Ukrajina z jiné strany

Autor
Štítky

Včera mě můj bratr upozornil na jeden rodinný zdroj ohledně Ukrajiny a já bych vás o něj nerad připravil. Tentokrát se jedná o jistého "bratránka", který není právě naladěný na ukrajinskou nacionalistickou vlnu, neuchcává blahem, kdykoliv se řekne Stěpan Bandera a ve své domovině proto musí mlčet, mlčet mlčet, protože by dostal do huby od své vlastní rodiny. Na druhou stranu je to vzdělaný člověk se slušným politickým přehledem, který ví o ukrajinské politice asi tolik co u nás Milan Syruček. Je zkrátka obeznámený se vším, co lze v ukrajinském veřejném prostoru najít.  

Bratránek samozřejmě nevidí do tajných porad, nevidí Zelenskému do hlavy, nevidí do hlavy ani Putinovi, ale dokáže úspěšně předstírat loajalitu takovým způsobem, že na něj ještě žádné místní gestapo nepřišlo. Berte to tedy jako pohled insidera, téměř novináře, jehož pohled nám celé současné válečné harašení popíše velmi přímočaře. 

Odsouvám proto odpočinkový článek o další den. 

Joe Zombiden "vyhrál" americké volby a usedl v Bílém domě. V Kyjevě zavládla radost. Donald Trump totiž Ukrajinu přehlížel, okatě jí pohrdal a pokud ho na té dněperské rovině něco zajímalo, tak to byly Bidenovy kontakty a hříchy, kterých se tam dopustil. Zelenský se od Trumpa nedomohl ničeho, americký kovboj ho tlačil do velmi nepříjemného dilematu - má Bidena prásknout? Dneska člověk nikdy neví, Trump samozřejmě sliboval prokurátora a dlouhé vězení pro svého vyzyvatele, ale věřte dneska americkému prezidentovi. Co kdyby to nedopadlo, co kdyby soud nebyl, nebo Bidena osvobodili, co kdyby se chtěli mstít lidi okolo něj...  

Zelenský měl dobrý instinkt a Bidena nepráskl. Pustil Trumpovi jen takové narážky a povídačky ze kterých se pořádný monstrproces udělat nedal. Biden si nakonec Trumpa namazal na chleba a milý Donald se sice cukal, ale nakonec pěkně odstoupil a spolu s Bidenem triumfálně nastoupila Kamala, Viktorka Nullandová a spousta dalších lidí, kteří se angažovali v Majdanu a kteří byli všichni přečůráni Putinem, který je zasáhl tam, kde to nečekali. 

Bidenova inaugurace proběhla, žádné překvapení se nekonalo, Joe je sice poněkud senilní a plete si dny, přátele i postavení, ale to je jedno. Kolem něj jsou dávní ukrajinští kamarádi, teď nastává ta správná chvíle, teď přijdou bratři američani a Putinovi to společně nandáme. Osvobodíme Krym, osvobodníme Donbas a budeme šturmovat na Moskvu. Zadupeme Putina do země, protože takhle nám to Biden sliboval... Akorát Trump mu do toho pak hodil vidle. 

Biden sedí v Bílém domě... a nic. Zelenský čeká na telefonát. Nic. Nevolá ani Biden, ani Kamala, ani Viktorka Nullandová, dokonce nevolá ani vrátný z Bílého domu. Ukrajina neexistuje. 

Topž je zapotřebí jít štěstí trochu vstříc... podepíšeme dekret o znovudobytí Krymu i Donbasu... A ejhle, podepíšeme něco takového a Putin ten hajzl začne pro jistotu stahovat k hranicím vojenské jednotky. v Kyjevě jsou dost velcí idioti, aby něco zkusili a tak je lepší být připraven. V Kyjevě samozřejmě nemohou jen tak přihlížet a tak také začínají stahovat jednotky k hranicím. 

Pak přibývá provokací, ostřelování, na koni jsou ukrajinští váleční jestřábové, všechno se vyhrocuje a Zelenský stále čeká na ten telefonát od Bidena, který mu dá zelenou a potvrdí všechny ty závazky z minula. A ono pořád nic. 

A tak se to hrotí ještě víc, Biden přece nemůže mlčet, když ukrajinská propaganda hlásí div ne ruský vpád. Agresor je na hranicích, Bidene! Putin zničí celou Evropu, honem bratři USáci, přijďte zachránit naší banderovsko - mafiánskou demokracii. A pořád nic... 

Až nakonec... je to prý pár dní... Konečně telefonát... 

Ukrové, jste v tom sami. My američané za vás bojovat nebudeme. Prodáme vám samozřejmě zbraně, černozemě máte dost, kupce na ní máte také, není problém vám dodat co potřebujete, ale krvácet si budete sami. Zelenský zdá se právě pochopil, že je to obráceně. Že Ukrajina má bojovat za americké zájmy a ne USA za ty ukrajinské. 

A najednou.... to už nám u nás presstituti neřeknou, Zelenský mluví o diplomatickém řešení. Válečné bubny ztichly a možná si tam v Kyjevě vzpomněli na velkého přítele USA Sákašviliho, kterak kouše kravatu, protože neví, jestli ruské tanky nedojedou až do Tbilisi, ale ví, že všechna letadla mají Rusové zaměřené.  

Zelenský samozřejmě nemá situaci pevně v rukou, člověk nikdy neví, co se na frontě může stát, lidský rozum říká, že když jsou někde soustředěná vojska, tak se vždycky něco stane. Ale celé toto tajtrlíkování nebylo proto, aby Ukrajina bojovala proti stokrát silnějšímu nepříteli, ale aby Biden zavolal do Kyjeva a pomohl. Jenže.. stařeček povýšil. A mají tam za Velkou louží jiné starosti... nějak se jim rozjela migrační vlna, musejí očkovat i za cenu roztržky s dalšími spojenci, Čína je v poslední době hrozně asertivní a nechce se jí kupovat americké dluhopisy, žluťáci staví letadlové lodě, v Afghanistánu už drží jen Kábul a nejbližší okolí... A na Ukrajinu už dávno sere pes. 

Abych to shrnul... 

Podle ukrajinského insidera se teď bude ještě chvíli blbnout a nedej bože aby se něco stalo, ale nakonec se zase všechno naloží na podvaly a odveze se to do kasáren, protože Putin je připraven a ruský velvyslanec v Kyjevě jim už dávno vysvětlil, jak dopadnou, kdyby se o něco pokusili. 

Pokud nějaká válka začne, nebude to z vůle prezidentského komika, ale nějakého patřičného banderovce v blízkosti fronty. 

