Kde nic není...

Autor
Štítky

Prakticky každý měsíc se na Kydech objeví článek, který se vysmívá dnešním mladým krásným a chytrým, především kvůli jejich (ne)vzdělání. Hodně z těchto článků jsem napsal já sám, ale nebyl jsem jediný. Mnohokrát jsme zde konstatovali, že dnešní mladí neumějí nic opravit, neumějí vzít do ruky nářadí, nevědí, co je v přístrojích a nástrojích uvnitř a mají stále mlhavější představu o principech, jak co vlastně funguje. 

Několikrát jsem zde psal, že dnešní mladá generace přistupuje k technice systémem Harry Potter. Je zapotření znát ta správná zaklínadla a ty správné pohyby. Nemá to žádnou logiku, ani ta logika není zapotřebí. Prostě jen mačkáte správné čudlíky, přesouváte na obrazovce různé symboly, patřičně pohybujete rukama a nohama a je to. Běžný počítač i mobil jsou tak složité věci, že většina lidí (i těch starších) má jen velmi povrchní znalosti jejich funkce a programování. Většina lidí je prostě jen umí ovládat, protože měli nějaký ten kurz čar a kouzel, který je naučil příslušná zaklínadla.

Mladší generace si tento přístup osvojila u všeho. Dnešní dvacetiletý mladík už mnohdy ani netuší, co všechno je pod kapotou auta a co se tam vlastně ve skutečnosti děje, když sešlápne pedál. Stačí že se naučil zaklínadla. Technika funguje sama. A když zaklínadla přestanou účinkovat, nemá smysl se pokoušet dobrat příčiny, protože mu na to chybí deset let učení a získávání zkušeností. To se za jedno odpoledne s googlem nedožene. 

Dnešní průměrný vysokoškolák není inženýr technického oboru, ale profesionální intrikán. Na škole se naučil budovat kontakty, vysvětlili mu, jak pomocí vznešených slov nutit vidláky k vyššímu pracovnímu výkonu, naučili ho, jak se přisát na vemeno. Naučil se přerozdělovat tak, aby na něj zbylo co možná nejvíc. Má na to příslušné zkoušky i tituly MBA. Jaký má vystudovaný obor? To je úplně jedno. Nejvíc vysokoškoláků má obor o tom, koho podrazit a koho podržet. 

Trvá to už třicet let. Dávní technici, inženýři, soustružníci a zámečníci jsou tak akorát na hraně důchodového věku. Rok 89 znamenal v tomto ohledu předěl, protože právě od tohoto roku se mladí začali učit zaklínadlům a intrikám. To nebylo ze dne na den. Já jsem ještě stihl staré komunistické osnovy, takže jsem ze střední školy vylezl s nějakým sumářem dovedností (které by tenkrát zdaleka neobstály), které mohu rozvíjet dodnes a je to proces krásně přirozený a poměrně bezbolestný. Ovšem leckterý můj spolužák se už tím profesionálním intrikánem stal. 

Postupně a pozvolna tito profesionálové pletich vlezli do podniků i státní správy, díky svým znalostem ohledně podrážení a přeskakování v povyšování se dostali do nejvyšších mocenských pater a začali úřadovat podle toho, jak se to naučili. Ještě dlouhá léta je omezovali jejich podřízení, kteří byly ze starých časů. Manažerský generální ředitel měl pod sebou ještě komunistické náměstky, kteří jeho kraviny dost krotili. Ovšem profesionální intrikán se jich postupně zbavil, nebo odešli sami, nebo prostě šli do důchodu... a vedení se chopili výhradně intrikáni. Ti se samozřejmě také zbavili své konkurence a dneska jsme už došli k vrcholu - prakticky nikde ve vrchních patrech úřadů a firem se nenachází nikdo jiný, než francouzský šlechtic z období Ludvíka IV. Profesionální odhalovač nálad, který se v těchto dovednostech milionkrát osvědčil a to ho dostalo na vrchol. 

Během své kariéry odsunul z pozic celou řadu technologů, technických inženýrů, schopných techniků, protože ti nechápali, že se po nich nechce řešení problému, ale potlesk řediteli. Proces to byl samozřejmě pozvolný. Žádná výroba nemůže ze dne na den vyhodit všechny stávající vedoucí, protože by se to sesypalo, vlastně až teď v posledních letech vznikla situace, kdy už prakticky nikde ve vedení nejsou odborníci, kteří by rozuměli tomu o čem rozhodují. A pokud tam nějací odborníci zůstali, už se dávno také vyškolili v intrikování. Sice na to nemají školu, ale pochopili pravidla hry.  Umožňuje jim to celkem bezpracný život. I malá odbornost je dneska vzácná, díky tomu mají ve svých podnicích rozsáhlá privilegia, ale samozřejmě se nesmí znelíbit vedení a musejí na poradách přikyvovat přesně podle toho, jak vane vítr. Mezi sebou si pak povídají, jak jde všechno do háje, ale kdyby to samé řekli před generálním ředitelem, budou okamžitě odejíti. Přesně takhle to mám i já. S kolegy si můžeme říci lecos, ale směrem nahoru musíme přikyvovat. Nikdo nestojí o náš názor. Mají svoje. 

