Ani jeho loutkovodiči tomu nevěří

Autor
Štítky

Sotva se Joe Zombiden ujal svého úřadu, jeden z jeho prvních kroků byl vymezit se vůči jeho předchůdci. Zrušil trumpovy protimigrační dekrety, protože bránit migraci je autoritářské, nedemokratické, jsou to chudinky lidi z utlačovaných zemí a pro civilizovaného američana je povinností se o ně postarat. 

Všimněte si, že všichni ti líbodémo vítači zastávají v zásadě krásné zásady. Pomáhat lidem. Bránit chudáky před brutálními režimy. Nastolit v celém světě svobodu a demokracii. Lidská práva, sociální práva, menšinová práva... každý má právo na všechno, nikdo nemá žádné povinnosti, budoucnost je rozmanitá, sluníčková, krásná. Všichni mají všechno. 

V praxi už to samozřejmě tak pěkně nefunguje. Jednoduše proto, že průměrný sluníčkář neumí přemýšlet dva tahy dopředu. Stejně jako ten Biden. Když sakra zruší všechna ta migrační omezení, tak prostě k hranici přijdou mraky lidí a přejdou. Proč by také nešli že? Ve svých zemích nemají žádnou perspektivu, žít v drogovém Mexiku musí být fakt super, velký bílý otec ve Washingtonu řekl, že američané mají povinnost se postarat, tož jdou. 

A najednou Biden vydává prohlášení, ať jsou ti migranti tak hodní a nechodí. Nebo ať jich nechodí tolik. Ať žádají o azyl na veslvyslanectvích v jejich domovských zemích.  

Když jsem se na to teď díval, hned mě napadlo, že vlastně ani Biden ani jeho poradci a loutkovodiči ve skutečnosti v žádná migrační pozitiva nevěří. Jen to musejí říkat, protože je to v jejich kruzích módně povinné. Musejí mluvit o všech těch lidských právech, ale ve skutečnosti se ani na vteřinu nepokusili je naplnit. 

Když komunisté přišli k moci, hned začali pracovat na výchově nového komunistického člověka. Jedna z prvních věcí co udělali, že sebrali bohatým jejich velké vily a luxusní bydlení a rozparcelovali to mezi chudinu. V secesních domech tak vznikly příčky v příjímací hale a z bydlení pro pana továrníka najednou byly čtyři byty.... pro olažské romy ze Slovenska. 

Stejně tak se hned začalo s tou správnou výukou, jak je komunismus ze všeho nejlepší. Udělaly se mládežnické organizace, prostě začalo se okamžitě pracovat na komunistické budoucnosti. Oni věřili tomu, co hlásali, byli ochotní kvůli tomu i vraždit a byli ochotní změnit zaběhaná pravidla. 

Co dělají dnešní noví komsomolci? Nic. Umějí tak maximálně otevřít hranice. 

Kdyby Biden opravdu věřil v přinosy migrace, mohl bez problémů zmobilizovat tu obrovskou americkou armádu. Mohl postavit stanová městečka kde by migranti dostali najíst, kde by měli střechu nad hlavou, kde by se okamžitě začali učit anglicky. Mohl podnítit bytovou výstavbu, snažit se o tvorbu pracovních míst pro tyto chudáky, mohl vyhlásit nový americký úděl s tím, že za dvacet let budou USA tak daleko vpředu, že nikdo už nebude o migračních přínosech pochybovat. 

Přesně tohle jsem psal v roce 2015 při migrační vlně do Německa. Že v tom všem vítání postrádám stavbu bytů pro milion lidí, stavbu škol pro milion lidí, tvorbu pracovních míst pro milion lidí , že vidím jen postel v tělocvičně a sociální dávky. 

Ani ti Piráti u nás nevěří tomu co hlásají. Jen to musejí dělat. Ve skutečnosti jen dělají gesta. Gesta milosrdenství otevíráním hranic, gesta odvahy křikem proti Rusku a Číně, ale ve skutečnosti nedělají ani nejmenší kroky k tomu, aby se něco změnilo. Aby skutečně vznikl nový člověk podle vzoru, který hlásají. 

Jestliže jsou Rusko a Čína špatní, tak nevidím žádnou snahu se zbavit závislosti na ruské ropě, ruském plynu a čínských výrobcích. Nevidím žádnou snahu se postavit na vlastní nohy a začít vyrábět levněji, rychleji, racionálněji a nechat ty autoritáře daleko za sebou. Nevidím žádnou snahu o budování státu pro čtyřicet milionů lidí, kteří budou tím přínosem, protože jaderní fyzici ze Sýrie by se nám hodili a hodily by se nám i lopaty, co by makaly na stavbě a bydlely v malém bytečku na periferii. 

