Kde nic není...

Autor
Štítky

Prakticky každý měsíc se na Kydech objeví článek, který se vysmívá dnešním mladým krásným a chytrým, především kvůli jejich (ne)vzdělání. Hodně z těchto článků jsem napsal já sám, ale nebyl jsem jediný. Mnohokrát jsme zde konstatovali, že dnešní mladí neumějí nic opravit, neumějí vzít do ruky nářadí, nevědí, co je v přístrojích a nástrojích uvnitř a mají stále mlhavější představu o principech, jak co vlastně funguje. 

Několikrát jsem zde psal, že dnešní mladá generace přistupuje k technice systémem Harry Potter. Je zapotření znát ta správná zaklínadla a ty správné pohyby. Nemá to žádnou logiku, ani ta logika není zapotřebí. Prostě jen mačkáte správné čudlíky, přesouváte na obrazovce různé symboly, patřičně pohybujete rukama a nohama a je to. Běžný počítač i mobil jsou tak složité věci, že většina lidí (i těch starších) má jen velmi povrchní znalosti jejich funkce a programování. Většina lidí je prostě jen umí ovládat, protože měli nějaký ten kurz čar a kouzel, který je naučil příslušná zaklínadla.

Mladší generace si tento přístup osvojila u všeho. Dnešní dvacetiletý mladík už mnohdy ani netuší, co všechno je pod kapotou auta a co se tam vlastně ve skutečnosti děje, když sešlápne pedál. Stačí že se naučil zaklínadla. Technika funguje sama. A když zaklínadla přestanou účinkovat, nemá smysl se pokoušet dobrat příčiny, protože mu na to chybí deset let učení a získávání zkušeností. To se za jedno odpoledne s googlem nedožene. 

Dnešní průměrný vysokoškolák není inženýr technického oboru, ale profesionální intrikán. Na škole se naučil budovat kontakty, vysvětlili mu, jak pomocí vznešených slov nutit vidláky k vyššímu pracovnímu výkonu, naučili ho, jak se přisát na vemeno. Naučil se přerozdělovat tak, aby na něj zbylo co možná nejvíc. Má na to příslušné zkoušky i tituly MBA. Jaký má vystudovaný obor? To je úplně jedno. Nejvíc vysokoškoláků má obor o tom, koho podrazit a koho podržet. 

Trvá to už třicet let. Dávní technici, inženýři, soustružníci a zámečníci jsou tak akorát na hraně důchodového věku. Rok 89 znamenal v tomto ohledu předěl, protože právě od tohoto roku se mladí začali učit zaklínadlům a intrikám. To nebylo ze dne na den. Já jsem ještě stihl staré komunistické osnovy, takže jsem ze střední školy vylezl s nějakým sumářem dovedností (které by tenkrát zdaleka neobstály), které mohu rozvíjet dodnes a je to proces krásně přirozený a poměrně bezbolestný. Ovšem leckterý můj spolužák se už tím profesionálním intrikánem stal. 

Postupně a pozvolna tito profesionálové pletich vlezli do podniků i státní správy, díky svým znalostem ohledně podrážení a přeskakování v povyšování se dostali do nejvyšších mocenských pater a začali úřadovat podle toho, jak se to naučili. Ještě dlouhá léta je omezovali jejich podřízení, kteří byly ze starých časů. Manažerský generální ředitel měl pod sebou ještě komunistické náměstky, kteří jeho kraviny dost krotili. Ovšem profesionální intrikán se jich postupně zbavil, nebo odešli sami, nebo prostě šli do důchodu... a vedení se chopili výhradně intrikáni. Ti se samozřejmě také zbavili své konkurence a dneska jsme už došli k vrcholu - prakticky nikde ve vrchních patrech úřadů a firem se nenachází nikdo jiný, než francouzský šlechtic z období Ludvíka IV. Profesionální odhalovač nálad, který se v těchto dovednostech milionkrát osvědčil a to ho dostalo na vrchol. 

Během své kariéry odsunul z pozic celou řadu technologů, technických inženýrů, schopných techniků, protože ti nechápali, že se po nich nechce řešení problému, ale potlesk řediteli. Proces to byl samozřejmě pozvolný. Žádná výroba nemůže ze dne na den vyhodit všechny stávající vedoucí, protože by se to sesypalo, vlastně až teď v posledních letech vznikla situace, kdy už prakticky nikde ve vedení nejsou odborníci, kteří by rozuměli tomu o čem rozhodují. A pokud tam nějací odborníci zůstali, už se dávno také vyškolili v intrikování. Sice na to nemají školu, ale pochopili pravidla hry.  Umožňuje jim to celkem bezpracný život. I malá odbornost je dneska vzácná, díky tomu mají ve svých podnicích rozsáhlá privilegia, ale samozřejmě se nesmí znelíbit vedení a musejí na poradách přikyvovat přesně podle toho, jak vane vítr. Mezi sebou si pak povídají, jak jde všechno do háje, ale kdyby to samé řekli před generálním ředitelem, budou okamžitě odejíti. Přesně takhle to mám i já. S kolegy si můžeme říci lecos, ale směrem nahoru musíme přikyvovat. Nikdo nestojí o náš názor. Mají svoje. 

