Mé soužití s breberami typu kovid

Autor
Štítky

Několikrát jsem v kydacích diskuzích zmínil skutečnost, že kovidovou nákazu lze podle vyjádření některých odborníků úspěšně potírat i bez značných investic do chemických přípravků (schválně nepíši slova „léků“ a „vakcín“). Následně se pokaždé našel někdo, kdo měl zájem o podrobnější informace. Proto jsem dospěl k rozhodnutí sepsat pár vět na toto téma a poskytnout je zdejším kydačům ve formě článečku.

Vstupní brána do těla

Podle knihy zasvěcující zájemce do tajů jógy (André van Lysebeth – Cvičíme jógu) je nos hlavní vstupní branou do našeho těla. Je proto nanejvýš přínosné, pokud se tento orgán nalézá v alespoň průměrné zdravotní kondici. Ostatně důkazem, že nos sehrává klíčovou roli při vstupu kovidu do těl budoucích pacientů, je skutečnost, že první testovací vzorky na čínskou breberku se odebíraly z hloubi nosu a z nosohltanu.

Výplachy nosu a kloktání v osmihodinových intervalech pak „zcela nevhodně“ doporučil k bezpečnému a rychlému poražení viru jistý důchodce ve večerním vysílání ČT24, když se ho v lednu 2021, coby vysloužilého vědce – virologa, optali na prognózu boje s koroňákem. Jak velký flastr dostali soudruzi v ČT za zveřejnění tohoto naprosto nevhodného a nedemokratického názoru, to jsem se nedozvěděl, Jisté však je, že svou chybu doposud nezopakovali ani oni, ani kdokoli z jiných televizáků, rádiokecálistů či novinových čmáralistů.

 

Jak jsem ke zdravotní kúře přišel. 

Jako každý opravdu mladý a opravdu krásný jedinec, který se navíc považoval za nejchytřejšího ve sluneční soustavě a ještě v dalších dvou, třech galaxiích okolo, jsem měl pro „nemístné kecy“ svých živých i mrtvých předků jen slova pohrdání. Naštěstí ovšem oplývám jednou zákeřnou vlastností, a to naprosto neselhávající pamětí na věci, vědomosti a události, které považuji za naprosto zbytečné, marginální, ba přímo obtěžující.

Tak se stalo, že když jsem v poněkud zralejším věku nebyl schopen nadále zvládat neustále se opakující rýmy a angíny ani s vysoce specializovanou lékařskou asistencí a tunami vysoce účinných a zejména drahých léků, vzpomněl jsem na slova a činy svého děda, kterýžto byl nadšeným, ba až protivným propagátorem jógy. Byv při odchodu do důchodu nakažen virem vzorné péče o vlastní zdraví, aktivně vykonával nejen všeliké cviky a úkony vedoucí k životu takřka věčnému, ale navíc mi velmi často a zdarma udílel cenné rady, co a jak dělat, abych se dožil aspoň té „pitomé stovky“, jak plánoval on. V konečné fázi tu „pitomou stovku“ nakonec nedal, ale zas tak moc nechybělo a je to úplně jiný příběh.

I vzpomněl jsem, jak děd při každé vhodné i nevhodné příležitosti vymýval všechny možné i nemožné tělní otvory, a to s maximální péčí a důkladností a zejména pak do maximální hloubky. Každému, co jeho jest. Následně jsem hrábl do knihovny a projel pár titulů, které jsem zachránil z jeho pozůstalosti, abych našel návod, jak správně čistit nos a navazující orgány. Jelikož jsem sám sebe považoval za doopravdického tvrďáka, návod jsem lehce upravil a modifikoval. Nicméně budu se snažit předat vědomosti knižní, nikoli Targusovy jedině správné gorolské recepisy.

Jak zdravotní kúru uchystat

Základem je fyziologický roztok, tedy 0,9 % roztok NaCl, neboli soli kuchyňské v destilované vodě. Na netu najdete spoustu návodů, jak roztok vytvořit. Jeden za všechny – do rovna nabraná sůl na čajové lžičce (2,5 g soli) do velkého hrnku vody (240 ml). 

Kdo si není jist svou bystrostí, zručností a dovedností, anebo si potrpí na značkové zboží, může si „fyzák“ koupit v lékárně. 

