Stokrát nic

Autor

Včera jsem nadhodil téma o americké porážce v Afghanistánu a dneska bych se chtěl trochu blíže podívat ne na příčiny americké porážky, protože ty jsou celkem známé - vlezli kam neměli, tvrdili že tam jdou dělat ráj na zemi a díky tomu nemohli střilet na všechno co se pohne a nemohli kolem cest rozvěšovat civilisty na telegrafní sloupy a dělat masové popravy. Nemohli plošně bombardovat města, protože by bylo jasné, že tam nejdou dělat demokracii, ale jsou to normální náckové. Zároveň museli podporovat místní skupiny proti jiným místním skupinám, cpát tam miliardy dolarů, které k ničemu nebyly, zapomněli, že vedle je Pákistán, který svoji sousední zaostalou zemičku využívá jako rejdiště svých tajných služeb a zájmů, zapomněli, že z druhé strany je Írán, který také má svoje želízka v ohni. 

Já bych se chtěl zaměřit na opak - nikoliv příčinu americké porážky, ale spíše příčinu tálibánského vítězství. Jednoduše proto, že tohoto vítězstív bylo dosaženo metodou, kterou by měla být v symbolické rovině vlastní i nám tady v České republice. Rád bych, abychom si z tálibánského vítězství dokázali vzít příklad, protože svým způsobem bojujeme stejný boj jen s jinými prostředky. Ano, i my můžeme zvítězit jedině asymetricky vedeným bojem. 

Tálibánský způsob boje byl v podstatě pod rozlišovací úroveň vyspělé armády. Celý boj vedlo hodně lidí pomocí zcela marginálních prostředků. V Afghanistánu se nikde nesoustředila masivní vojska. Nikde se nekoncentrovaly dělostřelecké divize, nikde se nehromadily tanky, nejezdily žádné zásobovací konvoje. To jen horal vedl své kozy a ovce a ve stádě bylo několik oslíků, co nesli munici. Ve starém náklaďáku jedoucím na trh byla pod melouny několik RPG. Malý kluk nesl v brašně dva granáty nebo kilo semtexu. Noční partyzán se přes den měnil v obyčejného zemědělce, který uživil sebe i svojí rodinu a jednou za čas v noci někam šel, zakopal u cesty trhavinu, zalezl za skalní výčnělek, několikrát vystřelil na konvoj, pak se sebral a odešel zase domů. 

Američany v podstatě umořilo stokrát nic. Stokrát, tisíckrát prostě letěla střela z minometu někam do prostoru americké základny a v devětadevadesáti případech ze sta nic netrefila a nic nezničila. Ale tisíce američanů měli v jednom kuse poplach a museli každou chvíli do krytu. 

Američané cvičili místní jednotky, aby to vypadalo, že pomáhají demokraticky zvolené vládě, ale celé jednotky mizely i z vybavením, které vojáci prodali ihned Tálibánu. Nebo se k Tálibánu rovnou přidali. Škody v podstatě malé, ale ta nutnost neustálého prověřování, neustálé pohotovosti, složitých předpisů, protože kterýkoliv včerejší kamarád na vás dneska vytáhne samopal... 

Mezi hemžením na trhu, kde si lidi kupovali jídlo a koberce, se tu a tam v malém procentu prohemžily zbraně, vybavení, informace. Ani ta nejmodernější družice nedokázala rozlišit svatební veselici od porady partyzánského oddílu. Zemědělec kopající jámu pro zasazení třešně se nedal odlišit od diverzanta kopajícího výbušnou nástrahu. Všichni místní američanům lhali, že se nedalo poznat, co je a co není pravda. Ale ti místní to nějak odlišit dokázali a v záplavě lží, dezinformací a všeobecného krasořečení se orientovali velmi dobře. Pro američany bylo velmi obtížné "číst mezi řádky". 

Odboj proti američanům byl zároveň i boj různých místních skupinek mezi sebou. Největší ztráty si odboj způsobil mezi sebou sám, američané k tomu přidali jen pár procent. Ale přesto všechno všichni dohromady považovali USáka za okupanta a kromě nich to tak cítili i obyčejní lidé. I v Afghanistánu se do odboje dala relativně malá skupina lidí.  Většina lidí chce i tam jen normálně žít v klidu a míru. Ale nechtějí tam žádné cizáky a okupanty.  Odboj má podporu. Malou, maličkou... ale dostačující. Tu a tam někdo někoho doma schová, tu a tam někdo doma drží trhavinu, tu a tam někdo něco převeze nebo přenese. To a tam někdo zjistí, jak vypadá americký check-point a tu a tam je někdo ochotný umřít při dopravě vozidla plného dynamitu do vrat americké základny. Tu a tam někomu rupne v kouli a postřílí svoje americké instruktory, protože mu zabili strejčka raketou z dronu. 