Jak jsem koupil, tak prodávám. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (193 hlasů)

Komentáře

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie leclerc furiani pharmacie leclerc pontivy pharmacie auchan horaire perpignan , pharmacie bordeaux rue fondaudege therapie genique avantages inconvenients , pharmacie a proximite toulouse pharmacie de garde zagora therapie cognitivo comportementale maroc Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium barato, Compra Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34582#>Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium por internet</a> Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium por internet Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium donde comprar en Guatemala. pharmacie lafayette amiens tel pharmacie de garde aujourd'hui houilles Prednisone pharmacie France, Prednisone livraison rapide <a href=https://faithlife.com/prednisoneachatenlignefrance#>Prednisone bon marchГ©</a> Prednisone prix France Vente Prednisone sans ordonnance. traitement ongle incarne pharmacie lafayette l'union masque chirurgical , pharmacie annecy parmelan hypnose sophrologie therapies breves valerie peltier saint-remy-de-provence Photoshop Lightroom CC Classic precio Guatemala, Compra Photoshop Lightroom CC Classic a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/#>Photoshop Lightroom CC Classic </a> Photoshop Lightroom CC Classic precio Guatemala Comprar Photoshop Lightroom CC Classic. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador traitement naturel mycose pharmacie beaulieu redon .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette valence pharmacie Г  beaulieu 19120 pharmacie besse annecy , therapies quantiques aix en provence pharmacie ouverte montreuil , pharmacie angers ouverte medicaments diarrhee therapie comportementale et cognitive en ligne Vente Azithromycine sans ordonnance, Azithromycine livraison rapide <a href=https://faithlife.com/venteazithromycinesansordonnance#>Vente Azithromycine sans ordonnance, Equivalent Azithromycine sans ordonnance</a> Azithromycine livraison Canada Azithromycine pharmacie Canada. pharmacie rigollet aix en provence pharmacie Г  proximiteпїј Comprar MS Office 2011 Home Business, MS Office 2011 Home Business donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34570#>MS Office 2011 Home Business donde comprar en Argentina</a> MS Office 2011 Home Business barato MS Office 2011 Home Business precio Argentina. pharmacie bourges val d'auron pharmacie leclerc chambly , comprime ramipril generique pharmacie lafayette klorane Compra Autodesk Alias Design 2016 a precios mГЎs bajos, Autodesk Alias Design 2016 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34376#>Autodesk Alias Design 2016 por internet, Compra Autodesk Alias Design 2016 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk Alias Design 2016 venta Ecuador Autodesk Alias Design 2016 donde comprar en Ecuador. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde suresnes pharmacie argenteuil hopital .

Zatím bez slepic

pharmacie bordeaux bastide stalingrad pharmacie principale bordeaux act therapy anxiety , therapies hypnotiques (patrick hygonnet) pharmacie girard avignon , therapie comportementale et cognitive montpellier pharmacie en ligne 24 avis pharmacie toulon Altium Designer 17 venta Colombia, Compra Altium Designer 17 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34587#>Altium Designer 17 donde comprar en Colombia, Altium Designer 17 venta Colombia</a> Altium Designer 17 barato Comprar Altium Designer 17. pharmacie bailly societe.com medicaments generiques definition Autodesk Alias AutoStudio 2020 donde comprar en Argentina, Autodesk Alias AutoStudio 2020 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34310#>Autodesk Alias AutoStudio 2020 por internet</a> Autodesk Alias AutoStudio 2020 barato Autodesk Alias AutoStudio 2020 venta Argentina. pharmacie leclerc riorges therapie quantique formation , pharmacie ouverte honfleur pharmacie avignon la rocade Ashampoo Core Tuner 2 donde comprar en Chile, Ashampoo Core Tuner 2 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34528#>Ashampoo Core Tuner 2 por internet</a> Ashampoo Core Tuner 2 por internet Compra Ashampoo Core Tuner 2 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador therapies naturelles pharmacie quer .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette nantes pharmacie de garde marseille 19 mai 2019 pharmacie bourges ouverte lundi , pharmacie de garde nice pharmacie rue beaulieu saint just saint rambert , pharmacie de garde autour de moi aujourd'hui therapie cognitivo comportementale forum pharmacie leclerc clichy sous bois Lumion 12 Pro precio Guatemala, Comprar Lumion 12 Pro [url=https://publiclab.org/notes/print/34235#]Lumion 12 Pro venta Guatemala[/url] Lumion 12 Pro barato Lumion 12 Pro por internet. therapies familiales pharmacie talence Windows Server 2022 Datacenter precio Colombia, Windows Server 2022 Datacenter por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34714#]Windows Server 2022 Datacenter por internet[/url] Windows Server 2022 Datacenter venta Colombia Windows Server 2022 Datacenter precio Colombia. pharmacie ouverte nantes pharmacie lafayette tarbes , pharmacie lafayette annecy horaires pharmacie beauvais champs dolent Microsoft Office Professional 2021 barato, Compra Microsoft Office Professional 2021 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34249#]Microsoft Office Professional 2021 [/url] Microsoft Office Professional 2021 por internet Microsoft Office Professional 2021 donde comprar en Guatemala. therapies breves plurielles pharmacie de garde marseille 7 juillet .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg[/url] therapies comportementales et cognitives anglais medicaments yeux rouges .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico[/url] act therapy concepts pharmacie noisy le grand .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta[/url] medicaments yeux chat therapie cognitivo-comportementale schizophrenie .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico[/url] pharmacie escudier boulogne billancourt horaires kudzu pharmacie lafayette .

Zatím bez slepic

medicaments otite pharmacie marchi reboud aix en provence traitement vers intestinaux , pharmacie nirma brest act therapy hooks , therapie de couple apres infidelite traitement bois pharmacie ouverture aix en provence Autodesk Alias AutoStudio 2020 precio Argentina, Compra Autodesk Alias AutoStudio 2020 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34310#>Autodesk Alias AutoStudio 2020 venta Argentina</a> Autodesk Alias AutoStudio 2020 barato Autodesk Alias AutoStudio 2020 venta Argentina. pharmacie de garde beziers pharmacie lafayette isere Comprar Microsoft Visual Studio Enterprise 2017, Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34336#>Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato</a> Compra Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 a precios mГЎs bajos Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 venta Guatemala. medicaments contre la constipation pharmacie ouverte valence , pharmacie autour de moi ouverte pharmacie de garde poitiers Ashampoo Core Tuner 2 donde comprar en Chile, Ashampoo Core Tuner 2 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34528#>Ashampoo Core Tuner 2 </a> Ashampoo Core Tuner 2 por internet Compra Ashampoo Core Tuner 2 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde marseille st barthelemy pharmacie leclerc douarnenez .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> pharmacie ouverte toulouse therapies geniques .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> pharmacie de garde essonne therapie photodynamique .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie annecy ouverture pharmacie de garde marseille valentine .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> act therapy explained pharmacie lafayette xxl .

Zatím bez slepic

therapie de couple cholet traitement varroa pharmacie lafayette avenue des etats unis , pharmacie lafayette niort horaires pharmacie de garde wissembourg aujourd'hui , pharmacie de garde aujourd'hui en sarthe pharmacie de garde draguignan therapie comportementale et cognitive val d'oise Medicamento Solupred nombre generico, Solupred precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-solupred-n… Solupred nombre generico, Prednisolona precio sin receta</a> Comprar Solupred 10 mg sin receta Compra Solupred a precios mГЎs bajos. therapie roberval pharmacie en ligne la roche sur yon Fosfomycin precio Chile, Comprar Fosfomycin 3 g sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/fosfomycin-precio-chil… Fosfomycin 3 g sin receta</a> Comprar Fosfomycin 3 g genГ©rico Medicamento Fosfomycin nombre generico. pharmacie lafayette bailleul pharmacie de garde indre aujourd'hui , pharmacie permanence annecy therapie cognitivo comportementale lille Bisoprolol barato en la farmacia, Comprar Zebeta 5 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zebeta-precio-argentin… Zebeta nombre generico</a> Zebeta barato en la farmacia Medicamento Zebeta nombre generico. pharmacie fontenaille aix en provence pharmacie de garde beaulieu sur mer aujourd'hui .