Ve skutečnosti se o nic podobného nikdo ani nepokouší. Ani ten Biden a jeho melody boys. I když mají k dispozici obrovské zdroje obrovské armády. Umějí jen udělat hezké gesto, které nic nestojí. Otevřít hranice. A pokud v celém tom mumraji vzniká něco pozitivního, tak to dělají obyčejní lidi o kterých nikdy nebude jediná reportáž. Protože na ně se přehodila ta skutečná práce. 

Nejlepší stát světa s nejlepšími lidmi světa, s nejlepší demokracií světa, s nejsilnější armádou světa, s nejlepším kosmickým výzkumem světa, s největšími firmami světa, prostě stát se všemi nej, je schopen jen gesta. Je schopen otevřít hranice a pak ústy svého šéfa blekotat, že takhle to nemělo vypadat. Že to přece mělo být sluníčkové a krásné a místo toho je to horor.  

Inu je to jednoduché - oni tomu ve skutečnosti nevěří. Oni to musejí povinně hlásat, ale nikdy to nepřijali za své. Přijetí migrantů ve skutečnosti nebyla jejich touha a nikdy nepřemýšleli o tom, jak nějakých přínosů migrace doopravdy dosáhnout.  Je to jen móda. A až se móda změní, budou hlásat zase  jiné pakárny.

Porovnejte to třeba s tou Čínou. Během posledních deseti let přemístila 300 milionů lidí a většina si polepšila. Když před pár lety zjistili, že jsou závislí na západní poptávce, přijali na to příslušný program a rok od roku pracují na tom, aby se závislosti na nás zbavili. Dělají to metodicky, jejich plány obashují alternativy, přizpůsobují se realitě a za pár let toho dosáhnou.

Ve stejnou dobu my závislost na čínském zboží prohlubujeme.  Je úplně jedno, co kecají všichni ti rusobijci a čínofobové. Zboží chodí od nich sem a ne naopak. A ani u nás všichni tihle borci neumějí nic jiného než kecat. O zlém Sitting Pingovi jsem slyšel už hodně, ale nikdo k tomu nedodal i zcela zřejmý fakt - že ty továrny musejí stát u nás. Pak budeme mít klacek i na Velkého Číňana. 

Sledujeme v přímém přenosu, jak se o něco pokoušejí lidé, kteří sami nevěří tomu, co hlásají. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Obávám se, že u mnoha jedinců vážně nejde o zakrývanou ne-víru, ale prostě o ne-schopnost. Směřuji spíš k našim Pirátům. Když se narodíte a žijete ve světě, kde je "to důležité" (voda, teplo, odpad, elektřina, jídlo) tak nějak samozřejmé, nedokážete reálně uvažovat v mantinelech budovatele. Vyrůstáte-li ve světě, kde se problém řeší vydáním zákona, nařízení, pokynu a excelové tabulky... pak budete problém řešit právě takto.
Když nejste svědkem či dokonce součástí budování toho, co pak tak nějak samozřejmě běží kolem vás, těžko chtít od vás smysluplné plány na údržbu. Vědomí, že to, co je pro vás samozřejmost, vůbec samozřejmé není.

Když to dotáhnu ad absurdum - člověk, který žije ve světě, kde se stejky zjevují v chladicím boxu supermarketu, nikdy nepochopí, co to znamená starat se o krávu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (71 hlas)

Koukam, ze antipiratska kampan se zde rozjizdi naplno. Je zabavne, jak jim boj "vsichni proti piratum" naopak pomaha.

Antibabise strida antibartos. Jestli vam to vydrzi, opravdu tim Bartose dostrakate na premierskou sesli :-)

Průměrný počet slepic: 1.2 (57 hlasů)

Člověče, buďte té lásky, když už trolujete, zkuste to chytřeji, ano? Ať je to tak nějak... důstojnější? Takhle jen smrdíte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Oni ti referenti, co si střídají služby, si neuvědomili, že se prozradí jak stylem, tak kvalitou psaní (včetně používání diakritiky - to bude elf ze zahraničí...)

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

to je zase ta domovní důvěrnice, co se také prozradí kvalitou psaní a nezapomenutelným štěkavým stylem. Diakritiku používá, takže to vlastně bude nějaká naše místní referentka z Perlovky.

Průměrný počet slepic: 1.4 (38 hlasů)

In reply to by Sherlok Holmes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dosud se referenti ovládali, čímpak tě tak naštvala, že jsi nevydržel pocity na uzdě :D Asi něčím ťala do živýho...

Díky, že jsi mi ukázal příspěvek co si člověk musí přečíst několikrát, podle reakce obsahuje pravdu ;) Fakt děkuji ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Sherlok Holmes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lehni !

