Předvýbušné střípky

Autor
Štítky

Tak nám jede třetí týden totálního lockdownu provedeného českým způsobem. Proto to není ani lockdown, ani totální a bohužel, ani třetí týden...  Myslím, že přišel čas ona tvrdá opatření prokydat a pokusit se v tom nají nějaké poučení pro příště. 

A začal bych jedním příkladem ze své praxe skladování obilí. 

Na silech se používá vzduchotechnika. Při přesunu obilí vzniká poměrně velké množství prachu, přičemž ten prach je v podstatě mouka a mouka jak známo při správné koncentraci se vzduchem vybuchuje ještě lépe a radostněji než uhlí. Proto se musejí všechny dopravníky odsávat, prach se pak odlučuje, shraňuje a prodává. Ano, z obilí se zužitkuje i obilný prach. 

Všechna vzduchotechnika má samozřejmě svojí omezenou životnost. Obilí i prach jsou značně abrazivní a postupně probijí i pevnou ocel bezešvých trubek. Ventilátory i potrubí - všechno po pár letech odejde a musí být vyměněno.  Každý rok měním nějakou stovku metrů potrubí a několik ventilátorů. Už dávno jsem se naučil, jak vypadá takový konec životnosti potrubí. Nejprve s objeví první dírka, kterou se začíná vyfukovat obilný prach do okolí.  Obsluha to poměrně brzo zjistí, do dírky foukne montážní pěnu a všechno je v pořádku. Postupně se objevují další dírky, které obsluha pravidelně ucpává a nakonec se dírky objevují téměř každý den. V té době mám už zpravidla objednané nové trubky a jen čekáme, kdy přijdou, aby se dala provést výměna. Mezitím ale silo dále jede a už se nám stalo, že na jedné straně potrubí jsme dírku zadělali a na druhé straně se objevila. Než jsme zadělali tu další, objevila se jiná a nakonec ať jsme dělali, co jsme dělali, pořád někde bylo místo, kudy se vířil prach a dělal nám nebezpečnou atmosféru čekající na nějakou jiskru. V té chvíli se nedalo nic dělat, prostě jsme práci s obilím museli zastavit a počkat na výměnu. 

Kdybychom pokračovali, nejspíš by se nestalo nic, ale nebezpečí nějaké jiskry prostě reálně existovalo a my si nemohli dovolit ho ignorovat. 

Mám pocit, že s koronavirem jsme v podobné situaci. 

Situace začíná být výbušná a já fakt nejsem chřipečkář a fakt si myslím, že nákažlivost nejvíc ovlivňují sociální kontakty.  Ale... už to trvá dlouho a žádné opatření nevydrží. Je to jako s tou trubkou. První díra se zalepí a dlouho se nic neděje, ale jak čas plyne, díry jsou stále častější a v jednu chvíli je jich už tolik, že přes všechnu snahu máme zaděláno na průser. 

Všimněte si prosím, že na začátku tohoto lockdownu před třemi týdny došlo takřka okamžitě k poklesu počtu nakažených. V ulicích byli policajti, objevily se kontroly na silnicích a na chvíli to asi zabralo. Policajti mě při pracovních cestách stavěli takřka pořád. Minulý týden už zlaxněli. Už začali mít svá pevná stanoviště se zázemím nějaké té benzínky, kontroly byly stále řidší a teď... teď už je vidím častěji v hloučku probírat nejnovější drby, než že by kontrolovali. A to pozor - mluvíme o uniformovaných mužích v systému, který z principu musí umět pracovat s morálkou mužstva. Ani tady už to nefunguje, jak to má potom fungovat u demoralizované veřejnosti, kde někteří už víc jak půl roku dodržují opatření a druzí na to ostentativně kašlou, takže nakonec každé opatření zabere na týden - vyhlásí se něco nového, ale vliv už to má jen na morálku. Člověk opět na chvíli uvěří, že brzy už bude líp...  prvek očekávání následuje prvek zklamání. 

Myslím, že na současné situaci je to zřetelně vidět. První týden se to celkem dodržovalo, druhý týden už méně a teď už to vypadá zase jako před omezením pohybu. Všichni už zase zapluli do běžného života, který obsahuje návštěvy, domácí popíjení a sociální kontakty. Nelze jinak. I ti největší alarmisté toho mají plné zuby, 

Na druhou stranu pak vidíte, že mediálně pokryté jsou vlastně jen ty případy, které epidemiologicky nemají skoro žádnou váhu. Policie zaklekne na člověka bez roušky kolem kterého široko daleko nikdo není. Pak se perou před dětmi, řeší se to až na ministerstvu a z té celé symboliky epidemie a symboliky poslušnosti a neposlušnosti úplně vypadne to důležité - že osamělý člověk v prázdné ulici nikoho fakt nenakazí i když nemá roušku. 

