Umetená cestička po českého Orbána

Autor
Štítky

Už vícekrát jsem zde na Kydech psal, že podle mého je v této covidové válce jedním z hlavních poražených tzv. vlastenecká fronta. Ti, kteří chodili číst na alternativní weby, kteří si po zprávách na ČT došli ještě přečíst Kechlibara, Novou republiku, Pravý prostor.... a možná i Vidlákovy kydy. Ti, kteří se rozmýšleli, zda zvolit Okamuru, co to házeli Babišovi trošku se skřípěním zubů, ale s vědomím, že je nejméně špatný mezi špatnými. Ti, které nebytčně štvalo, že nám někdo říká, čemu musím věřit, že z nás dělají blbce. Ti, kteří si nechtěli nechat chcát na hlavu. Řadím se také do této fronty.

Diskuse zde na Kydech je dokonalý mikrokosmos, kde můžeme vidět to, co se stalo. Covid nás rozdělil víceméně napůl. V tomto ohledu se covid mocným strašně moc hodil a kdyby proti vlastenecké frontě nestála taková banda debilů, zřejmě by to na národovcích napáchalo dlouhodobé škody. Lidé dole se totiž konečně začali sjednocovat a nacházet společnou řeč. Začali být schopni definovat svoje zájmy, uměli je vyjádřit ve volbách a této poptávky si povšimli politici a začali ji do jisté míry i uspokojovat. Pak přišla breberka a dokázala to rozdělit na spiknutí vs. průšvih. Debata dodnes není uzavřená. Včera to bylo viět i v poslanecké sněmovně, že pořád ještě se považuje za řešení vše rozvolnit a to by mělo pomoci.

Naštěstí... se začíná ukazovat, že proti národním požadavkům nestojí sjednocení a schopní globalisté, ale spíš parta namachrovaných blbečků. Protože jen blbečci mohli rukou společnou a nerozlučnou udělat frašku z celé naší demokracie. Nejprve parlament odmítne prodloužit nouzový stav, aby si ho pak hejtmani vyprosili zpátky. Do toho moc soudní háže viditelně písek do soukolí zrušením částí volebního zákona a nařízením o otevření gymnázia... které ale nikdo nerespektuje. Poslanci se ukázali jako banda šašků, senát se ukázal jako banda šašků a i vláda ve všem zoufale plave. Babiš se io zde na Kydech připravil o většinu podpory, kterou ještě před půl rokem nesporně měl.

Když si to tak vezmu, ještě víc než národní fronta, prohrála naše ústava. Prohrály ty statisíce zákonů, které postupně vytvořily spleť definitivního chaosu. Které udělaly tak dokonalé brzdy a protiváhy, že se vlastně nedá dělat nic. Jen úředničit. Prohrála vláda, která si na nic netroufne, nic nesmí, čeká na razítka, protože by mohla být policejními plukovníky odvedena do lochu. To už tu bylo. Prohrála poslanecká sněmovna, která žvanila a žvanila, až málem dorazila nemocnice. Prohráli hejtmani, kteří se museli postavit proti svým stranickým šéfům. Prohrál senát v čele se Zastrčilem, který sice něco mektá, ale už ho nikdo neposlouchá. Prohrál Rychetský a jeho melody boys, kteří hasili oheň benzínem. Prohrávají ministerstva neschopná jakékoliv komplikovanější organizace. Prohrála odborná veřejnost, která se neumí ujednotit na tom, co se vlastně děje, jak je to nebezpečné a co to umí. Pár jednotlivců na tom nemůže nic změnit. 

Prohrává SÚKL, který na jedné straně dovolí bez registrace použití jakéhosi blamblamaléku, ale má problém s isoprinosinem i ivermectiem. Byť jsou to léky, které se dají snadno sehnat a používají se už desítky let. Vlastně se najednou ukázalo, že úřad, který byl založen proto, abychom my lidi nedělali pokusné králíky a nepíchali nám nějaký sajrajt, tak teď už úředníci slouží jen k tomu, aby ochránili byznys farmaceutických firem.

Prohrává i zdravotnictví, protože zjišťujeme, že tu není kvůli tomu, aby léčilo lidi, ale aby vydělávalo na léčbě. Najednou koukáme, že v "zaostalých" zemích jako je Rusko dělají vakcínu ne pro zisk, ale pro boj s pandemií.