Stokrát nic. Kapka za kapkou, která rozhlodala základy. Dostatek času, schopnost žít pod okupanty zdánlivě v klidu, ale zároveň se jim nepoddat. Zcela pod rozlišovací úrovní velkého světa, který sice všechno viděl za každého počasí, který zaměstnával tisíce a tisíce analytiků, který je popoháněn velkým byznysem a velkými ambicemi, ale který přes všechnu svojí vyspělost nedokázal ve všeobecném hemžení rozlišit, co je normální stav a co je už namířeno proti němu. Ty nejlepší mozky a nejlepší univerzity nedokázaly zjistit, co si průměrný Afghánec myslí, nedokázaly proniknout do lidových šifer. Uměli sice přeložit slova, ale nedokázali zjistit jejich skutečný význam. Nedokázali poznat, co je pravda a co je klam.  

Malé kapky, ale hodně. Stokrát nic. Boj vedený tak, aby se dalo bojovat i zítra. 

Tohle je přece náš stav ne? Máme také své protektory a všichni ti Hamáčkové, Babišové, Piráti i ostatní se stejně budou rozhodovat podle toho, co jim nařídí zvenku. A pokud se jim zkusíme postavit standartně - výrobou politické strany, tak jen soustředíme svá vojska, nahromadíme vybavení a oni nám to pak shora rozstřílejí. Když šlo o Juliana Asange, uměl těžkopádný byrokratický moloch najednou fungovat velmi efektivně. Jakmile přijde kdokoliv nevhodný na ministerstvo nebo třeba do rady ČT, okamžitě je na něj navedena palba ze všech dostupných prostředků a je zcela konvenčně a symetricky odstřelen. 

Svým způsobem u nás kontrolují všechno. Mají v rukou všechny silové struktury, mají v rukou všechna důležitá ekonomická vlákna, ale mají také stejná omezení. Nemohou nás prostě jednoduše plošně bombardovat a masově popravovat, protože by ukázali světu, co jsou skutečně zač. Mohou jen likvidovat občasné vyčnívající typy. Mohou se zaměřit na ty, co udělají chybu a soustředí síly. Ty pak buď zničí a nebo zkorumpují. 

My musíme dělat opak. Musíme dělat stokrát a tisíckrát nic. Nemůžeme se soustředit na fejsbůku, protože tam mají technologickou převahu. Ale tisíce malých blogů se špatně vypíná. A ještě hůř se mezi tlacháním o zemědělství, ponících a otrávené Bečvě hledá to skutečně nebezpečné.

Musíme poskytovat podporu svým lidem a pojítkem musí být pouze jejich ochota boje proti "okupaci". To stačí. Nemá smysl soustředit se na politickou stranu nebo politického vůdce. Ale má smysl jim do toho ve volbách házet vidle. Má smysl podporovat ty, kteří ještě nejsou zkorumpovaní a chápat, že možná zkorumpovaní budou a pak zaměřit podporu zase jinam. 

Má smysl se znovu naučit mluvit mezi řádky, má smysl žádnému státnímu orgánu neříkat pravdu, naopak zatajit všechno a když to nejde, tak navést na falešnou stopu. Musíme si vybudovat takové slangy a nářečí, abychom si navzájem věřit mohli, ale nikdo shora aby se v tom nevyznal. 

Zbytek se stane sám. Tu a tam někdo ve volbách nečekaně uspěje i když průzkumy předpovídaly něco jiného. Veškerá snaha oficiálních míst bude v podstatě nemožná, protože nikdo nebude spolupracovat. Problematičtí rebelové se  prostě ztratí v davu. Úředník bude pro smích a jeho lejstra budou k ničemu, když budou plná výmyslů od začátku do konce. 