Blatný zároveň přichází o poslední zbytky kreditu tím, že nechce mít výjimky a tak požaduje, aby se rouška nosila i tam, kde je zcela bezvýznamná. A pak si poslechnete jeho projev při nástupu do funkce, kdy halasně říkal, že od něj neuslyšíme slovo "přitvrdit". Jak jsme se mohli mít, kdyby v listopadu nerozvolňoval? Možná tohle všechno nemuselo nastat. Jako by Blatnému chodil každý měsíc tučný šek od Bartoše, aby hlavně vydržel ještě chvíli dělat kraviny. 

Sakra, já vím že existuje i nějaká symbolika, že není všechno jen striktně technická záležitost. Ale pamatujete loni zjara, kdy lidi šli na procházku a roušku si nasazovali, když se měli s někým potkat? Pak ji zase sundali. To bylo podstatně snesitelnější než striktní nařízení o tom, že venku budeme nosit respirátor i když není nikdo kolem. Proč? Protože Blatný nechce výjimky... Proč je nechce? Protože se mu to dávno vymklo z ruky, myslel si, jak levou zadní bude lepší než Prymula a teď už je stejně tragický jako Adam Vojtěch. Ne, je horší. 

A rovnou říkám, že jestli má policie za povinnost zaklekávat na ty, kteří venku nemají roušku a s nikým se neobjímají, tak zcela určitě nemají čas zjišťovat, jak se chlastá po garážích. Což je epidemiologicky asi jen tisíckrát významnější. 

Stále častěji jsem také svědkem konfliktů. Není to tak dávno, co lidi před obchodem natáhli roušku nebo respirátor a šli nakoupit. Fungovalo to, nákazy z obchodů byly bezvýznamné. Teď skoro denně sleduju nějaký konflikt mezi ochrankou a nějakým antirouškařem. Samozřejmě je to takový konflikt přesně počesku. Důchodce z ochranky se rozčiluje, proč chlap nemá pořádně nasazený respirátor a nosí ho pod nosem. Chlap na něj řve, že se nebude omezovat... že není žádná ovce. Ale samozřejmě respirátorek má, co kdyby se objevila policie. To je nejlepší protest a odpor přerušit a pokračovat v něm až uniformovaní muži zase zmizí. Na důchodce z ochranky, to si ještě troufne. Na policajta už ne.  V tomto ohledu mám větší respekt k Volnému a Klausovi, kteří alespoň nechytračí a když už dělají odboj, tak alespoň naplno a se všemi důsledky. (Především s důsledky na preference Pirátů) 

Zkrátka a dobře, opatření vydržela týden docela obstojně, pak druhý týden už jen ležérně a teď už zbyl jen vztek, že to stejně nemělo žádný význam, že další pokles nákaz se v podstatě nekoná a pravdu má i velekněz svědků covidových Prymula, když říká, že lockdowny už stejně nezaberou, protože není morálka na jejich dodržování. 

Mám z toho všeho pocit, že se nám tu právě krásně míchá výbušné prostředí. V trubce se dělají díry rychleji, než je vláda dokáže zadělávat. Ne, nemusí se stát vůbec nic, ale třaskavá směs tu už je. Pokud ji nikdo neodpálí, bude všechno v pořádku. Ale jsme v situaci, kdy ta výbušnost už nejde odstranit žádným opatřením.  Už tu prostě je a teď jde jen o to, zda a jak to bude zapáleno. 

Už si dovedu reálně představit situaci, že v nějakém pražském hytlermarketu uvidí lidi nějaký koflikt mezi nějakým blbem z ochranky a nějakým blbem bez respirátoru, někdo tam pronese nějakou nečekaně upřímnou řeč a ... všichni si sundají respirátory. Ochranka tři lidi odvede, pak jim dojde prostor. Pak přijede policie, odvede dalších deset lidi, pak jim dojdou cely a bude u toho nějaký vhodný reportér a druhý den si lidi sundají roušky všude. A co vláda udělá? Nic. Jak se to stane masovou záležitostí, neudělají ani ň. 

Samozřejmě to pak bude mít další důsledky - asi se naštvou doktoři a sestřičky... ale já tu nemluvím o rebélii která něco vyřeší a stane se lokomotivou dějin. Mluvím o výbuchu a ten prostě nadělá škody i tam, kde byste je nečekali.

Pokud mě čte někdo na vládě, zkuste Andrejkovi nějak opatrně říci, že to musí začít dělat jinak. Že současná strategie selhává stále více. Že nejspíš nebude moci příští týden mluvit o pozvolném uvolnění, ale naopak, že to takhle bude pokračovat dál. Je nejvyšší čas obětovat Blatného.  A je nejvyšší čas přistoupit k proticovidové strategii odjinud. Je stále zřejmější, že vláda sice dovede opatření vyhlašovat, ale nedovede si jejich plnění vynutit. Policajty už využili všechny a k ničemu to nebylo. I ten zavírač Prymula už říká, že další zavírání nemá smysl a nikam nepovede. Jako všechny cesty vedou do Říma, tak všechny snahy někdy vedou do prdele. To neříkám jako nějakou andrejkovu obžalobu a vinu zároveň. Jen konstatuji, že strategie omezení a zákazů se definitivně vyčerpala. Už není co zavírat. Covidu to stejně nezabrání.