Proč to všechno píšu. 

Přesně v tomto stavu zastihl naší společnost covid. Je to něco nového. Věci neběží samospádem, jak to bylo v předchozích rocích. Svým způsobem je epidemie ryze technická záležitost vyžadující především technické myšlení. Logistiku s testy a vakcínami, matematiku v odhadování vývoje epidemie, výrobu zdravotnických prostředků, opravdovou propagandu pro udržení morálky.... a především nutnost si připustit realitu.

V této chvíli bojuje proti epidemii jedna skupina "odborníků" a proti nim intrikuje jiná skupina naprosto stejných lidí, jací jsou v té první skupině. Všimněte si, že prakticky nenarazíte ani na jedné straně nestranného epidemiologa, který by neměl nějaký finanční zájem spojený právě s tou epidemií.  A pokud nějaký nestranný a odvážný epidemiolog popisoval realitu příliš barvitě, byl už dávno z covid týmu odsunut. Maďar by mohl vyprávět...

Ať už jde o registrace léků či postupů, nebo jde o pohádkové obchody se zdravotnickým materiálem, nebo jde o různá léčebná centra, kliniky, ale i neziskovky hrající si na zdravotnictví, všude je to stejné. Všichni mají stejné rituály práce. Není žádný vrchní velitel, kterému by se dalo bezpečně říct, kde jsme. Žádný na to není zvyklý. Je zvyklý jen na podporu a potlesk. Pokud ta pravidla někdo náhodou poruší, nebo sebere odvahu k mluvení, je okamžitě odstraněn. Všimněte si, že celkem nejde o to, co plkáte do novin, ale strašně vadí, co říkáte na poradách. 

Pokud padne vláda i s Babišem, přijde tam naprosto totožná skupina jiných jednotlivců se stejnými korporátními manýrami. Žádný vedoucí se nikdy nedozví, co se doopravdy děje od svých podřízených. Dozví se to možná mimoděk z médií... ale spíš bude mít tolik práce s organizováním schůzek, porad a příslušných lejster, že mu nezbyde čas ani na Českou televizi. A pokud bude mít svého náměstka přes média, spolehlivě mu náměstek naservíruje přesně to, co chce ředitel slyšet. Je na to vyškolen a náměstkem se stal právě díky tomu, že dokázal včas odhalit náladu svého šéfa. 

Inu mileniálové nastoupili do řídících funkcí... No, ti trošku starší. Nejsou vůbec vybaveni ani technicky, ale ani společensky pro krizovou situaci. A těch několik málo odborníků ví přesně, kde jsou jejich limity. Vědí přesně, že si mohou myslet, ale nesmějí to říkat a už vůbec nenapsat. Vrchní velení realitu  neodhaluje, realita je prostě dohání. Je jedno, jak schopný jste manažer - už dávno jste se zbavil všech, kdo vám tvořili opozici v dobrém. Už máte jen ty, co jsou proti vám ve zlém a vedle sebe máte odborně způsobilé i odborně nezpůsobilé kejvače., kteří budou jen a jen kejvat. Do doby, dokud budete šéf. Až vás to smete, budou kejvat zase někomu jinému s přesně opačným postojem, než jaký odkývávali vám. 

Kdyby nebyl covid, přišla by jiná krize. Která by ukázala neschopnost elit a vedoucích manažerů ve stejném světle. Prostě koukáme na naprostou vyprázdněnost. Babiš byl na lopatkách, opozice mohla předvést, že to sama zvládne lépe... ale netroufli si. Protože na to prostě neměli. Neměli lepší znalosti, neměli lepší týmy lidí ve kterých by vládla na jedné straně disciplína, subordinace a kázeň, ale na straně druhé svobodné ovzduší pro možnost výměny názorů. Nebyli schopní udělat poradu, kde by se na rovinu řeklo, jaká je situace a mohlo se to říct bez postihu. Tak opozice raději stáhla ocas. A co udělal Babiš? Převzal si republiku servírovanou na stříbrném podnose? Ne, protože je na tom stejně. Obklopují ho stejné typy lidí jako Pekarovou nebo Fialu. Stále roztřesenější, stále zbabělejší, stále neschopnější lidští hajzlové, kteří zjišťují, že se po nich chtějí věci, které nikdy nedělali a vůbec nic o tom nevědí. 