Proč to všechno píšu. 

Přesně v tomto stavu zastihl naší společnost covid. Je to něco nového. Věci neběží samospádem, jak to bylo v předchozích rocích. Svým způsobem je epidemie ryze technická záležitost vyžadující především technické myšlení. Logistiku s testy a vakcínami, matematiku v odhadování vývoje epidemie, výrobu zdravotnických prostředků, opravdovou propagandu pro udržení morálky.... a především nutnost si připustit realitu.

V této chvíli bojuje proti epidemii jedna skupina "odborníků" a proti nim intrikuje jiná skupina naprosto stejných lidí, jací jsou v té první skupině. Všimněte si, že prakticky nenarazíte ani na jedné straně nestranného epidemiologa, který by neměl nějaký finanční zájem spojený právě s tou epidemií.  A pokud nějaký nestranný a odvážný epidemiolog popisoval realitu příliš barvitě, byl už dávno z covid týmu odsunut. Maďar by mohl vyprávět...

Ať už jde o registrace léků či postupů, nebo jde o pohádkové obchody se zdravotnickým materiálem, nebo jde o různá léčebná centra, kliniky, ale i neziskovky hrající si na zdravotnictví, všude je to stejné. Všichni mají stejné rituály práce. Není žádný vrchní velitel, kterému by se dalo bezpečně říct, kde jsme. Žádný na to není zvyklý. Je zvyklý jen na podporu a potlesk. Pokud ta pravidla někdo náhodou poruší, nebo sebere odvahu k mluvení, je okamžitě odstraněn. Všimněte si, že celkem nejde o to, co plkáte do novin, ale strašně vadí, co říkáte na poradách. 

Pokud padne vláda i s Babišem, přijde tam naprosto totožná skupina jiných jednotlivců se stejnými korporátními manýrami. Žádný vedoucí se nikdy nedozví, co se doopravdy děje od svých podřízených. Dozví se to možná mimoděk z médií... ale spíš bude mít tolik práce s organizováním schůzek, porad a příslušných lejster, že mu nezbyde čas ani na Českou televizi. A pokud bude mít svého náměstka přes média, spolehlivě mu náměstek naservíruje přesně to, co chce ředitel slyšet. Je na to vyškolen a náměstkem se stal právě díky tomu, že dokázal včas odhalit náladu svého šéfa. 

Inu mileniálové nastoupili do řídících funkcí... No, ti trošku starší. Nejsou vůbec vybaveni ani technicky, ale ani společensky pro krizovou situaci. A těch několik málo odborníků ví přesně, kde jsou jejich limity. Vědí přesně, že si mohou myslet, ale nesmějí to říkat a už vůbec nenapsat. Vrchní velení realitu  neodhaluje, realita je prostě dohání. Je jedno, jak schopný jste manažer - už dávno jste se zbavil všech, kdo vám tvořili opozici v dobrém. Už máte jen ty, co jsou proti vám ve zlém a vedle sebe máte odborně způsobilé i odborně nezpůsobilé kejvače., kteří budou jen a jen kejvat. Do doby, dokud budete šéf. Až vás to smete, budou kejvat zase někomu jinému s přesně opačným postojem, než jaký odkývávali vám. 

Kdyby nebyl covid, přišla by jiná krize. Která by ukázala neschopnost elit a vedoucích manažerů ve stejném světle. Prostě koukáme na naprostou vyprázdněnost. Babiš byl na lopatkách, opozice mohla předvést, že to sama zvládne lépe... ale netroufli si. Protože na to prostě neměli. Neměli lepší znalosti, neměli lepší týmy lidí ve kterých by vládla na jedné straně disciplína, subordinace a kázeň, ale na straně druhé svobodné ovzduší pro možnost výměny názorů. Nebyli schopní udělat poradu, kde by se na rovinu řeklo, jaká je situace a mohlo se to říct bez postihu. Tak opozice raději stáhla ocas. A co udělal Babiš? Převzal si republiku servírovanou na stříbrném podnose? Ne, protože je na tom stejně. Obklopují ho stejné typy lidí jako Pekarovou nebo Fialu. Stále roztřesenější, stále zbabělejší, stále neschopnější lidští hajzlové, kteří zjišťují, že se po nich chtějí věci, které nikdy nedělali a vůbec nic o tom nevědí. 

Včera jsem psal, že přichází doba, kdy si každý bude muset vybrat, protože luxus stát stranou nebude k dispozici. Napsal jsem, že kdybych si teď musel vybrat, šel bych raději s Babišem než s opozicí. Ale ve skutečnosti se ještě dlouho bude ukazovat stále větší a očividnější neschopnost všech těch ministrů, náměstků, ředitelů odborů, šéfů neziskovek i mediálních tváří. Ve skutečnosti si nebudeme vybírat mezi Babišem a opozicí, protože kde nic není, ani čert nebere. 