Kdo se cítí býti po mém vzoru nejméně zdravotním Rambem, či jiným podobným hrdinou z hollywoodské lékárny, nasype vrchovatou čajovou lžičku soli do nepříliš plného hrnku vody (150 ml) z vodovodu, zamíchá něčím ne moc špinavým a dál nic neřeší. 

(Pozn. tato „moje“ gorolská koncentrace doposud spolehlivě porazila všechny pokusné pacoše a občas i nějaké ty bacily). 

Kdo furt nemá dost, zabarví fyzák několika kapkami Jodisolu. Chutná to, jako kyselina z autobaterie a bacil opravdu zdrhá již s prvním lokem.

Jak zdravotní kúru aplikovat

Dostáváme se do finále. 

Odcizíte z něčí kuchyně talířek z kávového servisu. 

Postavíte se čelem k umývadlu, k vaně či k jinému předmětu, který pak lze následně a pokud možno bez fatálních následků opláchnout tekoucí vodou. 

Vlažný fyzák nalijete na odcizený talířek, ten následně přiložíte k nosu tak, aby jedna nosní dírka byla ponořena v roztoku, a započnete polykat stejným způsobem, jako když vidíte něco neodolatelně dobrého k jídlu. 

Třeba svíčkovou. 

Anebo šnycl v trojobalu s domácím bramborovým salátem. 

Fajnšmekři si zacpou druhou nosní dírku prstem ruky, nejlépe pak svojí. Roztok pomalu stoupá dírkou vzhůru, načež posléze proteče až do krku, brebera je nejméně částečně otrávena a vy můžete čistit druhou polovinu nosu.

 

Až se časem ofrknete (jako třeba já), po přiložení podšálku k nosu si jednoduše „šňupnete“, načež roztok profičí nosem a přilehlým okolím během jediné sekundy. Výhodou ofrklosti je skutečnost, že se nepříliš příjemný proces velmi výrazně urychlí a vy se můžete věnovat něčemu zábavnějšímu. Třeba pivu, anebo vnadným protějškům.

Po nabrání slané vody do obou nosních dírek si následně odfrknete do umývadla a podivíte se, jak mohutné poklady jste ve svém čuchometru nosili.

Poznámka jedna – po výplachu nosu radí Indové užít k namaštění sliznic v sosáčku roztavené domácí máslíčko ochlazené na tělesnou teplotu, případně vylepšit kúru střídmým užitím eukalyptového olejíčku za účelem zvláčnění povrchu proplachovaných dutin. 

Moje zkušenost - je faktem, že klasická mast na nos se do vzdálenějších místeček prostě nedostane.

Poznámka dvě – první aplikaci této kúry doporučuji pouze v čase, kdy si myslíte, že je váš nosánek naprosto zdráv. Průvodním jevem většiny zájemců o zdraví na indický způsob je totiž spuštění rýmy po první aplikaci, která ve velmi mírné formě trvá od tří dnů do tří týdnů podle množství a vzteklosti dosavadních obyvatel vašich dýchacích dutin.

Důrazně bych pak varoval zkoušení této kúry v případě, že máte rýmu v rozjetém stadiu. Prachů lačná Stará Jahoda to zkoušela poprvé a naposledy, když se ji pokoušela skolit jakási viróza spojená i s angínou a ona nechtěla ztratit ani minutu rozmařilým poleháváním na domácím gauči, i když její školský plat tehdy připomínal číslovku, kterou jsem měsíčně dával za chlast a cigára.

Výsledkem bylo, že brebera doslova utekla před slanou vodou do Jahodiných ušních prostor. Ve finále z toho byla třítýdenní nemocenská a hromada zkonzumovaných antibiotik, jakož i dalších rozmanitých „zdravin“.

Účinky kúry

Abych se vrátil ke své samoléčbě, nosními výplachy v kombinaci s prachobyčejným kloktáním totožným matrošem jsem se takovým způsobem zbavil zničující a neustále se vracející infekce, projevující se zhnisanými mandlemi, rýmou, ale především fatálním přeprogramováním mého imunitního systému.  

