Stokrát nic

Autor

Včera jsem nadhodil téma o americké porážce v Afghanistánu a dneska bych se chtěl trochu blíže podívat ne na příčiny americké porážky, protože ty jsou celkem známé - vlezli kam neměli, tvrdili že tam jdou dělat ráj na zemi a díky tomu nemohli střilet na všechno co se pohne a nemohli kolem cest rozvěšovat civilisty na telegrafní sloupy a dělat masové popravy. Nemohli plošně bombardovat města, protože by bylo jasné, že tam nejdou dělat demokracii, ale jsou to normální náckové. Zároveň museli podporovat místní skupiny proti jiným místním skupinám, cpát tam miliardy dolarů, které k ničemu nebyly, zapomněli, že vedle je Pákistán, který svoji sousední zaostalou zemičku využívá jako rejdiště svých tajných služeb a zájmů, zapomněli, že z druhé strany je Írán, který také má svoje želízka v ohni. 

Já bych se chtěl zaměřit na opak - nikoliv příčinu americké porážky, ale spíše příčinu tálibánského vítězství. Jednoduše proto, že tohoto vítězstív bylo dosaženo metodou, kterou by měla být v symbolické rovině vlastní i nám tady v České republice. Rád bych, abychom si z tálibánského vítězství dokázali vzít příklad, protože svým způsobem bojujeme stejný boj jen s jinými prostředky. Ano, i my můžeme zvítězit jedině asymetricky vedeným bojem. 

Tálibánský způsob boje byl v podstatě pod rozlišovací úroveň vyspělé armády. Celý boj vedlo hodně lidí pomocí zcela marginálních prostředků. V Afghanistánu se nikde nesoustředila masivní vojska. Nikde se nekoncentrovaly dělostřelecké divize, nikde se nehromadily tanky, nejezdily žádné zásobovací konvoje. To jen horal vedl své kozy a ovce a ve stádě bylo několik oslíků, co nesli munici. Ve starém náklaďáku jedoucím na trh byla pod melouny několik RPG. Malý kluk nesl v brašně dva granáty nebo kilo semtexu. Noční partyzán se přes den měnil v obyčejného zemědělce, který uživil sebe i svojí rodinu a jednou za čas v noci někam šel, zakopal u cesty trhavinu, zalezl za skalní výčnělek, několikrát vystřelil na konvoj, pak se sebral a odešel zase domů. 

Američany v podstatě umořilo stokrát nic. Stokrát, tisíckrát prostě letěla střela z minometu někam do prostoru americké základny a v devětadevadesáti případech ze sta nic netrefila a nic nezničila. Ale tisíce američanů měli v jednom kuse poplach a museli každou chvíli do krytu. 

Američané cvičili místní jednotky, aby to vypadalo, že pomáhají demokraticky zvolené vládě, ale celé jednotky mizely i z vybavením, které vojáci prodali ihned Tálibánu. Nebo se k Tálibánu rovnou přidali. Škody v podstatě malé, ale ta nutnost neustálého prověřování, neustálé pohotovosti, složitých předpisů, protože kterýkoliv včerejší kamarád na vás dneska vytáhne samopal... 

Mezi hemžením na trhu, kde si lidi kupovali jídlo a koberce, se tu a tam v malém procentu prohemžily zbraně, vybavení, informace. Ani ta nejmodernější družice nedokázala rozlišit svatební veselici od porady partyzánského oddílu. Zemědělec kopající jámu pro zasazení třešně se nedal odlišit od diverzanta kopajícího výbušnou nástrahu. Všichni místní američanům lhali, že se nedalo poznat, co je a co není pravda. Ale ti místní to nějak odlišit dokázali a v záplavě lží, dezinformací a všeobecného krasořečení se orientovali velmi dobře. Pro američany bylo velmi obtížné "číst mezi řádky". 