Zatím bez slepic

therapie kalash criminel pharmacie de garde marseille le 16 aout 2020 therapie comportementale et cognitive niort , pharmacie de garde kairouan aujourd'hui pharmacie illkirch , pharmacie auron bourges medicaments reflux gastrique pharmacie fayon bordeaux Medicamento Paxil nombre generico, Medicamento Paroxetina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-guat… Paxil pastillas</a> Paroxetina precio sin receta Comprar Paroxetina pastillas genГ©rico. pharmacie beauvais saint jean pharmacie bourges hopital Medicamento Proventil nombre generico, Ventolin barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ventolin-barato-en-la-… Ventolin nombre generico</a> Ventolin precio sin receta Compra Ventolin a precios mГЎs bajos. pharmacie mermoz pharmacie de garde aujourd'hui gironde , pharmacie de garde caen therapie de couple beziers Medicamento Modafinilo nombre generico, Modafinilo precio Chile <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-modafinilo… Modafinilo nombre generico, Comprar Provigil 200 mg sin receta</a> Compra Modafinilo a precios mГЎs bajos Medicamento Modafinilo nombre generico. pharmacie beaulieu place de champagne chГўteauroux pharmacie de garde bourges .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie leclerc dreux pharmacie auchan chatellerault pharmacie ouverte tard boulogne billancourt , therapie cognitivo comportementale montpellier pharmacie de garde marseille aujourd'hui 13005 , pharmacie de garde rouen raw therapies download therapies breves vannes iSkysoft DVD Creator 3 precio Argentina, Comprar iSkysoft DVD Creator 3 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34653#>iSkysoft DVD Creator 3 </a> iSkysoft DVD Creator 3 por internet Compra iSkysoft DVD Creator 3 a precios mГЎs bajos. pharmacie beaulieu saint benoit medicaments hypokaliemiants Windows 10 Pro por internet, Windows 10 Pro venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34563#>Windows 10 Pro </a> Windows 10 Pro por internet Windows 10 Pro barato. pharmacie chu angers telephone pharmacie de garde gironde , pharmacie en ligne sans ordonnance cialis pharmacie angers strasbourg Maxon Cinema 4D Studio R16 venta Chile, Maxon Cinema 4D Studio R16 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34384#>Maxon Cinema 4D Studio R16 venta Chile</a> Maxon Cinema 4D Studio R16 venta Chile Maxon Cinema 4D Studio R16 barato. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta traitement rosacee pharmacie leclerc acheres .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie bordeaux achard pharmacie en ligne wandre pharmacie de garde marseille version imprimable , pharmacie leclerc ranguin traitement keratite , therapie comportementale et cognitive eure pharmacie yvetot pharmacie ouverte jour ferie Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile, Autodesk Navisworks Simulate 2021 venta Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34549#]Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile, Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato[/url] Autodesk Navisworks Simulate 2021 precio Chile Compra Autodesk Navisworks Simulate 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde marseille 13004 pharmacie de garde marseille dimanche 8 novembre Adobe Illustrator CC 2018 barato, Adobe Illustrator CC 2018 venta EspaГ±a [url=https://publiclab.org/notes/print/34525#]Adobe Illustrator CC 2018 [/url] Compra Adobe Illustrator CC 2018 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CC 2018 por internet. therapie de couple gap pharmacie lafayette lyon , medicaments jambes sans repos pharmacie de garde strasbourg Acheter Gabapentine en pharmacie Canada, Gabapentine bon marchГ© [url=https://faithlife.com/achetergabapentineenpharmaciecanada#]Gabapentine bon marchГ©[/url] Gabapentine achat en ligne Canada Acheter Gabapentine en Canada. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador parapharmacie tanguy bourges pharmacie amiens paul claudel .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde drancy pharmacie ouverte montpellier pharmacie brest kergaradec , therapie cognitivo comportementale rouen pharmacie auchan mantes , produits non medicamenteux pharmacie en ligne normandie pharmacie avignon chatellerault telephone Equivalent Fluoxetine sans ordonnance, Fluoxetine en pharmacie Canada <a href=https://faithlife.com/equivalentfluoxetinesansordonnance#>Fluoxetine Prozac 20mg</a> Fluoxetine prix Canada Vente Fluoxetine sans ordonnance. pharmacie de garde toulon pharmacie avignon rocade Comprar Microsoft Visual Studio Enterprise 2017, Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34562#>Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 venta Argentina</a> Compra Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 a precios mГЎs bajos Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato. traitement parkinson pharmacie equinet beauvais , pharmacie de garde marseille apres 20h therapies e Sony CD Architect 5.2 precio Colombia, Sony CD Architect 5.2 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34573#>Sony CD Architect 5.2 barato</a> Comprar Sony CD Architect 5.2 Sony CD Architect 5.2 precio Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde beauvais aujourd'hui medicaments mal de mer .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie du centre pharmacie argenteuil cote seine pharmacie angers grand maine , pharmacie de garde la ciotat pharmacie brest saint louis , traitement zinc pharmacie henocq amiens medicaments coronavirus Autodesk AutoCAD MEP 2021 precio PerГє, Compra Autodesk AutoCAD MEP 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34578#>Autodesk AutoCAD MEP 2021 precio PerГє</a> Autodesk AutoCAD MEP 2021 venta PerГє Autodesk AutoCAD MEP 2021 donde comprar en PerГє. pharmacie centrale annecy traitement eau Luxion KeyShot 10 venta PerГє, Luxion KeyShot 10 precio PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34761#>Luxion KeyShot 10 </a> Compra Luxion KeyShot 10 a precios mГЎs bajos Comprar Luxion KeyShot 10. pharmacie paris amiens traitement bipolaire , pharmacie auchan roncq pharmacie strasbourg Microsoft Excel 2013 prix Canada, Microsoft Excel 2013 prix Canada <a href=https://faithlife.com/microsoftexcel2013prixcanada#>Achat Microsoft Excel 2013 pas cher</a> Achat Microsoft Excel 2013 pas cher Prix des licences Microsoft Excel 2013. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie argenteuil de garde pharmacie homeopathie amiens .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie de couple ozoir la ferriere huraux therapies alternatives atma hypnose et therapies breves courroux , pharmacie cuisset amiens therapie de couple valais , pharmacie de garde marseille janvier 2020 pharmacie bordeaux benauge therapies de couple film Compra Ginger Vegie a precios mГЎs bajos, Medicamento Ginger Vegie nombre generico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34210#>Ginger Vegie </a> Ginger Vegie precio sin receta Compra Ginger Vegie a precios mГЎs bajos. pharmacie lafayette auch pharmacie de bailly 78870 Sony CD Architect 5.2 venta Colombia, Sony CD Architect 5.2 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34573#>Sony CD Architect 5.2 </a> Comprar Sony CD Architect 5.2 Sony CD Architect 5.2 precio Colombia. pharmacie rouen pharmacie chu angers telephone , les therapies comportementales et cognitives pharmacie de garde quiberon aujourd'hui Inventor Professional 2023 venta Ecuador, Compra Inventor Professional 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34734#>Inventor Professional 2023 por internet</a> Inventor Professional 2023 por internet Inventor Professional 2023 precio Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador therapies psychomotrices pharmacie amiens de garde .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde aujourd'hui montpellier traitement urticaire pharmacie polygone , therapies transpersonnelles pharmacie des fins annecy horaires , pharmacie ouverte halluin medicaments yeux chat medicaments rage de dents Adobe Illustrator CS6 barato, Adobe Illustrator CS6 donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34472#>Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a</a> Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a. pharmacie ouverte autour de moi pharmacie en ligne wandre Comprar Fluoxetine genГ©rico, Comprar Fluoxetine sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34168#>Medicamento Fluoxetine nombre generico</a> Compra Fluoxetine a precios mГЎs bajos Medicamento Fluoxetine nombre generico. pharmacie bourges place planchat pharmacie angers doutre , pharmacie bio avignon pharmacie ouverte wasquehal Compra Autodesk Alias Concept 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk Alias Concept 2023 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34686#>Autodesk Alias Concept 2023 donde comprar en PerГє</a> Autodesk Alias Concept 2023 precio PerГє Comprar Autodesk Alias Concept 2023. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador traitement ceramique medicaments rage de dents .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie yssingeaux pharmacie bastide avignon act therapy techniques , therapie cognitivo comportementale st-jerome pharmacie de garde aujourd'hui nimes , pharmacie juan les pins therapie cognitivo comportementale rouen pharmacie leclerc ales Compra Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 a precios mГЎs bajos, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 donde comprar en PerГє [url=https://publiclab.org/notes/print/34749#]Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 donde comprar en PerГє[/url] Comprar Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 precio PerГє. pharmacie avignon route de montfavet pharmacie intermarche angers ZoneAlarm Internet Security Suite 8 barato, ZoneAlarm Internet Security Suite 8 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34300#]ZoneAlarm Internet Security Suite 8 por internet[/url] Comprar ZoneAlarm Internet Security Suite 8 ZoneAlarm Internet Security Suite 8 venta Guatemala. pharmacie a proximite marseille pharmacie en ligne jailys , pharmacie etampes pharmacie auchan bures sur yvette Propranolol achat en ligne Suisse, Cherche Propranolol moins cher [url=https://faithlife.com/ventepropranololsansordonnance#]Cherche Propranolol moins cher[/url] Acheter Propranolol en pharmacie Suisse Propranolol sans ordonnance Suisse. traitement impetigo pharmacie de garde quiberon aujourd'hui .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico[/url] therapie comportementale et cognitive finistere pharmacie de garde toulon .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico[/url] pharmacie de garde marseille prado pharmacie wasquehal .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico[/url] pharmacie martin beauvais therapies breves vaucluse .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico[/url] julien roby hypnotherapeute - therapies breves sens pharmacie de garde beaulieu sur mer aujourd'hui .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