Dnes, tzn. po asi patnácti letech aplikování metody nosních výplachů slanou vodou, je možno říci, že rýmu mívám asi tak jednou za dva tři roky v trvání tří dnů, přičemž posmrkám během této doby celkem jeden standardní látkový kapesník, zatímco kdysi rýma trvala o týden déle, kapesníků padlo v průměru čtyřicet denně a po rýmě jsem další dva týdny léčil odřený nos.

Toť v kostce vše, co P. T. čtenářské obci mohu sdělit k účinkům soli kuchyňské na obyvatelstvo našich dýchacích orgánů. 

V souvislosti s neutěšenou situací bych si pak dovolil popřát pevné zdraví nejen všem kydálistům samotným, nýbrž i jejich blízkým.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (69 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jakkoliv se vyhnu jakémukoliv hodnocení obsahu, to si určitě počtu zítra přes den, tak gratuluju Targusovi za odvahu jít s kůží na trh s naprosto neobvyklým článkem!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Naprosto jednoznačně preferuju Vincentku. Údajně je pozůstakem jakéhosi mrtvého moře z dávných časů. Targusova metoda je proti té mé příliš komplikovaná. Já prostě natáhnu do 10ti kubíkové injekční stříkačky plnou dávku Vincentky a střídavě jí aplikuju do obou nosních dírek tak, aby protekla až do nosohltanu. Prostě jí jakoby natáhnu až přes přepážku. Účinek je skoro okamžitý. Infekce nosních dutin prchají cvalem. Toto klidně aplikuji i při rozběnuté rýmě a ubezpečuji všechny pochybovače, že po několika minutách je po ní. Pokud je silnější opakuji. A mám pokoj od rýmy už mnoho roků. A jsem ochoten se vsadit , že po této kůře nemůže pozitivně obstát žádný nezfalšovaný test na covid.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ještě jednodušší postup: Vincentku naliji do dlaně, nechám ji chvilinku ohřát a pak natáhnu oběma nosními dírkami na ráz. Část polknu, část vykouknu ven (ne do dlaně, kde mám ještě na jedno natažení). Kdo na to není zvyklý, má zpočátku problémy (od dušení se po dávivý reflex). Cvikem to pomine. Vynikající i při prachových/ pylových alergiích. S tím eukalyptovým olejíčkem do nosních otvorů a dutin opatrně - pomněte doktora Gruntoráda v Postřižinách, když mu Maryška aplikovala eukalyptový olej, který opomněla naředit 1: 10.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...zakoupený v lékárně, ale hlavně dělám pauzy, kvůli chronickému vysychání sliznice a na mazání nosu obyčejný RevitGal s éčkem, kterým se ředí jiné masti - vybral jsem ho intuitativně a lékárník mi sdělil to, co jsem o něm napsal. Vincentka navíc obsahuje jodid sodný. Se smíchanou s horkým mlékem jsem se neodvážil k návratu do dětství. Vyprázdnil bych i jiné dutiny.....:)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Podobnu verziu odporuca MUDr Mercola ale tam pouzije nebulizator (inhalator) a da do neho riedeny(na 0,1%) peroxid vodika pripadne s pridavkom jodu
nebulizator zabezpeci ze sa to dostane az do pluc v podobe jemnej hmly a dezinfikuje vsetko
existuje aj ludova verzia kde sa pouzije horuca voda a soda
Najsofistikovanejsia verzia pouziva liek na astmu budezonit Pulmicort - overene lekarskou studiu ucinnost na 90% co je lepsie ako vakcina z Oxfordu (Astra zeneca)

samozrejme vitaminy probiotika atd je uzitocne tiez
a na Slovensku fici Ivermectin, osobne som odskual na viacerych znamych a dobre zabera

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Zavádějíci informace na kovid to nefunguje 2x prakticky ověřeno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

správného smrkání.
Jinak hořčičák má 200ml, hrnek o hodně víc.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem prošmejdil doupě, nakouk do všech skříní, zásuvek, koutů a mohu zodpovědně prohlásit, JÁ JI NESCHOVÁVÁM!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

No.. já jsem se na to ptala na konci včerejší diskuze, tak to sem dám ještě jednou, třeba někdo bude vědět, kam se mrška schovala.
------------------

Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne So, 27. 02. 2021, 22:54

Dotaz

Nevíte někdo, jestli se sleduje procento pozitivních covidem, kteří byli v minulosti (a tedy i na podzim 2020) očkováni proti "normální" chřipce?