Prohrává celá líbodémo, protože jejich ojromodla se sama odkopala neschopností objednat vakcíny.

Ve světle těchto všech proher, není ta národovecká zase tak velká. Naopak... když už i Vlastimil uznal, že jsme ve válce... za poslední měsíc se začínají názory rozdělených alternativců zase trochu sjednocovat. I ti největší odmítači přestali mluvit o tom, že v nemocnicích leží jen kompars. Ono není divu, když vidíte neschopnou vládu v přímém přenosu, tak můžete těžko křičet, že jsou to schopní manipulátoři vyškolení u Gatese. 

Myslím že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že je umetená cestička pro českého Orbána. Nemyslím si, že by byla zatracena demokracie, nebo že by si tu někdo přál, aby nám vládl neodvolatelný Velký Vůdce. Ale aby nám vládl premiér s pořádným mandátem, který by mohl při mezinárodních vyjednáváních prohlásit, že Česká republika je až do příštích voleb on, to už si tu leckdo představit dovede. Najednou by hodně lidí souhlasilo s přímou volbou premiéra na celé volební období. Podobně jako to má americký prezident.

Po roce boje s pandemií si stále více lidí přeje někoho, kdo by uměl vystoupit před sněmovnou a říci dnešní opozici, že jestli nechápou, k čemu je zapotřebí nouzový stav a musejí si to nechat zdůvodňovat, že by měli složit mandát a nastoupit do Bohnic. Nebo kdo by uměl bouchnout do stolu a říci, že to bude jako v Bělorusku. Nebo že bude tvrdý lockdown, ale občané mám pro vás překvapení - zajistil jsem deset milionů očkovacích dávek. Zítra přijdou... 

Myslím, že stále více lidí by bylo ochotno akceptovat jakoukoliv strategii boje s covidem, kdyby ji uskutečňoval někdo s mentalitou Žukova nebo Pattona a ne nějaký sráč, který odvolává co slíbil a slibuje co odvolal. Který udělá nějaké pravidlo, ale pak zařídí kamarádům spoustu výjimek. Který by uměl stát za svým slovem a uměl by si vynutit respekt. Který by uměl zakleknout nejen na jednotlivce, ale i na nadnárodní korporaci. Který by se uměl vysmát nejen 

Je tady na Kydech nějaký čtenář, který by očekával zlepšení díky pondělní uzávěře okresů? Je tu někdo, kdo si myslí, že lidi jezdí chlastat do garáží mimo své okresy? Je tu někdo, kdo v tomto lockdownu nelockdownu vidí nějaký protiepidemický přínos? Je tu někdo, kdo vidí přínos v nošení respirátorů a dvojitých roušek? Věří někdo tomu, že právě tohle pomůže? Je tu tím pádem někdo, kdo by v těchto opatřeních viděl něco kvalitativně lepšího, než co tu máme doteď? 

Každý den nám covid vyrábí nejen tisíce lidí, co už na covid věří a mají z něj respekt, ale také vyrábí tisíce lidí, kteří chtějí hlavně nějaké řešení a nejen únavné čekání, které nás nikam neposouvá. Každý den přibývají tisíce lidí, kteří si hlavně přejí vykročit, abychom se v tomto sajrajtu netopili stále hlouběji. Každý den přibývají tisíce lidí, kteří vidí jasnou potřebu v silném muži v čele, který budeme mít dostatek odvahy i možností nastolit strategii a vymoci si její dodržování. Každý den přibývají tisíce lidí, kteří to sice neumějí definovat, ale chtěli by něco jako Orbána.

V posledních dnech jsem rozvíjel úvahy vysloveně neústavní. Zabýval jsem se myšlenkami na různá převzetí moci, převraty, puče i povstání. Ale vlastně to může dopadnout i čistě volebně... všichni budou víceméně odejíti a prostě lid bude zaujat někým novým. Někým, kdo si to bude dělat tak nějak pomaďarsku. Důvody pro silnou a méně omezovanou akceschopnější vládu stále přibývají. Ve velkém. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (95 hlasů)

Komentáře

ale sám jste si všiml, že jsme ve válce. Já jsem sice jen ženská a na vojně jsem nebyla, ale domnívám se, že je třeba nejdřív válku vyhrát a pak ta změna přijde sama. Až se bude rekapitulovat. Většinou to tak i bylo ne?