Odboj proti američanům byl zároveň i boj různých místních skupinek mezi sebou. Největší ztráty si odboj způsobil mezi sebou sám, američané k tomu přidali jen pár procent. Ale přesto všechno všichni dohromady považovali USáka za okupanta a kromě nich to tak cítili i obyčejní lidé. I v Afghanistánu se do odboje dala relativně malá skupina lidí.  Většina lidí chce i tam jen normálně žít v klidu a míru. Ale nechtějí tam žádné cizáky a okupanty.  Odboj má podporu. Malou, maličkou... ale dostačující. Tu a tam někdo někoho doma schová, tu a tam někdo doma drží trhavinu, tu a tam někdo něco převeze nebo přenese. To a tam někdo zjistí, jak vypadá americký check-point a tu a tam je někdo ochotný umřít při dopravě vozidla plného dynamitu do vrat americké základny. Tu a tam někomu rupne v kouli a postřílí svoje americké instruktory, protože mu zabili strejčka raketou z dronu. 

Stokrát nic. Kapka za kapkou, která rozhlodala základy. Dostatek času, schopnost žít pod okupanty zdánlivě v klidu, ale zároveň se jim nepoddat. Zcela pod rozlišovací úrovní velkého světa, který sice všechno viděl za každého počasí, který zaměstnával tisíce a tisíce analytiků, který je popoháněn velkým byznysem a velkými ambicemi, ale který přes všechnu svojí vyspělost nedokázal ve všeobecném hemžení rozlišit, co je normální stav a co je už namířeno proti němu. Ty nejlepší mozky a nejlepší univerzity nedokázaly zjistit, co si průměrný Afghánec myslí, nedokázaly proniknout do lidových šifer. Uměli sice přeložit slova, ale nedokázali zjistit jejich skutečný význam. Nedokázali poznat, co je pravda a co je klam.  

Malé kapky, ale hodně. Stokrát nic. Boj vedený tak, aby se dalo bojovat i zítra. 

Tohle je přece náš stav ne? Máme také své protektory a všichni ti Hamáčkové, Babišové, Piráti i ostatní se stejně budou rozhodovat podle toho, co jim nařídí zvenku. A pokud se jim zkusíme postavit standartně - výrobou politické strany, tak jen soustředíme svá vojska, nahromadíme vybavení a oni nám to pak shora rozstřílejí. Když šlo o Juliana Asange, uměl těžkopádný byrokratický moloch najednou fungovat velmi efektivně. Jakmile přijde kdokoliv nevhodný na ministerstvo nebo třeba do rady ČT, okamžitě je na něj navedena palba ze všech dostupných prostředků a je zcela konvenčně a symetricky odstřelen. 

Svým způsobem u nás kontrolují všechno. Mají v rukou všechny silové struktury, mají v rukou všechna důležitá ekonomická vlákna, ale mají také stejná omezení. Nemohou nás prostě jednoduše plošně bombardovat a masově popravovat, protože by ukázali světu, co jsou skutečně zač. Mohou jen likvidovat občasné vyčnívající typy. Mohou se zaměřit na ty, co udělají chybu a soustředí síly. Ty pak buď zničí a nebo zkorumpují. 

My musíme dělat opak. Musíme dělat stokrát a tisíckrát nic. Nemůžeme se soustředit na fejsbůku, protože tam mají technologickou převahu. Ale tisíce malých blogů se špatně vypíná. A ještě hůř se mezi tlacháním o zemědělství, ponících a otrávené Bečvě hledá to skutečně nebezpečné.

Musíme poskytovat podporu svým lidem a pojítkem musí být pouze jejich ochota boje proti "okupaci". To stačí. Nemá smysl soustředit se na politickou stranu nebo politického vůdce. Ale má smysl jim do toho ve volbách házet vidle. Má smysl podporovat ty, kteří ještě nejsou zkorumpovaní a chápat, že možná zkorumpovaní budou a pak zaměřit podporu zase jinam. 

Má smysl se znovu naučit mluvit mezi řádky, má smysl žádnému státnímu orgánu neříkat pravdu, naopak zatajit všechno a když to nejde, tak navést na falešnou stopu. Musíme si vybudovat takové slangy a nářečí, abychom si navzájem věřit mohli, ale nikdo shora aby se v tom nevyznal. 

Zbytek se stane sám. Tu a tam někdo ve volbách nečekaně uspěje i když průzkumy předpovídaly něco jiného. Veškerá snaha oficiálních míst bude v podstatě nemožná, protože nikdo nebude spolupracovat. Problematičtí rebelové se  prostě ztratí v davu. Úředník bude pro smích a jeho lejstra budou k ničemu, když budou plná výmyslů od začátku do konce. 