Ve skutečnosti se ta mračna prostě vybouřit musejí. A vybírat si budeme z těch, kteří pak následky té bouře budou zvládat lépe než jiní. Zajisté jsou u nás organizace, kde se mluví na rovinu a zajisté jsou u nás šéfové, kteří nestojí o medové řečičky a netrestají své podřízené za pravdu. Zajisté jsou u nás schopní technici, kteří dokážou znovu vyškolit další generaci, aby se naučila učit. Jen už nejsou tam nahoře. Nejsou ani na ministerstvech, ani v ČEZu. Nejsou součástí vedení tohoto státu a to ani v rolích poradců. Mají někde své životy, nikde nyvstupují a v podstatě o nich nikdo neví. 

Podívejte se - covid nás teď učí, že jsme schopni si obstarat léky i mimo SÚKL.  I v nemocnicích doktoři zjišťují, že manažeři ve vedoucích pozicích nemocnic k ničemu nejsou. Nezařídí jim ani úlevu, ani pomoc. Ředitelé škol se teď začínají učit, že soudy jsou plné neschopných arogantních hlupáků a je možné je neposlouchat. Lidé s politickými ambicemi přicházejí na to, že ústavní soud je úplně mimo realitu. Obyčejní lidé vidí, že ty elity jsou jen parta navoněných frajírků, kteří nejsou vůbec nebezpeční. Že jejich moc a arogance byla jen mimikra. Že i sám Veľký Bocián si osvojil znalosti vhodné pro úplně jinou dobu než která teď nastala. 

Zřejmě se ještě naučíme, že papírky co máme v peněžence nejsou měna, ale bezcenný potisk. Že skutečné hodnoty jsou něco jiného než HDP. Zřejmě budeme překvapeni, co všechno nám tu předci nechali a co se dá použít k přežití. Naučíme se, jak se doopravdy staví, doopravdy vyrábí, jak se doluje a co je skutečným zdrojem blahobytu.  Naučíme se to, až budeme uklízet bordel z bouře, která nás čeká. 

Ti současní koule nemají. Budou dělat to, co se naučili. Intrikovat proti sobě až ke své vlastní záhubě. A do poslední chvíle neuvidí, co se kolem nic doopravdy děje. Jeden Aspen proti jinému Aspenovi, jeden iluminát proti druhému, Uršulka proti Babišovi, Babiš proti Bartošovi, Bartoš proti Okamurovi a pak se to prostřídá.  Podívejte jak málo stačilo v případě Navalného - jedno dávné video a kůň Západu nasazený proti Putinovi byl zatracen... Oni tam nejsou chytří, oni se jen cítí patřit mezi ty lepší. Teď zjišťujeme, že za nimi nic kromě keců nebylo.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (130 hlasů)

Komentáře

S tím se nedá nic dělat. Tohle nám bylo dáno přírodou nebo Bohem.

Určitě existují, jak píšete, dva typy antibolševiků. Ti správní a ti špatní. A možná jich je ještě víc typů - hodně správní, méně správní, nejsprávnější, ... a pak ti druzí, v drtivé většině bývalí komouši - z 50. let (ti jsou nejhorší), parta z 68 (kteří jsou řazeni, nevím proč, mezi ty správné a jsou to většinou revolucionáři z 89, i když to vlastně musejí být ti samí z padesátek) a pak komouši z před 89tého, kteří vlastně společně se zahraničím a místním disentem chystali šaškárnu 89).

Je to pro mne skutečně velmi složité a nejsem, bohužel, díky nedostatku inteligence schopen rozeznat jemné nuance v argumentacích jednotlivých typů antibolševiků.
A proto i Vy mi splýváte s těmi ostatními.

Pokud tedy Vaše reakce na moje komentáře mají objektivizovat můj pohled na skutečnost, musím Vám napsat, že je to, vzhledem k mým omezeným duševním schopnostem, naprosto zbytečné.

Pokud ovšem chcete vzdělávat ostatní čtenáře a kydající, rád posloužím jako učební pomůcka.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku, ono to totiž začíná už u rodičů. Všichni mají velké oči a přestože jejich děti jsou blbé jak zvonkový drát, tak "ty přece musíš jít na obchodku" nebo na gympl nebo na nákou ekonomku. co by tomu řeklo okolí, kdyby moje dcera byla kuchařka (byť špičková) nebo truhlář.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Funes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Předevčírem byl v TV pořad o kováři, co se zhlédl v japonských mečích, už to dělá 20 let.

Samozřejmě k tomu dělá i všechny možný druhy nožů.

Jeho devítiletý syn už je schopen vyrobit nůž.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

A mohou být základem pro špatné hodnocení situace a následné špatné rozhodování.

Možná to ale nejsou vyjimky, ale první vlaštovky. Kdo to ví?

Ale, první vlaštovka jaro nedělá!

PS: Nepíšu tak ani tak, ale na moje písmenka dojde!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

k tomu přišel ten kovář,od jakých rodičů on. Nestačilo jen to zhlédnutí se?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadal na čtyřicet a něco, dělal to 20 let.