Včera jsem psal, že přichází doba, kdy si každý bude muset vybrat, protože luxus stát stranou nebude k dispozici. Napsal jsem, že kdybych si teď musel vybrat, šel bych raději s Babišem než s opozicí. Ale ve skutečnosti se ještě dlouho bude ukazovat stále větší a očividnější neschopnost všech těch ministrů, náměstků, ředitelů odborů, šéfů neziskovek i mediálních tváří. Ve skutečnosti si nebudeme vybírat mezi Babišem a opozicí, protože kde nic není, ani čert nebere. 

Ve skutečnosti se ta mračna prostě vybouřit musejí. A vybírat si budeme z těch, kteří pak následky té bouře budou zvládat lépe než jiní. Zajisté jsou u nás organizace, kde se mluví na rovinu a zajisté jsou u nás šéfové, kteří nestojí o medové řečičky a netrestají své podřízené za pravdu. Zajisté jsou u nás schopní technici, kteří dokážou znovu vyškolit další generaci, aby se naučila učit. Jen už nejsou tam nahoře. Nejsou ani na ministerstvech, ani v ČEZu. Nejsou součástí vedení tohoto státu a to ani v rolích poradců. Mají někde své životy, nikde nyvstupují a v podstatě o nich nikdo neví. 

Podívejte se - covid nás teď učí, že jsme schopni si obstarat léky i mimo SÚKL.  I v nemocnicích doktoři zjišťují, že manažeři ve vedoucích pozicích nemocnic k ničemu nejsou. Nezařídí jim ani úlevu, ani pomoc. Ředitelé škol se teď začínají učit, že soudy jsou plné neschopných arogantních hlupáků a je možné je neposlouchat. Lidé s politickými ambicemi přicházejí na to, že ústavní soud je úplně mimo realitu. Obyčejní lidé vidí, že ty elity jsou jen parta navoněných frajírků, kteří nejsou vůbec nebezpeční. Že jejich moc a arogance byla jen mimikra. Že i sám Veľký Bocián si osvojil znalosti vhodné pro úplně jinou dobu než která teď nastala. 

Zřejmě se ještě naučíme, že papírky co máme v peněžence nejsou měna, ale bezcenný potisk. Že skutečné hodnoty jsou něco jiného než HDP. Zřejmě budeme překvapeni, co všechno nám tu předci nechali a co se dá použít k přežití. Naučíme se, jak se doopravdy staví, doopravdy vyrábí, jak se doluje a co je skutečným zdrojem blahobytu.  Naučíme se to, až budeme uklízet bordel z bouře, která nás čeká. 

Ti současní koule nemají. Budou dělat to, co se naučili. Intrikovat proti sobě až ke své vlastní záhubě. A do poslední chvíle neuvidí, co se kolem nic doopravdy děje. Jeden Aspen proti jinému Aspenovi, jeden iluminát proti druhému, Uršulka proti Babišovi, Babiš proti Bartošovi, Bartoš proti Okamurovi a pak se to prostřídá.  Podívejte jak málo stačilo v případě Navalného - jedno dávné video a kůň Západu nasazený proti Putinovi byl zatracen... Oni tam nejsou chytří, oni se jen cítí patřit mezi ty lepší. Teď zjišťujeme, že za nimi nic kromě keců nebylo.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to tady u Vidláků poslední dobou nějaké takové oné.... až biblické.
Mor, cholera, hladomor a smrt. Válka.
Úplní apokalyptičtí jezdci:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Apokalypti%C4%8Dt%C3%AD_jezdci

Sám se divím, že mi na hlavě nevstávají vlasy hrůzou. Možná je to tím, že už skoro žádné vlasy nemám...
:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Já mám vlasů hafo, a tak vypadám jako Medůza díky tomuhle článku. Ach jo, pěkně nastartovanej den...ale jakože pravda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Takový ten přičmoudlý Fero, či ako sa volá (z TOP 09), se musel vyděšený už narodit... :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

už dávno. Všechny vlády se snažily osekávat provozní výdaje na všechno, aby mohly přesouvat rozpočet do investičních výdajů. Protože z provozních výdajů se špatně "odklání", z investičních to jde lépe. Takže se zrušila Lékařská fakulta hygienická, zrušily se okresní hygienické stanice, zrušily se okresní nemocnice, zrušila se celá infekční oddělení v těch nemocnicích, které zůstaly (např. ve Zlínském kraji není jediné infekční oddělení). Šetřilo se na platech zdravotních sester, proto se nemůžeme divit, že české zdravotní sestry slouží v rakouských, německých a jiných nemocnicích a u nás umírají lidé, protože chybí zdravotní personál.
Nesouhlasím s Vidlákem, že za to mohou mileniálové. Hlavní sabotéři jsou v pokročilém věku: Rychetský r. 1943, Vystrčil r. 1960, Růžička r. 1948. Hlavní problém je, že všechny nepravosti bývalého režimu plynule přešly do režimu nového, který o vše "zacementoval".

