Předvýbušné střípky

Autor
Štítky

Tak nám jede třetí týden totálního lockdownu provedeného českým způsobem. Proto to není ani lockdown, ani totální a bohužel, ani třetí týden...  Myslím, že přišel čas ona tvrdá opatření prokydat a pokusit se v tom nají nějaké poučení pro příště. 

A začal bych jedním příkladem ze své praxe skladování obilí. 

Na silech se používá vzduchotechnika. Při přesunu obilí vzniká poměrně velké množství prachu, přičemž ten prach je v podstatě mouka a mouka jak známo při správné koncentraci se vzduchem vybuchuje ještě lépe a radostněji než uhlí. Proto se musejí všechny dopravníky odsávat, prach se pak odlučuje, shraňuje a prodává. Ano, z obilí se zužitkuje i obilný prach. 

Všechna vzduchotechnika má samozřejmě svojí omezenou životnost. Obilí i prach jsou značně abrazivní a postupně probijí i pevnou ocel bezešvých trubek. Ventilátory i potrubí - všechno po pár letech odejde a musí být vyměněno.  Každý rok měním nějakou stovku metrů potrubí a několik ventilátorů. Už dávno jsem se naučil, jak vypadá takový konec životnosti potrubí. Nejprve s objeví první dírka, kterou se začíná vyfukovat obilný prach do okolí.  Obsluha to poměrně brzo zjistí, do dírky foukne montážní pěnu a všechno je v pořádku. Postupně se objevují další dírky, které obsluha pravidelně ucpává a nakonec se dírky objevují téměř každý den. V té době mám už zpravidla objednané nové trubky a jen čekáme, kdy přijdou, aby se dala provést výměna. Mezitím ale silo dále jede a už se nám stalo, že na jedné straně potrubí jsme dírku zadělali a na druhé straně se objevila. Než jsme zadělali tu další, objevila se jiná a nakonec ať jsme dělali, co jsme dělali, pořád někde bylo místo, kudy se vířil prach a dělal nám nebezpečnou atmosféru čekající na nějakou jiskru. V té chvíli se nedalo nic dělat, prostě jsme práci s obilím museli zastavit a počkat na výměnu. 

Kdybychom pokračovali, nejspíš by se nestalo nic, ale nebezpečí nějaké jiskry prostě reálně existovalo a my si nemohli dovolit ho ignorovat. 

Mám pocit, že s koronavirem jsme v podobné situaci. 

Situace začíná být výbušná a já fakt nejsem chřipečkář a fakt si myslím, že nákažlivost nejvíc ovlivňují sociální kontakty.  Ale... už to trvá dlouho a žádné opatření nevydrží. Je to jako s tou trubkou. První díra se zalepí a dlouho se nic neděje, ale jak čas plyne, díry jsou stále častější a v jednu chvíli je jich už tolik, že přes všechnu snahu máme zaděláno na průser. 

Všimněte si prosím, že na začátku tohoto lockdownu před třemi týdny došlo takřka okamžitě k poklesu počtu nakažených. V ulicích byli policajti, objevily se kontroly na silnicích a na chvíli to asi zabralo. Policajti mě při pracovních cestách stavěli takřka pořád. Minulý týden už zlaxněli. Už začali mít svá pevná stanoviště se zázemím nějaké té benzínky, kontroly byly stále řidší a teď... teď už je vidím častěji v hloučku probírat nejnovější drby, než že by kontrolovali. A to pozor - mluvíme o uniformovaných mužích v systému, který z principu musí umět pracovat s morálkou mužstva. Ani tady už to nefunguje, jak to má potom fungovat u demoralizované veřejnosti, kde někteří už víc jak půl roku dodržují opatření a druzí na to ostentativně kašlou, takže nakonec každé opatření zabere na týden - vyhlásí se něco nového, ale vliv už to má jen na morálku. Člověk opět na chvíli uvěří, že brzy už bude líp...  prvek očekávání následuje prvek zklamání. 

Myslím, že na současné situaci je to zřetelně vidět. První týden se to celkem dodržovalo, druhý týden už méně a teď už to vypadá zase jako před omezením pohybu. Všichni už zase zapluli do běžného života, který obsahuje návštěvy, domácí popíjení a sociální kontakty. Nelze jinak. I ti největší alarmisté toho mají plné zuby, 

Na druhou stranu pak vidíte, že mediálně pokryté jsou vlastně jen ty případy, které epidemiologicky nemají skoro žádnou váhu. Policie zaklekne na člověka bez roušky kolem kterého široko daleko nikdo není. Pak se perou před dětmi, řeší se to až na ministerstvu a z té celé symboliky epidemie a symboliky poslušnosti a neposlušnosti úplně vypadne to důležité - že osamělý člověk v prázdné ulici nikoho fakt nenakazí i když nemá roušku. 

Blatný zároveň přichází o poslední zbytky kreditu tím, že nechce mít výjimky a tak požaduje, aby se rouška nosila i tam, kde je zcela bezvýznamná. A pak si poslechnete jeho projev při nástupu do funkce, kdy halasně říkal, že od něj neuslyšíme slovo "přitvrdit". Jak jsme se mohli mít, kdyby v listopadu nerozvolňoval? Možná tohle všechno nemuselo nastat. Jako by Blatnému chodil každý měsíc tučný šek od Bartoše, aby hlavně vydržel ještě chvíli dělat kraviny. 