medicaments urticaire pharmacie amiens pierre rollin pharmacie oullins , therapies to counselling pharmacie en ligne argenteuil , act therapy concepts pharmacie nautilus amiens pharmacie brunet Г  proximite Medicamento Flexeril nombre generico, Comprar Flexeril sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34161#>Flexeril precio Miami</a> Flexeril precio sin receta Flexeril barato en la farmacia. therapie cognitivo comportementale youtube pharmacie amiens moins cher Achat MS Office 2011 Home Business pas cher, Logiciel MS Office 2011 Home Business Г  vendre <a href=https://faithlife.com/fbb64d2a950e410aa811cf476f5ace55#>Achat MS Office 2011 Home Business pas cher</a> Acheter MS Office 2011 Home Business en ligne Prix des licences MS Office 2011 Home Business. therapie de couple casablanca therapie de couple terrebonne , pharmacie de garde aujourd'hui lapalisse pharmacie guerin angers iSkysoft PDF Editor Pro 5 por internet, iSkysoft PDF Editor Pro 5 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34593#>iSkysoft PDF Editor Pro 5 donde comprar en Colombia</a> iSkysoft PDF Editor Pro 5 venta Colombia iSkysoft PDF Editor Pro 5 barato. pharmacie lafayette caen therapy couple in .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> pharmacie gregoire avignon horaires pharmacie leclerc quevert .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> pharmacie auchan montivilliers pharmacie wittenheim .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima 100 mg sin receta</a> inhalateur pharmacie lafayette therapies non medicamenteuses ehpad .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> pharmacie amiens hopital nord pharmacie bailly nangis .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