Musíme se snažit o soběstačnost v malém. Musíme být schopní žít pod okupací a musíme být schopní přežít i když nám všechno velké vezmou.  Chudí, ale svobodní. Pokud to jen trochu jde, nemít dluhy. Mít práci, která je skutečnou prací - umět řemeslo, mít zahrádku, umět se uživit i kdyby velký byznys zítra skončil. Pomáhat těm svým. A všechno v malém. Žádná moderní farma s milionem kuřat, ale pár slepiček v každém kurníku. Žádný byt v centru města a vydělávat si na něj poklonkováním globálnímu byznysu, ale domek na venkově a skutečná práce, která bude zapotřebí i kdyby amíci nebyli.  Žádná politická strana na kterou je vidět a která bude vždycky ostřelována nebo převzata. Jen miliony voličů, co si rozumí, i když o tom není žádný manifest. Žádných sto tisíc lajků na fejsbůku pro jednoho lidového hrdinu, ale tisíce malých blogů. Žádný jeden vůdce, ale tisíce místních sil, co se třeba ani neznají. Musíme udržet alespoň mezi sebou svobodu říct cokoliv bez následků.

Samozřejmě to není bez ztrát. Tu a tam nám někoho sestřelí. Tu a tam někoho zavřou, odsoudí, doženou. A každá tahle jejich akce nám přidá nové příznivce. Každý odsouzený Kúdela je pro nás cennější než deset Okamurů. Ani ti největší ojrohujeři si u nás netroufli říct, že si to Kúdela zasloužil. Ale nesmíme na tyhle lidi zapomínat. Jejich odsouzení asi nezabráníme, ale neměli bychom na ně zapomenout, až zmizí za vraty věznice. Měli by vědět, že ještě mají nějakou budoucnost. 

Milovat svojí vlast, milovat svojí zem. Čekat. Dělat malé kroky, sypat písek do soukolí a vědět, že nejvíc si toho udělají oni sami vlastní paranoiou, vlastními chybami. To oni musejí bojovat sami proti sobě. Ničit sami sebe neustálým prověřováním a chrlením nových zákonů. My se jimi prostě řídit nebudeme. Musíme mít čas. Brát podporu od kohokoliv, kdo má s námi společného nepřítele, ale nebýt mu vděčný. Aby se z podporovatele nestal další okupant. Udělat to tak, abychom se tady doma vyznali jen my. Nikdo jiný. Nehrát jejich hru, nesnažit se jim otevřeně postavit. To až nakonec. Až budou slabí a odejdou sami. Až si budou myslet, že jim patří země, ale ve skutečnosti jim budou patřit jen izolované základny, kde budou sice bohatí, ale obklíčení. 

Zkrátka  a dobře, nemůžeme proti globálnímu byznysu, globální byrokracii a všem aspirantům na světovládu bojovat symetricky. Pokud přijmeme jejich hru na volby, děláme přesně to co chtějí. Soustředíme síly, aby je mohli rozdrtit jediným mohutným úderem. My se musíme rozptýlit. Musíme být všude a nikde, musíme být silní ve slabosti, musíme čekat. 

 

 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

Komentáře

Libor Stejskal Vlajka Severní KoreyVlajka KubyVlajka ČínyVlajka SvazijskaVlajka UzbekistánuVlajka Turkmenistánu
@libor_stejskal
Dankovo angažmá staví Hamáčkovu návštěvu Moskvy na roveň Nejedlého výletů stejným směrem. S čitelnou zahraniční politikou svéprávné západní země to nemá nic společného.
@janmolacek

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

co kdyby na té vládě odsouhlasili za jeho nepřítomnosti něco, co jeho řídící nedovoluje?????,

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

co kdyby na té vládě odsouhlasili za jeho nepřítomnosti něco, co jeho řídící nedovoluje?????,