Ano mohli bychom zavírat zemi počínsku, ale na to nemáme ani disciplinované obyvatelstvo, ani dost velké branné síly. Zato máme nadkritické množství rejpalů a s nimi nadkritické množství pacientů. Vláda by si toho měla být vědoma a jít na to úplně jinak. 

Kdybych byl na Adrejkově místě já, vrátil bych se k rouškám v obchodech a MHD a místo testování bych zavedl měření teploty. A to i při vstupu do autobusu nebo metra a všude do práce. A kdo má zvýšenou teplotu, okamžitě poslat domů. A nic víc. Jednak by to nebylo tak obtěžující. Měření teploty nedusí. Teploměry už Čína vyrábí ve velkém, nebyl by problém je rychle koupit a dovézt. Nebudou o nic dražší než ty miliony testů co se dají oblbnout trochou coca-coly. A vychytávalo by to možná víc nakažených než celé testování. 

A otevřel bych všechny obchody za dodržení počtu lidí na plochu...   

Někdy už začínám mít dojem, že lidi opatření nedodržují vysloveně proto, že je to sere. Ne že by nemohli, nebo že by nevěřili v covid. Prostě jen proto, že jim to říká vláda a že to trvá dlouho. To nám tu dělá to výbušné prostředí. A pokud k výbuchu dojde, budou škody ještě mnohem větší.  Je zapotřebí to dělat jinak. Nejde ani o to, jestli to bude lepší. Je třeba za každou cenu odvrátit výbušnou situaci. Na jaře se z nasazené roušky stal symbol odpovědnosti. Vláda riskuje, že sundání a nenošení roušky se stane podobným symbolem. Je zapotřebí vypnout ventilátor. Já vím, že to neřeší situaci, ale pokud nám to tu vybouchne, bude to ještě násobně horší. 

Když za války vojáci ztráceli morálku, bylo možné největší rebely pověsit nebo postřílet. Ale těm milionům dalších se musely dát nějaké úlevy. Situace u nás je zralá právě na něco takového.  Je třeba udělat změny. Začal bych odvoláním Blatného. Jeho způsob boje s pandemií se vyčerpal. Je třeba jít na to jinak. Možná ne lépe, možná dokonce i hůře. Ale je zapotřebí trochu povzbudit morálku. Pokud dojde na nějaký spontánní odpor proti vládě, budou škody mnohem větší. A já už si teď dovedu takový spontánní odpor představit v praxi. Přibližujeme se mu. 

V mém okolí se respirátoru už neřekne jinak než repizdátor. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (96 hlasů)

Komentáře

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

pošlete ho někam
máte právo napsat co chcete
a dle svého

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Jakékoli rozvolnění by byl těžký průser. Musíme vydržet co nejdéle a tvrdě vyžadovat dodržování. To omezení pohybu mezi okresy mělo přijít dřív. Všechno mělo přijít dřív. Už jsem to psal do nějaké diskuze - chytáme krávu za ocas. Opatření přicházejí pozdě a jejich účinnost je tím pádem omezená. Nechali jsme to (vláda) příliš rozhořet a teď se to těžko hasí. Lidi to nevydrží dlouho. Ochabují v dodržování a rozhořívají se nová ohniska. ČR je tak promořená, že je semeništěm nových mutací.
Snad nás zachrání očkování. Doufejme, že aspoň s tou vakcinací to naši politici neproserou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

už teď lidi prskaj hodně hlasitě a čím dál vše ochcávaj
ti, co už kovida měli, na to kašlou zcela logicky

nejvíc je opratrná ta generace, co je právě očkovaná. A těšej se, že jen co dostanou včeličku (už vědí kdy), a bude hezky, že pojedou na výlety a bude normálně.

Protože bude. Oni tvoří gró hráze.

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Neměj strachu, nesu hrachu
Nemáš-li lepší potřeby
tak si klidně zpívej hej rup
Nebo pec nám spadla
páč děda nemá kladivo