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

A kdo je náš nepřítel?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ale co bude konkrétně druhý a třetí a další tahy.
Pokud neumíte nic, než jen obecně žvanit, stejně jako ta opozice, tak tu radši neunavujte a jděte oxidovat někam jinam. Škodíte.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Co bude druhý třetí a další tah by Vás zajímalo?
Ok. Co třeba tohle

https://www.youtube.com/watch?v=lTIGfvBCUa8&ab_channel=AnythingGoes

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Kdepak, ten neprozřel. je to furt stejnej debil, to se jen Vidlák poněkud seknul.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dostudujte si klasiky. "Nadkritické množství" samo o sobě nestačí, je toho o dost více, a také musíte mít jasno, co dál ("revoluce, která se nedokáže ubránit, nemá cenu" - V. I. Lenin.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Jak známo, stačí dosáhnout nadkritického množství jedinců a systém se odporoučí do zapomnění."
A vy se odporoučíte s ním.
Anebo jste Kostěj nesmrtelný? :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

a seznam potřeb , no, jak chceš :-))))))

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti mrtví jsou komparzisti placení z Davosu a doopravdy neumírají?

Nebo sice umírají, ale to přeci není epidemie?

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)

Aspen institut Hami a Babi.

V televizi jsme si vyslechli krásná úlisná slova, jak to musíme ještě tři týdny vydržet. A po třech týdnech další tři týdny a znovu tři týdny. Dokud nebudou všichni rebelové definitivně na kolenou. Předpokládám, že vodní děla už Hamáček nakoupil a připravil do akce. Zatímco chřipkové období pomalu končí, protektorát Čechy a Morava se konečně podařilo zkrotit. Stačilo k tomu jen jemně, trpělivě a dostatečně dlouho tahat za nitky:

Nepovolit léky
Nenakoupit vakcíny
Nebránit šíření nákazy ve fabrikách protektorů
Neprovádět osvětu
Neléčit nemocné včas a ponechat je bez dozoru na aspirínu, dokud nepřijdou se zápalem plic
Nepustit do médií a k rozhodování skutečné odborníky
Nenechat pracovat národní kapacity od SUKLu přes výrobce pomůcek až po vědecké týmy schopné vyvinout vakcínu
Nechat virus zlehounka promořit všechny pobytové destinace od domovů důchodců až po vězení
Přeprogramovat myšlení poddaných s pomocí našich vašich médií

Co bude další dějství?
Nechme se překvapit.

Průměrný počet slepic: 4 (45 hlasů)

Ale vysvětluj to hlupákovi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Bože.

Takže Babiš a Hamáček vám neudělali osvětu, že virus je nebezpečný a máte sedět doma? Dodneška to nevíte?

Skuteční odborníci jsou kdo? Lidé, kteří říkají to, co si myslíte vy i bez odborného vzdělání?

Koho Babiš s Hamáčkem přeprogramovali? Ty lidi, co dodržovali opatření už před rokem nebo vás, kdo ho nechcete dodržovat? Proč přeprogramovali jen půlku?

Průměrný počet slepic: 3.8 (33 hlasů)

Jste zaťatý jako Hamáčkova pěst.

Naše polemiky nikam nevedou, protože náš pohled na svět je nekonečně vzdálen.

Průměrný počet slepic: 3 (29 hlasů)

Mě pořád připadá, že chcete porazit covid ignorováním karantény, která je to nejjednodušší opatření používané už od středověku.

Je to tak nebo není?

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

Není to tak. Nechci porazit covid ignorováním karantény. Chci se zbavit nadvlády těch, kteří vůči nám používají covid jako zbraň. Tento boj se neobejde bez obětí. Tak už to ve válkách chodí.

Každý si teď musí vybrat, na které straně stojí.

Já chápu, že si to ještě neuvědomujete. Neumíte dohlédnout konců. Stále jsme teprve v druhém dějství divadelního kusu.

První dějství - Ohrožení. Vyvolání strachu.
Druhé dějství - Ochrana. Iluze snadného řešení. Záchrana za cenu poslušnosti. Výukový program.
Třetí dějství - Selekce. Rozdělení společnosti na poslušné stádo v ohradě a neovladatelnou menšinu určenou k likvidaci.
Čtvrté dějství - Zlatý věk pasoucích se stád. Digitální totalita.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Nechci porazit covid ignorováním karantény. Chci se zbavit nadvlády těch, kteří vůči nám používají covid jako zbraň. Tento boj se neobejde bez obětí.