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V afghu se nevyhrálo protože o výhru tam nikdy nešlo. Celá kampaň byla jen obří money sink, proto také byla nekonečná. Dá se říci že účel byl splněn, amíci tam finančně vykrváceli a nyní si odnesou potupu porážky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

když se vyrobí tolik zbraní a munice,tak se to musí někde vyzkoušet a vysypat

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

O

Průměrný počet slepic: 1.4 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

scallop jako obvykle lže a v Sýrii jsou jednotky armády RF na pozvání demokraticky zvolené a ustavené vlády, na rozdíl od jiných okupačních jednotek.
Ještě něco :-)))?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ministerstvo zahraničí uvedlo, že Washington nemá zájem na eskalaci vztahů s Moskvou. Spojené státy si zároveň, jak uvedlo ministerstvo pro TASS, vyhrazují právo reagovat na ruská protiopatření. Jak je uvedeno v ministerstvu zahraničí, nejnovější protiruské sankce byly přiměřené a v souladu se „škodlivými aktivitami“ Moskvy. A oznámení ruské vlády o odvetných opatřeních bylo podle amerických diplomatů eskalací a je politováníhodné. „Není v našem zájmu vstoupit do eskalačního cyklu, vyhrazujeme si však právo reagovat na jakékoli odvetné akce Ruska proti USA,“ uvedlo ministerstvo.

https://www.gazeta.ru/…562072.shtml?…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Je možné, že nečekali takovou reakci. A Rusko už nemíní ustupovat. Teď budou přemýšlet jak dál. Pokud jim to rozum dovolí.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

16. dubna 2021
Bidenovy sankce poprvé zmiňují přímé propojení Trumpova týmu s Putinovými špiony
Jana CiglerováJANA CIGLEROVÁ

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

…. to to trvalo.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

B

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-(

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

studenou sprchu a tření končetin a celého těla froté ručníky."

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aleně? To by vyžadovalo značnou odvahu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozrejme platila Scallopovi

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putin neví kudy kam a celé Rusko do měsíce hanebně klekne. Ti nejvytrvalejší scallopy to tvrdí už dvacet let:-)))

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vaše dnešní přirovnání kotlinky k Afganistánu samozřejmě chápu jako nadsázku. Ale aby měla vaše nadsázka alespoň vzdálený kontakt s realitou, na to je nadsazená až příliš, myslím si.

Především - kotlinka má k Afganistánu tak daleko, jako její obyvatelé k Afgáncům.

Dále pak, když se zdejší obyvatelstvo ve svatém nadšení zbavilo předcházejícího protektora, ve velké (zdrcující) většině vítalo protektora nového. Ani 15 let nestačilo k (alespoň částečnému) prozření a tak v roce (tuším) 2004 se většinově (i když už ne tak drtivě, tak asi dvoutřetinově) vyslovilo pro protektora podstatně bližšího, než byl ten za mořem. Prostě - my jsme své protektory(okupanty, chcete-li) vítali. To myslím u Afghánců tak masově neplatilo.

Nu a za té nejhorší okupace byl Čurda spíše výjimkou. Dnes je Čurdů jako když nase(r)je.

Vaše rustikální strategie je půvabná, jaksi staročeská (pardon - staromoravská taky), ale není vhodná pro každého, ne každý vidí hospodaření na záhumenku jako svůj životní program. Pod tím praporem nedokážete shromáždit (obávám se) dostatečně silnou gerilu.

Zbraní protektorů jsou, jak píše někdo výše, zákony, nařízení, paragrafy, soudy. A médii zblblá mladá generace. Jaké zbraně (míněno obrazně, svůj arzenál na mysli nemám) proti nim zvolit, to bych ovšem sám rád věděl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je spravna vychova a vyuka nastupujici generace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