Průměrný počet slepic: 3.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

No já teda nevím jak u Vás Vidláku na vsi, ale já bych to zas tak hrozně neviděl. Jasně, lidé držkuji (někteří), ale většina jich nařízení dodržuje.
Holt, blbec (chcete-li rádoby hrdina za svobodu všech) se najde všude. Ono taky dost záleží na tom, jak se k takovému zakleknutí na drzého floutka následně postaví inspekce, či jiný kontrolní orgán. Ono to že si dotyčný hraje na hrdinu způsobem, že si policajt přijde jako blbec a asi po sté výzvě ho prostě spacifikuje ručně je jedna věc. Ale pokud by to mělo dopadnout tak, že se tyhle případy vyřeší šmahem, tak že to odnesou právě ti pochůzkáři, tak pak to opravdu dopadne tak, že se ten policajt bude příště raději dívat jinam. Jenom nevím co se stane až se bude dívat jinam a ono už půjde o něco víc než jenom o roušku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

respirátory na ulici každej druhej .... taky jsou povětšinou zbytečný, chce je jen Blatný, Hamáček a ti jeho policajti, co papaj hormóni

respirátor v kanclu ? haha, ještě jsem ho neviděl

mazivo na ruce ? 1/10 ? to je moc. A taky proč, když vycházej studie, že tudy cesta nevede,

Cesty mezi okresama ? No je dost důvodů k pozvání, žejo ... Jasně, s rodinou hůř, ale kam potřebuju se dostanu.

Co se dodržuje ? Zavřený krámy a hospody (krom černejch a sklepů). A dusítka v mhd a krámech. Povětšinou. A to dusítko se dá nasadit blbě, nebo upravit...

Průměrný počet slepic: 3.1 (32 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také běžně nakažení lidé si zvou návštěvy či chodí na návštěvy. Chápu, že vědomé neroznášení infekce, když jsem nemocný je něco, co je zbytečné opatření. Lidská hovada, a to se omlouvám dobytku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve jménu kapitalismu a viru
hospodařím na sekyru
zatínám ji do futer
vyřeší to komputer.
Každý sedí v houmofisu
tataráku plnou mísu
hubu od ucha k uchu,
myslí, že je v suchu.
Ale bude platit dluhy
co nasekal někdo druhý
a nakonec ožratý
bude volit piráty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Nemít chleba, nemít práci,
živořit jak darebáci,
to přec nikam nevede.
Sám si nikdo neví rady,
dejme hlavy dohromady,
snad se nám to povedeHej rup, peklo nebude ráj se vrací
Hej rup, s námi kdo bude najde práci,
Hej rup, Hej rup, jsme mladý chcemi žít
Hej rup, všichni za jeden táhnem provaz,
Hej rup, pro nás to platí jako pro vás
Hej rup, Hej rup, že chceme všichni žít.Hej rup, kdo má sílu,
Hej rup, ruce k dílu,
Hej rup, Hej rup, jsme mladý chceme žít.
Hej rup, chceme práci,
Hej rup, hejrupáci,
Hej rup, Hej rup, chceme žít

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Vrací se mi myšlenka, kterou jsem tu už kdysi zmínil.
Mám takové tušení, že za oponou koronaviru se musí dít věci. Ne, že se jen kšeftuje s rouškami či vakcínami, to jsou podle mě celkem prkotiny. Nějak ale tuším/obávám se, že se za tou oponou připravují procesy a děje daleko významnější.
Jsem už starý dědek mimo reálný život a nemám už šanci ani náznakem zjistit, co by to přesně mělo být. Leč to tušení mě provokuje.

P.S.: Jestli je celý covid k něčemu dobrý, tak k tomu, že je báječný noční klid na ulicích našeho statutárního městyse. Všechna ta opatření samozřejmě obtěžují, ale myslím, že je třeba zachovat klid a trpělivost. V hlavě to mám celkem srovnané co a jak, ale rozepisovat se mi to nechce.

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na pozadí se chystá revoluce, proti které je 2. světová válka nebo sametová revoluce jen čajíček. Ale lidé si nevšímají, řeší pívečko, vínečko. Ani Vidlák nenastoluje témata, která by objasnila to skutečně důležité, co se děje.

Pro Českou republiku se připravuje převzetí státu neomarxisty, a to ve velice tvrdém a nesmlouvavém podání. Ve výsledku by to byl takový Protektorát nebo 50. léta - namixujete a z obou vezmete to horší - a to bude výsledek za několik málo roků.

V České republice se připravuje privatizace zdravotnictví, a následně poněkud větší platby každého občana za každý zdravotní úkon. Kdysi se o to pokusil Chrenek, ale zůstalo to tak na desetině cesty, i když ten výsledek dost zhoršil mnoho věcí ve zdravotnictví.

Připravuje se rozsáhlejší migrace a podpora islámu. Ostatně za posledních 7 dní máte politické monstrprocesy za kritiku islámu. Začínají 50. léta, Milada Horáková, nehodní co nedostanou práci za politické názory, politické knížky a kádrové profily o vás vede policie již mnoho let mimochodem. (Policejní databáze Očista: https://paragraphos.pecina.cz/?view=article&id=2241)

Po finanční stránce jsou plány ještě hrůzostrasnější, a pro nedostatek prostoru je nebudu popisovat.

Neomarxisté chystají většinu v letošních volbách, dále chtějí obsadit post českého premiéra (chudí duchem, pro práskají do požadavku na sesazení Andreje Babiše), a pak post českého premiéra. Mají ještě spousty dalších nápadů, pro nedostatek prostoru je nebudu popisovat.

