Jak se to hezky otočilo

Autor
Štítky

Krátký ivermektinový úvodník: 

Včera večer přišla zpráva, že je ivermectin uvolněný do distribuce všech lékáren a doktoři ho mohou předepisovat. Ano, to je ten lék, který Babiš dovezl pod rukou proti vůli doktorů a dovezl ho proto, že laická veřejnost (a Lubomír Volný) na to tlačili. Proč na to tlačili? Protože se od kamarádů na Slovensku i jinde ve světě dozvěděli, že kdo užíval ivermectin, ten neměl problémy. Ano, není to vědecká studie. Ale když vám kamarád Myškin ze slovenska řekne, že někdo z rodiny dostal covida, ostatní si dali piluli a nikdo další covida nedostal, tak to hraje roli. Když vám jiný kamarád řekne, že mu bylo covidově blbě, kašlal, měl vysoké horečky, blbě se mu dejchalo... pak si šlehl koňský ivermektin a v podstatě ihned se mu začalo dělat líp, tak to sice není vědecké, ale má to něco do sebe. Navíc se ten lék dává lidem v Africe už dlouhá léta a nikdo zatím nezná babičku, která by na ivermektin umřela... 

Takže... Kubek byl proti, lékařská komora byla proti,  hejtmani byli proti, doktoři v Motole byli proti, Blatný byl proti, Vlk mě zdeklasoval za to, že  se o ivermektinu vůbec zmiňuju, všichni mluvili o šarlatánství,  že nějací šajse čechen, co nevystudovali medicínu, jim nebudou kecat do léčby, protože tu máme blamblamaléky a remdesiviry.  Nějaké léky za korunové položky nebudou hyzdit bilanci má dáti - dal.

A nebýt Babiše, mohli jsme si stále dávat prasečí ivermektinové odčervovadlo. Babiš není doktor, ale minimálně někdo z jeho poradců čte blogy a "není mu úplně lhostejný názor veřejnosti". Ano, možná jen honí preference, ale to mají politici přímo v popisu práce, takže bych mu to neměl za zlé. Volný tomu také přispěl, takže po mé předchozí sžíravé kritice jeho ostentativnímu nenošení roušky mu v tomto dávám palec nahoru.  

Stejně tak nepochybuju o tom, že se na tento babišův nestandartní čin brzy zapomene, nikdo mu ho k dobrému nepřičte, ale až bude jednou soud, dají mu to sežrat. 

Čest všem doktorům, kteří ivermektin použili a hodili tím vidle do krásně zaběhaných penězovodů.  Ano, ivermektin zřejmě nezachrání všechny. Zřejmě to není žádný zázračný preparát. Ale něco do sebe má a zřejmě ne úplně málo, protože najednou s tím SÚKL nemá problém. Možná si tam páni úředníci spočítali, že už s tím nic neudělají, že ivermektin už mezi lidmi je a kdyby se nedej bože ukázalo, že funguje, tak by je rozzlobení pozůstalí mohli rozvěsit po pouličním osvětlení. 

 

A teď už dnešní článek: 

Je to už dobrých deset - patnáct let, co jsem zaregistroval svůj první případ fejsbůko mediálního lynče. Možná si vzpomenete  - šlo o jistého anglického sportovního komentátora, který komentoval vypjatý fotbalový zápas (dneska už si nepamatuju jaký). Průběh mače byl nervydrásající a pan komentátor v jednu chvíli zaměnil jméno jednoho hráče za druhého. Rychle se opravil a prohodil něco ve smyslu, že kluky od sebe nepoznal, protože jsou oba černí. 

Vzápětí došlo na obvinění z rasismu, komentátor se omlouval, že lízal podlahu, ale stejně mu to nebylo nic platné a přišel (rasista jeden) o práci. Tehdy se mi líbil komentář Vladimíra Stwory na Zvědavci, který k tomu napsal, že všechny totalitní režimy si samozřejmě hlídaly, jaké smýšlení mají jejich občané. Dávali si práci s propagandou, přísně trestaly, pokud se někdo odchyloval od oficiální věrouky, ale nikdy netrestaly přeřeknutí. Netrestaly hloupou chybu jednotlivce, jehož smýšlení nebylo vůbec závadné, jen to v té chvíli blbě vyznělo...