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

zlínský kraj má infekční oddělení v uherskohradištské nemocnici.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

podlehl jsem desinformaci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

nečekaně uvízla v jedné maloměstské nemocnici. Je to už dobrých dvacet let. Ležela jsem na infekčním a už tehdy kolovaly zvěsti, že tam infekční chtějí zrušit (protože často mají neobsazená lůžka - když zrovna neprobíhá nějaká větší nákaza, takže je to neekonomické :-(). Pacienti měli jezdit do krajského města.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Jsou hloupý, z provozních výdajů, kde jsou investice na obnovu se odklání nejlépe a hlavně pravidelně. Holt špatné vzdělání se ukazuje i v tom, že investice jsou lepší na kradení :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

To že nepravosti přešly bych opravil - do nového režimu přešly ze starého jen nepravosti a co bylo dobré se likvidovalo aby se k tomu přidaly zase jen nepravosti "svobodného světa".

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Vidlák jen citlivě popisuje rostoucí náladu ve společnosti. Těch co jim to myslí a pamatují. Ostatně tak jak to popisuje to cítí i dost z generace našich dětí. Ono to školství jelo v 90tkách taky ještě setrvačností a opravdový propad začal až kolem r. 2000 kdy se to začalo zrychlovat.

Mezi mladými vyjimky jsou bohužel je jich málo.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

no přece ve chvíli, kdy banda kolem prady a lásky prohlásila, že máme málo vysokoškoláků (což byla nejkrutější a nejodpornější lež téhle party). Ptorože Gausovka IQ je neměnná, tudíž pro zvýšení počtu jedinců s osvědčením o ukončení takzvaného "vysokoškolského" studia nutně proběhlo snížení požadavků, které na ně jsou kladeny. A pak už jen doplňuji Vidláka: to, co leze z jinak nepoužitelných oborů takzaných "vysokých škol" jsou deprivanti (viz např. doc. Koukolík: Vzpoura deprivantů) - psychopatičtí jedinci, jejichž jediným smyslem života je lézt výš - bez schopnosti empatie, bez svědomí, bez schopnosti vnímat něco jako morálka nebo slušnost.
Můj pan docent, který mne kdysi učil na technice, mi říkal: "TO, čemu dnes dáváme bakaláře, TO jsme za Vašich dob vyhazovali od přijímaček, že se měli na průmce líp učit."

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kopat do Babiše hlava nehlava, nicméně myslím, že čísla v tomto článku
http://www.zdravotnickeodbory.cz/cz/clanky/15-6-2016-snizovani-poctu-lu…
zasluhují pozornost.
Najdete v něm čísla, která popisují snižování počtu nemocničních lůžek.
Pro lenivce neochotné pročítat zdroje jen v obrovské zkratce. Od r. 2008(Hegerovo bačování na MZd.) do r. 2015 šla do prdele rovná čtvrtina nemocničních lůžek.
Děkujte soudruhům z ODS a KDU, děkujte soudruhům z ČSSD, děkujte soudruhu Andreji. Ti všichni se o nás vzorně starali.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

5 slepic a souhlas.
Kdyby se nerušila lůžka (a nemocnice) nebyl by nyní problém.
Pravda, někteří lidi by si nenahrabali tolik peněz.
Ostatně jsem to už popisoval v článku: Příčina - následek - účel.
Ale je nutné to opakovat, aby lidi viděli kdo za to může.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdyby dnes bylo více lůžek, potažmo obslužného personálu, vedlo by to jen k tomu, že jejich plná obsazenost a následný kolaps by nastaly o něco později.
Větší počet lůžek nemá na švejkovitost místních domorodců žádný vliv. Dokud nebude opravdu zle a nezačne je to bolet osobně, svůj přístup nezmění.

Průměrný počet slepic: 3.4 (30 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

zrušit všechna lůžka, potažmo špitály, a naučit lopaty chodit znova k bábě kořenářce.
Geniální!
A jako připomínku na zvrácený režim starající se o obyč lidi ponechat něco na styl Sanopz-u.
Jste aspirant na cenu "Myslivec měsíce".