Chystají se rozhodující - a nevratné změny. Opravdu nevratné, a mnohé z nich hrůzostrašné. Bohužel se také postupně realizují - zatímco lidé hledají spiknutí Šoroše, Gatese, a v epidemii.

Průměrný počet slepic: 3.8 (32 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fascinuje mne vaše černé vidění světa a spiklenecké teorie. Přeci jen, myslím, že svět je fakt někde jinde. Srovnávat to, co by rádi Piráti, s tím, co se reálně dělo v 50.létech je naprostý nesmysl. Tím neříkám, že se mi to líbí, ale na druhé straně, neschopný oligarcha ve vedení státu se mi taktéž nelíbí.
Přeci jen, porovnávat první politický proces (ano, nelíbí se mi to) s Horákovou je chucpe - tomu člověku hrozí provaz? S ohledem na náš soudní systém má reálnou šanci vše protahovat a protahovat na léta a desetiletí. Horáková visela během necelého roku. Nehodní nedostanou práci? Jak byste to prosím chtěl udělat? Jakákoliv soukromá firma vás zaměstná, pokud se osvědčíte, to není jako za komunismu, kdy firmy vlastnil stát a mohl rozhodovat. Pokud vaše soukromé názory ventilujete a vadíte tím šéfovi tak, že vás vyhodí, OK, jdete o dům dál (to platí o nás, bezejmenných, uznávám že významný publicista i novinář to může mít horší). Jestli nevidíte rozdíl mezi 50. léty, tak nevím, co mám říct víc. Opět zdůrazňuji, že se mi ten trend vůbec nelíbí, ale je to nesrovnatelné - jak říká klasik, dějiny se opakují, nejprve jako tragédie, poté jako fraška. My jsme v té frašce.
A že se chystají nevratné změny? Já si pamatuji, že 1948 by prezentován jako konečné vítězství dělnické třídy u nás, přičemž celosvětové vítězství je na dosah a nevyhnutelné. Tolik k té nezvratnosti změn.

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když to dokážou v USA, tak to tady taky žádný problém nebude.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Oni dokážou srovnatelně to, co tady za komunismu? Tedy člověka donutit jít makat někam do kotelny či do dolu? Samozřejmě, celebrity, které si nezahrají ve filmech či komentátoři, to je jiný problém, objevily se případy, kdy někoho snad vyhodili z práce, ale to je na hony vzdálené možnostem, které měli naši soudruzi. Nehledě na fakt, že vás v USA nikdo nedrží, můžete kdykoliv jít žít jinde, pokud jste bohatší, tak žít z úspor (žádná pracovní povinnost), případně podnikat.

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

ledacos, ale pro nedostatek prostoru to nebudu popisovat.
---
Výtečně řečeno. Řadím hned za perlu, kterou vyslovil jistý léčitel, byv zpovídán nadějnou žurnalistkou v pokusu o interview: Z důvodů, které neprozradím, příčinu utajení nesdělím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prosim Ich, a nakupovat u neomarxistů budem moct nadále ? U kterých ne ?
Bu, bu, bu....a pak nic, žádná omluva, za takové výtrysky nesmyslů, včetně nesmyslných obvinění a hysterických analogií.
Kdo tu šíří strach, neomarxisté...či mudrci typu pavlapetrajana ? Co z toho mají ? No...to je právě to. Že zřejmě kulové, jen chvilkové a chimerické sebeuspokojení grafomana.

Mimochodem - je Mareček Bendů neomarxista ?
Piráti však tvrdí, že na jeho návrh, aby po volbách (v určité fázi skrutinia) mohl stranický aparát vybírat sám poslance, že na takovýto zákon podají ústavní žalobu. Asi neomarxistickou, že...

Neomarxista.....neomarxista....neomarxista....všude neomarxista...
(NEO - Near Earth Object..... Marx - filosof , politický ekonom)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro Českou republiku se připravuje převzetí státu neomarxisty

V České republice se připravuje privatizace zdravotnictví,

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://svobodnenoviny.eu/kralovna-alzbeta-varuje-lidstvo-velky-reset-je…
Bohužel v článku zcela demokraticky nefungují odkazy.
https://www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123h…
..." Klaus Schwab a Antonio Guterres nabídli koncem jara 2020 společně s princem Charlesem řešení všech problémů – Velký reset. Schwab v červnu 2020 řekl, že krize COVID-19 nám ukázala, že naše staré systémy nebyly přizpůsobeny pro 21.století. Krize údajně odhalila zásadní nedostatek sociální soudržnosti, spravedlnosti, začlenění a rovnosti..." https://www.czechfreepress.cz/tema-tydne/podivejte-se-jake-znameni-nosi…
Je tam minigalerie ze čtyř obrázků, ale nikdo to nečtěte a neprohlížejte. Já jsem jen místní blázen! Nicméně mě jeden bod z loga GR vede k vysvětlení "bláznivě" farizejského chování některých evropských státníků a bruselských jelit....rozbití národních celků a zničení národního povědomí+vymazání historie+migrace z obou stran. Bez vyhlášení pandemie by toho většina nešla uskutečňovat.
Kdo se nenakazí, má velkou šanci, že mu časem "prdne v kouli".....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bidetova administrativa už naznačuje: obří covidový stimul ve výši 1,9 mil. dolarů bude následovat obří zvýšení všech daní, včetně zavedení daní nových, jako např. uhlíkové daně:

Komentář redaktorky Foxnews:
Ingraham: Democrats using pandemic destroy free market system
https://www.youtube.com/watch?v=pwtz60pGR1s
-----------------------------------

Na jižní hranici USA proudí stále větší množství ilegálních migrantů:

Republicans Criticize Biden Administration For Border Crisis | Morning Joe | MSNBC
https://www.youtube.com/watch?v=RKh1nTHBL-w

Kayleigh McEnany accuses Biden admin of having a 'fact problem'
https://www.youtube.com/watch?v=vJbL2KBNTkc

Trump officials warned Biden of migrant surge: Former State Dept official
https://www.youtube.com/watch?v=7luFZ91ATDw
-----------------------------------

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Trump: Biden Border Crisis Will Get Much Worse, "Like You've Never Seen"
https://www.realclearpolitics.com/video/2021/03/16/trump_biden_border_c…

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Kompletní exkluzivní rozhovor FoxNews s Trumpem:

Trump urges Americans to get COVID vaccine in Fox News exclusive
https://www.youtube.com/watch?v=UM9JvYjPW6o

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

že kdo ví, jak a co tam bude v čase před našimi volbami. Podle mého babskéhio soudu, amer. socani chtějí využít situace a nabrat co nejvíc migrantů aby.... . Což je ale pofiderní, alespoň podle mého soudu, protože dělat nebudou, jen brát prachy a nároky, nároky...jak se k tomu postaví amíci ve třetí , čtvrté generaci přistěhovatelců, zda se tomu poddají, je velká neznámá. Myslím, že jim se to líbit nebude ...Oni museli zabrat, aby něčeho dosáhli a současný stav je musí docela štvát.... |Ona ta lidská povaha... mno... uvidíme....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Cituji : "...obří covidový stimul ve výši 1,9 mil. dolarů..."
To asi budou stimulovat výstavbu supermarketu v Alabamě, že ?

Jinak pozor na billions, to jsou miliardy (ale taky i USA seriál) . Až trillions jsou biliony.
No, ale ono ještě i dnes se spletou třeba i análníci na burzovních serverech, takže žádná ostuda to není (mil./mlrd./bil....). Jo, kdyby se spletli např. ve FED...to by byla jiná !!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já si to nepletu, byl to jen překlep, jak jsem to rychle v noci psala... tohle číslo jsem použila už v několika minulých diskuzích, kde jsem se nepřeklepla, můžete si to ověřit. Netřeba ze mě dělat pitomce. Děkuji.

Každopádně se omlouvám lidem citlivým jako jste Vy, Obří Dole.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

... se tím trápit nemusejí, nějaká nula sem, nula tam, kdo by to řešil.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebojoval tady pred casem hrdina vidlak spolu se statecnym hnojnikem ​valku proti cenzure? Ja jen ze v Imperiu ted gosudar chce zakazet cely twitter a tady to nikomu neva.

Holt cenzura nekdy vadi a jindy ma cenzor neskonaly vidlakuv obdiv.

Průměrný počet slepic: 2.3 (25 hlasů)

Smarja zase nevyplnena kolonka, musim se jit vyspat. Takhle to dal nejde, scallop neni ledajaky anonym, ale zavedena znacka. Dobrou.

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Buďte v klidu, tady vás lidi identifikují hned, i bez podpisu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To bych rád. Akorát že mě identifikují i u příspěvků, které jsem nepsal - co nechcete slyšet je nasichr od nenáviděného scallopa.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Cit. : " … nevyplnena kolonka, musim se jit vyspat"
Nesplet sis písmenko, sráči - nechtěl jsi napsat "vysrat", blbe jeden otravnej ?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Když už lžeš, tak alespoň méně průhledně:

"Ruští představitelé jsou připraveni oznámit zákaz sociální sítě Twitter během několika týdnů, pokud platforma nesplní požadavky na odstranění nezákonných příspěvků s dětskou pornografií, výzev k sebevraždám a užívání drog.
Vyplývá to z vyjádření zástupce vedoucího mediálního regulátora v zemi Roskomnadzor. Vadim Subbotin v úterý řekl tiskové agentuře Interfax, že pokud „Twitter nebude adekvátně reagovat na naše žádosti - pokud bude situace pokračovat tak, jak byla - pak bude za měsíc blokován bez nutnosti soudního příkazu.“
Zároveň vyzval kalifornského internetového giganta, aby vyhověl požadavkům na odstranění uvedeného obsahu, aby se vyhnul zákazu."

https://www.rt.com/russia/518242-block-twitter-month-regulator/

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

On to Subbotin formuloval malinko jinak - nezakonne prispevky detskou pornografii atd. Jelikoz twitter uz sam davno prispevky s detskou pornografii maze vsude (nejen v rusku), vadi neco jineho. Napovim Vam: twitter byl v rusku zalovan za vyzvy k ucasti na demonstracich.