se na tu výuku přímo třese. Už se nemohou dočkat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Článek je podle mě velmi dobrý. Způsob odporu drobnou všední práci je snad jediný možný. Není to vůbec odpor nějakých vidláků někde v zemědělství, ale naopak hlavními tahouny jako vždy v našem prostředí musí být inteligence. Budou se přinášet i osobní oběti- viz primář Musil z Hranic na Mor., ale jistě svým působením hodně lidí probudil.
Někde nahoře v diskusi někdo uvedl, že 60 % lidí je pasivních a je jim vše okolo, kromě plného košíku z Kauflandu, jedno. Ne , jejich 80%, ale to vůbec nevadí. Bylo to tak v minulosti a bude to přibližně stejné i v budoucnosti. Je to Paretovo pravidlo.
Rozhodující je, co udělá těch 20 % zbývajících, jakou udělají osvětu ve společnosti, jakou naformátují informační matici. A zde se zase dostáváme k té všední denní práci. Přičemž největší pákový efekt má práce s mládeži. Je úplně jedno, v jakém oboru. Od hasičů až po mladé rybáře vše se počítá.
Poznámka k Agfu.
Zde se vojensky nevyhrává. Vítězství se zásadně kupuje u členů Velké Džirgy. Každý náčelník, pokud se chce udržet ve svém postavení, musí zajistit svým poddaným malý drobný socialismus, od rozdávání koz, přes zajištění zdravotní péče apod. A na to vše potřebuje peníze. Za ně zajistí na svém území naprostý klid, těžbu surovin atd.
Věděli to Sověti, nicméně zvolili silové řešení. Neposlouchali např. tajemníky z Uzbekistánu.
Když zjistili, že to tak v Afganistánu funguje, bylo již pozdě. US zdá se, to nezjistili doposud.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslanecká pasivní rezistence za Rakouska-Uherska. Pasivní rezistence za protektorátu. Pasivní rezistence po osmačtyřicátém. Pasivní rezistence po osmašedesátém. Hrdí, nezlomení, významně mlčící.....
Vždy to bylo o držení huby a kroku. Jako okupant bych pasivní rezistenci, kdy dál choděj myši do myšelinky vítal všemi deseti. Nikdy to nevedlo ke zlepšení, to způsobily zcela jiné (aktivní) faktory.
Jen náš národ dokáže pasivní rezistenci prezentovat jako úspěšný odboj, vpodstatě si hrajeme na odbojáře bez rizika a ztrát skutečného odboje. Děláme to jako národ už tak dlouho, že tomu sami věříme.
Smutné divadlo sama před sebou - kvůli egu. Už Komenský se nakonec před reálným světem utekl do hlubiny srdce, neúspěšně.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Například u nás si nedovedu představit, že by vydláci večer šli podminovat koleje, cesty kolem vybraných cílů, otravovali vodovody a večer zasedli někam do odbojové facebůůkové skupiny a druhej den ráno šli do práce. Že odbojové skupiny hážou vidle cizákům do okupace ve volbách řízených politických programů mi taky nepřipadá jako že kapka za kapkou pijavice z cizákova utahaj k smrti. Takhle by nás fackobůůkovali ze fšech stran. U nás to děláme chytře. Všechny za-kony okupantů papaláši bez výhrad zesílí, přitvrdí aby dostali pochvalu, odměnu nebo úvěr a blboni se to snažej obcházet jak to de, páč musej zaplatit poplatky.

U nás sme okupovaní hospodářsky a tam sou okupovaní vojensky, ale výsledkem má být zisk. To harpagondechujci dávno věděj, že vybombardovat do základu okupovanou zem není žádná hra na monopoly a nebyl by z teho vejvar. Okupace je podnikatelskej záměr. Něgdo to platí aby vydělal. Jenže todle málo gdo pobere, páč si myslí, že v trhu se dá vydělávat many poctivě nebo dokonce ve prospěch jakési blboňské společnosti těch slušnejch servilních kavárníků a restauračních povalečů. Že to se dělá pro ně. A že miliardář je takovej hodnej strejda, kerej svoji vlastní prací zbohatl a že zas-tupitelé sou santa klausové co nosej dárky.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale naklabosit o nějakém " boji proti globálnímu byznysu, globální byrokracii a všem aspirantům na světovládu" se toho dá i tak do alelujá, to je pravda. To je také ona nesnesitelná lehkost bytí....:-D))

Nejhorší ale je, že je takhle dycky navolíte i jiným. A neomluvíte se ze to, naopak, hopsáte kolem nich jak ti psíčci, co si je paničky a páničkové vodí do parku v neděli, po polední souloži.
Dělníci sklonku 19. století byli vzdělanější jak vy (jenže co se stalo ? - " jejich" partaje taky hlasovaly pro válečné úvěry, jen jedinci byli proti....JAK se z toho poučit ?!?!!). Bez internetu, i bez radia či telefonu, měli jen noviny a knihy a hopsody....(i ty vám páničkové a paničky sebrali).
---------------
Kupujte od chudých, tak zabijete až tři mouchy jednou ranou. Když už se neumíte zorganizovat, do nějaké aspoň trochu rozumné podoby.
Žvásty o tom se rozutéct, jak když do hejna slepic se střelí ...a tím že začne a proběhne ten úspěšný kampf.... to je skutečně jen pro dobytek, člověka není to důstojné. Ba možná že jde i onu degeneraci, jak ji (občas rozumně, občas příliš tvrdě ) popisoval Max Nordau.
"Talibanci" (vy znáte jejich členské legitimace ?) vyhráli CO ?
Řeknem si to za 10 let, jo ? Nebo radši až za 30....jak lze vypozorovat z dějin "našich"....jak náhle někteří procitají , respektive převalují se a vzdychají...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Já tomu rozumím, ale nemohl bych se dozvědět nějaké lepší jméno, které bych měl volit? Já se tomu nebráním, jen nevím, jak bych to udělal líp než zvolením onoho oligarchy. Když se dozvím jméno, slibuju, že to zvážím. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