Už jste slyšelo, milé Zapadlo, o tom, že problém s breberou mají po celém světě a že mrtvoly se občas dávaly i do mrazáků, obvykle určených k přepravě ovoce a zeleniny?
A slyšelo jste o tom, že některé státy mají tak pitomé vlády, které umožňují distribuci prověřených a vyzkoušených léků?

Neslyšelo...
Spěte dál...

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

Zapadlova logika vede ke zrychlené cestě do pekla. Místo aby se proti Covidu bojovalo aktivně a ne staticky a ještě zmatečně, tak se navíc zakáže dovoz a používání 40 let osvědčených léků (isoprinosin,ivermectin,plaqenil apod.) místo předražených a stejně účinných různých regenoronů a dalších. Osvědčené vakcíny Sputnik V s Sinopharm , ty se pro jistotu většího chaosu nedovezou vůbec, protože úřadové nahoře v Bruseli tak rozhodli.
Ano Vidlák má v článku naprostou pravdu. Nekompetentnost a neschopnost ze všech stran špičky řídící pyramidy ční do prostoru jak vysoká hora odpadků. Nic se nechce, nic se nemůže a vzájemně se můžeme jen podrážet a dehonestovat.
A na závěr. Jedna rouška nepomáhá, musí se nosit 2. Dle stejné logiky to za měsíc budou roušky 3. Nic více nedokumentuje neschopnost a stupiditu "zdravotnických manžerů".

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

ne chtěla bych být v jejich kůži, když opozice a podobná tá oná, dělají furt akce proti a čekají až se dostanou k lizu. Ony ty odsouhlassneé mld nedávají jim moc spát, a tak se snaží seč můžou za jakoukoliv cenu. Bez ohledu na lidi. Mít tu moc, tak bych jim ....
chyba je ,že je letos volební rok. Nebít toho, aspoń doufám, snažili by se lidi chránit. Takhle jenom popichují aby.....
No snad to lidi vidí a budou nadále používat vlastní rozum a nikoliv podsouvané to oné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

příští týden 3 roušky, na hlavu blenbák a před dršťku plastový štít. Do řiti peroutku.
A co když to tak ma byt? Bo tak je to spravne.
Přijde mi, že zavádění nějakých opatření dosud na šíření nějaké brebery nemělo žádný vliv.
Máme tady prý britskou, brazilskou a teď prý jihoafrickou mutaci.
Nejdřív řeči, že to lidem nemůžeme zakázat tam jezdit.
Dnes jsem si tedy přečetl na Seznamu, že tam vláda zakázala jezdit.
HA. HA. HA. HA.
No tak jo. Vláda mi teda zakáže jet na Zanzibar.
Ha.Ha.Ha.Ha.
A on se mi někdo na hranicích ptá, kam jedu? Musím to nějak doložit?
Haha. Jedu za tetou Helenou do Řitky.
Nebylo by efektivnější zhaftnout každého, kdo přijede z ciziny a dát ho na státní útraty do nějakého hotelu (když už do nich cpem prachy za to že nepřijeli hosti) na 14 dnů a pustit až po pozitivním PCR testu?
Ale to se asi ptám špatně a na špatném místě.
Ptát se dobře a na dobrém místě, tak se asi dozvím, že SARS-COV-2 must sein, bo tak je to spravne a tak to ma byt.
Jinak si to neumím vysvětlit. Že vrcholný manažer, který vlastní asi 700 podniků, jedná v krizi jako člověk s IQ bublajícího bahna.
Prostě to tak asi musí být.
Zavolá Makrela, Ušaté Lejno, Makarón, Bidet, Puťka, kdokoliv chcete a škrtněte, co se nehodí.
A věci se dějí, že normálnímu člověku zústává rozum stát.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Targusi, asi mi nepřísluší mluvit za zapadla, ale já jeho příspěvek nevnímal ani tak jako návod, jako spíš smutné konstatování reality.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

vyjádřil svou radost z toho, že jste se tu opět objevil. Chyběl mi zde pořádný hromosvod mých výšplechtů a invektiv, na kterýžto vás tímto okamžikem povyšuji. Od této sekundy vás budu urážet co pět minut, tak se připravte.