Sakra, já vím že existuje i nějaká symbolika, že není všechno jen striktně technická záležitost. Ale pamatujete loni zjara, kdy lidi šli na procházku a roušku si nasazovali, když se měli s někým potkat? Pak ji zase sundali. To bylo podstatně snesitelnější než striktní nařízení o tom, že venku budeme nosit respirátor i když není nikdo kolem. Proč? Protože Blatný nechce výjimky... Proč je nechce? Protože se mu to dávno vymklo z ruky, myslel si, jak levou zadní bude lepší než Prymula a teď už je stejně tragický jako Adam Vojtěch. Ne, je horší. 

A rovnou říkám, že jestli má policie za povinnost zaklekávat na ty, kteří venku nemají roušku a s nikým se neobjímají, tak zcela určitě nemají čas zjišťovat, jak se chlastá po garážích. Což je epidemiologicky asi jen tisíckrát významnější. 

Stále častěji jsem také svědkem konfliktů. Není to tak dávno, co lidi před obchodem natáhli roušku nebo respirátor a šli nakoupit. Fungovalo to, nákazy z obchodů byly bezvýznamné. Teď skoro denně sleduju nějaký konflikt mezi ochrankou a nějakým antirouškařem. Samozřejmě je to takový konflikt přesně počesku. Důchodce z ochranky se rozčiluje, proč chlap nemá pořádně nasazený respirátor a nosí ho pod nosem. Chlap na něj řve, že se nebude omezovat... že není žádná ovce. Ale samozřejmě respirátorek má, co kdyby se objevila policie. To je nejlepší protest a odpor přerušit a pokračovat v něm až uniformovaní muži zase zmizí. Na důchodce z ochranky, to si ještě troufne. Na policajta už ne.  V tomto ohledu mám větší respekt k Volnému a Klausovi, kteří alespoň nechytračí a když už dělají odboj, tak alespoň naplno a se všemi důsledky. (Především s důsledky na preference Pirátů) 

Zkrátka a dobře, opatření vydržela týden docela obstojně, pak druhý týden už jen ležérně a teď už zbyl jen vztek, že to stejně nemělo žádný význam, že další pokles nákaz se v podstatě nekoná a pravdu má i velekněz svědků covidových Prymula, když říká, že lockdowny už stejně nezaberou, protože není morálka na jejich dodržování. 

Mám z toho všeho pocit, že se nám tu právě krásně míchá výbušné prostředí. V trubce se dělají díry rychleji, než je vláda dokáže zadělávat. Ne, nemusí se stát vůbec nic, ale třaskavá směs tu už je. Pokud ji nikdo neodpálí, bude všechno v pořádku. Ale jsme v situaci, kdy ta výbušnost už nejde odstranit žádným opatřením.  Už tu prostě je a teď jde jen o to, zda a jak to bude zapáleno. 

Už si dovedu reálně představit situaci, že v nějakém pražském hytlermarketu uvidí lidi nějaký koflikt mezi nějakým blbem z ochranky a nějakým blbem bez respirátoru, někdo tam pronese nějakou nečekaně upřímnou řeč a ... všichni si sundají respirátory. Ochranka tři lidi odvede, pak jim dojde prostor. Pak přijede policie, odvede dalších deset lidi, pak jim dojdou cely a bude u toho nějaký vhodný reportér a druhý den si lidi sundají roušky všude. A co vláda udělá? Nic. Jak se to stane masovou záležitostí, neudělají ani ň. 

Samozřejmě to pak bude mít další důsledky - asi se naštvou doktoři a sestřičky... ale já tu nemluvím o rebélii která něco vyřeší a stane se lokomotivou dějin. Mluvím o výbuchu a ten prostě nadělá škody i tam, kde byste je nečekali.

Pokud mě čte někdo na vládě, zkuste Andrejkovi nějak opatrně říci, že to musí začít dělat jinak. Že současná strategie selhává stále více. Že nejspíš nebude moci příští týden mluvit o pozvolném uvolnění, ale naopak, že to takhle bude pokračovat dál. Je nejvyšší čas obětovat Blatného.  A je nejvyšší čas přistoupit k proticovidové strategii odjinud. Je stále zřejmější, že vláda sice dovede opatření vyhlašovat, ale nedovede si jejich plnění vynutit. Policajty už využili všechny a k ničemu to nebylo. I ten zavírač Prymula už říká, že další zavírání nemá smysl a nikam nepovede. Jako všechny cesty vedou do Říma, tak všechny snahy někdy vedou do prdele. To neříkám jako nějakou andrejkovu obžalobu a vinu zároveň. Jen konstatuji, že strategie omezení a zákazů se definitivně vyčerpala. Už není co zavírat. Covidu to stejně nezabrání.

Ano mohli bychom zavírat zemi počínsku, ale na to nemáme ani disciplinované obyvatelstvo, ani dost velké branné síly. Zato máme nadkritické množství rejpalů a s nimi nadkritické množství pacientů. Vláda by si toho měla být vědoma a jít na to úplně jinak. 