A vůbec - kam zmizela normální sezónní chřipka?
Existuje ještě taková diagnóza u praktického lékaře? Nebo to už funguje jenom tak, že když má někdo příznaky chřipky, tak zavolá obvodnímu, ten ho pošle na test a test je buď pozitivní - tedy diagnóza covid - anebo je test negativní - a diagnóza je "nějak to vyležet doma", protože na prohlídku k obvoďákovi už takový nemocný nejde. ... Nebo je to jinak?

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne So, 27. 02. 2021, 22:54

Nevíte prosím o někom, kdo se nechal naočkovat proti „normální“ chřipce, a měl těžký průběh COVIDu?

Já nevím.

Je možné, že by očkování proti „normální“ chřipce zmírnilo průběh COVIDu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Dám sem do placu jeden názor, a netvrdím, že je správný.
PCR test detekuje přítomnost virové RNA COVID19. Antigenní testy detekují přítomnost virové bílkoviny.
Mezi lidskou populací se šíří chřipkové viry A, B, C (Influenza). Chřipka A probíhá v explozivních epidemiích, chřipka B nevyvolává pandemie, probíhá spíše v lokálních, pomaleji se šířících epidemiích. Chřipka C se vyskytuje pouze sporadicky, vyvolává mírná onemocnění, nejčastěji u dětí. Virus typu A je značně nestabilní, často mutuje (možné kombinace H1-H17 a N1-N9).
letos se chřipka vyskytuje v evropské populaci jen velmi málo a opatření proti COVID 19 jsou současně i opatřeními proti chřipce. Proto chřipku neregistrujeme. Zkrátka není mezi námi.
https://www.dtest.cz/clanek-8453/chripka-versus-covid

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ha, ha, ha.
Takže jsme na světě best of kovid, protože prý nedodržujeme opatření proti šíření breberky, ale nedodržováním těhle opatření je vlastně dodržujeme, protože opatření proti kovidu jsou i opatřením proti chřipce a proto tu žádná není?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemusí to být tak nesmyslné, jak se zdá.

Nejagresivnější kmeny bakterií jsou v nemocnicích, protože tam mezi sebou soutěží.

Ty agresivnější vás zabijí (a přitom se ve vás rozmnoží a zamoří okolí) dřív než se na vás dostanou ty méně agresivní.

Jestli je covid agresivnější než chřipka, tak by měl dělat to samé. Než stačíte chytit chřipku, už máte covid a šíříte covid a jste v karanténě s covidem, čímž se chráníte i před stále řídce se vyskytující chřipkou.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

kovid sice není bakterie, anobrž vir, který je asi 1000x menší než běžné bakterie, ale v principu můžete mít pravdu.
Jenže každý rok onemocní chřipkou, skutečně onemocní cca 1 milion lidí. Onemocní. To znamená, že mají příznaky onemocnění. Pokud by v minulosti se dělaly PCR testy na chřipku stejně masově jako na kovid, byli by jsme na číslech dle mého skromného odhadu tak na 5 milionech.
Je to můj skromný odhad - jestliže teď máme cca 1.235.000 tzv. "pozitivních" za rok, pozitivních testů je cca 25-30 % ze všech testovaných, tak bysme od těch 5 miliónů pozitivních na chřipku moc daleko nebyli. Chřipková epidemi trvá jen asi půl roku.
Tím pádem mi chřipka přijde mnohém víc virulentnější (agresívní, nakažlivá) a mělo by to být naopak - že vytěsňuje kovid a ne naopak.
Pokud se tedy všechny ty anti-kovid opatření míjejí účinkem, mělo by tady být asi tak 3x-4x více chřipky než kovidu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Já vím, že to jsou dvě jiné věci, ale při šíření a rozmnožování fungují stejně.

Jenže chřipku většinou ani nepotřebujete léčit, když jste mladší.

Chřipkou před tím onemocnělo možná víc lidí, jenže nikdo neměl roušky a nikdo nebyl doma v karanténě.