-
To je to samé nebo chcete ten covid ještě rozdmychat?

Lidi kašlou na vaši pitomou válku a nechce se jim být obětí ve vaší válce se stíny na zdi.

Jejich problém je covid a ten chtějí porazit.

Veďte si války na svůj účet a noste svoji kůži na trh. Kupte si lístek do Prahy a jeďte tam někoho dle vašeho výběru bouchnout do nosu.

Strach jde z vás a ne z nedůrazné vlády zavádějící nejměkčí opatření na světě a víc prosící než nařizující.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Rád bych vám odpověděl, ale není jasné, co vlastně chcete říct.

Štaidl umřel na covid a Krampol se nechal očkovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Máte ode mne 5 slepic.
Několikrát jsem tu psal o Bělorusku, kde nemají skoro žádná opatření a mají 10x menší úmrtnost než my.
Dnes pro změnu o Brazilii.
Čerpám z dnešního Vlka, kde se vyjadřuje slovák, žijící v Brazilii.
Vlk: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/02/27/jak-s-covidem-bojuji-v-b…

To nejpodstatnější je:
Tu v Brazílii je vsetko otvorene, restauracie, obchody,,atd…aj ked podla statistiky zomiera denne 1000 ludi – presne ako pred rokom ked bolo vsetko zavrete a bol lockdown 3 mesiace, ..cize my neriešime rúska ako na Slovensku, alebo v Cechach…tu sa ruska nosia ale na druhej strane je tu vsetko otvorene a ekonomika sa dvíha z prachu.
Ivermektinu na léčení mají dost a je zákaz vyvážet ho za hranice.
Už loni v dubnu snížili daně na vitamíny C a D a na Zinek.
Očkuje se jen vakcinami které prošly schválením Brazilie - ANVISA.
Povoluje se jen vakcína, která je vyráběna v Brazilii - licence.
Ve spolupráci s Čínou už vyrábí čínskou Coronavac.
Před schválením je ruský Sputnik.
Jednou z podmínek schválení vakcíny je testování na 9 milionech dobrovolníků, nezávadnost a účinnost.
Pfizer zatím neprošel testy, nezaručil nezávadnost a účinnost, nepřevzal zodpovědnost.

Rozdíl mezi ČR na jedné straně a Běloruskem s Brazilií na straně druhé tedy je:
V Bě a BR se léčí účinnými látkami, jsou volně prodejné a lidé se mohou léčit při prvních příznacích.
Očkování funkčními a ověřenými vakcínami probíhá.
V ČR jsou účinné látky na léčení volně nedostupné, lidi se léčí až když musí do nemocnice.
Bě ani BR lockdoun není a úmrtnost se nezvýšila.

Závěr:
V ČR nebude lockdoun fungovat, nedojde k zásadnímu snížení počtu nemocných.

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

Ještě dám odkaz na mapy ČR a Německa.
Jedna ukazuje, jak jsme na tom proti Německu špatně.
Druhá ukazuje, že pokud bychom používali stejnou metodiku jako v Německu, byli bychom na tom stejně.
http://www.zvedavec.org/komentare/2021/02/8622-lzive-ceske-statistiky.h…

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je propaganda, smysl mají jen v rámci jednoho státu=jedné metodiky.
Co je realita je jen počet nadůmrtí. A ten je u nás obrovský, stejně jako byl obrovský v Italii, Španělsku, UK, v části USA či Brazilie (ty dva jsou velké nehomogenní státy) i jinde.
To že někdo používá zkreslující propagandu nic nemění na tom, že covid způsobil, ať přímo či nepřímo už přes 20 tisíc úmrtí u nás za méně nez 5 měsíců.
To je realita, kdo ji popírá je vůl.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Máte pravdu v tom, že každý si jede svoji propagandu.
Každá loby lobuje za svoje zájmy.
Realitou je nadúmrtí, ano, ale proč je nadúmrtí?
Kovid nezpůsobil 20.000 nadúmrtí v ČR.
Ty lidi zemřeli s kovidem, ne na kovid.
Nemůžete říci, že kovid vše způsobil, pokud nevíme kolik lidí zemřelo na:
- odloženou lékařskou péči, včetně onkologie a jiných vážných stavů
- úmrtí následkem stálého strašení infarkty a pod
- úmrtí která by nebyla, pokud by se lidé včas léčili volně dostupnými účinými léky
- úmrtí která by stejně nastala vzhledem k jiným vážným chorobám
Pokud to nebudeme vědět, je tvrzení, že za nadúmrtí 20.000 lidí může kovid také propaganda.