Musíme se snažit o soběstačnost v malém. Musíme být schopní žít pod okupací a musíme být schopní přežít i když nám všechno velké vezmou.  Chudí, ale svobodní. Pokud to jen trochu jde, nemít dluhy. Mít práci, která je skutečnou prací - umět řemeslo, mít zahrádku, umět se uživit i kdyby velký byznys zítra skončil. Pomáhat těm svým. A všechno v malém. Žádná moderní farma s milionem kuřat, ale pár slepiček v každém kurníku. Žádný byt v centru města a vydělávat si na něj poklonkováním globálnímu byznysu, ale domek na venkově a skutečná práce, která bude zapotřebí i kdyby amíci nebyli.  Žádná politická strana na kterou je vidět a která bude vždycky ostřelována nebo převzata. Jen miliony voličů, co si rozumí, i když o tom není žádný manifest. Žádných sto tisíc lajků na fejsbůku pro jednoho lidového hrdinu, ale tisíce malých blogů. Žádný jeden vůdce, ale tisíce místních sil, co se třeba ani neznají. Musíme udržet alespoň mezi sebou svobodu říct cokoliv bez následků.

Samozřejmě to není bez ztrát. Tu a tam nám někoho sestřelí. Tu a tam někoho zavřou, odsoudí, doženou. A každá tahle jejich akce nám přidá nové příznivce. Každý odsouzený Kúdela je pro nás cennější než deset Okamurů. Ani ti největší ojrohujeři si u nás netroufli říct, že si to Kúdela zasloužil. Ale nesmíme na tyhle lidi zapomínat. Jejich odsouzení asi nezabráníme, ale neměli bychom na ně zapomenout, až zmizí za vraty věznice. Měli by vědět, že ještě mají nějakou budoucnost. 

Milovat svojí vlast, milovat svojí zem. Čekat. Dělat malé kroky, sypat písek do soukolí a vědět, že nejvíc si toho udělají oni sami vlastní paranoiou, vlastními chybami. To oni musejí bojovat sami proti sobě. Ničit sami sebe neustálým prověřováním a chrlením nových zákonů. My se jimi prostě řídit nebudeme. Musíme mít čas. Brát podporu od kohokoliv, kdo má s námi společného nepřítele, ale nebýt mu vděčný. Aby se z podporovatele nestal další okupant. Udělat to tak, abychom se tady doma vyznali jen my. Nikdo jiný. Nehrát jejich hru, nesnažit se jim otevřeně postavit. To až nakonec. Až budou slabí a odejdou sami. Až si budou myslet, že jim patří země, ale ve skutečnosti jim budou patřit jen izolované základny, kde budou sice bohatí, ale obklíčení. 

Zkrátka  a dobře, nemůžeme proti globálnímu byznysu, globální byrokracii a všem aspirantům na světovládu bojovat symetricky. Pokud přijmeme jejich hru na volby, děláme přesně to co chtějí. Soustředíme síly, aby je mohli rozdrtit jediným mohutným úderem. My se musíme rozptýlit. Musíme být všude a nikde, musíme být silní ve slabosti, musíme čekat. 

 

 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

Komentáře

Zato probíhají dvě jiná cvičení:
Sea Shield 2021 ("organizuje" Rumunsko; Černé moře) - "... Maritime, air and land assets, from eight NATO Allies came together for the largest and most complex multinational exercise organized by the Romanian Naval Forces in the Black Sea for 2021..."
STEADFAST COBALT 2021 - Communications and Information System exercise which will be conducted by the NATO CIS Group from 12 April to 30 April 2021. Virtually.
A další: https://shape.nato.int/nato-exercises

Posiluje zejména v Pobaltí, Polsku a Rumunsku. a pochopitelně se jedná výlučně o "mírotvorné a obranné" aktivity...

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Maneco, přesně vyjadřujete mé myšlenky. Co k tomu víc dodat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

"Nikdy neokupujte zemi, pokud se tam nehodláte usadit."

volně - Její obyvatelé zjistí vaše zvyky, vaši taktiku, vaše slabá místa. To využije odboj proti vám. Když je budete pronásledovat, zmizí mezi místním obyvatelstvem a to jim poskytne podporu. Po čase se vám okupace země přestane vyplácet vy budete muset odejít. Tím ale ohrozíte své postavení doma.
Pokud v zemi budete usazovat vlastní obyvatelstvo, budete tam mít stále rozšiřující se základnu svých stoupenců. A zároveň bojovníků. Část místního obyvatelstva se přidá k nim. Domácí odboj nebude moci operovat na stále větším území,... Atd.

Nicolo Machiavelliho v USA zřejmě moc nečtou...