Průměrný počet slepic: 3 (26 hlasů)

Co vlastně Rusko dělá vůči twitteru špatně? Já myslím, že od té doby, co sociální sítě zvlčely tak, že zcenzurovaly prezidenta USA - je znakem moudrosti po těch sociálních sítích začít dupat, regulovat je a postavit do pozoru a pravidel.

Mě vždycky fascinuje, jak naši trolové kritizují věci, které jsou nadmíru moudré, správné, morální a strategicky nejlepší. Jako jsou třeba posvítit si na sociální sítě. Myslím, že velká úloha sociálních sítí v udělání kůlničky na dříví z USA, na rabování obchodů a neomarxistickou revoluci - je dostatečné varování, že je třeba sociálním sítím přistřihnout pořádně pérka.

Je znakem chytrosti Ruska, že dělá správné věci. Je znakem blbosti států, které sociální sítě neregulují, necenzurují a nezajistí si nad nimi moc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

Pro Vás je cenzura dobrá strategie. Neberu Vám to.

Panu vidlákovi vadí cenzura podle geopolitického klíče - ta záoadní je špatná, východní neva. A když cenzuruje on sám, hodí si myslím mincí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. První začal s cenzurou twitter, takže pokud je cenzura špatná, měl byste první dštít síru a oheň na twitter. Pokud vás tak trápí cenzura. Ale vaše názory a pravda jsou dané tím, kdo vás platí, nikoli logikou ani morálkou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Kromě toho je znakem blbosti jakkoli reagovat na scallopa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Twitter rozhodně dávno příspěvky s dětskou pornografií nemaže:
https://nypost.com/2021/01/21/twitter-sued-for-allegedly-refusing-to-re…
https://endsexualexploitation.org/articles/statement-twitter-sued-by-su…

A podobných odkazů lze najít mraky. Ale chápu, že takový Peter Filé jako jste tam v centrále vy jeden vedle druhého to bude obhajovat a šířit fake news. Prostě úchylové propagují úchyly.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

A mohl byste takové příklady najít v Rusku? Teď zrovna nemám čas si o Vám zmíněném případu dohledat informace. (To dá práci, nic pro Vás.) Nypost je hodně jednostranná trumpeta.

A proč Sobbotin nedal příklady tisíců ruských pornografických tweetu, které požaduje smazat? A proč neukázal alespoň jeden?

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

To to hlavonoha pěkně fláká, když je tu nalepený od rána do noci.
Ovšem Kartouz a Hlídací pes od kompostu - ti to jako zaměstnavatelé naopak vítají. Ale proč mu potom zde dávat možnost výdělku?
Nereagovat, neodpovídat, i když vás svrbí prsty na klávesnici.
Nechápete, že vám stále nahazuje vějičky, abyste se chytili?

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

i když na hraně předsudečné nenávisti.

Uvědomil jsem si, že netrpělivě čekám, až předsudečná pravda a předsudečná láska, zvítězí nad předsudečnou lží a předsudečnou nenávistí!!!!

Abych podpořil Alenu Z. navrhuju, abyste si představili, že za každou Vaši reakci obdrží Scallop např. 1 euro.

PS: Scallope, vím, že nepíšete své konimentáře za peníze, natož aby výše Vaší výplaty závisela na počtu reakcí,
to já Vás jenom tak zlobím (co se škádlivá, to se rádo mívá).

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Škeblofilie??
To jsme sice nebrali, ale dneska - proč ne? :-)
Jestli to tu ale čte nějaký džendrstudent, máme na krku další pohlaví a vzápětí zákon na ochranu měkkýšů před verbálním sexuálním zneužíváním...
My ptáci nemůžem bejt nikdy dost vopatrný!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Já si do něj chtěl jen tak zobnout,
ale reflex je reflex a mohl bych ho při tom i automaticky spolknout,
což by mohla nějaká neziskovka zcela oprávněně považovat za vynucený nejprve orál
a později ... hmm, raději ani nemyslet.
Chudák Scallop, to se tak klidně plížil a nejednou tohle!!!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ostatně není se co divit, když se někteří vrchní supergelfové, a stejně tak neziskovkáři s plísní, se nevyžádaně a nikým nezváni vehementně cpou z vlastní iniciativy do oblasti vzdělávání a výchovy dětí. Motivace je jasná, asi jako když někteří Peter Fileové organizují dětské tábory nebo pěvecké sbory, případně "opečovávají" ministranty. Ono se totiž stačí na toho jurodivého starce v čele gelfů podívat, má to vepsáno přímo v obličeji.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdybych byl na Andrejkově místě já, tak bych především začal řešit, že si instituce (SÚKL, ministr zdravotnictví, soudy, ...) začali z epidemie dělat boj proti Babišovi.