Tehdy jsem poprvé zaregistroval to, co popisují leckteří blogeři - takový Marian Kechlibar má o tomto tématu celou řadu článků, zabývá se tím i Petr Hampl - že relativně malá skupinka, která je schopná hlasitého elektronického a mediálního křiku, dokáže zastrašit zaměstnavatele, vlády, ochranné organizace a vlastně kohokoliv a jednotlivec nemá žádnou šanci se bránit.

O podobných případech by se dneska daly napsat celé knihy. Určitě by se na tom dala založit docela dobrá spisovatelská kariéra - stačí popsat ty největší a nejznámější případy a bude z toho dobře prodávaný titul, který majitele docela dobře uživí. Líbilo by se mi, kdyby se toho ujal právě Marian Kechlibar, protože je to chytrý chlap ovládající jazyky. Kromě toho mám doma všechny jeho knihy a chtěl bych další....

 

Jeden z posledních případů byl teď v týdnu - jakýsi moderátor, který se nelichotivě vyjádřil o Meghan - té megeře prince Harryho, která si v šatičkách za sto tisíc korun a ověšená šperky za miliony stěžovala, jaký zažívala u královny Alžběty rasismus. Jak se jí těžce žije v milionářském budoáru. Moderátor měl o onom rasismu poněkud pochybnosti a už byl odejít... 

To stejné ale dneska mají úplně všichni novináři, komentátoři i moderátoři ve všech těch veřejnoprávních a svobodných médiích, za které je nutno se bít. Stačí jedno přeřeknutí. Stačí pět let starý status na fejsbůku, který člověk udělal a dávno na něj zapomněl, protože to tehdy ještě nebyl ani rasismus ani obtěžování, někdo ho vyhrabe a vždy věrný moderátor vyznávající věčné a nezpochybnitelné hodnoty líbodémo je hladce popraven. 

A všimněte si druhé věci - jak to už z principu nefunguje u těch zlých a totalitních populistů.  Už celá léta tu máme osobnosti a postavy, které si ze špatné pověsti nic nedělají, ba naopak ji berou jako reklamu. Také jsou vystavováni mediálnímu lynči, ale už to na ně nezabírá. Z prestižních veřejnoprávních pozic už byli vyhozeni a nějaká mediální štvanice se jich vlastně přestala týkat. Naopak - lacino získávají body u té populistické části společnosti, protože koho zatracuje Česká televize, toho je nutné si poslechnout, i kdyby to byl stokrát debil. 

Když si to vezmu, vlastně se to všem těm strážcům jediné pravdy dávno podařilo. Už dosáhli ideologické čistoty u svých stoupenců. Jenže co teď že? Konstatovat, že dosáhli cíle a nejsou už zapotřebí, to se jim nechce a tak střeží dál. Ale už nemají žádného opravdového nepřítele. Koho mohli, toho už dávno vyštvali.  V české televizi už dávno nezůstala žádná škodná. Maximálně ta navolená do Rady. Ale mezi novináři, moderátory, politology a komentátory, to je jeden prověřený kandidát vedle druhého. Všichni mluví jako přes kopírák, všichni mají ty správné účty na sociálních sítích. Kdyby jim někdo ty jejich statusy zpřeházel, nikdo by to nepoznal.  