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 2.3 (22 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty ne Scallope

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

V

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říkám že ne Scallope. Bez tvojí nevymáchané a urážlivé huby se obejdeme

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jj, mam nevymachanou hubu. Oznacovat jine za blby muze jen vidlak bojujici proti cenzure!

Proste si budeme hrat, ju? Vy na boj proti cenzure a ja na elfa, ktery pouziva propracovanou konspiraci zalozenou na pripojeni pres UPC a mobilni data - aka "stovky IP adres".

Prevedl jste ucebnicovy priklad manipulace ... ale zbytek az po cenzure lepsohnojniku :-)

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Zalez píčusi!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tu a tam někoho zavřou, odsoudí, doženou. A každá tahle jejich akce nám přidá nové příznivce. Každý odsouzený Kúdela je pro nás cennější než deset Okamurů. Ani ti největší ojrohujeři si u nás netroufli říct, že si to Kúdela zasloužil.
.....

V tom případě je rovnou začít brát jako svaté.

Klidně i ty za západu.

Kevin Crehan byl ve vězení 27 prosince zabit za to, že dal šunku na schody mešity?

27 prosince je den svatého Kevina. Svíčičky za okno, k jídlu šunkové sandwiche, pivo.

Kúdela dostal do držky 19. března - den Briské ubohosti. Britové by se ten den měli všichni místo pozdravu omlouvat všem slovanům, klečet na OBOU kolenou a chodit jen po kolenou, do zadku by měli mít zastrčený anální kolík jako výraz pokání. Měli by nosit čepici s oslíma ušima. Je zakázáno hrát na dudy, jíst skotské vejce, pít skotskou whisky nakupovat v britských obchodech, jezdit britskými auty, číst knihy britských autorů, sledovat britské filmy a vyprávět britské vtipy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

reprizovat serial Profesionalove.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

a stále opakovat, hlavně britům, že Princ Philip, vévoda z Edinburghu zemřel hanbou na jejich nefér chováním.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechny 4 si vzali za muže důstojníky SS a wehrmachtu. 1 zemřela ještě před válkou a pan princ kráčel za její rakví v průvodu obklopen důstojníky SS.
Dobrá společnost, věru.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

A ten princ Harry určitě neběhal v nacistické uniformě jen tak.
Tihle nedělají něco jen tak. A na svatbě měl i podobnou uniformu, jako měl poslední ruský car při návštěvě Anglie. Jen tak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

prapraděda

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen prastrejda

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Částečně naznačeno v tomto článku, rok 1947:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zemrel-princ-philip-142934

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezke

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://far-rightcriminals.com/tag/kevin-crehan/
Co se týče znesvěcování svatostánků - buď budeme měřit všem stejně, nebo to nemá smysl. Nelze trestat znesvěcení synagogy a glorifikovat znesvěcení mešity.

S Kúdelou to je sakra jiná písnička, protože on byl tím napadeným.
Stejně jako ti dva řetězy umlácení Češi.

Průměrný počet slepic: 3.2 (26 hlasů)

A ignorovat ničení, poškozování a zapalování kostelů. Třeba Notre-Dame.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

On někdo v Británii, Francii, Holandsku, Německu nebo Švédsku trestá znesvěcení synagogy, pokud to udělá muslim??

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

To tam mají automaty na drogy na chodbách? Všichni tam na něj bylo hodní a přátelští? Asi jako na Tommyho Robinsona? Asi jako ve francouzských vězeních, kde se občas zblázní nějaká doktorka či zdravotní sestra?

Princezna Diana měla úplně normální autonehodu, Miloševič měl úplně normální infarkt, J.F.K. zastřelil samotář Oswald, spousta svědků měla normální nehody, Dubček se taky jen normálně vyboural, Marylin Monroe se normálně předávkovala práškama, Hess se normálně oběsil, Epstein se normálně oběsil a sedmá budova WTC normálně spadla strachy.

Měl byste si dávat pozor na urážení něčích svatých.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Tvuj clanek Vidlaku naplnuje znaky trestneho cinu. Mas to v hlave z nenavisti uplne pomatene. Navstiv nekdy matky nasich chlapcu, co tam padli za vlast, o ktere ty blabolis. Vydej se nekdy podriznout nejakeho doktora, protoze ma vysokou skolu, coz je proti tve ideologii. Nebo sestnatiletou holku neb nema hidzab. Vidlactvi neni jen nevzdelanost a nekulturnost, je to tato agresivne stavena na odiv. A je to smutne.