1) Dal bych zelenou dovozu vakcíně Sputnik V. Podporoval bych ji, kde mohu. Vyzval bych Ivana Bartoše a řvouny, ať tedy metelesku blesku seženou Pfitzera, když nechtějí Sputnik. Po dalších kecech Bartoše bych Piráty veřejně navzal vrahy, stejně jako ředitelku SÚKLu. Oslovoval bych je "vážení vrahové" i veřejně, a ignoroval jejich blafy. (Skvěle to ignorování blafů předvedl Volný v televizi s Novotným s moderátorkou Wolfovou - na to se na podívejte, protože to je velice poučné strategicky.)

2) Roušky bych uvolnil, pokud není nikde nikdo.

3) Ale hlavně: Udělal bych několik exemplárních případů potrestání lidí, kteří vědomě někoho nakazili. Člověk v karanténě, který - považuje covid-19 za chřipečku - šel kamsi a objevil se covid-19. Natrestal bych za roušky, ale za vědomé porušení karantény a vědomé rozšiřování nemoci. Drsnými flastry, klidně 2 roky natvrdo.

4) Následně bych poslechl velice moudrou radu Miloše Zemana - vyhodit ministra zdravotnictví Jana Blatného, ředitelku SÚKLu Irenu Storovou a ideálně i toho Petříčka, který by si to zasloužil nejen za epidemiologické škodící akce. Bez této akce se Česká republika epidemie nezbaví.

Blatný je agent opozice. Jeho úlohou je nasrat co nejvíce lidí na Babiše. Proto dělá to, co dělá. Proto také byl schválen, a na rozdíl od Vojtěcha či Prymula proti němu neřve opozice. Protože je to vlastně jejich muž.

5) A pak by se měl Andrej Babiš naučit řvát. A mluvit s opozicí komunikačním stylem ála Miloš Zeman: "Podívejte se, pane Bartoši. Já jsem sice slyšel od ČSSD, že Pirát má průměrné IQ stejné jako novinář Deníku N nebo Fóra24 či A2alarm, to jest IQ rovné želvě po transplantaci poloviny hlavy. Ale váš návrh mě přesvědčil, že i tato očekávání ohledně inteligence byla přespříliš optimistická." - Ono se nic nestane, protože Piráti, jak už naznačil Čmoud jsou opravdu ubozí, ale jen proto, že nikdo jim to neřekl do očí a jedná s nimi připosraně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Napsal uživatel Miloslav Ponkrác (neověřeno) dne St, 17. 03. 2021, 03:37

V kopci se nepřepřahá, ale když kobyla padne, a ostatní kobyly ji musí táhnout i s povozem, tak nezbývá, než podšprajcovat kola, a vyměnit.

Blatného na Ministerstvu asi nikdo neposlouchá, protože odborníci mu radí, naočkovat jednou dávkou co největší počet 80+ , ale nic se neděje.

Okolní státy změnily názor na východní vakcíny, čínská se bude používat na OH v Japonsku, Sputnik V se bude vyrábět v EU, a co Blatný?

Nic, možná nám dá delší řetěz do sousední obce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Znovu, úloha Blatného - coby agenta jiné mocenské skupiny - je házet písek do soukolí úspěšného zvládnutí epidemie. Následně se všechny problémy svádějí a svedou na Babiše. To je cíl a to je činnost Blatného.

Kůn se v kopci nepřepřahá, zatímco zloději koní se střílí i na kopci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

od začátku říkám, že je Blatný škodná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

3) Ale hlavně: Udělal bych několik exemplárních případů potrestání lidí, kteří vědomě někoho nakazili. Člověk v karanténě, který - považuje covid-19 za chřipečku - šel kamsi a objevil se covid-19. Natrestal bych za roušky, ale za vědomé porušení karantény a vědomé rozšiřování nemoci. Drsnými flastry, klidně 2 roky natvrdo.
Jen za schvalování tu je 6 let natvrdo

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ono to sice na začátku vypadalo jako malichernost ten jeho podpis pod jakousi rezolucí Michprdů nad čímž lze mávnout rukou, ale jak vidno, vzhledem k páně ministrově současné důslednosti, jeho tehdejší vysvětlení, že si to nepamatuje byla nejspíš lež. Kromě toho jméno osoby, která jej doporučila, a sice Vlastimil Válek (TOP 09), vysvětluje ledacos co je nyní jaksi málo pochopitelné.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)