A přesto jim to není nic platné. Každou chvíli tu máme případy mediálně zlynčovaných lidí, kteří dlouhodobě ochotně sloužili. Kteří nikdy nepochybovali o tom, že Havel je bůh, že EU je nejlepší, že NATO je naše bezpečnost a že Putin  a Čína jsou fůůůj.  Tedy... nikdy neměli problém s tím, že Čína je fůj, ale Saúdská arábie není. Nikdy si nedělali hlavu s otázkami, kdo to vlastně řeže hlavy v západní Evropě a proč mladí lidé najíždějí auty do davů. Byli vždycky správně semknutí, vždycky volili ty správné strany, lajkovali ty správné statusy, dělali to tak dlouhá léta a pak udělali jednu chybičku. Jednou se jim nepovedlo se vyjádřit a bylo to. Největší paranoia každého režimu je mezi těmi nejvěrnějšími. 

Mají tam ti nejlepší a nejliberálnější demokraté jedinou jistotu - jednou budou waporizováni.  Každá další generace je ještě tvrdší a nastoluje ještě šílenější agendu, aby se prosadila. Dnešní věrní lokajové budou brzy vláčeni blátem. 

 

Naopak podívejte, jak to máme tady na Kydech: 

Klidně jsem napsal, že Lubomír Volný a Marián Bojko na mě působí jako registrovaní partneři. Klidně jsem udělal narážku, že působí jak dva buzeranti. Nestalo se nic. Pár nesouhlasných komentářů, pár odkazů, že je to jinak, než si myslím, ale jinak žádný řev, že jsem zradil ideály chřipečkářské revoluce, nebo že jsem zradil věc tohoto národa. Nikdo nepožadoval moje zablokování.

Pro Zemana jsem vymyslel termín "Starý Ještěr z Hradu". Opět - žádný Ovčáček mi nevolal, že si to nemohu dovolit, protože jde o prezidenta. Žádná ztráta čtenářstva, žádné žalování. 

Nepíšu jen o tom, že Babiš je dobrej, také píšu o tom, že dobrej není. Od začátku jsem si dovolil tvrdit, že má vedle špatných vlastností i nějaké dobré a naopak. Na Kydech vedle sebe existuje Laco, který Babiše hodně uznává, ale třeba i Alef, který pro něj moc pochopení nemá. Opět... žádný problém, že jsou tu oba, žádný požadavek, abych jednoho zlikvidoval. 

Klidně jsem si mohl dovolit psát o tom, že covid existuje, že je nebezpečný a klidně jsem si mohl dovolit to publikovat. Žádný odliv čtenářů nebo požadavek na likvidaci Kydů jsem nezaznamenal. Jen mi pár lidí napsalo, že jsem debil, protože tomu nerozumím. Někteří dokonce napsali vlastní pohledy na věc, které jsem pustil na sklo.

Často se tu na Kydech strhne bouřka nad něčím, co jsem nedomyslel. Jistě máte ještě v paměti, kdy jsem se nevybíravě pustil do Hany Lipovské a vyznělo to, jako bych zesměšňoval všechny ženy. Opět - vyslechl jsem si pár ostrých slov, ale jinak se nestalo nic. Vyříkali jsme si to a tím to skončilo.  Žádný požadavek na rozpuštění tohoto blogu. 

Ano, Kydy nejsou počteníčko pro líbodémo. Správný volič Pirátů nebo TOPky, či českobratrský evangelík by si o Kydy kolo neopřel. Ale... já si mohu dovolit říct, že je Babiš debil a mohu si dovolit říct, že je špičkový manažer. Mohu si dovolit říct, že Trump je vyřízený i mezi trumpovými příznivci. Mohl jsem si dovolit pochybovat o motivech Lipovské i mezi odpůrci České televize. Mohl jsem v diskusi mnohokrát označit Vlastimila jako někoho, kdo je vinen rozšířením covidu více než ostatní a jemu stačilo, že se mohl bránit sám.  Mohl jsem se posmívat konspirátorům o Kalergiho plánech i Iluminátském spiknutí i když mám spoustu čtenářů, kteří to berou vážně. 

Můžeme se tu ještě pořád cítit jako lidi, co snesou nějakou tu ránu a když se jim něco nelíbí, prostě se o tom pohádají. Dokonce i Chlor je tu jako doma i když už byl párkrát proplesknut... Tohle tu máme. 