Druhá věc - špitály. Samozřejmě, že nic není černobílé. Momentálně se nacházíme ve fázi, kdy se zdá náš boj s breberkou naprosto marný. A k tomu přispívá velmi zvýšenou měrou konání našich špiček.
Tedy z mého náhledu pokud jde o špičky v blbosti, nelze nesouhlasit.
A znovu.
Opravdu si myslíte, že kdyby lidem nebyla vědomě uzavírána cesta k léčbě, nebyli by ochotni ke spolupráci?
Opravdu si myslíte, že kdyby zde bylo k mání o 25 % více kvalifikovaného personálu, byli by doktoři a sestry na konci sil?
Opravdu si myslíte, že občasný večírek s alkoholem, anebo lyžovačka na uzavřené sjezdovce bez front na vleky a bez ubytka napáchá více škod, než docházka do práce za KAŽDOU cenu, bo není na hypošku baráku, (lízačku auta, nájem bytu, splátku televize, dosaď, co je potřeba...)?
Loni na jaře DOČASNĚ ZASTAVILA vláda splácení úvěrů a půjček bez výrazného repetění bank.
PROČ to neudělá znovu?
PROČ si nesmíme koupit ZA SVOJE PENÍZE prokazatelně fungující léky?
PROČ se musíme dát opíchat jedině správnými vakcínami(Kdyby aspoň nějakou fajnou babou a ne injekcemi, že jo...)?

Takže finále, rozkradení špitálů samozřejmě není příčinou dnešního takřka zoufalého stavu. Rozkradení špitálů je jedním z mnoha kamínků mozaiky dnešní tvrdé reality.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

MUDr. Musil: Prohřešil jsem se tím, že jsem se snažil lidi povzbudit, aby zachovali klid
https://www.youtube.com/watch?v=x6DOUJtvBQA&feature=emb_logo

Např. ca. 12:30: Proč nejsou preventivní programy a speciální zacházení s rizikovými pacienty? (Moje máma, 79, má Covid. Zatím únava, horečky, ... nic strašného, ale je riziková skupina. Doporučení od lékaře: zůstaňte doma a dejte si paralen. Že by jí lékař nedejbože předepsal, a nebo alespoň doporučil, užívání nějakých podpůrných léků/preparátů (vitamíny C, D atp.)? Ani náhodou. Čeká se, až se uzdraví a nebo jako pacient ve vážném stavu pofrčí na JIPku ...)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

je
ŽUKL
Kdyby byla chlap, byla by MUKL
M - už
U - rčený
K
L - ikvidaci

Podle mínění naší vrchnosti je sfííííńa, která nechce chodit do háku a navíc drze bere starobák.
A ještě k tomu každý měsíc!
To je vrchol!
A vám se nelíbí paralen, blbče pepíku.

Jestli nebydlíte u polských hranic a doktor je takový pičus, že vám nepředepíše isoprinosin, zkuste si u zvěrolékaře sehnat IVERMECTIN pro koně. Dávkování je na piksle. Jsou to nějaké miligramy na 1 kilogram živé váhy.

A ať se vám maminka brzy uzdraví, že ji pozdravuje to hovado z Gorolistánu...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Právě vaše máma je relativně snadno léčitelná:
1. ivermectin 0.2mg na kg hmotnosti
2.Vitamín D 2000j+ zinek
3.Vitamín C intravenózně(pokud možno)
Za 3 dny by byla jak rybička.
Podobným stylem by měli obvoďáci přistupovat k léčení všech pacientů s podobnými příznaky. Nečekat na testy a ihned začít léčit.
U pacientů , kde je předpoklad styku s Covidem, začít pomocí isoprinosinu vytvářet imunitní bariéru.
To jsou jedny z možných aktivních opatření, která se dají realizovat. Ovšem to by se muselo chtít.
A samozřejmě vakcinovat, co to jde. Bez ohledu, že třeba nebudu mít druhou injekci za 21 dní. Naopak se ukazuje, že lepší je varianta až za měsíc nebo dokonce za 3.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

už jsem to tu psala....

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Musila znám osobně. Je to blbec. Jeho velkým Guru je nechvalně známý Aleš Hodina. Uměla bych to i rozvést, ale těmto diagnózám jakákoliv pozornost (i ta negativní) působí mocně na limbické okruhy a z představy vzrušeného kohokoli z těchto dvou se mi zvedá kufr.

Zatím bez slepic

místo paralenu, je protizánětlivý a působí proti krevní sraženině

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Možná je to s podivem, ale 79+ pokud nemá jiné problémy, není přímo v ohrožené skupině, viz moje teta 100.
Acylpirin neuškodí, my starší si pamatujeme, že za totality byl i v autolékarničce, dělali jsme si legraci, že působí i proti ZHN.
Acylpyrin ředí krev.
Legrace mne přešla na školení, kde lékařka konstatovala, že je snadnější odsát krev, než nedokrvení mozku .