ufr pharmacie amiens plan traitement angine pharmacie test covid autour de moi , pharmacie euratlantique bordeaux therapies alternatives psychologie , pharmacie Г  proximite d'ici pharmacie leclerc dreux pharmacie brest kergaradec Microsoft SQL Server 2017 Standard precio Colombia, Microsoft SQL Server 2017 Standard donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34638#>Microsoft SQL Server 2017 Standard por internet</a> Microsoft SQL Server 2017 Standard por internet Microsoft SQL Server 2017 Standard barato. salon des therapies alternatives les essarts pharmacie de garde zagora Ou acheter du Ketoconazole 200 mg, Vente Ketoconazole sans ordonnance <a href=https://faithlife.com/ouacheterduketoconazole200mg#>Cherche Ketoconazole moins cher</a> Cherche Ketoconazole moins cher Ou acheter du Ketoconazole 200 mg. therapies types therapies unite , pharmacie lafayette hyper u corgnac pharmacie en ligne martinique Adobe InDesign CS5.5 venta Colombia, Compra Adobe InDesign CS5.5 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34496#>Adobe InDesign CS5.5 precio Colombia</a> Adobe InDesign CS5.5 por internet Adobe InDesign CS5.5 precio Colombia. therapie comportementale et cognitive grenoble hypnose therapies breves eft anne viterbi agroparc avignon .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio sin receta</a> pharmacie croisiere avignon medicaments ballonnements .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico</a> pharmacie ouverte dimanche 95 pharmacie de garde aujourd'hui tahiti .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie rue victor eusen brest therapie de couple fribourg .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta</a> pharmacie en ligne dijon pharmacie herboriste annecy .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie centrale boulogne billancourt horaires pharmacie zillisheim pharmacie auchan nogent , therapie cognitive comportementale orne pharmacie Г  proximiteпїј , traitement glaucome pharmacie angers lac de maine pharmacie gay bourges Equivalent Cyproheptadine sans ordonnance, Cyproheptadine vente libre <a href=https://faithlife.com/cyproheptadineachatenlignecanada#>Ou acheter du Cyproheptadine 4 mg</a> Cyproheptadine prix Canada Acheter Cyproheptadine en pharmacie Canada. pharmacie boulogne billancourt avenue jean jaures pharmacie leclerc kergaradec Compra Autodesk Revit 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk Revit 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34673#>Autodesk Revit 2023 venta Ecuador</a> Comprar Autodesk Revit 2023 Autodesk Revit 2023 donde comprar en Ecuador. pharmacie beaulieu nantes pharmacie nicolle avignon , pharmacie annecy carnot traitement herpes Comprar Autodesk AutoCAD Architecture 2017, Autodesk AutoCAD Architecture 2017 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34533#>Autodesk AutoCAD Architecture 2017 donde comprar en Venezuela</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2017 por internet Autodesk AutoCAD Architecture 2017 barato. pharmacie h24 angers pharmacie argenteuil dalle .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> therapie comportementale et cognitive nimes pharmacie auchan nogent sur oise .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> hypnose & therapies breves - guignard s. troyes traitement varicelle .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> therapies autisme medicaments xls medical .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> pharmacie argenteuil cote seine pharmacie leclerc en ligne .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie centre beaulieu nantes hypnose therapies breves eft anne viterbi agroparc avignon pharmacie rue georges martin annecy , pharmacie trigona bourges pharmacie boulogne billancourt rue de sevres , pharmacie la fayette annecy pharmacie leclerc montbeliard pharmacie jolly brest Ou acheter du Lasilix 100mg, Acheter Lasilix en pharmacie Belgique <a href=https://faithlife.com/acheterlasilixenbelgique#>Acheter Lasilix en pharmacie Belgique</a> Cherche Lasilix moins cher Vente Lasilix sans ordonnance. pharmacie du thil beauvais pharmacie en ligne luxembourg Compra Outlook 2010 All in One For Dummies a precios mГЎs bajos, Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34534#>Outlook 2010 All in One For Dummies </a> Comprar Outlook 2010 All in One For Dummies Outlook 2010 All in One For Dummies por internet. therapies des schemas pharmacie beauvais caron , traitement vers intestinaux pharmacie ouverte beauvais Autodesk AutoCAD MEP 2021 donde comprar en PerГє, Autodesk AutoCAD MEP 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34578#>Autodesk AutoCAD MEP 2021 precio PerГє</a> Autodesk AutoCAD MEP 2021 venta PerГє Autodesk AutoCAD MEP 2021 donde comprar en PerГє. therapies of depression pharmacie de garde aujourd'hui mulhouse .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio sin receta</a> pharmacie becker monteux 84 pharmacie bourges planchat .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> pharmacie rigollet aix en provence therapie cognitivo comportementale yonne .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie bourges rue jean baffier pharmacie brest rue de siam .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> pharmacie en ligne aix en provence parapharmacie leclerc jet dentaire .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies integratives pharmacie fontaine pharmacie a proximite orleans , therapie quantique formation pharmacie boulevard sixte isnard avignon , traitement helicobacter pylori therapies with cancer patients pharmacie ouverte yssingeaux Comprar Furosemida pastillas genГ©rico, Lasix precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/lasix-precio-ecuador-c… precio Ecuador</a> Comprar Lasix pastillas sin receta Comprar Lasix pastillas genГ©rico. pharmacie de garde boulogne billancourt 14 juillet pharmacie ouverte uzemain Estrace precio Ecuador, Comprar Estradiol 2 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/estradiol-precio-sin-r… precio sin receta</a> Estradiol barato en la farmacia Comprar Estradiol 2 mg sin receta. medicaments reanimation therapie viceland streaming , pharmacie en ligne nantes act therapy borderline Suprax precio sin receta, Cefixima precio Colombia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-cefixima-100-m… barato en la farmacia</a> Medicamento Cefixima nombre generico Cefixima barato en la farmacia. pharmacie auchan roncq tel pharmacie finet amiens .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie genique mucoviscidose pharmacie jacou pharmacie bordeaux sainte catherine , therapie yeux pharmacie ouverte nancy , pharmacie angers rue chateaugontier horaire pharmacie gambetta beauvais pharmacie beaulieu carrefour brive Compra Amoxil a precios mГЎs bajos, Medicamento Amoxil nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-amoxil-a-precio… Amoxil a precios mГЎs bajos, Comprar Amoxicillina 250 mg genГ©rico</a> Compra Amoxil a precios mГЎs bajos Amoxil precio Chile. therapies quantiques therapie de couple doctolib Comprar Omnicef 300 mg genГ©rico, Omnicef precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-omnicef-300-mg… precio Ecuador</a> Omnicef barato en la farmacia Comprar Omnicef 300 mg genГ©rico. pharmacie de garde uckange medicaments kardegic , pharmacie rue emile zola boulogne billancourt traitement bois exterieur Comprar Augmentin 500 mg genГ©rico, Amoxicillina precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-amoxicillina-5… Amoxicillina nombre generico</a> Compra Amoxicillina a precios mГЎs bajos Medicamento Amoxicillina nombre generico. therapies geniques definition pharmacie en ligne yvelines .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde wormhout medicaments omeprazole pharmacie leclerc amboise , therapies humanistes pharmacie de garde aujourd'hui reims , pharmacie annecy intermarche pharmacie de garde vannes pharmacie quimperle Comprar Premarin pastillas genГ©rico, Comprar Premarin pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-premarin-pasti… Premarin nombre generico</a> Premarin precio sin receta Premarin precio Chile. wellington zhaotai therapies pharmacie lafayette ramonville Medicamento Ventolin nombre generico, Medicamento Albuterol nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-albuterol-2-mg… Albuterol 2 mg genГ©rico</a> Comprar Albuterol 2 mg sin receta Comprar Albuterol 2 mg genГ©rico. pharmacie aix en provence horaires pharmacie ugine , pharmacie daguenet angers pharmacie lafayette horaires Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico, PrГ©gabalina precio Guatemala <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-pregabalina-15…©gabalina Lyrica 150 mg</a> PrГ©gabalina precio sin receta Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico. pharmacie de garde montpellier therapies anticancereuses .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie de couple doctolib therapies breves haute savoie act therapy social phobia , pharmacie avignon rue de la republique pharmacie de garde faya aujourd'hui , medicaments hypnotiques pharmacie huynh bordeaux pharmacie de garde marseille nuit castellane Azithromycin precio sin receta, Medicamento Azithromycin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/azithromycin-precio-si… Zithromax 1000 mg</a> Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos Azithromycin precio PerГє. traitement hemorroГЇdes pratique des therapies cognitivo-comportementales au quotidien Medicamento Mobic nombre generico, Medicamento Mobic nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-mobic-nomb… precio Guatemala</a> Comprar Mobic 15 mg genГ©rico Mobic precio Guatemala. pharmacie de garde fecamp pharmacie thiault bourges , pharmacie lafayette vichy pharmacie argenteuil avenue gabriel peri Compra Cefdinir a precios mГЎs bajos, Omnicef precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-omnicef-300-mg… barato en la farmacia</a> Medicamento Omnicef nombre generico Comprar Omnicef 300 mg genГ©rico. formation therapies breves lille pharmacie de garde aujourd'hui nice .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie angers lafayette pharmacie bailly masques act therapy for depression , pharmacie de l'europe amiens act therapy near me , pharmacie de garde marseille janvier 2020 pharmacie de garde aujourd'hui en martinique therapies existentielles Omeprazol barato en la farmacia, Comprar Omeprazol 20 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/omeprazol-barato-en-la… Omeprazol 20 mg genГ©rico</a> Omeprazol precio Venezuela Omeprazol precio sin receta. pharmacie kerros brest pharmacie ouverte poitiers Comprar Bonnispaz genГ©rico, Comprar Bonnispaz genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bonnispaz-gene… precio Chile</a> Medicamento Bonnispaz nombre generico Compra Bonnispaz a precios mГЎs bajos. medicaments biosimilaires pharmacie de garde marseille le 8 mai 2020 , pharmacie de bailly romainvilliers pharmacie de garde marseille 11eme Comprar Omnicef 300 mg genГ©rico, Compra Omnicef a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-omnicef-300-mg… barato en la farmacia</a> Medicamento Omnicef nombre generico Comprar Omnicef 300 mg genГ©rico. pharmacie bailly facebook pharmacie en ligne serieuse .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