 

Vážení moderátoři České televize, vážení pracovníci v neziskovkách u Šimona Pánka. Vážení příznivci Mináře a Milionu chvilek. Vážení voliči TOPky  a Pirátů. Jste na tom hůř než my. U nás nikdo nebdí nad naší ideologickou čistotou. Nikdo nesleduje, zda máme ty správné názory. Můžeme dostat po hubě za blbé kecy. Můžeme někoho urazit a zodpovídat se z toho. Můžeme být sami uraženi...  Ale bez fatálních následků. My můžeme říkat nejenom že Havel byl ožrala,  ale i že Trump je debil. Můžeme hlásat nejenom to, že islamisti postupně likvidují západní kulturu, ale i to, že Babiš je blbec, co to nemá pod kontrolou. Můžeme hlásat nejenom to, že EU je byrokratický moloch bez jakékoliv zpětné vazby, ale můžeme i o Zemanovi říkat, že je senilní. Můžeme se nejenom vysmát Meghan, že je megera bez kouska studu, ale můžeme i říct, že Volný je kretén.  Můžeme říkat nejenom to, že Drahoš a Fišer jsou ideově ukotvení ojrosvazáci, ale můžeme klidně a bez nebezpečí říct, že Putin pro nás není žádná výhra. Můžeme mít pochybnosti nejen o Fajzru, ale i o Sputniku. a tohle všechno tu máme. Dokonce si můžeme dovolit jednoho škebloňského elfíka. 

A víte co? My dokonce můžeme i říct, že Havel byl dobrej. Můžeme dokonce i říct, že EU má své výhody, že Česká televize není jen Václavka Moravcová, ale i ruské a nezávislé americké filmy. Můžeme dokonce v klidu říct, že Bartoš bude příští premiér aniž by nám někdo z našich kamarádů  cupoval životy na kusy a obviňoval nás ze zrady.  Můžeme si volit koho chceme a můžeme nevolit koho nechceme a nikdo nás kvůli tomu nekontroluje, jestli správně a dostatečně nenávidíme. Naše životy nestojí na správných statusech na fejsbůku, nestojí na tom, jestli jsme někdy dali lajk nějakému rasistickému nebo sexistickému vtipu,  nestojí na našich souhlasech s čímkoliv. Usínáme klidně a můžeme si (ó hrůzo) dovolit své názory měnit. 

A nikdy jsme ani náznakem nepřišli s tím, že bychom vám líbodémo borcům měli zakázat jít k volbám. 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (150 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se Vidláku zeptám, jestli Master sleduje Kydy pomocí Google Analytics a pokud ano, tak jak to vypadá s průměrnou unikátní návštěvností. V diskuzi tu totiž píše pořád dokola asi 10 lidí, což obraz o návštěvnosti zkresluje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Tady je bezva čtení i diskuse. Jsem tu nový, ale pomůžu!

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by vlacer (neověřeno)

Trvalý odkaz

A platí to stále. Velký dík Vidlákovi i všem diskutujícím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ivermectin naozaj funguje, hoci v niektorych pripadoch treba aj dalsie lieky ale vacsinou zabera celkom dobre

Zatím bez slepic

viagra doses pfizer <a href=" https://viagracnd.com/# ">how long for viagra to kick in</a> - viagra and nitrates
https://viagracnd.com/# genaric viagra online
various kinds of viagra <a href=https://viagracnd.com/#>viagra professional o superactive CialisCND20Mg</a> viagra cialis levitra sample pack

Zatím bez slepic

ed drugs online from canada <a href=" http://prescriptiondrugson.com/# ">prescription drugs online without</a> - best ed pills

Zatím bez slepic

where can i buy zithromax medicine <a href=" https://zithromaxizi.com/# ">zithromax</a> - how to get zithromax over the counter

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

twl ... Master sleduje Kydy pomocí Google Analytics ... pokud opravdu ano, tak potěš koště