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Zdravím a děkuji také. Reakce bude jednodnoduchá - myslím, že vedete spor sám se sebou. Docela mohutně podsouváte celou řadu tvrzení, proti nimž se v zápětí ohražujete. Ale jsou to vaše tvrzení. Nikoliv zapadlova. Nikoliv moje. To je celé.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Protože od r. 2006, kdy bylo v republice celkem 64 170 lůžek, z toho 55 300, jich bylo do r. 2008 zrušeno 1100. Vč. personálu, pochopitelně.
https://www.uzis.cz/sites/default/files/knihovna/lupe2008.pdf
https://www.uzis.cz/index.php?pg=record&id=571

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

nahodil.
Ostatně žádný rozdíl ve špórovacích tendencích nevidím. Od r. 06 tu řádil Topolfýrer, ne?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Tak v roce 2006 podle tvých odkazů byl v ČR lůžkový fond 86888 lůžek ne 64170 ;)

1995 61378
1996
1997
1998
1999
2000
2001 64878
2002
2003
2004
2005 87896
2006 86888
2007 85853
2008 85268
2009 84696
2010 83983
2011 82008
2012 80302
2013 78004 Premiérem byl nečas
2014 77586
2015 77937
2016 77974
2017 77578

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jenom dodám ty 1995 a 2001 jsou "neúplná čísla", protože uzis to počítal jinak, kdy se počítali pouze státní a fakultní, ne soukromé, od 2005 změnili počty a dávají vše...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Když už tady zmiňujeme premiéry, slušelo by se v rámci objektivity říci, že Nečas skončil v roce 2013. Pak se stal premiérem Sobotka, až do roku 2017, kdy počty lůžek dle vaší tabulky setrvale klesaly.
Pak se dostal k veslu AB, ale čísla už jste neuvedl.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

objekticvita?
Pak napsat:
Gross 2004-2005
Paroubek   2005-2006
Topolanek 2006-2009
Fisher 2009-2010
Necas 2010-2013,
Rusnok 2013-2014
Sobotka 2014-2007

Takže objetivita je o faktech, a fakt po necasovi nebyl Sobotka ;) A za neho se +- udrzeli.
AB nevim, bo jsem to po 25 minutach hledani vzdal, nenasel jsem ani pred rokem 2005 cisla co jdou srovnat, tam si nestezujete proc? Nejaky duvod jenom AB? :D

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

omlouvám se, na Rusnoka jsem si nevzpoměl. Jsem už starší pán a paměť mi tolik neslouží.
S AB nemám problém větší než s kýmkoliv jiným. Poznal jsem ho osobně. Koneckonců stejně jako PN.
Ani o jednom z nich (ani o žádném jiném) si žádné iluze nedělám.
Ale vy jste konkrétně vypíchnul v původním příspěvku pouze jednoho jediného.
Tolik k té objektivitě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

už chápete, že nejde o zdraví, ale o prachy a moc? Blatný je fakt dobrý úředník, dbající předpisů zaměstnavatele. Nebude asi sám.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Lek-ktery-muze-pomoci-p…

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Targusi, ne že bych měl nezvladatelné nutkání AB bránit, ale co měl společného se zdravotnitvím v období 2008-2015? ANO má MZdr od prosince 2017. Před tím ČSSD a před tím sTOP09, před tím ODS. Dokonce tam nebylo ani to KDU (a ty už vůbec nechci bránit).

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Jde také o úroveň státní správy, kterou nahlodávala politizace státní správy na straně jedné a podřadné platy na straně druhé.
Typické to je u legislativních právníků. Státní správa nemá dobré legislativní právnici, protože jako soudci či advokáti mají právnici mnohonásobně vyšší platy. Proto se na místa legislativních právníků dostávají úplní neschopové, kteří by si jinde ani neškrtli. V řadě jiných profesí to je stejné. Například v profesi ředitele. Ředitelé státních organizací mají mnohonásobně nižší plat, než jejich protějšky u jiných veřejných institucí. Např. ředitel Národního divadla má naprosto směšný plat proti generálnímu řediteli České televize, ačkoliv oba jsou placeni z našich daní. Náčelník Generálního štábu Armády České republiky má mnohonásobně nižší plat než Generální ředitel Českých drah, České pošty, Lesů České republiky s.p. nebo Povodí Labe, s.p.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

předpokádat, že ouřadové nalezlí do státní služby ještě za demobloku

makali ve prospěch Anofertu

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ministr financí, zejména v éře Eduarda Janoty, který převyšoval své kolegy tím, že se naučil pracovat s tabulkovým procesorem, prostě řekl: "pane ministře, na příští rok máte o 5% nižší rozpočet, rozepiště si jej, jak uznáte za vhodné". A příslušný ministerstký úředník přinesl panu ministrovi tabulku, kde mu navrhl snížení všech provozních nákladů o 5%. To je samozřejmě obojí velká hloupost. Kdybyste to dělal takto ve firmě, tak brzy zkrachujete. Ovšem nikdo k takovému postupu ministra nenutil. Také mohl říci, já zruším tento, již nepotřebný výzkumný ústav, a zbytek rozpočtu mohu dokonce posílit. Stejně tak se to mělo dělat v celé vládě. Ale nedělalo, hlavně z politických důvodů, protože ministři byly z různých koaličních stran a brali by to jako útok na koaličního partnera. Zejména Josef Lux byl na toto velice citlivý, ten si vždycky vyhádal peníze. V tom je jeden z velkých mínusů poměrného zastoupení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