Kdybych byl na Adrejkově místě já, vrátil bych se k rouškám v obchodech a MHD a místo testování bych zavedl měření teploty. A to i při vstupu do autobusu nebo metra a všude do práce. A kdo má zvýšenou teplotu, okamžitě poslat domů. A nic víc. Jednak by to nebylo tak obtěžující. Měření teploty nedusí. Teploměry už Čína vyrábí ve velkém, nebyl by problém je rychle koupit a dovézt. Nebudou o nic dražší než ty miliony testů co se dají oblbnout trochou coca-coly. A vychytávalo by to možná víc nakažených než celé testování. 

A otevřel bych všechny obchody za dodržení počtu lidí na plochu...   

Někdy už začínám mít dojem, že lidi opatření nedodržují vysloveně proto, že je to sere. Ne že by nemohli, nebo že by nevěřili v covid. Prostě jen proto, že jim to říká vláda a že to trvá dlouho. To nám tu dělá to výbušné prostředí. A pokud k výbuchu dojde, budou škody ještě mnohem větší.  Je zapotřebí to dělat jinak. Nejde ani o to, jestli to bude lepší. Je třeba za každou cenu odvrátit výbušnou situaci. Na jaře se z nasazené roušky stal symbol odpovědnosti. Vláda riskuje, že sundání a nenošení roušky se stane podobným symbolem. Je zapotřebí vypnout ventilátor. Já vím, že to neřeší situaci, ale pokud nám to tu vybouchne, bude to ještě násobně horší. 

Když za války vojáci ztráceli morálku, bylo možné největší rebely pověsit nebo postřílet. Ale těm milionům dalších se musely dát nějaké úlevy. Situace u nás je zralá právě na něco takového.  Je třeba udělat změny. Začal bych odvoláním Blatného. Jeho způsob boje s pandemií se vyčerpal. Je třeba jít na to jinak. Možná ne lépe, možná dokonce i hůře. Ale je zapotřebí trochu povzbudit morálku. Pokud dojde na nějaký spontánní odpor proti vládě, budou škody mnohem větší. A já už si teď dovedu takový spontánní odpor představit v praxi. Přibližujeme se mu. 

V mém okolí se respirátoru už neřekne jinak než repizdátor. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (96 hlasů)

Komentáře

<a href=https://avista-perila.ru/>Наша компания работает в сфере проектирования, производства и установки поручней, ограждений и перил из нержавеющей стали в Москве. В своей деятельности мы используем только самые качественные, надежные и проверенные материалы, в том числе такие, как закаленное стекло, стойки и трубы (AISI 201 и 304) из прочной стали. Перед продажей наши перила из нержавейки проходит жесткие испытания на прочность и соответствие всем нормам и требованиям безопасности (серия таких работ выполняется каждый раз при выпуске продукции). Если вы планируете купить перила из нержавейки, то можете обращаться к нам прямо сегодня. Мы предлагаем широкий выбор сварных моделей перил на заказ, а также производство и монтаж изделий по специальному проекту. Обращаясь к нам, вы получите высокое качество продукции, ответственность при установке и пунктуальность наших работников</a>
скидки, недорого, акция

Zatím bez slepic

<a href=https://avista-perila.ru/>Наша компания работает в сфере проектирования, производства и установки поручней, ограждений и перил из нержавеющей стали в Москве. В своей деятельности мы используем только самые качественные, надежные и проверенные материалы, в том числе такие, как закаленное стекло, стойки и трубы (AISI 201 и 304) из прочной стали. Перед продажей наши перила из нержавейки проходит жесткие испытания на прочность и соответствие всем нормам и требованиям безопасности (серия таких работ выполняется каждый раз при выпуске продукции). Если вы планируете купить перила из нержавейки, то можете обращаться к нам прямо сегодня. Мы предлагаем широкий выбор сварных моделей перил на заказ, а также производство и монтаж изделий по специальному проекту. Обращаясь к нам, вы получите высокое качество продукции, ответственность при установке и пунктуальность наших работников</a>
скидки, недорого, акция

Zatím bez slepic

<a href=https://avista-perila.ru/>Наша компания работает в сфере проектирования, производства и установки поручней, ограждений и перил из нержавеющей стали в Москве. В своей деятельности мы используем только самые качественные, надежные и проверенные материалы, в том числе такие, как закаленное стекло, стойки и трубы (AISI 201 и 304) из прочной стали. Перед продажей наши перила из нержавейки проходит жесткие испытания на прочность и соответствие всем нормам и требованиям безопасности (серия таких работ выполняется каждый раз при выпуске продукции). Если вы планируете купить перила из нержавейки, то можете обращаться к нам прямо сегодня. Мы предлагаем широкий выбор сварных моделей перил на заказ, а также производство и монтаж изделий по специальному проекту. Обращаясь к нам, вы получите высокое качество продукции, ответственность при установке и пунктуальность наших работников</a>
скидки, недорого, акция

Zatím bez slepic

<a href=https://avista-perila.ru/>Металлические лестничные ограждения – это незаменимый элемент любого многоэтажного здания. Они обеспечивают необходимый уровень безопасности при передвижении человека, предотвращают его падение с лестничных маршей и служат в качестве надежной и удобной опоры. Также данные конструкции могут быть использованы в качестве декоративных украшений интерьера помещений. Мы осуществляем изготовление наших конструкций из высококачественной стали и других материалов, благодаря чему они соответствуют самым высоким требованиям в плане надежности и прочности. Поверхность металла покрывается специализированным полимерным покрытием. В результате готовое изделие не боится процессов коррозии или старения, а также не теряет с годами свой привлекательный внешний вид.</a>
скидки, недорого, акция