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

A vy to víte?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

co má anální otvor a myslí si, že tím pádem i nárok na moudra.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak můj komentář k článku je lehce ovíněn, to víte, pátek, lockdown, co byste čekali. Tak doufám, že vám to nebude vadit.
K vlastnímu článku - děkuji Vidlákovi za termín "starý Ještěř z Hradu". Je krásný, něžný, antidehonestující, přijal jsem ho za svůj.
Jinak je článek o cenzuře a cancel culture. U nás je to zatím ještě jen lehké neslyšitelné echo. Ale v našem vzoru, zemi, kde dnes znamená naše zítra, jede tahle "kultůra" na plný pecky, vymazává se existence od autorů dětských knížek po bývalé prezidenty. Jednou to přijde i k nám, najednou zjistíme, že žádný Ještěr na hradě nikdy nebyl, byla tam jen Hácha, pak skvělý Havel a pak nějaký Bartoš. Tak to bude i na Wikině.
A Kydy? Nikdy nic takového nebylo, nelžete, to je fejnůs, nic takového nikdy nebylo, stejně jako svoboda slova.
To je naše budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

že máte velkou pravdu. Oni ty zkušební balonky občas vypustí. Je to aspoň 10 let, co jsem od nějakého uvědomělého letišťoida četl zcela vážně míněné prohlášení, že Havlův projev z 29.12.1989 (nenechte se zastrašit, žádná nezaměstnanost nebude, jen dovedu zemi ke svobodným volbám a končím) je "urban legend". Ostatně, co ČT09 neřekla, to se nestalo, platí už nyní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde mel Havel projev 29.12.?

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

Vite, meli byste se s ostatnimi Josephy konecne dohodnout, kdy Havel casto citovanou vetu “Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte." - jen to melo byt 25.12. (smula, z letenske plane existuje zaznam, ktery to vyvraci), podruhe 26.12. (kdy tam havel projev nemel vubec), ted jste vylosoval datum 29.12., kdy Havel v parlamentu pri volbe jen precetl slib a projev nemel atd. Jako perlicku lze uvest jina popularni Havlova citace "Také vám slibuji na svou čest, že pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.", coz je roztomile pouzitim 'CSFR' v dobe, kdy tento nazev neexistoval.

Ano, tady jste na spravne adrese - zde pro pravdu plati cancel culture.

Průměrný počet slepic: 1.6 (25 hlasů)

Jenže my si to i pamatujeme.

Víš jak Scallope. Je to jako by ti někdo zkoušel namluvit, že ta soulož, při který jsi přišel o panictví, se nikdy nestala.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

To Goebbels take :-) Takze kde ten projev Havel pronesl?

Průměrný počet slepic: 1.4 (17 hlasů)

Který den jsi se poprvé masturboval?

Vidíš. Nikdy se to nestalo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Tohle je esence vidláctví vyjádřená jedinou odpovědí.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

Pořád je tu možnost, že vaši trolí farmu vede Kubík Jandů nebo pirátka Krausová, tak dávám příklady z jejich světa.

Včera jste tu připomínal pornoherečky a nositelky ceny Václava Havla Pussy Riots.

Slečny pořádající skupinové soulože na veřejnosti, přičemž alespoň jedna v pokročilém stupni těhotenství a viditelně na drogách, vás nešokují a dnes se tu halíte do morálky, že se mluví o masturbaci.

Copak se od včerejška událo, že jste najednou tak citlivý. 😂

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Čmoude, on si nepamatuje kdy začal masturbovat, ale dá se dovodit, že masturbovat přestal a po té přišly poluce. Ty se staly součástí Vidlákových kydů.
Takže teď to máme dva v jednom. Vidlákovy kydy a Scallopovy poluce

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

všichni umřem. Pak teprv budeš moci beztrestně srát na pysku, že Hradní Opilec a Kurevník nikdy nic nežvanil o strašení nezaměstnaností. Do té doby budeš za lháře a pomahače zlodějů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

To Ovar asi je, ale to druhé od k?
Chtěl bych vidět nějakou ženu, která by se s ním v posledních letech dobrovolně, bez psychických následků, spustila/ kromě jeho manželky/ a některých zdejších čtenářek.