mne.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vystihl jste velmi dobře podstatu a nastínil filozofii odporu.
Zaručuji, že Kydy už nebudou jen tlachárna, ale že od této doby budeme více sledovaní určitými sdruženími.
V popisu soustředěného a asi vítězného odporu těch otrhanců v Aghanistánu je opomenuta jedna velmi důležitá věc. Náboženství!
Oni v tom Afghánistánu nelpí na životě, na hmotných statcích, věří že je nahoře čeká 72 panen. Věří, že tam je čeká vše, co potřebují k blaženosti.
Žádný dům teď, drahé mobily, dovolená v Karibiku a kabelky od Gucciho. Proto žijí tak, jak žijí. Oni nepotřebují žít v tomto světě v blahobytu, oni jsou zde jen na čekačce.
Ten pravý život je u toho se jménem od A. Pokud přeci jen užívají našich žen, výdobytků a udělátek, tak pouze jako usnadnění jejich čekání na odchod do nebe, nebo proto, žekámošovi nic neznamenají a musí jim sloužit. Vděk nečekejte, pro ně skutečně nejsme nic.
Protože nelpí na životě, tak jim my nerozumíme, neb mají jiné vidění světa.
I proto mezi sebe nikoho nevpustí a když, tak konvertovaného, který má již hlavu dostatečně vymytou.
V zemích naší civilizace, kde jsme všichni podobné kultury a náboženství, tak tam podobný přístup k podrývání moci agresora moc nefunguje. Tady se nevěří skoro ničemu, kromě peněz, pocitu moci a nařazenosti a na shromažďování hmotných statků. My nevěříme na blahobyt po smrti. Smrti se bojíme. Nejsme zvyklí snášet útrapy života bez těch všech udělátek, která nám cpou denně pomocí všech sdělovadel do hlavy a k jejichž pořízení potřebujeme zase jen peníze. A peníze a blahobyt ničí morálku. Nemáme stejný cíl.
Co vidím pro nás velmi nebezpečné, tak to je to nenápadné muslimské nasouvání se do naší společnosti. Různé kebabárny, mešity.. oni mají čas. To jak rozkládali nepřítele u nich doma, to dělají tady. Mají zde přisluhovače z našich řad, které korumpují penězi a pofidérním pocitem moci.
Proto je migrace, podporovaná těmi nejvyššími. Získávání prostoru mohamedány popisuje velmi dobře ve svých přednáškách profesor Bill Warner třeba zde:
http://www.osacr.cz/2014/10/01/proc-se-lide-boji-islamu-brno-ceka-exklu… , ale lze najít i jinde. Třeba i na DVTV, kde si dobře podal Drtinovou
https://video.aktualne.cz/dvtv/warner-je-tu-pliziva-saria-muslimove-maj…
Cpou je sem všemi prostředky i v době, kdy bojujeme s jiným nepřítelem.
My neumíme myslet jako muslimové, nemáme to v krvi a v hlavě. Ten způsob mudžahedínského boje prostě nesvedeme. Sypat píseček do soukolí občas jde, ale ti, kteří se snaží nás zlikvidovat velmi dobře znají své papenheimské. Tuší kde se může škodit a narušovat jejich strategii. Umí se bránit. Proto normy, audity a prověrky..no a taky hlídání pohybu, sledování komunikace a tvrdé tresty za pitomosti. Strach, to je to, čím nás ovládají. Muslim nemá strach ze smrti, proto koná tak, jak koná. Tohle my, kteří se bojíme smrti, nemůžeme nikdy pochopit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Kdyby Afghánci nelpěli na životě, tak by nebránili svá území a nehospodařili by v prostředí, které je velmi drsné až nepřátelské.
Většina Afghu jsou hory a velehory, průměrná nadmořská výška OBYDLENÝCH míst je 1900 m.n.m., podnebí je kontinentální (mrazivé zimy a suchá teplá léta), většina území je polopoušť a jediné zemědělsky efektivní oblasti jsou na severu země a kolem řek.