Kovárna nebyla původně kovárna, ale vypadalo to jako nějakej bejvalej sklad nebo výrobna čehosi na R-U statku. Japonské meče tu nikdo nedělal, takže usuzuji, že se to někde viděl v TV/na netu, zalíbilo se mu to a začal to dělat sám od sebe.

Rodina neotravovala, tak měl na to klid.

Dost možná měl rodiče, co ho vedli k pořádné (jakékoliv) práci, ale jako normální rodiče mají někdy za dítě lepmpla, tak se děje i opak.

Světově známý případ je Gordon Ramsey. Matka mimo, brácha fetka a Gordon se upnul na vaření a práci a do toho se investoval jakoby mu šlo o přežití, protože mu šlo o přežití. Jeho globální úspěch v TV je jen dílem náhody, že hoši z padli z TV padli na něj a ne na jiného dobrého kuchaře, ale dobrou restauraci by vedl tak jako tak.

Tihle lidi tvořili ten komunisty tak nenáviděný kapitalismus. Ti, co se chytli nějaký práce a dělali to se stejným zaujetím, jako si malý dítě staví něco z merkura, zkoumá brouky, nebo zkouší namalovat svět okolo sebe, když se nudí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

40% českých dětí prý umí zacházet s počítači.
90% čínských dětí umí počítače dokonce vyrobit... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No, to že se ruší na základce výuka Newtonových zákonů mě docela překvapilo. Kovy z toho měl jistě radost.

Ani ten jejich důvod, že je to na děti těžké mě moc nedojal. - Bože jak to bylo za nás? Jakože tam ve třídě seděl pracant a génius vedle pracanta a génia?

Kluci to zvládali líp než holky, ale tak třetina v tom totálně plavala. Holek v tom plavaly tak dvě třetiny a do měsíce už nevěděly jestli Newton patří do fyziky nebo dějepisu. Ale aspoň si na tom procvičily krasopis.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

USA náš vzor i v zlodějinách.
K moci se dostali největší darebáci a Babiš se jedním s nich.
Co si tady budovali třicet let,tak si to přeci nenechají zbourat
Až tady Babiš ovládne celé zemědělství,pak budeme zírat,kdo si diktuje ceny.
Tohle už tady bylo,feudalismus,otrokářství a já o to nestojím.
Proto i to školství upadá,nepotřebují odborníci,kterým to myslí a nejen odborně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Co si počneme?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vy jste, Gaio, veselá jak nebožtík Oťas Černý, už zesnulá legenda geniálních otázek (Co na to občan? Co s námi bude?)
Traduje se jeden jeho redaktorský výkon při dojezdu etapy Závodu míru. Oťas přistrčil mikrofon před tvář vítěze a zeptal se (se svojí typickou trhanou dikcí): "Právě jste zvítězil v etapě Závodu míru. Je asi zbytečná, ptát se vás na naše pocity?"

P.S.: Měl jsem ho rád, byl velmi vzdělaný a tak nějak dobromyslný. Když jsme se občas potkávali v budově zpravodajství ČT, kladl mi vždy stejnou otázku: "Tak co Jardo, jak se má Soudek?". Vždy a neochvějně :-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do prdele, je třeba to po sobě číst.
Oprava: ".....ptát se vás na vaše pocity, že?"

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jak se bude mít za rok Stehlík.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak se má Jarouši ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nevím, nejspíš báječně....

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

No musime brat v uvahu i moznost ze priroda vyuzije sanci kterou zatim nemela, takova obri laborator na mutace a tak rychly prenos, a ucini Zemi pro lidsky druh neobyvatelnou...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

se třeba udrží horolezec.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

ani ve skalní rozsedlině. Viděli jste novější Planetu opic,jak vědec vytvořil tu chytrou opici a Mel ji doma jako mazlicka. Opice byla odolná na nějaký virus a lidé ne a pak ta mapka světa,jak se to ssirilo,vždy se rozsvítilo určité území světa,dlouho odolávaly Špicberky a odlehlé Tichomřské ostrůvky. A pak zbyly jen opice,které byly sice chytré,ale techniku uměli jen využívat,takze časem žili už jen v ruinach bývalých měst a všude byly vraky nepojizdnych aut,neb neuměli opravovat ani těžit ropu. ( možná předobraz lidstva po krizi školství nastunebe vidlakem)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je naprosto jisté

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já ve svým věku už bych si nikoho nepočínal.
Ale mladí by měli, abychom nevymřeli.
Jak se říká: co si počneme, to máme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Gaia.
Nouze naučila Dalibora housti.
Mnozí budou muset začít od začátku pravěku,když nebude ani na ruční nářadí.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

nevymřením
Je hezký citát ve Stopařově průvodci galaxií,když v té době byla planeta už tak zničená tak "inteligentnější formy života,např. delfíni a primáti, se už dávno odstěhovali neznámo kam a zbyli jen lidi."