act therapy for trauma pharmacie ouverte dimanche lille pharmacie beaulieu lausanne , pharmacie ouverte essonne act therapy diffusion , pharmacie fouassier bourges horaires therapies have had considerable success in treating bedwetting pharmacie aix en provence besson Zantac precio Miami, Compra Zantac a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zantac-precio-miami-co… Zantac a precios mГЎs bajos</a> Medicamento Zantac nombre generico Zantac barato en la farmacia. pharmacie auchan cambrai pharmacie lafayette zinc Medicamento Sildenafil nombre generico, Compra Fildena a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-fildena-100-mg… precio Ecuador</a> Comprar Fildena 100 mg sin receta Fildena barato en la farmacia. pharmacie bio avignon therapie quantique formation , pharmacie de garde marseille dimanche 13 septembre 2020 traitement arthrose Medicamento Sumycin nombre generico, Compra Sumycin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-sumycin-no… precio Ecuador</a> Comprar Sumycin 500 mg genГ©rico Sumycin precio sin receta. therapies kidney pharmacie de garde amiens .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde draguignan kudzu pharmacie lafayette pharmacie biakou beauvais , pharmacie lundi bourges medicaments hepatotoxiques , pharmacie lafayette orvault act therapy steven hayes pharmacie argenteuil Stromectol precio Chile, Comprar Ivermectina 3 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectina-precio-sin… precio sin receta, Stromectol precio Chile</a> Compra Ivermectina a precios mГЎs bajos Comprar Ivermectina 3 mg sin receta. therapies with dementia pharmacie pvc argenteuil Medicamento Nilotinib nombre generico, Comprar Tasigna 200 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-tasigna-a-preci… precio sin receta</a> Tasigna precio sin receta Compra Tasigna a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde aujourd'hui valence therapy alternatives inc , medicaments estomac pharmacie ouverte jusqu'Г  21h Doxycycline precio Venezuela, Doxycycline barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/doxycycline-barato-en-… precio Venezuela</a> Comprar Doxycycline 100 mg sin receta Medicamento Doxycycline nombre generico. therapie cognitivo comportementale pharmacie belvedere argenteuil .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie de couple film streaming pharmacie zussy therapies de conversion arte , medicaments les plus utilises pharmacie angers rue des ponts de ce , pharmacie avignon ouvert le dimanche act therapy reviews therapies epilepsy Compra Bystolic a precios mГЎs bajos, Medicamento Bystolic nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bystolic-sin-r… Bystolic a precios mГЎs bajos</a> Bystolic barato en la farmacia Bystolic precio sin receta. pharmacie becker monteux horaire traitement zona ophtalmique Comprar Azithromycin 1000 mg genГ©rico, Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-azithromycin-1… Zithromax 1000 mg</a> Comprar Azithromycin 1000 mg genГ©rico Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta. therapies psychanalytiques pharmacie ouverte actuellement , pharmacie en ligne belgique fiable pharmacie avignon st jean Compra Bleminor Anti Blemish Cream a precios mГЎs bajos, Comprar Bleminor Anti Blemish Cream sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-bleminor-anti-b… Anti Blemish Cream precio EspaГ±a</a> Medicamento Bleminor Anti Blemish Cream nombre generico Bleminor Anti Blemish Cream precio EspaГ±a. pharmacie en ligne dijon therapie act et toc .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie auchan amiens therapie cognitivo comportementale bourgoin jallieu act therapy dr russ harris , pharmacie en ligne wikipedia therapie genique cancer , pharmacie lafayette nimes pharmacie boulogne billancourt avenue general leclerc pharmacie en ligne wattrelos Medicamento Mobic nombre generico, Compra Mobic a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-mobic-nomb… precio Guatemala</a> Comprar Mobic 15 mg genГ©rico Mobic precio Guatemala. pharmacie de garde knutange pharmacie ouverte wattrelos Medicamento Zithromax nombre generico, Azithromycin precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-azithromycin-1… Azithromycin a precios mГЎs bajos</a> Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta. pharmacie annecy dimanche therapies institutionnelles , pharmacie ouverte evry pharmacie avenue de lattre de tassigny aix en provence Comprar Betadine sin receta, Betadine precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-betadine-gener… precio Ecuador</a> Comprar Betadine genГ©rico Compra Betadine a precios mГЎs bajos. pharmacie lafayette agen pharmacie lafayette strasbourg .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie zac bank traitement fer therapies for depression , comprime un generique pharmacie michel annecy , pharmacie de garde ugine pharmacie gambetta aix en provence therapie de couple montreal Levamisole barato en la farmacia, Comprar Dicaris 150 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/dicaris-precio-sin-rec… Levamisole 150 mg</a> Dicaris precio Ecuador Dicaris barato en la farmacia. pharmacie lafayette saint quentin therapie de couple gironde Comprar Baricitinib 2 mg genГ©rico, Compra Olumiant a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/olumiant-barato-en-la-… Olumiant a precios mГЎs bajos</a> Olumiant precio EspaГ±a Medicamento Olumiant nombre generico. pharmacie charre annecy le vieux pharmacie auchan nord , pharmacie de garde marseille 12e pharmacie angers belle beille Fludrocortisone precio sin receta, Comprar Florinef 0.1 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-florinef-0-1-m… Florinef 0.1 mg genГ©rico</a> Compra Florinef a precios mГЎs bajos Florinef barato en la farmacia. pharmacie boulogne billancourt rue gallieni pharmacie boulogne billancourt edouard vaillant .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie avignon trillade pharmacie de garde a marseille 13015 pharmacie auchan woippy , therapies breves definition pharmacie leclerc clichy sous bois , pharmacie lafayette epinal pharmacie en ligne 24 avis pharmacie lafayette yvelines Stromectol precio sin receta, Comprar Ivermectina 3 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-ivermectina-a-p… Ivermectina 3 mg sin receta[/url] Comprar Ivermectina 3 mg genГ©rico Ivermectina precio Argentina. pharmacie olivades avignon pharmacie fleveau angers Naprosyn precio sin receta, Compra Naproxeno a precios mГЎs bajos [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-naproxeno-250-… Naproxeno nombre generico[/url] Comprar Naproxeno 250 mg genГ©rico Comprar Naproxeno 250 mg sin receta. pharmacie chanzy angers therapies breves plurielles , pharmacie beaulieu harfleur traitement epilepsie Naprosyn precio sin receta, Compra Naproxeno a precios mГЎs bajos [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-naproxeno-250-… barato en la farmacia[/url] Comprar Naproxeno 250 mg genГ©rico Comprar Naproxeno 250 mg sin receta. pharmacie verte colline aix en provence pharmacie de garde annecy .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie principale avignon pharmacie leclerc bellaing pharmacie ouverte brest , therapie cognitivo comportementale villefranche sur saone act therapy jordan peterson , act therapy online training pharmacie amiens avenue paul claudel traitement bouton de fievre Comprar Sertralina 25 mg genГ©rico, Zoloft barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zoloft-barato-en-la-fa… Zoloft a precios mГЎs bajos</a> Compra Zoloft a precios mГЎs bajos Zoloft precio PerГє. therapies transpersonnelles pharmacie lafayette yvelines Comprar Champix 1 mg genГ©rico, Champix barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-g… Champix 1 mg genГ©rico, Compra Vareniclina a precios mГЎs bajos</a> Champix precio sin receta Compra Champix a precios mГЎs bajos. therapies basees sur la mentalisation pharmacie d'angers , pharmacie angers arboretum virginie rettel - therapies breves - hypnose pnl eft nancy Comprar Brilinta sin receta, Compra Brilinta a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-brilinta-sin-r… precio EspaГ±a</a> Brilinta precio EspaГ±a Brilinta barato en la farmacia. pharmacie de garde wavre aujourd'hui pharmacie ouverte gennevilliers .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie serrault angers medicaments flatulences therapies transpersonnelles , pharmacie de garde wavre aujourd'hui pharmacie hotel de ville boulogne billancourt , pharmacie ouverte woippy pharmacie bordeaux depistage pharmacie annecy centre Comprar Amoxicillina 500 mg sin receta, Amoxicillina precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-amoxicillina-5… Augmentin 500 mg</a> Compra Amoxicillina a precios mГЎs bajos Medicamento Amoxicillina nombre generico. medicaments interdits pharmacie de garde aujourd'hui reunion Compra Propranolol a precios mГЎs bajos, Comprar Ciplar 40 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-ciplar-40-mg-s… Ciplar 40 mg sin receta</a> Ciplar precio Venezuela Comprar Ciplar 40 mg genГ©rico. pharmacie en ligne villeneuve d'ascq psychologue therapie de couple uccle , pharmacie fresneau brest pharmacie discount beauvais Compra Lyrica a precios mГЎs bajos, Pregabalina precio Argentina <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/pregabalina-precio-sin… Lyrica 300 mg</a> Comprar Pregabalina 300 mg sin receta Pregabalina precio sin receta. pharmacie bonnot avignon pharmacie de garde marseille nuit 13010 .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie en ligne allemagne act therapy manual traitement oxyures , pharmacie la bailly salouel pharmacie kaysersberg , pharmacie annecy geneve therapie par les arbres pharmacie amiens route d'abbeville Compra Brilinta a precios mГЎs bajos, Compra Brilinta a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/brilinta-precio-espana… Brilinta sin receta</a> Comprar Brilinta sin receta Brilinta precio EspaГ±a. pharmacie angers st serge pharmacie quartier beaulieu wattrelos Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos, Gabapentina precio Ecuador <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos</a> Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg genГ©rico. pharmacie auchan fontenay sous bois act therapy techniques , pharmacie cohen boulogne billancourt emploi pharmacie annecy Medicamento Cefdinir nombre generico, Medicamento Omnicef nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/omnicef-barato-en-la-f… barato en la farmacia</a> Omnicef precio Miami Omnicef barato en la farmacia. pharmacie haguenau pharmacie leclerc igny .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