Zatím bez slepic

<a href=https://avista-perila.ru/>Металлические лестничные ограждения – это незаменимый элемент любого многоэтажного здания. Они обеспечивают необходимый уровень безопасности при передвижении человека, предотвращают его падение с лестничных маршей и служат в качестве надежной и удобной опоры. Также данные конструкции могут быть использованы в качестве декоративных украшений интерьера помещений. Мы осуществляем изготовление наших конструкций из высококачественной стали и других материалов, благодаря чему они соответствуют самым высоким требованиям в плане надежности и прочности. Поверхность металла покрывается специализированным полимерным покрытием. В результате готовое изделие не боится процессов коррозии или старения, а также не теряет с годами свой привлекательный внешний вид.</a>
скидки, недорого, акция

Zatím bez slepic

Читать Библию онлайн бесплатно на русском, русский Синодальный перевод, книги ветхого и нового завета, священное писание
https://razumnikum.ru/b/ed/mk/glava_1.html

Zatím bez slepic

Читать Библию онлайн бесплатно на русском, русский Синодальный перевод, книги ветхого и нового завета, священное писание
https://razumnikum.ru/b/ed/in/glava_1.html

Zatím bez slepic

Промы?шленный альпини?зм — специальная технология выполнения работ на высоте с использованием альпинистских методов доступа и страховки.
https://spetzalp.ru/
Гарантия на все виды работ

Zatím bez slepic

Интернет-магазин «Кубачинское серебро» предлагает изысканную коллекцию изделий из благородного металла: золотые и серебряные кинжалы, а также ножи, сабли, шашки, сервизы, подносы, самовары и многое другое, что можно использовать в качестве изысканного подарка или памятного презента близкому человеку, коллеге по работе или начальнику. На сайте https://xn--80abbpaasnd3amexchdz8e.xn--p1ai/ (<a href=https://xn--80abbpaasnd3amexchdz8e.xn--p1ai/product-category/stolovoe-s… кружка купить</a> ) ознакомьтесь с полным ассортиментом. Вся продукция выполнена высококлассными, опытными мастерами, которые учитывают технологии производства, старинные традиции. Для того чтобы создать совершенный продукт, применяются новейшие разработки, которые добавляют эксплуатационные сроки и улучшают внешний вид. Эксклюзивные изделия даже с течением времени не потеряют своего лоска и будут выглядеть как новые. И самое важное, что они считаются выгодной инвестицией. Стоимость таких изделий с каждым годом только увеличивается.

К важным преимуществам магазина относят:

- официальный сайт «Кубачи-центра»;
- доступные цены;
- роскошные и желанные подарки на самое грандиозное торжество;
- регулярное поступление новых товаров, заслуживающих вашего внимания.

Предметы искусства, выполненные лучшими мастерами - это эксклюзивные решения, которые не только прослужат несколько десятилетий, но и отличаются стильным, привлекательным дизайном - он понравится каждому. Поэтому изделия невероятно популярны по всему миру. Большой ассортимент даст возможность подобрать вариант, исходя из предпочтений и определенных критериев. Товары сертифицируются, а потому в безопасности, высоком качестве не приходиться сомневаться. Выбирайте стильные, функциональные и нужные подарки, которые принесут только положительные впечатления.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se opatření dodržují.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Speciálně náctiletí na to zvysoka kašlou. Potulují se v partičkách po venku, roušky, nedejbože respirátory, absolutně nikdo. Ať už ve městě, kam dojíždíme za prací a nákupy, tak ani na dědině, kde bydlíme. Jinak lidi se ve velkém navštěvují nebo pořád někam jezdí, a do práce to fakt není ani za nutnými nákupy. Taktéž řidiči pošty a různých dovážkových služeb na to pečou, respirátor má tak možná jeden z deseti. Když si představím, s kolika lidmi přijde denně do styku, kolik peněz převezme či kolika lidem dá do ruky platební terminál, plus při podpisu u někoho stojí sotva půl metru, tak se fakt ani nedivím, že je situace, jaká je.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Když ještě civilizace nebyla
vládla celým širým světem idyla,
lidi byli jen nahatý opice,
brontosaurus válcoval jim silnice.
V poledne mu dali metrák přesličky
a pak v jeho stínu hráli kuličky.
Brontosaurus žral, lidoop se smál,
když dostal hlad, tak si vzal a potom klidně spal.K obědu měl datle, k večeři zas jelena
z palmy měl paraple, mlíko z vemena.
Nic nepočítal - nebyly peníze.
Měl to, co si vzal - nebyla krize, a k tomu:
času byla fůra, lidi byli nevinný,
nebyla cenzůra, nečtli noviny.Jak dosvědčí předpotopní nálezy,
diluvium neznalo vynálezy.
Jednoho dne přišlo lidem za těžký
chodit líčit na mamuty jen pěšky.
Vypsali soutěž na vynález kola
(netušíce, co zla kolo vyvolá).
Každý kolo chtěl, dal za něj co měl,
ten co kolo vymyslel, čím dále více chtěl.
Dávali mu škeble, on chtěl pterodaktyla,
cena kola hnedle závratná byla.
Chtěl nejméně tisíc slonů
a pět dinosaurů k tomu,
všecko se mu zdálo málo.
Kolo čím dál více stálo.
Konečně pak přišel na to,
že chce za to kolo zlato,
za kulatý zas kulatý, tak vznikly peníze.
Tak vzniknul člověk bohatý a první krize.
Protože zlato měli pouze ti, co znali kšeftovat
a ostatní z nouze začli pracovat.