Otrhance potkáte pouze ve "zdemokratizovaných" městech. Venkované chodí ve vlněných oděvech, které musejí udržovat, aby je nezabilo tamní klima. To, že jsou tradičního střihu a vzhledu, z nich věru otrhance nečiní. Nosí totiž to, co se ukázalo být účinné v prostředí, v němž žijí - to znamená, že to hřeje, chrání před větrem a snadno se to udržuje. Obnošené hadry, dodávané "humanitárními" organizacemi, jsou jim vesměs k ničemu, protože je potřeba je prát, dlouho schnou a neposkytují potřebný komfort.

Ten Váš příspěvek je jak vystřižený z "Völkischer Beobachter"...

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

To jsem tam byl před devíti lety, nemyslím si, že by se tam situace podstatně změnila k lepšímu.
Jo, oni chodí v tom co jim vyhovuje. Z mého pohledu hadry, žádné značkové péřové bundy a Adidas tepláky, ale každý to vnímá jinak. Nebyl bych tak útlocitný. Jen jsem tím chtěl naznačit, že na těchto věcech nelpí. Já bych si jejich oblečení na sebe neoblékl, pokud bych měl na výběr.
Taky by mě asi neuspokojoval přístřešek pod kamenem, o který bych se musel navíc dělit s kozama. Jsem zhýčkamý Evropan a vidím jejich život, možná špatně, ale prostě jinak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Seznamte se s jejich učením, které jim tlučou do hlavy snad už v době, kdy je jejich matka nosí v břiše. Oni snad mají islám v genech. Až jej přečtěte a popřemýšlíte, pak možná víc pochopíte jejich chování, jejich vztah k životu, k jejich společnosti, k bezvěrcům a k jejich zemi.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Srbsko a Maďarsko našli odvahu očkovat Sputnikem, my jen jsme projevili opatrnou snahu o totéž, navíc zlobíme s Dukovany a tak nás hodně rychle přibrzdili.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-je-podezreni-ze-ruska-rozvedka…
Jestliže je to tak, tak proč od roku 2014 byl náš přítel z největších zticha. Jak to, že Koudelka neměl informace ze spřátelené služby? Nebo je měl a tajil je? Proč by to dělal, když to byl důkaz proti Rusku? A proč by to dělalo Rusko? Co tím chtělo získat?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš tedy nevypadal moc sebejistě..
To když tvrdil v říjnu, že to bude poslední omezení, tak vypadal suverénněji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dane, kdybyste věděl, jak ty procesy u EMy fungují, VĚDĚL byste, že to je ptákovina. Věříte skutečnému dezinformátorovi. Berte to klidně jako můj názor, jenž může být nepravdivý.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Babiš s Hamajdou to posichrovali
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mimoradna-tiskova-konference-premier…
Nebude ani elektrárna..
Hlavně, že se jim šlendrián v muničním skladu podařilo hodit na ruské agenty. Ta medaile CIA nebyla jen tak. Mají to spolu s Aspenem zatím pevně v pažích. Každý průser vzniklý že zdejšího bordelu může být takto použit. A že je jich za ty roky požehnaně.
O obyčejné občany jim rozhodně nejde.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pustil jsem už nový článek na toto téma a na přehození debaty na aktuální téma. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyhošťujeme ruské diplomaty,jako USA,Polsko a další.
Babiš dostal od tajných služeb zprávu, že před 6 lety ve Vrbicích vyhodila do vzduchu soukromé muniční sklady ruská tajná služba.
Dukovany a Sputnik jsou vyřešeny..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vrběticích. Pevně drží Bociana za koule a nám serou na hlavu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pouštím nový článek pro debatu na toto téma. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je plodem těch sraček. Ba snad i jejich výkvětem.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...např. Mogileviče, ale teď už i (jiné tajné služby, než s kterýma kdysi spolupracoval) Bureše.
Nu a on koná. Tak jak "zákon" káže.