Průměrný počet slepic: 1.9 (46 hlasů)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechodil za váma v noci otec a nestrkal vám něco do zadečku, když jste byl malý?

To pak narušuje logické uvažování v pozdějším věku.

Popište nám, jak jste byl doma milován a opečováván.

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

ČMOUDOVO VIDLÁCTVÍ.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Tohle Chlór není, to je autentický Jeník Čermák. Nicméně cítí se být soudcem bohem neb jeho soud je ten jedině správný a pravý. Nikoli poprvé. A zdaleka v takovém způsobu psaní příspěvků není ale vůbec osamocený. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všimněte si, ani ten Jeník Čermák nedokáže z Kydů odejít. Bez ohledu an řeči o nenávisti, v hloubi duše ví, že je tu jeden z posledních ostrůvků svobody. A tak se sem stahuje i když se mu nelíbí co říkám. A ví, že i on tady může říct co chce. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Tohle je Barbra Streisand:

https://www.google.com/search?q=barbra+streisand&tbm=isch&ved=2ahUKEwjg…

Tohle je Omar Sharif:

https://www.google.com/search?q=omar+sharif++zhivago&tbm=isch&ved=2ahUK…

Hráli spolu třeba ve filmu Funny Girl:

https://www.google.com/search?q=omar+sharif+barbra+streisand+funny+girl…

Při jeho natáčení spolu měli aférku. Oba byli sezdaní jinde. na židovské producenty i štáb z toho šly mrákoty, pak vypukla šestidenní válka, tak šly mrákoty na celej Israel a Egypt.

Když se ho na to později pozdeji ptali, tak řekl: "Měl jsem ji pod kůží."

Když ji člověk vidí ve "What's Up, Doc?" tak má obrázek proč asi.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Vidláku - pünktlich -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Měl bych se někomu z nich omluvit, že se podobá projevem tomu druhému?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Čmoude lidé mající pocit, že jejich pravda je ta pravá a jsou si všichni velice podobní. No a Jeník trefil stran mínění většiny holt jackpot, totéž je přece u scallopa.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a Jeník trefil stran mínění normálních lidí holt jackpot, totéž je přece u scallopa.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo jen ulhaný gauner ?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevzdělanost a nekulturnost jsou přesně ty nálepky, kvůli kterým Západ podceňuje Afgánce, ale ti si nakonec prosadili svou, odchod dalšího impéria.
Není nic špatného říkat matkám chlapců útěchu, že padli za vlast. Rozhodně není dobré se z těch obětí radovat. To privilegium patří asi jen zůčastněným, tedy Afgáncům, kterým ti chlapci zabili a zmrzačili jejich blízké.
Myslím, že sdělení Vidláka je v tom, že ti "naši chlapci" padli za tu svoji vlast, ale ne za tu naši. Nešvejkujme a mluvme spolu upřímě, opravdu to byl především dobře placený job, bojovat s podporou mohutné USA Army. A na tom zas není až tak moc hrdinství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

Možná je ta nevědomost a nekulturnost přesně to, proč si ti Afgánci prosadí svou.

Zprvé si teda nedovedu představit, jak by někde mohli nemít kulturu. Vždycky musíte nějak jíst, nějak defekovat, provádět nějak hygienu, nějak pohřbívat mrtvé, nějak vařit a podávat jídlo, nějak se chovat ke starým a dětem, nějak se chovat k hostům, nějak zacházet se zločinci, nějak uctívat či neřešit boha/bohy, nějak organizovat manželství, vyprávět si nějaké příběhy, mít nějakou hudbu atd. - To všechno dohromady definuje kulturu.

Ale řekněme, že je myšlena jen jiná kultura, bez našich Shakespearů, Puškinů, da Vinciů, Kunderů, Beethovenů, Čajkovských, bez televizí, kin a divadel.

Když jsem viděl sebevražedný atentátníky v Sýrii čekající na povolání k útoku, tak to náladou ze všeho nejvíc připomínalo vánoce. "Ježíšek se narodil, aby nás spasil, radujme se," "Přijedeš tam, zmáčkneš čudlík, jsi v ráji a je tam blaho."

Bylo nám to až děsivě podobné.