Místo jeskyně teď lidi mají dům,
vynález kola hnali ad absurdum.
Zapomněli, že kola patřej k vozům,
všude jsou kolečka a nikde rozum.
Koleček ze zlata je čím dále víc,
jenže ta kolečka už neplatěj nic.
Civilizace není legrace,
To je moc koleček a vůbec žádná práce.
My už nejsme lidi,
my jsme jenom partaje,
žádný z nás nevidí,
v čem ta chyba je.
Nikdo neví kudy na to,
jeden volá: Zrušte zlato,
tamten po něm hází bláto,
ten ví, kolik tamten krade.
Staří volaj´: Zkroťte mladé.
Ten to řeší čistou rasou.
Stát brečí nad nad prázdnou kasou.
Kdo prej šetří, ten má za tři,
Slovani jsou všichni bratři.
Národ volá: Chceme práci!
Továrny se nevyplácí, v dolech se nefárá.
A v takové situaci zazní fanfára, že přišel:
Spásonosný osel, už se věří oslovi,
jen když nás ten osel hlučně osloví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejiny Sapiens v jednej basni, teba tu je skoda :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

tak v čem je problém?

Zatím bez slepic

... chronicky nemocných, kteří mají svůj problém od narození, byl každý nemocný nejdřív zdravý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

V sobotu jsem byl na prochně. Podívat se po okolí a tak. Už jsem tam dlouho nebyl.
2/3 lidí, co korzovaly v hustých zástupech parky a na okraji města lesy, poli a okolo řeky, neměly respirátor nebo roušku. Ani důchodci.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Když vidím, jak se co dodržuje, je mi mdlo a nic s tím nezmůžu.
Lidi ztratili pud sebezáchovy a nehledí na nic a na nikoho.

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

To skončí přesně v době, až se prvním rodičům přestanou vracet jejich dítka ze školy zdraví či živí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

Budou ječet, že za to může Babiš, a podávat žaloby.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Neskončí :-(
Hlídám zatím školkového vnuka i když nevím, jak jeho rodiče v jiné době opatření dodržují.
A že by byla jistota, že testování v práci včas odhalí infekčního člověka? To nestačí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

abych zjistil jak je vlastně s vakcínou Sputnik V, když nám zde v Kotlince VŠICHNI cpou do hlav jací jsou rusáci podvodníci, když nabízejí vakcinu a přitom ji nemají dost ani pro své obyvatele.
ZÁHADA nebo PODVOD?
Od žvanilské spektrum je opravdu rozsáhlé od Ďourový přes DIGIDEBILY, DEMODEBILY, po posledního BLBA v řadě dalších LÍNEJCH BLBŮ.
Následující jsou zahraniční partneři ruského RFPI participující na výrobě a vývozu na třetí trhy

Indie
Spol Hetero Drugs - 100 mil dávek ( zřejmě asi za rok) čeká na schválení výroby
J Korea
Spol GL Rapha - 150 mil dávek, zatím, její dceřiná spol Hancook Korus dodala první šarži už 29.12. do Moskvy ( rozšiřují výrobní kapacity)
Spol Korus Pharm ( konsorcium se sedmi dalšími společnostmi Binex, ISU Abxis, Boryung Biopharma, Chong Kun Dang Bio, Quratis, Humedix a Andong Animal Cell Demonstration Support Center. - 500mil dávek

https://iz.ru/1106208/2020-12-29/rossii ... sputnika-v
https://www.swissinfo.ch/rus/%D0%BF%D0% ... 8/46250690
https://www.swissinfo.ch/rus/%D0%BF%D0% ... 8/46250690
https://www.rbc.ru/society/18/02/2021/6 ... 5525e9a195
http://www.businesskorea.co.kr/news/art ... dxno=61275
Je to výčet k 26.2., kdy neobsahuje výrobu Sputniku V jako je např Srbsko, Maďarsko, Alžír a další určené pro domácí trhy ( zatím) a státy EU a výrobu v Rusku.

Všichni jsou chytří, krásní, prudce vzdělaní a žvaněj a žvaněj. Bohužel i Prymula dneska u Soukupa.
A na takovouhle primitivní rešerži se NIKDO z nich nezmůže. Jen na to žvanění.
A jsem opravdu rád, že ti VYVOLENÍ, KYDY mají pod drobnohledem, aspoň se něco dozví něco užitečného.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Nejde o blokování, autor pouze vložil špatné (neúplné) odkazy, což napravil. Koneckonců chybová hlášení jsou jasná:
Запрошенная Вами по этому адресу страница более не существует.

a nebo

お探しのページは見つかりませんでした
الصفحة التي طلبتها غير موجودة على موقعنا! يرجى
您要打开的网页在这个地址下已不存在。