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

No, mě se spíš dotýká, že mi ve své omezenosti přisuzuje snahu vést na tomto fóru nějakou protipirátskou kampaň. Asi jako by mi přisuzoval záměr vést na fóru sparťanských ultras protislávistickou kampaň... Jako jestli se nebojím, že někde mé výhrady k pirátům povedou k jejich "na just" volení, tak je to na vidlákově dvorku. A jestli jim to hodit bude někdo ze ctěných kydačů hodit - ok, je to jeho volba.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

teprve uvidíme, a povedou ji pirátští ambasadoři. To už tak na světě chodí: čím víc něco někomu tlačíte, tím větší averzi nakonec navodíte.
Takže jo, když kampáň, tak kampáň, sem s ní!
Jak to, že k nám ještě nikdo nepřišel ambasadorovat?

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Nestrašte. Bartoš má vítězství jisté, vsadil jsem na něj budoucnost rodiny. Beru si dvacetimilionovou půjčku s fixovaným úrokem (hyperinflace bude), rozšiřuji solární elektrárnu (elektřina bude jen občas a dotace to jistí) a investuji do zelených německých fondů (tam se přesouvají majetky). Opravené byty prodávám a skupuji ty vybydlené na periferii (vysoké daně budou za polohu a velikost, migrantů a těch co nebudou mít na kvalitní bydlení bude dost).
Krysí závody již běží a kdo se nezúčastní, nezbohatne. Potřebuji taky vydělat pro děcka na soukromou školu (ve státní bude inkluze inkluze).
Bartoš musí vyhrát.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Je pekne, jak dlouhou diskuzi jste vyprodukovali - proste antibartos jede naplno.

Vsichni vite, kam vedla kampan antibabis a jako ovce opakujete totez. Za Bartose vam vsem dekuji!

Průměrný počet slepic: 1.2 (18 hlasů)

Chlapi, já se Vám divím. Já jsem přece na Vaší straně. Bartoš musí vyhrát. Je to můj kůň.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To me tesi :-) i kdyz sam jeste nevim, komu to na podzim hodim.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V minulem blogu autor lhal o tom, ze Pfizer krati dodavky (ten vypadek dorovnal a dnes dodava Evrope nad plan), ze EU s nami neni solidarni (dostali jsme vice relativne vice vakcin nez jsme si objednali) - naopak cesko odmitlo solidaritu s Reckem a Italii, kdyz byli v migracnim pruseru (hodni vidlaci s cesnekem a prasatky jim tehdy poslali akorat radu: migranty si sami utopte) a pak Babis znova odmital solidaritu s Italii, kdyz ji EU loni chtela poslat vice penez na postcovidovou obnovu ekonomiky (preci si za to mohli sami, tak proc by melo byt cesko solidarni).

A ted pan broucek zasvecene mluvi o loutkovododicich Bidena, ale nema ani paru o tom, jak vlastne chce Biden menit pristup USA k migraci. Vidlak to nevi a ani to nechce vedte, je linej si to zjistit, protoze vidlakovi staci jeden vyrok a hned ma jeho linej mozek jasno, jak to vsechno je. A nema ani paru o tom, kolik lidi utikajicich z valky v Syrii si v Nemecku praci naslo a nezajima ho to ... nevi nic o tom, jak starne nemecka populace, coz pracovni mista vytvari zcela prirozene, nevi a nezajima ho, kolik je tam volnych bytu ci jestli je tam tam pomala bytova vystavba jako u nas ... vzdyt staci jedna veta a nazor hodneho pana vidlaka je hotovy.

Uvedomely komunisticky svazak se zakladnim vzdelanim mohl vyridit zkuseneho mistra tim, ze ho odhalil jak zradce lidu neplniciho plan za cenu vyroby zmetku. Dnes vidlak se svazackou lehkosti odhali scallopa jako elfa placeneho sorosem jen kvuli tomu, ze pouziva dve IP. Pomery se rozhodne zlepsily!

Průměrný počet slepic: 1.4 (46 hlasů)

Scallope, to už jste tam zvládli sami. Práce na směny, změna stylu psaní, změna rétorický obratů... IP adresy jsou jen třešnička na dortíčku. A nepoužíváte dvě IP adresy, ale zhruba sto. Já za to nemůžu, že vás na to musí být víc, ani nemůžu za to, že tu agitaci neumíte. Ale víte co, já vás to naučím. Příště mi napište na mail a já vám připravím kvalitní filipiku sám na sebe, abyste tam u Kartouze viděli jak se to dělá. Akorát nikdo neuvěří, že to napsal škebloň... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)