-----
Radování se z jejich smrti byl jen vyjímečný případ, bůhví, jak moc to dotyčný myslel doslova. Většina lidí se spíš ptá po smyslu. - Každopádně v zemi, kde byli lidé stříleni za schvalování atentátu na Heydricha, jsou tresty za takovéhle činy velice dvousečná věc.
----

Vykládat matkám, že jejich synové padli za vlast, když to není pravda je přeci jen lhaní. Co jsme se učili v mateřské školce o lhaní? - Problém je, že většina lidí nějak nevidí, jak přesně v tom Afghánistánu za tu vlast bojovali. Celýho bin Ládina mohli zlikvidovat naši US přátelé přesně tak jak to nakonec udělali - poslat tam komando, ať ho v tý jeho jeskyni vystřílí. Mohli tam poslat padesátku Tomahawků. No a pak tam nechat Afghánce, ať se tam dál mydlej mezi sebou.

No a upřímě, na matkách těch 14 nikomu moc nezáleží. Je to osobní tragédie, stejně jako je osobní tragédie, když vám umře dítě na rakovinu, když se narodí mrtvé, když zemře hned po porodu, zemře při nehodě, znásilní ho místní nebo migrující úchyl, zabije ho spolužák, utopí se při machrování, vybourá se při machrování atd. - Máme tu přes 28 000 mrtvých a spoustu z nich úplně zbytečně - jejich rodiny se s tím také musí nějak vyrovnávat. Nikdo je nechodí utěšovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Že má nemocné ledviny a potřebuje dialýzu. Holt příbuzenské svazky jsou pro potomky nebezpečné.
A když Benazir Bhutová řekla, že dávno zemřel, byl na ni okamžitě spáchán atentát, který nepřežila. Na YouTube bylo video kde to řekla.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

No zaletět na dialýzu někam do Kuvajtu či Emirátů není žádný problém, když máte stamilióny. Když vás někdo nebude chtít najít, tak vás nenajde ani když budete sedět v jeho vlastní kanceláři.

Natož není problém si nechat přivést do jeskyně umělou ledvinu i s lékařským personálem.

Ale dávno umřít mohl, to se nijak nevylučuje. To mě napadlo už když jeho mrtvolu "hodili do moře".

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

--- 1. Vložíte někomu něco do úst, co nikdy NEŘEKL. Nebo se může jednat o výrok, vytržený z kontextu.

Nebo zpochybníte nebo radši vůbec nezmíníte fakta, která vedla dotyčného k závěru.

--- 2. Pak to slavně vyvrátíte. Nebo apelujte na morálku.
Čímž jakoby shodíte celou myšlenku...

S doplněním o výhrůžku, za nějakou myšlenku, se lze setkat také často. Třeba v politice. Na státní i mezinárodní úrovni. (Právě teď EU vymýšlí zpřísnění náhubkového zákona...)

Setkáme se s tím i tady v diskuzích, typický příklad - "Vy tedy chcete tvrdit, že..." diskutující si vymyslí nějaké tvrzení a už to jede.

Základní trik, starý jak Paka. Který se neustále v prostředí Hlídacích manipulátorů, Džandů, ČT a vůbec mainstreamu, politiky a tak, používá. 😎

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

nad tim visí těch 6 let za schvalování

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já taky schvaluji atentát na Heydricha!
A za Protektorátu za to byla kulka, dnes "jen" 6 let natvrdo! Aspoň maličko se to zlepšilo!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naši chlapci tam padli za jakou vlast? A vážně dosáhli toho, že již tam nikdo nikdy nikoho nepodřízne a holky mohou studovat VŠ a chodit v minisukni? Vážně si to tak přeje většina afghánců?
Nebo jen USA potřebovaly nerostné bohatství a vojenská loby další válku? Nebo dobroserové se zase rozhodli někomu pomáhat a předělávat jej, i když to sám nechtěl?

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za čí vlast vlastne padli ?
Nějak jsem si nevsiml, že by nám Afganistán vyhlásil válku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze sdělovadel vím jen o jakýchsi nájemných bojovnících, kteří šli v barvách armády, jež si je najala, bojovat za zájmy jiné armády.
Byli to dospělí muži, kteří přesně věděli kam jdou, co je tam čeká a proč tam přesto jdou. Stejně tak to přesně věděly jejich matky, snoubenky, manželky & spol.
Žádná "vlast" v tom nesehrála ani nejmenší štěk.