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Co je to platno, když je doporučeno Sputnik nekupovat. Bulharský premiér Borisov na jednání 4 premiérů včera prohlásil:" Bylo nám řečeno, abychom nekupovali ruské a čínské vakcíny, a že se v tomto máme držet zpátky...." Dále nátlak US na Brazílii a další jihoamerické země dtto.
Je vidno, že skutečná pandemie nikoho nezajímá. Rozhodující jsou peníze, které musí proudit jen tím správným směrem. A samozřejmě naše marionetky se podle toho chovají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdyby šlo "jenom" o peníze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Připojuji se a dávám pět

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mara: Mily Andreji, v pristim caulidi zkus nejake zminit to mereni teploty, cilovka to od Tebe chce slyset, tak ji to naserviruj. Ja vim, to byla prvni vec, kterou hygienu pred rokem napadla a hned zjistila, ze je to v praxi naprd - po infekci covidem je clovek nejprve par dnu bez teploty a priznaku obecne (ale plne infekcni), horecka prichazi az pote. Takze termokamery zachyti v podstate jen lidi s priznaky, tedy jsou na nic.

Ale jedem podle marketingoveho planu, ju? Nevadi, ze je to blbost, musis nadhodit heslo "termokamery", protoze Tvoje cilovka to chce slyset. Za par dnu na to vsichni zapomenou, chaos jim vytvoris zase jinde.

Andrej: Do pici, Mara, si se snad posral? To mam zase vypadat jak curak?

Mara: V CT samozrejme ukazou, jaka je to kravina, ale Tvoje cilovka jim verit nebude - naopak Te podpori proti nepratelske CT.

Andrej: Ale ta pica Merkelova se na me zase bude divat jako na debila. Ten jeji soucitny pohled, kdyz me pozdravi v tom zasranem Bruselu, je na hovno.

Mara: Tak jim vysvetlime, ze v Nemecku to nezvladli a kradou nam vakciny. To je v pohode, tohle zbasti vzdycky.

Andrej: No dobre, Mara, ja tem troubum ty termokamery poslu, at si maji s cim hrat. Ale at mas pripravenou nejakou sracku na Bartose, ten ze me po tech Tvejch napadech udela pokazde debila.

Mara: Koukam, ze v cilovce z nej ted delaji neomarxistu. Trosku je popostrcim, od zejtrka nej bude vitacsky cyklofasista.

Andrej: Jasne. Ale jestli mu to nezavre hubu, strhnu ti odmeny. Zacinas me posledni doubou srat jako ti debilove ve zvanirne.

Průměrný počet slepic: 2 (36 hlasů)

Co vůbec na tu ostrou politickou debatu o Sputniku říkáte? Slyšeli jsme i názory typu, že vakcína je prostředkem ruské hybridní války apod.

Připadá mi to naprosto zcestné, protože v tuhle chvíli nám primárně musí jít o to, abychom proočkovali naši populaci.

Pokud je ta vakcína bezpečná, mělo by nám být jedno, odkud je. Jestli z Ameriky, Ruska nebo z Marsu.

Když se na to podíváme objektivně, v tuhle chvíli nám umírá téměř 200 lidí denně, což je obrovsky vysoké číslo.

Sebenebezpečnější vakcína by takové ztráty nikdy nemohla udělat, takže vakcinace by řádově měla preventovat mnoho tisíců lidských smrtí a to je důvod, proč by se o tom opravdu uvažovat mělo.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tak-ne-Videl-jsem-na-vl…

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Naši elfové, trolové i bojovníci proti dezinformacím jsou skutečné divize hybridní války. Mnohem více než nějaký Sputnik V.

Stejně jako odsuzování kritiků islámů českou justicí - to je daleko více politická hybridní válka ve prospěch pedofilního náboženství než cokoli jiného.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Kritik islámu pan Balda, který chtěl v rámci své kritiky vykolejit vlaky a tím ohrozit životy lidí, je vlastně hrdina či dokonce disident!!

Průměrný počet slepic: 1.3 (16 hlasů)

Týká se migrace, ale ten princip je naprosto stejný.... "je těžké někomu něco vysvětlit, když jeho mzda závisí na tom, aby tomu neporozuměl"...
https://pravyprostor.cz/jeste-ke-spatnemu-svedomi-evropy/

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Čeští trolové, čtěte a poslouchejte, co je Vám libo. Já slyšel, že vakcinami chce Bill Gates očipovat nebohé vidláky a také, že za covid může Kalousek. Doporučuji prokydat.

Je-li vakcína třeba od psa Pluta bezpečná, dostane souhlas EMA.

Též Vám doporučuji méně posedlosti geopolitikou. Vakcína není obor, kde by mělo rozhodovat rusofilství. Měřme všem vakcínám stejným metrem a na jejich bezpečnost mějme stejné podmínky.

Ale kdyby byl Váš zájem o více vakcín upřímný, agitoval byste po vakcínách, kterých je na trhu dostatek právě teď a nikoliv po vakcínách, které výrobce slibuje, až bude mít připravenou výrobu v budoucnu. A jedinou takovou vakcínou je Sinopharm - právě díky němu Srbsko nebo Maďarsko tolik očkuje.