Vyjádření Blatného:
„Nyní již na základě studie z první vlny průkazně víme, že v přímé souvislosti s covid-19 zemřelo 30 % statisticky vykazovaných nemocných a že zhruba u 10 % zemřelých byl důvod smrti jiný, ale v době úmrtí byli na covid-19 pozitivně testováni. U 60 % zemřelých byl prokázán COVID-19, ale i jiné vážné diagnózy, které mohly samy o sobě vést ke smrti,“

30% z 20.000 je 6.000lidí.
Tito lidé zemřeli prokazatelně na kovid a bez kovidu by žili.
Samozřejmě mi jich je líto, bylo by lepší, kdyby se mohli vyléčit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Z jedné strany chjó móře se žraloky, z druhé prales s opicemi.

Ale hlavně, počet provedených testů na 1 milion obyvatel má slavná Brazílie 133.000, zatím co to neúspěšné Česko 734.000, takže Brazílie 5,5 x méně. Takže velmi hrubě řečeno, Brazílie neví o 80% nakažených a těch co na Kovid zemřeli. Velmi dobrý článek od statistika vlkodlaka.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Taky jsem se zarazil při představě, jak se ve favelách mohou přetrhnout hlášením nakažených a mrtvých a jak to někoho zvenku zajímá.

Na druhé straně Brazílie není v EU, takže může některé věci dělat snadněji.

Ale pro fokalizování na Babiše s Hamáčkem není teď nějaká EU ani vidět, ani úřednické molochy na ministerstvech (zbylé tam po předchozích vládách).

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Máte nějak podložené že Brazilie neví o 80% nakažených a mrtvých?
Brazilie má 210 milionu obyvatel. V pralesích žijí ještě původní domorodci kteří nebudou statisticky podchyceni, ale bude to zanedbatelné %.
Podstata sdělení byla v tom, kolik lidí umíralo při lockdounu a kolik lidí bez něj. Bylo to stejně.
Dále je podstatný přístup Brazilie, která má povolená účinná léčiva a přístup k vakcinaci.
Počet testů může znamenat jen to, že se testují jen lidi kteří mají problém.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak je brzy trhne.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Navíc se statistiky se týkají pouze lidí mimo favel a ve větších a velkých městech. Ty, co žijí ve favelách a na venkově, nikdo nepočítá, ani nijak netestuje a nezkoumá. Takže marodí a umírají, aniž by to někdo nějak evidoval. Žádné plošné lockdowny se tam nekonaly a nekonají. Vždy jde o velmi krátkodobá lokální opatření, o jejichž účinku lze s úpěchem pochybovat.
Bolsonarova vláda je dost profláknutá tím, že korunáče prostě ignoruje a nedělá prakticky nic.
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Brazil#January

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

je to volební rok..... kdyby vláda na nic nekoukala, a nakoupila tak jak oni, v ten moment by řvali "všichni odborníci/ a že se nám jich vyrojilo/, presstituti, komplet opozice", že chtějí vyhubit národ a omezuit atd... bohužel. Dokud významnou část těchto lidi breberka nenavštíví, tak nezačnou myslet.. teda pokud v těch makovicích něco potřebného mají. Je to marný....

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

problém je, že u nás je volební téměř každý rok https://volby.cz/

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

vřele doporučuji. https://www.bioveta.cz/pripravky/veterinarni-pripravky/equiverm-peroral… Minimálně se zbavíte roupů a přestanete střečkovatět.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Položme si otázku :
"Jak by to dělala opozice, kdyby vládla ?"
Rozvolňování se dělo z velké části její zásluhou. Dovedete si představit ten kravál, kdyby vláda třeba na vánoce zpřísnila režim ? I ve vládě jsou jen lidé a Babiš přiznal, že měl být tvrdší.
Osvětu vláda provádí, ale v tom šturmu ze strany opozice i médií ji není slyšet.
Fabriky jedou, protože nějak se musí schodkový rozpočet aspoň trochu korigovat.. Vám se zdá upuštěných 500 mld málo ?
Odborníky máme různé a jiné. Jsou i takoví, kteří odmítají veškerá protivirová opatření. Které odborníky by asi poslouchala opozice, kdyby vládla ?

