ochranné nemocenské a bude se na ni sama finančně podílet sníženým příjmem, bude mít též sama motivaci uvažovat o očkování. Očkovaná může nastoupit do práce. A pokud namítnete že ne, protože očkování nikoho nechrání, tak potom jej zrušme a přestaňme blbnout na kvadrát.

Vedle toho bude mít motivaci i stát, aby sakra přestal politikařit a podlézat páníčkovi a sehnal doprdele vakcíny třeba z Číny nebo z Indie, otestoval je v SUKLu a nasadil na frontu. Protože jsme ve válce. Ruská armáda své vojáky očkuje Sputnikem. US army se americké vakcíny vojákům píchat bojí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (29 hlasů)

Slovenský premiér měl v prosinci covid a nyní na tiskovce odpověděl na otázku, jak se léčil; “C, D, zinek a Isoprinosine”.
O tomto léku mluví prof. Beran, ministr Babišovi vlády ho nechal zapsat na seznam dezinformátorů.
Na Slovensku byl takto označen lékař Bukovský, odborník přes výživu a vitamíny, který ve svém videu již od loňského března lidem radí, jak C, D, zinek nebo Isoprinosine užívat.
Slováci s Češi tyto rady za celý rok od svých premiérů, vlád, jejich odborníků zatim neslyšeli. Jejich vlády jim ani masově Isoprinosine a podobné léky nezajistili. To je má “j’accuse” vůči A. Babišovi a vládě.
https://www.infovojna.sk/article/video-vlada-vyhadzuje-desiatky-miliono…

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Doplnění
Beran o léku I. hovoří od loňského dubna.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

V posledním svém videu dr. Bukovský vysvětluje ve zkratce, jak C, D, zinek užívat. Zmiňuje se i o železu, že prý nějaká studie ukázala horší průběh covidu u pacientů , kteří konzumovali více hovězího, vnitřností nebo doplňků železa.
https://www.infovojna.sk/article/video-dennik-sme-siri-hoaxy-a-strach-v…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jenže důchodci zavření doma a masírovaní 24 hodin denně z ČT24 jsou odkázaní na mlčení zodpovědných o podstatných věcech. Ti si Berana na tiskovce s Volným na Utrubce nepustí. Mimochodem, poslední tiskovku Landy Utrubka smazala a všechny mainstreamové servery okleštili o podstatný rozhovor s novináři na konci. Tak se u nás léčí covid a dělá prevence. Nevadí, kolik lidí umře. Důležité je plnit zadání globální vlády a plnit soukromé kasičky. A Babiš tomu nečinně přihlíží nebo se na tom přiživuje.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Mele takový blbosti, že se i ta cenzura začíná zdát jako dobrá věc.

Doufám, že šel dělat Klausovi společnost.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

indikují v Motolu všem pacientům Covid-19. Vigantol je na předpis, ale zato prý plně hrazen zdravotkou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

protože mu předtím nikdo neporadil co a jak má dělat, nikdo jeho zdravotní stav nesledoval, a v nemocnici už bývá pozdě. Ale zase je to dobře zaplacené. Prevence s pomocí léta zavedených generik a vitamínů žádný zisk nepřinese.

Co jsem měl možnost mluvit se starými lidmi, žádný z nich dostatečně nezavnímal, jaké vitamíny má brát a zejména jaké dávky. Stát místo osvěty počítá mrtvoly.

Toto je obžaloba těch, co nám vládnou a nechají zbytečně lidi umírat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Klidně se namáhejte a zkuste to napsat znovu, tady to většina komentujících stejně nepochopí.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

V

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Vlastimile, nebudete tomu věřit, ale i vitamíny mají určitá negativa, jsou i hypervitaminózy, takže to musí doporučit lékař. (Ať v roušce nebo bez ní)

Stát nemůže předepisovat paušálně léky.

Ani ty roušky mu nikdo nevěří.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

A co ze je na predpis? Male deti ho nektere nesnasi a tak se jim kupuje od jineho vyrobce volne prodejny vitamin cojim nevadi... Takze v cem mas problem, krome toho, ze si ho musis zapaltit ze sveho?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

pokud nemám užívat svého názvosloví, jste těžce mimo mísu.
Už jen proto, že učitelů je docela zoufalý nedostatek i bez kovidu. Zejména těch, kteří mají aprobaci na technické předměty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

A ve válce se musíme smířit s tím, že ztráty jsou nevyhnutelné. Taková je skutečnost a z toho se nevykecáte nikdo zde. Tuším, že šedesátiletých je mezi zemřelými na covid okolo 5%, to je cca 1000 osob. Kolik z nich je učitelů? Nemám po ruce číslo, kolik je učitelů v populaci šedesátiletých.

Stejně tak lze považovat za válečnou ztrátu zrušené hodiny ve škole z důvodu toho, že by ohrožení učitelé byli na covid preventivní nemocenské. Kolik by to mohlo být výukových hodin? 10%? 20%?

V současné době chráníme všechny a protože to je reálně neproveditelné, nechráníme v důsledku nikoho. Pokud bychom chránili ohrožené skupiny a jedinci z těchto ohrožených skupin by spolurozhodovali o tom, jestli chtějí být takto chráněni, včetně osobní finanční zainteresovanosti, pak bychom byli, jsem o tom přesvědčen, podstatně úspěšnější.

Jako příslušník částečně ohrožené skupiny se dobrovolně hlásím do houfu těch, kteří riziko nákazy přijímají a ochranu nevyžaduji. Jsme ve válce a jsem připraven pracovat a přispívat finančně svými daněmi na ochranu těch, kteří ji skutečně potřebují.

Průměrný počet slepic: 3 (43 hlasů)