Naštěstí zatím ještě nikde u nás nebyly nalezeny mrtvoly navlečené do uniforem ruských vojáků, zatím. Ani v místě nějakého výbuchu. Český Skorzeny taky asi ještě vyškolen nebyl nebo byl, ale zatím spí..
Za 20 let se možná zjistí, že Mafiaprivatizaci u nás také provedli lidé z ruských tajných služeb. A ty zde zřídily i přislušné domácí mafie. Ovšem to asi by už neohlásil Bureš, to už by bylo příliš kabaretní. Ani někdo z ODS, ale i ČSSD.
No a Oděsa - a ti upálení ?
To by asi měly ohlásit ukrajinské tajné služby, tady by asi české tajné služby působily též spíše humorně. ANO, ukrajinské. To by šlo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže teď už musí mít o tom kšeftu s jaderkama jasno i Bureš a jeho mafie. Jinak to už ode dneška asi nejde. I dílo dokonáno jest.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hlavně ať 13. Středoevropskému frontu nevelí Turci, to bych asi neustál - nechat se honit po nádraží Turky, jak se s nima vůbec domluvit, jak je opít ? Pijou vůbec pivo ?
Ještě tak třeba Bosňáci, ti se Slovany mají zkušenosti.
Jen považte, jak by se to vyjímalo v análech:
"V srpnu 2021 byla v operační oblasti 13. Středoevropského frontu pod velením Muhammada ben Salísího provedena akce v jejímž důsledku došlo ke koletarální ztrátě osmi starších žen a dvaceti dětí slovanského etnika. Nepřítel - ruský diverzant , tedy muž s koženou brašnou jedoucí na kole, byl zlikvidován. Inšallah, eh teda....věrní zůstaneme !!"

Jde o černostotněnecký projekt, něco málo rosenbergovského plus bělogvardějského...no a samozřejmě že jde o mamon, chtivost. Tedy uspokojit vášeň , touhu po moci i za cenu vehnání mas na opětovná jatka. K čemuž ale musí být důvod. A třeba i kdyby se vymyslel až několik let po události, ke které se vztahuje. A i kdyby to vypadalo tak, že zdejší tajné služby chrápou, nedokážou zabránit ničemu , jen popisovat událost,. ke které došlo kdysi, dost dávno na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl si : Takové tajné služby jsou na pendrek , dost možná jsou nebezpečné tomuto národu. Jsou problémem.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ostatně největší radost bych, být Burešem, měl, kdyby se konečně zjistilo, že i za šlendrián týkající se znečištění Bečvy nebo okolo dotací jeho hnízdeček prosperity ...mohou ruské tajné služby. To by byla samoočista jak hrom, posvěcená samotným centrem Mafie.

------------
Nebo je to i trošku jinak. Možná je to daleko vážnější, než by šlo " jen" o kšeft s jaderkama a o ochranu mafií (včetně té co podniká v oboru zbraní a výbušnin).
Je třeba masy zpracovat tak, aby byla posílena rusofobie, aby byla posíleno nepřátelství vůči Rusku. Aby v případné válce masy opět nesběhly a neobrátily své flinty vůči zdejším režimům. Aby byla posílena loajalita k ukrajinským banderovcům, kteří zřejmě mají sehrát opět roli užitečných idiotů; tak jak potřebovaly kdysi určité živly západní a určité živly bělogvardějské Hitlera, tak potřebují je...a potřebují masy k nim loajální.
A za vším stojí jen (možná ještě někde doutnají i pelechy černosotněnecko-rosenbergovsko-bělogvardějské) ziskuchtivost. Ziskuchtivost už tak přežraných k prasknutí...tedy ošklivost.
Z ošklivosti málokdy vzejde něco krásného, rozuměj onu bytelnou a chtěnou ošklivost, ANO ? Ne např. ošklivost pauperizovaných a ovládaných.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V Británii virus zničil i soudy! Když může britský soudce uznat útok zezadu řetězem na neozbrojeného Čecha jako "sebeobranu", a nedá se s tím nic dělat, je to známka totální prohnilosti britského soudnictví!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)