Výsledky jsou špatné, ale velký podíl na nich má opozice se svou propagandou a média, která jí dávají větší prostor, než vládě. Lidé přece raději poslechnou toho, který jim žití moc neztěžuje. To je podstatný rozdíl mezi přístupem ke coroně u nás a v jiných evropských státech, kde si uvědomili, že pro slušný výsledek je zapotřebí jednotné vystupování celé politické garnitury.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Malé podniky, většinou v českých rukách, tedy i obchůdky mají zavřeno. Neřešte opozici. Máme tady vládu, která není naše. Ona jen plní zadání někoho, kdo jim velí. Opozice by u vesla dělala totéž.
Vláda nařizuje, opozice je v opozici, role jsou rozděleny.
Všichni jsou na jedné výplatní listině.
Postupují dle hesla, čím hůř, tím líp. A prachy nesmrdí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Pořád tu ovšem zaměstnávají plno lidí, platí zdravotní a sociální.

Neřešte opozici? To je vtip? Babišovi mydlej schody, hází klacky pod nohy, blokují jeho opatření včetně NS, když jsme skoro nejhorší na světě a vy si řeknete ignorujte opozici?

Když se v parlamentu hádají, jestli NS ano nebo ne, tak to plní vláda i opozice to samé zadání?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

nebyl až tak moc jistej.
Na to tu totiž máme podezřele moc OSVČ. Cca 1,1 milionu. Někde jsem četl, že to je 7x víc než v sousedním Rakousku.
A na ponikatel.cz uvedli, že v KRIZOVÉM roce 2020 PŘIBYLO dalších 20 000 OSVČ. Cca předevčírem jsem k tomu psal docela obsáhlý příspěvek i s odkazy.
Většina "zaměstnanců" montoven jsou tedy buď agenturníci (DPP, DPČ, ale NIKDY HPP), nebo rovnou OSVČ. A jak to mají OSVČ a dohodáři s placením zdravka socka, víme oba dobře.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

agenturní není osvč, takže pleteš jablka a hrušky, abys dostal větší masu a větší pdernsot, ale nepravdou ;) U nás dělají, mají normálně smlouvu s agenturou ;)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

ale pak sedí u jednoho stolu v parlamentní jídelně a u polívky se smějí jak to zahráli.
To, že je Hamajda a Babiš v Aspenu je jen tak? Sice Babiš na tajno. Trochu jim ulítla ta fotka, za pár dní ji smázli, ale ostatní z pravdy a lásky jsou tam spolu s Hamajdou.
Hrají to stejně jako v divadle. Prostě jeden je hodný a ten druhý je zlý. Jako policajti.
A národ to pořád žere stejně, jako tu komedii okolo hlasování. Jeden den pro zrušení, pak přes hejtmany prosadili nouzový stav znovu, za pár dní ve sněmovně zrušení neschválili. To vám to nedochází? Ten tyjátr? Vždyť si z nás dělají prču..

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Jedna klika soudruhů nemydlila schody druhé klice soudruhů?

Husák mohl vyprávět, jak vypadalo komunistický vězení, Slánský jak vypadá komunistická šibenice a statisíce soudruhů o čem byla normalizace.

To, že patříte do stejný party ještě neznamená, že si nemůžete jít po krku.

Nikdy jste nečetl nic z dějepisu? Jak se na sebe smáli a pak si bodli dýku do zad? Brutus byl Cézarovým přítelem a spolusenátorem. Hitlera nakonec zradil i ten Himmler a Stalin nechal pozabíjet staré bolševiky.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Ten Aspen, výplatnici a komedii s hlasováním

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ten Aspen, to je právě to jako být všichni v partaji. Nebo patřit do stejný rodiny - takovýho příbuzenstva jako měli Claudius a Calligula.

Stejně se mezi sebou rvou o moc.