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

On tam je kvůli výkonům svého mozku.

Jinak by byl presidentem nejspíš Topolánek italským tiskem zvaný "topolina".

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce. // V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci jaké má dnes. Pro mě není rozhodující s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku a proto má naději, že i člověk poslouží jí. // Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národnostních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují. // Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jednat… Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli to bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam zdvihne cena cigaret nebo něčeho jiného, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme. // Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

není.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

ale je to v tom z prosince 89, Mimo to ještě žijí ti, kteří tento projev slyšeli na vlastní uši (včetně mě) a tomu, že jde o hoax můžou věřit jen ti, kterým tehdy nebylo ještě ani náct a díky třicetiletému popírání.
Tento z ledna 90 je jen na doplnění, protože je v něm také několik tvrzení, která svědčí buď o neskonalé naivitě pana Havla nebo o tom, že předpokládal, že naivní jsme my. Kdybych nevěděla, že mluví o situaci před rokem 89 myslela bych si, že mluví o té současné.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Vas odkaz je na novorocni projev 1990, Vas psany text je standardni fake vyrobeny lhari. Nebo jste schopne odpoved na jednoduchy dotaz - kdy veta "komuniste vas budou strasit nezamestnanosti" z ust Vaclava Havla zaznela. Vidlacti lhari tohle datum stridaji, Vy jste proste placla, ze nekdy v prosinci.

Tahle diskuze je moc uzitecna - ukazuje, jak blizko je hodny pan vidlak s prasatky a bramborami propojeny se svetem krivaren a lzi. Pocitam, ze na sympoziu u grilovaneho prasatka budete jeden druhemu potvrzovat, ze tohle havel skutecne rekl, protoze si to preci pamatujete a tan scallop je se svymi fakty zcela mimo. A jako zakusek se pridem domluvite kolektivni presvedceni, ze podzimni volby budou podvod, pokud se vam vysledek nebude libit.

Je to jako s nastupem antisemitismu na zacatku minuleho stoleti - neslo vubec o fakta, pravdu nebo realitu, ale o kolektivne sdielny pocit, ze zidi za vsechno tak nejak muzou.

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

Muj predchoci prispevek byl urcen pani Anne, ktera moc dobre vedela, ze v odkazovanem novorocnim projevu neni nic z toho, co sem prekopirovala ze Zvedavce. Je to tedy dolozena lharka.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Havel ten projev říkat tehdy musel, protože tím předcházel všem námitkám komunistů, které by mohli mít.

Je to jako když starej kurevník Arnold Schwarzenegger kandidoval na guvernéra Californie, tak taky říkal: "Budou vám říkat, že jsem měl spoustu milenek". - To je prostě taková PR finta.

Až vy budete kandidovat na nějakou politickou funkci, tak taky budete říkat v projevu: "Budou vám říkat, že jsem internetový troll a že jsem pracoval pod homosexuálním masturbantem Jandou, ale není to pravda, já jsem jen dělal elfa a Jakub nikdy nebyl můj šéf, jen kolega a přítel a slibuji, že to myslím upřímně."

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Pani Anna zde nakopirovala projev, ktery dolozila odkazem na video, kde Havel rika neco jineho.

Ovsem argument guvernerem Kalifornie je proste pastva pro vidlakova prasatka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)

Jistě, paní Anno, stačí to internetu stokrát zopakovat, a na goebbelsovych kydech se to stane pravdou.

Zatím jste se nedomluvili ani na tom, kde a kdy projev zazněl. Až si dáte poradu, na které budete ladit legendu, tak doporučuji vylosovat den, který si všichni lehce zapamatují - ať to nikdo nezvorá.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Havel to stejně řekl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)