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

někteří - i když tu zrovna jednonoh není - ho sem vyloženě přitahujou: např. "četl jste...?", "co říkáte na ...?" aj.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Serete si do huby.
Není divu.
Blablamabluj (a další) není registrován EMA, ale je z té ideologicky správné strany
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/03/08/sputnikstory/
Astra Zeneca je také ze správné strany, budeme jí očkovat, i kdyby měli všichni pochcípat. Přesto že data byla poněkud "neúplná"
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/03/16/sputnikstory-iv/
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/03/15/sputnikstory-iii/
1 krabice isoprinosinu stojí asi 600 Kč.
Není povoleno ho v ČR předepisovat na Covid, i když podle mnoha zkušeností zmírňuje virovou nálož a snižuje cytokinovou bouři a negativní vlivy SARS-CoV-2 na organismus.
Ivermectin není doporučen WHO. Jeho výrobce ho přímo nedoporučuje k léčení nemoci COVID-19. Nemá schválení EMA.
Přesto ho používáme k léčení C19.
Je z té ideologicky správné země.
A jedno balení stojí několik desítek tisíc.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Rouška v kaufu rouška v Penny
nákup už mám nakoupený.
V autě veni vidi vici
ruce umýt slivovicí
šupky dupky do chalupky
kručejí tam hladem pupky.
Ruce umýt mýdlem,
zasral jsem se Lidlem.
Je to doba mírová,
jenom trochu virová.

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Začnu tradičně od vysílání ARD o Corona Lage v Dojčlandu.
Tvrdý lockdown, tvrdší, než u nás, tam trvá od listopadu. Počet nakažených už třetí týden roste. Pořád jsou na tom k počtu obyvatel ale 10 x lépe než my. A to jsou určitě disciplinovanější. Proč se tedy situace zhoršuje?
Amatérsky bych řekl, že se změnil virus, je horší, víc zabíjí a to i mladé. Takže situace v březnu není srovnatelná se situací v listopadu. Kdyby nebyl lockdown, jsou na tom Dojčlandi ještě hůře.

A stejné je to u nás, jenom 10 x horší. Celé to vyřeší jen očkování a testování, ale i tady se výsledek dostaví až hodně pozdě, viz. Izrael. Až někdy v létě.
Ale Česko není žádná výjimka, po Evropě padají vlády, demonstruje se a to i v tom Dojčlandu. Prostě je to všude plus mínus stejné. A nemá to žádné jiné řešení, než testovat, testovat a očkovat.
Výměna Blatného by byl těžký přešlap. Rozvolňovat by byl těžký přešlap. Naopak je třeba přitvrdit a důsledně pokutovat. Viz. Nizozemsko a vodní děla. Já kolem sebe vidím spratky, ale také spousta starší a střední generace, která opatření dodržuje. Výsledek bude, že za 14 dní se situace zlepší, ale rozvolnit se nesmí!
Pro Babiše bych měl jenom jednu radu, ale on jí zná, makat jako motorová myš a dostat do republiky co nejvíce a co nejdříve vakcíny. Na ostatní bych se vykašlal, zejména na nějaké Piráty.

Je to jako v té II. světové.
Soudruzi, ustupovat není kam, za námi je Moskva.
A Žukov se za Koněva postavil, nevydal ho vojenskému soudu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (42 hlasů)

Proč to roste i při lockdownu? Protože to není lockdown, ale švindl-lockdown. Jak u nás, tak v Německu. Ale i tak ten švindl-lockdown zlepšuje situaci proti tomu, kdyby nebyl.

Výměna Blatného byl požadavek a hysterický řev vyhulákaný opozicí a prostými občany, co chtěli piveško a vínečko. Nechtěli opatření.

Rozvolňování, kterých bylo několik, víceméně to samé.

Ministerstvo zdravotnictví udělalo velký protitah proti epidemii, dne 10. března 2021 začalo tajit počty nakažených, takže nikdo netuší, jak jsme na tom. Mohou si teď cucat z prstu zlepšení, kdykoli to budou Piráti potřeboval pro politické cíle. Řekl bych, že Blatný a spol. tvrdě pochopili, že SARS-Cov-2 se rozšiřuje, protože se mu líbí mediální pozornost. Když nebudou uveřejňovat data, tak se koronavirus stáhne jak mokrá slepice, neb umře žalem z nedostatku publicity. Asi tak jako náš rómský slavík Radek Benga poté, co zahrál na strunu rasismu hnusných Čechů, zazpíval tklivou píseň o pohlavních orgánech, dostal Českého slavíka politické písně - a teď po něm ani pes neštěkne.

Teď se chystá kardinální blbost, která se zove otevření škol.

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Vase "mysleni" je opravdu exemplar do sbirky.
Kdyz to nefunguje tak v tom budeme pokracovat jeste vic ?
Co mi to jen pripomina ? Svazaky? Fanatiky?

Realita se musi prizpusobit nasi myslence protoze to tak cchcemeP

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

nepodezírám Vás z nevědomosti,
že Blatný je zejména ten, kdo usilovně blokuje třeba vakcínu Sputnik.
Jasně, až ji začnou vyrábět Němci a pak povolí EMA, tak možná i na nás zbude, KDYŽ...

Proč myslíte, že Zeman už nějaký čas trvá na jeho odvolání TEĎ?! (Ale to VY jistě víte..)

Pak ale já osobně moc nechápu,
jak můžete v jednom komentáři současně napsat, že výměna Blatného by byl těžký přešlap
a dát při tom radu Babišovi, co nejdříve a co nejvíce vakcín když do ČR dostane.......
****

Jedině, že by:

Jiné státy (Německa včetně) například pozastavily očkování vakcínou AZ,
tak možná TUTO Babiš pro naše očkování chtivé nyní snadno sežene a lidu to jako výhodu a starost o ně prodá.
(Samozřejmě chápu, že to je všude i politika a boj o obrovské kšefty...)