jeden z desítek zmrdů, kteří se podíleli na aktuálním stavu.
Pokud píšete, že Janota na MF škrtal ostatním prachy, je nad slunce jasnější, že Babiš mohl do rušení špitálů z pozice MF dosti silně zasáhnout.
Neučinil tak, proto můj dík. Ostatní u toho byli také protože koalice a neudělali ani to pověstné hovno v koutě.
O Luxovi by vám řekli více zemědělci, ale neznám nikoho, kdo by jej extra chválil, spíše naopak.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

+ personálu, to přináší do kapes jistých ... peníze, než opětovně navyšuje. To je hodně nepopulární a opozice by ještě před dvěma roky řvala jako protržená - jaký je k těmto výdajům? Bureši, lháři, stbáku atd..., důvod?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

pčesně stejně se vyjádřio odpolko ve sněmovně Okamura

Jinak čumim, jak tvrdá slova padají směrem k vládě a kšeftaření s covidem

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak je to s 250tisícovým příplatkem nemocnicím za pacienta zemřelého na COVID-19
https://www.literarky.cz/civilizace/1759-jak-je-to-s-250tisicovym-pripl…
---------

Napsal Martin Kunštek
Kategorie: Civilizace
Zveřejněno: 23. 2. 2021 14:03

Koronavirus

Mezi lidmi se v poslední době šíří lež, že nemocnice nadsazují počty nemocných na COVID-19, protože za každého zemřelého vykázaného jako úmrtí na COVID-19 dostávají bonus ve výši 250 tisíc Kč. V krátké době jsem ji slyšel od několika lidí. Jako bývalého vyjednavače České lékařské mory o cenách zdravotní péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění, který má v rodině několik zdravotníků, mě tyto lži strašně naštvaly. Proto jsem se rozhodl i pro laiky pochopitelným způsobem popsat, jak je to s platbami za covidové pacienty.
.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak dokázal napsat takový článek bez uvedení jediného čísla. ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

myslíte Targusi, že někdo ve žvanírně vstane, dovalí pupek k mikrofonu a tohle připomene, těm kreténům, co se tak rvou o trůn?
Já říkám že NIKDO!!!
Jen budou blekotat prázdný plky jak děkují našim zdravotníkům.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Jakýsi Pavel Nečas. Herec.
Hrál "trenéra" v jakože dobročinném šotu Sparty a vyzýval hráče k výkonu, bo hrají "pro ty naše zdravotníky".

Pak s ním TV mluvící hlava provedla intervjúk, kde si herec postěšžoval, že to byl po dlouhé době konečně nějakej vejvar.
Hlava se ho zeptala, proč třeba nejde na brigošku do hypáče když je skoro rok bez práce, neb se nehraje.
A ten dobráček jí na to pohoršeně odvětil: "Helejte, my máme nastavenej nějakej životní styl a to mi sedění na kase fakt nevyřeší. My potřebujeme, aby MF vzalo naše předloňský daňový přiznání a dalo nám kompenzaci 60%, 70% toho výdělku".
Braly mě mory, když jsem ho poslouchal.
Prdlajs "potřebujeme zachránit ta naše divadélka". Von má "nastavenej životní styl" a "státe, koukej mi ho zatáhnout". Dvacka brutál ho prostě nevytrhne, bo von má nárok mít se, jako by se nic nedělo.
Zmetci jsou to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Kdysi jsem četl článek o něm a o jeho novém Ferrari, na naše 100 mega ? Tehdejších korun , ne dnešních rusnokáčat. To by teprvá bylo odškodňování !
Nečas by si měl vědět rady, pokud bude hrdý na své příjmení v lockdaunovací praxi.

Nějaké stropy nastavené musí být, ale politici a spol. si taky chtějí uchovat to své, nedivím se tedy ani hercům a dalším. Jaký vzor, takové následování.
Učitelé taky teď neřvou - sedíme doma, tak nám ty platy teďka nezvyšujte !! Nebo jo ? Sem nic takového nezaslechl....
Asi nejsou zmetci, jen trošičku...
Ostatně oni (ony) vychovali (y) ty herce. Naučili, naučily. Jak se v tom chodí.
:-D))).

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)