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako pionýr jsem chodil do radiotech. kroužku. Měli jsme výborného praktika, jako vedoucího.
Začali jsme Wagnerovým kladívkem, jako přerušovače stejnosm. proudu a odtud skokem k induktoru (transformace), kdy rodinka musela přetrpět kroucení rukou el. napětím (bezpečný proud). Pak přišla na řadu první krystalka, kdy se hledalo místo na krystalu galenitu, kde docházelo k usměrnění střídavého proudu vysílače radiových vln. No a přešli jsme na jednolampovku, dvojlampovku a superhet. Jsem odkojený elektronkami, mohu vyjmenovat jejich řady, co je trioda atd.atd. V garáži mám dodnes velkou krabici s elektronkami, kterým vévodí RV 12 P 2000, kde na skleněné baňce roztahuje svá křídla orel s hákovým křížem na prsou. No a tak bych mohl pokračovat s popisem koncových zesilovačů pro kapely - kopie Marshallů s elektronkami EL 34, samozřejmě přišly na řadu polovodiče a aplikace s nimi. Nebudu ctěné obecenstvo zatěžovat mými úvahami, ale tam byl základ tech. myšlení, kdy jsem skončil jako strojvedoucí el. lokomotiv, podmínkou bylo vystudování spec. elektroprůmky při zaměstnání, což byla pro mne procházka růžovou zahradou (už jsem jednu měl).

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

a to byste už dnes ani nemusel,stačilo by najít si garanta,který by byl ochotny s vámi 3 měsíce jezdit a vše vám vysvětlit a pak udělat zkoušku z předpisů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem chodil do depa v Maloměřicích, kde jsem týden měl praxi a týden teorii. Pak závěrečné zkoušky u drážního komisaře, jmenoval se Šarlej, a pak jízdy pod dozorem s dieselelektrickými mašinami (Sergej, Čmelák, Karkula, Cecek, Bardotka ...). Přechod na el. lokomotivy byla už jen třešnička na dortu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane berkowitz.
To jste mne připomněl,podobného mašinfíru v Č.Třebové,dělal perfektní nabíječky baterii v 80 letech min.století.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

blbejch, co chtěj furt všecko vědět?
Jste zcela nevhodný kus, víte o tom?
Já o sobě jo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

- krystalka, reflexní přijimač, blikač v krabičce od Antiperlí, barevná hudba, ...

O mé elektrické budoucnosti rozhodl můj objev (asi v 6. třídě), kdy jsem zjistil,
že na rozvod tehdy 220 V nemusí být dráty dva, ale stačí jeden s fází a šroub pod bakelitovým kolečkem ventilu ústředního topení. Naštěstí jsem objev nerealizoval ve větším měřítku, protože bych pravděpodobně časem pozabíjel všechny obyvatele cihlového baráku o 7 patrech a 4 vchodech.

Asi jsem o něco mladší než Vy, protože jsem byl ve škole odkojen současně vakuovou i polovodičovou elektrotechnikou.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Pane Havran57.
Toto praktikoval táta už v 50 letech min. století.
Nenapojil to rozvod vody,ale na zemnící desku u další budovy.
Pak mu to odborník rozmluvil s podobného důvodu,jak píšete Vy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

vydržet a od svého nápadu necouvnout. Přirozená selekce v přírodě je úplně normální a není normální, aby vám nějaké pitomé partaje v baráku kazily vaše svobodné bádání.
Máte u mě černý puntík.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Co rika Benes oportunista na blistech
-----------

Marek Benes dnes 06:22

Pane Dolejší, co znamená lépe vynucovat? Jak byste si to představoval? Stát máte zesláblý, autorita policie na na nule. Aby policisté vynucovali, museli by cítit, že jsou ze strany státu podporovaní, a že represe co zavedou je v očích obyvatelstva nepoškodí a nebo že dostanou takové benefity, že se policistům vyplatí být tvrdý i před jistou nenávistí ze strany obyvatelstva. Je policejní sbor toho schopen? Není
Je státní správa a samospráva schopna vynucovat pokuty ve velkém? No není.

Ty represivní systémy už nejsou a jen tak nebudou, protože eroze českého státu trvá 30 let. Kdy za posledních 30 let dostala policie ze strany vlády podporu? Kdy tu fumgovala státní správa, kdy tu fungovala soudní moc? Proč by teď měla fungovat, když nefunguje desetiletí.

Toto jde spravit , ale je to složitý proces a trvá dlouho.

Přestaňte pane Dolejší už proboha snít a buďte v realitě. Nemáte v ruce nic. Nic na prosazení čehokoli!

To je jako povídání si o té dezinformační scéně. To je přece stejné blouznění. Myslet si , že vypnutí Parlamentních listů a Aeronetu k něčemu povede je přece další iluze. Represe k těmto servrům naopak řekne lidem, že asi měli pravdu , když je zavírají. Ani to, že někoho zavřete, Vám situaci nevyřeší. To byste museli vypnout internet. Vypnete ho? Jistě že ne.