Osobně, když jsem ale zahlédla v televizi jakousi paní z EMA, jak čte (ani se to nenaučila říct bez předlohy)
obhajobu vakcíny AZ a pak zvedla oči do kamery a pronesla "PEVNĚ VĚŘIM(e?)",
tak to mne tedy skutečně uklidnila.(těžký sarkasmus)

Prostě stačí pevně věřit a jakákoliv vakcína "západní" nikomu neublíží a když tak se to nedá prokázat a když tak je to jen malé % v moři ochrany a to se vyplatí....

Fakt je to pro mne (budu se opakovat) k zblití!
Ani ne skutečnost, že to tito všichni dělají, ale spíše vidět, že jim lidi to šílené žvanění stále a stále plošně žerou.
Že jim lid tak masívně věří (nevím pouze jak moc pevně) tu péči o zdraví a životy....

P.S.
Neřešíme "epidemiologickou" významnost Vidláku, ale epidemickou.
Ačkoliv možná, kdyby tolik epidemiologů nebylo, dýchalo by se nám (některým) lépe.

P.S 2.
Jak věřit zákazu pohybu mezi okresy,
asi aby měli kluci u policie na kom trénovat zákroky, z epidemického hlediska ale naprosto rizikové zákroky
(i policie u toho funí, může být i některý policista s nákazou a ještě nevědět, náhubky ani jim při akci nepřiléhají..), když výjimka 11 je cestování do zahraničí a hranice státu jsou dle nařízení vlády volné.
Babiš sám (pracovně, ale to vir neví) courá a kdo ví, kdo tak vozí do ČR ty exotické mutace...

A jak píše Vidlák, když se budu i v zastavěném území (venku) vyhýbat (třeba i na víc jak 2 metry lidem)
a nebo si nasadím náhubek při nějaké hranici kontaktu, koho tím vládo a BIS a odborníci Blatného ...
(a demagogičtí obhájci každé blbiny, šíleného zaklekávání na lidi včetně) nakazím?

Já mám totiž pocit hraničící s jistotou,
že už vládě (a "odborníkům", zahraničních včetně, za ní) vůbec nejde o boj s virem,
ale s občany, kteří ještě přemýšlí a tečka!

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Dal bych Ti 10 slepic, kdyby to bylo možné.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel MAJKA (neověřeno) dne St, 17. 03. 2021, 10:36

Paní Majko, Vládě nejde o boj s občany, možná se mi to podaří srozumitelně vysvětlit.

Omezující podmínky stanovují úředníci státní správy, na které Babiš, bohudíky, nebo bohužel, nemůže, ale musí realizovat jejich požadavky.

Tento stav měl chránit odborníky, před politiky, aby mohli nerušeně pracovat.

Nikdo však nedomyslel, že odborníci nebudou chtít pracovat ve prospěch občanů státu, to nikoho nenapadlo.

To, že se někteří politici se chovají jako nesvéprávní, nikoho nepřekvapuje, ale nikdo nečekal, že státní zaměstnanci budou tak pracovat.

Blatný, nikoliv Babiš nechce žádné výjimky, proto půjdete s hadrem přes dýchací cesty, kde nikdo nejde, protože všichni jezdí auty.

Když jsme u těch východních vakcín.

Když Zeman s Babišem oznámili úmysl dovést východní vakcíny, kdo nejvíce řval?

ANO, nebo opozice?

To, že v EU jsme si rovni, někteří jsou rovnější, víme z loňského roku, kdy nám někdo zablokoval roušky, ale my jsme nic zablokovat nemohli.

AstraZenecy se bát nemusíme, protože máme méně neandrtálských genů, proto jsme možná chytřejší, a máme více krevní skupiny B, než na západ od Labe.

Proto to vydržíme.

Možná nám nic jiného nezbývá

https://www.kupredudominulosti.cz/calabek-milan-3d-lide-kteri-maji-nean…

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

"jiné státy včetně Německa"
"včetně zahraničních"
"s občany, kteří přemýšlejí"
Děkuji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by češtin (neověřeno)

Trvalý odkaz

je pro Vás důležitější (i na hnojníku) forma nad obsahem, co nadělám.

Omlouvám se Vám (a všem dalším) za použití slova "včetně" jako příslovce.
Obvykle toto slovo skutečně používám za datem a jde tak u mne již o druh "profesionální deformace" a je to "zažrané".

Co se ale správnosti použití tvaru přemýšlí versus přemýšlejí týká, nevím nevím...

V pravidlech (současných ☺) je uvedeno toto:
****
Povoleno: přemýšlet, 3. mn. přemýšlejí i přemýšlí..
****
Takže zde Vaši výtku k "přemýšlí" a správnosti jen "přemýšlejí" zatím neberu,
třeba mne ale někdo další (důvěryhodnější nick v okénku češtiny) ještě poučí, že je to jinak.
****

Jiní zde komentující (včetně Vidláka) aplikují v rychlém komentáři občas také "češtin" a druzí to velkoryse přejdou.

Tak snad nejste osoba, které jen potřebujete "kopnout" MAJKU a jde Vám tedy čistě jen o tu češtinu..

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)