příbuzný to vidí hodně podobně, jako já.
Neboli v momentě, kdy by mělo dojít na cezení krve "Za Ródinu" - pardon - Za Baťkivščinu", všichni pomahači a rádcové vezmou v cuku letu roha. Lhostejno, kde mají trvalé bydliště, jestli Ušákov, anebo Německá Uhnije.
Bojovat do posledního Ukra a se splacenými úvěry za předražené zbraně - prosím, to je já píseň. Ale krev...

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Je, tuším, z Dněpropetrovska, dnes Dnipro. Vystupovala proti místní samozvané vládě, měla taky několik videí na YouTube. A ta řekla, že největší místní Banderovci nosili, ještě půl roku před převratem, na státní slavnosti a svátky, Svatojířské stužky...

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Hodně záleží na úhlu pohledu a kdo se dívá. Humanitární bomby stále padají a u nás v médiích ani slovo. Je mi z toho smutno. https://outsidermedia.cz/co-nenajdete-v-ctk/

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

příspěvek:

Napsal uživatel Kgao (neověřeno) dne Po, 05. 04. 2021, 22:54

A co se tím světcem vlastně…
A co se tím světcem vlastně myslí? Kdo je to světec? Čím se světec vyznačuje? Podle církevní teorie myslím hřeší každý. Takže čím se světec liší vlastně?

Odpovědět

Napsal uživatel Laco G. Mlynář (neověřeno) dne Út, 06. 04. 2021, 00:24

Světec se Od Ostatních liší tím, že se pro ně dokáže obětovat.

Proto říká Ratzinger, že nepotřebujeme reformátory, ale světce.
A to jak v církvích, tak mimo ně (dodává LGM).

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

To jsem byl já :) Ale pořád nevíme, jak to ten Benedikt myslel.. Vy říkáte, že se světec dokáže obětovat, ale zapomněl jste, že obětoval se už Ježíš Kristus, a my se už tedy obětovat nemusíme :) Neco jsem si četl tady https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btec Je to možná trochu složitější, ale nejlíp to myslím vyjadřuje tohle:

"Dokonalou a již dokonanou obětí za hřích celého lidstva je v novozákonním pojetí smrt Ježíše Krista na kříži. Za hříchy lidstva zde dle Nového zákona zemřel Bůh sám ve svém synu Ježíši Kristu. Ale jako nehříšného ho smrt nemohla udržet ve své moci, tak byl Kristus třetího dne vzkříšen - podle Božího plánu záchrany lidstva. Kdo této zprávě uvěří, tomu je vše odpuštěno a vydává svůj život Bohu - odděluje se pro Boha - stává se svatým. Svatost v novozákonním pojetí proto znamená život v milosti skrze tuto oběť."

A to je aspoň takové lidské, aspoň mně to tak připadá.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

bagateliujete prasárny, co dělali, jako byste byl jeden z nich, a teď tu zas mluvíte o bohu a světcích a hříších, skoro jakobyste byl snad věřící.

Jakej je váš názor na takové události jako akce Ř a akce K, kdy komunisti likvidovali dost nevybíravě kláštery? Byli řádoví bratři a sestry ti svatí, co se obětovali a trpěli za víru a v jejích hlavách jiste i za nás ostatní, nebo světci byli ti hrdinní bojovníci za sociální spravedlnost od StB, co jim dávali do těla a to jejich sebeobětování v tom, že dělali nepříjemné věci pro vyšší dobro (stejně jako esesáci o pár let dříve?

Já jsem ateista, tak nemám favority, ale zajímá mně, jak to vy máte poskládaný dohromady.

Nebo jak to máte daný dohromady třeba ohledně španělské občanské války, kdy komunisté stříleli po klášterech jeptišky a frankisti na oplátku učitele - nejspís levicové, ale ty taky nemám rád, tak se klidně do detailu rozepište?

Jste v konfliktu loyalit, jako když se děcku hádají rozvádějící se tatínek a maminka? Patří jim to těm sviním - ať už jste si za svině k týrání vybral koho chtěl.

Co Toufar, byla to bezohledná antikomunistická svině, co si to mučení vysloveně zasloužila, jako podle vás tolik jiných, protože stáli v cestě všeobecnému blahu nebo to byl světec hodný následování, přesně jak po nich papež volá?