Problém je totiž v tom, že celý režim po roku 1989 ztratil legitimitu v očích obyvatelstva. V Česku všichni ví, že český stát je tu pro jednu jedinou věc. Jako zdroj majetku pro jisté části podnikatelské a státní elity! A ta svůj modus operandi nemění! Ta pokračuje ve svém kradení v pandemii ještě rychleji! Pořád stejně. Tito se v době krize se nemíní omezovat a nemíní přestat! Naopak! Systém rozkrádání bude zrychlovat. A lid to vidí. Lid už nedonutíte k ničemu, protože státní moc celá a jako taková ztratila v očích obyvatelstva legitimitu.

Situaci nezachrání ani premiér Bartoš či Fiala, oni také nemají v ruce nástroje, nemají plán, nemají cíl, neumí řidit a mají rozpadlé státní struktury.

Schválně, slyšel jste pane Dolejší ze strany opozice nějaké vyjádření, že se budou zkoumat majetková přiznání státních úředníků a dalších po pandemii? Neslyšel, protože toto není v plánu. A co je v plánu? No za vítězství opozice pokračovat v rozkrádání. Nic jiného totiž neumíme. Zrušlili třeba na pražském magistrátu své prebendy a placené funkce a jde se tam po korupci? Ne nic se tam neděje.

A lid to vše ví. Lid nespolupracuje. S lumpy se nedělá. Ve všemi.

Tak to prostě je.

Co se tedy bude dít a co se podle mne stane:

Tak teď se to do voleb nějak došolíchá pod Babišem. Ve stejném chaotickém módu a ještě s hospodářskou krizí, již vidím tak od května.

Vyhraje opozice v říjnu plus úplně nová hnutí. To bude ale pytel blech , který se bude stále hádat. Ten zavede jistá opatření po vzoru z ciziny a na efekt, ale také nebude mít výkonou státní strukturu, také nemůže zničit korupci, a tak v podstatě systěm pražský magistrát , který nedělá nic a Prahu nespravuje zato se tam pár lidí na něm má dobře, rozšíří na celou republiku z Prahy. Rozhádaný pytel blech dnešní opozice bude tak nefumpční , že si po roce vzpomeneme na mikromanagement Babiše jako na úžasnou věc.

Rozpad českého státu bude pokračovat ještě rychlejším tempem, tentokrát navíc ještě v situaci, kdy ten stát už opravdu nebude mít zdroje ( teď je ještě má ). Do 2 let očekávám situaci, že většina obyvatelstva v nastalém chaosu se bude modlit, aby přišel někdo silný a udělal tu pořádek. Pořádek nabídne Spolková republika Německo a jí podřízený subjekt Rakousko a převezmou Česko pod své vnější řízení. A to za paradoxního jásotu obyvatelstva, protože to bude tak frustrované, že jim řízení Německem nebude vadit. Následně zrušené Benešovy dekrety, návrat majetku Lichensteinům. Postupný a faktický přechod Česka ke stavu před rokem 1918.

Toto nás čeká a nic jiného.Já osvěžuji němčinu a doporučují to všem. Nesním o tom, že tady někdo něco zavede a přijme nějaká opatření. Ordnung wird mit dem Deutschen kommen. Pořádek přijde s Němci. Mezitím doporučuji všem spoléhat se pouze na sebe, případně rodinu a pár přátel.

https://blisty.cz/art/102941-tri-cesty-vpred.html#comment14987

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozhovor se Serym. Trochu opatrne do medii rika ze jihoafricka varianta zde zpusobi peklo a ze ockovani nas nespasi... Nemuselo by to tak byt. Jen by navrátivší se Zanzibarci - jako pred rokem lyžníci - museli jít do karantény na min. 16 dnů a stále testovaní PCR metodou. Pokud by cena tohoto opatření šla na vrub cestovatele byl by to dobrý regulační systém. Zde je dobře vidět, že nějaký zelený průkaz po očkování je na prd.
Jo chlapče, odborníkem na viry můžeš být, ale co jsi proti Rychetskému... dost "lidiček", kteří v jakémkoliv omezení cestujících na dovolené kamkoliv podle jejich uvážení vykřikují něco o omezování lidských práv a závisti kritiků...to je to pravé ořechové. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jihoafricka-mutace-se-tu-v-zadnem-pr…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Jaké informace teď máte k dispozici o jihoafrické mutaci?

Bohužel se ukazuje, že protilátky, které vzniknou očkováním i proděláním onemocnění covid-19 způsobeného původními variantami koronaviru, nejsou tak účinné a lidé to onemocnění mohou znovu dostat.

Budou tedy fungovat vakcíny, které má Česko doposud objednané?

Nyní určitě fungují, protože bylo prokázáno, že na takzvanou britskou variantu zabírají, i když trochu oslabeně. Nicméně pokud se nám tu rozšíří další mutantní varianty viru jako ta jihoafrická nebo brazilská, tak účinnost očkování bude podstatně nižší. Proto musíme šíření těchto mutací jednoznačně zabránit.