Jakoby chřipka překonávala dnešní hranice a covid ty komunistický - a pořád mu to šlo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

no, zkuste se zeptat někoho, kdo měl skutečnou chřipku, ne jen nějaké nachlazení nebo virózu.
Jsou průběhy lehčí (a těch je většina) - srovnatelné s tím nachlazením nebo virózou, jsou případy těžší - nebudete schopný si dojít ani na záchod bez cizí pomoci.
Na chřipku v minulých letech umíralo 1500-2000 lidí za rok.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na kovid nyní umírá cca 4000 lidí měsíčně a chřipka navíc nevyrábi tolik budoucích invalidních důchodců jako kovid ,vyčkejte na statistiky za rok,kolik lidí se již nebude moci vrátit do prac.procesu po kovidu v důsledku jeho následků.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Dobrý postřeh. Jakto, že se virulentnější a rychleji mutující chřipka nešíří, zatímco covid se šíří. Tak tedy co, nebo spíš kdo, mu pomáhá a jak to dělá?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

velmi správně. Další věcí je infekční nálož a její složení (portfolio vícenákazy). Patogenem může být prion (CJD), virus, bakterie, prvok, microsporidia...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Máme doma s mojí Labutí takovou hru.
Je-li zapnutá TV a někdo v ní položí otázku (např. "kdo za to může?" nebo "kdo spáchal tu vraždu?" atd.) zvolá jeden z nás (občas oba unisono) "Já ne!", případně důrazněji "Teda já fakt ne!" apod.
Trochu už blbneme, zdá se, ale kdo si hraje, nezlobí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale pak byste mohli zkoušet vymyslet, kdo to byl

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

My sázíme na zahradníka. Staromilci.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

kozel, čili cap-

Zatím bez slepic

Cap je vykastrovaný kozel.

Takovej kozlí vůl, co ani o kozy nemá zájem.

Zatím bez slepic

Leda hovno
Cap je po moravsku a slovensky KOZEL!

Zatím bez slepic

Vykastrovaný kozel je HŇUP

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sútra néti

Sútra néti používá k pročištění nosu bavlněnou šňůrku, která je namočená do včelího vosku. Tato šňůrka se pomalinku sune do jedné nosní dírky až její konec vytáhneme ústy ven. Každou rukou držíme jeden konec a několikrát pomalu taháme šňůrku tam a zpět. Tato metoda je důkladnější než výše popsaná džala néti, je ale složitější a měla by být nacvičována pouze pod odborným dozorem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

šňůrku polknout.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

vdechnout

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

A už vůbec ne ji používat střídavě na všechny tělesné otvory.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

A půjčovat si jí mezi sebou jenom v rodině.
A zásadně nepůjčovat mimo okres.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

... mohu použít "kartáček" na čištění zkumavek či "vytěrák" hlavní loveckých pušek ?!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Bronson_(prisoner)

Tenhle podivný pán je vězeň, co strávil život na samotce. Je silný a násilný.

Aby se úplně nezbláznil, tak se zabavil cvičením a dokonce si vymyslel svůj vlastní systém. Je to i na netu.

Kromě toho taky kreslil a psal.

Také dělal podobnou očistu, ale to si spouštěl do žaludku proužky látky a pak je zase vytahoval.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

... že člověk při kloktání "spouští" kloktanou tekutinu, co to nejhlouběji jde. Pak se prudce předkloní (pozor na zrcadlo!) a voda mu proteče vrchem - přes nos ven. Musí se to trochu trénovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

když mě bolelo v krku.
Sice to nijak zvlášť nepomáhalo (možná, když šlo o počínající zánět nosohltanu), ale zato jsem spolehlivě ztratil na půl dne chuť a cítil jen odpornou slanost toho roztoku. Babička patrně přeháněla dávkování ve stylu "čím víc soli, tím víc to léčí".
Tutově se to nedostalo k mandlím, takže když to byla angína, tak jsme stejně nakonec mazali k doktorce pro růžový antibiotikální syrup. Na ten vzpomínám rád, bo chutnal po malinách a byl sladký, což přebilo hořkost antibiotik.