Zatím bez slepic

ale jakmile se objevil třídní nepřítel, tak se semkli. Ideologii vyznávali stejně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Když tak v přímém přenose vidím, jak se mezi sebou "škorpí" zákonodárci a soudci, nejsem si jistá, jsem-li ráda či nerada, že nemáme žádnou použitelnou armádu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

žádný český Orbán nebude. Znáte nějakého z nedávné minulosti? Zkoušel to myslím jistý Gajda a nedopadlo to. V Česku by mohl fungovat jakýsi odvar Orbána jedině v případě, že by dostal ve volbách nějakých 105 křesel v Parlamentě a nemusel sestavovat koaliční vládu a to se nemůže stát. Maďaróni jsou jiná mentalita, tam byli zvyklí na admirála Hortyho.
Babiš je sice jako Žižka, protože bojuje Proti všem (cizím i domácím a že jich je), ale nemá skoro nikoho, kdo by řekl, „Veď nás bratře Žižko!“ A na oplátku on by odpověděl:
„Povedu vás, ale kázeň musí být, železná kázeň, rozvrat a hádky nepovolím“. Jako to řekl ve filmu jistý Mistr Štěpánek.

Za období sledování německé veřejnoprávní televize počas pandemie, jsem nezaznamenal jediný případ, kdy by někdo z německé opozice pohnal vládu k soudu, natož ústavnímu, jako to činí naši parchanti z opozice ob týden. Ve spořádané zemi, po dobu válečného stavu, nic takového neexistuje. To jen v bordelistánu založeném vlastizrádcem, ožralou a děvkynem Havlem, který naučil české ovce, že mohou všechno, ale nemusí nic, je to běžné počínání těch co stále neunesli, že prohráli zatím všechny volby. Oni se podívají na večerníčka Václavy Moravcové, dají si šláftruňk a uvelebí se do peří, aby hezky vyhajinkaní do růžova, ráno raníčko, se zhurta vrhli na Babiše, který makal celou noc. Tak to je u nás, v neslušné zemi, s neslušnými 40% z obyvatel celkem.

Ale já vidím jasné světlo na konci tunelu. Já si Vidláku opravdu myslím, že ten dnešní lockdown povede ke zlepšení stavu a samozřejmě, že tomu pomůže i očkování. Babiš ví, že není Žižka, už jej na virtuálním Vítkově několikrát táhli křížáci dolů ze srubů, aby jej rozdupali, ale také ví, čemu očkování pomůže a je to nátura, která se nevzdává. A ona už i ta opozice, i když spí 2 x déle, než Babiš je viditelně unavená. Jak to, že když je vláda tak neschopná, nevyvolá opozice hlasování o nedůvěře vládě?
Jak to? No protože je zesraná strachy, že by nemohla každou boží noc v klidu hajinkat a ve snech spřádat plány na vládnutí. Po ránu už je to jenom vzpomínka na děsivý sen, který ani náhodou nebudou realizovat.

Takže ještě dva měsíce a bude lépe, tj. na konci dubna. A před volbami na únor a březen všichni zapomenou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (45 hlasů)

Trochu jste mě, Laco, zmátl.
Tak je Babiš jako Žižka, nebo není jako Žižka?
Společné mají to, že v mládí byli oba loupežníky?

P.S.: Proboha, jak vás tohle přirovnání vůbec napadlo? Vy nejste žádný hlupák, ale zdá se mi, že už vám z toho všeho taky přeskakuje (lidově "jebe").

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dneska už jebe každýmu.

Apropo - jediná cesta ze zmenšit dvůr a prodloužit bič, pokud nazačne postih za nedodržování - obecně a citelně - tak se z hoven nevyhrabem. I na zuřivého blázna platí svěrací kazaja. Vymejšlení dalších opatení bez postihu za nedodržování je na govno.
K mému výrazivu je vysvětlení u pana domácího z Bavorů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Jebe, a fest.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já u vás Sasine, žádnou změnu k horšímu nepozoruju.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Změny nelze pozorovat, anžto Sasinovi jebe od chvíle, co sem vlez - prostě ho roluju, blba.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...ale nemá skoro nikoho, kdo by řekl, „Veď nás bratře Žižko!“ "Náhodou je ten celý první Lacův odstavec perfektní a sedí jako ...

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

t.j., válčí Proti všem. Ale podporu, jako Žižka, tu proti zikmundovskou, nemá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

"Za období sledování německé veřejnoprávní televize počas pandemie..."
Občane, víte jaký je rozdíl mezi ČT a ARD popř. ZDF, přesto, že jsou to veřejnoprávní televize?
ČT je ze 100% v rukou opozice => ANTI vládní
ARD je ze 100% v rukou CDU, SPD & comp. => PRO vládní,
takže řeči o možné kritice vlády stran ARD jsou těžce mimo mísu (nebo, jak říká kolega Targus: mletím hoven)

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)