Mluví se o sedmi podezřelých vzorcích na takzvanou jihoafrickou mutaci. Jeden už ministerstvo potvrdilo. Lze předpokládat, že je nakažených touto formou v Česku mnohem víc?

Mohu mluvit za Brno, protože se nedostanu ke vzorkům z jiných částí České republiky. Obhospodařujeme pouze jedno odběrové centrum. S klidem mohu říci, že jsme podchytili zatím jen několik vzorků. Všechny pocházejí ze školky v Brně a Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje tuto informaci ihned dostala. A vůbec nejdřív ji dostal Státní zdravotní ústav, konkrétně doktorka Jiřincová.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zanechme zpěvu truchlivých písní (Pavel Dobeš). Chce se mi věřit tomu, že je tu ještě dost takových, keři to maju od taty (trochu Radek Pastrňák). Snad po mě synci nebudou chtít tantiémy. Ale na pivo bych je pozval, pokud se takové možnosti dožijeme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jinak k hlavnímu článku.

Dnešní generace přistupuje k technice systémem zaklínadel, ale za komunistů se tak přistupovalo k ekonomice.

On mezi technikou a ekonomikou zas tak velký rozdíl není. Technika je snadnější v tom, že tam si ty díly můžete vzít do ruky, jsou naprosto konkrétní, můžete je v ruce potěžkat, přejet po nich prstem, zkoušet jeden o druhý, co do čeho škrábe atd.

V ekonomice to musíte dělat virtuálně z hlavy. Ale zas i tam jsou pevně daná pravidla, se kterými se nedá hnout. - No ale než je pracně studovat a odhalovat, tak je lepší se naučit pár pouček a sloganů a už vám to politicky myslí a máte před sebou zářnou kariéru a třeba si vezmete aparátčíkovu dceru.

No a že se systém jednou zhroutí... co z toho, vy jste měli pohodlný život a byli pan důležitý.

Že komunisti nekurvili techniku... no tak byli tak trochu zamilovaní do strojů. Ne natolik, aby u nich pracovali, ale jinak jim přišlo normální, že se na strojích vyrábí víc, lépe, rychleji.

Když sedíte v korporátu a šéfovi nabízíte jak předělat rozdělování práce, aby to bylo spravedlivější a motivující, místo se všichni hnali za tím nejsnadnějším a on vypadá, že se mu v hlavě točí do kolečka body, jako když windows aktualizuje, tak to je úplně stejné, když jste říkali ekonomům, že vynálezy se přeci nedají naplánovat a nikdo neví, co bude za 5 let potřeba na věci, které dneska nejsou ještě ani vymyšlené. Windows tehdy nebyly, ale pokud se slovutný ekonom nerozčílil hned z kraje, tak jste přes mlhu v očích do prázdna upřeného pohledu viděli až do hloubi temnot.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

„Vakcína Sputnik je naprosto způsobilá. Maďaři jsou chytří a už si ji zajistili. Udělám to samé,“ řekl Michael Zimpfer, profesor z vídeňské univerzitní kliniky. Odvolává se na zjištění kolegy infektologa Floriana Thalhammera, který ruskou vakcínu testoval a prohlásil o ní, že je tak účinná a přesná jako kalašnikov.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nejspíš bude fungovat i v rukou negramoty, od -80°C do +50°C, když do ní nasypete hrst písku a přejedete po ní náklaďákem.

Pro vládnoucí rodiny arabských a afrických států se prodává i ve zlatých ampulkách s vyrytým monogramem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

nic moc...
Kalachy byly šílené střepy, traktor mezi flintami... Většina jejich vítězných se vyznačovala zanedbatelnou prodejní cenou a dostatečným množstvím materiálu, schopného mačkat spoušť a měnit zásobníky...
Ale zas je to lepší, než účinnost 10 % jisté nejmenované firmy, že jo...

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Víte jak.

Znáte gladiátory. Nevyrovnaná výzbroj, nevyrovnaná ochrana, nevyrovnané handicapy. Nakonec sváděli vyrovnané zápasy.

Když máte vysoce profesionální armádu, tak se vyplatí jim dát i kvalitní zbraně, ale když máte jen kropiče, tak je lepší sázet na množství a laciné zbraně udělají nakonec to samé.

Ruské, Britské a Americké výrobní linky překlenuly obrovskejma sériema relativně low cost tanků všechny kvality Tigrů a Panterů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

zdá se to nepříliš uvěřitelné, ale spojenci němce spolehlivě poráželi nejenom v množství, ale i v kvalitě, provozní spolehlivosti a mnohem snadnější opravitelnosti obrněné techniky.
Panzerwaffe byla noční můrou polních opraven i zásobovačů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

množství samo o sobe však oklikou přináší i kvalitu, spolehlivost a snadnější opravitelnost.

Při dlouhých sériích se vychytají chyby výroby (tj chyby výrobku a chyby organizace jeho výroby) a doladí se opravování. Děláte pořád to samé a jen tam přidáte sem tam změnu.

Tygrů nebylo vyrobeno ani 2000.

Jen Shermanů ve všech verzích 52 000.