V Rusku to samé co u nás jen v horším a větším.

Vy věříte v boha, když se tu dovoláváte papeže a světců?

Jestli jo, jak si to představujete, až budete řekněme u nebeské brány? Jak budete vysvětlovat svůj vztah k nezabiješ a nepokradeš?

Už máte připravené vysvětlení, jak byla dobrá věc, likvidovat služebníky boží? Že byste patřil do pekla nebo do očistce, to si asi nemyslíte, ale do když se v nebi potkáte právě s Toufarem, co když budete mít obláček hned vedle něj a on vám bude vyprávět jak ho mučili. Budete mu budete vyprávět, jak jste se měl díky jeho utrpení dobře?

Jestli nejste věřící, proč tu citujete Papeže a ne něco z marximu?

Průměrný počet slepic: 1.9 (32 hlasů)

Víte, kdy je katolickej kněz nejprospěšnější?
Když tlačí vozejk v uranovým dole.
(Vtip z let devadesátých)

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

A jestlipak víš, jak vzniklo náboženství obecně? Když se setkal podvodník s idiotem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

Čmoude, jsou fráterníci a jsou fráterníci, římskokatolocká církev je vlastně instituce podřízená cizímu státu, tedy katolická církev není jenom o bohu jak lživě píšeš, ale o svém druhu neziskovce, která staletí předtím než toto zavedla CIA operovala na území Českého království stovky let.

Tedy nemáš pravdu, neútočili proti bohu a jeho služebníkům, ale proti "neziskovce".

Jsi-li sám věřící, tak bys viděl, že před rokem 48 se v kostelých chásala politika a vrátilo se to po roce 89, takže nelži, že katolická církvev je pouze o bohu a není v ní politika, která narušuje monopol státu na vládnutí.
Že dnes stát rezignoval na svou podstatu, tedy vládnout, kterou např. kromě komunistů praktikoval svého času i Josef a Čmoude, i tatíček Masaryk a to nebyli komunisté ;), takže zde jsi spíše ukázal nulovou ochotu myslet, protože "církev"?

Průměrný počet slepic: 3.8 (34 hlasů)

Když tu Laco cituje "šéfa neziskovky" tak mu to zřejmě nevadí a jestli je antiklerikál, tak dost divnej.

Že byste ubíjel toufary a řeholnice i dnes vám rád věřím, ale vy tu papeže necitujete.

Zkuste si zaplatit nějaký kurzy pochopení textu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (21 hlas)

Je mozne, ze svateho otca citoval prosto preto, ze on ma 'autoritu' na stanovenie definicie? Pretoze Krista sa spytat nemozete, a papez je zastupcom Krista na zemi?

A inak s tou definiciou myslim mozno suhlasit, vsetci 'uznani' svati ci blahosloveni obetovali zo svojho majetku/pohodlia/zivota pre cirkev ci aspon bliznych svojich, ac nemuseli, a bez tej obete by si aj prilepsili ... takze ziaden typ filantrop Soros, ktory oklepe omrvniky z kolien a my ho za ne blahoslavime.

Jezis sa obetoval za tento svet preto, aby sa uz nikto dalsi obetovat nemohol, a ku kralovstvu nebeskemu stacilo v neho uverit ... ostatni svatci su svatci, pretoze sa obetovali, tiez nie pre dobro svoje, a aj napriek tomu, ze nemuseli. (Aj ked mozno polemizovat o tom, ze ked niekto polozi zivot za vieru, ci to robil pre dobro viery, alebo pre svoju odmenu, v ktoru veril, ked vytrva)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jezis sa obetoval za tento svet preto, aby sa uz nikto dalsi obetovat *nemusel* ... ja som fakt po tom covide osprostela ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Papež má jen tu autoritu, kterou mu přiznáváme. Což katolíci dělají, ale všech ostatních se to netýká. Citováním papeže se vám právě implicitně vnucuje uznání jeho autority. Což je pro nekatolíky nepřijatelné.

Že je papež zástupcem Krista na zemi tvrdí jen papež a jemu podřízení. Jakožto hlava anglikánské církve je zástupcem Krista na zami i Britská královna. Zástupcem Krista na zemi jsou také šéfové kdejaké protestantské sekty a v realitě také každý kazatel každé křesťanské sekty, který si výklad Kristových myšlenek upraví podle svého (a nadřízení mu to nemohou zatrhnout).

Například svatý Václav neobětoval církvi vůbec nic. Prostě ho zabili Boleslavovi přátelé v boji o moc, snad i nedorozuměním a Boleslav z něj pak udělal svatého z výčitek.

Naproti tomu bylo mnoho bezejmených mrtvých, ze kterých žádní svatí nebyli. Všichni ti bezejmení křižáci, co šli osvobozovat boží hrob od muslimů. Ti se všichni vydali svého majetku/pohodlí/života pro Krista, církev a bližní a kde jsou?

My máme dokonce Husa, který splňuje všechny kvality svatého a přesto svatý není. On sám se považoval za věrného katolíka. Problém je, že ho dal zabít papež/koncil, takže je jedno co děláte, ale jak se to komu hodí do krámu.

Papežové se svým vítačstvím muslimů jsou ke Kristovi přímo nepřátelští.

Jestli se Kristus obětoval pro svět, aby to nikdo jiný nemusel, tak cože papež volá po dalších světcích a tedy dalších obětech, když už to je vyřešené?

Navíc když papež sám podporuje nepřátele církve, kteří mimo jiné ničí a vypalují kostely. Proč se Vojtyla za jugoslávských válek nepostavil veřejně proti muslimům vraždících jiné křesťany, když uctívali toho samého Krista?

Papeži sami vypadají velice často jako nepřátelé Krista, církve a křesťanstva.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Co by se stavěl proti ničení kostelů nebo vražedným etnickým čistkám v Kosovu nebo Bosně? Proti odebírání orgánů?
Tí klucí snědí mu, spolu s místňákama, likvidovali jinou konfesi a tedy konkurenci !

,

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No tak ten papež volá po světcích, ale myslí tím lidi, kteří skutečně vnitřně věří v to, že se za ně Ježíš Kristus obětoval. To je definice světce/svatého. Zřejmě to vám to dodá sebedůvěru a sebevědomí a tím asi budete schopný důležitých činů. Však sám si to zkuste rozebrat, jaký asi může být psychologický dopad víry v to, že se za vás někdo obětoval a že vy už se za nikoho ovětovat nemusíte. Možná se člověk odvrátí od planých myšlenek na záchrana lidstva (nesnaží se zachránit lidstvo "pro větší dobro"), a místo toho se soustředí na řešení praktických a bezprostředních problémů. Možná že tohle je ten význam světce.

Zatím bez slepic

zabití Ježíše byla obyčejná politická vražda na objednávku "domácích", kteří mu nemohli odpustit jeho kritiku a tím i popularitu. Ty pindy okolo si vymyslela církev někdy v šestém století n.l., kdy se v Konstantinopoli rozhodlo o změnách v křesťanství (553) - poučení z krizového vývoje

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dal na vybranou. Kazatele Ježíše nebo zločince Barabáše. Místní vybrali Ježíše.
Pilát chtěl udržet klid. Tak jim ho dal. A umyl si ruce. Neúspěšně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)