Targu, když bych si to do nosa kápnul kapátkem, nechal protéci do krku a vyplivnul, tak to bude taky fungovat? Já to prostě nadechnout nedokážu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Odhaduji, že to rozhodně bude fungovat stejně. je přeci jedno, jestli roztok do nosu dostanete kapátkem nebo vsrknutím.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekl bych, že je přece jenom rozdíl mezi přeháňkou a záplavou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale o celý prostor až k hltanu. Ten nosní sprej neošetří.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Stejných účinků, jaké se dají dosáhnout se solí (NaCl), lze z větší rasancí dosáhnout se sodou. Soda spolehlivě likviduje i rakovinné buńky, na které narazí. Před testováním na Covid dát si inhalací nad sodou nebo proplach, pak test spolehlivě nic nezjistí. Neberte to jako návod pro různé cestovatele na Zanzibar a apod.!
Ředění podobné, na 200 ml vody, lžička kuchyňské sody. Soda a ocet jsou nedoceněné desinfenkční prostředky, i když se používají od nepaměti. Koneckonců mumifikace probíhala na bázi natronu(přírodní soda) a mumie jsou s námi dodnes.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když chodili za morových ran lékaři v těch podivných maskách se zobanem.

V něm býval někdy ocet.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Morov%C3%BD_doktor

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Její rozpustnost ve vodě je ovšem oproti kuchyňské soli minimální. Kromě toho chlorid sodný má tu vlastnost, že pomáhá "rozpouštět" bílkovinný hlen (někdy také nazývaný šlem, sliz, mukus) obsahující patogeny, čímž čistí povrch sliznic, proto ta Vincentka, třeba i u průjmu (řídký případ s hustým běháním).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Prodávají ji v lékárně, cena kolem 250 Kč, a jde to s ní skvěle. Přiložíte k jedné nosní dírce, hlavu dáte do správného úhlu (na netu jsou videa), druhou dírkou voda vyteče.
https://www.benu.cz/rhino-horn-konvicka-na-vyplach-nosu-modra-149748176…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Používám 0,5 petku, do uzávěru vlepena hadička od vzduchování akvaria (15-20 cm). Vsunout do dírky, zaklonit hlavu, neleknout se!

Zatím bez slepic

zasloužil několik drůbežáren.

Je z toho hezky vidět, jak s námi EU vyj..ává a jak sloužíme US firmám coby pokusná morčata. A ještě jim za to platíme.
To Berrnard nebude rád :o)))

Druhá superinformace je ohledně "zázračných léků na virus".
Klasický placeboefekt "pilulí pro chudé" - proti viru sice moc nepomohou, ale neškodí a zabírají na parazity. V tropech docela důležitá kombinace - pacoš dostane pilule, uklidní se, což nakopne imunitu, a jako bonus se zbaví životu nebezpečných "podnájemníků" (což jeho imunitu nakopne ještě víc).
Jen mě trochu zaráží ta poměrně vysoká cena (v přepočtu na Kč).
Co za hoaxy se ohledně "zázraků" šíří, hezky ilustruje článek z The Nature: https://www.nature.com/articles/d41586-020-02958-2
a z Researchgate (peruánská studie):
https://www.researchgate.net/publication/346144654_Real-world_effective…

Takýe dík za odkaz!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

podle příbalového letáku k přípravku pro koně přestane mít roupy a nebude střečkovatět. https://www.bioveta.cz/pripravky/veterinarni-pripravky/equiverm-peroral…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

,,Ale uznávám, že v naší současné situaci je i Astra lepší než nic…"

I Sputnik, bez papírů, je lepší než nic.

Jestli to Babiš doveze, má můj hlas.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Targusi, já od loňského léta používám mořskou vodu ve spreji, kterou na denní čištění nosu prodávají v lékárnách.

Ten roztok prý kromě čisto-čisté mořské vody obsahuje ještě nějaké blahodárné minerální látky.

Stojí to samozřejmě mnohem víc peněz, ale je to pohodlné a rychlé, nezachrstá se tak koupelna. Ten sprej má na konci takové tykadlo, které se strčí do dírky, zmáčkne se čudlík a dírka se uvnitř osprchuje mořskou vodou.

Musím zaklepat o nějaké dřevo, že jsem od toho loňského léta ještě neměla ani malou rýmičku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)