I ty kalašnikovy byly na začátku vyráběny jinak, dráž a komplikovaněji a pak se ta výroba zlevnila, zjednodušila, zrychlila.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

26.02.2021
Vladimir Putin a Sebastian Kurz projednali téma dodávek a výroby vakcíny Sputnik V

….„Ruský prezident Vladimir Putin a rakouský kancléř Sebastian Kurz telefonicky projednali možnost dodávek ruské vakcíny Sputnik V, informovala tisková služba Kremlu………

…..Kurz je připraven se dát očkovat ruskou vakcínou“….

https://cz.sputniknews.com/svet/2021022613251623-vladimir-putin-a-sebas…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Bamlam..blabmpa....blaplam.....bamlanivimab !!!
Než to vykoktáte tak vás šoupnou mezi ty na odpis.

Prej do nemocnice přišla, lék dostala a do 24 hodin šla domů. "...Nemocnice obdržela 500 ampulí léku. Podle potřeby ho pro pacienty dostanou i další nemocnice.....Podle výrobce omezuje bamlanivimab riziko hospitalizace a úmrtí o 70 procent.....V klinických studiích šest ze sedmi pacientů, kteří by se dostali do nemocnice, se do ní díky této preventivní léčbě nedostanou,” uvedla v pátek přednostka pneumologické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Thomayerovy nemocnice Martina Vašáková...."

Píšou to na novinky.cz, onkle Gůgle a švagře Fejsbogu - to abyste věděli kam poslat peníze, za veřejně dostupné informace šířené privatizovaným komunikačním prostorem demokratické země.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Guvernér Šibalů (neověřeno)

Trvalý odkaz

"„,,,Klinická skupina by měla slyšet i na odborné znalosti lidí z jednotek intenzivní péče. Pokud jsme vydali 15 miliard na roušky a respirátory, nemáme šetřit na těchto látkách,” dodal Babiš.... "
(tentýž článek i zdroj, milí naši moderní bohové)

15 miliard...to je dost i na člověka, který takto řídí stát jako firmu.
Kolik by stála fabrička na výrobu respošů či generik ? A dvě fabričky ? Ředitelovat by jim mohl někdo podobný co řediteluje Budvaru (a tak jde o jo tvrdý trh !!!), aby zas modrá ptákobanda a její četné klony nereptali, že stát je špatný vlastník.....
Takhle se točí prsty...takhle se robí. Ale proč na Číňana ? Proč ne na sebe, slovutní ekonomové, guvernérové a správci státu coby firmy , plus nemajitel svěřeneckého fondu a jeho gymnasista - celoživotní tlachal... ?

(Občane a spol. s r.o. - něco samozřejmě stojí surovina, něco případná licence...atd.)

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Něco je špatně i v té filosofii 15 miliard (v tomto panu Babišovi věřím, že tolik utratili ze státního za respirátory a roušky), jak byly produkty za ně zakoupené distribuovány.
Že je dostávali (dostávají ?!?) zadarmo i ti, pro které výdaj 500 korun měsíčně je pakatelem, samozřejmě že prvotní nedostatek (ejhle - kde zde máme "naše" guvernéry rezerv a pod. ?) ve zdravotnictví bylo nutné pokrýt.
Nejde o nepřejícnost nebo o závist, jde o rozum, etiku, estetiku (geometrii a krásu)....

Tož to já jen tak, aby řeč nestála. A aby se společnost rozpadala o něco pomaleji, než jak se děje. O malilinko pomaleji , čuť čuť li. Sám tomu ale nevěřím , hajzl je velký, tam se toho spláchne....

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

V čem bude spočívat ta úžasnost, když se opozici místo prodloužení nouzového stavu podaří vyhlásit nouzový stav nový? https://www.novinky.cz/domaci/clanek/opozice-nechce-prodlouzeni-nouzove… Že by na nás útočili z Marsu, což bych chápal jako zcela odlišnou situaci než předchozí covid? Tedy neprodloužíme současný nouzový stav kvůli covidu, ale vyhlásíme nový... kvůli covidu?

"Šéf Pirátů Bartoš také zkritizoval vládu, že dosud opozici nedodala podklady pro plán boje s pandemií, jak jí slíbila. „Zdravotní situace je vážná, ale její řešení musí dávat logiku. Máme tyto materiály, když dnes máme jednat o složité situaci, ve které země je? Nemáme od vlády nic, kromě popisu situace, kterou patrně mapujeme nejen z veřejných dat dokonce do většího detailu,” napsal na Facebook."

Jako vážně? Směl bych vědět, co to je "řešení musí dávat logiku"? "Máme tyto materiály, když dnes máme jednat o složité situaci, ve které země je?" Oni nečtou veřejné zdroje a nemají snad k ruce ty super-duper odborníky, kteří už mají nachystané zákony a programy snad na úplně všechno? Nebo fakt útočí Marťani, což by byla po roce téměř stejných informací o tom, co dělat s covidem a jeho zvládáním, vážně celkem (úlevná) novinka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)