Co se Afghu týče - o LIDI žádnému z dobyvatelských experimentátorů nikdy nešlo, nejde a nepůjde. VŽDY šlo, jde a půjde o silně strategické území, které ja navíc našlapané docela zajímavých nerostným bohatstvím . Na "lický práva" Afghánců s..l, s..e a bude s..t Bílej tesák.
V Afghu se nenosí hidžáb, alébrž burka. Ne u všech etnických skupin, ale většina to tak má. Sice mi to vadí a nelíbí se mi to, ale možná mají docela dost důvodů schovávat svoje dcery, manželky, matky & spol. O JEJICH území se už totiž pokoušelo hezkých pár dobyvatelů a ani jeden z nich se tam nechoval jako pozvaný host. Po tom, co tam posledních 20 let předvádějí amíci, nejspíš začaly nosit burku i feministky z Kábulu.

Kdo co staví na odiv? Kdo s neskutečnou arogancí a agresivitou rozvrací jeden stát za druhým, rozpoutává konflikty po celém světě a snaží se všude jen vyrabovat co jde a pak zdrhnout?

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

O JEJICH území se už totiž pokoušelo hezkých pár dobyvatelů a ani jeden z nich se tam nechoval jako pozvaný host.
---
Marně dumám o území, kdekoliv na světě, o které by se nějaký dobyvatel nepokoušel. Ne, že bych jim nepřál klid a pohodu, ale byli by první na světě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

se Eman jen tak nevzpamatuje

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Jenik Cermak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeníku... kde jsem napsal o podřezávání doktorů? Kde jsem napsal o hidžábu? Kde se v mém článku vyskytuje slovo matka? Kde se tam vyskytuje čtrnáct matek a čtrnáct padlých kluků?  Kde jsem napsal, že mám radost z jejich smrti? 

A ano, jsem nevzdělaný a nekulturní. Protože dělám rukama, protože musím všechny ty kulturní vzdělance co napsali doktoráty na téma sexuality romských gayů, živit. Nevšiml jsem si, že by naše česká vzdělanost a kulturnost za posledních třicet let něco postavila. Nevšiml jsem si, že bychom uměli dostavět Dukovany sami i bez Rosatomu nebo Westinghauzu. Nevšiml jsem si, že by tu vznikla moderní gigatovárna na česká  elektroauta. Nevšiml jsem si, že by se u nás dělaly ty nejlepší hodinky. Nevšiml jjsem si, že by tu někde byla ta nejlepší rafinérie na lithium. 

Ale vidím na každém kroku, že právě ti nevzdělaní a nekulturní ještě zachraňují ekonomiku těm kulturním, kteří pak okázale mluví o tom, jak jsme my dole žili nad poměry. Takže ano... takovou vzdělanost a kulturu děkuji nechci. To raději zůstanu do smrti buranem z buranova... ale uživím se bez grantů, nebudu muset nikomu poklonkovat a dokonce budu moci klidně říct, že tahle slavná demokracie jde do kopru. 

Jsem Vidlák a Vidlákem zůstanu. Nehodlám chodit do divadla na hry kde Jěžíš znásilňuje muslimku, ale žýe by mohamed znásilňoval holčičku, to si nikdo nedovolí. Ano, uvízl jsem svým rozhledem u Menšíka, Wericha, Horníčka a starých českých filmů. Fakt mi Knoflíkáři nic neříkají a film Ztraceni v Mnichově se mi nelíbil. Nelíbila se mi ani Díra u Hanušovic. A všimněte si... ani na minutu jsem nikde neříkal, že by měli režiséry zmíněných děl podříznout, nebo že by ty hry měli zakázat. Prostě se jen nepřidám. 

Dneska je nenávist úplně všechno, takže si už fakt nedělám hlavu z toho, že se mi nelíbí žít pod západními protektory, kteří si tu rozebrali všechno výnosné a zajímavé. A jo, jsem nenávistný. Tak enávistný, že jsem ani na minutu neuvažoval o tom, že by se měly zakázat volby. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Dneska je nenávist neposlouchat na slovo.
Dneska je nenávist se neponižovat na první pokyn.
Dneska je nenávist drze požadovat rovnost.

Jindy nenávist není prostě nic.

Záleží jen na tom, jakou máte barvu.

Co se řeší ve skutečnosti je, že si Kúdela troufl chovat k černochovi jako fotbalista k fotbalistovi místo jako žebrák v cárech k starověkému satrapovi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Čmoude já bych to shrnul do jediné teze - dneska je nenávist každý nevhodný názor.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě lepší shrnutí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)